هاست چیست؟ همه چیز درباره انواع هاست

دسته بندی: آموزش, خدمات میزبانی وب
مقاله هاست چیست

تا به حال فکر کردید که یک وب‌سایت کجاست؟ یا اصلا ماهیتش چیست؟ ما معمولا کامپیوترمان را روشن می‌کنیم، مرورگر را باز می‌کنیم و بقیه کار را به گوگل می‌سپاریم. اما وقتی در حال بازدید از یک وب‌سایت هستیم دقیقا چه اتفاقی می‌افتد؟ اینجاست که مفاهیم جالبی مثل هاست و دامنه وارد عمل می‌شوند!

اگر شما هم می‌خواهید بدانید هاست چیست، قول می‌دهم از خواندن این مقاله پشیمان نمی‌شوید. امروز قرار است به ساده‌ترین و مفهومی‌ترین شکل یاد بگیریم که هاست چیست؟ بتوانیم هاست مناسبِ سایتمان را تشخیص دهیم، و تمام دانستی‌های لازم مفهوم هاست را فوت آب بشویم. اگر قصد خرید هاست را دارید، خواندن این مقاله قبل از خرید، از ملزومات است!

هاست چیست؟

تصور کنید که یک غرفه لیموناد دارید و بهترین لیمونادهای محله به‌دست شما درست می‌شوند. برای فروش آن‌ها نیاز به مکانی دارید تا لوازم و نوشیدنی‌های‌تان را با سلامت کامل نگه دارد. 

پس تصمیم می‌گیرید که در مغازه اجاره‌ای محله‌تان، این مکان را راه بیندازید. این مغازه همان هاست است.

هاست (که در فارسی آن را با نام «میزبان» می‌شناسیم) کامپیوتری با سخت‌افزار قوی و همیشه روشن است که در جای دیگری قرار دارد؛ یعنی ممکن است نزدیک شما نباشد و البته که کامپیوتر خودتان هم نیست. 

به نقل از وبسایت هاستینگر و به زبانی ساده: 

میزبانی وب شامل یک ارائه دهنده خدمات است که فضای سرور را برای داده های یک وب سایت رزرو می کند و دسترسی آنلاین را امکان پذیر می کند. این اجازه می دهد تا اجزای یک وب سایت، مانند کد و رسانه، در اینترنت مشاهده شوند. هر سایت بازدید شده در یک سرور ذخیره می شود.

در ادامه این مقاله، بارها به کلمه «سرور» برمی‌خورید که ممکن است درحال‌حاضر، آشنایی چندانی با آن نداشته باشید. به‌همین‌دلیل پیشنهاد می‌کنیم که مقاله دیگری با عنوان «تفاوت هاست و سرور» را در بلاگ ایران سرور بخوانید.

در تصویر زیر، انواع هاست را مشاهده خواهید کرد و در بخش‌های بعدی، جزئیات هرکدام را به‌همراه مزایا و معایب خواهید خواند.

انواع هاست

انواع هاست کدامند؟

حال که پاسخی برای سوال «هاست چیست» گرفتیم، نوبت‌ به بررسی انواع هاست می‌رسد.

 هنگام خرید هاست با انواع گوناگونی روبه‌رو می‌شوید؛ چراکه شرکت‌های هاستینگ، قابلیت‌های متفاوتی را برای رفع نیازهای مختلف ارائه می‌دهند. پس در ادامه با انواع هاست آشنا می‌شویم تا با آگاهی کامل به بخش نهایی، یعنی «چگونه یک هاست مناسب انتخاب کنیم؟» برسیم.

  1. هاست اختصاصی (Dedicated Web Hosting)
  2. هاست اشتراکی (Shared Web Hosting)
  3. سرور مجازی (VPS)
  4. هاست ابری (Cloud Web Hosting)
  5. هاست رایگان (Free Web Hosting)
  6. هاست وردپرس (WordPress Host)

هاست اختصاصی چیست؟

هاست اختصاصی نوعی از هاست وب است که در آن کل سرور به یک کلاینت (کامپیوتر سرویس‌گیرنده) یا وب‌سایت اختصاص داده می‌شود. این کلاینت کنترل کاملی بر برنامه سرور اختصاصی، منابع، تنظیمات و نرم‌افزار آن دارد.

بر خلاف هاست اشتراکی، که در آن چندین وب سایت منابع سرور یکسانی را به اشتراک می گذارند، میزبانی اختصاصی کنترل کامل بر پیکربندی و استفاده از منابع سرور را تضمین می کند.

ازآن‌جایی‌که پیکربندی سیستم‌عامل، نرم‌افزار و سخت‌افزار هاست اختصاصی قابل تنظیم است، می‌توان آن را بهترین گزینه برای کسب‌وکارهایی دانست که نیاز به اجرای برنامه‌های پیچیده یا الزامات فنی خاصی دارند.

البته اگر انتخاب‌تان این نوع از هاست است، به فکر مرحله راه‌اندازی و قیمت بالای آن هم باشید. 

توصیه می‌کنیم فقط درصورتی‌که سایت بزرگ و پربازدیدی دارید (به‌طور مثال بیشتر از ۱۰۰ هزار بازدید در ماه) به سراغ این نوع هاست بروید.

هاست اختصاصی

بیشتر بخوانید: مقایسه پلسک و سی پنل؛ بررسی ویژگی‌ها، مزایا و معایب

مزایای هاست اختصاصی

  • آزادی کامل برای خدمات‌گیرنده: هاست اختصاصی امکان نصب نرم‌افزارهای خاص، سفارشی کردن تنظیمات آن‌ها و اقدامات امنیتی تخصصی را فراهم می‌کند؛ 
  • بهترین انتخاب برای سازمان‌ها: هاست اختصاصی برای سازمان‌هایی که داده‌های حساس را مدیریت می‌کنند یا نیاز به رعایت استانداردهای نظارتی دارند، انتخاب بسیار مناسبی خواهد بود؛
  • مدیریت متمرکز بدون کاهش سرعت: ازآن‌جایی‌که در هاست اختصاصی منابع سرور با دیگران به‌اشتراک گذاشته نمی‌شود، وب‌سایت‌ها و برنامه‌ها می‌توانند سطوح بالایی از ترافیک و نیازهای پردازش را بدون کاهش سرعت یا خرابی مدیریت کنند؛ 
  • تناسب بالا با پلتفرم‌های وسیع: هاست اختصاصی برای شرکت‌های بزرگ، فروشگاه‌های آنلاین و وب‌سایت‌های پربازدید که نیاز به دسترسی مداوم و پرسرعت دارند، گزینه‌ای با اولویت بالا است. همچنین سایت‌هایی با نیاز به قدرت پردازشی بالا و حافظه‌های حجیم برای ذخیره‌‌سازی اطلاعات، می‌توانند بیشترین سود را از این هاست‌ها ببرند.

معایب هاست اختصاصی

  • قیمت بالا
  • امکان ارتقا سرور تنها با افزایش منابع سخت‌افزاری
  • نیاز به تخصص فنی 
  • پیچیدگی در مدیریت سرور و منابع آن
  • امکان عدم استفاده از منابع و تشخیص اشتباه توسط سرور

هاست اشتراکی چیست و چه کاربردی دارد؟

هاست اشتراکی چیست؟ یک سرویس وب است که به صاحبان سایت‌ها اجازه می‌دهد تا از یک سرور و منابع شبکه استفاده کنند. این هاست گزینه‎ای مقرون‌به‌صرفه و کاربرپسند برای میزبانی وب‌سایت‌های کم ترافیک است. 

هاست اشتراکی را می‌توان به شیوه اشتراک ردیفی در اختیار مشتریان قرار داد؛ یعنی هر ردیف نشان می‌دهد که مشتری چه‌قدر حق استفاده از CPU، حافظه RAM، ظرفیت ذخیره‌سازی دیسک‎ها و پهنای باند را دارد. البته در بسیاری از شرکت‌های هاستینگ، امکان سفارش هاست اشتراکی براساس نیازهای خاص هم فراهم است.

مزایای هاست اشتراکی

  • بهترین انتخاب برای سایت‌های کوچک: هاست اشتراکی یک گزینه عالی برای افراد و مشاغل کوچک با بودجه کم، تخصص فنی محدود و حداقل انتظارات برای وب‌سایتی است که می‌سازند؛
  • ذخیره آرشیو داده‌ها و برنامه‌های جانبی: هاست اشتراکی برای افرادی که می‌خواهند آرشیو داده‌ها را خارج از سایت ذخیره کنند، انتخاب مناسبی است. همچنین اگر بخواهید وب‌اپلیکیشن‌های کوچک خود را روی هاستی ذخیره کنید که به حداقل پشتیبانی زیرساخت شبکه نیاز دارد، این نوع میزبانی بهترین انتخاب برای هدف‌تان خواهد بود.
  • قیمت پایین: هزینه تمام‌شده برای این هاست، کمتر از هاست‌های اختصاصی و ابری است.

معایب هاست اشتراکی

  • کنترل کم روی منابع سرور
  • وابستگی عملکرد وب‌سایت و ملاحظات امنیتی به شرکت ارائه‌دهنده

VPS یا سرور مجازی چیست؟

پیش از شروع تعریف سرور مجازی، باید اشاره کنیم که اطلاعات دقیق و جامع سرور مجازی یا vps در مقاله‌ای با عنوان VPS چیست آورده شده  است که توصیه میکنیم به آن مراجعه کنید. در این هاست، سرور قدرت‌مندی در راس کار قرار دارد که با تکنیک مجازی‌سازی (“Virtualization”)، به چند سرور تقسیم می‌شود. این تقسیم‌بندی از نظر منطقی و نه فیزیکی انجام می‌شود. بنابراین کاربر آن را به‌شکل یک سرور اختصاصی دریافت و استفاده می‌کند. در ضمن شما میتوانید 0 تا 100 بهینه سازی سرور مجازی را در این مقاله بیاموزید.

ساختار سرور مجازی

این هاست تقسیم‌شده، استقلال بیشتری نسبت به هاست اشتراکی دارد؛ چون شما می‌توانید مطابق‌با نیازتان سیستم‌عامل یا برنامه‌های موردنظرتان را نصب کنید. بدون اینکه با هاست‌های همسایه کاری داشته باشید. 

هر VPS می‌تواند به سیستم‌عامل متفاوتی مجهز شود؛ چراکه هر سرور مجازی استقلال خود را دارد و عملکرد آن به دیگر سرورها وابسته نیست. هرکدام از VPSها منابع اختصاصی خود را دارد؛ یعنی CPU، RAM و فضای ذخیره‌سازی جداگانه هستند. 

سرور مجازی این امکان را به کاربران می‌دهد تا برای نصب و اجرای نرم‌افزارهای خود، درست مانند هاست‌های اختصاصی، به سیستم‌عامل دسترسی داشته باشند. کاربرد این هاست بیشتر در پخش ویدیو و صوت، میزبانی وب‌سایت، ایمیل و سرورهای بازی است.

علاوه‌بر این، VPS نسبت به هاست اختصاصی مزیت دیگری هم دارد؛ هزینه این سرویس بسیار مقرون‌به‌صرفه و حدود یک پنجم تا یک دهم هاست اختصاصی است.

مزایا و معایب VPS

مزایای VPS

  • مقرون‌به‌صرفه در مقایسه با هاست‌های اختصاصی
  • تنظیمات سفارشی
  • منابع اختصاصی
  • دسترسی به سیستم‌عامل اصلی
  • پروتکل‌های امنیتی متنوع

معایب سرور مجازی

  • وابستگی به سرور فیزیکی و تاثیرپذیری از مشکلات آن
  • منابع محدود در مقایسه با هاست‌های اختصاصی
  • گران‌تر از هاست اشتراکی
  • نیاز به دانش فنی بیشتر برای مدیریت

هاست ابری چیست؟

ساختار هاست ابری یا سرورمجازی ابری

ساده ترین پاسخ برای سوال (هاست ابری چیست؟) ، هاست ابری میزبانی است که به‌شکل مجازی در یک محیط رایانش ابری (Cloud Computing) قرار می‌گیرند. این هاست‌ها فقط در صورت تقاضا از سوی کاربران قابل دسترسی و استفاده هستند.

مزیت هاست ابری این است که اگر یکی از سرورها در سرویس‌دهی به مشکل خورد، سرور بعدی 

هاست‌های ابری درست مانند سرورهای فیزیکی کار می‌کنند و عملکردهای مشابهی مانند ذخیره داده‌ها و اجرای برنامه‌ها را انجام می‌دهند. ازآن‌جایی‌که این میزبان‌ها توسط ارائه‌دهندگان خدمات هاستینگ میزبانی می‌شوند، منابع محاسباتی را از راه شبکه – اغلب اینترنت – فراهم می‌سازند.

سرورهای فیزیکی با استفاده از نرم‌افزار مجازی‌سازی (معروف به “Hypervisor”) به چند هاست ابری تقسیم می‌شوند. این نرم‌افزارها قدرت پردازش سرور را به‌شکل انتزاعی توزیع می‌کنند. بنابراین هر هاست ابری می‌تواند بخشی از منابع قدرت‌مند سرور فیزیکی را داشته باشد.

سایت را در دسترس کاربر قرار می‌دهد. همچنین اگر سرور اصلی به ارتقا یا تعمیر نیاز داشت، سایت شما همچنان روی سرور دیگر کار می‌کند. 

به این ترتیب Downtime سایت به صفر نزدیک می‌شود. شرکت‌های بزرگی مثل گوگل از این هاست برای در دسترس بودن دائم استفاده می‌کنند.

مزایای هاست ابری

  • پتانسیل مقیاس‌پذیری بالا: هاست ابری هیچ محدودیتی برای افزایش میزان قدرت محاسباتی و ارتقای حافظه یا فضا ایجاد نمی‌کند. بنابراین بهترین انتخاب برای سازمان‌ها و خدمات درحال‌ رشد هستند؛
  • امنیت قابل‌اتکا: این نوع هاست دربرابر تقاضای بیش‌ازحد کاربران آسیب‌پذیر نیست. همچنین به‌دلیل تحمل بالای این هاست‌ها، مشکلات نرم‌افزاری مانند باگ‌های امنیتی برنامه‌های قدیمی یا ویرایش نادرست داده‌ها، از محیط سیستم مشتری جدا است؛
  • به‌اشتراک‌گذاری قدرت پردازش: هنگام اعمال فشارهای زیاد ناشی از ترافیک، هاست‌های ابری قدرت محاسباتی خود را به‌اشتراک می‌گذارند. این ویژگی یکی از مهم‌ترین دلایل انتخاب Cloud Host برای نگهداری داده‌های هوش مصنوعی است؛ 
  • انعطاف‌پذیری: همه کاربران می‌توانند از هر نقطه جغرافیا به هاست ابری دسترسی داشته باشند. بنابراین کار روی یک پروژه و همکاری تیم‌ روی آن، به‌لطف هاست ابری آسان و قابل پیاده‌سازی است. به‌علاوه، Cloud Host می‌تواند با مقیاس‌بندی سریع و اختصاص منابع به هر وظیفه، بارهای کاری مختلف را به‌راحتی مدیریت کند؛
  • قابلیت اطمینان بالا: هاست ابری همیشه در دسترس است. همچنین می‌تواند بدون وقفه و با سرعت بسیار بالا، خدمات تقاضاشده را به کاربران احراز هویت‌شده ارائه دهد؛
  • انعطاف در قیمت‌‌ها: سرورهای ابری هزینه‌های سخت‌افزاری و مصرف انرژی کمتری را برای شرکت‌ها به ارمغان می‌آورند؛ چون بسیاری از ارائه‌دهندگان این هاست‌ها، قیمت‌ پکیج‌ها را براساس توان محاسباتی و منابع موردنیاز مشتریان تنظیم می‌کنند.

معرفی هاست ابری

معایب هاست ابری

  • مقررات سخت‌گیرانه در برخی از شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات و کشورهای مختلف
  • کاهش عملکرد و پاسخ‌دهی هاست به‌دلیل ترافیک زیاد روی سرور فیزیکی
  • قطع ارتباط با هاست به‌دلیل مشکلات شبکه

تعریف مختصری از هاست وردپرس 

هاست وردپرس بهترین انتخاب برای سایت‌های وردپرسی است. این هاست‌ها درست مانند گل‌ها هستند که در محیطی مناسب رشد بهتری دارند. یک سایت وردپرسی هم زمانی که روی هاست وردپرس نصب شود، بهترین عملکرد را از خود نشان می‌دهد. برای کسب اطلاعات تخصصی و جامع در باره هاست وردپرس به مقاله هاست وردپرس چیست در بلاگ ایران سرور مراجعه کنید.

به‌طور معمول، برخی افزونه‌ها و پیکربندی‌های خاصی روی هاست وردپرس انجام می‌شوند تا صاحب سایت، نیازی به انجام کارهای پیش‌پا‌افتاده نداشته باشد. 

ارائه‌دهندگان این هاست‌ها کدهای اصلی هسته وردپرس، گواهی SSL رایگان و امکان پشتیبان‌گیری منظم را در اختیار مشتریان ارائه می‌دهند.

مزایا و معایب هاست وردپرس

هاست وردپرس بهترین گزینه برای سایت‌های WordPress است؛ اما همین مزایا هم گاهی معایب این میزبان‌ها تلقی می‌شوند. در ادامه به این مزایا و معایب اشاره خواهیم کرد.

حجم مورد نیاز هاست

مزایای هاست وردپرس

  • رابط کاربر پسند
  • بهینه بودن سایت برای سئو به‌لطف هاست پیکربندی‌شده
  • حضور افزونه‌های از پیش‌ نصب‌شده و ضروری برای سایت

معایب هاست وردپرس

  • امکان هک سایت به‌واسطه افزونه‌های قدیمی و آسیب‌پذیر
  • عدم نظارت برخی از صاحبان سایت روی پلاگین‌های نصب‌شده 
  • امکان کاهش سرعت سایت به‌دلیل افزونه‌های زیاد روی هاست

💡 مقاله بهترین هاست وردپرس ، به شما در انتخاب هاست وردپرس متناسب با نیاز کسب‌و‌کارتان کمک میکند.

تفاوت هاست داخلی و هاست خارجی

در این بخش، ابتدا به توصیف این دو می‌پردازیم. سپس تفاوت هاست داخلی و هاست خارجی را در قالب یک جدول نشان خواهیم داد. 

هاست داخلی

هاست داخلی کامپیوتر میزبانی است که در داخل ایران مستقر شده و درخواست‌ها را پردازش می‌کند. درنتیجه، فاصله سرور از کلاینت (سیستم کاربر) کم است و سرعت لود سایت‌ها در چنین شرایطی، بالاتر از فواصل طولانی خواهد بود. این هاست‌ها ترافیک محدودی ارائه می‌دهند. برای مثال، شما در ماه فقط اجازه مصرف 100 گیگ را خواهید داشت و برای هر یک گیگ اضافی، باید هزینه جداگانه‌ای بپردازید.

هاست داخلی بهترین انتخاب برای سایت‌هایی است که کاربران آن در داخل ایران ساکن هستند. همچنین درصورتی که سرعت بارگذاری بالا برای شما اهمیت دارد، این نوع هاست را انتخاب کنید. 

هاست خارجی

هاست خارجی سیستم میزبانی است که در کشورهای دیگر و خارج از ایران قرار دارد. این هاست می‌تواند در کشورهای نزدیک – مانند دبی یا عمان –  یا کشورهای اروپایی مانند آلمان و هلند مستقر باشد. 

در مقایسه با هاست داخلی، این هاست‌ها مزایای بیشتری دارند؛ اما برخی چالش‌ها را پیش‌روی ما کاربران ایرانی قرار می‌دهند که در ادامه و در قالب یک جدول، آن‌ها را مشاهده خواهید کرد.

💡 هاست ایران یا خارج ؟ کدام‌یک برای سئو بهتر است؟

مقایسه هاست داخلی و هاست خارجی

فاکتور موردبررسی هاست داخلی هاست خارجی
هزینه – در شروع کار، کم‌هزینه‌تر از هاست خارجی

– هزینه بالا در صورت گسترده بودن کسب‌وکار به‌دلیل هزینه‌های متغیر هاست

– گران برای مبتدیان

– ارزش خرید بالا به‌دلیل مزایای گسترده

– مناسب برای بیزینس‌های بزرگ و سایت‌های پرترافیک

امنیت – امنیت بالا

– حفظ اطلاعات در شرایط ناپایدار اینترنت

– امکان دسترسی کاربران به سایت در زمان قطعی اینترنت بین‌المللی

– امنیت بالا؛ اما مستعد از دست رفتن اطلاعات به‌دلیل تحریم‌های بین‌المللی
آپ‌تایم – در صورت خرید از یک شرکت معتبر هاستینگ، آپ‌تایم بالا (99.9%) آپ‌تایم بالا
پینگ – پینگ بالا به‌دلیل نزدیک بودن به سیستم کاربران

– ارائه سریع پاسخ از سرور به کلاینت به‌دلیل فاصله کم دو سیستم

– پینگ بالا در صورت زیرساخت‌های بهینه و کارآمد

– بروز چالش در صورت دور بودن کلاینت ایرانی از سرور خارجی

پایداری – دسترسی همیشگی به هاست؛ حتی در زمان قطعی اینترنت بین‌الملل – مستعد قطع شدن در زمان قطعی اینترنت بین‌المللی
سخت‌افزار – دارای سخت‌افزار ضعیف‌تر نسبت‌به هاست خارجی

– عدم امکان دسترسی به سخت‌افزارهای مطرح مانند CPUهای اینتل و رم‌های بهینه در بازار جهانی

– دارای سخت‌افزارهای قوی از شرکت‌های مطرح مانند اینتل

– سرعت بالا و خرابی پایین به‌دلیل استفاده از سخت‌افزارهای اصلی و دسترسی مستقیم به تعمیرکاران آن‌ها

ویژگی های یک شرکت هاست خوب چیست؟

در ادامه به 10 مورد از مهم‌ترین ویژگی های یک شرکت هاست خوب اشاره خواهیم کرد.

ویژگی های یک شرکت هاست خوب

1. آپ‌تایم و قابلیت اطمینان بالا

بهترین شرکت هاستینگ، هاست‌ها و سرورهای خود را با ضمانت آپ‌تایم بالا ارائه می‌دهد. این میزان به‌طور معمول 99.9٪ یا بالاتر است. آپ‌تایم قابل اعتماد تضمین می‌کند که وب‌سایت شما به‌طور مداوم در دسترس بازدیدکنندگان است و اختلالی در سرعت یا دسترسی به آن به‌وجود نمی‌آید.

2. سرعت و عملکرد

هاستی که از زیرساخت‌های به‌روز و سرورهای قوی استفاده می‌کند، سرعت و عملکرد بسیار مطلوبی را ارائه می‌دهد. فضای زیاد در حافظه SSD، زیرساخت‌های بهینه‌شده و پردازنده‌های قدرت‌مند، زمان بارگذاری صفحه را به بیشترین سرعت می‌رسانند. بنابراین تجربه کاربری رضایت‌بخش و رتبه مناسب در موتورهای جست‌وجو، تنها بخشی از این مزیت هستند.

3. ویژگی‌های امنیتی

هاست‌هایی که دارای گواهی‌های SSL، فایروال‌های به‌روز، اسکنرهای بدافزار و پشتیبان‌گیری منظم هستند، اولویت بالایی برای خرید دارند. شرکت‌های معتبر هاستینگ مانند ایران سرور، این ویژگی‌ها را روی تمام هاست‌ها ارائه می‌دهد تا امنیت به حداکثر میزان خود برسد.

4. پشتیبانی از مشتریان

پشتیبانی و پاسخ‌گویی 24 ساعته در هفت روز هفته، باید توسط بهترین شرکت هاستینگ ارائه شود. این موضوع در مواجه با مشکلات فنی یا استفاده کاربران مبتدی از این خدمات، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

با هاست وردپرس ایران‌سرور، سرعت فوق‌العاده و امنیت پولادین را تجربه کنید.

خرید هاست وردپرس        پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱

5. مقیاس‌پذیری

یک ارائه‌دهنده خدمات هاستینگ باید طرح‌های متنوع و منعطفی داشته باشد؛ یعنی انواع هاست‌ها مانند هاست وردپرس، FTP و ایمیل را با قیمت‌های منعطف عرضه کند. این موضوع امکان مقیاس‌پذیری را بالا می‌برد. به‌همین‌دلیل، مشتریان سازمانی یا افرادی که قصد گسترش کسب‌وکار خود را دارند، با آسودگی خاطر اقدام به خرید و استفاده از انواع هاست این شرکت‌ها می‌کنند. 

6. قیمت و ارزش

قیمت هر هاست یا سرور باید با ارزشی که توسط شرکت هاستینگ ارائه می‌شود، هم‌خوانی داشته باشد. قیمت‌گذاری شفاف، عدم وجود هزینه‌های پنهان یا مالیات زیاد، در این دسته قرار می‌گیرند.

7. ویژگی‌های مازاد و کارآمد

برخی ویژگی‌های اضافی توسط بهترین شرکت هاستینگ ارائه می‌شود که برای افراد مبتدی، کارآمد هستند؛ مانند دامنه رایگان، گواهینامه‌های SSL و هاست ایمیل. تمام این قابلیت‌های مازاد عملکرد و سرعت شما را در پیکربندی سایت بالا می‌برند.

8. اعتبار و نظرات سایر مشتریان

پیش از خرید انواع هاست سوابق شرکت ارائه‌دهنده، شهرت آن و نظرات سایر مشتریان را برای اطمینان از خدمات و پشتیبانی آن‌ها بررسی کنید. در این صورت احتمال خطا یا بروز مشکلات فنی به‌حداقل می‌رسند.

9. امنیت سرورها

دیتاسنتر شرکت ارائه‌دهنده، نقش مهمی در تامین امنیت هاست‌ها دارد. می‌توانید درباره این موضوع، تیکت بزنید یا به‌شکل چت آنلاین سوالات خود را بپرسید. امنیت باید هم از نظر فیزیکی در دیتاسنتر برقرار باشد و هم به‌صورت نرم‌افزاری با فایروال، کنترل 24 ساعته سرور و محافظت از حمله‌های DOS و DDOS نظارت شود.

10. پلن‌های متنوع

تنوع پلن دست شما را در انتخاب انواع هاست باز می‌گذارد. در وب‌سایت شرکت هاستینگ پلن‌ها را بررسی کنید. میزان تناسب سرویس‌ها و خدمات را با نیازهای خود بسنجید. درنظر گرفتن قابلیت ارتقا سرور و هاست هم موضوع مهم دیگری است که باید در این مرحله انجام شود.

منظور از سیستم عامل هاست چیست؟

سرور هم مانند کامپیوتر شخصی ما به سیستم‌عامل نیاز دارد. دو سیستم‌عامل ویندوز و لینوکس به این منظور استفاده می‌شوند. 

دلیل پوشش این عنوان در مقاله هاست چیست، ارتباط مستقیم سیستم‌عامل هاست با انتخاب ما است. 

در ادامه هرکدام از این سیستم‌عامل‌ها را توضیح می‌دهیم تا انتخاب خود را براساس پارامترهای مهم فردی‌تان انجام دهید.

هاست با سیستم‌عامل ویندوز

هاست ویندوزی از سایت‌هایی پشتیبانی می‌کند که با زبان برنامه‌نویسی ASP و .NET نوشته شدند. پس اگر زبان سایتتان PHP است دور این سیستم‌عامل را خط بکشید! در هاست‌های ویندوزی به‌طور معمول از کنترل پنل “Plesk” ، “Website Panel” و “SolidCP” استفاده می‌شود.

سرورهای ویندوزی از دیتابیس “MSSQL” و سیستم مدیریت محتواهای اختصاصی پشتیبانی می‌کنند. منظور از محتوای اختصاصی، CMS نوشته‌شده به زبان‌ ASP و .NET است که سرورهای ویندوزی تطابق خوبی با آن‌ها دارند. 

هاست با سیستم‌عامل لینوکس 

هرچند ما اسم ویندوز را بیشتر شنیده‌ایم، اما در زمینه هاستینگ لینوکس بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است. دلیل این محبوبیت، پشتیبانی این هاست از زبان برنامه‌نویسی PHP است

با خرید این هاست، می‌توانید از انواع سیستم‌های مدیریت محتوای معروف و پرکاربرد مانند وردپرس، جوملا، دروپال، پرستاشاپ و… استفاده کنید.

هاست لینوکس از پنل‌های مدیریتی محبوبی مثل  “Cpanel”، “Direct admin”، “Kloxo” و “Zpanel” استفاده کنید. علاوه‌بر این، هاست لینوکس با پایگاه داده MYSQL سازگاری بسیار بالایی دارد؛ پایگاه داده‌ای که وردپرس و جوملا از آن استفاده می‌کنند.

هاست لینوکس بخریم یا ویندوز؟

هرکدام از این دو سیستم‌عامل، شرایط و تفاوت‌های خاص خودشان را دارند. به‌همین‌دلیل، بهترین معیار برای خرید هاست، بررسی و ارزیابی نیاز و خواسته خودتان است. برای مثال، باتوجه به CMS و زبان برنامه‌نویسی سایت خود، بین این دو سیستم‌عامل، سازگارترین آن را برگزینید. 

تفاوت هاست لینوکس و ویندوز

این دو سیستم‌عامل هاست از برخی جهات تشابه 100% دارند؛ مثل سرعت، امنیت، پروتکل‌های ارتباطی و گواهی SSL.

💡 توصیه ما به شما این است که برای بررسی دقیق تر و نتیجه گیری بهتر به مقاله (تفاوت هاست لینوکس و ویندوز) مراجعه کنید.

چگونه یک هاست مناسب انتخاب کنیم؟

در این بخش با ویژگی‌ها و مشخصات یک هاست خوب آشنا می‌شویم تا بتوانید خودتان بهترین هاستی که متناسب‌با نیازهای‌تان است را انتخاب کنید.

ویژگی های یک هاست مناسب

1. پهنای باند (Bandwidth)

به احتمال زیاد، هنگام خرید هاست با عبارت «پهنای باند» روبه‌رو می‌شوید. پهنای باند مشابه اتوبان است؛ هرچه این میزان بیشتر باشد، ماشین‌های بیشتری می‌توانند به‌صورت همزمان و به‌شکل موازی از آن عبور کنند.

ترافیک در اینترنت هم روی پهنای باند جابه‌جا می‌شود. پس اگر پهنای باند بیشتری را برای خود بخرید، می‌توانید با خیال راحت سایت‌تان را به میلیون‌ها – یا شاید میلیاردها – کاربر معرفی کنید؛ چون اگر بخواهید تعداد زیادی از کاربران همزمان سایت‌تان را ببینند، باید هاست‌تان پهنای باند بالایی داشته باشد.  

2. فضا یا حجم هاست (Disk space)

فضای هاست همان حجمی از حافظه است که در اختیار شما قرار می‌گیرد تا اطلاعات سایت‌تان را روی آن قرار دهید. این مفهوم درست مثل کارت حافظه موبایل یا هارد دیسک کامپیوتر است. پس هرچه فضای هاست بیشتر باشد، می‌توانید اطلاعات بیشتری را روی آن ذخیره کنید.

3. افزودن دامنه (Addon Domain)

ویژگی “Addon Domain” در برخی از هاست‌ها فعال است؛ قابلیتی که اجازه می‌دهد از یک هاست برای چند دامنه استفاده کنید. کاربرد این قابلیت هاست برای توسعه کسب‌وکار است. 

برای مثال، تصور کنید که یک «فروشگاه آنلاین کتاب» دارید. با توسعه سایت، تصمیم گرفته‌اید که «بخش لوازم تحریر» را هم راه‌اندازی کنید. اگر هاست‌تان ادان دامین داشته باشد، دیگر نیازی نیست هاست جدیدی را بخرید. کافی است به‌راحتی در کنترل پنل هاست، دامنه سایت جدید را اضافه کنید.

4. بک‌آپ‌گیری (Backup)

برای خرید هاست باید با دقت به قابلیت بک‌آپ‌گیری آن توجه کنید. شرکت‌های هاستینگ معتبر سرویس‌های بک‌آپ دائمی و منظم دارند. در صورت نیاز به این اطلاعات می‌توانید با پشتیبانی شرکت ارتباط بگیرید، یا خودتان بکاپ را دریافت کنید. 

همچنین در کنترل پنل هاست، منویی برای انجام این کار وجود دارد که همیشه در دسترس‌تان خواهد بود.

5. آپ تایم (Uptime)

ویژگی آپ‌تایم هاست، میزان در دسترس بودن سایت شما را نشان می‌دهد. هیچ مخاطبی دوست ندارد به سایت‌هایی که مدام قطع هستند سر بزند. از طرفی دیگر، عدم دسترسی به سایت تاثیر منفی زیادی روی ترافیک سایت دارد؛ به‌خصوص در فروشگاه‌های اینترنتی که درآمدشان از حضور کاربران در لحظه است.

ارور 500

میزان آپتایم در طول یک سال و به صورت درصدی تعیین می‌شود. ایده‌آل‌ترین عدد ۱۰۰% است. اما به‌هرحال هر انسان و ماشینی ضریب خطا دارد. به‌همین‌دلیل بسیاری از شرکت‌های معتبر هاستینگ، آپتایم ۹۹.۹۹% را ارائه می‌دهد؛ یعنی در طول یک سال ممکن است فقط یک ساعت سایت شما از دسترس خارج شود.

لازم به ذکر است که نوعی از هاست‌ها، با عنوان لوکال هاست نیز وجود دارد که در فضای تمرینی و لوکال میتوانید وبسایت خود را ایجاد کنید، برای کسب اطلاعات بیشتر درباره یکی از پراستفاده ترین انواع لوکال هاست یعنی ومپ سرور، به مقاله ( WAMPServer چیست ) مراجعه کنید.

آنچه در هاست چیست خواندیم

اولین فاکتور در انتخاب بهترین هاست از شرکت‌های ارائه‌دهنده، نیاز شما و سایت‌تان است. بنابراین باید مقیاس‌پذیری، میزان حدودی ترافیک ماهانه و کنترل پنل را در این مرحله ارزیابی کنید. آپ‌تایم بالا، پاسخ‌گویی سریع شرکت ارائه‌دهنده، پشتیبان‌گیری منظم و پلن‌های متنوع، ازجمله پارامترهای مهم در انتخاب بهترین شرکت هاستینگ هستند.

شما چه تجربه‌ای در خرید هاست داشتید؟ آیا تمایلی به خرید مجدد خدمات و هاست از شرکت‌های قبلی را دارید؟ ما در بخش نظرات، میزبان دیدگاه باارزش شما هستیم. به‌علاوه‌، پشتیبان‌ها و کارشناسان ایران سرور در تمام زمینه‌های مشاوره و خرید در کنار شما هستند تا تجربه لذت‌بخشی از حضور آنلاین خود به‌دست آورید. 

منابع:

سوالات متداولی که شما می‌پرسید

  1. هاست چیست؟

هاست کامپیوتری در اینترنت است که محتوای سایت‌ها را ذخیره و نگهداری می‌کند.

  1. چند نوع هاست داریم؟

هاست ایمیل، هاست وردپرس، هاست VPS، هاست اشتراکی و هاست اختصاصی، تعدادی از انواع هاست هستند.

  1. چگونه بهترین هاست را انتخاب کنیم؟

فاکتورهایی مانند پشتیبانی شرکت ارائه‌دهنده، تنوع قیمت‌ها، به‌روز بودن سخت‌افزار و آپ‌تایم بالا، ازجمله پارامترهای مهم در انتخاب بهترین هاست هستند. 

برچسب ها:
4.8/5 - (30 امتیاز)

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

ساخت Swap File در لینوکس

راهنمای ساخت و حذف Swap File در لینوکس

0
Swap File نجات‌دهنده آبروی RAM جلوی کاربر است؛ فایل سیستم کوچکی که هنگام کم آوردن حافظه RAM، وارد صحنه شده و مسئولیت ذخیره داده‌ها را…
فهرست