سایت سریع برنده است! در دنیایی که سرعت حرف اول را میزند، هرچقدر سایتتان سریعتر باشد، موقعیت بهتری میان رقبایتان خواهید داشت.
شاید قدیمترها و قبل از فراگیر شدن اینترنت پرسرعت، مردم هم صبر زیادی داشتند. آنهایی که ساعتها منتظر دانلود شدن یک موزیک در دوران اینترنت Dial-up نشستهاند یادشان است؛ اما خیلی وقت است که اوضاع تغییر کرده. حالا همه توقع دارند سایتها بلافاصله پس از درخواست ارائه شوند؛ یعنی با حداکثر سرعت ممکن!
در این مقاله میخواهیم ببینیم چطور میتوان یک هاست وردپرس پرسرعت را شناسایی کرد. بد نیست اگر مقاله هاست وردپرس چیست را هم بخوانید.
قبل از هرکاری بیایید اهمیت سرعت را بهتر درک کنیم.
چرا سرعت سایت و هاست وردپرس اهمیت دارند؟
هیچچیز آزاردهندهتر از یک سایت کند نیست! مخصوصاً حالا که انسانها از همیشه بیحوصلهتر هستند. هیچکس دوست ندارد زمانش را صرف خیره شدن به صفحه مانیتور یا موبایلش بکند تا یک سایت و محتویاتش لود شوند. به همین خاطر است که داشتن یک سایت سریع، یکی از لازمههای فعالیت موفق در فضای اینترنت است.
پارامتری با نام نرخ پرش یا Bounce Rate وجود دارد. بهسادهترین زبان، این پارامتر نشاندهنده افرادی است که پس از باز کردن سایتتان، مدت زیادی را در آن نمیمانند و پس از چند ثانیه صفحه را میبندند. مسلماً هرچقدر این نرخ پایینتر باشد، یعنی شانس بیشتری برای تبدیل بازیدکننده به مشتری وجود دارد. سرعت خوب یکی از عوامل مهم برای پایین آوردن این نرخ است. تا جایی که برخی از تحقیقات نشان میدهند که اگر مدتزمان انتظار به 3 ثانیه برسد، شاهد افزایش 32 درصدی در نرخ پرش خواهیم بود!
گرچه متخصصان سئو بر سر تأثیرگذاری این پارامتر در بهینهسازی یک سایت برای موتورهای جستوجو اختلاف نظر دارند، اما در کل از اثر مخرب آن بر سایت نمیتوان چشمپوشی کرد. اگر میخواهید با مفهوم سئو بیشتر آشنا شوید، مقاله راهنمای کامل سئو برای مبتدیها را بخوانید. مهمترین هدف سئو، جذب بازدیدکننده بیشتر برای تبدیل آنها به کاربران نهایی سایت یا همان مشتری است. اگر سرعت سایت پایین باشد و نرخ پرش آن بالا، نتیجه زحمات سئو هم به بار نخواهد نشست.
در کل اگر بخواهیم تمام معایب سایتهای کُند را در یک عبارت خلاصه کنیم، به عبارت خلق تجربه کاربری بد میرسیم که اصلاً موضوع جالبی نیست! پس سرعت سایت و هاستی که از آن میزبانی میکند، اهمیت بسیار زیادی دارند؛ اما خب تمام ارائهدهندههای خدمات هاستینگ، ادعا میکنند که سرورهایشان سرعت بسیار بالایی دارند. بههرحال هیچ ماستبندی نمیگوید ماست من ترش است! پس چطور میتوان هاست وردپرسی را پیدا کرد که واقعاً سریع باشد؟!
در ادامه چند فاکتور را معرفی میکنیم که با بررسی آنها میتوانید ماست ترش را راحت تشخیص دهید. البته که مسلماً منظورمان تشخیص هاست کند از سریع است!
4 فاکتور مهم برای تشخیص سرعت هاست وردپرس
میگویند انسان پس از خودشناسی به خداشناسی میرسد. البته که موضوع صحبت ما ابداً چنین چیزی نیست؛ اما برای اینکه بتوانید یک هاست با سرعت مناسب را تشخیص دهید، ابتدا باید سرعت موردنیاز خود را بدانید:
1- به چه سرعتی نیاز دارید؟
نیاز سایتهای مختلف به سرعت متفاوت است. این نیاز بر اساس عوامل مختلفی تعیین میشود. مثلاً حجم سایت یکی از عوامل مهم برای مشخص کردن سرعت موردنیاز آن است. اینکه سایتتان چند صفحه دارد، میزبان چه فرمتهایی از محتوا است و …. برای مثال، سایتهایی که دارای محتوای ویدیویی هستند، سایز بیشتری هم دارند و نیازمند سرعت بیشتری هستند تا مخاطب تجربه خوبی از آن داشته باشد.
همچنین تعداد بازدیدکنندگان سایت هم در تعیین سرعت موردنیاز دخیل است. اینکه چندوقت یکبار سایت آپدیت میشود و محتوای جدید در آن بارگذاری میشود. اینکه ذات سایت چه چیزی است؟ سایتهای فروشگاهی یا اصطلاحاً ایکامرس را درنظر بگیرید. این سایتها به برخی از قابلیتها مثل محاسبه فاکتور نیاز دارند. همه این مسائل در تعیین سرعت لازم برای یک سایت تأثیر مستقیم دارند.
پیشنهاد خواندن: اگر قصد دارید یک فروشگاه اینترنتی دارید و نمیدانید از کجا شروع کنید، مقاله آموزش راهاندازی فروشگاه اینترنتی را بخوانید.
وقتی بدانید چه سرعتی لازم دارید، پیدا کردن و تشخیص یک هاست وردپرس سریع هم راحتتر خواهد بود!
2- به چه پلن هاستینگی نیاز دارید؟
جدا از بحث اینکه ارائهدهنده سرویس بتواند هاست پرسرعتی را به شما تحویل دهد، انتخاب شما هم اهمیت خواهد داشت! اینکه کدامیک از خدمات مربوط به میزبانی سایت را انتخاب کنید.
همانطور که احتمالاً میدانید، سرورهای مختلفی برای میزبانی از یک سایت وجود دارند. معروفترین آنها هاست اشتراکی، سرور مجازی یا VPS و سرور اختصاصی هستند. روی هرکدام از آنها که کلیک کنید، به مقاله مربوط به آن هدایت خواهید شد و میتوانید اطلاعات کاملی از آن به دست آورید. همچنین انواع دیگری هم مثل هاست ابری وجود دارند که هنوز مثل 3 نوع بالا رایج نشدهاند.
خب قطعاً سایتهایی که بازدیدکنندگان زیادی دارند و در دستهبندی کسبوکارهای کوچک قرار نمیگیرند، نباید سراغ سرورهای اشتراکی بروند! چنین برندهایی بهتر است از سرور اختصاصی یا VPS استفاده کنند. در حالی که سایتهای کوچکتر که بازدیدکننده زیادی ندارند، میتوانند از همان هاست اشتراکی بدون هیچ مشکلی بهره ببرند.
پس بعد از اینکه فهمیدید به چهمیزان سرعت نیاز دارید، پلن هاستینگی که بیشترین سازگاری با نیازتان را دارد انتخاب کنید. توجه داشته باشید که سرورهای اختصاصی هزینه بسیار بالاتری از هاست اشتراکی دارند؛ به همین خاطر، لزوماً نیازی نیست که سایتهای کم ترافیک سراغ آنها بروند.
3- سرور در کدام کشور قرار دارد؟
هرچقدر موقعیت مکانی سرورها به بازدیدکنندگانتان نزدیکتر باشد، به دنبال آن، سرعت سایتتان هم برای آنها بیشتر خواهد بود! یعنی وقتی عموم بازدیدکنندگان سایتتان داخل ایران هستند، تهیه یک سرور در اروپا شاید کار خیلی عاقلانهای نباشد؛ چراکه فاصله زیاد بین سرورها و کاربران سایت، باعث میشود سرعت پایین بیاید و بشود آنچه خوشایند نیست!
البته که برای این موضوع راهحلی با نام CDN وجود دارد. توصیه میکنیم مقاله CDN یا شبکه تحویل محتوا را بخوانید.
4- وضعیت سختافزارهای سرور چطور است؟
بارها و بارها در مقالاتمان گفتیم که سرورها ابرکامپیوترهایی هستند که از قدرت پردازش بسیار بالایی برخوردار هستند. این قدرت پردازش از سختافزارهایی که روی آنها قرار میگیرد حاصل میشود؛ بنابراین داشتن دانش کافی برای تشخیص سختافزار خوب از بد، کمکتان میکند بتوانید یک هاست وردپرس سریع را شناسایی کنید.
مثلاً این روزها تقریباً همه سرورها از هاردهای SSD استفاده میکنند. اگر احیاناً در قسمت توضیحات یک هاست، عبارت HDD را دیدید، یعنی به احتمال خیلی زیاد، آن سرور نمیتواند سرعت بالایی را ارائه کند.
نکته: مسائل مربوط به سرعت سایت، محدود به هاست و شرایط آن نیست. بیایید که در ادامه میخواهیم چند راهکار برای افزایش سرعت سایت آموزش دهیم:
راهکارهای تکمیلی برای افزایش سرعت سایت
قطعاً که هاست مناسب، تأثیر بسیار زیادی بر سرعت یک سایت میگذارد؛ اما فارغ از مسئله هاستینگ یا همان میزبانی سایت، اقدامات دیگری هم وجود دارند که میتوانند سرعت سایت را در جهت مناسب افزایش دهند. مثلاً موارد زیر:
- تمام عکسها و ویدیوها را فشرده یا اصطلاحاً Compress کنید.
- فقط از افزونههای وردپرسی استفاده کنید که ضروری هستند.
- همیشه از آخرین نسخه وردپرس و البته آخرین نسخه افزونهها استفاده کنید.
- Cache مرورگرتان را فعال کنید تا هربار نیاز نباشد محتواهای قدیمی هم بارگذاری شوند. (در سمت کاربر میتوانید پلاگینهای کش را فعال کنید)
- از کمترین تعداد Redirect ممکن استفاده کنید.
در انتها مجدداً یادآور میشویم که سرعت پایین یک سایت، میتواند صدمات و ضررهای جبرانناپذیری را برایتان به همراه بیاورد.
پس در سریع کردن سایت خود کوشا باشید!
حرف آخر
برای اینکه نهایت استفاده را از سایتتان ببرید، باید تا جایی که میتوانید سرعت آن را افزایش دهید. یکی از مهمترین اقدامات در این زمینه، انتخاب یک هاست پرسرعت است.
برای اینکه مقاله خوبی برایتان آماده کنیم، از سایت HostGator کمک گرفتیم.
هر سوالی در این رابطه داشتید، در قسمت کامنتها بنویسید تا خیلی زود پاسختان را بدهیم.