هاست وردپرس یا لینوکس؟ کدام یک برای شما بهتر است؟

دسته بندی: آموزش, خدمات میزبانی وب
مقاله تفاوت هاست وردپرس و لینوکس برای وردپرس

هنگام راه اندازی یک سایت وردپرسی، انتخاب میان انواع هاست مناسب یکی از مهم‌ترین مراحل در تصمیم‌‌گیری صاحبان کسب‌وکارهای اینترنتی است؛ جایی‌که با سوالی مانند «فرق هاست لینوکس و وردپرس چیست؟» مواجه می‌شوند.
هاست‌های میزبانی از سایت‌های WordPress، در دو حالت ارائه می‌شوند:

1) هاست‌های لینوکس

2) هاست‌های وردپرس

اما تعدادی پارامتر در مقایسه و سنجش تفاوت هاست وردپرس و لینوکس وجود دارد که در ادامه این مقاله به آن‌ها می‌پردازیم. بنابراین در ابتدا با تعریف این دو هاست آشنا شده و در انتها، می‌توانید با اطلاعات مناسبی که دریافت کردید، اقدام به تصمیم‌گیری کنید.

هاست وردپرس چیست؟

هاست وردپرس همان‌طور که از نامش پیداست، برای سایت‌هایی که با وردپرس طراحی شده‌اند، استفاده می‌شود؛ اما منظور ما این نیست که هاست‌های دیگر نمی‌توانند میزبان سایت‎های وردپرسی باشند. 

درحال‌حاضر بسیاری از طراحان و توسعه‌دهندگان از هاست‌های لینوکسی برای وردپرس استفاده می‌کنند؛ اما این هاست‌ها همیشه پاسخ‌گوی نیازهای سایت‌های وردپرسی نیستند.

هاست وردپرس با سه هدف ساده‌سازی، افزایش امنیت فایل‌های سایت و سرعت بخشیدن به نصب وردپرس و پاسخ به نیازهای بهینه‌سازی و عملکردی این CMS ایجاد شده است. این هاست‌ها همزمان با میزبانی از سایت‌های وردپرسی، امکانات متعددی مانند پشتیبانی حرفه‌ای، به‌روزرسانی‌های خودکار، سرعت بالاتر نسبت‌به سایر هاست‌ها، پلاگین‌های بهینه‌شده و غیره را ارائه می‌دهند. هدف از امکانات ذکرشده، بهبود عملکرد این CMS محبوب و مخزن کدهای آن است.

هاست لینوکس چیست؟

هاست لینوکس یک میزبان سایت با سیستم‌عامل لینوکس است که به‌دلیل وجود قابلیت‌ها و گزینه‌های متعدد ارائه‌شده توسط سرور، محبوبیت و طرفداران زیادی دارد. 

دلیل دوم پرطرفدار بودن این هاست‌ها، پشتیبانی از زبان‌های رایج برای توسعه بک‌اند و فرانت‌اند مانند Java، Ruby و PHP است. 

هاست لینوکس با انواعCMSها مانند وردپرس، جوملا، دروپال و مجنتو سازگار بوده و طیف گسترده‌ای از نیازهای کاربران را پوشش می‌دهد.

تفاوت هاست وردپرس و لینوکس

برای درک بهتر تفاوت هاست وردپرس و لینوکس، ادامه این بخش را با یک مثال پیش خواهیم برد. 

تصور کنید وب‌سایت مانند خانه است که باید روی محدوده مشخصی از یک زمین قرار بگیرد. این زمین همان هاست است.

زمین ارائه‌شده دو حالت دارد: 1) متراژ زیاد با امکان ساخت خانه‌ای بزرگ، 2) متراژی کوچک برای ساخت یک واحد آپارتمانی.

هاست لینوکس مانند همان زمین با متراژ زیاد است که فضای بسیاری را در اختیار مالک سایت قرار می‌دهد. بنابراین با خرید هاست Linux، می‌توانید خانه خود را هرطور که می‌خواهید بسازید؛ اما نیاز به ابزارهای متعدد و گوناگونی دارید که یا باید آن‌ها را تهیه کنید، یا از افراد متخصص کمک بگیرید. 

هاست وردپرس مانند یک زمین با متراژ پایین برای ساخت آپارتمان است؛ ساختمانی که پیش‌تر بنا شده و امکانات اولیه مانند دیوار، سقف، اتاق خواب‌ها و غیره را دارد. بنابراین راه‌اندازی وب‌سایت روی آن ساده‌تر و سریع‌تر از هاست‌های لینوکسی است. درعین‌حال می‌توانید هرچیزی را که می‌خواهید با صرف زمانی کم، اضافه و محیط داخل آن را تزئین کنید. 

پس تا این‌جا متوجه یک تفاوت اساسی شدیم: فرق هاست لینوکس و وردپرس در میزان اختیارات ارائه‌شده توسط آن‌ها است؛ اما تفاوت این دو به همین یک مورد ختم نمی‌‌شود. به‌همین‌دلیل، ما در ادامه لیست کاملی را از دیگر پارامترهای تاثیرگذار بر تفاوت این دو هاست آورده‌ایم.

۱. امنیت بالاتر هاست وردپرس نسبت‌به هاست لینوکسی

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های صاحبان کسب‌وکارهای اینترنتی، امنیت وب‌سایت‌های وردپرسی است؛ جایی‌که تفاوت هاست لینوکس و وردپرس به‌طور واضح احساس می‌شود.

امنیت بالاتر هاست وردپرس نسبت‌به هاست لینوکسی

 در هاست وردپرسی، پلاگین‌های امنیتی متعددی برای سیستم‌عامل سرورها وجود دارد که توسط معتبرترین توسعه‌دهندگان ارائه شده‌اند. نصب این پلاگین‌ها روی هاست وردپرسی، امنیت بالاتری را نسبت‌به هاست‌های لینوکسی ارائه می‌دهد. این Pluginها به‌صورت خودکار به‌روزرسانی شده و در زمان مدیریت سرورها و صاحبان سایت، صرفه‌جویی زیادی می‌کنند.

از سوی دیگر، امنیت هاست لینوکس عمومی‌تر است؛ یعنی از پلاگین‌های امنیتی استفاده نمی‌کند. بنابراین افزایش امنیت و به‌روزرسانی پروتکل‌های مرتبط در این هاست‌ها، به‌صورت دستی انجام می‌شود که مستلزم دقت زیاد از سوی انسان و بررسی نسخه‌های جدید هر پروتکل است.

۲. تفاوت هاست وردپرس و لینوکس در پشتیبانی

پشتیبانی از هاست‌های WordPress و Linux، بستگی به شرکت ارائه‌دهنده خدمات دارد؛ اما به‌طور معمول، پشتیبانی شرکت‌ها از هاست‌های وردپرسی بیشتر است؛ چراکه افراد مبتدی هم می‌توانند با صرف زمان و گذراندن دوره‌ آموزشی، به‌راحتی خدماتی مانند نصب، راه‌اندازی، به‌روزرسانی و رفع مشکلات را به مشتریان ارائه دهند؛ اما برای پشتیبانی از هاست‌های لینوکسی، نیاز به حضور افراد متخصصی است که تسلط کافی بر این سیستم‌عامل داشته و بتوانند هر مشکلی را به‌سرعت حل کنند. 

۳. پکیج‌های مدیریت آسان برای وردپرس

یکی از جالب‌ترین موارد در مبحث تفاوت هاست لینوکس و وردپرس، پکیج‌های نصب و مدیریت آسان وب‌سایت‌های WordPress است. از موفق‌ترین ابزارها در این زمینه، می‌توانیم به “WordPress Toolkit” اشاره کنیم. 

این ابزار یک رابط مدیریتی ساده است که روی هاست وردپرسی با سرویس Plesk نصب می‌شود. WordPress Toolkit امکان نصب وردپرس، استفاده از ابزارهای امنیتی، مدیریت پلاگین‌ها و پوسته‌ها را تنها با یک کلیک فراهم می‌کند؛ اما به‌طور معمول، هاست‌های لینوکسی فاقد این ابزار هستند.

۴. تناسب‌با ساختار وردپرس و بهینه‌سازی سرور برای آن

همان‌طور که می‌دانید، وردپرس به زبان PHP نوشته شده است و از بانک اطلاعاتی MySQL استفاده می‌کند. ازآنجایی‌که سایت‌های این CMS به‌طور مداوم اطلاعات جدید را به دیتابیس ارسال می‌کنند یا از آن می‌خوانند، به میزبان‌‌هایی با سخت‌افزار و نرم‌افزار بهینه نیاز دارند؛ چون در این موقعیت، سرعت بارگذاری صفحات سایت در بهترین حالت قرار می‌گیرد.

به‌طور معمول، هاست‌های وردپرس از نظر منابع سخت‌افزاری و نرم‌افزاری با ساختار این CMS بهینه می‌شوند؛ درحالی‌که Linux Host ممکن است به بهینه‌سازی بیشتری برای استقرار سایت وردپرسی نیاز داشته باشد که باید به‌صورت دستی انجام شود.

بیشتر بخوانید: از سیر تا پیاز تفاوت هاست و سرور

۵. هزینه کمتر هاست وردپرس در مقایسه با هاست لینوکس

هاست لینوکسی به‌دلیل برخورداری از امکانات گسترده و پشتیبانی از سوی متخصصان این سیستم‌عامل، به‌طور معمول هزینه بیشتری دارد؛ اما هاست‌های وردپرسی فقط روی ارائه منابع به سایت‌های این CMS تمرکز دارند. بنابراین می‌توانیم هزینه پایین‌تر WordPress Host را یک مزیت رقابتی در موضوع تفاوت هاست وردپرس و لینوکس بدانیم.

۶. کنترل متفاوت 

به‌طور معمول، هاست‌های لینوکسی کنترل بیشتری را روی محیط سرور به کاربران ارائه می‌دهند. در نتیجه افراد می‌توانند نصب و پیکربندی نرم‌افزارهای مختلف را انجام دهند؛ اما هاست‌های وردپرس محدودتر هستند و فقط برای مدیریت سایت‌های WordPress و رفع نیازهای خاص آن‌ها طراحی شده‌اند.

۷. استفاده از وب سرورهای مختلف

یکی از اصلی‌ترین آیتم‌ها در تفاوت هاست لینوکس و وردپرس، وب‌سرورهای به‌کاررفته برای این دو میزبان است. اغلب هاست‌های لینوکسی به یکی از محبوب‌ترین وب‌سرورهای دنیا، یعنی آپاچی مجهز هستند؛ اما هاست‌های وردپرسی به‌طور متداول از وب‌سرور پرسرعت لایت اسپید استفاده می‌کنند. وب سرور لایت اسپید عملکردی مشابه‌با آپاچی دارد؛ اما سرعت آن در حدود شش برابر بیشتر از آپاچی است. 

8. مقیاس‌پذیری بیشتر با هاست لینوکسی

هاست لینوکسی مقیاس‌پذیری و انعطاف‌پذیری بیشتری را برای وب‌سایت‌های درحال رشد یا سوپر اپلیکیشن‌های مبتنی‌بر وب ارائه می‌دهد؛ اما هاست وردپرس چنین امکانی را ندارد.

مطلب مرتبط: بهترین هاست وردپرس چه ویژگی هایی دارد؟ (7 نکته کلیدی و مهم)

هاست وردپرس یا لینوکس؟ کدام یک برای شما بهتر است؟

برای تشریح بارزترین موارد در زمینه فرق هاست لینوکس و وردپرس، نظر شما را به لیست زیر جلب می‌کنیم:

هاست لینوکس بهترین انتخاب برای:

  • وب‌سایت‌هایی با ترافیک کم
  • سایت‌های نوپا و فاقد ترافیک و بازدید بالا

هاست وردپرس بهترین انتخاب برای:

  • سایت‌هایی با ترافیک بالا
  • مواجه‌با چالش‌های امنیتی مانند هک و نفوذ به دیتابیس
  • سایت‌هایی با دیتابیس سنگین و نیازمند استقرار روی وب‌سرورهای سریع مانند لایت اسپید
  • سایت‌هایی با نیاز به سرعت بالا در به‌روزرسانی پلاگین‌ها و مخزن CMS

بیشتر بخوانید: آموزش نصب میکروتیک در اوبونتو در 3 گام ساده و سریع

کدام هاست مناسب سایت وردپرسی است؟

برای انتخاب بهترین هاست سایت وردپرسی، پیشنهاد ما هاست وردپرس است که دلایل زیر را برای آن داریم:

  • هاست وردپرس اغلب برای ارائه عملکردهای بهینه در این سایت‌ها مانند کش اطلاعات سیستم کاربر، به‌روزرسانی خودکار و اقدامات امنیتی خاص در وردپرس، بهترین گزینه است؛
  • سایت‌های وردپرسی که نیاز به استفاده از فریم‌ورک‌ها و کدهای خاصی ندارند، روی این هاست‌ها عملکرد و سرعت مناسبی ارائه می‌دهند؛
  • این هاست‌ها با امکانات جانبی برای سایت‌های WordPress عرضه می‌شوند تا صاحبان آن‌ها نیازی به جست‌وجو یا ارجاع به منابع دیگر نداشته باشند؛
  • اگر سایت شما کوچک یا متوسط است، این Host می‌تواند بهترین انتخاب ممکن باشد؛ چراکه پیاده‌سازی و استقرار تم‌ها، نصب وردپرس، به‌روزرسانی پلاگین‌ها و بک‌آپ‌گیری از آن‌ها، نسبت‌به هاست‌های لینوکسی ساده‌تر و سریع‌تر است.

آنچه در تفاوت هاست لینوکس و وردپرس خواندیم

هاست کامپیوتری با سخت‌افزار قوی برای میزبانی از سایت‌ها است که به‌صورت هاست لینوکسی و وردپرسی ارائه می‌شود. این خدمات توسط شرکت‌های ارائه‌دهنده سرور عرضه می‌شوند که به‌صورت آنلاین قابل خریداری و پیکربندی هستند. فرق هاست لینوکس و وردپرس در پارامترهایی مانند سرعت، امنیت، پشتیبانی و غیره نهفته است. هر صاحب سایت باید متناسب‌با نیازهای  شخصی مانند مقایس‌پذیری، سادگی در فرآیند پیاده‌سازی، تناسب‌ هاست با ساختار سایت و غیره، بهترین انتخاب را برای پلتفرم خود داشته باشد.

حال که این مقاله را خواندید، مایلیم بدانیم که نظر شما درباره این دو هاست چیست؟ در عمل کدام‌یک را برای اهداف خود مناسب‌ می‌دانید؟ دلیل این انتخاب برای شما و برتری آن نسبت‌به سایر گزینه‌ها چیست؟ خوش‌حال می‌شویم در بخش نظرات، دیدگاه خود را بنویسید تا تیم ایران سرور و سایر مخاطبان از آن استفاده کنند.

با هاست وردپرس ایران‌سرور، سرعت فوق‌العاده و امنیت پولادین را تجربه کنید.

خرید هاست وردپرس        پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱

سوالات متداولی که شما می‌پرسید

  1. آیا هاست لینوکس برای سایت وردپرسی خوب است؟

اگر قصد دارید کسب‌وکار خود را از با وب‌سایت‌تان تبلیغ کنید و نیاز به کنترل کاملی روی هاست دارید، لینوکس انتخاب مناسبی است؛ اما برای عملکرد بهینه و تطابق‌ کامل با سایت وردپرسی، هاست وردپرس گزینه بهتری خواهد بود.

  1. مزیت هاست وردپرس نسبت‌به هاست لینوکس چیست؟

امنیت بالاتر هاست وردپرس نسبت‌به هاست لینوکسی، آماده بودن هاست وردپرسی برای میزبانی سایت وردپرسی و نیاز به دانش فنی کم برای این هاست‌ها، جزو مزایای WordPress Host نسبت‌به Linux Host هستند.

  1. وب سرور هاست لینوکس و وردپرس چیست؟

وب‌سرور هاست لینوکس اغلب آپاچی و وب‌سرور هاست وردپرسی، به‌طور معمول لایت‌اسپید است.

5/5 - (1 امتیاز)

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

تغییر پورت SSH در سرور مجازی لینوکس

راهنمای تغییر پورت SSH در سرور مجازی لینوکس

0
در دنیای دیجیتال امروزی، امنیت سرورها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا هرگونه نقص امنیتی می‌تواند منجر به دسترسی غیرمجاز و حملات آسیب‌رسان شود. یکی…

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست