هاست مدیریت شده چیست و چه کاربردی دارد؟

دسته بندی: آموزش, خدمات میزبانی وب
هاست مدیریت شده چیست

تمام سایت‌ها و اپلیکیشن‌های جهان نیاز به زیرساخت دارند، چه در حال صحبت راجع به سایت‌های فروشگاهی کوچک باشیم و چه شرکت‌های بزرگی که چندین و چند وب‌اپلیکیشن مختلف ساخته‌اند. سرورهایی که معمولا از سوی ارائه‌دهندگان خدمات ابری عمومی تأمین می‌شوند، میزبانی چنین سایت‌ها و اپلیکیشن‌هایی را برعهده دارند. در مسیر خرید هاست مناسب، انتخاب بین سرویس‌های مختلف اهمیت زیادی دارد. گاهی اوقات نیز کسب‌وکارها نیاز به تخصص و منابع هرچه بیشتر برای مدیریت سرویس‌های ابری دارند و اینجاست که هاست مدیریت‌شده وارد میدان می‌شود. در ادامه می‌گوییم هاست مدیریت شده چیست و چرا باید آن را نسبت به دیگر روش‌های هاستینگ انتخاب کنیم.

هاست مدیریت شده چیست ؟

 هاست مدیریت شده (Managed Hosting) یکی از انواع «هاستینگ وب» یا «میزبانی وب» است که سرویس‌هایی مدیریت‌شده در اختیار مشتریان می‌گذارد. این نوع از هاست معمولا بهترین گزینه برای صاحبان سایت‌ها و کسب‌وکارهایی به حساب می‌آید که به منابع و یا مهارت‌های لازم برای مدیریت سایت‌های خود دسترسی ندارند. 

قبل از ادامه مقاله و آشنایی با روش کار هاست مدیریت شده، بهتر است پایه‌ای‌ترین سوال را پاسخ دهید: اصلاً هاست چیست؟ آشنایی با این مفهوم به شما دید بهتری در انتخاب سرویس می‌دهد.

هاست مدیریت شده چیست

ارائه‌دهندگان سرویس هاست مدیریت شده به تمام ابعاد مدیریت سایت رسیدگی می‌کنند، از راه‌اندازی و پیکربندی گرفته تا پیاده‌سازی تدابیر امنیتی و نگهداری سایت. این سرویس به مشتریان اجازه می‌دهد روی هسته عملیات‌های خود متمرکز بمانند و بخش‌های فنی کار را برون‌سپاری کنند. 

ناگفته نماند که هاست مدیریت شده به نام‌های دیگری نیز شناخته می‌شود:

  • سرور اختصاصی (Dedicated Sever)
  • هاستینگ اختصاصی مدیریت‌شده (Managed Dedicated Hosting)
  • هاستینگ تک مستاجر (Single Tenant Hosting)

پیشنهاد خواندن: برای اشنایی با مفاهیمی مثل سرور اختصاصی پیشنهاد می‌کنیم مقاله سرور اختصاصی چیست؟ را بخوانید.

سرعت، امنیت، پایداری؛ با سرور اختصاصی تجربه کنید!

خرید سرور اختصاصی       پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱

روش کار هاست مدیریت شده چیست و چگونه است؟

سرویس‌های هاست مدیریت‌شده، سیستم‌هایی هستند که پشتیبانی فنی و ارائه تکنولوژی با یکدیگر ادغام می‌کنند. برای راه‌اندازی چنین هاستی، نیازی به سرورهای فیزیکی ندارید و سرورها را از شرکت میزبان نیز اجاره نمی‌کنید. در عوض به فضایی درون سایت کالوکیشن (Site Colocation) یا دیتا سنتر دسترسی می‌یابید و خود شما نیز بر تمام تنظیمات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری کنترل دارید. 

در این میان، شرکت ارائه‌دهنده خدمات نیز تیمی از متخصصان حرفه‌ای دارد که با شما تعامل می‌کنند و اجازه می‌دهد به چالش‌های گوناگون واکنش سریع نشان دهید یا برخی قابلیت‌ها را آپگرید (Upgrade) و دانگرید (Downgrade) کنید. به عبارت دیگر، تمام ابعاد فنی کار برعهده شرکت ارائه‌دهنده است و شما می‌توانید صرفا بر محتوا و مدیریت کسب‌وکار خود متمرکز باشید. 

ویژگی‌های برجسته هاست مدیریت شده

 اصلی‌ترین چیزی که باعث می‌شود هاست مدیریت‌شده با دیگر سرویس‌های هاستینگ اختصاصی متفاوت باشد، سرویس‌های مدیریتی در دسترس است.  شرکت‌های هاستینگ مدیریت‌شده، مسئولیت راه‌اندازی و پیکربندی نرم‌افزار و سخت‌افزار را برعهده دارند و به کارهای دیگری مانند پایش سیستم، به‌روزرسانی، پشتیبانی فنی و نگهداری سیستم هم مشغول می‌شوند. راهکارهای هاستینگ مدیریت‌شده را ضمنا می‌توان به گونه‌ای شخصی‌سازی کرد تا با پیش‌نیازهای هر کسب‌وکاری سازگار باشند:

اما به صورت پیش‌فرض می‌توانید منتظر مجموعه‌ای از قابلیت‌های بنیادین، مانند موارد زیر باشید:

1. پشتیبانی فنی برای رسیدگی به مشکلات

شرکت‌های هاست مدیریت‌شده، ادمین‌های سیستم، نیروهای فنی و مهندسان عملیات‌های شبکه‌ای که در زمینه‌های گوناگون تخصص دارند را در خدمت شما می‌گذارند. این شرکت‌ها روی مهارت‌های کارکنان خود سرمایه‌گذاری و در نتیجه این موضوع، رضایت طولانی‌مدت مشتریان و سرویس‌دهی باکیفیت را تضمین می‌کنند. 

در میان سرویس‌های مدیریت‌شده، هاست وردپرس جایگاه ویژه‌ای دارد. برای آشنایی بیشتر با امکانات و ویژگی‌های آن، مقاله‌ی هاست وردپرس چیست می‌تواند اطلاعات خوبی در اختیار شما قرار دهد.

2. سرویس‌های امنیتی

استانداردهای امنیتی، هم برای سایت‌های بزرگ و هم سایت‌های کوچک ضروری تلقی می‌شوند. ارائه‌دهندگان خدمات هاست مدیریت‌شده نیز سرویس‌های گوناگون مانند تشخیص رخنه (Intrusion Detection)، محافظت در برابر ویروس و اسپم (Spam)، اسکن آسیب‌پذیری و امنیت فیزیکی (برای محافظت از دیتاسنترها) را در اختیارتان می‌گذارند. 

هاست مدیریت شده و هاست ابری

3. بکاپ‌گیری (دستی و اتوماتیک) و بازیابی پس از حوادث

در صورتی که سایت از دسترس خارج شود یا هر اختلال دیگری رخ دهد، باید از ذخیره‌سازی و دسترس‌پذیری داده خود مطمئن شوید. شرکت‌هایی که خدمات باکیفیت ارائه می‌کنند، قابلیت بکاپ‌گیری دستی یا خودکار را نیز در اختیارتان می‌گذارند و تدابیری برای بازیابی داده پس از وقوع حوادث گوناگون دارند. 

اگر از کنترل پنل سی پنل برای هاست استفاده می‌‌کنید. پیشنهاد می کنم برای آموزش صحیح نحوه بکاپ گیری مقاله آموزش بکاپ گیری سی پنل را مطالعه نمایید.

4. مدیریت خودکار به‌روزرسانی‌ها

ارائه‌دهندگان خدمات هاست مدیریت‌شده، مشتریان را از بررسی و نصب دستی به‌روزرسانی‌ها بی‌نیاز می‌کنند. بنابراین نرم‌افزارها به صورت خودکار آخرین به‌روزرسانی‌ها را دریافت و نصب می‌کنند. 

5. راه‌اندازی و پیکربندی سرور

ارائه‌دهنده هاست، مسئولیت راه‌اندازی و پیکربندی سرور (سرور چیست؟) را مطابق با نیازهای مشتری برعهده می‌گیرد. این فرایند می‌تواند شامل نصب نرم‌افزارها و رسیدگی به تنظیمات ابتدایی آن‌ها نیز باشد. 

6. پایش عملکرد و بهینه‌سازی

با دریافت خدمات هاست مدیریت شده می‌توانید منتظر پایش پرفورمنس سرور – مانند مصرف پردازنده، حافظه و فضای ذخیره‌سازی – از سوی ارائه‌دهنده باشید. به این ترتیب سایت همواره سرعت و اتکاپذیری خود را حفظ خواهد کرد. برخی ارائه‌دهندگان قابلیت‌هایی اضافه مانند کش کردن (Caching)، یکپارچه‌سازی با شبکه‌های ارائه محتوا (cdn چیست؟) و خدمات بهینه‌سازی دیتابیس را نیز در اختیارتان می‌گذارند.

خرید cdn ایران‌سرور، همان چیزی است که برای بهبود عملکرد سایت به آن نیاز دارید. این سرویس سایت شما را همیشه در دسترس نگه‌ می‌دارد

CDN ایران‌سرور

با CDN ایران‌سرور، محتوای خود را در کمال سرعت و امنیت توزیع کنید.

فعال‌سازی رایگان        پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱

7. مقیاس‌پذیری

با تهیه هاست مدیریت شده معمولا به منابعی مقیاس‌پذیری دسترسی خواهید یافت. این یعنی همین‌طور که کسب‌وکار رشد می‌کند، قادر به ارتقا آهسته و پیوسته سرویس میزبانی خود خواهید بود تا هیچ اختلالی در فرایندهای روزمره پدید نیاید. 

تمام این قابلیت‌ها باعث می‌شوند هاست مدیریت‌شده انتخابی ایده‌آل برای کسب‌وکارها و اشخاصی باشد که به تخصص و مهارت‌های لازم برای مدیریت هاست دسترسی ندارند و برون‌سپاری این فرایندها را ترجیح می‌دهند.

هاست مدیریت شده چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

مزایا هاست مدیریت شده چیست ؟

زمانی که نوبت به انتخاب میان هاست استاندارد و هاست مدیریت شده می‌رسد، لازم است بدانیم که  هاست‌های مدیریت‌شده مزایا فراوان از نظر هزینه، پرفورمنس،‌ امنیت، پشتیبانی و همین‌طور شفافیت قیمت‌گذاری به همراه می‌آورند.  دقیقا به همین دلایل نیز، از بهترین انتخاب‌ها برای هر کسب‌وکاری با هر ابعادی به حساب می‌آیند.

1. صرفه‌جویی در زمان و هزینه

تیم‌های کوچک معمولا به زمان یا مهارت‌های لازم برای مدیریت سرویس‌های ابری داخلی دسترسی ندارند و استخدام متخصص هم می‌تواند واقعا هزینه‌بر باشد. اما با استفاده از راهکارهای هاستینگ مدیریت شده می‌توان در وقت و هزینه‌ها صرفه‌جویی کرد و وظایف ابری را به تیم‌های متخصص سپرد. 

2. پرفورمنس و اتکاپذیری هرچه بیشتر

سرویس‌های هاست مدیریت شده به شکلی تخصصی به دنبال بهترین پیکربندی برای سرویس‌های ابری می‌گردند تا سرعت و اتکاپذیری به اوج خود برسد. برای مثال از انتخاب دیتاسنترها، شبکه‌های ارائه محتوا و راهکارهای کش کردن صحیح اطمینان حاصل می‌شود.

در انتخاب هاست مدیریت‌شده، توجه به محل سرور هم نقش مهمی در سرعت و کیفیت خدمات دارد. برای بررسی دقیق‌تر این موضوع، ببینید هاست ایران چیست و چه تأثیری بر عملکرد سایت دارد.

3. امنیت و بکاپ‌ گیری بهبودیافته

اگرچه ارائه‌دهندگان خدمات ابری عمومی هم قابلیت‌های متعدد برای تامین امنیت ارائه می‌کنند، اما سرویس‌های هاست مدیریت‌شده تدابیر امنیتی هرچه موثرتر مانند فایروال، خرید ssl و پچ‌های امنیتی گوناگون را در اختیارتان می‌گذارند. از سوی دیگر با بکاپ‌ گیری مداوم و اتوماتیک، همواره خیال‌تان از دسترسی به داده‌ها آسوده خواهد بود. 

پیشنهاد خواندن: ssl چیست و چه کاربردی دارد؟ بررسی انواع گواهی SSL

برای بالا بردن امنیت وب‌سایت و فراهم کردن تجربه‌ای خوب برای کاربران، همین امروز به فکر تهیه یک گواهی SSL معتبر باشید.

خرید گواهینامه SSL        پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱

4. پشتیبانی فنی اختصاصی

پشتیبانی ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته، یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های اکثر شرکت‌های ارائه‌دهنده هاست مدیریت‌شده است. بنابراین چه مشکلی سراسری به وجود آمده باشد و چه مشکلی مختص به کسب‌وکار شما، خیال‌تان از دسترسی فوری به تیم‌های متخصص و بازگردانی سایت به حالت عادی راحت خواهد بود.

5. شفافیت در قیمت‌گذاری

خدمات ابری عمومی معمولا مدل‌های قیمت‌گذاری پیچیده‌ای را دنبال می‌کنند. اما با هاست مدیریت‌شده معمولا به اشتراک‌هایی با قیمت‌گذاری ثابت و شفاف دسترسی خواهید داشت و دقیقا می‌دانید بابت هر خدماتی چه مقدار هزینه می‌پردازید. این مزیتی بی‌نهایت ارزشمند برای تیم‌ها و کسب‌وکارهای کوچک است.

6. خدمات تخصصی

شرکت‌های هاست مدیریت‌شده گاهی اوقات راهکارهای هاستینگ تخصصی نیز ارائه می‌کنند. برای مثال ممکن است به خدمات هاستینگ مدیریت‌شده وردپرس دسترسی پیدا کنید که به صورت خاص برای بهینه‌سازی پرفورمنس و تامین امنیت سایت‌های متکی بر وردپرس طراحی شده است. یکی از رایج‌ ترین کاربردهای هاست مدیریت‌شده، میزبانی سایت‌های وردپرسی است. اگر هنوز با این سیستم مدیریت محتوا آشنا نیستید، پیشنهاد می‌کنیم ابتدا مقاله وردپرس چیست را بخوانید.

مزایای هاست مدیریت شده چیست

تفاوت‌ها میان هاست مدیریت نشده و هاست مدیریت شده چیست ؟

بزرگ‌ترین تفاوت میان هاست مدیریت شده و مدیریت نشده، سطح کنترل مشتری بر عملیات‌های وب‌سایت است. در هاست مدیریت شده، تمام عملیات‌های سایت از سوی ارائه‌دهنده خدمات مدیریت می‌شوند، اما در نوع دیگر، این خود مشتریان هستند که باید مدیریت تک‌تک ابعاد وب‌سایت را برعهده بگیرند.

هاست مدیریت شده مجموعه‌ای از خدمات و قابلیت‌هایی را در اختیارتان می‌گذارد که لزوما در سرویس‌های هاست مدیریت نشده پیدا نمی‌شوند. برای مثال می‌شود به فایروال مدیریت شده، مدیریت دسترسی‌ها و مدیریت اپلیکیشن‌های نرم‌ افزاری اشاره کرد. هاست مدیریت‌شده ضمنا مقیاس‌پذیری با خود به همراه می‌آورد و از ویژگی‌هایی مثل بکاپ‌گیری خودکار و مدیریت دیتابیس هم پشتیبانی می‌کند. 

نمایندگی هاست لینوکس، ویندوز و وردپرس؛ نمایندگی فروش انواع هاست ایران و اروپا

نمایندگی هاست       پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱

هاست مدیریت‌نشده اما نیاز به حداقل مقداری تخصص فنی دارد تا بتوان ابعاد گوناگون سایت را مدیریت کرد. بنابراین اگر ترجیح می‌دهید به جای مدیریت سایت و ابعاد فنی آن، صرفا روی گرداندن کسب‌وکار و محتوا سایت متمرکز باشید، هاست مدیریت شده به طور یقین انتخاب صحیح‌تر خواهد بود. 

شباهت‌ها میان هاست مدیریت نشده و هاست مدیریت شده

علی‌رغم تمام تفاوت‌های بالا، هاست‌های مدیریت شده و نشده، هردو پلتفرمی قابل اتکا و قدرتمند برای گرداندن سایت به حساب می‌آیند. در هر دو حالت می‌توانید با اتصال اینترنت، از هر نقطه‌ای از جهان به سایت خود متصل شوید. از سوی دیگر، ارائه‌دهندگان هر دو سرویس، پروتکل‌های امنیتی مدیریت‌شده – مانند گواهی SSL – و قابلیت‌های پایش سرور را در اختیار مشتریان خود می‌گذارند. 

هاست مدیریت شده و هاست اشتراکی (Shared Hosting)

هاست مدیریت شده از این جهت به هاست اشتراکی شبیه است که تکنولوژی زیرین و زیرساخت را تامین می‌کند. در هر دو روش، میزبانی روی سرورهای اشتراکی متعلق به ارائه‌دهنده خدمات وب انجام می‌شود. بزرگ‌ترین تفاوت این است که هاست مدیریت‌شده، قابلیت‌ها و سرویس‌های مدیریتی اضافه مانند فایروال، اپلیکیشن‌های نرم‌افزاری و بکاپ‌گیری دارد.

برای آشنایی بیشتر با هاست اشتراکی پیشنهاد می‌کنم مقاله هاست اشتراکی چیست را بخوانید. 

هاست مدیریت شده و هاست اختصاصی (Dedicated Hosting)

در Managed Hosting به سرویس‌هایی کاملا مدیریت شده – از نرم‌افزارهای پیکربندی شده گرفته تا تدابیر امنیتی و بکاپ‌گیری – دسترسی داریم و مالک سایت درگیر چنین فرایندهایی نمی‌شود. اما در هاست اختصاصی، مشتریان کنترل کامل بر محیط سرور دارند و پس از دسترسی به روت (Root)، پیکربندی و مدیریت ابعاد مختلف را با اتکا بر مهارت‌های خود پیش می‌برند.

هاست مدیریت شده وهاست ابری (Cloud Hosting)

بسیاری از کاربران در زمان انتخاب سرویس میزبانی، بین هاست مدیریت‌شده و هاست ابری دچار تردید می‌شوند. درک اینکه دقیقاً هاست ابری چیست به شما کمک می‌کند تصمیم بهتری بگیرید. بزرگ‌ترین مزیت هاست ابری این است که به مشتریان اجازه می‌دهد مقیاس عملیات‌ها را مطابق با رشد و تغییرات کسب‌وکار، افزایش دهند. برای مثال ممکن است ترافیک وب‌سایت یا میزان فروش یک فروشگاه آنلاین افزایش یابد و سرور تحت فشار فراوان قرار بگیرند. این سرویس‌ها هم معمولا به شکلی مدیریت شده در دسترس کاربران قرار می‌گیرند. 

هاست ابری

جمع‌بندی 

اکنون که به انتها مطلب رسیده‌ایم، به خوبی می‌دانید هاست مدیریت شده چیست و چه تفاوت‌های برجسته‌ای با هاست‌های مدیریت‌نشده دارد. اگر احساس می‌کنید هنوز سوالاتی بی‌پاسخ دارید، در ادامه به چند پرسش پرتکرار نیز پاسخ می‌دهیم. 

سوالات متداولی که شما می‌پرسید؟

1. آیا برای کار با هاست مدیریت شده نیاز به دانش فنی داریم؟

خیر، برای استفاده از خدمات هاست مدیریت شده نیاز به هیچ‌گونه دانش فنی ندارید. تمام ابعاد فنی کار از سوی شرکت ارائه‌دهنده خدمات انجام می‌شود و شما صرفا بر محتوا و کارکرد وب‌سایت یا اپلیکیشن خود متمرکز خواهید بود.

2. امنیت سایت چگونه با هاست مدیریت شده تامین می‌شود؟

سرویس‌دهندگان میزبانی مدیریت شده معمولا تدابیر امنیتی متعدد و قدرتمند به کار می‌بندند. برای مثال می‌شود به فایروال، اسکن بدافزار، عرضه پچ‌های امنیتی منظم و پایش فعالیت‌های مشکوک اشاره کرد. از سوی دیگر، هر زمان که حادثه‌ای امنیتی رخ می‌دهد و سایت در برابر انواع حملات آسیب‌پذیر می‌شود نیز می‌توانید روی کمک تیم فنی سرویس‌دهنده حساب باز کنید.

3. آیا هاست مدیریت شده برای سایت‌های فروشگاهی پرترافیک مناسب است؟

بله، هاست مدیریت شده معمولا انتخابی عالی برای فروشگاه‌های آنلاین و سایت‌های پرترافیک است، زیرا همواره خیالی آسوده نسبت به پرفورمنس، امنیت و مقیاس‌پذیری سایت خواهید داشت.

4. آیا می‌توان سایت را به یک هاست مدیریت شده منتقل کرد؟

اکثر شرکت‌هایی که خدمات هاستینگ مدیریت‌شده ارائه می‌کنند، سرویس‌هایی برای مهاجرت سایت (Website Migration) نیز دارند که فرایند انتقال سایت کنونی را آسان می‌کنند. بنابراین لازم است خدمات شرکت میزبانی وب مورد نظرتان را بررسی کنید و از وجود این سرویس مطمئن شوید.

 منبع:

Wix

DigitalOcean

Nexcess

5/5 - (2 امتیاز)

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

دامنه .vip چیست و چگونه ثبت می‌شود؟

دامنه .vip چیست و چگونه ثبت می‌شود؟

0
وقتی صحبت از یک وب‌سایت خاص، متفاوت و بی‌نظیر می‌شود، دامنه‌های معمولی کافی نیستند. در دنیایی که همه به دنبال راهی برای جلب توجه بیشتر…

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست