وبلاگ چیست و چگونه بسازیم؟ راهنمای شروع برای تازه‌کارها

4 دیدگاه
دسته بندی: آموزش وردپرس به زبان ساده, سایت ساز
کاور مقاله وبلاگ چیست؟
آنچه در این مطلب می‌خوانید : نمایش

وبلاگ چیست و چگونه بسازیم؟ برای پاسخ به این سوال اغراق نیست اگر بگوییم  وبلاگ یک سلاح مخفی برای جذب کاربر محسوب می‌شود. تب‌ و تاب وبلاگ زمانی آغاز شد که ساخت وب‌سایت به دانش برنامه‌نویسی نیاز داشت. در این مقاله از بلاگ ایران سرور به‌طور کامل بررسی می‌کنیم وبلاگ چیست، چه کاربردی دارد و ساخت وبلاگ چگونه است؟  اگر تب‌ و تاب نوشتن در دنیای دیجیتال دارید یا صرفا برای اطلاعات عمومی به این مقاله رسیدید، خواندن این مطلب کمکتان خواهد کرد با سیر تا پیاز وبلاگ‌نویسی آشنا شوید. 

وبلاگ چیست؟ معرفی دفترچه دیجیتالی در دنیای وب 

وبلاگ (Weblog) ترکیب دو کلمه وب (Web) و لاگ (Log) است که به ثبت جزئیات در فضای وب اشاره دارد و نوعی وب‌سایت یا بخشی از یک سایت است که به شما امکان می‌دهد تا به‌صورت دوره‌ای، مقالات، اخبار، تصاویر یا هر نوع محتوای دیگری را در آن منتشر کنید. این محتواها به ترتیب زمانی معکوس مرتب می‌شوند؛ یعنی جدیدترین مطالب در بالای صفحه اصلی وبلاگ قرار می‌گیرد. 

معرفی وبلاگ

مزایا و ویژگی‌های وبلاگ چیست؟

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های وبلاگ‌، سادگی انتشار مطالب در آن‌هاست. تا قبل از ظهور وبلاگ‌ها، برای ایجاد یک وب‌سایت، نیاز به دانش برنامه‌نویسی HTML یا همکاری با یک تیم متخصص بود. اما وبلاگ‌ها، کار انتشار مطالب در دنیای آنلاین را راحت کردند و به هر کاربر باذوق و حوصله، امکان دادند تا ایده‌ها و تجربیات خود را با دیگران به اشتراک بگذارد. از جمله مزایای وبلاگ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. فرصت لیدسازی بیشتر نسبت ‌به تبلیغات

لید یا سرنخ، مخاطبی بوده که ممکن است تبدیل به مشتری شود. سایت‌هایی که از وبلاگ استفاده می‌کنند، ۶۷ درصد لید بیشتری در مقایسه با وب‌سایت‌های بدون وبلاگ دریافت می‌کنند. وقتی صحبت از لیدسازی در کنار وبلاگ می‌کنیم، مفهومی به نام بازاریابی محتوایی پا به‌میدان می‌گذارد. در این نوع از بازاریابی، محتوا با هدف خلق ارزش و کمک به مخاطب تولید می‌شود. این نوع از بازاریابی، جزو انواع بازاریابی‌های درونگرا محسوب می‌شود؛ یعنی به‌جای اینکه شما سراغ مخاطب بروید، مخاطب سراغ شما می‌آید. بدون اینکه بخواهید به کمک تبلیغات، محصول یا خدمتتان را در چشمانش فرو کنید.

فرصت جذب مخاطب به‌کمک وبلاگ

۲. بهبود سئو و احتمال پیدا شدن در نتایج گوگل

زمانی که وبلاگ شما پر از محتواهای به‌ درد بخور برای نیاز کاربر باشد، گوگل هم توجه ویژه‌ای به سایتتان می‌کند. به‌عبارتی، شما به‌کمک محتواهای مفیدی که در وبلاگ منتشر کردید، به نیاز کاربر پاسخ می‌دهید و ترافیک بیشتری جذب می‌کنید. گوگل هم چشمش به تجربه کاربر است؛ پس یک حال اساسی به سایتتان می‌دهد.

۳. جایی برای روابط عمومی موثر و شفافیت

یکی از جذابیت‌های وبلاگ‌ نویسی، آزادی بیان و کنترل کامل محتواست. وبلاگ‌ نویسان می‌توانند بدون واسطه با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند و حتی از این طریق درآمد زایی کنند.

ارتباط با مخاطب ازطریق وبلاگ

۴. افزایش اعتماد مخاطبان

یکی از مهم‌ترین ارزش‌هایی که یک برند می‌تواند به دست آورد، جلب اعتماد مخاطبان است. اهمیت این ارزش در دنیای دیجیتال بسیار بیشتر از دنیای فیزیکی و سنتی است. وبلاگ یک ابزار فوق‌ العاده برای افزایش این اعتماد محسوب می‌شود. محتوای باکیفیت، کاری می‌کند تا خواننده‌ها از معتبر بودن برند اطمینان حاصل کنند. چه چیزی بهتر از این؟!

بیشتر بخوانید: مراحل راه اندازی سایت در 6 قدم (راهنمای جمع‌وجور برای شروع!)

۵. جمع‌آوری اطلاعات مفید

داشتن بانک اطلاعاتی از مشتریان کنونی و احتمالی، نقش بسیار مهمی در تنظیم استراتژی‌های مختلف بازاریابی دارد! وبلاگ کانالی است که از طریق آن می‌توانید به اطلاعات لازم دست پیدا کنید. ساده‌ترین چیزی که نصیب‌تان می‌شود، آدرس ایمیل مخاطبان است.

دستیابی به مجموعه‌ای از اطلاعات مفید و کاربردی در وبلاگ

وبلاگ نویسی چیست؟

وبلاگ‌نویسی به فرایند تولید و انتشار محتوا در فضای وبلاگ می‌گویند. به کسی که این کار را انجام می‌دهد، وبلاگ نویس یا وبلاگر می‌گویند. برای درک بهتر دو مفهوم وبلاگر و بلاگر را به‌طور جداگانه بررسی کردیم:

  • بلاگر : فردی که بر اساس تجربیات شخصی و نظراتش، اقدام به تولید محتوا برای وبلاگ می‌کند (معمولاً بلاگ‌های شخصی). البته از این عبارت، برای فعالان شبکه‌های اجتماعی هم استفاده می‌شود.
  • وبلاگر : فردی که برای تولید محتوا در وبلاگ، تحقیق و جست‌و‌جو می‌کند. به عبارتی دیگر، اطلاعات مفید را از نقاط مختلف کنار هم می‌آورد تا محتوای کامل و سودمندی خلق کند.

مفهوم وبلاگ‌ نویسی چیست

کاربرد وبلاگ چیست؟ بررسی ۳ کاربرد اساسی

وبلاگ‌نویسی با نقش دفترچه‌های خاطرات‌ آنلاین شروع شد. جایی که برای نوشتن افکار شخصی، اشتراک‌گذاری تجربیات روزمره و پیدا کردن هم‌فکران شناخته شد. کم‌کم این دنیای کوچک و شخصی، تبدیل به یک پدیده اساسی بزرگ شد که نقش مهمی در زندگی افراد و کسب‌وکارها بازی می‌کند.

در عصر تکنولوژی، مشتری قبل از خرید زیروبم فضای وب را درمی‌آورد. کاربر به جای تکیه بر اطلاعات فروشنده، به دنبال اطلاعات معتبر و کاربردی می‌رود. اینجاست که وبلاگ‌ها وارد بازی می‌شوند. کسب‌وکارها با تولید محتوای ارزشمند و جذاب، می‌توانند اعتماد مخاطب را جلب کرده و به یک منبع معتبر تبدیل شوند. دیگر خبری از تبلیغات مستقیم و آزاردهنده نیست؛ حالا محتوا پادشاه است و وبلاگ تبدیل به تخت پادشاهی می‌شود که محتوا به آن تکیه کرده است. اجازه دهید نگاهی به سه کاربرد اصلی آن‌ها بیندازیم:

۱. در وبلاگ می‌توانید صدای خود را به دنیا برسانید

وبلاگ‌ها فرصتی طلایی برای بیان نظرات و ایده‌های شما هستند. دیگر نیازی نیست منتظر تاییدیه ناشران باشید. با وبلاگ‌نویسی، به‌طور مستقیم می‌توانید با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید، جامعه‌ای از طرفداران خود بسازید و تاثیرگذار شوید.

ارتباط مستقیم با مخاطب به‌کمک وبلاگ‌نویسی

۲. حالی به رونق کسب‌وکارتان دهید

وبلاگ‌ها نقش مهمی در موفقیت کسب‌وکار شما دارند. با تولید محتوای ارزشمند و سئو شده، می‌توانید در نتایج جستجو بالاتر بیایید، اعتماد مشتریان را جلب کنید و در نهایت، فروش خود را افزایش دهید.

۳. از قابلیت آگاهی‌بخشی آن برای جذب مخاطب استفاده کنید

وبلاگ‌ها پلتفرمی عالی برای اطلاع‌رسانی و ایجاد آگاهی در مورد مسائل مهم هستند. بسیاری از سازمان‌های مردم‌نهاد، از وبلاگ‌ها برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی استفاده می‌کنند.

وبلاگ شخصی چیست؟

وبلاگ شخصی همانطور که از نامش پیداست زاده ایده و تفکرات یک فرد است. به زبان ساده، وبلاگ شخصی مثل یک تابلوی نقاشی است که هر ایده و نظر شخصی را به سبک و سیاق قلم خودتان می‌توانید در آن به تصویر بکشید. از نقد و بررسی فیلم و کتاب گرفته تا تجربه سفر و آموزش‌های مختلف.

وبلاگ شخصی چیست

تفاوت وبلاگ شخصی و وبلاگ کسب‌و‌کار

برخی از بلاگ‌ها رسانه شخصی افراد هستند و بسیاری به‌عنوان رسانه یک کسب‌و‌کار فعالیت می‌کنند. بلاگ‌های شخصی، متعلق به یک فرد هستند و هدفشان تقویت برند شخصی است. افراد می‌توانند در وبلاگ‌ نظر شخصی‌شان را بگویند و مسائل را از دید خود بررسی کنند. اما داستان محتوای وبلاگ کسب‌و‌کارها متفاوت است.

اگر قرار باشد محتوای وبلاگ به افزایش اعتبار برند کسب‌و‌کار کمک کند، باید وسواس بیشتری در محتوا به خرج داد. مخاطب انتظار دارد تا وبلاگ یک کسب‌وکار، مطالبی مفید و معتبر راجع به نیاز او باشد. مطالبی که گره‌ای از کار او باز کند یا چیزی به دانشش بیفزاید؛ اما وبلاگ شخصی لزوما محدود به این چارچوب‌ها نیست.

هدف نوع وبلاگ
شخصی ابراز عقیده، به اشتراک گذاری علایق و تجربیات شخصی
کسب و کار بازاریابی محتوا، معرفی محصولات و خدمات، جذب مشتری

تفاوت وب سایت و وبلاگ

تفاوت وب‌سایت و وبلاگ حکایت فرق بین فیلم و سریال است. فیلمی که یک بار منتشر و تمام شده و سریالی که هر هفته بینندگان مشتاق دیدن سری جدید آن هستند. تفاوت‌های مهمی بین وبلاگ و وب‌سایت وجود دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

وب‌سایت مثل یک ویترین آنلاین برای معرفی یک شخص، کسب‌وکار یا سازمان عمل می‌کند. معمولا اطلاعات ثابت و استاتیکی دارد که در مقایسه به وبلاگ کمتر به‌روزرسانی می‌شود. وبلاگ به‌طور منظم به‌روزرسانی شده و امکان تعامل با مخاطبان از طریق بخش نظرات را فراهم می‌کنند. محتواهای وبلاگ اغلب حول محور یک موضوع خاص یا علاقه شخصی می‌چرخد.

تفاوت وب سایت و وبلاگ

نکته جالب اینجاست بسیاری از کسب‌وکارها یک وب‌سایت اصلی دارند که اطلاعات کلی درباره شرکت، محصولات و خدمات آن‌ها را ارائه می‌دهد. در کنار این وب‌سایت، آن‌ها یک بخش وبلاگ هم دارند که به‌طور مرتب با مقالات و مطالب مفید برای مخاطبان به‌روزرسانی می‌شود. در جدول زیر می‌توانید خلاصه‌ای از تفاوت این دو را مشاهده کنید:

وبسایت وبلاگ ویژگی
ارائه اطلاعات، معرفی کسب‌وکار، محصول به اشتراک گذاری اطلاعات، برقراری ارتباط با مخاطبان، ایجاد تعامل هدف
معمولا رسمی صمیمی و غیررسمی لحن
ایستا و ثابت پویا و به روز شونده محتوا
معمولا امکان نظر گذاشتن وجود ندارد امکان نظر گذاشتن و بحث و گفتگو وجود دارد تعامل
وب‌سایت شرکتی، وبسایت دولتی وبلاگ خبری، وبلاگ شخصی مثال

در نهایت، انتخاب بین وبلاگ و وبسایت به اهداف و نیازهای شما بستگی دارد. اگر می‌خواهید با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید و اطلاعات به اشتراک بگذارید، وبلاگ گزینه مناسبی است. درصورتی‌که هدف شما فقط معرفی یک کسب‌وکار یا ارائه اطلاعات ثابت است، وب‌سایت انتخاب بهتری خواهد بود. البته می‌توانید یک‌وب‌سایت حاوی وبلاگ داشته باشید.

چگونه وبلاگ نویسی را شروع کنیم؟ از صفر تا صد

تا این قسمت از مقاله به‌‌طور کامل بررسی کردیم وبلاگ چیست و چه کاربردی دارد. اکنون می‌خواهیم یک راهنمای جامع برای شروع وبلاگ‌نویسی در اختیارتان قرار دهیم. نگران نباشید. قرار نیست از هفت‌خان رستم بگذرید. این راهنما فقط جزییات کار را برایتان روشن می‌کند. تا بتوانید وبلاگ خودتان را بسازید

قبل از هر کاری، باید موضوع اصلی وبلاگ خود را مشخص کنید و تصمیم بگیرید درباره چه موضوعاتی و چرا می‌خواهید بنویسید. سپس اولین قدم برای شروع یک وبلاگ موفق، شناخت مخاطب هدف است. به این سوال پاسخ دهید که برای چه کسانی می‌نویسید و چه کسانی باید مطالب شما را بخوانند؟ شناخت مخاطب هدف شبیه به تعریف یک پرسونا برای کسب‌وکارتان است. این کار به شما کمک می‌کند تا بفهمید چه نوع محتوایی تولید کنید که به درد مخاطب شما بخورد. پس از مشخص کردن این مرحله، سراغ ساخت وبلاگ بروید.

نحوه انجام وبلاگ نویسی

درصورتی‌که بخواهید از سرویس‌های رایگان وبلاگ‌نویسی استفاده کنید، پرشین‌ بلاگ، بلاگفا و سایر سایت‌های وبلاگ‌نویسی کارتان را راحت می‌کنند. البته در این‌ صورت، دامنه وبلاگ شما اختصاصی نیست. هر نامی که انتخاب کنید، در ادامه آن آدرس سایت میزبان خواهد آمد. برای مثال، به‌شکل test.blogfa.com خواهد بود. اگر بخواهید دامنه اختصاصی خودتان را برای وبلاگ داشته باشید، اینجاست که باید آستین‌ها را بالا زده و سراغ بخش بعدی بروید.

بیشتر بخوانید: آموزش طراحی سایت با سایت ساز، طراحی وب سایت

چگونه وبلاگ بسازیم؟ ساخت وبلاگ در ۷ مرحله سریع و ساده

در ادامه مقاله «وبلاگ چیست و چگونه بسازیم» باید بگوییم فقط ۷ مرحله تا ساخت اولین وبلاگتان فاصله دارید. این مراحل را برای ساخت وبلاگ به‌خاطر بسپارید:

۱. انتخاب نام دامنه وبلاگ

۲. انتخاب یک سرویس میزبانی

۳. انتخاب یک سیستم مدیریت محتوا (CMS)

۴. اتصال دامنه به وبلاگ

۵. طراحی و دیزاین وبلاگ

۶. انتشار اولین پست وبلاگ

۷. تبلیغ و مارکتینگ، تنوع

چگونه وبلاگ بسازیم؟

قدم اول: یک نام دامنه به‌ یادماندنی انتخاب کنید

اگر قبلا دامنه انتخاب کردید، سراغ مرحله دوم بروید. برای ساخت وبلاگ شما به یک نام دامنه نیاز دارید که همان آدرس وبلاگ شما می‌شود. تا چند سال پیش، بلاگرها فقط چند انتخاب .com و .net و .org برای پسوند وب‌سایت داشتند، اما حالا می‌توانید برای آدرس وبلاگتان پسوند اختصاصی .blog هم بگیرید. دامنه وبلاگ‌ها معمولاً به ۳ شکل زیر هستند:

  • یک بخش از سایت اصلی باشد: com/blog
  • ساب‌دامین باشد: yourdomain.com
  • یک دامنه کاملاً مجزا باشد: com

مطلب مرتبط: آموزش ساخت ساب‌دامین در دایرکت ادمین

انتخاب دامنه برای ساخت وبلاگ

نکاتی برای انتخاب نام دامنه وبلاگ

انتخاب یک نام دامنه در واقع فرایند تایپ کردن ترکیبات مختلف کلمات در باکس جستجو است تا زمانی که موردی را که دوست دارید پیدا کنید. چند نکته برای انتخاب بهتر:

  • به یاد ماندنی و تایپ کردن آن آسان باشد.
  • کوتاه باشد.
  • از اعداد و خط تیره (Hyphen) اجتناب کنید.

همین حالا، دامنه خود را با تضمین کمترین قیمت در ایران، ثبت کنید.

خرید دامنه        پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱

قدم دوم: یک سرویس میزبانی پرقدرت انتخاب کنید

ساخت یک ساختمان بدون داشتن زمین غیرممکن است! ساختن سایت و وبلاگ بدون هاست هم نشدنی است. ما در مقاله هاست چیست به‌طور کامل مفهوم هاست و میزبانی را بررسی کردیم. انواع مختلفی از هاست وجود دارند که می‌توانید متناسب با نیازتان بهترین نوع آن‌ها را انتخاب کنید. برای راهنمایی بیشتر می‌توانید نگاهی به مقاله زیر بیندازید:

تا به حال فکر کردید که یک وب‌سایت کجاست؟ یا اصلا ماهیتش چیست؟ ما معمولا کامپیوترمان را روشن می‌کنیم، مرورگر را باز می‌کنیم و بقیه کار را به گوگل می‌سپاریم. اما وقتی در حال بازدید از یک وب‌سایت هستیم دقیقا چه اتفاقی می‌افتد؟ اینجاست که مفاهیم جالبی مثل هاست و دامنه وارد عمل می‌شوند!

قدم سوم: عصای دستتان را میان سیستم‌های مدیریت محتوا انتخاب کنید

در پاسخ به این سوال که «چگونه وبلاگ بسازیم»   باید گفت سیستم مدیریت محتوایی که انتخاب می‌کنید، عصای دست شماست. پلتفرم‌های مختلفی وجود دارند که کارتان را ساده خواهند کرد. در ادامه آن‌ها را معرفی کردیم. 

انتخاب هاست برای ساخت وبلاگ

معروف ترین نرم افزارهای مدیریت محتوای بلاگ

در جدول زیر، برای راحتی کارتان ۵ نمونه از محبوب‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوای وبلاگ را همراه با ویژگی‌های مختلفشان باهم مقایسه کردیم.

  • سیستم مدیریت محتوای وردپرس
  • سیستم مدیریت محتوای دروپال
  • سیستم مدیریت محتوای جوملا
  • سیستم مدیریت محتوای شاپیفای
  • سیستم مدیریت محتوای هاب‌ اسپات

با نگاهی به جدول زیر خواهید فهمید کدام یک به کارتان می‌آید.

ویژگی WordPress Drupal Joomla Shopify HubSpot
سادگی استفاده بسیار ساده پیچیده تر متوسط متوسط متوسط
انعطاف‌پذیری بسیار بالا بسیار بالا بالا پایین متوسط
جامعه کاربران بزرگترین جامعه جامعه بزرگ و فعال جامعه بزرگ جامعه تخصصی تجارت الکترونیک جامعه رو به رشد در حوزه بازاریابی
قالب‌ها و افزونه‌ها بیشترین تعداد تعداد زیاد تعداد زیاد تعداد محدود برای تجارت الکترونیک تعداد زیاد برای بازاریابی
تجارت الکترونیک WooCommerce (افزونه قدرتمند) امکان‌پذیر با ماژول‌های مختلف امکان‌پذیر با اجزای مختلف بسیار قوی امکان‌پذیر
SEO بسیار خوب بسیار خوب خوب خوب بسیار خوب
بلاگینگ بهترین گزینه برای بلاگینگ مناسب برای بلاگینگ پیچیده مناسب برای بلاگینگ مناسب برای بلاگینگ محصولات مناسب برای بلاگینگ بازاریابی
قیمت رایگان (هزینه‌های اضافی برای هاستینگ و دامنه) رایگان (هزینه‌های اضافی برای هاستینگ و دامنه) رایگان (هزینه‌های اضافی برای هاستینگ و دامنه) پولی (درصدی از فروش) پولی (طرح‌های مختلف)
مناسب برای وبلاگ‌ها، سایت‌های شخصی، کسب‌وکارهای کوچک، سایت‌های بزرگ سایت‌های بزرگ، پرتال‌ها، دولت‌ها، سازمان‌های غیرانتفاعی وب‌سایت‌های سازمانی، پرتال‌های آموزشی، سایت‌های خبری فروشگاه‌های آنلاین، کسب‌وکارهای متوسط و بزرگ کسب‌وکارهای B2B، بازاریابی محتوا

این لطف را در حق خودتان کنید و از میان سیستم‌های مدیریت رایگان سراغ همان وردپرسِ محبوب بروید. زیرا همانطور که در ویژگی‌های آن در جدول می‌بینید، ایجاد وبلاگ با وردپرس بسیار ساده است و قابلیت‌های مختلفی را هم در دسترستان قرار می‌دهد.

در مورد پلتفرم‌های دیگر باید بگوییم کمربندتان را محکم کنید؛ زیرا از نظر محدودیت در شخصی‌سازی، قالب‌های ظاهری، پشتیبانی یا راه‌اندازی فروشگاه ممکن است به مشکل بخورید. در حالی‌که وردپرسِ همه‌فن‌حریف در همه این موارد حرف دهان‌پرکنی برای گفتن دارد.

مطلب مرتبط: وردپرس چیست ؟ هر آنچه که در شروع کار باید بدانید!

قدم چهارم: دامنه را به وبلاگ متصل کنید

در این مرحله نیاز است دامنه را به هاست متصل کنید. نگران نباشید هیچ کار سخت و پیچیده‌ای نیست. حتی می‌توانید صفر تا صد آن را به شرکت میزبانی بسپارید. در مقاله اتصال دامنه به هاست قدم به قدم مراحل اتصال به دامنه به هاست را آموزش داده ایم.

اتصال دامنه به هاست برای ساخت وبلاگ

قدم پنجم: وبلاگتان را به سلیقه خودتان طراحی کنید

به قسمت مهم ساخت وبلاگ رسیدیم. در این مرحله شما تصمیم می‌گیرید وبلاگتان چه شکلی باشد. اگر از وردپرس استفاده می‌کنید، کارتان با قالب و پلاگین ساده است. درنظر داشته باشید لوگوی وبلاگ شما بخشی از هویت برندتان را نشان می‌دهد. در این مورد، می‌توانید از ابزارهای رایگان و آنلاین ساخت لوگو استفاده کرده یا به‌طور حرفه‌ای‌تر کار را به یک طراح لوگو بسپارید.

طراحی وبلاگ پس از ساخت

چند کلمه در مورد قالب‌های وردپرس

قالب لباس و ظاهر بیرونی وبلاگ شماست؛ این همان چیزی است که دنیا از سایت شما می‌بیند. قالب‌ها به شما امکان می‌دهند سبک‌ها و طرح‌های مختلف را بدون نیاز به بازسازی هر چیزی آزمایش کنید. صدها قالب رایگان و صدها قالب دیگر برای خرید در دسترس هستند.

چه قالب رایگان انتخاب کنید و چه پولی، مطمئن شوید قالبی را انتخاب کنید که منعکس‌کننده شما و کار شما باشد. برای راه‌اندازی سریع وبلاگ خود، فقط یک قالب ساده انتخاب کرده و شروع کنید. در روزهای بعدی می‌توانید آن را تغییر دهید. در مقاله نصب قالب وردپرس، به سادگی آب خوردن ، نحوه نصب قالب را به‌ طور کامل برایتان توضیح دادیم تا بتوانید در هنگام ساخت وبلاگ خود از یک قالب مناسب انتخاب کنید.

چند کلمه در مورد افزونه‌های وردپرس

افزونه‌ها قابلیت‌های وردپرس را گسترش می‌دهند. می‌توانید آن‌ها را به عنوان ارتقا یا افزودنی برای وبلاگ خود در نظر بگیرید. برای شروع، تعداد زیادی افزونه رایگان در دایرکتوری افزونه وردپرس وجود دارد. همیشه قبل از نصب یک افزونه تحقیق کنید و مطمئن شوید پشتیبانی خوبی دارد. همچنین مطمئن شوید افزونه‌هایی که استفاده می‌کنید به‌طور مرتب به‌روزرسانی می‌شوند. باتوجه به اهمیت امنیت سایبری در سال‌های اخیر، اطمینان از به‌روزرسانی افزونه‌ها به این معنی است که احتمال حمله هکرها به وب سایت شما کمتر است.

مطلب مرتبط: آموزش افزایش امنیت سایت با راهکارهای اصولی

قدم ششم: اولین پستتان را در وبلاگ منتشر کنید

نگران نباشید، نوشتن اولین پست به اندازه‌ای که فکر می‌کنید، سخت نیست. مثلا می‌توانید با یک پاراگراف ساده شروع کنید و بنویسید: «به وبلاگ جدید ما خوش آمدید!» خودتان را جای دوست صمیمی‌تان بگذارید و تصور کنید درباره شروع وبلاگتان می‌خواهید با او حرف بزنید. از زبانی که راحت هستید، استفاده کنید. این کار به وبلاگ شما شخصیت می‌دهد.

برای مثال می تواند برای خواننده‌ها توضیح دهید چرا تصمیم به شروع وبلاگ گرفتید و چه هدفی دارید. چرا دنیا به یک وبلاگ با موضوع موردنظر شما نیاز دارد؟ تجربیات باارزشتان را به اشتراک بگذارید.

انتشار پست در وبلاگ

نکات مهم قبل از انتشار وبلاگ

تبریک می‌گوییم، حالا شما برای کسب و کارتان وبلاگ نویسی را شروع کردید. قبل از اینکه وبلاگ خود را منتشر کنید، چند نکته مهم وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کنید. این نکات ممکن است در ابتدا وقت‌گیر به نظر برسند، اما رعایت نکردن آن‌ها می‌تواند بعدها دردسرهای زیادی برای شما ایجاد کند.

1) سئو را فراموش نکنید

در ساخت وبلاگ یکی از مهم‌ترین مراحل قبل از انتشار، بهینه‌سازی وبلاگ برای موتورهای جستجو (سئو) است. اگر موتورهای جستجو نتوانند پست‌های شما را پیدا کنند، کاربران هم آن‌ها را نخواهند دید.برای سئو بهتر، این کارها را انجام دهید:

  • برای هر پست از یک کلمه کلیدی یا عبارت کلیدی متفاوت استفاده کنید و آن را در عنوان، زیرعنوان و متن اصلی به کار ببرید.
  • با استفاده از ابزارهای کلمه کلیدی گوگل، کلمه کلیدی مناسب با موضوع پست، با ترافیک مناسب و رقابت کم انتخاب کنید.
  • از افزونه‌های سئو مانند Yoast برای اضافه کردن متاتگ‌ها به هر پست استفاده کنید.

شاید اولش به‌نظرتان برسد وارد یک جاده بی‌سروته شدید، اما نگران نباشید و ادامه دهید. نتیجه خوبی خواهد داشت.

مطلب مرتبط: آموزش سئو وردپرس تکنیک‌ های سئو برای بهینه سازی سایت

به‌کارگیری سئو پس از انتشار پست در وبلاگ

2) گواهی SSL ضروری است

گوگل به وبسایت‌هایی که گواهی SSL ندارند، برچسب «ناامن» می‌زند. همچنین، این وب‌سایت‌ها در نتایج جستجو پایین‌تر قرار می‌گیرند یا حتی نمایش داده نمی‌شوند. بنابراین، برای حفظ ترافیک و اعتماد کاربران، یک گواهی SSL تهیه کنید. در این زمینه می‌توانید از خدمات ایران سرور برای خرید ssl بهره ببرید.

قدم هفتم: تبلیغ کنید و صفایی به وبلاگتان دهید

برای رونق وبلاگتان پیشنهادهای زیر را در نظر داشته باشید:

  • شبکه‌های اجتماعی را فراموش نکنید
  • از قدرت میزبانی بلاگتان برای تبلیغ وبلاگ‌های دیگر استفاده کنید
  • شبیه‌سازی کرده و با کاربران فعال و وبلاگ‌نویسان دیگر ارتباط برقرار کنید
  • یک تقویم محتوایی بنویسید که هرچندوقت یک بار چه نوع پست وبلاگی منتشر کنید

تبلیغ و پروموت وبلاگ پس از انتشار پست

وبلاگ؛ قلب تپنده بازاریابی محتوا

وبلاگ، بلیط شما برای سفر به دنیای بی‌کران محتوا است. در این مقاله، به‌طور جامع پاسخ این سوال را بررسی کردیم که «وبلاگ چیست و چگونه بسازیم» و مراحل ساخت وبلاگ را قدم به قدم بررسی کردیم. با وبلاگ‌نویسی، شما می‌توانید یک برند شخصی قوی برای خود بسازید و به یک اینفلوئنسر در حوزه کاری خود تبدیل شوید. وبلاگ‌نویسی، دنیایی از امکانات جدید را پیش روی شما می‌گذارد. در این مسیر، برای وبلاگتان به یک هاست پرقدرت و دامنه گیرا نیاز دارید که برای تهیه آن می‌توانید روی پشتیبانی و خدمات ایران سرور حساب کنید. اگر سوالی در این زمینه دارید، مشتاق پاسخگویی و راهنمایی شما هستیم.

سوالات متداولی که شما می‌پرسید

  1. وبلاگ چیست و چگونه بسازیم؟

وبلاگ یک صفحه شخصی یا گروهی است که به‌صورت مرتب محتواهای آن به‌روز شده و به ترتیب زمان انتشار آن‌ها، مرتب می‌شوند. برای ساخت وبلاگ به‌راحتی می‌توانید از نرم‌افزارهای مدیریت محتوای بلاگ استفاده کنید.

  1. محتوای وبلاگ چه تفاوتی با محتوای شبکه‌های اجتماعی دارد؟

نقش شبکه‌های اجتماعی در فرایند بازاریابی محتوایی، انتقال بازدیدکننده به وبلاگ است.  به همین خاطر، محتوای این شبکه‌ها باید به‌گونه‌ای باشند که حس کنجکاوی بیننده را تحریک کنند. طوری که مشتاقانه وارد وبلاگ شده و مقاله را بخواند.

  1. فرق بلاگ و وبلاگ چیست؟

وبلاگ و بلاگ هیچ فرقی با هم ندارند. بلاگ، کوتاه‌شده عبارت وبلاگ بوده و عبارت محبوب‌تری است.

منابع

techopedia

techtarge

hubspot

godaddy

storyblok

 

برچسب ها:
5/5 - (2 امتیاز)

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

آموزش نصب سی پنل روی سرور مجازی

0
نصب سی پنل روی سرور مجازی وظایف مدیریت سرور را ساده و ابزارهای مختلفی را برای مدیریت فایل‌ها، ایمیل‌ها، دامنه‌ها و پایگاه‌های داده ارائه می‌کند.…

نظرات کاربران

4 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • سلام، من از سایت بلاگیکس استفاده می‌کنم، بنظرم تنها سایتی که ارزش وبلاگ زدن داره هستش، قبلا تو بلاگفا وب داشتم که افتضاح بود، بیان رو هم تجربه کردم اما نه با موبایل خوب نشون میده و هم سر هر چیزی هی میخوان پول بگیرن، امکانات بلاگیکس واقعا عالی و خوب و رایگان و مخصوصا تو موبایل خیلی خوب میاد.
    مرسی از پستتون

    پاسخ
    • سمیرا سرباز
      12 تیر 1400 11:37

      سلام مهین جان، ممنون که نظرتون رو به اشتراک گذاشتید

      پاسخ
  • مرسی از مقاله تون. من یه سایتی دارم که تازه راه انداختم با وردپرس و فروشگاهیه و میخوام بدونم داشتن وبلاگ چقدر اهمیت داره که آیا تاثیری در فروش ایجاد می کند؟

    پاسخ
    • محمد دل‌جو
      21 شهریور 1403 13:43

      سلام آرش جان، دلایل زیادی میتونه داشته باشه ، داشتن بلاگ در فروشگاه اینترنتی، پیشنهاد من به شما، کیورد ریسرچ دقیق برای کلمات کلیدی هدف و بررسی رقبا هست که بتوانید کلمات informational پرسزچ و مرتبط با کلماتتون را پیدا کنید و تولید محتوا داشته باشید براش، در مورد سوال دومت هم ارائه اطالاعات و پاسخ به نیاز و دغدغه مخاطب مرتبط با حوزه فروشگاهی‌تان علاوه بر جلب اعتماد مخاطب به برند خود، با انجام لینکسازی درست و در نظر گرفتن سفر مشتری با توجه به قیف فروش خود، میتواند منجر به خرید هم بشود.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست