آشنایی با هاست لینوکس: سریع، امن و پرطرفدار

دسته بندی: آموزش, خدمات میزبانی وب
کاور مقاله هاست لینوکس چیست؟
آنچه در این مطلب می‌خوانید :

در عصر هوش مصنوعی و سرعت سرسام‌آور رشد آن، انتخاب هاست اهمیت بیشتری پیدا می‌کند؛ چون میلیون‌ها داده در کسری از ثانیه تولید می‌شود و هرکدام از آن‌ها برای شرکت‌ها و ابرکمپانی‌های سیلیکون‌ولی، پول هستند. امنیت و امکان مقیاس‌پذیری هاست، دو پارامتر مهم در انتخاب میزبانی وب‌سایت یا فروشگاه اینترنتی‌مان هستند.

پس باید به هاست لینوکس پناه ببریم؛ سیستم‌عامل متن باز  و محبوبی که درعین فراهم کردن امنیت، انعطاف‌پذیری و قابلیت اطمینان بالایی هم در اختیارمان می‌گذارد. با ما در این مقاله همراه باشید تا به سوال «هاست لینوکس چیست؟»، یک جواب اساسی بدهیم. سپس کاربردها و مزایای آن را بخوانیم و در انتها، تفاوت هاست لینوکس و ویندوز را بدانیم.

هاست لینوکس چیست؟

در کنار سوال «هاست چیست»، سوال‌های جزئی‌تری مانند «هاست لینوکس چیست» هم مطرح می‌شود. به‌زبان ساده، هاست (یا به فارسی میزبان) به فضایی اشاره دارد که تمام محتوا و فایل‌های سایت روی آن قرار می‌گیرند. هر سایتی برای فعالیت، به فضایی نیاز دارد که میزبان و نگه‌دارنده فایل‌ها و قابلیت‌های سایت، مانند پلاگین و تم باشد. این فضا روی انواع سرورها با هدف ذخیره داده‌های سایت قرار می‌گیرد؛ کامپیوتری با سخت‌افزار قوی که توان پردازشی بالایی دارد و به آن هاست می‌گویند.

از طرف دیگر، سرورها مانند هر کامپیوتر دیگری به سیستم‌عامل نیاز دارند. سیستم‌عامل نقش واسط بین کاربر و سخت‌افزار را بازی می‌کند تا هر فردی با هر دانشی، بتواند از CPU، RAM و حافظه کامپیوتر بهره ببرد.

برخی از سرورها از سیستم‌عامل ویندوز و برخی دیگر (بیشتر آن‌ها) از سیستم‌عامل لینوکس استفاده می‌کنند.

حال اگر این نقاط را به‌ یکدیگر وصل کنیم، به این نتیجه می‌رسیم: هاستی که از سیستم‌عامل لینوکس استفاده می‌کند را هاست لینوکسی می‌گوییم.

البته ما با انواع سرور و هاست‌های دیگری هم سروکار داریم؛ هاست وردپرس و هاست دانلود دو نمونه از معروف‌ترین هاست‌های دنیا هستند.

هاست لینوکس برای چه وبسایت هایی نیاز است؟

هاست لینوکس به‌دلیل پایداری، امنیت و مقرون‌به‌صرفه بودن برای بسیاری از وب‌سایت‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی استفاده می‌شود. در ادامه به وب‌سایت‌هایی که بیشترین بهره را از هاست لینوکس می‌برند، اشاره خواهیم کرد.

1.سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS)

انواع سیستم مدیریت محتوا که در زبان انگلیسی با سرواژه‌های “CMS” هم شناخته می‌شوند، بهترین پلتفرم برای استفاده از هاست لینوکس هستند. برای مثال وردپرس، جوملا و دروپال بهترین عملکرد را روی هاست لینوکس دارند. دلیل این موضوع، کدهای اولیه این پلتفرم‌ها است. PHP و MySQL هسته اصلی این CMSها را تشکیل می‌دهند که هر دو به‌خوبی توسط سرورهای لینوکس پشتیبانی می‌شوند.

انواع CMSها

مطلب مرتبط: آشنایی با انواع cms و انتخاب CMS متناسب با نیاز شما

برای سنجش عملکرد بهینه این پلتفرم‌ها روی Linux Host، می‌توانیم به افزونه وردپرس اشاره کنیم؛ فایل‌هایی با حجم زیاد که فقط هاست لینوکس از پس پردازش و بارگذاری آن‌ها برمی‌آید.

2. وب‌سایت‌های فروشگاهی

فروشگاه‌های آنلاین اغلب به امنیت و عملکرد قوی و بهینه‌ای نیاز دارند؛ جایی‌که اولین انتخاب ما، هاست لینوکس خواهد بود. پلتفرم‌هایی مانند مجنتو، ووکامرس و حتی بهترین قالب فروشگاهی وردپرس در محیط‌های لینوکسی بهترین عملکردشان را به‌نمایش می‌گذارند.

البته درباره انتخاب بهترین هاست برای فروشگاه اینترنتی بحث‌های زیادی میان متخصصان دست‌به‌دست می‌شود؛ تاجایی‌که سوال «هاست وردپرس یا لینوکس» به یک موضوع داغ و چندشاخه‌ای تبدیل کرده است. البته شما می‌توانید برای آشنایی بیشتر مقاله تفاوت هاست وردپرس و لینوکس در وبلاگ ایران سرور مراجعه نمایید.

هنگام راه اندازی یک سایت وردپرسی، انتخاب میان انواع هاست مناسب یکی از مهم‌ترین مراحل در تصمیم‌‌گیری صاحبان کسب‌وکارهای اینترنتی است؛ جایی‌که با سوالی مانند «فرق هاست لینوکس و وردپرس چیست؟»

3. وب‌اپلیکیشن

برنامه‌های سفارشی‌شده که به‌طورخاص برای اجرا روی وب‌سایت ساخته می‌شوند، برای استقرار روی Linux Host ایده‌آل‌ترین گزینه‌ها هستند؛ به‌ویژه آن‌هایی که با استفاده از پایتون، PHP و Perl توسعه یافته‌اند. انعطاف‌پذیری لینوکس به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد تا فریم‌ورک‌ها و کتاب‌خانه‌های مختلف این زبان‌های برنامه‌نویسی را به‌راحتی اجرا کرده و توسعه دهند.

4. وب‌سایت‌های استاتیک و پویا

هاست لینوکس و وبسایت های داینامیک

هم سایت‌های استاتیک – محدود به کدها و فایل‌های HTML و CSS – و هم سایت‌های پویا – ترکیبی از زبان‌های سمت فرانت‌اند و بک‌اند – می‌توانند روی سرورهای لینوکس میزبانی شوند. ماهیت منبع باز لینوکس اجازه می‌دهد تا طیف گسترده‌ای از تنظیمات و بهینه‌سازی‌ها، به‌راحتی چند کلیک و تعدادی اسکریپت انجام شوند.

5. محیط‌های توسعه و آزمایش

به‌دلیل دسترسی راحت و ساده به ابزارها و زبان‌های سازگار با لینوکس، توسعه‌دهندگان ترجیح می‌دهند از همین سیستم‌عامل برای تقسیم‌بندی و آزمایش اجزای مختلف برنامه‌های‌شان استفاده کنند. این ابزارها و زبان‌ها شامل محیط‌های Node.js، Ruby on Rails و دیگر پلتفرم‌ها می‌شود.

6. سرورهای خصوصی مجازی (VPS) و اختصاصی

برای کسب‌وکارهایی که به کنترل و منابع بیشتری نیاز دارند، لینوکس بهترین گزینه برای سرور مجازی و سرور اختصاصی است. این قابلیت برای وب‌سایت‌های پربازدید یا برنامه‌هایی که به قدرت محاسباتی بالایی نیاز دارند، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

مزایای هاست لینوکس چیست؟

هاست لینوکس 6 مزیت مهم دارد و با پشتوانه همین موارد هم تااین‌حد محبوب شده است. پس در ادامه این 6 مزیت را بخوانید تا نسبت‌به انتخاب سیستم‌عامل محبوب دنیا برای هاست خود مطمئن شوید.

1. امنیت بالا

مجوزهای اختصاصی برای هر کاربر و فایروال‌های قوی که با این سیستم‌عامل ادغام شده‌اند، امنیت بالایی را برای سرور و کاربران آن رقم می‌زنند. به‌دلیل این امنیت بالا، خیال‌مان از محافظت در برابر اقدامات شرورانه اینترنتی، مانند حمله DDoS و حمله بروت فورس راحت است.

همچنین ماهیت منبع باز لینوکس، امکان شناسایی سریع و اصلاح آسیب‌پذیری‌ها را توسط ارتش قوی و جامعه گسترده آن فراهم می‌کند.

2. کار با کنترل پنل‌های محبوب

دایرکت ادمین و سی پنل و هاست لینوکس

وب سرور رابطی بین هاست و کاربران است که معروف‌ترین آن‌ها، کنترل‌پنل‌های “DirectAdmin” و “cPanel” هستند. جالب است بدانید که این دو کنترل پنل به‌طورخاص برای لینوکس طراحی و توسعه داده شده‌اند.

درصورت استفاده از هاست لینوکس و این کنترل پنل‌ها، با خیال راحت به مدیریت کاربران، دامنه‌ها و زیردامنه‌ها، پایگاه‌های داده و اکانت‌های ایمیل بپردازید.

بیشتر بخوانید: کنترل پنل هاست چیست؟ بررسی انواع کنترل پنل هاست به همراه ویژگی‌های هر کدام

3. کاهش هزینه‌های راه‌اندازی سایت

لینوکس یک سیستم‌عامل Open-source است؛ یعنی هیچ هزینه یا مجوزی برای استفاده از آن وجود ندارد. این موضوع هنگام خرید هاست اهمیت زیادی پیدا می‌کند؛ چون شما برای ساخت فروشگاه اینترنتی یا راه‌اندازی وب‌سایت، باید هزینه‌های دیگری هم انجام دهید که با استفاده از Linux Host، این لیست کوتاه‌تر می‌شود.

4. ارتش حامی

جامعه بزرگ توسعه‌دهندگان و کاربران انجمن‌های لینوکس، با ارائه مستندات و آموزش‌ها یک ارتش را تشکیل داده‌اند؛ ارتشی که درست سربه‌زنگاه حاضر شده و برای عیب‌یابی مشکلات و کمک کردن به شما آماده می‌شوند.

همچنین این ارتش هم‌گام شما در مسیر به‌روزرسانی‌ها، اطلاع‌رسانی آخرین ترندها و بهترین شیوه‌های پیکربندی سرور است.

5. ثبات و قابلیت اطمینان بالا

سرورهای لینوکس به‌دلیل پایداری و آپ‌تایم بالای خود شناخته شده‌اند. آن‌ها در مقایسه با سایر سیستم‌عامل‌های هاستینگ، کمتر دچار خرابی و خاموشی می‌شوند. این دو پارامتر در فروشگاه‌های اینترنتی و سایت‌های مجله‌ای پرترافیک بسیار مهم هستند.

این مزایا را در کنار مقیاس‌پذیری بالای هاست‌های لینوکس بگذارید؛ موقعیتی که دل‌تان به هاست‌تان گرم است و می‌دانید که با افزایش و گسترش خدمات و دامنه‌ها، سرور هم‌چنان جواب‌گوی نیازهای کاربران‌تان است. این مقیاس‌پذیری لینوکس تضمین می‌کند که محیط میزبانی شما، قادر به مدیریت افزایش درخواست‌ها بدون به‌خطر انداختن عملکرد خواهد بود.

6. قدرت بالا در انعطاف‌پذیری و شخصی‌سازی

کاربران لینوکس قادر به شخصی‌سازی گسترده محیط این سیستم‌عامل هستند. این شخصی‌سازی روی انواع توزیع‌های لینوکس قابل پیاده‌سازی است؛ به‌طوری‌که بتوانید تنظیمات سرورتان را برای رفع نیازهای خاص پیکربندی کنید تا با برنامه‌ها و پلاگین‌های مختلف سازگار باشد.

معایب هاست لینوکس چیست؟

برای انتخاب هوش‌مندانه بهترین هاست، باید مزایا و معایب را خوانده و با نیازها و ترجیحات فردی خودمان تطبیق دهیم. پس در ادامه با چهار جنبه منفی هاست لینوکس آشنا خواهیم شد.

برای کاربرانی که با لینوکس آشنا نیستند، منحنی یادگیری تند است که کار با این سیستم‌عامل جذاب را سخت و پیچیده می‌کند. رابط‌های خط فرمان (Command-line Interfaces) و پیکربندی‌های سیستم چالش‌برانگیز است؛ چون بسیاری از کاربران به محیط‌های ویندوزی و رابط‌های گرافیکی عادت دارند.

2. سازگاری پایین با برخی از نرم‌افزار

باوجود این‌که لینوکس حامی بسیاری از برنامه‌ها و زبان‌های برنامه‌نویسی است، اما سازگاری پایینی با تعدادی از نرم‌افزارهای تخصصی دارد؛ به‌ویژه برنامه‌های مبتنی‌بر ویندوز. گاهی می‌توانید این برنامه‌ها را روی هاست لینوکسی خود نصب کنید، اما زمان اجرای اسکریپت‌ها به پیکربندی‌های اضافی نیاز پیدا خواهید کرد.

3. چالش سازگاری با سخت‌افزارها

درحالی‌که لینوکس طیف گسترده‌ای از سخت‌افزارها را پشتیبانی می‌کند، اما ممکن است محدودیت‌هایی برای دسترسی و کانفیگ درایورها پیش‌روی‌تان بگذارد. این محدودیت‌ها هنگام استفاده از تجهیزات خاص بیشتر می‌شوند و بر عملکرد یا قابلیت‌های این سیستم‌عامل تاثیر منفی می‌گذارند.

4. پشتیبانی فنی محدود

اگرچه پشتیبانی از مسائل و چالش‌های شما توسط ارتش قوی این جامعه گسترده فراهم می‌شود، اما در زمینه پشتیبانی‌های فنی راه‌گشا نیستند. البته این چالش با خرید هاست از شرکت‌های معتبر برطرف می‌شود.

8 کاربرد هاست لینوکس

کاربردهای هاست لینوکس چشم ما را نسبت‌به کارایی این سرورها بازتر می‌کند. پس باهم این هشت مورد استفاده را مرور می‌کنیم.

1. میزبانی وب‌سایت

ثبات، امنیت و هزینه پایین‌تر نسبت‌به هاست ویندوز

2. مدیریت پایگاه داده

مدیریت پایگاه‌های داده به‌ویژه سیستم‌های MySQL و PostgreSQL

3. به‌اشتراک‌گذاری فایل و همکاری روی یک سایت

ساده کردن فرآیند به‌اشتراک‌گذاری فایل‌ها، اعطای دسترسی‌های مناسب و کار روی بخش‌های مختلف یک سایت

4. پلتفرمی برای پخش محتوای چندرسانه‌ای

مناسب سرویس‌های پخش رسانه، شامل ویدیو و صوت به‌دلیل کنترل کامل روی تحویل محتوا، بدون اتکا به پلتفرم‌های شخص ثالث

5. سرورهای بازی

هاست لینوکس انتخاب مناسب برای گیمرها

بهترین انتخاب برای کلود گیمینگ و پلتفرم‌ بازی‌های آنلاین؛ به‌دلیل عملکرد و قابلیت اطمینان بالا در محیط‌های چندنفره

6. مجازی‌سازی

تقسیم یک سرور فیزیکی به چند سرور به‌شکل منطقی؛ برای بهره بردن از منابع قدرت‌مند سرور اصلی

7. خدمات VoIP

بهترین هاست برای راه‌اندازی سرویس‌های Voice over Internet Protocol (VoIP) و کاهش هزینه‌های سازمان

8. سیستم‌های تعبیه‌شده

نیروبخش دستگاه‌ها و سیستم‌های تعبیه‌شده (Embedded Systems) در صنایع خودرو، مخابرات و لوازم الکترونیکی مصرفی رایج

15 تفاوت هاست لینوکس و ویندوز

جدول زیر مقایسه هاست لینوکس و هاست ویندوز را نشان می‌دهد.

  قابلیت هاست لینوکس هاست ویندوز
1 هزینه به‌طورکلی پایین گران‌تر به‌دلیل هزینه لایسنس و ابزارهای دیگر
2 امنیت امن‌تر از هاست ویندوز امنیت پایین‌تر به‌واسطه ماهیت آسیب‌پذیری دربرابر حملات گسترده
3 عملکرد عملکرد بهتر درمقایسه‌با ویندوز؛ به‌دلیل سرعت و استفاده بهینه از منابع کندتر و کم‎کارآمدتر از لینوکس
4 انعطاف‌پذیری قدرت بالا در تنظیمات و انعطاف‌پذیری انعطاف کمتر نسبت‌به لینوکس به‌دلیل ماهیت اختصاصی خود
5 مقیاس‌پذیری بسیار بالا مقیاس‌پذیری وابسته به تنظیمات بهینه
6 جامعه پشتیبان بزرگ و فعال کوچک‌تر از ارتش لینوکس
7 وب سرور – cPanel

– DirectAdmin

– Plesk

– WebSitePanel

8 سادگی در استفاده منحنی یادگیری تند برای مبتدیان استفاده آسان به‌دلیل رابط گرافیکی و آشنایی کاربران
9 سازگاری نرم‌افزاری مشکلات سازگاری با برخی از نرم‌افزارها سازگار با نرم‌افزارهای ویندوزی و برخی از برنامه‌های منبع باز
10 بهترین انتخاب برای – توسعه‌دهندگان

– پلتفرم‌های نیازمند به عملکرد بهینه و امنیت هاست

– وب‌سرور

– پایگاه‌های داده

– اپلیکیشن‌های سفارشی‌سازی‌شده

– کاربران حساس نسبت‌به سادگی در استفاده و سازگاری با نرم‌افزارهای اختصاصی

– برنامه‌های .NET

– استقرار دیتابیس Microsoft SQL

– نرم‌افزارهای سازمانی

11 قابلیت اطمینان پایدار با آپ‌تایم بالا امکان تجربه خرابی و ازکارافتادگی سرور
12 پایداری بالا پایدار؛ اما تابع به‌روزرسانی‌های مکرر ویندوز
13 منبع باز
14 به‌روزرسانی دستی یا برنامه‌ریزی‌شده (Scheduled) توسط توسعه‌دهنده پکیج خودکار از پنل Windows Update
15 پشتیبانی از پایگاه داده – MySQL

– PostgreSQL

– MariaDB

– MSSQL

– MySQL

– Microsoft Access

بیشتر بخوانید: هاست ویندوز چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

LAMP در هاست لینوکس چیست؟

گاهی هنگام خرید هاست لینوکس، با “LAMP” مواجه می‌شوید. LAMP یک بسته نرم‌افزاری است که برای نصب شدن روی سرور یا هاست لینوکس ارائه می‌شود.

هریک از حروف این عبارت نشان‌دهنده یکی از اِلِمان‌های LAMP هستند:

  • L: سیستم‌عامل Linux
  • A: وب‌سرور Apache
  • M: پایگاه داده MySQL
  • P: زبان برنامه‌نویسی PHP

پس اگر هنگام خرید هاست یا سروری با LAMP برخورد کردید، بدانید که منظور مجهز بودن فضای هاست به این چهار المان است.

چرا هاست لینوکس ایران سرور انتخاب مناسبی است؟

هاست لینوکس ایران‌سرور چند مزیت را به لیست مزایای هاست لینوکس اضافه کرده است که اهمیت بالایی برای مشتریان‌مان دارند؛ ازجمله:

  • پشتیبانی 24 ساعته در 7 روز هفته
  • برطرف کردن مشکل‌های متعدد هاست در هر ساعت و زمان از شبانه‌روز
  • تضمین آپ‌تایم و پایداری تا ۹۹ درصد
  • بک‌آپ‌گیری منظم هفتگی
  • 21 روز گارانتی بازگشت وجه درصورت ناراضی بودن
  • تحویل آنی هاست و اعمال تنظیمات امنیتی پیشرفته
  • پلاگین‌های حرفه‌ای برای هاست‌های مختلف

خرید هاست لینوکس (linux) پیشنهاد ایران سرور برای سایت‌هایی که بر بستر دروپال، وردپرس، جوملا، وی بولتن و دیگر سیستم‌های مدیریت محتوای مبتنی بر PHP/MySQL است.

به دو نکته مهم توجه کنید!

  1. بسیاری از شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات میزبانی وب، هاست لینوکس را به‌صورت اشتراکی ارائه می‌کنند؛ هاست‌هایی که تعدادی کاربر به‌صورت هم‌زمان و مشترک از منابع سخت‌افزاری و نرم‌افزاری سرور استفاده می‌کنند. این حالت منجر به کاهش سرعت و کیفیت هاست می‌شود؛
  2. برخی از شرکت‌ها هم با عنوان‌های گول‌زننده مانند «هاست لینوکس ارزان» یا «هاست لینوکس رایگان» سعی در جذب مشتری دارند. اما به‌هوش باشید؛ چون تنها در حالتی که تعداد مشترکان خیلی زیاد باشد، امکان ارائه هاست لینوکس ارزان وجود دارد. در چنین شرایطی هم سرعت و امنیت فدای جذب مشتری می‌شوند.

در هاست لینوکس ایران‌سرور، از بهترین سخت‌افزارها و نرم‌افزارها، با لایسنس قانونی استفاده شده است.

خرید هاست لینوکس        پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱

آنچه در هاست لینوکس خواندیم

هاست‌ لینوکس همان سرور است که مسئولیت نگهداری از محتوای سایت شما را به‌عهده دارد. به‌دلیل امنیت بالا، انعطاف‌پذیری و گزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه‌، این هاست توسط سازمان‌ها و افراد تازه‌کار استفاده می‌شود. انتخاب بهترین هاست برای استقرار سایت‌تان نیاز به درنظر گرفتن مزایا و معایب سیستم‌عامل دارد. بنابراین مزایای لینوکس مانند انعطاف‌پذیری،  ثبات و امنیت بالا را باید با معایب آن، یعنی منحنی یادگیری تند، سازگاری پایین با برخی نرم‌افزارها و سخت‌افزارها بررسی کنید.

باتوجه به این جزئیات، شما کدام هاست را ترجیح می‌دهید؟ هنگام خرید به چه پارامترهای دیگری توجه می‌کنید؟ خوش‌حال می‌شویم دیدگاه‌تان را با ما و سایر مخاطبان به‌اشتراک بگذارید.

سوالات متداولی که شما می‎‌پرسید

1. هاست لینوکس چیست؟

هاست لینوکس فضایی برای نگهداری فایل‌های سایت شما فراهم می‌کند که سیستم‌عامل منبع باز لینوکس روی آن نصب شده است.

2. مزایای هاست لینوکس چیست؟

کاهش هزینه‌های خرید سرور و راه‌اندازی سایت، آپ‎تایم بالا و انعطاف‌پذیری، سه مزیت کلیدی هاست لینوکس هستند.

3. کاربردهای هاست لینوکس چیست؟

وب‌سرور، کلود گیمینگ و خدمات VoIP ازجمله کاربردهای این هاست هستند.

منابع

HubSpot

WhoIsHostingThis

4GOODHosting

 

برچسب ها:
5/5 - (6 امتیاز)

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

نصب وردپرس روی پلسک

نصب وردپرس روی پلسک

0
  زمانی که صحبت از کنترل پنل‌های هاستینگ وب می‌شود، ابزار پلسک (Plesk) یکی از بهترین گزینه‌ها برای کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ به حساب می‌آید.…

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست