وردپرس چیست؟ هر آنچه که در شروع کار باید بدانید!

4 دیدگاه
دسته بندی: آموزش, آموزش وردپرس به زبان ساده, سیستم‌های مدیریت محتوا
وردپرس چیه

می‌دانید که، راه و روش‌های زیادی برای راه‌اندازی سایت وجود دارد. یکی از ساده‌ترین، سریع‌ترین و محبوب‌ترین راه‌ها، استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس است. منتها …

افسانه‌های زیادی دربارۀ وردپرس وجود دارد. برای آنکه بدانید این افسانه‌ها تا چه حد حقیقت دارند، وردپرس چیست و چه مزایا و معایبی دارد، تا پایان این مقاله با من بیایید.

از تعریف وردپرس شروع می‌کنیم.

وردپرس چیست؟

 به زبان خیلی خیلی ساده، وردپرس برنامه‌ای است که می‌توانید با آن سایت موردنظرتان را بسازید، ظاهرش را تغییر دهید، هر نوع محتوایی را آپلود کنید و هزاران کار دیگر؛ کارهایی که ممکن است در این لحظه به ذهنتان خطور نکرده باشد! 

اما اگر بخواهیم کمی تخصصی‌تر توضیح دهیم،  WordPress یک سیستم مدیریت محتوا یا CMS، از نوع Open Source است. وردپرس برپایه زبان PHP نوشته شده و از دیتابیس MySQL استفاده می‌کند.

 به زبان خیلی خیلی ساده، وردپرس برنامه‌ای است که می‌توانید با آن سایت ایجاد کنید، سایت‌تان را ویرایش کنید، قالب آن را تغییر دهید، داخل آن متن و محتوا بگذارید و کلی کار دیگر! 

اما اگر بخواهیم کمی تخصصی‌تر بگوییم،  WordPress یک سیستم مدیریت محتوا یا CMS، از نوع Open Source است. وردپرس بر پایه زبان PHP نوشته شده و از دیتابیس MySQL استفاده می‌کند. 

اگر دوست دارید بیشتر یاد بگیرید، پیشنهاد می‌کنم مقاله‌های زیر را هم مروری بکنید:مطالعه بیشتر

خب، حالا بیایید به یک سوال مهم جواب دهیم.

وردپرس چه کاربردی دارد؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای همه‌فن‌حریف و پرکاربرد است که کاربردهای گسترده‌ای دارد. در ادامه با شش زمینه‌ای که WordPress در آن‌ها درخششی مانند ستاره دارد، آشنا خواهید شد.

1. وبلاگ

وردپرس در ابتدای پیدایش خود، با هدف راحت‌تر کردن کار وبلاگ‌نویسان، در ساخت و اداره بلاگ ساخته شد. به‌عبارت دیگر، ماهیت و هسته وردپرس بلاگ‌نویسی است. به‌همین‌دلیل، امروزه آن را قوی‌ترین و بهترین سیستم مدیریت محتوا یا “CMS” می‌دانیم؛ سیستمی که بدون آن، بلاگ‌نویسان اصلی‌ترین مهره بازی خود را از دست می‌دهند.

البته شاید در ابتدا، کار کردن با WordPress برای وبلاگ‌نویسانی که با سیستم‌های آماده مثل بلاگفا و و بلاگر کار کرده‌اند، سخت باشد؛ اما خبر خوب این است که یادگیری وردپرس بیش‌از یک هفته طول نخواهید کشید و به‌سرعت می‌توانید به این CMS مسلط شوید.

وبلاگ نویسی

مطلب مرتبط: وبلاگ چیست و چگونه بسازیم؟ هر آنچه که در شروع کار باید بدانید!

2. سایت شرکتی

این روزها هرکسی که بخواهد کاری انجام دهد، چیزی بخرد یا جایی برود، اول در اینترنت درباره آن جست‌وجو می‌کند. پس داشتن سایت برای بیزینس‌ها و برندها به دارایی باارزشی تبدیل شده است؛ حتی اگر چیزی در سایت‌تان نفروشند.

سایت شرکتی، شناسنامه برندها و کارفرماها در کهکشان اینترنت است و اگر به این فکر هستید که برای شرکت‌تان سایت بسازید، وردپرس اولین و مطمئن‌ترین راه‌حل خواهد بود.

ما می‌توانیم به پنج دلیل، مهر تاییدی بر این کلام خودمان بزنیم:

1) وردپرس با امکانات و افزونه‌هایی که دارد، کارتان را راحت می‌کند؛

2) راه‌اندازی سایت با وردپرس کمتر از چند روز زمان شما را می‌گیرد؛

3) نصب و استفاده از آن 100% رایگان است؛

4) به هیچ برنامه‌نویسی یا کدنویسی خاصی نیازی نخواهید داشت؛

5) افزونه‌ها و تم‌های زیادی وجود دارند که نیاز شما را در زمینه‌های فنی و طراحی برطرف می‌کنند.

3. فروشگاه اینترنتی

با خودِ وردپرس که نه، ولی با کمک یکی از افزونه‌های آن به‌نام «ووکامرس»، می‌توانید فروشگاه اینترنتی هم راه بیاندازید. 

البته فروشگاه اینترنتی مبتنی‌بر ووکامرس ظرفیت بیش‌از 100,000 محصول را ندارد؛ چراکه  ممکن است با مشکلاتی مثل کندی سایت و پیچیده شدن مدیریت محصولات روبه‌رو شود.

✅ در یک کلام، وردپرس برای فروشگاه‌های کوچک و جمع‌وجور بد نیست؛ ولی برای فروشگاه‌هایی با تعداد بالای محصول، به‌طور قطع انتخاب خوبی نخواهد بود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره راه اندازی فروشگاه اینترنتی در بستر وردپرس با ووکامرس، مقاله ووکامرس چیست کمک بسیار زیادی به شما خواهد کرد.

وردپرس چیست

4. سایت انجمن (Forum)

فروم‌ها، سایت‌هایی برای بحث و تبادل نظر درباره موضوعات مختلف هستند؛ پلتفرم‎‌هایی که در سال‌های دورتر و دنیایی به‌دور از شبکه‌های اجتماعی زندگی می‌کردند. ساخت یک فروم با وردپرس به‌سادگی چند کلیک – و البته نوشیدن یک جرعه آب – است. 

5. آموزش آنلاین

اگر می‌خواهید کلاس آنلاین برگزار کنید، فایلی را برای دانلود بگذارید، ویدئو یا مقالات آموزشی‌تان را به‌اشتراک بگذارید، وردپرس می‌تواند شما را راضی‌ کند. وردپرس رضایت شما را به‌سبب افزونه‌های قدرت‌مند و تم‌های گرافیکی خودش، جلب خواهد کرد.

راستی، در مقالۀ «چگونه کلاس آنلاین برگزار کنیم » می‌توانید بیشتر در این باره مطالعه کنید.

6. سایت رزومه یا پورتفولیو

شغل شما هرچیزی که باشد، به احتمال زیاد یک‌سری نمونه کارها دارید. خب چرا این‌ها را پیش خودتان نگه می‌دارید؟ با یک سایت وردپرسی پورتفولیو خود را در معرض دید کارفرماها قرار دهید و البته، تخصص و تجربه طراحی سایت‌تان را هم به رخ بکشید. 

این موضوع برای فریلنسرهای تازه کار اهمیت بیشتری دارد؛ چراکه مسئول پروژه گرفتن خودشان هستند و قرار دادن نمونه کارها در یک سایت، بهترین روش جذب کارفرما خواهد بود. 

چرا باید به در طراحی سایت از وردپرس استفاده کنیم؟

طبق آمار وب‌سایت WPZOOM، وردپرس پرطرفدارترین CMS دنیا است. این وب‌سایت در جولای 2024، استفاده از وردپرس را به‌شکل زیر توصیف کرد:

  • وردپرس به 43.4 سایت‌ قدرت می‌دهد؛
  • حدود 474 میلیون وب‌سایت با این CMS ساخته شده‌اند؛
  • WordPress با سهم 62.7 درصدی بر بازار CMS تسلط دارد؛
  • بیش‌از 30,000 قالب برای این سیستم مدیریت محتوا در دسترس است؛
  • بیش‌از 70.000 افزونه برای وردپرس وجود دارد؛
  • WooCommerce برترین پلتفرم تجارت الکترونیک است که 36.33 درصد از سهم بازار فروشگاه‌های اینترنتی را به‌دست گرفته است.

مزایای وردپرس

تمام این ارقام، مزایای وردپرس را ثابت می‌کنند که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهید شد.

1. رایگان

دانلود سیستم مدیریت محتوای وردپرس و استفاده از آن، 100% مجانی است. همچنین افزونه‌های رایگان زیادی هم برای توسعه وردپرس وجود دارند؛ البته برخی از انواع افزونه‌ های وردپرس بدافزار هستند که در این لیست جا نمی‌گیرند. منظور ما افزونه‌هایی مانند Yoast است که نسخه رایگان آن‌، برای بالا بردن کیفیت SEO سایت پاسخ‌گوی نیازهای‌تان خواهد بود.

اما صبر کنید! راه‌اندازی سایت با وردپرس مقدار کمی هزینه را می‌طلبد؛ مانند خرید هاست، دامنه، سرور و گاهی قالب و افزونه. 

در کنار این هزینه‌ها، اگر بخواهید خیلی حرفه‌ای و سطح بالا کار کنید، شاید به استخدام توسعه‌دهنده وردپرس هم نیاز داشته باشید.

2. توسعه‌پذیری

ازآن‌جایی‌که وردپرس متن‌باز (Open Source) است، هر متخصصی از هرجای دنیا می‌تواند کدهای منبع آن را دانلود کرده و نسبت‌به ساخت افزونه یا قالب برای این CMS اقدام کند. در مقایسه با سایر CMSها مانند دروپال و جوملا، وردپرس افزونه‌ها و قالب‌های خیلی بیشتری دارد.

بنابراین توسعه سایت‌های مبتنی‌بر وردپرس به‌سادگی نصب یک افزونه یا قالب است تا به دریایی از امکانات و قابلیت‌ها دسترسی پیدا کنید.

3. نصب آسان

نصب و راه‌اندازی WordPress خیلی ساده است؛ به‌قدری‌که فقط پنج دقیقه نیاز به صرف زمان خواهید داشت. برای ساخت سایت وردپرسی، نیازی به آشنایی و تسلط بر برنامه‌نویسی ندارید؛ چون ما در بلاگ ایران سرور این موضوع را پوشش داده‌ایم. البته که می‌توانید از محتوای رایگان در اینترنت یا دوره‌های آموزشی هم برای رسیدن به هدف‌تان بهره ببرید. 

4. امکانات کافی برای SEO

سئو (SEO)، به‌معنی بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جست‌وجو است؛ یعنی با استفاده از یک‌سری اصول و تکنیک‌ها، کاری کنید که صفحات مختلف سایت‌تان در نتایج جست‌وجو کاربران (مانند صفحه نتایج گوگل) نمایش داده شوند.

وردپرس با پلاگین‌های بسیار قدرت‌مندی مانند “Yoast” و “RankMath“، فرآیند سئو را برای افرادی که آشنایی کمی با این حوزه دارند، بسیار ساده و قابل پیاده‌سازی کرده است. این پلاگین‌ها کدهای سایت را بهینه کرده و برای هر مقاله، پیشنهادهایی جهت بهبود رتبه می‌دهند. 

البته سئو فقط به همین‌جا ختم نمی‌شود و دنیای بزرگی دارد. توصیه می‌کنم حتماً مقاله سئو چیست را بخوانید و با آن آشنا شوید.

5. رابط کاربری ساده و روان

فضای وردپرس طوری طراحی شده که همه کاربران، چه مبتدی و چه متخصص، بتوانند راحت با آن ارتباط برقرار کنند و از سازوکار هر بخش به‌راحتی سر در بیاورند؛ به‌خصوص در نسخه گوتنبرگ که هر بخش از صفحه را به قسمت‌های مستقل و مجزایی به‌نام بلوک (“Block”) تفکیک کرده است. با این ویرایش‌گر صفحه می‌توانید تغییر بلوک‌ها یا جابه‌جایی آن‌ها، چیدمان دلخواه‌تان را در سایت‌تان ایجاد و اعمال کنید. 

البته صفحه‌سازی مانند المنتور هم به غول این حوزه تبدیل شده‌ است؛ چراکه هر طراحی‌ای که در ذهنتان دارید را به واقعیت تبدیل می‌کند.

6. منابع آموزشی رایگان

چه در وب فارسی و چه در وب جهانی، آموزش‌های زیادی برای طراحی سایت با وردپرس وجود دارد. به‌طور مثال اگر همین الان در دانشگاه مجازی دنیا، یعنی یوتیوب عبارت “WordPress For Beginners” را جست‌وجو کنید، لیست بی‌نهایتی را از آموزش‌های رایگان مشاهده خواهید کرد.

معایب وردپرس چیست؟

بالاخره وردپرس هم خرده‌شیشه‌های خودش را دارد و نمی‌توانیم بگوییم که بی‌نقص و کامل است. در ادامه به مهم ترین معایب وردپرس اشاره خواهیم کرد.

1. باگ‌های امنیتی

وردپرس امنیت بدی ندارد؛ اما میزان آسیب‌پذیری آن هم بالا است. به‌عنوان یک وب‌مستر، باید خیلی حواس‌تان به راه‌های هک و نفوذ باشد. برخی از  افزونه‌هایی که توسعه‌دهندگان گم‌نام آن‌ها را ساخته‌اند، بهترین طعمه برای حملات هستند. 

2. کند شدن سایت

بیشتر افزونه‌ها و قالب‌های خوب وردپرس، توسط توسعه‌دهندگان آمریکایی و اروپایی ساخته می‌شوند. این کشورها به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند و این یکی از معایب وردپرس برای ما ایرانیان است. وقتی از این ابزارها در کشورمان استفاده می‌کنیم، ممکن است کاهش عملکرد و سرعت زیادی را تجربه کنیم.

علاوه‌بر این، نصب تعداد زیادی افزونه روی وردپرس، سایت شما را کند خواهد کرد. البته این مسئله بیشتر به کیفیت کدهای پلاگین‌ها وابسته است.

3. نیاز به به‌روزرسانی‌های مداوم

به‌روزرسانی به خودی‌خود بد نیست؛ اما با توجه به این‌که شما سایت‌تان را با افزونه‌های مختلف می‌سازید، ممکن است به‌روزرسانی هسته وردپرس، باعث از کار افتادن یک یا چند افزونه‌ دیگر شود.

4. پشتیبانی ضعیف وردپرس

دسترسی مستقیم به پشتیبانی وردپرس، آن هم برای ما ایرانی‌ها، کمی سخت است. برای همین اگر به مشکل برخوردید و نیاز فوری به حل آن داشتید، باید به افراد کاربلد پول بدهید تا فرآیند عیب‌یابی و مشکل را شروع کنند. به‌جز این راه‌کار، می‌توانید با جست‌وجو و تحقیق در انجمن‌های وردپرس و تفسیر مشکل‌تان، راه‌حلی را پیدا کنید. دقت کنید که این کار ممکن است وقت و هزینه زیادی را از شما بگیرد.

کدام برندها و شرکت‌ ها از وردپرس استفاده می‌ کنند؟

چند نمونه از مشهورترین سایت‌هایی که با وردپرس ساخته شده‌اند را در لیست زیر خواهید دید:

فرق WordPress.com و WordPress.org چیست؟

به‌طور معمول، اولین سوالی که ذهن کاربران تازه‌وارد را درگیر می‌کند، این است که این دو سایت چه فرقی با هم دارند؟ از کدام باید استفاده کنم؟

در ادامه با هرکدام از این مراجع به‌طور مجزا آشنا خواهیم شد.

سایت WordPress.com

این سایت مشابه همان سرویس‌های قدیمی وبلاگ‌نویسی (مانند بلاگر یا بلاگفا) است؛ یعنی میزبانی از داده‌ها توسط خود وردپرس انجام می‌شود و نیازی به خرید هاست و دامنه ندارید.

البته در این حالت نام wordpress در بخشی از آدرس وبلاگ شما قرار می‌گیرد و مخاطبان‌تان آدرسی به‌شکل زیر را مشاهده خواهند کرد:

iranserver.wordpress.com

با پرداخت هزینه و خرید بسته‌های مختلف، می‌توانید از امکانات wordpress.com مثل دامنه اختصاصی خودتان، وصل شدن به گوگل آنالیتیکس و غیره استفاده کنید.

سایت WordPress.com

سایت WordPress.org

این سایت جایی است که می‌توانید کدها و فایل‌های راه‌انداز وردپرس را دانلود و آن را روی کامپیوتر، هاست یا سرور نصب کنید. درواقع اگر می‌خواهید با وردپرس سایت بسازید، باید آن را از wordpress.org دانلود کنید.

چگونه وردپرس را نصب کنیم؟

اگر می‌خواهید کار با وردپرس را تمرین کنید و هزینه‌ای نپردازید، بهتر است آن را روی لوکال هاست (کامپیوترتان) نصب کنید. درصورتی‌که تمایل به عرضه سایت روی اینترنت را داشتید، می‌توانید با خرید هاست و سرور، همین سایت لوکال را روی یک هاست نصب کنید.

ما به‌صورت تصویری و قدم‌به‌قدم، نصب وردپرس را روی سه فضای نگهدارنده آموزش داده‌ایم. کافی است که به بخش آموزش نصب وردپرس یا یکی از مقالات زیر مراجعه کنید.

توابع وردپرس چیست؟

وردپرس دارای یک‌سری توابع است که برای افزودن ویژگی‌های جدید به این سیستم استفاده می‌شوند.

ممکن است همین الان افزونه‌های وردپرس در ذهن‌تان نقش بسته باشد؛ اما افزونه‌ها و توابع با یکدیگر متفاوت هستند. هر افزونه با استفاده از توابع وردپرس ساخته می‌شود؛ یعنی توسعه‌دهندگان با استفاده از توابع وردپرس، افزونه‌ها و قالب‌ها را می‌سازند. 

👈 به‌طور مثال، the_post_thumbnail یک تابع برای وردپرس است. این تابع، عکس شاخص پست‌ها را نمایش می‌دهد. تابع the_category هم برای نشان دادن دسته‌بندی مطالب به‌کار می‌رود.

افزونه وردپرس چیست؟

 افزونه یا پلاگین، تکه کدی است که به دیگر کدهای سایت اضافه شده و ویژگی جدیدی را برای آن تعریف می‌کند. 

برای مثال وقتی افزونه ووکامرس را نصب می‌کنید، امکانات یک فروشگاه اینترنتی به سایت شما اضافه می‌شود. اگر افزونه Yoast را نصب کنید، می‌توانید مطالب‌تان را خیلی راحت برای موتورهای جست‌وجو بهینه‌ کنید.

بعد از خواندن این مقاله، مقاله‌های افزونه چیست و آموزش Yoast SEO را بخوانید و اطلاعات‌تان را تکمیل کنید.

قالب وردپرس چیست؟

قالب وردپرس مجموعه‌ای از فایل‌ها است که ظاهر و چیدمان یک وب‌سایت وردپرسی را کنترل می‌کند. این افزودنی‌ها ظاهر بصری سایت شما را تعیین می‌کنند؛ مانند رنگ‌ها، فونت‌ها، طرح‌بندی‌ها و عناصر گرافیکی هر صفحه.

مطلب مرتبط: بهترین قالب وردپرس با توجه به نیاز شما در این مقاله بررسی و معرفی شده است، از دست ندهید! همچنین شما میتوانید صفر تا صد آموزش نصب قالب وردپرس را در اینجا ببینید.

بهترین هاست برای وردپرس چیست؟

اگر به سایت‌های هاستینگ (مانند iranserver.com) سر زده باشید، هاست وردپرس به چشم‌تان خورده است. همان‌طور که از نامش متوجه شدید، این هاست‌ها برای سایت‌های وردپرسی مناسب هستند؛ چراکه منابع سخت‌افزاری آن‌ها بهینه شده و امکانات لازم را در اختیار کاربران می‌گذارند. 

اما به‌طور معمول هزینه هاست وردپرس برای سایت‌های تازه‌کار ممکن است کمی زیاد باشد. پس اگر تازه سایت‌تان را ایجاد کرده‌اید و یک فروشگاه اینترنتی نیست، می‌توانید از هاست لینوکس هم استفاده کنید.

💡 خواندن دو مقالۀ هاست چیست و بهترین هاست کدام است، به شما آگاهی لازم را در خرید هاست می‌دهد.

آنچه در وردپرس چیست خواندیم

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای قدرت‌مند است که کمپانی‌های مشهور دنیا مانند ناسا، سونی موزیک و بلاگ‌های مشهور تکنولوژی، از آن استفاده می‌کنند. این سیستم امکانات و قابلیت‌های زیادی دارد که به‌طور معمول، در دیگر CMSها یافت نمی‌شود. اگر قصد ساخت سایت تک‌صفحه‌ای، پورتفولیو یا فروشگاه اینترنتی را دارید، وردپرس بهترین گزینه‌ای است که می‌توانید انتخاب کنید

اگر سوالی درباره وردپرس چیست ذهن‌تان را مشغول کرده است، خوش‌حال می‌شویم در بخش نظرات آن را بپرسید تا تیم ایران سرور بهترین جواب‌ها را تقدیم‌تان کند. 

منابع:

HubSpot

Kinsta

WordPress.com

سوالات متداولی که شما می‌پرسید

  • وردپرس چیست؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا یا “CMS” است که امکان ساخت سایت و درج متن، تصویر، صدا و ویدیو را برای همه کاربران فراهم می‌کند.

  • وردپرس برای چه مواردی استفاده می‌شود؟

ساخت فروشگاه اینترنتی، بلاگ، وب‌سایت شخصی و سایت‌های شرکتی به‌طور گسترده استفاده می‌شود.

  • آیا وردپرس رایگان است؟

بله. نصب وردپرس روی هاست و استفاده از آن 100% رایگان است.

  • هزینه راه اندازی سایت با وردپرس چقدر است؟

غیر از هزینه خرید هاست و دامنه، باید به هزینه قالب و افزونه‌هایی که برای راه‌اندازی سایت نیاز دارید، توجه کنید. همچنین، اگر نیاز به توسعه‌دهنده یا طراحی قالب اختصاصی داشته باشید، این هزینه افزایش پیدا می‌کند.

  • وردپرس برای ساختن چه نوع سایتی مناسب است؟

سیستم مدیریت محتوای WordPress برای ایجاد سایت شخصی، وبلاگ، سایت خبری، مجله و از این قبیل سایت‌ها مناسب است. برای اطلاعات بیشتر درباره سایر سیستم‌های مدیریت محتوا، می‌توانید مقاله انواع CMS را بخوانید.

3.6/5 - (7 امتیاز)

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

نظرات کاربران

4 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • سلام ممنون از مقاله‌ی خوبتون.
    برای ایجاد سایت فروشگاهی با حدود 50 محصول و توسعه اون تا حداقل 200 محصول، وردپرس مناسب است یا دیگر سیستم‌های مدیریت محتوا؟

    پاسخ
    • سمیرا سرباز
      26 تیر 1400 08:31

      سلام عاطفه جان؛
      ببینید، شدنش که شدنی هست، اما توسعه سختی داره و ممکنه کند هم بشه. این 4 تا سایت زیر رو ببینید و مقایسه کنید:

      https://gruccia.ir/ با پرستاشاپ راه‌اندازی شده

      https://atlasgorgan.com/ با وردپرس و ووکامرس راه‌اندازی شده
      https://luxshop-online.ir/ با وردپرس و ووکامرس راه‌اندازی شده

      https://ibolak.com/shop/products/search/categories به‌صورت اختصاصی طراحی شده.

      قطعا آخری سایت بهتریه، اما هزینه زیادی هم داشته. اگر نمی‌خواید خیلی هزینه کنید، می‌تونید با حدود 2 ملیون تومن، از سایت‌ساز یا وردپرس (به شرطی که بلد باشید) استفاده کنید. اما اگر خیلی جدی هستین، بهتره از سیستم مخصوص سایت فروشگاهی یا سیستم اختصاصی استفاده کنید.

      پاسخ
  • حسین باقری
    16 فروردین 1401 12:37

    سلام، من سایتمو با وردپرس طراحی کردم. و سرعتش پایین بود که به آروان کلود متصل کردم https://dermaneat.ir
    اگر از ایران سرور هاست بگیرم آروان کلود پشتیبانی میکنه؟هاست فعلی بدون آروان خیلی کنده

    پاسخ
    • سمیرا سرباز
      16 فروردین 1401 15:50

      سلام
      بله مشکلی نداره؛ شما از هرجا CDN تهیه کنید فرقی نداره و همچنان می‌تونید از خدمات ایران سرور هم استفاده کنید.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست