نصب وردپرس بر روی لوکال هاست زمپ، بیشباهت به تمرینهای پرواز نیست! چرا؟
بهنظرتان دانشجویان خلبانی بعد از اینکه با مباحث تئوری پرواز آشنا شدند، بیدرنگ پشت فرمان هواپیمای مسافربری مینشینند و صدها مسافر را جابهجا میکنند؟! قطعاً نه!
دورههای آموزش خلبانی سخت است و هر خلبان باید همزمان با گذراندن مباحث تئوری، کلی تجربه عملی کسب کند. یکی از راههای کسب تجربه در این حرفه، پرواز با شبیهسازها است!
در دنیای اینترنت و طراحی سایت هم، طراحان حرفهای و آماتور سایت میتوانند برای اینکه در کارشان پیشرفت کنند، از فضای شبیهسازی شدهای بهره ببرند که اصطلاحا به آن لوکال هاست میگویند.
حرفهایها میتوانند از این فضا برای مرحله پیش از عرضه یک سایت استفاده کنند تا ایرادات احتمالی را شناسایی کنند. آماتورها هم میتوانند در این فضا تمرین کنند و بهتر شوند و بعد از آن با خرید هاست وردپرس به فضای طراحی سایت قدم بگذارند.
در این مقاله آموزش نصب وردپرس در لوکال هاست (شما بخوانید زمین تمرین) را مرحله به مرحله خواهید خواند؛ اما قبل از هر چیزی باید بدانید لوکال هاست چیست و چه کاربردی دارد؟
لوکال هاست چیست؟
با هاست آشنایی دارید؟ هاست فضایی است که سایت شما روی آن قرار میگیرد. اگر سایت را به یک سازه تشبیه کنیم، هاست میشود زمینی که سازه در آن بالا رفته است. اگر مقاله هاست چیست را بخوانید، با این مقوله بیشتر آشنا میشوید.
لوکال هاست – که به آن هاست مجازی یا هاست محلی هم میگویند – در واقع یک هاست شبیهسازی شده روی کامپیوتر شما است.
هاست واقعی قسمتی از یک سرور واقعی است و وقتی سایتتان را روی آن قرار میدهید، تمام کاربران اینترنت میتوانند از آن بازدید کنند؛ اما هاست مجازی فضایی است که به کمک برخی نرمافزارها (مثل Xampp) روی کامپیوتر شما ایجاد میشود و هیچکس جز شما نمیتواند به محتویات آن دسترسی داشته باشد.
بیشتر بخوانید: تفاوت هاست و سرور چیست؟
Xampp چیست و به چه دردی میخورد؟
تلفظ این عبارت، زَمپ است. Xampp یک نرمافزار شبیهساز است که میتوانید با استفاده از آن، یک سایت را در حالت آفلاین طراحی کرده و عملکرد آن را بررسی کنید. برای نصب وردپرس روی لوکال هاست هم میتوان از زمپ استفاده کرد.
نرمافزار Xampp محیطی را در اختیار شما قرار میدهد که اصطلاحا به آن لوکال هاست گفته میشود.
زَمپ میتواند یک زمین تمرین مناسب برای افرادی باشد که جزو تازهواردان حرفه طراحی سایت هستند و میخواهند مهارتشان را بیشتر کنند.
البته این نرمافزار میتواند به کار حرفهایها هم بیاید. اگر میخواهید یک سایت بینقص طراحی کنید، بهتر است با استفاده از زَمپ کار را شروع کنید، باگها را بگیرید و هر وقت احساس کردید همهچیز آماده است، آن را به دنیای آنلاین منتقل کنید!
نصب Xampp و ایجاد لوکال هاست کار پیچیدهای نیست! در ادامه آموزش نصب وردپرس در xampp را خواهیم داشت.
مزایای لوکال هاست زمپ
نصب وردپرس روی لوکال هاست Xampp مزایای بسیاری را به دنبال دارد و شاید بتوان بیش از 10 مزیت اساسی برای این موضوع بیان کرد.
نصب و راه اندازی آسان
شما تنها چند دقیقه زمان نیاز دارید تا بتوانید وردپرس نسخه اصلی را روی لوکال هاست خود نصب کنید. پس از این نصب، تمامی ابزارهای موردنیاز برای توسعه نرم افزاری روی وردپرس را در اختیار دارید و این یک تجربه هیجانانگیز خواهد بود.
یکپارچگی ابزارها
بسته نرم افزاری زمپ به شما این امکان را میدهد تا همه چیز را به صورت یکجا و یکپارچه در اختیار داشته باشید. این بسته شامل پشتیبان زبان پیاچپی، پایگاه داده MySQL و وبسرور قدرتمندی به نام آپاچی است.
تجربه توسعه کدها به صورت آفلاین
شما پس از نصب بسته Xampp میتوانید توسعه کدها در سیستم شخصی خود را دنبال کنید و این یک مزیت بزرگ به شمار میرود. با این مزیت، دیگر نیازی به پرداخت هزینه سرور برای آموزش ابزارهایی مانند وردپرس یا زبان پیاچپی نخواهد بود.
محیط چند سکویی
اگر هدف شما نصب وردپرس روی زمپ است تا در سیستم عامل ویندوز از آن استفاده کنید، این مزیت در اختیارتان است. همچنین، زمپ نسخه لینوکس یا حتی مکینتاش نیز قابل دانلود است تا روی این سیستم عاملها نیز به تمامی ابزارهای موردنیاز دسترسی داشته باشید.
آموزش بدون دغدغه
نصب وردپرس روی زمپ و ایجاد یک فضای توسعه در سیستم شخصی، تجربهای بینظیر است اگر هدف شما فعالیت به عنوان برنامهنویس در دنیای وب است. پس از نصب زمپ میتوانید وب سرور آپاچی، دیتابیس MySQL و حتی زبان پیاچپی را با بیشترین جزئیات بیاموزید و در نهایت با مهارتهای کامل وارد بازار کار شوید.
امکان به روزرسانی
با نصب وردپرس روی لوکال هاست میتوانید به روز رسانیهای نرم افزاری را نیز در آینده انجام دهید. هر زمان که نسخه جدیدی از وردپرس یا حتی PHP در اختیار توسعهدهندگان قرار گرفت، به راحتی از طریق وبسایت مورد نظر آن را دریافت کرده و آپدیت را با زمپ انجام دهید.
آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست زمپ؛ در ۵ مرحله
برای راه اندازی سایت روی لوکال هاست، گامهایی که در ادامه بیان میکنیم را به ترتیب انجام دهید. اگر در اجرای هر کدام از این مراحل به مشکلی برخورد کردید، در بخش نظرات به ما اطلاع دهید تا شما را راهنمایی کنیم.
بیشتر بخوانید: انتقال سایت وردپرسی به صورت جامع و مرحله به مرحله
گام اول: نصب و راهاندازی Xampp
اولین کاری که باید انجام دهید، دانلود زمپ است. برای این کار به وبسایت رسمی Xampp رفته و نسخهای را که به سیستم خودتان میخورد، دانلود کنید.
بعد از نصب، باید برنامه را اجرا کنید. محیط برنامه مانند تصویر زیر است و پنج ماژول را بههمراه مربعی در کنار آنها مشاهده میکنید. از بین این ۵ ماژول فقط دو گزینه اول یعنی Apache و MySQL را نیاز داریم. در اینجا آپاچی شبیهساز وبسرور است و MySQL شبیهساز دیتابیس یا پایگاه داده.
برای فعال کردن دو گزینه، باید روی دکمه Start کلیک کنید.
گام دوم: نصب وردپرس روی زمپ
پس از نصب نرمافزار Xampp شما باید فایل وردپرس را روی لوکال هاست نصب کنید.
⚠ اگر آخرین نسخه وردپرس را روی سیستم خود دارید که باید وارد مرحله نصب شوید، اما اگر ندارید میتوانید خیلی راحت آن را از بخش دانلودها در سایت ایرانسرور دانلود کنید. در بخش دانلودها، بعد از کلیک روی دکمه دانلود به آخرین آپدیت وردپرس منتقل میشوید و فقط کافیست روی کادر آبی رنگ (مثل عکس زیر) کلیک کنید.
گام سوم: ساخت پایگاه داده (Data Base) در لوکال هاست
برای این کار باید در نوار آدرس مرورگر خود، عبارت localhost/phpmyadmin را بنویسید تا وارد صفحهای مانند تصویر زیر شوید. وقتی به این صفحه رسیدید، از بین نوارهای بالای صفحه، گزینه Databases را انتخاب کنید.
در صفحه جدیدی که باز میشود، بخشی را با عنوان Create Database میبینید که دو کادر زیر آن وجود دارند. از این کادرها فقط اولی مهم است (همانی که با فلش نشان داده شده است). در این باکس نام دیتابیس (فرضی) را وارد کنید. فقط یادتان باشد از چه عبارتی استفاده میکنید؛ چراکه بعدا لازمتان میشود.
پس از انتخاب نام، روی دکمه Create کلیک کنید.
گام چهارم: آپلود فایل های وردپرس در لوکال هاست زمپ
وقت آن رسیده تا فایل وردپرسی که دانلود کردهاید را روی لوکال هاستتان آپلود کنید. ابتدا باید به پوشه xampp که روی دستگاهتان نصب کردهاید بروید و سپس وارد فولدر htdocs شوید.
در این قسمت باید یک فولدر جدید با نامی دلخواه درست کنید. توجه داشته باشید که نام این فولدر، همان نام دامنه شما در لوکال هاست است و بهعنوان نام کاربری شما برای ورود به پنل مدیریت سایت شناخته میشود. برای مثال ما تصمیم گرفتیم تا نام wp-test را برای این پوشه انتخاب کنیم.
👈 در آخر باید محتویات فایل وردپرسی که دانلود کردهاید را، پس از خارج کردن از حالت فشرده، داخل این پوشه جدید منتقل کنید.
گام پنجم: ورود به وردپرس در لوکال هاست
در این مرحله باید وارد آدرس سایت خود شوید. اگر این سوال در ذهنتان است که چگونه وارد لوکال هاست شویم؟ باید بگوییم خیلی راحت! فقط باید آدرس زیر را در نوار URL مرورگرتان تایپ کنید.
Localhost/name
نکته: بهجای name باید نام پوشهای که درست کردهاید را بنویسید؛ همان پوشهای که در گام قبلی گفتیم نام آن، نام دامنه شما است.
بعد از ورود به سایت، پیامی مشابه تصویر زیر میبینید:
روی گزینه بزن بریم! کلیک کنید تا به صفحه بعدی منتقل شوید.
حالا در این قسمت (عکس زیر 👇) باید اطلاعات پایگاه دادهای که در گام سوم ساختیم را وارد کنیم. اگر یادتان باشد، در آن گام توضیح دادیم که از بین دو کادر موجود، فقط اولی اهمیت دارد و باید نامی برای آن انتخاب کنیم. آن نام را در کادر نام پایگاه داده وارد کنید. بخش بعدی نام کاربری است که باید مطابق تصویر، عبارت root را در آن بنویسید. قسمت رمز را خالی بگذارید. دو گزینه بعدی را هم مانند تصویر بالا، بهحالت پیشفرض با عبارتهای نوشتهشده رها کنید. در نهایت روی گزینه فرستادن کلیک کنید.
سپس وارد صفحهای میشوید که از شما میخواهد، اطلاعاتی مانند عنوان سایت، نام کاربری و رمز عبورتان را تعیین کنید. در آخرین باکس هم باید آدرس ایمیلتان را وارد کنید. (تصویر زیر)
آخرین بخش مربعی است که با تیک زدن آن، از موتورهای جستوجو مثل گوگل میخواهید محتوای سایتتان را بررسی نکنند. با توجه به این که کل ماهیت نصب وردپرس روی لوکال هاست، فعالیت در فضای آفلاین است، زدن یا نزدن تیک این مربع، تفاوت زیادی ایجاد نمیکند.
پس از تکمیل اطلاعات خواستهشده، روی گزینه راهاندازی وردپرس کلیک کنید تا به صفحهای مانند تصویر زیر برسید:
برای ورود در دفعات بعدی، می توانید آدرس localhost/Address/wp-admin را در نوار URL مرورگرتان وارد کنید. توجه داشته باشید که به جای Address باید نام سایت خود را که هنگام نصب انتخاب کردهاید، وارد کنید.
باقی کارها مانند نصب افزونه، نصب قالب وردپرس روی لوکال هاست، ایجاد هرگونه تغییر و …، درست مانند انجام آنها در هاست واقعی است.
💡 راستی xammp تنها نرمافزاری موجود برای ساخت لوکال هاست نیست!
Wamp، Lamp، Mamp؛ همکاران شبیهساز XAMPP
اگر قصد ساخت لوکال هاست و سایت تمرینی را دارید، xampp تنها گزینه پیش روی شما نیست! البته تنها گزینهای است که با تمام سیستمعاملها سازگار است و به همین خاطر در بخش قبلی نصب وردپرس روی لوکال هاست با xampp را آموزش دادیم.
دیگر رقبای این نرمافزار، هرکدام مخصوص یک سیستم عامل مشخص ساخته شدهاند. حرف اول هرکدام نشاندهنده سیستمعاملی است که از آن پشتیبانی میکنند.
Mamp شبیهساز مخصوص سیستمعامل مَک است. اگر دستگاهتان ساخت کمپانی اپل است میتوانید از این نرمافزار استفاده کنید. Lamp مخصوص لینوکس است و Wamp هم شبیهساز اختصاصی ویندوز است.
نحوه نصب و راهاندازی این نرمافزارها تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند. مثلا نصب وردپرس روی لوکال هاست wamp تا ۹۹% شبیه به xampp است.
مطلب مرتبط: برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ومپ سرور به مقاله( WAMPServer چیست ) در بلاگ ایران سرور مراجعه کنید.
مشکل در نصب وردپرس روی لوکال هاست
معمولا تمام فرآیند نصب وردپرس روی لوکال هاست بدون هیچگونه مشکلی انجام میشود و فقط در موارد نادری ممکن است مشکل در روند کار ایجاد شود؛ اما اگر بخواهیم راجع به این مشکلات صحبت کنیم، قطعا رایجترین آنها قرمز ماندن وبسرور پس از زدن Start است.
در گام اول توضیح دادیم که برای شروع کار باید روی دکمه استارت روبروی Apache و MySQL کلیک کنید تا این دو نوشته سبز شوند؛ اگر هرکدام از آنها قرمز شود (معمولا این اتفاق برای Apache رخ میدهد) یعنی قسمتی از کار ایراد دارد. اما کدام قسمت؟
این وبسرور برای فعالیت از پورت شماره ۸۰ کامپیوترتان استفاده میکند و اگر برنامه دیگری این پورت را اشغال کرده باشد، این مشکل پیش میآید. برای رفع این مشکل مراحل زیر را اجرا کنید:
- وارد پوشه xampp در کامپیوترتان شوید.
- در این پوشه دنبال پوشه apache بگردید و وارد آن شوید.
- در پوشه آپاچی پوشهای با نام conf مشاهده میکنید؛ آن را باز کنید.
- فایل conf را که در این پوشه قرار دارد، توسط برنامهای مانند Notepad باز کنید.
- با نگه داشتن دو کلید Ctrl و F باکس جستوجو را باز کنید و عبارت Listen را سرچ کنید.
- تمام اعداد ۸۰ که جلوی عبارات Listen نوشته شدهاند را به ۸۱ تغییر دهید.
به این ترتیب وبسرور آپاچی بهجای استفاده از پورت ۸۰ که قبلا اشغال شده است، از پورت ۸۱ استفاده میکند و مشکل برطرف میشود.
حتما بخوانید: هاست وردپرس چیست؟ به درد چه کسانی میخورد؟
جمع بندی
در این مقاله خواندیم که به کمک نرمافزار زمپ میتوانیم فضایی به اسم لوکال هاست ایجاد کرده و قبل از لانچ کردن سایت در هاست اصلی، آن را در یک هاست محلی تست کنیم. برای نصب وردپرس روی لوکال هاست، کافیست مراحلی که در این مقاله آموزش دادیم انجام دهید. اگر در پروس نصب وردپرس روی لوکال هاست به مشکل خوردهاید یا هرگونه سوالی در این زمینه دارید، فقط کافیست در بخش نظرات آن را با ما در میان بگذارید تا شما را راهنمایی کنیم.
***
در ضمن میتوانید مقالات آموزش نصب وردپرس روی دایرکت ادمین و نصب وردپرس روی سی پنل را برای تکمیل اطلاعاتتان در این زمینه مطالعه کنید.
سوالات متداول
- نصب وردپرس روی کامپیوتر چگونه است؟
در واقع شما میتوانید از کامپیوتر بهعنوان لوکال هاست استفاده کرده و وردپرس را روی آن نصب کنید. برای این کار باید نرمافزار XAMPP را روی کامپیوترتان نصب کرده و باقی مراحل را طبق آموزش تصویری این مقاله انجام دهید.
- فرق Xampp و WAMP چیست؟
نصب وردپرس روی زمپ و wamp بسیار شبیه به هم است. تفاوتی که این دو با هم دارند در این است که Xampp در تمام سیستمعاملها کار میکند، اما wamp مختص سیستمعامل ویندوز است.
منابع:
2 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
سلام وقتتون به خير .من دو نمونه زمب رو نصب كردم كه واسه هردو ارور ميده ياx64باشه و ياx86.ويندوزم هم 7 هست.ميشه لطفا راهنمايي كنين؟
سلام، ممنون
نیازی به نصب 2 نمونه نیست.
اول ببینید که سیستم عامل 64 بینی هست یا 32 بیتی (86x هم بهش میگن). بعد نسخه مناسب همون رو نصب کنید. برای اینکه ببینید چند بیتیه اول وارد کنترل پنل بشید،
بعد به قسمت System And Maintenance برید و بعد System رو انتخاب کنید.
اینجا کنار System Type نوشته که سیستم عاملتون 64 بیتیه یا 32 بیتی.