فریلنسری چیست؟ راهنمای کامل، برای فریلنسرهای تازه‌کار

93 دیدگاه
دسته بندی: آموزش, فریلنسری و دورکاری
راهنمای فریلنسری چیست

مدت زیادی است که کارهای فریلنسری بین افراد متخصص رایج شده، اما اخیرا این کلمه را بیشتر از گذشته می‌شنویم؛ چون وضعیت اشتغال، اقتصاد، امنیت شغلی و این اواخر هم کرونا، باعث شده که سبک کاری فریلنسری افراد بیشتری جذب کند. اما اصلاً فریلنسینگ یعنی چه؟ تصور درستی از آن دارید؟

ما در این راهنمای کامل و ساده می‌خواهیم ببنیم که فریلنسری چیست، چند نوع فریلنسری داریم و اصلا شما برای کارهای فریلنسینگ آماده هستید یا نه! بعد هم یادتان می‌دهیم که چگونه فریلنسر شوید.

راستی، در مقالات قبلی، راجع‌به دورکاری هم صحبت کرده بودیم اگر تازگی‌ها شما هم دورکار شده‌اید، پیشنهاد می‌کنم برای بهره‌وری بیشتر، مقالۀ چطور بهتر دورکاری کنیم را بخوانید.

فعلا بیایید از تعریف فریلنسری شروع کنیم.

فریلنسری چیست؟

معمولاً وقتی بخواهید جایی استخدام شوید، باید رزومه‌تان را برای بررسی بفرستید و اگر رزومه خوبی داشتید، شما را برای مصاحبه‌ای دعوت می‌کنند تا کارفرما و کارمند یکدیگر را کمی بیشتر بشناسند و نیز در مورد جزئیات کار (مثلا ساعات کاری، حقوق، مزایا و…) صحبت کنند؛ در نهایت هم قراردی بین دو طرف بسته می‌شود.

فریلنسری اما کمی متفاوت است.  در شغل فریلنسری، شما به‌جای اینکه برای یک شرکت کار کنید و سر ساعت ورود و خروج خود را ثبت کنید، به صورت پروژه‌ای (معمولاً در خانه) با شرکت‌های مختلف کار می‌کنید و خودتان مسئول همه چیز هستید.  

مسئول همه‌چیز بودن یعنی مدیریت پروژه بر عهدۀ خودتان است، حساب و کتاب کردن و نوشتن صورت مالی را باید خودتان انجام دهید، زمان را باید مدیریت کنید و یک سری کارهای دیگر که در همین مقاله خواهیم گفت.

 این روزها بیشتر نویسنده‌ها و تولیدکننده‌های محتوا هستند که در به صورت فریلنسری کار می‌کنند اما فریلنسینگ از محتوا گرفته تا برنامه‌نویسی و طراحی اپلیکیشن و تدریس و کلی زمینه دیگر را شامل می‌شود. پس وقتی از فریلنسینگ حرف می‌زنیم ذهنتان را محدود به یک حوزه خاص نکنید.

فریلنسر کیست

فریلنسر کیست؟

فریلنسر، آزادکار یا خویش‌فرما، فردی است که به یک یا چند شرکت مختلف، خدمات ارائه می‌دهد. خدمات فریلنسرها، معمولاً به شکل پروژه‌ای و کوتاه‌مدت است و پولی که می‌گیرند بر اساس سختی پروژه یا ساعت کاری محاسبه می‌شود.

وضعیت و درآمد فریلنسری در سراسر دنیا چطور است؟

وقتی به کار کردن به عنوان یک Freelancer فکر می‌کنید، به نظر جذاب می‌آید. چرا؟ چون شما در عین اینکه درآمد دارید، مستقل هستید و می‌توانید تصمیم بگیرید که چه زمانی کار کنید و چه زمانی استراحت؛ همچنین از آنجایی که هیچ محدودیتی در تعداد همکاری‌هایتان وجود ندارد، می‌توانید با مدیریت مناسب زمان، درآمدتان را تا سقف بسیار زیادی بالا ببرید.

بله، تمام این ایده‌ها خیلی جذاب به نظر می‌آیند، مخصوصا برای افرادی که دیگر از محیط یکنواخت و کسل‌کننده کار خسته شده‌اند و می‌خواهند کمی در کنار کارشان، زندگی کنند. دقیقا به خاطر همه این مسائل، کار به سبک فریلنسری در سراسر جهان ریشه دوانده و بدون اغراق، هر روز تعداد افرادی که فریلنسر هستند بیشتر و بیشتر می‌شود.

برای اینکه خودتان هم شاهد این ماجرا باشید، چند نمونه تحقیق و بررسی انجام شده را به همراه منبع برای شما آورده‌ایم:

در کشور آمریکا که حدودا 350 میلیون نفر جمعیت دارد، بیش از 55 میلیون نفر فریلنسر مشغول به کار هستند و جالب‌تر اینکه تقریبا 50 درصد این جمعیت را نسل جوان تشکیل داده (منبع). اگر دنبال جزئیات بیشتری در این مورد هستید و می‌خواهید ببینید که فریلنسری در آن کشور به چه مهارت‌هایی نیاز دارد و چقدر می‌تواند درآمد داشته باشد، می‌توانید از این اینفوگرافیک استفاده کنید.

همچنین مطالعاتی که انجام شده نشان می‌دهد که تا انتهای دهه‌ی فعلی، بخش بزرگی از نیروی کار این کشور به شکل فریلنسری خواهد بود (منبع).

وضعیت فریلنسری در ایران هم بد نیست و با توجه به شرایط اقتصادی و البته جا افتادن فرهنگ فریلنسری، خیلی از کارفرماها ترجیح می‌دهند کار خود را به فریلنسرها بسپارند.

از طرف دیگر، تعداد زیادی از کارمندانی که کار ثابت داشتند، دارند به کار فریلنسری روی می‌آورند. اما …

آیا همه می‌توانند فرینسرهای موفقی شوند؟ فریلنسری به درد همه می‌خورد؟

در ادامه می‌فهمیم.

آیا کار فریلنسری برای شما مناسب است؟

قبل از اینکه کار فعلی‌تان را ترک کنید یا بخواهید تغییر دیگری ایجاد کنید تا فریلنسر شوید، بهتر است اول خودارزیابی کنید. یعنی چه؟ یعنی ببینید که آیا اصلا شما برای کار فریلنسری ساخته شده‌اید یا نه!

شاید بگویید خب از کجا بدانم که این کار مناسب من هست یا نه. در ادامه چند سوال برای شما آورده‌ایم که اگر به جواب این سوال‌ها فکر کنید تا حدودی می‌توانید متوجه شوید که برای این کار ساخته شده‌اید یا نه.

چرا می‌خواهید فریلنسر شوید؟

فریلنسری در خانواده ها

آیا صرفا می‌خواهید زمان کاری‌تان منعطف‌تر باشد یا می‌خواهید دیگر در مسیر رفت و آمد به محل کارتان نباشید؟ آیا می‌خواهید با کار فریلنسری، روابط بیشتری به دست آورده و حرفه‌ای‌تر شوید یا فقط از محل کار فعلی‌تان خسته شده‌اید؟

حتما شنیده‌اید که می‌گویند «مرغ همسایه غاز است». اگر قبل از اینکه فریلنسر شوید واقعا به این کار فکر نکنید و یا با دلایلی نادرست و غیرمنطقی پا در این راه بگذارید، بعد از مدتی دلسرد شده و حتی ممکن است از نظر مالی ضرر کنید.

حتما بخوانید:  متاورس چیست؟ شیرجه‌ای به عمق رؤیا! (همراه با پادکست)

این مورد خیلی شفاف و ساده است؛ اما باز هم می‌خواهم تاکید کنم که هیچ درست و غلطی وجود ندارد که برای همه صادق باشد؛ شما فقط و فقط باید ببینید که چه نوع کاری برای شما، خانواده‌تان و مسیر شغلی‌تان بهینه است.

یکی از چیزهایی که می‌تواند دیدِ خوبی به شما بدهد این است که با چند نفر که قبلا فریلنسر شده‌اند صحبت کنید و ببینید که چه نظری در این مورد دارند. حتما دور و برتان چند نفر را می‌شناسید، اما ما هم نظر چند نفر را پرسیده و برای شما آورده‌ایم:

«من کار تمام وقت داشتم اما به خاطر هزینه‌هایم چند پروژه هم کنار آن گرفتم. بعد از مدتی، درآمد پروژه‌های جانبی به جایی رسید که تصمیم گرفتم به صورت تمام وقت فریلنسری کار کنم. می‌دانستم که اگر این کار را نکنم تا آخر عمرم با خودم فکر می‌کردم که اگر انجام می‌دادم چه می‌شد.»

«بعد از سه سال تدریس در دبیرستان متوجه شدم که نمی‌توانم در درازمدت این کار را انجام بدهم و تصمیم به ترک این کار گرفتم. قبل از تدریس، کار اداری و دفتری داشتم که سوهان روحم بود و اصلا دلم نمی‌خواست به این نوع کارها برگردم. در حین چند ماه آخر تدریس، چند پروژه فریلنس گرفته بودم تا از عهده قبض‌ها و مخارجم بربیایم. بعد از یک مدت، فرصت رشد بیشتری در این مسیر دیدم و به صورت تمام وقت به فریلنسری رو آوردم.»

«برای من فریلنسینگ به معنی آزادی هست؛ چند سال پیش به جایی رسیده بودم که فکر کردن به گذراندن چند دهه از زندگی‌ام را در یک مکان با یک کار ثابت برایم خفه‌کننده بود. یک روز بالاخره تصمیم گرفتم که تکانی به خودم بدهم. کمی در اینترنت جستجو کردم و بالاخره یک کار فریلنسری آنلاین پیدا کردم. هر چیزی که داشتم را فروختم و دل را به دریا زدم. تا الان تعداد زیادی سفر رفته‌ام و در تمام این سفرها، کار خودم را هم انجام داده‌ام.»

«کار فریلنسری مناسب من نبود؛ چون آدم برونگرایی هستم و دور بودن از همکاران و به‌تنهایی کار کردن، اصلاً با روحیاتم سازگار نبود. ترجیح می‌دهم در محیط کار و در کنار هم‌تیمی‌هایم باشم.»

«در کار فریلنسری موفق نبودم؛ چون آدم منظمی نیستم، مدیریت زمان برایم چالش بزرگی بود و سریع به مشکلات مالی برخوردم.»

«مهم‌ترین چالشی که من در حوزه فریلنسری محتوا داشتم، این بود که بازار کار ایران خیلی به کیفیت اهمیت نمی‌دهد و حاضر نیست برای آن هزینه کند. بیشتر کارفرماها دنبال یک خروجی سریع و ارزان هستند و  اغلب به‌علت نداشتن دانش و تجربه کافی، مجبور می‌شوند چندین بار هزینه کنند.»

این‌ها همه از زبان افرادی بود که خودشان قبلا کارهای اداری یا رسمی داشته‌اند؛ ولی از یک جا به بعد دیگر تصمیم گرفته‌اند که کار فریلنسری را شروع کرده و کمی تغییر در زندگی‌شان ایجاد کنند. استفاده از تجربه دیگران خوب است؛ ولی یادتان نرود که اول باید خودتان را بشناسید.

آیا کار فریلنسری از نظر مالی به درد شما می‌خورد؟

مسیر شغلی فریلنسری همه را به حقوق‌های بالا و پتانسیل درآمد نامحدود امیدوار می‌کند، چون در هر صورت، شمایید که به عنوان فریلنسر تصمیم می‌گیرد چه کاری را در چه زمانی انجام دهید. اما یادتان باشد که این درآمد و حقوق قرار نیست در لحظه یا خیلی زود به دست شما برسد. معمولا چند ماه (یا حتی سال) اول فریلنسری می‌طلبد که درآمدتان را تا حدودی قربانی کنید تا شناخته شوید و مشتری پیدا کنید.

جدا از این، باید راه و چاه پروژه گرفتن را هم یاد بگیرید. بعضی پروژه‌ها از نظر نمونه کار برای شما خوبند اما درآمد آنچنانی ندارند؛ بعضی دیگر اما درآمد خوبی دارند، ولی زمان زیادی می‌گیرند. خلاصه که باید تجربه کنید تا به مرور بتوانید تشخیص دهید که چه پروژه‌هایی ارزش وقت گذاشتن دارند!

 آیا آماده چالش‌های فریلنسری هستید؟

کار کردن به صورت فریلنسری چالش‌های خاص خودش را دارد. مثلا شما همیشه نمی‌دانید که درآمد و پرداخت بعدی‌تان کی انجام می‌شود، ممکن است چندین و چند بار پشت سر هم رد شوید و کاری نگیرید و حتما روزهایی هم پیش می‌آید که به خودتان می‌گویید «واقعا چرا من این تصمیم را گرفتم! مگر رفت‌وآمد به شرکت چقدر سخت بود؟!»

غیر از درآمد، کار کردن در خانه هم خودش گاهی یک چالش بزرگ است. شما باید طوری برنامه‌ریزی کنید که هم به کارهای خودتان برسید، هم برای اتفاقات غیر قابل پیش‌بینی (مثل آمدن یک مهمان) آماده باشید و هم شانس بیاورید که خانواده درک کنند که شما در خانه، سر کار هستید!

به یاد داشته باشید که این افکار و احساسات خیلی طبیعی هستند و در حین گسترش و رشد حتما باید از چنین مرحله‌های دردناکی بگذرید. دیگر خودتان هم می‌دانید که اگر کاری شما را به چالش نکشد، باعث رشدتان هم نخواهد شد.

مزایا و معایت فریلنسری دقیقا چیست؟

تا الان کمی در مورد اینکه فریلنسری چیست حرف زدیم و دیدیم که بقیه با چه دیدگاهی به این کار رو می‌آورند. کمی هم در مورد چالش‌های احتمالی فریلنسری حرف زدیم.

حالا بهتر است که یک قدم به عقب برگشته و نگاهی کلی به فریلنسینگ بیندازیم. جدا از اینکه دقیقا در چه حوزه‌ای مشغول فریلنسری هستید، یک سری مزایا و معایب هست که تقریبا در همه کارهای فریلنسری به چشم می‌خورد.

مزایای فریلنسر شدن

مزایای فریلنسری

  • خودتان رئیس خودتان هستید: خیلی ساده بگویم، خودتان انتخاب می‌کنید که چه زمانی کار کنید، با چه نرخی کار کنید و دقیقا با چه مجموعه‌هایی همکاری داشته باشید. شاید دلتان بخواهد که با لباس راحتی در خانه کار کنید و یا یک مسافرت سه هفته‌ای بروید بدون اینکه کاری کنید. اختیار همه این‌ها دست خودتان است.
  • مالیات و بیمه پرداخت نمی‌کنید: زمانی که شما مستقیما با کارفرما در ارتباط هستید و پرداخت بدون فیش حقوقی برای خودتان انجام می‌شود، دیگر مجبور نیستید که بخشی از درآمدتان را به خاطر بیمه و مالیات از دست بدهید.
  • درآمد شما محدودیتی ندارد: کار فریلنسری ریسک و همچنین بازگشت سرمایه بالایی دارد. درآمد شما هر چقدر که خودتان بخواهید می‌شود. همه چیز بستگی به این دارد که نرخ کاری‌تان چقدر است و هر روز چقدر کار می‌کنید.
  • تعادل بیشتری بین کار و زندگی‌تان برقرار است: به جای این که هر روز در رفت‌وآمد باشید می‌توانید در یکی از کافه‌های اطراف محل‌تان نشسته و کار کنید. برای بقیه کارهای روزمره‌تان (مثلا ورزش و باشگاه، کارهای اداری، مراسمات و دیدارها و…) وقت بیشتری هم خواهید داشت. در کل دیگر مجبور نیستید که از 9 صبح تا 5 عصر (که زمان اداری رایج است) در یک مکان مشخص مشغول به کار باشید.
حتما بخوانید:  لایت اسپید چیست؟ چه تفاوتی بین وب سرور لایت اسپید و آپاچی وجود دارد؟

معایب فریلنسری شدن

معایب فریلنسری

  • خودتان رئیس خودتان هستید: بله این مورد را دو بار تکرار می‌کنم چون وقتی به شکل فریلنسری کار می‌کند، همه تصمیم‌ها را خودتان می‌گیرید و همچنین همه کارها را خودتان انجام می‌دهید. این مسئولیت قطعا نیاز به مهارت‌های اجتماعی و مدیریتی بیشتری دارد که اگر نداشته باشید، باید تقویت کنید و این خودش یک چالش به حساب می‌آید.
  • خودتان باید حسابداری کنید: وقتی به شکل فریلنسری کار می‌کنید، دیگر کارمند یک شرکت نیستید که حقوق ثابت و ماهیانه‌تان را به همراه هر نوع سود، پورسانت یا اضافه‌کار در زمان مشخصی برای شما واریز کند. همچنین باید خودتان به قدری یا با نرخی کار کنید که بتوانید از پس هزینه‌هایتان بربیایید و اگر به بیمه نیاز دارید، این کار را با هزینه مجزا و به صورت خویش‌فرما انجام دهید.
  • اگر کار نکنید خبری از پول هم نیست: درست است که می‌توانید یک سفر سه هفته‌ای بروید اما در این حین هیچ درآمدی هم نخواهید داشت. به عنوان یک فریلنسر، زمان شما به معنی واقعی کلمه پول است. اگر این زمان را به بی‌هدف سپری کنید ممکن است درآمدهای خوبی را از دست بدهید.
  • عدم ثبات ممکن است تعادل بین کار و زندگی‌تان را مختل کند: در مسیر شغلی فریلنسری، ناشناخته‌های زیادی وجود دارد؛ یکی از آن‌ها، موعد پرداخت بعدی است که ممکن است دست شما را از برنامه‌ریزی‌های طولانی‌مدت کوتاه کند. برای بعضی از افراد، قابلیت پیش‌بینی درآمد یک شغل و همچنین برنامه‌ریزی ارزش این را دارد که هر روز در یک مسیر تکراری رفت‌وآمد کنند.

معایب فریلنسری

برای اینکه از گفته‌هایم یک نتیجه‌گیری کلی کنم، از نتایج یک تحقیق استفاده می‌کنم که در سال 2017 انجام شده است. این تحقیق نشان داد که بیشترین عوامل تشویق‌کننده برای فریلنسری، انعطاف‌پذیری، آزادی عمل و پتانسیل درآمد بالاست؛ در حالی که بیشترین عوامل بازدارنده عبارتند از قابل پیش‌بینی نبودن درآمد، پیدا کردن پروژه‌های مناسب و مزایای کاری است. (منبع)

چگونه فریلنسر شویم؟

اینکه همین الان استعفا بدهید و چند پروژه از بیرون بگیرید شما را به یک فریلنسر حرفه‌ای تبدیل نخواهد کرد! اگر می‌خواهید که فریلنسینگ را به عنوان مسیر اصلی شغلی‌تان انتخاب کنید پس باید بتوانید با زیروبم آن هم آشنا شوید.

در این بخش می‌خواهم کمی دقیق‌تر و حرفه‌ای‌تر صحبت کنیم و ببینیم که از ساختن برند شخصی گرفته تا مدیریت مالی و نرخ‌گذاری و…، چه چالش‌هایی پیش روی شماست و چطور می‌توانید از پس این کارها برآیید. اگر یادتان باشد گفتم که ناشناخته‌های دنیای فریلنسری زیاد است؛ یاد گرفتن این موارد باعث کاهش ناشناخته‌ها و افزایش شانس شما برای موفقیت می‌شود.

کمیک فریلنسری

شروع کار به عنوان یک فریلنسر

قبل از اینکه در این دریا شیرجه بزنید، باید کسب‌وکارتان را راه بیندازید؛ به عبارت دیگر، باید بدانید که چه کاری می‌خواهید انجام بدهید و چطور باید برند خودتان را به مشتریان نشان دهید. این کار هم می‌تواند مشتریان بیشتری برای شما ایجاد کند و هم وقتی که سردرگم می‌شوید، راهنمایی برای مسیرتان باشد.

از آن‌جایی که هر کدام از این موارد جزئیات زیادی دارد که خارج از حوصله این مقاله است، من فقط به صورت کلی و خلاصه به آن‌ها اشاره می‌کنم؛ ولی اگر سوالی در این زمینه داشتید حتما در کامنت‌ها بنویسید.

1) برند شخصی خودتان را بسازید

برای اینکه بتوانید پروژه بگیرید، نیاز دارید که مردم شما را بشناسند! چطوری این اتفاق می‌افتد؟

شما باید از طریق شبکه‌های اجتماعی، سایت شخصی و پلتفرم‌هایی که مربوط به کارتان است، درباره تخصص‌تان صحبت کنید، خودتان را معرفی کنید و نمونه کارهایتان را به نمایش بگذارید. این کارها بخشی از پرسونال برندینگ (Personal Branding) هستند. پرسونال برندینگ یعنی یعنی چه تصویری از خودتان در ذهن مخاطبان می‌سازید. تصویر یک فرد مسئولیت‌پذیر؟ تصویر یک متخصص خوش‌قول؟ یا تصویر یک آدم بدقول و اهل دور زدن مشتری؟

در واقع، پرسونال برندینگ، ترکیبی از تجربه‌ها، مهارت‌ها و شخصیت شماست که دوست دارید مخاطب شما را با آن‌ها بشناسد.

2) راه‌های ارتباطی را ساده کنید

ارتباط با شما باید برای مخاطبان ساده باشد تا اگر خواستند پروژه‌ای را پیشنهاد بدهند، زمان زیادی را صرف پیدا کردن شماره تلفن و ایمیل شما نکنند. پس چندتا نکته را یادتان باشد:

  • یک وب‌سایت شخصی برای خودتان ایجاد کنید و در بخش «تماس با ما» اطلاعات لازم را بنویسید.
  • اگر به شکل تخصصی از اینستاگرام استفاده می‌کنید، آن روی حالت Business تنظیم کنید و در بایوی اینستاگرام‌تان، ایمیل و شماره تماس را قرار دهید.
  • در لینکدین و توئیتر هم ایمیل یا راه ارتباطی را ذکر کنید.
حتما بخوانید:  روش های تولید محتوا برای سایت و اینستاگرام (11 تکنیک استادی)

3) یک پورتفولیو (Portfolio) ایجاد کنید

فرقی ندارد که نویسنده، طراح وب یا گرافیست فریلنسر هستید. پورتفولیو می‌تواند کارها و توانایی‌های شما را به کارفرماها نشان بدهد و اگر متن و خدمات درستی انتخاب کرده باشید، کلی برای شما مشتری بیاورد؛ چون در حقیقت نشان می‌دهد که شما در عمل قادر به انجام چه کارهایی هستید.

همچنین با دیدن پورتفولیو، کارفرما هم می‌تواند به راحتی تصمیم بگیرد که با شما کار کند یا نه و دیگر با تماس و بحث کردن سر قیمت و چون و چرای پروژه، زمانی از دست نخواهید داد.

توجه: در مقاله فریلنسرهای موفق، پورتفولیو قوی دارند! با نحوۀ ساختن پرتفلیو سایت فریلنسری آشنا شوید.

4) قیمت‌گذاری را دقیق انجام دهید

نرخ خدماتی که ارائه می‌دهید از اولین مواردی است که توجه کارفرما را جلب می‌کند، پس باید دقت داشته باشید. برای این کار چند راه پیش روی شماست:

  1. می‌توانید ببینید که هزینه تمام‌شده هر سرویس برای شما چقدر می‌شود و سپس 10 الی 30 درصد به عنوان سود به آن قیمت اضافه کنید.
  2. میانگین قیمت همان سرویس در بازار را درآورده و بر اساس آن، قیمت‌گذاری کنید.
  3. خودتان بر اساس کیفیت و ارزشی که فکر می‌کنید کارتان دارد، و البته تقاضای بازار، قیمت بدهید. در این نوع از قیمت‌گذاری ممکن است هزینه از یک پروژه به پروژه دیگر تفاوت داشته باشد (یعنی نرخ ثابتی نداشته باشید).

4) رابطه بسازید!

وقتی تصمیم می‌گیرید که به عنوان یک فریلنسر کار کنید، دیگر مثل روزهای کاری عادی به دفتر، شرکت یا اداره نمی‌روید و بیشتر اوقات، به تنهایی در خانه یا بیرون از خانه مشغول کار هستید. شاید کمی عجیب به نظر بیاید ولی همین تنهایی و انزوایی که به همراه کار فریلنسری می‌آید، برای خیلی‌ها یک چالش بزرگ است.

اینجا وقتی می‌گویم که روابط خودتان را از دست ندهید، منظورم هم روابط کاری است و هم روابط اجتماعی که الزاما ارتباط مستقیمی با کار شما ندارد. ایجاد رابطه با چند فریلنسر یا کارفرما در حوزه تخصصی‌تان می‌تواند فرصت‌های شغلی بیشتر و بهتری برای شما ایجاد کند و همچنین داشتن دوستان و آشنایانی که بتوانید کمی کنارشان زمان گذرانده و تجدید روحیه کنید، می‌تواند کیفیت کاری و روحی شما را به شدت افزایش بدهد.

دلیل اینکه این مورد را به عنوان عاملی مهم آورده‌ام این است که نداشتن روحیه مناسب برای منظم بودن و کار کردن به صورت یک‌نفره نیازمند یک روحیه شاد و مصمم است؛ اگر وضعیت روحی خوبی نداشته باشید قطعا دست و دلتان به کار کردن، آن هم به صورت تنهایی، نخواهد آمد و این هم در نهایت به بهای نابودی کار و درآمد شما تمام خواهد شد.

می‌توانید با ثبت‌نام کردن در کلاس‌های آنلاین، پیوستن به یک گروه حضوری یا مجازی فریلنسری، صحبت کردن با یک فریلنسر باتجربه‌تر و… از پس این چالش برآیید.

5) پروژه گرفتن از سایت‌های فریلنسری

سایت‌های مختلفی وجود دارند که با مراجعه به آن‌ها می‌توانید مستقیماً از کارفرماها پروژه بگیرید. مثل پونیشا، کارلنسر، پارس کدرز و … . ما در مقالۀ چطور پروژه فریلنسری بگیریم، تمام پلتفرم‌های پروژه گرفتن و حتی سایر روش‌ها را بررسی کرده‌ایم. اگر می‌خواهید از سایت فریلنسری پروژه بگیرید حتماً این مقاله را بررسی کنید.

یک هدیه برای فریلنسرها، از طرف ایران سرور

خب دوستان، ما برای کسانی که می‌خواهند فریلنسر شوند و تازه در ابتدای راه هستند، یک هدیه کوچک آماده کرده‌ایم.

هدیه ما یک کد تخفیف 30 درصدی سرویس سایت‌ساز و فروشگاه‌ساز ایران سرور است. برای دریافت این هدیه کافی‌ست در بخش نظرات، تجربه خود را با ما به‌اشتراک بگذارید. بعد از تائید تجربه، تا 24 ساعت آینده کد تخفیف برای شما ایمیل می‌شود.

حالا شما بگویید …

شاید این مقاله کمی طولانی به نظر بیاید (حتی با وجود اینکه خیلی از مفاهیم را فقط به صورت کلی توضیح دادم)! دلیلش این است که تغییر مسیر شغلی گام بزرگی است اما به این معنی هم نیست که این کار را نمی‌توانید انجام دهید یا اصلا نباید سمتش بروید.

بعد از اینکه موقعیت خودتان را به‌خوبی ارزیابی کرده و تصمیم‌تان را گرفتید، وقت اقدام و تعهد به برنامه است. پیشنهاد من این است که اگر در حال حاضر یک کار تمام وقت دارید و برای فریلنسری برنامه‌ریزی می‌کنید، می‌توانید تا چند وقت هر دو را باهم پیش ببرید تا اگر در میانه راه پیشمان شدید، کارتان را از دست نداده باشید.

به علاوه اینکه، حتماً اندازۀ 2-3 ماه پول پس‌انداز کنید، تا اگر اتفاق غیرقابل‌پیش‌بینی افتاد، به مشکل مالی نخورید.

هر سوال یا ابهامی دارید فقط کافیست در بخش کامنت‌ها بنویسید تا ما جواب بدهیم.

در ضمن، بخش جذاب مقاله، تجربه‌های شما از فریلنسری است. چند وقت است که فریلنسر هستید؟ چه چالشی داشتید یا دارید؟ توصیه‌ای برای مبتدی‌ها دارید؟

مشتاقیم که بشنویم :)

***

سوالات متداول

freelance چیست؟

فریلنسری سبکی از کار کردن است. در شغل فریلنس شما به‌جای اینکه برای یک شرکت کار کنید و سر ساعت ورود و خروج خود را ثبت کنید، به صورت پروژه‌ای (معمولاً در خانه) با شرکت‌های مختلف کار می‌کنید و خودتان مسئول همه چیز هستید.

درآمد فریلنسینگ چقدر است؟

درآمد کار فریلنسری متغییر است و به فاکتورها مختلفی از جمله: تجربه یا سابقه کاری شما، نمونه کارها، برندینگ، حوزه فعالیت و … بستگی دارد. برخی فریلنسرها می‌توانند درآمدی خیلی بیشتر از کار ثابت کسب کنند.

امتیاز شما

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

نظرات کاربران

93 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • خیلی استفاده کردم. — یک پورتفولیو (Portfolio) ایجاد کنید — همینه.

    پاسخ
    • سمیرا سرباز
      11 آذر 1399 14:55

      سلام مرتضی جان
      ممنون از کامنتتون

      پاسخ
      • بسیار مفید و کاربردی بود ، برای من بهترین مدل کار ، فریلنسری هست

        پاسخ
        • نیکان حیدری
          25 دی 1399 09:18

          درود بر شما
          ایشالا که موفقیت بسیار کسب کنید تو این مسیر

          پاسخ
        • بسیار عالی بود
          یه سوال متفرقه که دارم اینه که توی سایت های فریلنسری خارجی میشه کار کرد؟

          پاسخ
          • سمیرا سرباز
            25 بهمن 1399 08:18

            سلام، ممنون
            بله میشه، ولی چون ما تحریم هستیم، مشکلات خودش رو داره. در کل اینطوری نیست که نشه، ولی نیاز داره یه سری فوت و فن رو بدونیم. تو مقاله‌های بعدی بیشتری درباره‌ش صحبت می‌کنیم.

    • سلام عالی بود من در اول راه هستم چون باور دارم از کار فیزیکی زیاد خوشم نمیاد و به همین دلیل به این سمت کشیده شدم

      پاسخ
    • حسین محمدی
      28 دی 1399 22:17

      رابطه بسازید!
      همین و بس
      مهمترین کار ساختن روابط و القا کردن حس اطمینان و اعتماد داشتن به مشتریه

      حتی اگر از شما خدمتی رو نگیره…

      بسیار ممنون از مطالب خوبتون

      پاسخ
      • سمیرا سرباز
        29 دی 1399 14:50

        ممنون از مشارکتتون
        کاملاً درست می‌فرمایید، رابطه و شبکه‌سازی یکی از مهمترین اقدامات تو دورا فریلنسریه

        پاسخ
    • عالی

      پاسخ
  • شایان فرهنگ پژوه
    24 دی 1399 11:03

    سلام و درود
    بسیار عالی بود
    و قطعا برای افرادی که می‌خواهند کار فریلنسری رو شروع کنند، مفید خواهد بود.
    با آرزوی موفقیت‌های بیشتر

    پاسخ
  • صالح عطاری
    24 دی 1399 11:05

    خیلی عالی بود
    خوندن این مقاله رو به همه توصیه می کنم

    پاسخ
  • ممنون بابت مقاله خوب تون!
    فقط ای کاش خیلی از افراد فریلنسری رو هم یه شغل میدونستن و نه صرفا یه برهه زمانی برای رسیدن به کار اصلی!!! !

    پاسخ
    • نیکان حیدری
      25 دی 1399 08:59

      درود
      مرسی که نظرتون رو با ما در میون گذاشتید. بله متاسفانه چون هنوز خیلی جا نیفتاده این نوع از کار کردن، افراد زیادی هستند که به چشم شغل به اون نگاه نمیکنن

      پاسخ
  • حجت حسینی
    24 دی 1399 11:17

    یکی از رو اعصاب ترین رفتار ها اونجاست ک اطرافیان میپرسن +چیکاره ای؟ -فریلنسر +آها پس بیکاری -ن فریلنسرم +خب مگ اینم شغله؟…. خیلیا هم اصن نمیدونن چی هست و وقتی براشون توضیح میدی آخرش به همین مکالمه میرسین :-/

    پاسخ
    • نیکان حیدری
      25 دی 1399 09:01

      سلام و وقت بخیر
      ممنون که نظرتون رو نوشتید. بله متاسفانه چون این نوع کار کردن داخل کشور ما نو هست، هنوز جامعه درک درستی ازش نداره.

      پاسخ
  • محمد حسن فرهادی
    24 دی 1399 11:56

    سلام . این مقاله بسیار خوب نگارش و تدوین شده بود مخصوصا برای تازه کارها.
    ولی ولی از داستاناش هم بگید؛
    من بیشتر از ۳ ساله فریلنسر هستم . تو فضای سایت های داخلی واقعا پروژه خیلی خوب گیر نمیاد؛ اگر هم باشه اولویت فریلنسر ها به تخصصشون و تایید مهارت نیست. طرف باید برنز و نقره و طلا باشه و یه شکلی باید پول بده. حالا شما پروژه رو گرفتی میری زمان تسویه ؛ خدا میدونه اگه طرف بخواد اذیت کنه چقدر دستش بازه.
    سر همین داستانا من رفتم سراغ فریلنسرهای خارجی که اونم متاسفانه به دلیل تحریم همه چیز تا پولو تبدیل به ریال کنیم که بشه اینجا خرج کرد از هفت خوان باید بگذریمو به ۱۰ نفر کامیشن بدیم.
    پیشنهاد من اینه یه مقاله دیگه آموزش بدین چطور میتونن تو آپ ورم و فریلنسر دات کام اکانت وریفای کنن؛ پول رو چطور ترنسفر کنن و تو قسمت هدیه اون مقاله هم ضمن اموزش کار با وی پی اس ، یه تخفیف بذارید رو سرور مجازی هاتون.
    ببخشید پرحرفی کردم. سلامت و پایدار باشید.

    پاسخ
    • نیکان حیدری
      25 دی 1399 09:03

      سلام آقای فرهادی
      خیلی ممنون که نظر و پیشنهاد سازندتون رو با ما به اشتراک گذاشتید. کامنتهایی مثل کامنت شما باعث کاملتر شدن مقاله میشن. سپاس از وقتی که گذاشتید.

      پاسخ
  • مطلب کاملی بود
    ممنون از ایرانسرور

    پاسخ
    • نیکان حیدری
      25 دی 1399 09:03

      سلام و درود
      ممنون از شما که وقت گذاشتید و مطالعه کردید.

      پاسخ
  • مدتی است که کار فریلنسینگ را شروع کردم و درون سایت های فری لنسینگ مشغول انجام پروژه ام. در مقایسه با کار تمام وقت کارمندی ، مزایای زیادی دارد اما مدیریت یک نقطه عطف بزرگ در این نوع فعالیت است.

    پاسخ
    • نیکان حیدری
      25 دی 1399 09:04

      سلام آقای امیر
      ممنون که نظرتون رو به اشتراک گذاشتید. بله قطعاً یکی از خصوصیات فریلنسر خوب مدیریت هست. مخصوصاً مدیریت زمان

      پاسخ
  • مهدی نجاران
    24 دی 1399 12:45

    انصافا فریلنسری برای افراد متخصص خیلی بهتر از استخدام شدنه
    من یک ساله فریلنسری شروع کردم و از زمان کارمندی خیلی برام بهتر بوده

    پاسخ
    • نیکان حیدری
      25 دی 1399 09:12

      سلام آقای نجاران
      ممنون که تجربتون رو با ما به اشتراک گذاشتید

      پاسخ
  • سلام مطالب تون خیلی مفید بود

    پاسخ
  • time machine
    24 دی 1399 13:24

    از خوبی های فریلنسری یکیش اینکه که تو مسیری که دوست داری قدم میزاری نه مسیری که بتون دیکته میکنند. البته فریلنسر خوب و بد داریم که خودتون دیگه باید تصمیم بگیرید که توی کدوم دسته قرار بگیرید

    پاسخ
    • نیکان حیدری
      25 دی 1399 09:13

      سلام و وقت بخیر
      خیلی ممنون به خاطر به اشتراک گذاشتن نظرتون

      پاسخ
  • من چند سال هست که فریلنسر هستم. چند تا مورد اذیت کننده وجود داره اولی اینکه با وجود اینکه رزومه کاری مناسبی هم ممکنه داشته باشید اما ممکنه برای مدت طولانی پروژه جدیدی بهتون نرسه و خب این میتونه از نظرمالی مشکل ساز بشه. مورد دوم اینکه همیشه هستن کسانی که پایین تر از قیمت شما پیشنهاد بدن و خب اکثریت کارفرماها درک این موضوع که هزینه کمتر به معنی دریافت همون کیفیت با قیمت پایین تر کار نیست رو ندارند و این فرهنگ باید جا بیفته که جای اولویت قرار دادن قیمت از دیدگاه فنی پیشنهادات بررسی بشن.
    سبک زندگی فریلنسری هم مناسب افراد شلخته نیست بنظرم یعنی اگر کسی میخواد به صورت فریلنسری کار کنه و موفق باشه حتما باید برنامه ریزی خوبی برای ساعات کاریش داشته باشه و بتونه زندگی شخصیش و کاریش رو تا حدود زیادی تفکیک کنه.

    پاسخ
    • نیکان حیدری
      25 دی 1399 09:14

      سلام و درود.
      مرسی از نوشتن تجربیات ارزندتون. قطعاً میتونه برای افرادی که قصد ورود به فضای فریلنسنیگ رو دارند مفید باشه

      پاسخ
  • فریلنسینگ به نظرم تجربه خوبی میتونه باشه ولی برای کسایی که به طور جدی می‌خوان فعالیت داشته باشن ، (براساس چیزی که خودم تجربه اش کردم) باید دو نکته رو دقت و این ویژگی هارو تو خودشون تقویت کنن تا بتونن بهترین استفاده رو ازش ببرن:
    یکی اینکه برای مهارت های نرم قبیل برخورد با کارفرما و مهارت های دیگه ای که توی ارتباط با شبکه اطراف شون نیازشون میشه، خودشون را تا حد قابل قبولی تقویت کنن که باعث بشه بهره وری بهتری از کارشون ببرن!

    مورد دوم هم بحث جداکردن کار با زندگی هستش که اگر هم ساعت و ساختار کاریتونو براش برنامه ریزی نکنید و با زندگی معمولی تون ادغام بشه، ممکنه به هردو بخش کار و زندگی تون آسیب بزنه، باعث کمبودزمان، کم‌خوابی و مشکلاتی از این قبیل باشه!

    امیدوارم برای دوستان این دونکته مهم مفید و بتونن ازش نهایت استفاده رو ببرن!
    ممنون از شما بابت مقاله جامع و کامل تون :)

    پاسخ
    • نیکان حیدری
      25 دی 1399 09:16

      ممنون از به اشتراک گذاری تجربیاتتون
      منم فکر میکنم جدا کردن کار از زندگی موضوع خیلی مهمیه که درصورت رعایت نکردن ممکنه ضررهای زیادی به فریلنسر وارد کنه.

      پاسخ
  • سید مهدی موسوی زاده
    24 دی 1399 16:50

    فریلنسر بودن خوب است اما یک سری بعدی هم دارد مثل اینکه چند درصد کارمز به دست سایت واشطه میرسه یا این که باید اشتراک خرید سد

    پاسخ
    • نیکان حیدری
      25 دی 1399 09:18

      سلام و ممنون از نظرتون
      به هر حال هر روش کاری یکسری هزینه ها داره. البته لزوماً قرار نیست برای انجام کارهای فریلنسری از طریق سایت های واسطه اقدام بشه. خیلی مواقع ممکنه فریلنسر با روابطی که داره پروژه های جدید بگیره.

      پاسخ
  • از اولین روز های دانشجویی همزمان پروژه می‌گرفتم از مبالغ خیلی کم، خانواده کمک می کردن اما چون خوره کامپیوتر بودم ازین کار لذت میبردم. این کار باعث میشد که بیشتر اوقات پول کم نیارم بلکه به بقیه هم قرض بدم.
    اما اگه بخوام بعد از 10 سال کار تجربه مو بگم و اگه قرار باشه برگردم به اون سالها:
    روی یه شاخه تمرکز میکردم و هر شاخه رو یاد نمی‌گرفتم تا توانایی و مهارتم توی یه رشته عمیق‌تر بشه، تا اینکه به یه آچار فرانسه توی هر زمینه تبدیل بشم
    تمرکز انسان رو می تونه موفق کنه
    یه «انیماتور حرفه ای» بهتر از «برنامه نویس گرفیست نویسنده موشن گرافیست مارکتر»!

    پاسخ
    • نیکان حیدری
      25 دی 1399 09:20

      سلام و درود
      خیلی ممنون از تجربیات ارزشمندتون که با ما و دیگر خواننده ها به اشتراک گذاشتید.

      پاسخ
  • سید محمد حسین طباطبایی
    24 دی 1399 21:20

    بسیار عالی و مفید بود

    پاسخ
  • سید محمد حسین طباطبایی
    24 دی 1399 21:23

    بسیار عالی و مفید بود و علاقه مند شدم به فریلنسری

    پاسخ
  • سلام
    من ۱۰ سال فریلنسر بودم.
    خوبی فریلنسر اینه که اقای خودت هستی. هر وقت کار میکنی هر وقت استراحت میکنی
    بدیش اینه که گاهی ادم بیکاره!
    الان من شرکت خصوصی دارم. ولی فریلسنری یه چیز دیگست

    پاسخ
    • نیکان حیدری
      25 دی 1399 09:21

      سلام آقای محمد
      ممنون که تجربه تون رو از کار فریلنسری با ما در میون گذاشتید

      پاسخ
  • ایمان
    24 دی 1399 22:04

    فریلنسری پر از چالش و فرصت برای پیشرفته.آزادیش هم لذتبخشه.

    پاسخ
    • نیکان حیدری
      25 دی 1399 09:22

      سلام آقای ایمان
      ممنون از نظرتون راجع به روش کار فریلنسری

      پاسخ
    • سالار
      25 دی 1399 11:34

      بسیار مفید و کاربردی بود ، برای من بهترین مدل کار ، فریلنسری هست ممنون از نوشتتون

      پاسخ
      • نیکان حیدری
        27 دی 1399 09:18

        سلام و درود
        با آرزوی موفقیت برای شما دوست عزیز

        پاسخ
  • سلام خسته نباشید هاست و دامین ازتون خریدم پشتیبانی تون عالیه

    پاسخ
    • نیکان حیدری
      25 دی 1399 09:22

      سلام و وقت بخیر
      خوشحالیم که تونستیم رضایتتون رو جلب کنیم

      پاسخ
  • سلام من چند وقتی است فریلنسرم
    تو خونه کار میکنم ولی واسه اهالی خونه قابل درک نیست که سر کارم.همه فکر میکنند کار نمیکنم

    پاسخ
    • نیکان حیدری
      25 دی 1399 09:24

      سلام و درود
      بله متاسفانه بسیاری از دوستان فریلنسر این مشکل رو دارن. اون هم به این خاطر که هنوز این روش برای جامعه ما و به خصوص افراد مسن تر جا نیفتاده و نمیتونن به عنوان یک شغل بهش نگاه کنن.
      در کل ممنون از به اشتراک گذاری نظرتون

      پاسخ
  • فتانه
    25 دی 1399 10:07

    سلام مطلب فرینسلری خیلی کامل بود و اطلاعات خوبی کسب کردم ممنون

    پاسخ
    • نیکان حیدری
      27 دی 1399 09:16

      سلام و وقت بخیر
      خیلی خوشحالیم که براتون مفید بود
      ممنون که وقت گذاشتید

      پاسخ
  • محمد امین دانشی
    25 دی 1399 16:40

    این قسمت آخر که نوشتید حتماً بن اندازه دو-سه ماه پول ذخیره کنید از همش مهم تر بود کاش بیشتر به بحث مدیریت مالی شخصی بپردازید چون واقعاً یکی از چالش های سخت فریلنسریه. مدیریت زمان با تکنیک پومودورو اوکی میشه ولی بحث های مالی همیشه مدیریتشون سخته

    پاسخ
    • نیکان حیدری
      27 دی 1399 09:19

      سلام و ممنون از نظرتون
      بله کلاً در موضوع فریلنسری مدیریت در همه جوانب اهمیت بسیار بالایی داره

      پاسخ
  • سلام و درود!
    مقاله ای عالی و کامل بود.
    راستش فریلنسری مزایا و معایب خودش رو داره،اما مزایای اون به نظرم خیلی بیشتر است.
    در بیشتر اوقات محدود به مکان و زمان نیستید، هزینه های اضافی مثل مالیات و هزینه رفت و امد تا محل کار و….. نباید بدین.
    به نظرم بدترین عیبش هم اینکه اطرافیان درک نمیکنن و واقعا مَچ شدن باهاشون سخته! در عين حال فکر می‌کنند که بیکار هستیم اما نمیدونن اینطورا هم نیست…
    دوستان دو عامل اصلی پیشرفت در فریلنسری اول اینکه برای خودتون پورتفولیو ایجاد کنید و دوم اینکه شروع به برندسازی کنید.
    امیدوارم تونسته باشم کمکتون کنم.
    یا علی.

    پاسخ
    • نیکان حیدری
      27 دی 1399 09:24

      خیلی ممنون از شما دوست عزیز به خاطر تجربتون که با ما و دیگر دوستان به اشتراک گذاشتین
      خیلی از فرلینسرها با همین مشکلی که شما فرمودین دست و پنجه نرم میکنند به نوعی. متاسفانه این روش از کار کردن و کسب درآمد هنوز خیلی تو جامعه ما جا نیفتاده و امیدواریم که هرچه زودتر ذهنیت درستی راجع بهش شکل بگیره و فریلنسری به عنوان یک شغل بررسی بشه

      پاسخ
  • فریلنس
    26 دی 1399 11:04

    درود
    برای کسانی که صبور نیستند و تازه کارند فریلنسری به هیچ عنوان توصیه نمیشه.
    از طرف یک فریلنسر.

    پاسخ
    • نیکان حیدری
      27 دی 1399 09:29

      سلام و درود
      ممنون از نکته مهمی که به اون اشاره کردید

      پاسخ
  • من اولین باری که با این موضوع و این جور سایت ها اشنا شدم گفتم بیخیال مگه میشه
    الان کل درامدم از این راهه

    پاسخ
    • نیکان حیدری
      27 دی 1399 09:31

      سلام و وقت بخیر
      ممنون که تجربتون رو با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک گذاشتید.
      با آرزوی موفقیت روزافزون برای شما

      پاسخ
  • مهدی متقی
    26 دی 1399 21:07

    متاسفانه همه با فریلنسری آشنا نیستن ولی کار در زمینه با مخاطب های کم همراه است ولی خیلی جای پیشرفت داره

    پاسخ
    • نیکان حیدری
      27 دی 1399 09:32

      سلام و درود
      بله همونطور که فرمودید فریلنسری مقوله تازه واردی هست تو جامعه کشور ما و قطعاً پیشرفت خواهد کرد

      پاسخ
  • مهدی متقی
    26 دی 1399 21:07

    متاسفانه همه با فریلنسری آشنا نیستن ولی کار در زمینه با مخاطب های کم همراه است ولی خیلی جای پیشرفت داره.

    پاسخ
  • اولین بار تو وبسایت پونیشا شروع کردم ولی تجربه خوبی نداشتم با چندتا کارفرما بداخلاق مواجه شدم و کارو نصفه تحویل دادم سر بداخلاق بودنشون. خداروشکر همین سه نفر بودن بقیه تا الانش عالی هستن

    پاسخ
  • عالی

    پاسخ
  • خیلی برای من جالب بود ایجاد ایمیل با نام وبسایت در عوض استفاده از جیمیل یا چیز های دیگر و تشکر فراوان از ایران سرور

    پاسخ
  • مهرداد
    29 دی 1399 19:59

    درود برشما

    خسته نباشید
    اگر بتونید سایت هایی برای پیداکردن آگهی فریلنسری مثل پونیشا – کار لنسر – پارس کدرز – دوری جاب و .. معرفی کنید که حتی بتونیم پروژه خارجی هم داخلش پیدکنیم خیلی خوب میشه

    ممنون از ایران سرور

    پاسخ
    • سمیرا سرباز
      30 دی 1399 10:25

      سلام مهرداد جان
      همین سایت‌هایی که خودتون اشاره کردین برای شروع خوب هستن؛ ولی برای ادامه راه پیشنهاد ما رابطه‌سازی، پرسونال برندینگ و فعالیت تو شبکه‌ها اجتماعی (به خصوص لینکدین) هست. از این طریق پروژه‌های بهتری بهتون پیشنهاد میشه.

      با آرزوی موفقیت برای شما

      پاسخ
      • مهرداد
        1 بهمن 1399 21:44

        سلام به شما خانم سمیرا سرباز

        اره میشه گفت با انجام و گرفتن پروژه این این سایت های آگهی مثل همینایی ک مثال زدم(پونیشا – دوری جاب و…)

        باید شروع کرد و اروم اروم رزومه جمع کرد

        بعدش رفت سراغ لینک دین و تویتر ک بنظرم بهترینه واسه این مورد

        دوست دارم نظر شما رو هم بدونم (:

        پاسخ
  • سلام دوستان من تجربه شخصی دیدم سایت های پونیشا ، کار لنسر موارد جالبی اما برای آگهی های فریلنسری
    این قسمت سایت دوری جاب
    doorijob.com/freelance-projects
    میشه موارد خوبی پیدا کرد

    پاسخ
  • فریلنسر بودن کار رو بعضی وقتا سخت میکنه ولی همین که تایمت برای خودته و خودت همه کاره ی خودتی خیلی خوبه
    من خیلی دست و پا شکسته دارم کار میکنم و خیلی راضی ام از وضعیتم

    پاسخ
    • نیکان حیدری
      27 بهمن 1399 10:12

      سلام و وقت بخیر
      مرسی که وقت گذاشتین و خوندین
      با آرزوی موفقیت برای شما

      پاسخ
  • بسیار عالی و جامع

    پاسخ
  • سلام. تازه این راه رو میخواهم شروع کنم. من از شش سال پیش تصمیم داشتم که نویسنده ی رمان و داستان کوتاه باشم اما بهرحال هنوز این اتفاق نیوفتاده. در این سالها چیزی حدود هزار صفحه آ4 یادداشتهای مختلفی دارم اما تمام اینها جنبه ی شخصی داشته و صفحات بسیاری هم داستانهایی است که نوشتم ولی هیچ موقع بدنبال انتشار آن نبودم. من فقط بلدم که بنویسم اما از قواعد ویراستاری و اینها خبر ندارم و یادنگرفته ام. مشکل من این است که نمیتوانم مشخص کنم چه حوزه ای در نویسندگی فریلنسینگ بدرد من میخورد. اگر شما به من کمک کنید بسیار سپاسگزار خواهم بود.

    پاسخ
  • سلام. تازه این راه رو میخواهم شروع کنم. من از شش سال پیش تصمیم داشتم که نویسنده ی رمان و داستان کوتاه باشم اما بهرحال هنوز این اتفاق نیوفتاده. در این سالها چیزی حدود هزار صفحه آ4 یادداشتهای مختلفی دارم اما تمام اینها جنبه ی شخصی داشته و صفحات بسیاری هم داستانهایی است که نوشتم ولی هیچ موقع بدنبال انتشار آن نبودم. من فقط بلدم که بنویسم اما از قواعد ویراستاری و اینها خبر ندارم و یادنگرفته ام. مشکل من این است که نمیتوانم مشخص کنم چه حوزه ای در نویسندگی فریلنسینگ بدرد من میخورد. اگر شما میتوانید، در این رابطه با توجه به تجربه و دانسته های شخصی خودتان، من را راهنمایی کنید.

    پاسخ
    • سمیرا سرباز
      29 بهمن 1399 08:28

      سلام وقتتون بخیر
      ببینید، من چون اطلاعات زیادی درباره شما ندارم نمیتونم راهنمایی دقیقی بکنم؛ اما تجربه و نظرم رو بهتون می‌گم، امیدوارم که به دردتون بخوره.
      نوشتن محتوا برای سایت‌ها، با نوشتن یادداشت‌های شخصی، داستان و رمان خیلی متفاوته و یه سری قواعد کلی هم داره؛ اما اونقدرا پیچیده و سخت نیست و اگر علاقه داشته باشید می‌تونید زود یاد بگیرید. برای یادگیری تولید محتوا، اول از منابع رایگان شروع کنید، سرچ کنید کلی و بعد که یه پیش‌زمینه‌ای به‌دست آوردید و مطمئن شدید که می‌خواید این کارو انجام بدید، بهتره که آموزش یا دوره ببینید. تو دوره همه قواعد و نکات به شما آموزش داده میشه (البته اگر دوره خوبی باشه).

      بعدش چندتا مقاله خوب بنویسید (حتی شده رایگان برای سایت‌های مطرح) که یه سابقه خوبی تو نوشتن داشته باشید. بعدش میتونید رزومه‌تون رو همراه با این نمونه‌کارها، برای شرکت‌های مختلف ایمیل کنید یا از سایت‌های واسطه فریلنسرها پروژه بگیرید.

      موضوعات تولید محتوا هم مختلفن؛ از یادداشت‌های عمومی تو حوزه موفقیت و سبک زندگی گرفته (مثل سایت چطور) تا آموزش مباحث تخصصی. برای شروع بهتره اون فیلدی که براتون راحت‌تره و بیشتر درباره‌ش می‌دونید رو انتخاب کنید.
      سایر یادداشت‌هاتون رو هم که برای خودتونه میتونید تو سایت ویرگول منتشر کنید.

      پاسخ
  • آرمین ایمان پرست
    20 فروردین 1400 15:52

    به نظر من فریلنسری در صورت داشتن تخصص و مهارت جانبی و یک ذهن ایده پرداز قوی ، بهتر گزینه انتخاب برای افراد است.
    من تازه فریلنسری رو شروع کردم. و خیلی راضی هستم.
    با تشکر از شما و سایت خوبتون

    پاسخ
    • سمیرا سرباز
      21 فروردین 1400 08:42

      سلام آقای ایمان پرست
      امیدواریم که این راه براتون پر از دستاورد و موفقیت باشه

      پاسخ
  • سلام مرسی از اطلاعات خوبتون . می خواستم بگم من یه فریلنسرم و با وب سایت های زیادی توی این زمینه همکاری کردم. اخیرا با یه پلتفرم به نام بومران آشنا شدم که خیلی خوبه و فریلنسرها را هم بیمه می کنه. به نظر من کارشون اصولیه
    boomrun.org

    پاسخ
    • سمیرا سرباز
      29 فروردین 1400 08:24

      سلام ساناز جان، ممنونم از معرفیت
      امیدوارم بقیه کسایی که از بومران استفاده کردن هم نظرشون رو بگن

      پاسخ
  • محمد نحوی
    26 مرداد 1400 22:28

    بسیار خوب.

    پاسخ
  • سلام پلتفرم فریلنسری زیر هم پشتیبانیش خوبه هم کارمزدش کم.
    https://Karynet.ir

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست