ضریب نفوذ موبایل در ایرانیها به بیش از 100 درصد رسیده است! تازه این عدد برای آخرین آمار رسمی است که چندسالی از آن میگذرد. قطعاً حالا افراد بسیار بیشتری از این تلفن همراه و قابلیتهایش برخوردار هستند. خیلی بیشتر از افرادی که به کامپیوتر و لپتاپ دسترسی دارند! خب که چه؟!
وقتی صحبت از طراحی سایت باشد، بسیار اهمیت دارد که خروجی نهایی برای نمایش در تمام صفحات نمایش بهینه باشد. از مانیتور کامپیوترها گرفته تا صفحه موبایلها و تبلتها. منظور از ریسپانسیو بودن هم همین است.
خیلی ساده بگوییم، سایتی ریسپانسیو است که نسبت به دستگاهی که کاربر از آن استفاده میکند، واکنش مناسب را نشان دهد؛ یعنی نوع نمایش آن در مانیتور لپتاپ با صفحه نمایش موبایل متفاوت باشد.
در ادامه، با 7 مزیت مهم سایتهای ریسپانسیو یا واکنشگرا آشنا خواهیم شد.
7 مزیت کلیدی طراحی سایت ریسپانسیو
اگر میخواهید سایتتان از نظر سئو موفق عمل کند، باید آن را ریسپانسیو طراحی کنید. فارغ از تمام مترها و معیارهای گوگل، رضایت کاربران و ماندگاریشان در سایت، بهصورت مستقیم و غیرمستقیم بر رتبه سایت تأثیر خواهد داشت. این اولین مزیت ناشی از داشتن یک سایت ریسپانسیو است.
1- بهبود رتبه گوگل ترافیک سایت
همین ابتدا پیشنهاد میکنیم مقاله سئو چیست را بخوانید تا با این مفهوم بیشتر آشنا شوید.
اگر سایتتان ریسپانسیو نباشد، درصد زیادی از بازدیدکنندگان را ناراضی خواهید کرد! کاربرانی که جلب رضایتشان، سیگنال مثبتی از جانب شما به گوگل میفرستد. اگر گوگل و دیگر موتورهای جستوجو حس کنند سایتتان برای بازدیدکنندگان جذاب است، مسلماً این موضوع را بهعنوان یک مزیت در نظر میگیرند و رتبه بهتری در نتایج جستوجو به سایتتان اختصاص میدهند.
جالب اینکه گوگل بهصورت مستقیم و غیرمستقیم به اهمیت این مسئله اشاره کرده است.
2- موفقیت در در بازاریابی اینترنتی
یکی از شاخصهای کلیدی مهم در تعیین موفقیت یا عدم موفقیت یک کمپین بازاریابی اینترنتی، شاخص نرخ تبدیل است. این پارامتر، گویای این است که چند درصد از بازدیدکنندگان سایت، تبدیل به مشتری شدهاند.
پایین بودن نرخ تبدیل میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. یکی از دلایل که بسیار هم شایع است، تجربه کاربری نامطلوب سایت در موبایل است. این مشکل ناشی از ریسپانسیو نبودن سایت است.
تصور کنید با صرف کلی هزینه، تعداد زیادی بازدیدکننده به سایت خود هدایت کردهاید، اما به دلیل نمایش نامطلوب سایت در موبایل، بسیاری از آنها سایت را ترک می کنند. این موضوع علاوه بر نارضایتی مشتریان، باعث می شود که نرخ پرش (Bounce rate) سایت شما نیز افزایش یابد. مسئلهای که میتواند منجر به افت سایت شما در نتایج جستوجو شود.
3- پویایی سایت
وقتی سایتی ریسپانسیو باشد، کلیه اجزای آن در قالبی کوچکتر به بازدیدکننده نشان داده میشوند. فکر میکنید خیلی مهم نیست؟! اشتباه میکنید.
این مسئله، دسترسی سریع به تمام قسمتها و خدمات سایت را برای همه کاربران ممکن میکند. بنابراین، احتمال استفاده از این قسمتها و خدمات هم افزایش پیدا میکند.
به عنوان مثال، اگر بازدیدکننده وبسایت، با یک تبلت 7 اینچی وارد شده باشد، دقیقاً سایت شما متناسب با یک نمایشگر 7 اینچی نمایش داده میشود. به همان نسبت، منوها، محصولات، مقالات و هر مورد دیگری که در سایت شما وجود داشته باشد کوچکتر شده و در قالبی جدید دیده میشوند؛ این یعنی پویایی!
4- انعطافپذیری و امکان اعمال تغییر
وقتی سایت ریسپانسیو یا واکنشگرا باشد، یعنی لزوماً نیازی نیست هرآنچه در نسخه کامپیوتر نشان داده میشود، حتماً در نسخههای دیگر هم نشان داده شود. یا برعکس.
مثلاً اگر برای سایتتان اپلیکیشن دارید، میتوانید در نسخه موبایل قسمتی را به بخش دانلود نرمافزار اندروید یا IOS اختصاص دهید و از کاربران بخواهید آن را برای موبایلشان دانلود کنند. منظورمان از انعطافپذیری همین مسئله است.
5- افزایش سرعت بارگذاری سایت
از هر جهت که نگاه کنیم، سرعت سایت یک پارامتر مهم برای تعیین موفقیت سایت در همه زمینهها است. سایت ریسپانسیو بهخاطر ماهیتی که دارد، حجم بسیار کمتری در نسخههای موبایل و تبل دارد؛ همین موضوع باعث میشود سرعت بارگذاری آن بهمیزان قابلتوجهی زیاد شود.
از آنجایی که معمولاً سرعت اینترنت در گوشی و تبلت، اندکی کمتر از سرعت آن روی کامپیوتر است، ریسپانسیو نبودن سایت منجر به کاهش سرعت و کم شدن نرخ ماندگاری بازدیدکنندگان میشود.
6- صرفه جویی در هزینه
حتی اگر به ریسپانسیو بودن سایتتان هم اهمیت ندهید، نمیتوانید این حقیقت را تغییر دهید که بسیاری از افراد با موبایل وارد وبسایتتان میشوند! پس حتماً باید فکر برای آنها بکنید. اگر انتخابتان طراحی ریسپانسیو سایت نباشد، یعنی باید به فکر یک طراحی کاملاً مستقل برای گوشیهای موبایل و تبلت باشید.
درضمن، این نکته را در نظر داشته باشید که صفحات نمایشگر موبایلهای مختلف، اندازههای مختلف هم دارند؛ یعنی برای هر اندازه باید یک طراحی جداگانه داشته باشید. هزینه بسیار زیاد! جالب اینکه اگر دستگاه جدیدی معرفی و به بازار عرضه شود، باید طراحیای متناسب با آن نسخه آماده کنید.
همانطور که میبینید، طراحی ریسپانسیو سایت میتواند جلوی یک چرخه باطل و پرهزینه را بگیرد.
7- سبقت از رقیبان یا عقب نماندن از قافله!
حالا دیگر اکثر وبسایتها و طراحان سایت، به اهمیت ریسپانسیو بودن سایت واقف هستند؛ یعنی اگر به این موضوع اهمیت ندهید، مثل گاو پیشانی سفیدی خواهید بود که میخواهد بهزور بر خلاف جریان حرکت کند. آن هم در حالی که ثابت شده جریان مسیر درستی را طی میکند!
اما اگر احیاناً رقبایتان در دوران پارینه سنگی گیر کردهاند، این بهترین فرصت برای شما است که با طراحی یک سایت واکنشگرا، کیلومترها از آنها جلو بیفتید. فراموش نکنید که یک سایت ریسپانسیو، هم نظر مثبت گوگل را جلب میکند و هم رضایت کاربران را!
ریسپانسیو بودن سایت یک اجبار است!
سرعت پیشرفت تکنولوژی حیرتآور است! هر روز مبحث جدیدی در بلاک چین و هوش مصنوعی و … مطرح میشود. اینترنتی که میگویند در حال پوستاندازی از نسل دوم به نسل سوم یا Web3.0 است؛ طبیعتاً در چنین شرایطی، اینکه سایتی ریسپانسیو یا واکنشگرا نباشد، به هیچ وجه قابلقبول نخواهد بود!
هر روز تعداد دستگاههایی که قابلیت اتصال به اینترنت را دارند بیشتر میشود. تا همین چندسال پیش اگر به کسی میگفتید در آینده تلویزیونها به اینترنت وصل میشوند، مسخرهتان میکردند. خب وصل شوند که چه بشود؟! حالا میبینیم که به لطف اینترنت اشیا، نه تنها تلویزیون، بلکه تقریباً هر دستگاهی قابلیت اتصال به اینترنت را دارد. البته لزوماً همه دستگاههای متصل برای وبگردی مناسب نیستند!
خلاصه که اگر سایتتان ریسپانسیو نیست، همین حالا برای تبدیل آن به یک سایت واکنشگرا اقدام کنید. هر ثانیهای که هدر میدهید، تعداد بازدیدکنندگان بیشتری است که از دست میدهید.
راستی، اگر میخواهید یک سایت واکنشگرا عالی داشته باشید و حوصله سر و کله زدن با طراح را ندارید، میتوانید از سایتساز ما استفاده کنید.