حذف وردپرس از روی هاست در سی‌پنل و دایرکت ادمین

دسته بندی: آموزش, آموزش وردپرس به زبان ساده, خدمات میزبانی وب
حذف وردپرس از روی هاست در سی‌پنل و دایرکت ادمین

به عنوان صاحب سایت یا توسعه‌دهنده ممکن است که به دلیل‌های مختلف از جمله دلایل امنیتی، مهاجرت به سرور یا هاست دیگر یا Rebot کردن وب‌سایت، نیاز به حذف وردپرس از روی هاست داشته باشید. برای انجام این کار، باید وردپرس را از کنترل پنل هاست سایت پاک کنید. در میان کنترل پنل‌های هاست، سی پنل و دایرکت ادمین پرکاربردتر هستند و افراد بیشتری از آن‌ها برای مدیریت پنل هاست وب‌سایت خودشان استفاده می‌کنند. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم، نحوه حذف وردپرس از روی هاست در سی پنل و دایرکت ادمین را به شما آموزش دهیم. 

حذف وردپرس از روی هاست در سی‌پنل و دایرکت ادمین

حذف وردپرس از روی هاست در سی‌پنل

قدم اول: از وب سایت و دیتابیس وردپرس خود نسخه پشتیبان تهیه کنید

بسته به اینکه چرا نیاز به حذف وردپرس از روی هاست (هاست چیست؟) را دارید، اولین قدم ممکن است تهیه نسخه پشتیبان از سایت باشد. اگر قصد استفاده از داده‌های سایت وردپرسی خودتان را دارید، یا در مورد آن‌ها مردد هستید، باید نسبت به تهیه نسخه پشتیبان از دیتابیس و تنظیمات آن اقدام کنید تا بتوانید در هنگام بازیابی این سایت، از داده‌های قبلی دیتابیس خودتان بهره ببرید.

می توانید از سایت خود به صورت دستی، از طریق یک افزونه یا هاست خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. در این آموزش ما نحوه تهیه  پشتیبان با استفاده از نسخه رایگان UpdraftPlus  را به شما آموزش می‌دهیم.

هنگامی که UpdraftPlus را نصب و فعال کردید، از طریق مسیر زیر به Backup Now بروید و روی آن کلیک کنید.

Settings > UpdraftPlus Backups

گزینه Backup Now رو بزنید.

یک لایت باکس ظاهر می‌شود. در آن، می‌توانید انتخاب کنید که آیا نیاز به تهیه نسخه پشتیبان از فایل‌ها و پایگاه داده وردپرس (وردپرس چیست؟) خود نسخه پشتیبان دارید یا خیر. اگر می‌خواهید سایت خود را حفظ کنید، باید تهیه پشتیبان از هر دو نسخه پشتیبان را انجام دهید. همچنین می‌توانید انتخاب کنید که نسخه پشتیبان به configured remote location قبلی ارسال شود. پس از پیکربندی نسخه پشتیبان، روی Backup Now ضربه بزنید.

 تهیه نسخه پشتیبان وردپرس

ممکن است لازم باشد چند دقیقه صبر کنید تا نسخه پشتیبان آماده شود، به خصوص اگر configured remote location را برای ذخیره نسخه پشتیبان دیتابیس انتخاب کرده باشید.

تهیه نسخه پشتیبان وردپرس

پس از اتمام کار، اگر به پایین صفحه بروید، نسخه های پشتیبان فعلی خود را مشاهده خواهید کرد. شما می‌توانید اجزای جداگانه آن را  دانلود کنید یا از Command/Control + Left Click برای دانلود همزمان همه کامپوننت‌های آن بهره ببرید.

نسخه پشتیبان دیتابیس

پس از انجام این کار، شما با موفقیت از سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کرده‌اید! 

در نظر داشته باشید .حذف وردپرس از روی هاست شامل چند مرحله است که یکی از مهم‌ترین مراحل پاک کردن دیتابیس مرتبط با سایت است. اگر نمی‌دانید چطور این کار را انجام دهید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله حذف دیتابیس در سی پنل را مطالعه کنید تا با روش درست حذف دیتابیس در سی پنل آشنا شوید.

قدم دوم: ایجاد ریدایرکت 301 را انجام دهید

اگر در حال حذف وردپرس از cPanel به عنوان بخشی از کار مهاجرت وب‌سایت از یک هاست به هاست دیگر هستید، باید ریدایرکت 301 را انجام دهید. 

توجه: اگر قصد مهاجرت به هاست دیگر را ندارید، از این مرحله صرف‌نظر کنید و به مرحله 3 بروید.

ریدایرکت چیست؟ ایجاد ریدایرکت تضمین می‌کند که کاربران می‌توانند به همه منابع شما دسترسی داشته باشند و باعث می‌شود تا فرآیند ایندکس‌شدن صفحات سایت شما بهینه شود، زیرا موتورهای جستجو تنها می‌توانند خزش و ایندکس‌کردن URL های صحیح را انجام دهند. انجام این کار باعث می‌شود تا سئوی سایت شما نیز بهبود یابد.

در هاست لینوکس ایران‌سرور، از بهترین سخت‌افزارها و نرم‌افزارها، با لایسنس قانونی استفاده شده است.

خرید هاست لینوکس        پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱

مانند پشتیبان‌گیری، سه راه برای ایجاد ریدایرکت 301 وجود دارد که شامل  دستی، با یک افزونه و از طریق هاست می‌شود. ما توصیه نمی‌کنیم که ریدایرکت را به‌صورت دستی انجام دهید، زیرا به شدت احتمال بروز خطای انسانی در هنگام انجام آن وجود دارد و چندان آسان نیست، زیرا باید فایل htaccess. خود را مستقیماً ویرایش کنید.

فایل htaccess کجاست؟ این فایل معمولاً در ریشه هاست (public_html) قرار دارد، .htaccess مخفف hypertext access بوده و در عمل یک فایل پیکربندی (Configuration File) است که نحوۀ پاسخگویی وب سرور به درخواست‌های مختلف را کنترل می‌کند.

تنظیمات ریدایرکت 301 با استفاده از افزونه

Redirection محبوب ترین افزونه وردپرس ریدایرکت 301 است، بنابراین ما از آن در این مطلب استفاده خواهیم کرد. 

هنگامی که آن را نصب و فعال کردید، از طریق مسیر زیر افزونه را پیدا کنید.

Tools > Redirection

بعد از آن به تب Redirects بروید تا بتوانید تنظیمات ریدایرکت را انجام دهید.

ریدایرکت 301 در وردپرس

به Add new redirection بروید و URL منبع (نشانی اینترنتی سایت فعلی خود را که می‌خواهید وردپرس را از آن  حذف کنید) و URL هدف (URL جدیدی که می‌خواهید کاربران را به سمت آن سوق دهید) را در این بخش بنویسید. به خاطر داشته باشید که در صورتی این کار به درستی انجام می‌شود که به هر دو URL دسترسی داشته باشید.

پس از واردکردن هر دو URL گزینه Add Redirect را بزنید.

گزینه Add Redirect

پس از انجام این کار، ریدایرکت در بالای تب Redirects ظاهر می‌شود.

مشاهده لینک ریدایرکت 301

شما باید این فرآیند را برای هر URL تکرار کنید.

تنظیمات ریدایرکت 301 روی هاست

این بهترین روش برای تنظیم ریدایرکت‌های 301 است. هر هاست فرآیند متفاوتی برای تنظیم تغییر مسیرها دارد، اما همه آنها بسیار شبیه هستند. ابتدا وارد هاست شوید و روی Redirect rules در نوار کناری سمت چپ کلیک کنید، سپس روی دکمه New Redirect rule ضربه بزنید. تنظیمات ریدایرکت خود را انجام دهید و روی Save یا Add another کلیک کنید.

تنظیمات ریدایرکت در هاست

فیلدهای زیر را باید پر کنید:

  • Redirect name: توصیفی کوتاه برای ریدایرکت؛
  • Domain: دامنه(هایی) که می‌خواهید این قانون را در آن اعمال کنید؛
  • Source  URL: قدیمی که می‌خواهید ریدایرکت را روی آن اعمال کنید. اگر می‌خواهید «http://your-domain.com/blog/post-157» را تغییر مسیر دهید، باید «^/blog/post-157/?$» را وارد کنید. نماد “^” محل شروع ریدایرکت را مشخص می‌کند و “?$” مشخص‌کننده محل پایان آن است؛
  • Destination URL: جدیدی که می‌خواهید کاربران به آن دسترسی داشته باشند؛

قوانین ریدایرکت

قدم سوم: به حساب کاربری سی‌پنل وارد شوید

در قدم بعدی حذف وردپرس روی هاست، باید وارد حساب کاربری خودتان در cPanel (سی پنل چیست؟) شوید. برای این کار می‌توانید از داشبورد هاست خودتان استفاده کنید یا از عبارت زیر بهره ببرید. این عبارت را باید در مرورگر خودتان وارد کنید. اگر به دنبال آموزش ورود به هاست سی پنل هستید پیشنهاد می‌کنم قبل از ادامه مقاله” نحوه ورود به سی پنل” از بلاگ ایران سرور بخوانید. 

your-domain-name.com/cpanel

قدم چهارم: به دایرکتوری public_html بروید

از داشبورد سی‌پنل، ابتدا File و سپس File Manager را انتخاب کنید:

ورود به سی پنل و file Manager

در صفحه زیر به پوشه public_html بروید. در برخی موارد، ممکن است به نام / یا root، public، root_html یا نام وب سایت شما باشد.

پوشه public_html

public_html حاوی دایرکتوری root وردپرس با سه پوشه اصلی (wp-admin، wp-content و wp-includes) و بقیه فایل‌های اصلی است.

انتخاب پوشه ها

قدم پنجم:  نام دیتابیس، نام کاربری و رمز عبور خود را در wp-config.php بررسی کنید

قبل از حذف فایل های اصلی وردپرس و دیتابیس (دیتابیس چیست)، به فایل wp-config.php نگاه کنید. روی آن کلیک راست کرده و View یا Edit را انتخاب کنید تا بتوانید محتوای آن را ببینید. اکنون به دنبال خطوطی بگردید که حاوی نام کاربری و رمز عبور مرتبط با دیتابیس وب سایت شما هستند:

برای نام دیتابیس خود، به دنبال خطی به شکل زیر باشید:

;define(‘DB_NAME’, ‘database_name_here’)

برای نام کاربری خود به دنبال خطی بگردید که به شکل زیر باشد:

;define(‘DB_USER’, ‘your_username_is_here’)

و برای رمز عبور مربوطه، به دنبال خطی به شکل زیر بگردید:

;define(‘DB_PASSWORD’, ‘your_password_is_here’)

نام دیتابیس و نام کاربری و رمز عبور مربوطه را یادداشت کنید. هنگام حذف دیتابیس خود به آن‌ها نیاز خواهید داشت.

قدم ششم: دیتابیس وردپرس و نام کاربری مرتبط را حذف کنید

به داشبورد اصلی cPanel برگردید و روی MySQL Databases در قسمت Databases کلیک کنید:

MySQL Databases در سی پنل

در صفحه زیر، به بخش Current Databases بروید. لیستی از دیتابیس‌های فعال را مشاهده خواهید کرد. دیتابیس مرتبط با سایتی را که می خواهید حذف کنید را بیابید و روی دکمه Delete در سمت راست ،کلیک کنید.

بخش Current Databases

اکنون این فرآیند را برای نام کاربری مرتبط با آن دیتابیس تکرار کنید. به قسمت «کاربران فعلی» بروید، نام کاربری را که در مرحله قبل یادداشت کرده‌اید را بیابید و حذف آن را انجام دهید.

قدم هفتم: فایل های اصلی وردپرس را از روی سی‌پنل حذف کنید

اکنون که دیتابیس و نام کاربری شما حذف شده است، وقت آن است که فایل های حاوی محتوای نصب وردپرس و وب‌سایت خود را حذف کنید.

با رفتن به مسیر File Manager > public_html به root directory خود بازگردید. پس از رسیدن به آنجا، می‌توانید ماوس خود را روی همه فایل‌ها بکشید تا همه آن‌ها را انتخاب کنید و سپس روی Select All در نوار فرمان در بالا ضربه بزنید و در نهایت کلیک روی Delete را انجام دهید.

حذف فایل های وردپرس از هاست سی پنل

پس از انجام این کار شما موفق شدید تا حذف وردپرس از روی هاست در سی پنل را به صورت موفقیت‌آمیز انجام دهید.

حذف وردپرس از روی هاست دایرکت ادمین

برای حذف وردپرس از روی هاست در دایرکت ادمین قدم‌های زیر را بردارید:

قدم اول: به Softaculous App Installer  وارد شوید

در ابتدا وارد حساب کاربری خودتان در دایرکت ادمین شوید برای آشنایی با نحوه ورود به دایرکت ادمین پیشنهاد میکنم مقاله ورود به پنل دایرکت را بخوانید. و سپس به بخش  Softaculous App Installer  بروید و روی  WordPress کلیک کنید.

وردپرس در دایرکت ادمین

به قسمت Current Installations بروید و روی نماد ضربدر قرمز دامنه موردنظر خودتان در زیر گزینه‌ها ضربه بزنید: مجدداً از شما خواسته می شود که حذف وردپرس را تأیید کنید. در اینجا بر روی دکمه OK ضربه بزنید.

تایید حذف وردپرس

بعد از آن شما یک پیام مبنی بر موفقیت‌آمیز‌بودن حذف وردپرس از روی هاست در دایرکت ادمین دریافت می‌کنید.

حذف وردپرس از روی دایرکت ادمین

جمع بندی

حذف وردپرس از روی هاست ممکن است که به دلیل‌های مختلف نیاز شود. برای انجام این کار، باید آن را از روی کنترل پنل حذف کنید. معروف‌ترین و پرکاربردترین کنترل پنل‌های موجود هاست، سی‌پنل و دایرکت‌ادمین است که در این مطلب نحوه حذف وردپرس از روی هاست در سی پنل و دایرکت ادمین را به شما آموزش دادیم. به این صورت شما در هنگام انجام این کار مشکلی نخواهید داشت و می‌توانید حذف وردپرس را به سادگی و درستی انجام دهید.

سوالات متداولی که شما می‌پرسید؟

1. چگونه می‌توان وردپرس را از طریق دایرکت ادمین نصب کرد؟

  1. وارد کنترل پنل دایرکت ادمین شوید؛
  2. به Softaculous Apps Installer -> WordPress بروید؛
  3. از منوی ظاهر‌شده گزینه Install را انتخاب کنید؛
  4. از منوی کشویی که ظاهر می‌شود، بر روی Quick Install کلیک کنید؛

2. چگونه می‌توان وردپرس را از لوکال هاست به سی‌پنل منتقل کرد؟

  1. از دیتابیس وردپرس خروجی بگیرید؛
  2. فایل‌ها را در سرور جدید آپلود کنید؛
  3. ایجاد یک دیتابیس MySQL را انجام دهید؛
  4. دیتابیس وردپرس را به سی پنل منتقل کنید؛
  5. آدرس وب سایت را تغییر دهید؛
  6. تنظیمات دیتابیس وردپرس را به انجام برسانید؛
  7. لینک‌ها و تصاویر را به روز کنید؛

3. چگونه می‌توان وردپرس را در دایرکت ادمین فعال کرد؟

  1. وارد حساب دایرکت ادمین خود شوید؛
  2. به Softaculous Apps Installer بروید و روی WordPress کلیک کنید؛
  3. پس از آن صفحه اصلی Softaculous نمایش داده می‌شود؛
  4. بعد از مشاهده بخش قبل، صفحه جزئیات نصب را باز کنید و شما می‌توانید فعال‌سازی وردپرس در دایرکت ادمین را انجام دهید؛

5. از بین دایرکت ادمین و سی‌پنل، کدام یک برای استفاده از وردپرس بهتر است؟

cPanel طیف گسترده ای از گزینه های شخصی‌سازی را دارد و به کاربران این امکان را می‌دهد که کنترل پنل‌های خودشان به صورتی که می‌خواهند تغییر دهند تا تجربه ای مناسب داشته باشند. همچنین دارای پلاگین‌ها و افزونه‌های مختلفی است که قابلیت‌های آن را بیشتر می‌کند. DirectAdmin قابل شخصی‌سازی است؛ اما به اندازه cPanel امکانات ندارد.

منابع:

wcanvas

milesweb

امتیاز شما

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست