فریلنسرهای موفق، پورتفولیو قوی دارند! (13 نکته ساخت سایت فریلنسری پول‌ساز)

دسته بندی: آموزش, فریلنسری و دورکاری, مدیریت و بازاریابی
چگونگی ساخت یک سایت فریلنسری موفق

یکی از دغدغه‌های هر فریلنسری، پیدا کردن پروژه‌های جدید است. به‌عنوان یک فریلنسر، ممکن است سایت‌های گوناگون را جست‌وجو کنید و به دوستان و همکاران‌تان بسپارید رویفریلنسر شما حساب کنند. در چنین حالتی، شما به‌دنبال کار می‌گردید؛ اما اگر بتوانید شرایط را جوری فراهم کنید که مشتری شما را پیدا کند، اوضاع خیلی بهتر خواهد شد.

بهترین روش برای دستیابی به این شرایط، داشتن یک سایت فریلنسری درست‌وحسابی است! این‌طوری کارفرما شما را پیدا می‌کند! ساخت یک پورتفولیو فریلنسری کامل، کار پیچیده‌ای نیست. در این مقاله، نکاتی را بیان می‌کنیم که شما را در این مسیر کمک می‌کنند. می‌خواهیم ببینیم ساخت سایت فریلنسری پول‌ساز چگونه است.

درضمن، قبلاً مقالات گوناگونی مخصوص فریلنسرها نوشتیم که می‌توانید با مراجعه به دسته فریلنسری و دورکاری آن‌ها را بخوانید.

ابتدا اجازه دهید به یک تعریف مشترک از سایت فریلنسری برسیم.

با تهیه یک هاست امن، پرسرعت و مطمئن از ایران‌سرور، با خیال راحت به توسعه کسب‌وکارتان بپردازید!

خرید هاست        پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱

سایت فریلنسری شخصی چیست و چطور می‌شود آن را ساخت؟

راه‌های بسیاری برای پیشرفت در کار وجود دارد. تلاش بیشتر، بالا بردن مهارت‌های تخصصی، مطالعه و ارتقاء سطح کارتان همگی به پیشرفت شما کمک می‌کنند. همین‌طور استفاده از روش‌های مختلف تبلیغات باعث می‌شوند بیشتر شناخته شوید؛ اما هر فریلنسری که می‌خواهد موفق باشد، باید علاوه بر این موارد، یک سایت فریلنسری شخصی هم داشته باشد. یک سایت نمونه کار که معرف توانایی‌ها و رزومه کاری او باشد.

 سایت فریلنسری شما هم نمونه‌کار محسوب می‌شود و هم نوعی تبلیغات است. از این طریق، می‌توانید جایگاه بهتری به دست بیاورید، نسبت به رقبا برتری پیدا کنید و پیشنهادهای کاری بهتر و بیشتری دریافت کنید. 

یک سایت فریلنسری یا اصطلاحاً پورتفولیو، مدرکی است که نشان می‌دهد شما در انجام کارتان حرفه‌ای هستید و از پس انجام پروژه‌های متنوع برمی‌آیید. وب‌سایتی که نمونه‌کارهای شما را نمایش می‌دهد و به دیگران معرفی‌تان می‌کند.

کافی است خودتان را جای کارفرمایی بگذارید که می‌خواهد از یک نیروی فریلنسر استفاده کند. در چنین شرایطی تمایل دارید نیروی جدید را بیشتر بشناسید و نمونه‌کارهایش را ارزیابی کنید. حالا در جایگاه یک فریلنسر، می‌توانید اهمیت ساختن سایت شخصی فریلنسری را درک کنید.

نکته: اصطلاح درست برای یک سایت نمونه کار، پورتفولیو است! منتهی از آنجایی که احتمالاً این عبارت به گوش مخاطب ایرانی غریب باشد، در ادامه بیشتر از همان عبارت سایت فریلنسری شخصی استفاده می‌کنیم. بدانید که منظورمان وبسایت شخصی یک فریلنسر است که نمایش‌دهنده نمونه کارهای او است.

نمونه یک پورتفولیو

در ادامه مقاله، راجع‌به نکاتی صحبت خواهیم کرد که کمک می‌کنند، ساخت سایت شخصی فریلنسری را به‌ بهترین شکل انجام دهید.

13 نکته که برای ساختن یک وب‌سایت فریلنسری باید بدانید

برای ساخت سایت فریلنسری پول‌ساز و موفق، حتماً این 13 نکته را رعایت کنید.

1. وب‌سایت را بر اساس توانایی‌هایتان بسازید

آن کوزه‌گری نباشید که از کوزه شکسته آب می‌خورد!  اگر در حوزه‌ای متخصص هستید، باید بتوانید از آن برای معرفی خودتان استفاده کنید. 

اگر یک نویسنده محتوا هستید، مطالب وب‌سایت‌تان بهترین معرف تخصص و مهارت شما هستند. ممکن است شغل‌تان طراحی سایت باشد. در این صورت با یک طراحی منحصربه‌فرد برای وبسایت شخصی خودتان، توانایی‌تان را نمایش بدهید.

2. جزئیات را فراموش نکنید

وبسایت شخصی شما، فضایی برای نمایش نمونه‌کارهای ارزشمند و قابل توجه‌تان است؛ اما برای جلب توجه کارفرما، باید جزئیات بیشتری ارائه کنید.

 کارفرما می‌خواهد بداند با چه کیفیتی کارش را انجام می‌دهید، چقدر زمان می‌خواهید و دستمزدتان چقدر است. کارفرما از کار شما و ریزه‌کاری‌هایش آگاهی کافی ندارد. شما باید اطلاعات لازم را در اختیارش قرار دهید. 

4 مورد زیر را احتماً رعایت کنید:

  • توضیح بدهید که چه کارهایی می‌توانید برای هر پروژه انجام بدهید و چگونه می‌توانید شرایط بهتری برای پیشرفت آن مهیا کنید.
  • راه‌های ارتباطی را مشخص کنید. کارفرما باید بتواند برای سفارش کار به‌سادگی با شما ارتباط برقرار کند.
  • صریح و قاطع باشید. سبک کارتان را توضیح بدهید و توانایی‌های‌تان را دقیق قید کنید.
  • خودتان را بیشتر معرفی کنید. پروژه‌های قبلی‌تان را کامل شرح دهید. بگویید چطور توانستید آن‌ها را پیش ببرید و چگونگی حل چالش‌ها را هم بگویید.

این اطلاعات، پیش‌زمینه کافی و دقیقی به کارفرمای احتمالی می‌دهد. البته که به‌نوعی، مجبورید این اطلاعات را در سایت‌تان ارائه کنید؛ وگرنه هربار که شخصی برای سفارش پروژه با شما تماس می‌گیرد، باید از ابتدا تمام این مسائل را برایش توضیح دهید. کاری بسیار وقت‌گیر!

به جزئیات توجه کنید

3. ارائه دادن کافی نیست! توضیح بیشتری بدهید

به قرار دادن نمونه‌کارها و نمایش مهارت‌های‌تان اکتفا نکنید. وقت بگذارید و فرایندی را که برای انجام هر پروژه طی می‌کنید توضیح بدهید. با هر نمونه کار، مثل یک محصول برخورد کنید. همان‌طور که سایت‌های فروشگاهی برای هر جنس توضیح محصول می‌نویسند، شما هم باید هر پروژه و نمونه کاری را کاملاً توضیح دهید.

از تجربه‌های‌تان بگویید. مسائلی را که حین انجام یک پروژه با آن‌ها مواجه شدید پنهان نکنید. اغلب کارفرمایان ترجیح می‌دهند با فریلنسری کار کنند که از نقاط ضعف خود آگاه است و می‌داند چطور با مشکلات روبرو شود. افرادی که تمام زوایای کار خود را بی‌نقص و عاری از مشکل نمایش می‌دهند، قابل‌اعتماد نیستند.

یادتان باشد که بیان کردن چالش‌های مسیر، نشان می‌دهد شما راه‌حل برطرف کردن آن‌ها را یاد گرفته‌اید؛ حتی اگر مشکل جدیدی پیش بیاید، می‌توانید آن را هم برطرف کنید.

4. متمرکز عمل کنید

خیلی مهم است که جامعه هدف‌تان را به‌خوبی بشناسید و محتوای موردنیاز آن‌ها را داخل سایت نمونه کار خود قرار دهید. به این ترتیب، حوزه فعالیت‌تان را تخصصی‌تر خواهید کرد.

اگر نمونه‌کارهای کمی دارید، توضیحات بیشتری راجع‌به هر پروژه بنویسید. حتی می‌توانید به شرکت‌ها و مجموعه‌هایی که علاقمند به همکاری با آن‌ها هستید اشاره کنید. درست است که این اطلاعات مهارت‌های شما را نشان نمی‌دهند، اما نمایانگر بلندپروازی‌ها و توانایی‌های شما هستند. کارفرما هم اطلاعات بیشتری راجع‌به شما و خلق‌وخوی‌تان به دست می‌آورد.

5. همه کارهایتان را ارائه کنید

به‌هیچ‌وجه کارهای‌تان را سانسور نکنید. اگر پروژه آموزشی هم در پرونده خود داشته‌اید، در پورتفولیو به آن اشاره کنید. حتی کارهایی که مجانی انجام داده‌اید را هم ذکر کنید.

سایت نمونه کار نباید سانسور داشته باشد

6. خودتان را معرفی کنید

هدف از ساخت سایت شخصی فریلنسری، معرفی شما به کارفرما جهت همکاری است! بنابراین، فقط پرداختن به نمونه کارها کفایت نمی‌کند. باید خودتان را معرفی کنید. تحصیلات‌تان چیست، چه دوره‌هایی دیدید، چطور شد که به این حرفه روی آوردید؛ هرچیزی که باعث شناخت بیشتر کارفرما از شما شود. شناخت هم منجربه اعتمادسازی می‌شود؛ در نتیجه، احتمال گرفتن پروژه‌های جدید بیشتر می‌شود.

می‌توانید به سایت‌تان قسمت درباره من اضافه کنید و در آن مدارک، مهارت‌ها، توصیه‌نامه‌ها، بیوگرافی، جوایز و کارهای داوطلبانه‌تان را قرار بدهید.

7. از نظرات دیگران استفاده کنید

بازخورد و رضایت کارفرمایان قبلی، نظر همکاران و هر اشاره‌ای که به کار شما شده است را در وبسایت‌تان نمایش بدهید. این کار باعث اطمینان‌خاطر کارفرما می‌شود.

سایت‌تان نباید یک رسانه یک‌طرفه باشد! اگر فقط خودتان از خودتان بگویید، دقیقاً همین‌طور می‌شود.

8. نمونه رایگان ارائه بدهید (بشرطها و شروطها)

هیچ‌کس دوست ندارد دانش و خدمات خود را به رایگان ارائه بدهد؛ اما گاهی این کار برای ایجاد اعتماد لازم است. خصوصا اگر تازه‌کار باشید نمونه‌کارهای‌تان نتوانند توانایی‌هایتان را به‌خوبی نمایش بدهند.

اگر کارفرما از شما می‌خواهد بخش کوچکی از کار را به‌صورت آزمایشی و رایگان انجام دهید، می‌توانید این درخواست را بپذیرید. البته  فقط بخش کوچکی از کار و نه همه آن! حتی می‌توانید چند توصیه کارشناسانه و تخصصی ارائه کنید و حسن نیت، آمادگی، سبک کاری و توانایی‌هایتان را نشان بدهید؛ اما تحت هیچ شرایطی تمام یک پروژه را رایگان انجام ندهید. 

9. وبسایت‌تان را به‌روز کنید

اینترنت پر است از وب‌سایت‌هایی که مدت‌ها است به‌روز نشده‌اند. نگذارید سایت‌تان به این سرنوشت تلخ دچار شود.

کارهای جدیدتان را در سایت فریلنسری خود قرار بدهید. این نمونه‌کار می‌تواند لینکی از یک محتوای منتشرشده باشد یا اسکرین‌شاتی که از پروژه جدیدتان گرفته‌اید. به‌روز بودن کمک می‌کند به عنوان یک فریلنسر فعال شناخته شوید.

به‌روز بودن پورتفولیو ضروری است

10. گاهی سایت را ویرایش کنید (اختیاری)

مسلماً با گذشت زمان و انجام کارهای بیشتر، پیشرفت خواهید کرد! شاید به مقطعی برسید که حس کنید برخی از نمونه کارها، به‌خوبی معرف شما و توانایی‌های‌تان نیستند. اگر علاقه‌ای ندارید دیگران مسیر شغلی و پیشرفت شما را ببینند، می‌توانید آن‌هایی که قدیمی و بی‌کیفیت هستند را ویرایش یا کلاً حذف کنید!

احتمالاً گیج شده باشید. بالاتر گفتیم که به‌هیچ‌عنوان سانسور نکنید و حالا مغایر آن حرف می‌زنیم. بگذارید طور دیگری توضیح دهیم.

وقتی فردی در ابتدای مسیر خوانندگی است، نهایت تلاشش را می‌کند تا تمام اجراهای زنده‌اش که در یوتیوب بارگذاری شده‌اند دیده شوند؛ اما همان خواننده وقتی کارش روی غلطک می‌افتد و اسم‌ورسمی به هم می‌زند، شاید دوست نداشته باشد کسی از آن اجراهای مبتدی اول مسیر خبردار شود! البته شاید مشکلی هم نداشته باشد. همه‌چیز به او و شخصیتش برمی‌گردد.

ویرایش سایت فریلنسری شخصی هم کاملاً سلیقه‌ای است. تصمیم نهایی را شما خواهید گرفت.

11. تبلیغات زرد و زبان‌بازی را کنار بگذارید

 همه می‌گویند ما بهترین هستیم. شما نگویید، ثابت کنید بهترین‌ها هم قطعا نقاط ضعف دارند. آن‌ها را پنهان نکنید. صداقت باعث جذب مشتریان بیشتری می‌شود. در حالی که پنهان‌کاری و سعی در بی‌نقص نشان دادن، دقیقاً برعکس عمل می‌کند. دقیق، شفاف و صادقانه کارهای‌تان را ارائه دهید و توانایی‌هایتان را بیان کنید.

یادتان باشد که منم منم کردن، مشتری و کارفرمای احتمالی را دفع می‌کند!

12. دانش‌تان را توسعه بدهید

راکد نمانید. سعی کنید بیشتر یاد بگیرید و روی مهارت‌های‌تان کار کنید. نتیجه این یادگیری‌ها را در سایت‌تان به اشتراک بگذارید.

بیشتر یاد بگیرید و نتایج را در سایت شخصی‌تان بارگذاری کنید

13. خلاقیت داشته باشید

یک وبسایت فریلنسری جذاب با مطالبی که خواندنی و مرتبط با حوزه کاری‌تان، قطعا مخاطبان بیشتری دارد تا یک سایت خشک و جدی با چند نمونه‌کار مشابه و تکراری.

حتی می‌توانید از چالش‌هایی که پشت سر گذاشته‌اید داستان کوتاه بنویسید؛ یا بخش‌هایی از یک پروژه بزرگ را به نمایش بگذارید. به نوشته و فایل بسنده نکنید. از تصاویر، نمودار و جدول هم استفاده کنید.

نکته مهم اینکه حتماً برای وبسایت شخصی خود، برنامه بازاریابی محتوایی داشته باشید.

جمع‌بندی: آیا واقعا نیازی به سایت فریلنسری داریم؟

احتمالا از روزی که تصمیم گرفتید به‌صورت فریلنس کار کنید می‌دانستید مسئولیت‌های بسیاری در انتظار شما خواهد بود! اصلی‌ترین دغدغه شما در این مسیر، شناخته شدن و جلب اعتماد کارفرماهای گوناگون است.

ساخت وبسایت فریلنسری، کارتان را در این زمینه راحت می‌کند. به کمک این سایت می‌توانید نمونه‌کارها و مهارت‌های‌تان را نمایش بدهید، سبک کاری و کارفرمای مورد نظرتان را مشخص کنید و بیشتر دیده شوید. پس می‌توان گفت بله!  داشتن یک سایت فریلنسری، علی‌رغم تمام مشکلات و سختی‌هایی که به‌همراه دارد، ضروری است! مخصوصاً اگر می‌خواهید به چهره‌ای شناخته شده در زمینه کاری‌تان بدل شوید. چهره‌ای که کارفرماها دنبالش هستند و نه او دنبال کارفرما! 

ما برای نوشتن این مقاله از وبلاگ سایت freelancer و البته سایت‌هایی مثل N26 و upwork کمک گرفته‌ایم. امیدواریم که تمام سوالات احتمالی‌تان را پاسخ داده باشیم. اگر این‌طور نبود، در قسمت کامنت‌ها پرسش‌تان را مطرح کنید تا خیلی زود پاسخ‌تان را بدهیم.

برچسب ها:
5/5 - (13 امتیاز)

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست