دایرکت ادمین چیست؟ چه امکانات و مزایایی دارد؟

6 دیدگاه
دسته بندی: آموزش

وقتی در مورد کنترل پنل‌های هاست صحبت می‌کنیم، نام‌های زیادی از جمله پلسک، سی پنل، دایرکت ادمین، نت پنل، و وب‌سایت پنل به ذهنمان می‌آید. هر کدام از این پنل‌ها ویژگی‌ها و امکانات خاص خود را دارند و با وجود شباهت‌های زیاد، تفاوت‌های قابل توجهی نیز بین آنها وجود دارد. 

اگر شما هم به دنبال یک کنترل پنل هاست مناسب و کاربردی هستید، پیشنهاد می‌کنیم این مقاله ایران سرور در مورد Direct Admin را از دست ندهید. در این مقاله، ابتدا به سوال پرتکرار دایرکت ادمین چیست؟ پاسخ می‌دهیم سپس به بررسی ویژگی‌ و مزایای کنترل پنل دایرکت ادمین می‌پردازیم تا در پایان بتوانید تصمیم بهتری برای مدیریت هاست خود بگیرید. بیایید با این نرم‌افزار بیشتر آشنا شویم و در ادامه پاسخ به سوالات کلیدی‌تان را بررسی کنیم.

دایرکت ادمین چیست؟

دایرکت ادمین یک نرم‌افزار کنترل پنل هاست است. این نرم‌افزار به شما کمک می‌کند که با استفاده از یک رابط کاربری گرافیکی، به ‌آسانی سایت، هاست و سرویس‌های خود را مدیریت کنید.

پنل مدیریت هاستینگ لینوکسی DirectAdmin از بسیاری از نسخه‌های لینوکس پشتیبانی می‌کند. این پنل با توزیع‌های محبوبی مثل اوبونتو، ردهت و همچنین CentOS، FreeBSD و CloudLinux سازگار است. حتی می‌توانید سیستم‌عامل‌هایی مثل دبیان (Debian) و فدورا کور (Fedora Core) را نیز با DirectAdmin مدیریت کنید.

دایرکت ادمین امکانات کاملی را برای مدیریت هاستینگ در اختیار شما قرار می‌دهد و از طریق آن می‌توانید تنظیمات مختلف DNS یا ایمیلتان را به‌راحتی تغییر دهید. همچنین امکان پشتیبان‌گیری از سرور، مشاهده گزارش‌های سیستم و نظارت بر فرآیندهای سرور و همچنین مدیریت همزمان چند سرور از طریق پنل DirectAdmin فراهم است.

این کنترل پنل درست مانند سی پنل است که قبلاً راجع به آن صحبت کردیم. (اگر دوست داشتید، می‌توانید در مقاله «سی پنل چیست؟» راجع به C-Panel بیشتر بخوانید.)

دایرکت ادمین چیست

هاست دایرکت ادمین چیست؟

هاست دایرکت ادمین نوعی فضای ذخیره‌سازی وب‌سایت است که از پنل مدیریت DirectAdmin برای کنترل و مدیریت سایت‌ها استفاده می‌کند. به بیان ساده، شرکت‌های هاستینگ هاست خود را با این پنل ارائه می‌دهند و شما هنگام انتخاب پلن‌های میزبانی می‌توانید پلن دایرکت ادمین را انتخاب کنید. با استفاده از هاست دایرکت ادمین، فضایی آنلاین در اختیار شما قرار می‌گیرد تا اطلاعات و فایل‌های وب‌سایت خود را بارگذاری کرده و آن را روی بستر اینترنت منتشر کنید.

بسیاری از کاربران دایرکت ادمین را با کنترل پنل محبوب سی پنل مقایسه می‌کنند. هر دو پنل هدف یکسانی دارند، یعنی مدیریت هاست، اما از نظر قابلیت‌ها و ویژگی‌ها با هم تفاوت دارند. همان‌طور که به هاست‌های لینوکسی که سی پنل روی آن‌ها نصب شده “هاست سی پنل” گفته می‌شود، هاستی که با DirectAdmin مدیریت می‌شود، به نام “هاست دایرکت ادمین” شناخته می‌شود. این کنترل پنل به دلیل مصرف کم منابع سخت‌افزاری مانند رم و پردازنده، انتخابی مناسب برای هاست‌های لینوکسی با سرعت پاسخگویی مناسب است.

هاست دایرکت ادمین چیست؟

10+1 ویژگی کلیدی دایرکت ادمین 

DirectAdmin به عنوان یک پنل مدیریت هاستینگ دارای ویژگی‌های متعددی است که به کاربران کمک می‌کند وب‌سایت‌ها، سرورها و خدمات مرتبط را به راحتی مدیریت کنند. برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های DirectAdmin عبارتند از:

  1. رابط کاربری ساده و کاربر پسند
  2. مدیریت ایمیل
  3. مدیریت FTP
  4. مدیریت DNS
  5. پشتیبان‌گیری و بازیابی
  6. ارائه آمار و گزارش‌های کامل از وضعیت سایت
  7. مدیریت پایگاه‌های داده MySQL
  8. حفاظت از دایرکتوری‌ها
  9. انتخابگر نسخه PHP
  10. ارائه صفحات سفارشی برای صفحات خطا
  11. ارائه ابزارهای پیشرفته برای مدیریت و پیکربندی

هاست دایرکت ادمین چیست؟

بیشتر بخوانید: آموزش ساخت دیتابیس در دایرکت ادمین

آشنایی با پنل دایرکت ادمین

DirectAdmin سه سطح دسترسی ادمین (Admin)، نماینده فروش (Reseller) و کاربر (User) را در اختیارتان قرار می‌دهد. همچنین می‌توانید با یک پلاگین رایگان، یک سطح دسترسی چهارم نیز برای خدمات ایمیل‌ها اضافه کنید. هر کدام از این سه سطح دسترسی، دارای ویژگی و قابلیت‌هایی هستند که در ادامه آنها را معرفی می‌کنیم:

1- قابلیت های سطح دسترسی ادمین (Admin Access)

  • مدیریت کامل سرور: ادمین‌ها می‌توانند تنظیمات کلی سرور را کنترل و کاربرانی از جمله دیگر ادمین‌ها و ریسیلرها را ایجاد کنند.
  • مدیریت DNS: ادمین‌ها با این گزینه امکان ایجاد، تغییر و حذف رکوردهای DNS  را دارند.
  • مدیریت IP: ادمین‌ها می‌توانند آدرس‌های IP را تخصیص داده و مدیریت کنند.
  • ابزارهای ضد اسپم:  با این قابلیت امکان استفاده از ابزارهای مقابله با اسپم فراهم است.
  • نمایش وضعیت سرور و سرویس‌ها: ادمین‌ها می‌توانند وضعیت و عملکرد سیستم و سرویس‌های مختلف را نظارت کنند.

2- قابلیت‌های سطح دسترسی نماینده فروش (Reseller Access)

  • ایجاد و مدیریت حساب‌ها: نمایندگان فروش می‌توانند حساب‌های کاربری برای مشتریان خود ایجاد و مدیریت کنند.
  • تعریف پکیج‌های میزبانی: امکان ایجاد پکیج‌های مختلف میزبانی برای کاربران با این ویژگی وجود دارد.
  • مدیریت IP: تخصیص آدرس IP به کاربران.
  • ارسال پیام به کاربران: نمایندگان فروش می‌توانند پیام‌ها را از طریق سیستم تیکت به تمام کاربران خود ارسال کنند.

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع رکوردهای DNS به همراه بررسی وظیفه هر DNS Record

3- قابلیت‌های سطح دسترسی کاربر (User Access)

  • مدیریت ایمیل: ایجاد و مدیریت حساب‌های ایمیل، فیلترهای ایمیل و لیست‌های ارسال با این گزینه وجود دارد.
  • مدیریت FTP: برای کاربران با این قابلیت امکان ایجاد حساب‌های FTP و مدیریت دسترسی به دایرکتوری‌ها وجود دارد.
  • مدیریت پایگاه داده: کاربران با این امکان می‌توانند عملیات ایجاد، ویرایش و حذف پایگاه‌های داده MySQL را انجام دهند.
  • پشتیبان‌گیری و بازیابی: کاربران می‌توانند به صورت دستی از داده‌های خود نسخه پشتیبان بگیرند و آن را بازیابی کنند.
  • کنترل DNS: کاربران می‌توانند تنظیمات DNS مربوط به دامنه خود را مدیریت کنند.

این سه سطح دسترسی به کاربران با نقش‌های مختلف اجازه می‌دهد تا به میزان مورد نیاز به سرور و وب‌سایت‌ها دسترسی داشته باشند و وظایف خود را به‌صورت بهینه انجام دهند
هاست دایرکت ادمین چیست؟

مطالعه بیشتر:  برای آموزش اتصال دو دامنه به یک هاست اینجا کلیک کنید.

مزایای دایرکت ادمین چیست؟

کنترل پنل دایرکت ادمین، 6 مزیت قابل توجه دارد که آن را به یک رقیب جدی برای سی پنل و پلسک تبدیل می‌کند:

1- مقرون به صرفه بودن

قیمت دایرکت ادمین در مقایسه با سایر کنترل پنل‌های هاست، کمتر است. البته این قیمت کم، تاثیری روی عملکرد آن نگذاشته است. دایرکت ادمین با وجود قیمت کم، از امنیت بالا و امکانات پیش‌فرض بسیار خوبی بهره می‌برد.

2- سرعت بالا

دایرکت ادمین به گونه‌ای طراحی شده که سریع و کم‌حجم باشد. به‌خاطر همین کم‌حجم بودن، حجم زیادی از هاست اشغال نمی‌شود و شما کنترل بیشتری روی منابع موجود خواهید داشت.

3- رابط کاربری جذاب و ساده

پنل کاربری دایرکت ادمین به 6 بخش تقسیم‌بندی می‌شود:

مدیریت اکانت، مدیریت ایمیل‌ها، تنظیمات، نمایش اطلاعات، تنظیمات اضافی و پشتیبانی.

با همین منوی ساده، دسترسی شما به بخش‌های پرکاربرد، به‌سادگی امکان‌پذیر است.

بیشتر بخوانید: آموزش مدیریت فایل در دایرکت ادمین

4- تحریم نبودن در مقایسه با cPanel

متاسفانه IPهای ایرانی در سی پنل تحریمند؛ بنابراین اگر بخواهید حتماً از cPanel استفاده کنید، باید نسخه کرک شده آن را نصب کنید که امنیت سایت‌تان را به خطر می‌اندازد.

در دایرکت ادمین خبری از این مشکلات نیست. شما با خرید لایسنس دایرکت ادمین، آن را به صورت قانونی روی هاست‌تان نصب کنید. اینطوری دیگر خبری از مشکلات امنیتی هم نیست!

5- پشتیبانی از چندین سیستم‌عامل
دایرکت ادمین از توزیع‌های مختلف لینوکس مانند CentOS، Debian، Ubuntu  و CloudLinux پشتیبانی می‌کند و این قابلیت امکان انعطاف‌پذیری بیشتر در انتخاب سیستم‌عامل را فراهم می‌کند.

6- قابلیت شخصی‌سازی بالا
دایرکت ادمین این امکان را به کاربران می‌دهد که تنظیمات و ظاهر پنل را براساس نیازهای خود شخصی‌سازی کنند.

معایب دایرکت ادمین چیست؟

دایرکت ادمین در کنار تمام مزایا، چند مشکل کوچک نیز دارد. در ادامه این معایب را بررسی می‌کنیم:

1- ناسازگاری با هاست ویندوز

دایرکت ادمین، انتخابی عالی برای مدیریت هاست لینوکس است؛ اما با هاست ویندوز سازگاری ندارد. در صورتی که از هاست ویندوزی استفاده می‌کنید، می‌توانید با کنترل پنل پلسک کار کنید.

2- نداشتن افزونه‌های Third-Party

برای دو کنترل پنل C-panel و Plesk، افزونه‌های مختلفی وجود دارد. با نصب این افزونه‌ها روی پنل (برحسب نیاز)، قابلیت‌های آن ارتقا پیدا می‌کند. این در حالی است که کنترل پنل دایرکت ادمین، افزونه خاصی ندارد و برای توسعه آن باید هزینه کنید تا ویژگی مورد نظرتان به کنترل پنل اضافه شود.

3- راهنمایی کاربر

Direct Admin به اندازه cPanel یا Plesk محبوب نیست، به همین دلیل تعداد کاربران فعال آن در جهان کم بوده و نسبت به رقبا منابع آموزشی کمتری دارد و این یعنی ممکن است پیدا کردن جواب سوال‌هایتان، به زمان بیشتری نیاز داشته باشد.

اما در مقابل سی پنل تعداد کاربران فعال زیادی در سراسر جهان دارد. به دلیل همین اجتماع بزرگ، هر کاربری می‌تواند آموزش‌های آن را ارائه کند، سوالاتش را بپرسد و خیلی زود هم به جواب برسد.

البته کم بودن تعداد کاربران دایرکت ادمین خیلی هم نباید نگران‌تان کند؛ شما می‌توانید در صورت بروز مشکل، از پشتیبانی شرکت ارائه دهنده خدمات هاستینگ، کمک بگیرید.

اکنون که با مزایا و معایب دایرکت ادمین آشنا شدید، در ادامه بخش‌های مختلف آن را بررسی می‌کنیم تا ببینیم کنترل پنل دایرکت ادمین مناسب کسب‌وکار ماست یا خیر؟

معرفی بخش‌های مختلف دایرکت ادمین

کمی بالاتر، خیلی کوتاه به امکانات دایرکت ادمین اشاره کردیم. حالا می‌خواهیم کمی بیشتر وارد جزئیات شده و هر بخش را بررسی کنیم.

دایرکت ادمین به سه بخش کلی زیر تقسیم‌بندی می‌شود:

  • Account Manager: این قسمت از پنل، مربوط به تنظیمات دامنه، آمار سایت، مدیریت DNSها، مدیریت FTP، بکاپ‌گیری، مدیریت پایگاه داده‌ها و … است.
  • E-mail Management: با استفاده از این بخش می‌توانید روی اکانت‌های ایمیل نظارت داشته باشید.

مشاهده و مدیریت لیست ایمیل‌ها و پاسخگویی خودکار به آن‌ها از طریق این بخش انجام می‌شود.

در ضمن، ایمیل‌هایی که در دایرکت ادمین ایجاد می‌کنید، هم توسط رابط کاربری دایرکت ادمین قابل دسترسی و استفاده است و هم برای مدیریت آن‌ها می‌توانید از نرم‌افزارهای دیگر ایمیل (مثل OutLook) استفاده کنید.

در دایرکت ادمین محافظت در برابر هرزنامه‌ها (spam) و دیگر فیلترهای محتوا نیز موجود است.

  • Advanced Features: این بخش برای انجام تنظیمات پیشرفته در دایرکت ادمین است. کاربران می‌توانند از این بخش اطلاعات سرور را ببینند و آن را مدیریت کنند.

مثلاً کاربران می‌توانند گواهینامه‌های SSL و ماژول‌های Perl را از این بخش نصب کنند. مدیریت PHPinfo، Crinjob، مجوزهای MIME type، apache handles Redirect سایت و پارک دامنه (Domain Pointer) نیز از این بخش انجام می‌شود.

  • System Info & Files: نمایش ماژول‌ها و اطلاعات سیستم، مدیریت فایل‌ها، نمایش لیست خطاهای سیستم، تغییرات مربوط به زبان و میزان بازدیدهای سایت و پهنای باند همه و همه از طریق این منو قابل انجام است.
  • Extra Features: دسترسی به وب میل با استفاده از نرم‌افزارهای Squirrelmail و roundcube و دسترسی به دیتابیس‌های دایرکت ادمین وظیفه Extra Features است.
  • Support & Help: بخش راهنما و پشتیبانی به عهده Support & Help است.

هاست دایرکت ادمین چیست؟

چگونه وارد دایرکت ادمین شویم؟

برای ورود به پنل DirectAdmin، باید مراحل زیر را دنبال کنید:

1. دریافت اطلاعات ورود
ابتدا باید اطلاعات ورود به پنل DirectAdmin را از ارائه‌دهنده هاست خود دریافت کنید. اغلب این اطلاعات شامل آدرس ورود (URL)، نام کاربری و رمز عبور است.

2. آدرس ورود به پنل
برای دسترسی به پنل DirectAdmin، باید آدرس ورود (URL) را در مرورگر خود وارد کنید. این آدرس در اکثر مواقع به شکل زیر است:

http://yourdomain.com:2222

یا 

https://yourdomain.com:2222

توجه داشته باشید که “yourdomain.com” باید با نام دامنه سایت شما جایگزین شود.

  1. وارد کردن نام کاربری و رمز عبور
    در صفحه ورود، نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید. این اطلاعات اغلب توسط شرکت هاستینگ بعد خرید هاست برای شما ارسال می‌شود.
  2. ورود به پنل
    پس از وارد کردن اطلاعات، روی دکمه “Login” کلیک کنید تا وارد پنل مدیریتی DirectAdmin شوید.
  3. اولین ورود
    در اولین ورود، ممکن است نیاز باشد تنظیمات اولیه‌ای مانند تغییر رمز عبور یا اطلاعات تماس خود را تنظیم کنید.

بعد از ورود موفق، شما به صفحه اصلی DirectAdmin هدایت خواهید شد که می‌توانید تنظیمات مختلف سایت خود را مدیریت کنید.

آنچه در مورد دایرکت ادمین آموختیم

در این مطلب از سری مطالب آموزشی ایران سرور سعی کردیم تا اطلاعات ضروری در مورد شناخت و کاربرد دایرکت ادمین را برای شما بگوییم. حالا شما می‌توانید نتیجه‌گیری کنید که از کنترل پنل دایرکت ادمین استفاده کنید یا به سراغ سایر کنترل پنل‌ها بروید.

همچنین شما می توانید برای آموزش ورود به دایرکت ادمین مقاله «ورود به دایرکت ادمین و تنظیمات اولیه» را مطالعه کنید. اگر تجربه یا اطلاعاتی در خصوص کنترل پنل دایرکت ادمین دارید، می‌توانید آن را در قسمت پیام‌ها با ما در میان بگذارید تا سایر کاربران هم از آن استفاده کنند. سوالی هم داشتید، حتما بپرسید.

سوال های پرتکراری که شما می‌پرسید. 

1. دایرکت ادمین چیست؟

دایرکت ادمین کنترل پنل گرافیکی است که برای مدیریت خدمات هاستینگ وب‌سایت‌ها مانند هاست اشتراکی یا سرور مجازی (VPS) طراحی شده‌است. این پنل با رابط کاربری ساده به کاربران اجازه می‌دهد تا فعالیت‌های مدیریتی مانند مدیریت دامنه‌ها، ایمیل‌ها و پایگاه‌های داده را به راحتی و بدون نیاز به وارد کردن دستورات خاصی در حالت متنی انجام دهند. DirectAdmin با هدف ساده‌سازی مدیریت هاستینگ طراحی شده و برای کاربران مبتدی و حرفه‌ای بهینه شده‌است.

2.  تفاوت دایرکت ادمین با سی پنل (cPanel) چیست؟

تفاوت‌های اصلی دایرکت ادمین و سی پنل شامل موارد زیر است:

  • قیمت: دایرکت ادمین اغلب از cPanel ارزان‌تر است.
  • مصرف منابع: دایرکت ادمین نسبت به سی پنل منابع سخت‌افزاری کمتری مصرف می‌کند، بنابراین برای سرورهای با منابع محدود مناسب‌تر است.
  • رابط کاربری: رابط کاربری دایرکت ادمین ساده است، در حالی که سی پنل رابط گرافیکی بیشتری را ارائه می‌دهد.
  • محبوبیت: سی پنل از دایرکت ادمین محبوب‌تر است و منابع آموزشی بیشتری برای آن وجود دارد، اما DirectAdmin با توجه به قیمت مناسب‌تر، برای بسیاری از کاربران جذاب است.

منابع:

directadmin

rovity

برچسب ها:
5/5 - (1 امتیاز)

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

ساخت Swap File در لینوکس

راهنمای ساخت و حذف Swap File در لینوکس

0
Swap File نجات‌دهنده آبروی RAM جلوی کاربر است؛ فایل سیستم کوچکی که هنگام کم آوردن حافظه RAM، وارد صحنه شده و مسئولیت ذخیره داده‌ها را…

نظرات کاربران

6 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • سلام هم مقالاتتون جالب و خلاصه است هم سطح یادگیری اسان با اجازتون برای یاد گیری کارآموزان ارسال کردم براشون.

    پاسخ
    • سمیرا سرباز
      17 آبان 1399 08:43

      سلام، خیلی خوشحالیم که براتون مفید بوده :)
      ممنون از لطفتون

      پاسخ
  • mehregan raad
    26 خرداد 1400 04:42

    اصلا خوب و ساده نیست من از وقتی با سی پنل کار کردم حتی نمیتونم قالب روی دایرکت ادمین بالا بیارم الکی هی پول هاست میدم. نفرت انگیزه قیافش و دایرکتوریش.

    پاسخ
    • سمیرا سرباز
      26 خرداد 1400 08:43

      سلام
      نسخه جدید دایرکت ادمین رو استفاده می‌کنید؟
      تو نسخه جدید هم رابط کابری بهتر شده و هم کار کردن باهاش راحت‌تره

      پاسخ
  • علی شنوایی قناد
    1 شهریور 1400 13:46

    سلام
    چطوری میتونم توی دایرکت ادمین یوزر بسازم؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست