VDS چیست؟ سرور مجازی اختصاصی چه تفاوتی با VPS دارد

دسته بندی: آموزش, خدمات میزبانی وب
VDS چیست

اگر به اندکی جستجو در میان گزینه‌های مختلف برای هاستینگ سایت و اپلیکیشن بگردید، به طور یقین با دو عبارت VPS (مخفف Virtual Private Server) و همینطور VDS (مخفف Virtual Dedicated Server) روبه‌رو خواهید شد. چه به دنبال راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی باشید، چه بلاگ شخصی و چه اپلیکیشنی پیچیده، استفاده از خدمات هاستینگ وب باکیفیت، یکی از مهم‌ترین پیش‌نیازها خواهد بود. در این مقاله قصد داریم بگوییم VDS چیست و چه مزایایی برای کسب‌وکار شما به همراه می‌آورد. علاوه بر این، تفاوت VDS و سرور مجازی را نیز بررسی می‌کنیم تا دقیقا بدانید کدام گزینه انتخابی بهتر برای شما به حساب می‌آید. 

سرور اختصاصی مجازی یا VDS چیست ؟

سرور اختصاصی مجازی یا Virtual Dedicated Server زمانی استفاده می‌شود که نیاز به یک سرور مجازی ایزوله دارید. برخلاف هاستینگ اشتراکی که چندین وب‌سایت را روی یک سرور فیزیکی واحد میزبانی می‌کند، VDS یک سرور مجازی در اختیار هر کاربر می‌گذارد که مطابق با نیازهای او، امکان پیکربندی و مدیریت سفارشی دارد. درک تفاوت بین VDS و VPS زمانی آسان‌تر می‌شود که ابتدا با مفهوم VPS به‌خوبی آشنا باشید. اگر هنوز نمی‌دانید سرور مجازی چیست؟ و چطور کار می‌کند، پیشنهاد می‌کنیم ابتدا آن را بخوانید و سپس ادامه این مقاله را دنبال کنید.

سرور مجازی یا VPS  (Virtual Private Server) بخشی از یک سرور فیزیکی بزرگ‌تر است که توسط نرم‌افزار مجازی‌ساز به بخش‌های مختلف به‌صورت مجازی تقسیم شده است.

با این اوصاف، سرور VDS انعطاف‌پذیری بیشتری نسبت به هاستینگ اشتراکی به همراه می‌آورد. کسب‌وکارها کنترلی کامل بر وب‌سایت و منابع سرور خواهند داشت و در عین حال هزینه‌ای به مراتب کمتر از سرور اختصاصی (Dedicated Servers) می‌پردازند. 

VDS چیست

روش کار VDS چیست و چگونه است؟

سرور اختصاصی مجازی یا VDS از طریق فرایند مجازی‌سازی (Virtualization) در دسترس قرار می‌گیرد. سرورهای فیزیکی تبدیل به چندین ماشین مجازی مختلف می‌شوند و هرکدام سیستم عامل، منابع و پیکربندی خاص خود را دارند. 

برای درک بهتر مفهوم VDS، باید ابتدا با ساختار سرور اختصاصی آشنا باشید. چون VDS در واقع نسخه مجازی‌سازی‌شده‌ی سرور اختصاصی است. اگر نمی‌دانید دقیقاً سرور اختصاصی چیست؟ و چطور کار می‌کند، پیشنهاد می‌کنیم آن مقاله را مطالعه کنید.

سرور اختصاصی (Dedicated Server) نوعی سرویس میزبانی وب است که به‌صورت اختصاصی و منحصراً در اختیار یک مشتری قرار می‌گیرد.

سرعت، امنیت، پایداری؛ با سرور اختصاصی تجربه کنید!

خرید سرور اختصاصی       پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱

هر یک از این ماشین‌های مجازی عملکردی مستقل از دیگری دارند و کنترل کامل در اختیار کاربر می‌گذارند. کاربر VDS نیز می‌تواند سیستم عامل، نرم‌افزار و اپلیکیشن‌های دلخواه را روی آن نصب کند. پیکربندی منابع سرور – مانند پردازنده مرکزی (CPU)، حافظه رم (RAM) و فضای ذخیره‌سازی – هم امکان‌پذیر است و می‌توان انواع تنظیمات امنیتی و ویژگی‌های بکاپ‌گیری اضطراری را روی سرور پیاده‌سازی کرد. 

کاربرانی که بین انتخاب VDS و سرور اختصاصی مردد هستند، بهتر است با معیارهای انتخاب سرور اختصاصی بیشتر آشنا شوند. اگر شما هم در چنین شرایطی هستید، مطالعه‌ی راهنمای خرید سرور اختصاصی می‌تواند به شما در تصمیم‌گیری کمک بزرگی کند.

هاستینگ VDS چه مزایایی به همراه می‌آورد؟

در صورتی که میزبانی اختصاصی مجازی را برای سایت یا اپلیکیشن خود انتخاب کنید، شاهد گستره وسیعی از مزایا خواهید بود. در ادامه برجسته‌ترین مزایا را بررسی می‌کنیم:

  • کنترل کامل برای کاربر: با میزبانی VDS، کاربران دسترسی‌های مدیریتی به دست می‌آورند و می‌توانند تمام ابعاد محیط مجازی خود را تغییر دهند. برای مثال می‌شود به قابلیت نصب نرم‌افزار، پیکربندی و رسیدگی به انواع وظایف Admin اشاره کرد. 
  • منابع اختصاصی: مهم‌ترین ویژگی‌ VDS، ارائه منابع اختصاصی مانند پردازنده، رم و فضای ذخیره‌سازی غیر اشتراکی است. این یعنی خیالی آسوده نسبت به پرفورمنس و اتکاپذیری سرور خواهید داشت و نگران رقابت بر سر منابع سرور نخواهید بود. 
  • مقیاس‌پذیری آسان: VDS-ها مقیاس‌پذیری فراوان دارند و می‌توانید به سادگی هرچه تمام‌تر، منابع سرور را افزایش یا کاهش دهید، آن هم بدون نیاز مهاجرت به سروری دیگر. 
  • مقرون به صرفگی: VDS-ها جایگزینی مقرون به صرفه برای سرورهای اختصاصی هستند. بنابراین می‌توانید بدون سرمایه‌گذاری کلان روی سخت‌افزارهای پیشرفته، از مزایایی مانند نصب نرم‌افزار و پیکربندی گسترده برخوردار شوید. 
  • امنیت بیشتر: میزبانی VDS با ایزوله کردن ماشین‌های مجازی از یکدیگر، محیطی امن‌تر پدید می‌آورد. این لایه امنیتی اضافه از شما در برابر بدافزارها و دیگر تهدیدهای سایبری محافظت می‌کند. 
  • سفارشی‌سازی گسترده: VDS فرصت‌های متعدد برای سفارشی‌سازی در اختیارتان می‌گذارد. کاربر می‌تواند بسیاری از فرایندها را اتوماسیون و تنظیمات خاص مورد نیازش را پیاده‌سازی کند. 
  • پرفورمنس بالا: با دسترسی به منابع اختصاصی، می‌توانید منتظر پرفورمنس بالاتر تضمین‌شده نسبت به هاستینگ اشتراکی باشید. 
  • آزادی جغرافیایی: میزبانی VDS انعطاف‌پذیری جغرافیایی را افزایش می‌دهد و انتخاب لوکیشن سرور برعهده کاربران است. این ویژگی برای کسب‌وکارهایی اهمیت دارد که باید از قوانین حریم شخصی در کشورهای گوناگون پیروی کنند و یا به مشتریانی در سراسر جهان خدمات دهند. 

مزایای VDS چیست

کاربردهای VDS چیست ؟

هاستینگ VDS عمدتا در سناریوهایی به کار می‌آید که نیاز به بیشترین کنترل، پرفورمنس و اتکاپذیری ممکن دارید. مثلا:

  • وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌های بزرگ که ترافیک بالا و نیاز به پرفورمنس باثبات دارند. 
  • کسب‌وکارهایی که با داده‌های حساس سر و کار دارند و به خاطر پردازش تراکنش ها یا اطلاعات محرمانه، امنیت هرچه بیشتر و ایزوله کردن منابع را طلب می‌کنند. 
  • سازمان‌های نیازمند به کنترل کامل روی محیط میزبانی که می‌خواهند نرم‌افزار سفارشی نصب کنند، پیکربندی سرور را  تغییر دهند و تدابیر امنیتی به‌خصوص به کار ببندند. 
  • ارائه‌دهندگان خدمات هاستینگ وب که می‌خواهند راهکارهای میزبانی اختصاصی در اختیار مشتریان بگذارند.
  • توسعه‌دهندگان و کسب‌وکارهایی که اپلیکیشن‌های سنگین به اجرا در می‌آورند و برای دستیابی به بهترین پرفورمنس، نیاز به منابع اختصاصی دارند. 

اگر در انتخاب بین VDS، VPS یا سرور اختصاصی تردید دارید، بهترین کار این است که ابتدا بفهمید تفاوت سرور مجازی و اختصاصی دقیقاً در چیست. این شناخت به شما کمک می‌کند انتخاب مناسبی برای نیازهای پروژه‌تان داشته باشید.

تفاوت VDS و VPS 

اگر بخواهیم درکی عمیق از این به دست آوریم که VDS چیست و چه مزایایی دارد، لازم است آن را با سرورهای VPS نیز مقایسه کنیم. اگرچه گاهی اوقات از دو عبارت VDS و VPS برای اشاره به موضوعی یکسان استفاده می‌شود، اما این دو نوع سرور تفاوت‌های قابل توجه با یکدیگر دارند. در ادامه تفاوت VDS و VPS را از ابعاد مختلف بررسی می‌کنیم.

با خرید سرور مجازی، پشت یک سیستم پرسرعت و قدرتمند بنشینید و فرمان بدهید!

خرید VPS        پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱

1. تخصیص منابع

در میزبانی VPS، چندین سرور خصوصی مجازی (Virtual Private Server)، منابع فیزیکی یکسان – مانند پردازنده، رم و حافظه داخلی – دارند. این اشتراک‌گذاری منابع می‌تواند به رقابت بر سر منابع در دسترس منتهی شود. برای مثال زمانی که یکی از سرورهای مجازی مصرف بالایی دارد، عملکرد باقی سرورها افت می‌کند.

اما در میزبانی VDS، هر سرور به منابع اختصاصی خود دسترسی دارد و هیچ رقابتی بر سر منابع رخ نمی‌دهد. این سرورها عملکردی شبیه به سرورهای اختصاصی به نمایش می‌گذارند و علاوه بر منابع اختصاصی، پرفورمنس و اتکاپذیری هرچه بیشتر به ارمغان می‌آورند.

در انتخاب بین VDS و سایر گزینه‌های ابری، آشنایی با مفهوم VPC یا فضای ابری خصوصی مجازی اهمیت زیادی دارد. اگر می‌خواهید بدانید vpc چیست؟ و چه تفاوت‌هایی با سرور مجازی دارد، پیشنهاد می‌کنیم نگاهی به مقاله تخصصی ما در این زمینه بیندازید.

2. پرفورمنس

در میزبانی VPS معمولا به پرفورمنس کافی برای وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌های کوچک یا متوسط دست می‌یابید. اما اگر بار ترافیک بالا باشد یا اپلیکیشن‌هایی به اجرا درآورید که منابع فراوان می‌طلبند، به خاطر ماهیت اشتراکی منابع به مشکل خواهید خورد.

میزبانی VDS به خاطر منابع اختصاصی، پرفورمنس به مراتب بهتر دارد و به صورت خاص برای وب‌سایت‌های پرترافیک و اپلیکیشن‌های سنگین، مناسب تلقی می‌شود. با انتخاب VDS از دستیابی به پرفورمنس باثبات مطمئن خواهید بود و مهم نیست باقی سرورهای مجازی در چه شرایطی به سر می‌برند. 

تفاوت VDS و VPS 

برای کسانی که در حال راه‌اندازی سایت‌های پرترافیک یا سرویس‌های مالی هستند، دانستن اینکه تفاوت سرور مجازی ایران و خارج دقیقاً در چه بخش‌هایی است، یک ضرورت به حساب می‌آید. این اطلاعات می‌تواند از تصمیم‌گیری اشتباه و هزینه‌های اضافی جلوگیری کند.

3. هزینه

میزبانی VPS معمولا هزینه کمتری نسبت به میزبانی VDS دارد و اصلی‌ترین دلیل این موضوع، اشتراک‌گذاری منابع است. VPS به چندین سرور مجازی اجازه دسترسی به منابع فیزیکی یکسان می‌دهد و هزینه کلی به ازای هر سرور کاهش می‌یابد. میزبانی VDS معمولا هزینه بیشتری به همراه می‌آورد، زیرا هر سرور منابع اختصاصی دارد و هزینه‌ها را بالا می‌برد.

4. انعطاف‌پذیری و کنترل

کاربران VPS کنترلی نسبی بر محیط سرور خواهند داشت و می‌توانند نرم‌افزارهای سفارشی نصب و تنظیمات سرور را پیکربندی کنند. دسترسی به روت سرور هم امکان‌پذیر است تا بتوانید سیستم عامل و پیکربندی دلخواه خود را نصب کنید. اما اشتراکی بودن منابع، انعطاف‌پذیری و کنترل را محدود می‌کند. 

با میزبانی VDS اما کنترل کامل بر محیط سرور مجازی خواهید داشت. درست مثل سرورهای اختصاصی یا Dedicated می‌توانید نرم‌افزار سفارشی نصب کنید، تنظیمات را پیکربندی کنید و بدون هیچ محدودیتی، تدابیر امنیتی مورد نیازتان را به کار ببندید. 

5. امنیت

در مدل میزبانی VPS امنیتی قابل قبول خواهید داشت، اما محیط مشترک سرور می‌تواند خطرات امنیتی گوناگون به همراه آورد. سرورهای مجازی به منابع فیزیکی یکسان دسترسی دارند و این یعنی اگر یکی از سرورها آسیب‌پذیر ظاهر شود، تمام سرورها در خطر خواهند بود.

در مدل VPS منابع ایزوله می‌شوند و به عبارت دیگر، یک لایه امنیتی اضافه و موثر به دست می‌آورید. هر سرور مجازی به شکلی مجزا از دیگری عمل می‌کند و آسیب‌پذیری‌های یک سرور، باقی سرورها را تهدید نمی‌کند. 

ویژگی VPS VDS
تخصیص منابع منابع مشترک، احتمال رقابت بر سر منابع منابع اختصاصی، پرفورمنس باثبات
پرفورمنس مناسب برای سایت‌های کوچک و متوسط، در مدیریت ترافیک بالاتر به مشکل می‌خورد پرفورمنس بهتر، مناسب برای سایت‌های پرترافیک و اپلیکیشن‌های سنگین
هزینه کم‌هزینه‌تر به خاطر منابع اشتراکی هزینه بالاتر به خاطر دسترسی به منابع اختصاصی
انعطاف‌پذیری و کنترل کنترل و شخصی‌سازی محدود کنترل و شخصی‌سازی کامل
امنیت امنیت خوب، آسیب‌پذیری بالقوه در محیط اشتراکی امنیت هرچه بیشتر و ایزوله‌سازی منابع

علاوه بر استفاده‌های مرسوم از VDS در میزبانی سایت یا اجرای نرم‌افزارهای تحت ویندوز و لینوکس، برخی کاربران به دنبال اجرای اپلیکیشن‌های اندروید روی سرور هستند. اگر برایتان سؤال است که دقیقاً سرور مجازی اندروید چه کاربردی دارد، مقاله‌ی مرتبط ما را از دست ندهید.

چطور بین VDS و VPS انتخاب کنیم؟

هنگام انتخاب میان سرور VDS یا VPS به فاکتورهای زیر توجه نشان دهید:

  • بودجه: میزبانی VPS معمولا ارزان‌قیمت‌تر تمام می‌شود و بهترین انتخاب برای کسب‌وکارهای نوپا یا متوسط است. هزینه VDS به خاطر دسترسی به منابع اختصاصی، همواره بالاتر خواهد بود.
  • پیش‌نیازهای پرفورمنس: اگر نیاز به پرفورمنس یکپارچه و منابع پردازشی فراوان دارید، VDS همیشه انتخابی بهتر خواهد بود.
  • دغدغه‌های امنیتی: میزبانی VDS منابع را ایزوله می‌کند و امنیت را افزایش می‌دهد، بنابراین گزینه‌ای مناسب‌تر برای کسب‌وکارهایی است که با داده حساس سر و کار دارند. 
  • سطح کنترل مورد نیاز: اگر می‌خواهید کنترل کامل بر محیط میزبانی خود به دست آورید، VDS انعطاف‌پذیری و کنترل گسترده‌تر در اختیارتان خواهد گذاشت. 

انتخاب بین سرور مجازی و VDS

جمع‌بندی 

برای جمع‌بندی باید گفت Virtual Dedicated Server یا VDS یکی از بهترین راهکارهای میزبانی وب برای افرادی به حساب می‌آید که می‌خواهند بدون هزینه کلان، به انعطاف‌پذیری و سطح کنترل سرورهای اختصاصی دسترسی یابند. این سرورها منابع اختصاصی دارند، کنترل گسترده در اختیارتان می‌گذارند، مقیاس‌پذیر ظاهر می‌شوند و مقرون به صرفه هستند. با این اوصاف، بهترین انتخاب برای کسب‌وکارهای بزرگ به حساب می‌آیند و تجربه‌ای کم‌نقص در اختیار کاربر خدمات میزبانی و همینطور کاربران سایت و اپلیکیشن آن‌ها می‌گذارند. 

اگر بعد از آشنایی با VDS به دنبال سرویسی هستید که منابع اختصاصی را با قیمت مناسب در اختیار شما بگذارد، پیشنهاد می‌کنیم نگاهی به سرور مجازی ایران بیندازید؛ سرویسی پایدار و سریع برای کاربران داخلی با پینگ پایین و سرعت بالا.

سوالات متداولی که شما می‌پرسید؟

1. سرور اختصاصی مجازی دقیقا چیست؟

سرور اختصاصی مجازی یا VDS نوعی از میزبانی وب است که از تکنولوژی مجازی‌سازی برای ارائه منابع اختصاصی – مثل پردازنده و رم – روی یک سرور فیزیکی واحد کمک می‌گیرد. با مجازی‌سازی، سرورهایی زیرمجموعه ساخته می‌شوند که هرکدام منابع اختصاصی خود را دارند و برخلاف مدل VPS، مجبور به اشتراک‌گذاری منابع با دیگر سرورهای مجازی نیستند.

2. چه زمانی از VDS استفاده کنیم؟

کسب‌وکارها و افرادی که نیاز به پرفورمنس بالا، امنیت بهتر و پیش‌نیازهای سخت‌افزاری به‌خصوص دارند معمولا بیشترین نفع را از VDS خواهند برد. این نوع میزبانی برای وب‌سایت‌های پرترافیک، اپلیکیشن‌های SaaS (saas چیست) ، بلاگ‌های در حال رشد و آژانس‌های توسعه وب ایده‌آل تلقی می‌شود.

3. بزرگ‌ترین مزایا VDS چیست ؟

از مهم‌ترین مزایا VDS می‌شود به دسترسی به منابع اختصاصی برای ارائه پرفورمنس بهینه، تدابیر امنیتی بهتر در محیطی ایزوله و هزینه کمتر نسبت به سرورهای اختصاصی اشاره کرد. VDS ضمنا انعطاف‌پذیری و مقیاس‌پذیری فراوان دارد.

4. آیا VDS می‌تواند از پس نوسان ترافیک در فصول گوناگون سال برآید؟

بله، VDS انتخابی معرکه برای مدیریت ترافیک فصلی به حساب می‌آید، چرا که به منابع اختصاصی دسترسی دارید. برای مثال می‌توانید در اوقات پرترافیک سال، مقیاس منابع را گسترش دهید و با ورود به فصول کم‌مشغله‌تر نیز، از سخت‌افزارهای مقیاس پایین کمک بگیرید. به این ترتیب هم پرفورمنس و هم هزینه را مدیریت خواهید کرد. 

5. چطور بهترین ارائه‌دهنده خدمات VDS را انتخاب کنیم؟

هنگام انتخاب ارائه‌دهنده VDS به فاکتورهایی مانند کیفیت و سطح اتکاپذیری خدمات، هزینه‌ها و میزان شفافیت در قیمت‌گذاری، مشخصات ارائه‌شده نسبت به رقبا و همینطور اعتبار کلی شرکت مورد نظر در بازار توجه نشان دهید. 

منابع:

ZNetLine

 HostAdvice

 RamNode

امتیاز شما
مقالات مرتبط

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

دامنه .vip چیست و چگونه ثبت می‌شود؟

دامنه .vip چیست و چگونه ثبت می‌شود؟

0
وقتی صحبت از یک وب‌سایت خاص، متفاوت و بی‌نظیر می‌شود، دامنه‌های معمولی کافی نیستند. در دنیایی که همه به دنبال راهی برای جلب توجه بیشتر…

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست