MySQL چیست؟ تعریف، ویژگی ها و توضیحات

دسته بندی: آموزش
کاور مقاله MySQL چیست؟

در این مقاله قصد داریم تا شما را با مفهوم پایگاه داده MySQL آشنا کنیم و به شما توضیح دهیم که MySQL چیست و چه استفاده‌ای از آن می‌شود. همچنین قصد داریم تا به صورت دقیق ببینیم این پایگاه داده چه توانایی‌هایی دارد. در مقالات دیگر با پایگاه داده SQL و همچنین پایگاه داده اوراکل آشنا شدیم. حالا شما هم اگر از افرادی هستید که به دنبال پاسخ به سوال MySQL چیست هستید در ادامه همراه ما باشید.

معرفی SQL

توجه داشته باشید که MySQL و SQL یکسان نیستند. SQL در MySQL مخفف Structured Query Language است. این زبان استانداردی است که برای تعامل با بانک اطلاعاتی استفاده می‌شود و MySQL یک سیستم مدیریت پایگاه داده رابطه‌ای است که به مدیریت پایگاه داده و جداول مختلف در رایانه کمک می‌کند. سیستم‌های پایگاه داده رابطه‌ای (RDBMS) عملکرد بسیار بهتری برای هدایت داده‌ها از طریق برنامه‌های مدیریتی DBMS دارند. حالا شما یک ذهنیت واضح در مورد بانک اطلاعاتی و SQL دارید. وقت آن است که به موضوع اصلی خود برگردیم.

مطلب مرتبط: اس کیو ال سرور یا SQL Server چیست و چه کاربردی دارد

MySQL چیست؟

MySQL یک سیستم مدیریت پایگاه داده رابطه‌ای متن‌باز یا (Open Source) است. اگر این توضیح یک جمله‌ای برای درک کل مفهوم شما کافی نیست، بگذارید فقط این اصطلاح را به بخش‌های مختلف تقسیم بندی کنیم.

MySQL یکی از محبوب‌ترین سیستم‌های مدیریت پایگاه داده است که ابتدا در سال 1995 راه‌اندازی شد. SQL هسته MySQL است که آزادانه در دسترس است. باوجوداین، چندین نسخه پولی نیز موجود است که با استفاده از آن‌ها می‌توانید از قابلیت‌های پیشرفته استفاده کنید. استفاده از MySQL در مقایسه با سایر نرم افزارهای پایگاه داده مانند Microsoft SQL Server و Oracle بسیار آسان است.

MySQL چیست؟

MySQL می‌تواند روی سیستم عامل‌های مختلفی مانند Linux ، Windows ، Unix و سیستم‌های دیگر اجرا شود تا ابرداده شما را تعریف و مدیریت کند. می‌توانید آن را روی سیستم محلی خود یا حتی روی سرور نصب کنید. این یک راه‌حل واقعا قابل‌انعطاف، مقیاس‌پذیر، سریع و قابل‌اعتماد است.

مقدمه ای مختصر به بانک اطلاعاتی و کاربرد آن در

در این مقاله مفاهیم مختلف را با هدف معرفی و تحلیل پایگاه داده SQL بررسی خواهیم کرد. پیش از هر کاری، برای درک بهتر MySQL، ابتدا باید بانک اطلاعاتی و SQL را درک کنید. شما تقریبا در همه جا با بانک اطلاعاتی سروکار دارید. به عنوان مثال، ارائه دهنده برق منطقه شما برای اداره خدمات مرتبط از قبیل مدیریت صورت‌حساب به یک پایگاه داده متکی است. پایگاه داده چیزی نیست جز مجموعه‌ای سازمان یافته از داده‌ها که به راحتی می‌توان آن‌ها را ایجاد، ویرایش، مدیریت و حذف کرد. ما برای حفظ بانک اطلاعاتی به یک سیستم مدیریت پایگاه داده نیاز داریم و همچنین باید بدانیم که چگونه بانک اطلاعات کار می‌کند.

به طور معمول، داده‌ها در قالب جدولی ذخیره می‌شوند و دسترسی به داده‌ها از طریق روش‌های مختلف را آسان می‌کنند. یک جدول شامل ردیف و ستون است و یک جدول ممکن است با استفاده از یک رابطه با جدول دیگری مرتبط باشد. تمامی این موارد مزایایی هستند که SQL در اختیار شما قرار می‌دهد.

کاربرد MySQL

ویژگی های اصلی MySQL چیست؟

  • سهولت مدیریت : دانلود و استفاده از نرم‌افزار بسیار آسان است.
  • کارایی بالا : این نرم افزار سرعت بالایی در بارگذاری دارد که آن را با کش فراهم می‌کند.
  • مقیاس‌پذیری : با MySQL، می‌توانید در هر زمان که دوست دارید مقیاس‌بندی کنید. ایجاد انبارهای داده در این قابلیت نرم‌ افزاری بسیار آسان است.
  • سازگاری : MySQL با تمام سیستم عامل‌های مدرن مانند ویندوز، لینوکس و یونیکس سازگار است.
  • عملکرد :MySQL برای استفاده در پروژه‌های بزرگ و کوچک یک گزینه مناسب است.
  • امنیت کامل داده‌ها : فقط کاربران مجاز می‌توانند به پایگاه داده دسترسی پیدا کنند.
  • کم هزینه : استفاده از این دیتابیس برای کاربردهای عمومی رایگان است.
  • راندمان حافظه : MySQL بهینه‌سازی بالایی را در مورد استفاده از حافظه ارائه می‌دهد.

MySQL چگونه کار می کند؟

MySQL چه کار می کند

تصویر بالا به وضوح ساختار درخواست و پاسخ در MySQL را توضیح می‌دهد. با ارسال درخواست از طریق کاربر به سمت سرور، MySQL درخواست را دریافت خواهد کرد و با تحلیل آن، پاسخ را آماده کرده و با استفاده از APIها پاسخ را به سمت کاربر بر می‌گرداند.

  • MySQL درخواست را از طریق API دریافت می‌کند.
  • این درخواست تحلیل شده و پاسخ آن آماده می‌شود.
  • در صورت نیاز به اعمال تغییرات روی دیتابیس، این تغییرات با MySQL اعمال می‌شود.
  • در صورت نیاز به برگرداندن پاسخ، پاسخ از طریق API به سمت کاربر ارسال می‌شود.

برای ارتباط گرفتن با پایگاه داده، مدیران و توسعه‌دهندگان می‌توانند از قابلیت‌های کدنویسی یا رابط های گرافیکی استفاده کنند. این مزیت دیتابیس MySQL است که در نهایت دست متخصصان را برای اعمال بسیاری از تغییرات روی دیتابیس باز گذاشته است.

بیشتر بخوانید: مقایسه پلسک و سی پنل؛ بررسی ویژگی‌ها، مزایا و معایب

چرا MySQL اینقدر محبوب است؟

MySQL در واقع تنها DBMS در بازار نیست، اما یکی از محبوب‌ترین آن‌هاست. این موضوع دلایل مختلفی دارد که در ادامه مطلب به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

قابلیت انعطاف و استفاده آسان

نصب و راه‌اندازی این نرم‌افزار روی سرور یا سیستم محلی بسیار آسان است. شما تنها چند کلیک با نصب این دیتابیس فاصله دارید تا استفاده از آن را شروع کنید. امکان تعریف دیتابیس‌های کوچک یا بزرگ پس از نصب فراهم است و از آن‌ها می‌توان برای ذخیره‌سازی دیتا استفاده کرد.

عملکرد خوب

طیف گسترده‌ای از سرورهای کلاستر از MySQL پشتیبانی می‌کنند. زمانی که شما در حال ذخیره انبوهی از داده‎های تجارت الکترونیکی هستید یا فعالیت‎های سنگین هوش اطلاعاتی را انجام می‌دهید، MySQL می‎تواند با سرعت بهینه به شما کمک کند.

یک استاندارد قدرتمند

صنایع سال‌هاست که از MySQL استفاده می‌کنند. این به آن معنی است که این ابزار به یک استاندارد در دنیای فناوری تبدیل شده است. همچنین، منابع زیادی برای توسعه‌دهندگان ماهر وجود دارد. کاربران و مدیران پایگاه داده می‌توانند از این استاندارد برای پروژه‌های شخصی و حرفه‌ای خود بهره ببرند.

امنیت

هنگام انتخاب نرم‌افزار مناسب RDBMS، داده‎های شما باید دغدغه اصلی شما باشند. MySQL با داشتن سیستم دسترسی و مدیریت حساب کاربری خود، نوار امنیتی را تنظیم می‌کند. در این مورد تاییدهای امنیتی و قابلیت‌های رمزنگاری منحصربه‌فرد در اختیار شما هستند.

تفاوت SQL و MySQL چیست؟

مفاهیم SQL و MySQL شبیه هم هستند اما تفاوت‌های مفهومی بین آن‌ها بسیار زیاد است. اگر در همین ابتدا بخواهیم وجه تمایز آن‌ها را بیان کنیم، بهتر است SQL را ساختار اصلی پایگاه داده بنامیم و این در حالی است که MySQL ابزاری است که از این ساختار برای نگهداری دیتا استفاده می‌کند. 

  • SQL یک زبان استاندارد است که برای مدیریت و دستکاری پایگاه‌های دیتا از آن استفاده می‌شود. از دستورهای این قابلیت می‌توان برای انجام عملیات مختلف روی دیتاها و جداول استفاده کرد و این عملیات در یک ساختار دیتابیس رابطه‌ای خواهد بود. 
  • MySQL یک سیستم مدیریت پایگاه داده رابطه‌ای است که با نصب آن روی سیستم عامل خود می‌توانید از قابلیت‌های زبان SQL استفاده کنید. MySQL یک قابلیت رایگان و قدرتمند است و شاید همین الان که در حال استفاده از این وب‌سایت هستید، دیتای موردنظر از این پایگاه داده در اختیار شما قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: NoSQL چیست؟ چه تفاوتی با SQL و MySQL دارد؟

شباهت و تفاوت پایگاه داده SQL Server و MySQL چیست؟

شباهت پایگاه داده SQL Server و MySQL چیست؟ شاید حدس زده باشید که هر دو پایگاه داده به صورت رابطه‌ای هستند و از نظر ساختار با هم شبیه هستند. درست متوجه شدید چرا که SQL Server شرکت مایکروسافت و MySQL از مفاهیم پایگاه‌های داده رابطه‌ای SQL استفاده می‌کنند.

برای مثال، شما می‌توانید از دستورهای SELECT و INSERT و حتی DELETE در هر دو دیتابیس استفاده کنید و در صورت نیاز، جداولی را با دستور CREATE ایجاد کنید. این دیتابیس‌ها از کلیدهای اولیه، کلیدهای خارجی و روابط بین جداول پشتیبانی می‌کنند و از جمله شباهت‌های آن‌ها می‌توان به محبوب بودن، امن بودن و پشتیبانی از سیستم عامل‌های مختلف اشاره کرد.

شباهت و تفاوت پایگاه داده SQL Server و MySQL

اگر تجربی صحبت کنیم، دیتابیس‌های MSSQL و MySQL دارای تفاوت‌های زیادی نیز هستند. MSSQL که همان SQL Server مایکروسافت است، برای کاربردهای تجاری و محیط های  شرکتی بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد و از جمله مزایای آن نسبت به رقیب خود، ابزارهای متنوع است. شما با نصب محیط SSMS مایکروسافت به ابزارهای تحلیلی و امنیتی متعددی دسترسی دارید که بسیاری از نیازهایتان را برای نظارت روی دیتابیس و سرور برطرف خواهد کرد.

باید به این نکته نیز اشاره کنیم که MySQL یک قابلیت سبک‌تر است و به همین دلیل است که اکثر وب سایت‌های وردپرسی از این ابزار برای ذخیره‌سازی و فراخوانی دیتا استفاده می‌کنند. با این حال، اگر پروژه شما بسیار بزرگ است و نیاز به ابزارهای اختصاصی و مدرن دارید، حتما باید روی استفاده از محصول مایکروسافت هم فکر کنید.

توضیحات MSSQL MySQL
سبک بودن متوسط سبک
پکیج نرم افزاری سنگین سبک
سختی آموزش متوسط آسان
بزرگی پروژه مناسب پروژه‌های بزرگ مناسب پروژه‌های کوچک و متوسط
تنوع قابلیت‌ها زیاد متوسط
پشتیبانی قدرتمند متوسط
قابلیت‌های رایگان متوسط زیاد
امکانات مدیریتی متنوع متوسط

بررسی امنیت MySQL

امنیت مفهومی است که در نتیجه در نظر داشتن چندین فاکتور دیگر به دست می‌آید و نمی‌توان یک ابزار را به خودی خود امن دانست. در یک ابزار نرم افزاری مانند MSSQL یا MySQL قابلیت‌های امنیتی در اختیار کاربر قرار گرفته‌اند و تنوع آن‌ها نیز بسیار زیاد است. بنابراین، این مدیر پایگاه داده یا برنامه‌نویس است که حین کار باید این موارد امنیتی را در نظر داشته باشد تا برنامه خود را تا حد امکان امن نگه دارد.

در صورت در نظر داشتن نکات امنیتی، MySQL یکی از امن‌ترین دیتابیس‌ها در دنیای کنونی است. در این ابزار می‌توانید موارد مختلفی مانند احراز هویت، کنترل دسترسی، مدیریت کاربران به صورت اختصاصی، رمز نگاری و … را در اختیار داشته باشید و از آن برای افزایش امنیت برنامه‌تان استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: معرفی راهکارهای برای افزایش امنیت MySQL

دستورات پایگاه داده MySQL

دستورات پایگاه داده MySQL چیست؟ در تمامی پایگاه‌های دیتای رابطه‌ای کیوردهایی وجود دارند که از آن می‌توانید برای اجرای دستورها استفاده کنید. شاید یادگیری اولیه این کیوردها و دستورهای اولیه زمان دو تا چهار هفته‌ای از شما بگیرد که پس از صرف این زمان می‌توانید روی مباحث پیچیده‌تر تمرکز کنید.

اگر کنجکاو هستید که نحوه استفاده از دستورهای MySQL چیست، در این بخش چند مثال عملی در اختیارتان قرار می‌دهیم. البته، بهتر است قبل از هر کاری بسته نرم افزاری XAMPP را از این لینک دریافت کرده و روی سیستم‌تان نصب کنید. با نصب این بسته، طبق تصویر زیر از فعال بودن وب‌سرور و دیتابیس MySQL روی سیستم خود اطمینان حاصل کنید:

دستورات پایگاه داده MySQL

روی کلید Admin کلیک کنید تا به داشبورد مدیریتی هدایت شوید:

هدایت به داشبورد مدیریتی

صفحه زیر را در اختیار دارید. می‌توانید روی گزینه phpMyAdmin کلیک کنید تا صفحه مربوط به دیتابیس برایتان باز شود:

phpMyAdmin

اکنون همه چیز آماده است تا دستورهای موردنیاز برای MySQL را اجرا کنیم. در صفحه phpMyAdmin یک نام برای دیتابیس انتخاب کنید و روی گزینه create کلیک کنید. با این کار، یک دیتابیس با نام دلخواه (test) ایجاد خواهد شد:

ساخت یک دیتابیس

دیتابیس test به صورت زیر ایجاد شده است:

دیتابیس تست

ایجاد یک جدول دلخواه

برای ایجاد یک جدول دلخواه، می‌توانید از تب SQL در قسمت بالایی صفحه استفاده کنید. دستور موردنیاز برای این کار به صورت زیر است:

)CREATE TABLE students
,id INT AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY
,name VARCHAR(100) NOT NULL
,age INT
email VARCHAR(100) UNIQUE
;(

با کلیک روی آیکون Go در بخش پایین سمت راست، خروجی زیر را دریافت می‌کنید:

دریافت خروجی

اضافه کردن دیتا به جدول

با استفاده از دستور INSERT INTO می‌توان یک تکه دیتا را به جدول ایجاد شده در قسمت قبلی اضافه کرد:

INSERT INTO students (name, age, email)

;VALUES ('John Smith', 20, 'john.smith@example.com')

اضافه کردن دیتا به جدول

پس از اجرای این کد، روی جدول students کلیک کنید تا دیتای اضافه شده را مشاهده کنید:

کلیک بر جدول students

بیشتر بخوانید: 20 روش عملی رفع مشکل استفاده CPU در سایت‌ها و انواع هاست

حذف دیتا از جدول

روش حذف دیتا از جدول در MySQL چیست؟ برای حذف دیتا از جدول، کیورد DELETE در اختیار شما قرار دارد. جالب است تا بدانید برای این دستور می‌توان شروط مختلفی را نیز اعمال کرد. برای مثال، کاربر می‌تواند دیتایی را با نام “John Smith” از جدول حذف کند یا تعیین کند که افرادی با سن کمتر از 30 سال از جدول مربوطه حذف شوند.

در مثال زیر، با شرط name دیتا از جدول حذف خواهد شد:

DELETE FROM students

;'WHERE name = 'John Smith

حذف دیتا از جدول

با اجرای این دستور روی جدول، دیتا به صورت زیر از این بخش از دیتابیس حذف خواهد شد:

حتما بخوانید: آموزش اتصال به MySQL با پایتون

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم تا به سوال MySQL چیست پاسخ دهیم. کار با MySQL همیشه آسان بوده است. تمامی سعی ما در این مقاله توضیح ساده مطالب و مفاهیم اساسی این سیستم مدیریتی دیتابیس بود. در صورتی که سوال یا مشکلی در استفاده از این قابلیت نرم افزاری دارید، می‌توانید در بخش نظرات آن را با ما در میان بگذارید.

سوالات متداولی که شما می‌پرسید

  1. روش حذف دیتا از جدول در MySQL چیست؟

برای حذف دیتا از جدول می‌توان از دستور DELETE با ترکیبی از شروط موردنیاز استفاده کرد.

  1. برای اجرای دستورهای MySQL نیاز به نصب کدام بسته نرم افزاری روی سیستم شخصی است؟

با نصب بسته‌های نرم افزاری مانند XAMPP می‌توانید به ابزار قدرتمند MySQL دسترسی داشته باشید و دستورهای موردنظر را روی دیتابیس‌ها اجرا کنید.

منابع

dev.mysql

aws.amazon

upwork

5/5 - (1 امتیاز)

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

تغییر پورت SSH در سرور مجازی لینوکس

راهنمای تغییر پورت SSH در سرور مجازی لینوکس

0
در دنیای دیجیتال امروزی، امنیت سرورها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا هرگونه نقص امنیتی می‌تواند منجر به دسترسی غیرمجاز و حملات آسیب‌رسان شود. یکی…

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست