ورود به سی پنل کارتان را برای مدیریت وبسایت با یک کلیک ساده میکند. در این مقاله، به زبان ساده و گامبهگام، به شما نحوه ورود به سی پنل را آموزش میدهیم. حتی اگر هیچ تجربه قبلی در زمینه مدیریت وبسایت و ورود به هاست (هاست چیست؟) با کنترل پنل cpanel ندارید، با دنبال کردن این راهنما بهراحتی میتوانید دروازه سیپنل را برای خودتان باز کنید.
چگونه وارد سی پنل شویم؟ نحوه ورود به سی پنل با ۳ روش
قبل اینکه به آموزش نحوه ورود به سی پنل بپردازیم اگر می خواهید در مورد این کنترل پنل بیشتر بدانید پیشنهاد میکنم مقال “سی پنل چیست؟” از وبلاگ ایران سرور را مطالعه نمایید.
cPanel نام یک کنترل پنل بهشدت محبوب، برای هاست است. شما با نصب این کنترل پنل روی هاستتان، به سادگی میتوانید تمام بخشهای مختلف آن را مدیریت کنید.
برای ورود به cpanel، سه راه ساده وجود دارد:
- استفاده از آدرس URL
- استفاده از IP
- استفاده از هاست نیم (Hostname)
در ادامه، هریک از این روشها را بررسی میکنیم.
نحوه ورود به سی پنل با آدرس URL
برای این کار، بعد از نوشتن نام و پسوند دامنه در مرورگر، یا از شماره پورت استفاده کنید یا /cPanel را به ادامه آدرس اضافه کنید. برای راحتی میتوانید یکی از لینکهای زیر را در نوار مرورگر خود وارد کرده و اینتر را بزنید.
دقت کنید که به جای example نام دامنه خودتان باید وارد شود.
لینک ورود به هاست سی پنل:
- https://example.com/cpanel
- https://example.com:2083
- https://example.com.cpanel
بیشتر بخوانید: انواع پسوند دامنه؛ ۳ نوع پسوند اصلی که باید بشناسید
نکته اول: در صورتی که با آدرس example.com/cpanel وارد شوید، ابتدا به صفحهای مانند تصویر زیر منتقل خواهید شد. اگر Firewall سیستمتان پورت را بلاک نمیکند، گزینه سمت چپ و در غیر اینصورت گزینه سمت راست را انتخاب کنید. بعد از انتخاب، به صفحه ورود منتقل میشوید و باید رمز عبور و نام کاربری را وارد کنید. برای پیدا کردن نام کاربری و پسورد، ایمیلهای خود را چک کنید.
cPanel پورتهای دیگری هم دارد که با هر کدام از آنها میتوانید مستقیماً وارد بخش خاصی شوید. در جدول زیر لیستی از پورتهای سی پنل را میبینید:
هنگام ورود، هر کدام از این پورتها را که بعد از : به آخر آدرس اضافه کنید، به همان بخش منتقل میشوید.
نحوه ورود به سی پنل با IP
اگر با روش قبلی موفق به ورود به cpanel نشدید، به احتمال زیاد DNSهای هاست شما هنوز تنظیم نشدند. در چنین مواقعی میتوانید از روش ورود با IP استفاده کنید. آدرس IP و دیگر اطلاعات (مثل نام کاربری و رمز عبور)، معمولاً بعد از خرید هاست، برای شما ایمیل میشود.
برای ورود کافی است آدرس آیپی را در مرورگر وارد کرده و در انتهای آن پورت :۲۰۸۳ را اضافه کنید. درست مثل تصویر زیر، وارد صفحهای که میشوید از شما نام کاربری و رمز عبور میخواهد. بعد از وارد کردن این دو مورد، وارد سی پنل میشوید.
نحوه ورود به سی پنل با هاست نیم
نام هاست یا Hostname مثل برچسبی است که در اینترنت برای شناسایی سرور فیزیکی شما استفاده میشود. برای ورود به سی پنل با این روش باید از قبل هاست نیم خود را بدانید.
توجه: اگر برای اولین بار وارد سی پنل میشوید، این روش جواب نمیدهد. چون برای پیدا کردن هاستنیم (Hostname) حتما باید یک بار به cpanel وارد شوید. پس برای بار اول بهتر است از همان روش IP استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: آموزش اتصال ایمیل هاست به جیمیل در سیپنل و دایرکت ادمین
چگونه هاست نیم (Hostname) را پیدا کنیم؟
برای پیدا کردن نام هاست یا سرور، طبق مراحلی که در ادامه میگوییم عمل کنید.
۱. بعد از اینکه وارد کنترل پنل شدید، در همان داشبورد کمی به پایین اسکرول کنید تا به بخش ایمیلها برسید؛ سپس روی Email Accounts کلیک کنید.
۲. روی گزینه Connect Devices، جلوی یکی از ایمیلها کلیک کنید.
۳. کادر قرمز رنگ را در تصویر زیر ببینید. در اینجا hrab.irandns.com هاست نیم ما است.
خب، حالا که هاست نیم خود را پیدا کردید، میتوانید با استفاده از آدرس هاست نیم + پورت، وارد cPanel شوید:
https://hrab.irandns.com:2083
توجه: در این روش نیز باید DNS های سایت از قبل ست شده باشند. برای اینکه با مفهوم DNS و نحوۀ تنظیم کردن آن آشنا شوید، حتما مقالۀ dns چیست؟ را در وبلاگ ایران سرور مطالعه کنید.
DNS در دنیای اینترنت حکم دفترچه تلفن را دارد؛ یعنی اگر DNS در کار نبود باید علاوه بر آدرس دامنه هر سایت، آدرس IP آن را هم حفظ میکردیم. یادآور روزگار پیچیده قدیم!
تنظیمات اولیه بخشهای اصلی cPanel
بعد از ورود به cPanel برای اینکه امنیت را بالا ببریم، بهتر است اول رمز عبور را تغییر دهیم. بعد از آن به سراغ تغییر رمز عبور ایمیل، نحوۀ وارد شدن به وبمیل، تنظیمات بکاپگیری و آپلود فایل در cPanel میرویم.
تغییر رمز ورود سی پنل
اول از منوی بالای داشبورد روی بخشی که نام کاربری درج شده (User Preferences) کلیک کنید. بعد از منوی باز شده، Password & Security را انتخاب کنید.
حالا شما وارد یک صفحۀ دیگر شدهاید و باید مطابق تصویر زیر، پسورد فعلی، پسورد جدید و تکرار آن را وارد کنید.
توجه: رمز انتخابی شما باید تلفیقی از حروف کوچک و بزرگ لاتین، اعداد و حداقل دارای ۸ کاراکتر باشد. اگر نتوانستید چنین رمزی بسازید، با کلیک روی گزینه Generate Password خود سی پنل یک رمز عبور قوی به شما پیشنهاد میدهد. اگر از این گزینه استفاده کردید، حتماً رمزتان را در جایی ذخیره کنید تا آن را گم نکنید (ما ابزار مدیریت رمز KeePass را برای این کار پیشنهاد میکنیم).
در پایان روی Change your password now! کلیک کنید تا رمزتان تغییر کند.
خب، این از تغییر کلمه عبور. اگر موافق باشید، برویم سراغ تغییر رمز عبور ایمیل.
تغییر پسورد ایمیل در Cpanel
مثل روال قبلی در ادامه آموزش «نحوه ورود به سی پنل» بعد از اینکه وارد کنترل پنل هاست Cpanel شدید، کمی صفحه را به پایین اسکرول کنید و روی گزینه Email Accounts کلیک کنید.
حالا برای تغییر رمز هر کدام از ایمیلها، روی گزینه Manage که جلوی آن قرار دارد کلیک کنید.
اگر رمز عبور قوی (شامل اعداد، کاراکتر، حروف بزرگ و کوچک) یادتان هست آن را در قسمت New Password وارد کنید؛ در غیر اینصورت، روی GENERATE کلیک کنید تا یک رمز عبور به شما پیشنهاد شود.
فعلاً با بقیه تنظیمات ایمیل کاری نداریم؛ پس پایین بروید و روی UPDATE EMAIL SETTING کلیک کنید، تا تغییر رمز ایمیل اعمال شود.
در بخش بعدی مقاله «نحوه ورود به سی پنل» یادتان میدهیم که چطور وارد وبمیل (WebMail) شوید و ایمیلهایتان را مدیریت کنید.
ورود به وب میل در cPanel
اگر خواستید مستقیم وارد WebMail شوید، کافی است آخر آدرس، بهجای پورت قبلی، پورت 2096 را وارد کنید. اینطوری: 👇
https://example.com:2096
اگر DNS هنوز ست نشده، با استفاده از روش IP و پورت ۲۰۹۶ هم میتوانید وارد شوید.
در صفحه باز شده آدرس ایمیل و رمز آن را وارد کنید تا به صفحه اصلی webmail هدایت شوید.
یک نکتۀ مهم: یادتان هست کمی بالاتر درباره تغییر رمز ایمیل صحبت کردیم؟ در همان بخش، اگر از بین گزینههای مقابل ایمیل، Check Mail را انتخاب کنید، بدون طی کردن مراحل بالا، وارد وبمیل آن ایمیل میشود.
در بخش بعدی، یادتان میدهیم که چطور در cPanel فایل آپلود کنید.
بیشتر بخوانید: آموزش ریدایرکت کردن http به https در سی پنل با چند قدم ساده
آپلود فایل در Cpanel
خب، بعد از اینکه موفق به ورود به سی پنل شدید، ممکن است که بخواهید یک سری فایلهای خاص را آپلود کنید. برای این کار، از همان داشبورد، روی File Manager کلیک کنید.
از منوی سمت چپ، پوشهای که میخواهید فایل در آن آپلود شود را انتخاب کنید. مثلاً ما پوشه public_html را انتخاب کردهایم.
حالا مثل تصویر زیر، روی Upload کلیک کنید.
در صفحه جدید روی Select File کلیک کنید و اگر میخواهید در صورت وجود فایل قدیمی، فایل جدید بر روی آن آپلود شود، گزینه Overwrite existing files را تیک بزنید.
در نهایت فایل به صورت اتومات آپلود میشود.
در آخر بر روی گزینه Go Back کلیک کنید تا به بخش مدیریت فایلها هدایت شوید.
بیشتر بخوانید: هاست ایمیل چیست و چه کاربردی دارد؟
مشکلات رایج ورود به سی پنل و راهکار رفع آن
اوضاع آنجایی قمردرعقرب میشود که هریک از راهکارهای بالا را برای ورود به سی پنل انجام دادید اما همچنان کارت سبز ورود را دریافت نکردید. در این بخش، به برخی از رایجترین مشکلات ورود به سی پنل و نحوه رفع آن میپردازیم.
1. نام کاربری یا رمز عبور نادرست وارد کردید
در این مورد، ابتدا مطمئن شوید اطلاعات ورود بهدرستی وارد شدند. درنظر داشته باشید سیپنل برای ورود شما به هرگونه حروف بزرگ، کوچک و کاراکترهای خاص حساس است. اگر مشکل همچنان ادامه دارد، مراحل زیر را برای بازنشانی رمز عبور خود دنبال کنید:
- از ارائه دهنده هاستینگ خود بخواهید تا رمزعبور جدید به شما دهد.
- ایمیل خود را برای دریافت پیامی حاوی دستورالعملهای بازنشانی رمز عبور بررسی کنید.
- یک رمز عبور ایمن ایجاد کنید که مطابق با دستورالعملهای امنیتی توصیه شده باشد (به عنوان مثال، استفاده از حروف بزرگ، حروف کوچک، اعداد و نمادها).
2. مشکلات کش مرورگر دامنگیرتان شده است
اگر کش مرورگر شما حاوی اطلاعات قدیمی از وبسایت یا تنظیمات سرور باشد، ممکن است دسترسی و ورود به سی پنل را برایتان مشکل کند. برای رفع این مشکل:
- کش مرورگر خود را پاک کنید.
- از یک مرورگر وب دیگر یا یک پنجره ناشناس کروم برای ورود به سیپنل استفاده کنید.
3. آدرس IP توسط فایروال مسدود شده است
در برخی موارد، تلاشهای مکرر و ناموفق شما برای ورود به سی پنل باعث مسدود شدن توسط فایروال سرور به عنوان یک اقدام امنیتی در برابر حملات سایبری میشود. برای رفع این مشکل:
- با تیم پشتیبانی ارائه دهنده هاستینگ تماس بگیرید و از آنها بخواهید آدرس IP شما را انسداد کنند.
- ممکن است پس از یک فاصله زمانی مشخص (معمولاً ۱۵-۳۰ دقیقه) بهطور خودکار مسدودی رفع شود.
بیشتر بخوانید: ip چیست؟ و از IP چه استفادهای میشود
4. مشکلات سرور نام دامنه (DNS)
اگر نمیتوانید از طریق نام دامنه خود به سیپنل دسترسی پیدا کنید، ممکن است مشکلاتی در تنظیمات DNS وجود داشته باشد. برای حل این مشکل:
- بررسی کنید که DNS دامنه شما بهدرستی ثبت شده است.
- اگر اخیراً DNS دامنههای خود را تغییر دادید، ممکن است نتایج DNS کش شده را مشاهده کنید. دراینصورت، میتوانید کش DNS خود را پاک کنید.
- درصورت لزوم، با ارائه دهنده هاستینگ یا شرکت ثبت دامنه خود تماس بگیرید تا مشکلات مربوط به DNS را حل کنید.
اگر راهحلهای قبلی برای ورود به سی پنل نتیجه نداد، با تیم پشتیبانی ارائه دهنده هاستینگ خود تماس بگیرید. بهخصوص اگر از هاست ایرانسرور استفاده میکنید، کافیاست با یک تیکت مشکل ورودتان به سی پنل را اعلام کنید تا لینک ورود و مشخصات را در سریعترین زمان برایتان ارسال کنیم. در این مورد میتوانید سیر تا پیاز قضیه را به ایران سرور بسپارید و خیال خودتان را راحت کنید.
جمع بندی
ورود به سی پنل و کار کردن با آن، جزو سادهترین کارهای مدیریت وبسایت محسوب میشود. بعد از خرید هاست بهسادگی میتوانید ایمیلتان را چک کنید تا اطلاعات ورود به کنترل پنل هاست را داشته باشید؛ بعد از آن با یکی از 3 روشی که گفتیم (ترجیحاً روش IP، چون DNS های سایتتان هنوز ست نشده) وارد پنل شوید. اگر سوالی درباره تنظیمات سی پنل و نحوۀ ورود به آن دارید، یا مشکلی برایتان ایجاد شده، حتماً در بخش نظرات مطرح کنید. کارشناسان ایران سرور، خیلی زود شما را راهنمایی میکنند.
سوالات متداولی که شما میپرسید؟
۱. چگونه وارد سی پنل شوم؟
آدرس دقیق ورود به سی پنل معمولاً توسط شرکت ارائه دهنده هاستینگ شما در اختیار شما قرار میگیرد. بهطور کلی، آدرس ورود به سیپنل بهصورت زیر است:
- https://example.com/cpanel
- https://example.com:2083
- https://example.com.cpanel
۲. آیا میتوان از چند دستگاه مختلف به یک حساب سیپنل وارد شد؟
بله، میتوانید از هر دستگاه متصل به اینترنت، به حساب سیپنل خود وارد شوید.
۳. چرا سیپنل من بارگذاری نمیشود؟
اگر سیپنل بارگذاری نمیشود، ممکن است مشکلات زیر وجود داشته باشد:
- مشکلات اتصال به اینترنت: اتصال خود را بررسی کنید.
- مشکلات سرور: ممکن است سرور هاستینگ شما با مشکل مواجه باشد. با پشتیبانی هاستینگ تماس بگیرید.
- مسدود شدن دسترسی: ممکن است دسترسی شما به سیپنل به دلایلی مانند پرداخت نکردن صورتحساب مسدود شده باشد.
منابع:
7 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
خیییلی عالی بود
سلام، ممنون از توضیحات کاملتون، لطفا در مورد خرید هاست و دامین هم بنویسید ممنونم.
سلام، ممنون از شما
میتونید به مقالههای زیر مراجعه بکنید:
https://blog.iranserver.com/what-is-host/
https://blog.iranserver.com/best-webhosting/
ممنونم لطف کردین
خواهش میکنم؛ اگر سوالی هم داشتید در خدمتیم :)
سلام عرض ادب احترام،من یک پنل ریسلری هاست cpanel دارم،پس از اینکه من یک هاست ایجاد میکنم در اتصال دامنه به هاست مشکل دارم و اینکه وقتی توی پوشه public html هر فایلی میزارم اجرا نمیشه میخواستم ببینم میتونید راهنماییم کنین مشکلم برطرف بشه.
سلام وقتتون بخیر
لطفاً یه تیکت به پشتیبانی بزنید و خطاهایی که تو مرحله اتصال دامنه و بخش Public_html میبینید رو دقیقا بنویسید. همکاران پشتیبانی خیلی زود راهنماییتون میکنن.