گیم سرور چیست و چه کاربردی دارد؟ همه چیز راجع به سرور بازی

دسته بندی: آموزش
آنچه در این مطلب می‌خوانید :

گیم سرور (Game Server) چیست؟ در پاسخ باید بگوییم این سرورها مثل مغز متفکر بازی‌های آنلاین هستند که موتور محرک بازی‌‌های آنلاین محسوب می‌شوند. تا به حال به این فکر کردید چطور در بازی‌های آنلاین، هزاران نفر همزمان با هم بازی می‌کنند و همه چیز بدون هیچ مشکلی پیش می‌رود؟ همه این‌ها به لطف یک قهرمان پشت صحنه به نام گیم سرور اتفاق می‌افتد. در این مقاله از بلاگ ایران سرور به معرفی ویژگی و کاربردهای سرور گیمینگ می‌پردازیم. اگر جزو گیمرهای دو آتشه بازی‌های آنلاین چندنفره هستید، این مطلب برای شماست.

گیم سرور چیست؟ عصای دست گیمرهای همه‌فن‌حریف 

گیم سرور (Game Server) یا سرور بازی مثل یک مدیر بازی‌های آنلاین چند نفره عمل کرده که همه قوانین و اتفاقات بازی را زیرنظر دارد. این سرور یک کامپیوتر قدرتمند با سخت‌افزار قوی است که مرکز اصلی برای اجرای بازی‌های چندنفره آنلاین به‌شمار می‌رود؛ گیم سرور تعامل بین گیمرها در سراسر جهان را به‌راحتی فراهم می‌کند.  گیمرها با اتصال به سرور بازی یا گیم سرور توسط نرم‌افزار به سرور گیم امکان می‌دهند تا اطلاعات را در لحظه پردازش کند و برای بقیه بازیکنان بفرستد؛ به‌این‌ترتیب، از تجربه بازی روان و بدون لگ برخوردار خواهید شد. 

گیم سرور چیست ؟

می‌توانید مقاله سرور چیست را برای آشنایی با این ابَرکامپیوترها بخوانید.

دلایل استفاده از گیم سرور چیست؟

تصور کنید در حال بازی کردن یک بازی آنلاین محبوبی همچون ماینکرفت هستید. در این بازی، شما می‌توانید با دوستان خود در دنیای بلوکی خانه بسازید، ماجراجویی کنید و با هیولاها بجنگید. مسأله اینجاست چگونه ممکن است با هزاران نفر همزمان در یک دنیای مجازی در ارتباط باشید، باهم حرف بزنید و همه چیز به‌صورت زنده و همزمان پیش برود؟ اینجاست که قهرمان داستان وارد بازی می‌شود. اغراق نیست اگر بگوییم گیم سرور به عنوان قلب تپنده بازی‌های آنلاین چند نفره وظیفه هماهنگی بین بازیکن‌ها، رقابت‌های منصفانه و دنیای زنده و پویا را برعهده دارد. به‌طور کلی استفاده از مزایای سرور بازی شامل موارد زیر است:

  • تجربه بازی روان با ترافیک بالا
  • امکان همگام‌سازی و ذخیره‌سازی 
  • برخورداری از سطح بالای امنیت سرور بازی
  • امکان تغییر نحوه پردازش و قابلیت سفارشی‌سازی

مزایای استفاده از گیم سرور چیست؟

نحوه عملکرد گیم سرور چگونه است؟

دو مدل شبکه‌ای وجود دارد که ارتباط بین شما و سرور بازی را مدیریت می‌کنند. این مدل‌ها تعیین می‌کنند چگونه اطلاعات بین سرور (که بازی را ارائه می‌دهد) و شما (که بازی می‌کنید) برقرار می‌شود.

بیشتر بخوانید: کلود گیمینگ چیست؟ مزایا و معایب برای گیمرها

مدل کلاینت-سرور (Client-Server)

در این مدل، یک سرور مرکزی وجود دارد که تمام اطلاعات بازی را کنترل می‌کند. همه بازیکنان به این سرور متصل می‌شوند. این مدل، سرور بازی را مدیریت کرده، قوانین را اعمال می‌کند و مطمئن می‌شود همه بازیکنان تجربه یکسانی از بازی داشته باشند. مدل کلاینت سرور برای بازی‌های بزرگ و پیچیده با تعداد زیادی بازیکن مناسب است، زیرا سرور می‌تواند بار کاری را مدیریت کند و از عملکرد روان بازی مطمئن شود.

مدل کلاینت-سرور گیم سرور

مدل همتا به همتا (Peer-to-Peer)

در این مدل، هر بازیکن به هر دو عنوان کلاینت (بازی‌کننده) و سرور عمل می‌کند. بازیکنان به‌طور مستقیم به یکدیگر متصل می‌شوند و اطلاعات خود را ردوبدل می‌کنند. این مدل برای بازی‌های ساده‌تر با تعداد بازیکن کمتر مناسب است. در این مدل، هر بازیکن مسئولیت بخشی از بازی را برعهده دارد و باعث کاهش بار روی سرور می‌شود.

مدل Peer-to-Peer گیم سرور

انواع گیم سرور چیست؟ در یک نگاه 

گیم سرورها انواع مختلفی دارند که هر کدام ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند. در اینجا به معرفی چند نوع از این سرورها می‌پردازیم:

نوع گیم سرور ویژگی‌های کلیدی مزایا معایب مناسب برای
سرور اختصاصی (Dedicated) قدرتمند، قابل تنظیم، کنترل کامل عملکرد بالا، قابلیت اطمینان بالا گران قیمت، نیاز به نگهداری بازی‌های بزرگ و پیچیده مانند MMOها
سرور همتا به همتا (Peer-to-Peer) ساده، ارزان، غیرمتمرکز ارزان، آسان برای راه‌اندازی عملکرد ممکن است ناپایدار باشد، نیاز به بازیکنان متصل بازی‌های ساده، بازی‌های تک‌نفره با قابلیت چندنفره
سرور مجازی خصوصی (VPS) تعادل بین قیمت و عملکرد، قابل تنظیم قیمت مناسب، عملکرد خوب ممکن است منابع محدود باشد بازی‌های متوسط و پرطرفدار
سرورهایBare Metal   دسترسی کامل به منابع سخت‌افزاری عملکرد بسیار بالا، کنترل کامل گران قیمت، نیاز به دانش فنی بالا شرکت‌های بزرگ، توسعه‌دهندگان بازی
سرور ابری (Cloud) انعطاف‌پذیر، مقیاس‌پذیر، هزینه به ازای استفاده مقیاس‌پذیری بالا، هزینه کم برای استفاده‌های کم ممکن است وابستگی به ارائه‌دهنده خدمات ابری وجود داشته باشد بازی‌های با تعداد بازیکن متغیر

۱. سرورهای اختصاصی (Dedicated Servers)

سرور اختصاصی به‌صورت مستقل عمل کرده و به شما امکان می‌دهند تا منابع سخت‌افزاری را به‌طور کامل برای یک بازی خاص مصرف کنید. سرورهای اختصاصی به دلیل قابلیت سفارشی‌سازی بالا و عملکرد عالی، گزینه‌ای مناسب برای بازی‌های بزرگ و پرطرفدار هستند. با این حال، هزینه‌های بالایی دارند و مسئولیت نگهداری و امنیت آن‌ها برعهده شماست. می‌توانید از این سرورها برای بازی‌هایی مانند Minecraft و Warframe استفاده کنید.

۲. سرورهای همتا به همتا (Peer-to-Peer Servers)

این نوع سرورها که در بالا با آن آشنا شدیم، از معماری شبکه‌ای غیرمتمرکز استفاده می‌کنند. در این معماری بازیکنان به‌طور مستقیم به یکدیگر متصل می‌شوند. سرورهای P2P ساده‌ترین و کم‌هزینه‌ترین نوع میزبانی بازی هستند و برای بازی‌های آرام‌ مناسب هستند. این نوع سرورها به‌دلیل سادگی و هزینه پایین، گزینه‌ای محبوب برای بازی‌های غیررسمی نیز محسوب می‌شوند.

انواع گیم سرور

۳. سرورهای مجازی خصوصی (VPS)

این سرورها نمونه‌های مجازی از سرورهای اختصاصی هستند که تعادل خوبی بین هزینه و عملکرد ارائه می‌دهند. VPS به شما امکان می‌دهد تا منابع را به‌صورت مجازی تقسیم کرده و از آن‌ها برای میزبانی چندین بازی استفاده کنید. این نوع سرورها به دلیل هزینه مناسب و عملکرد قابل قبول، گزینه‌ای عالی برای گیمرها و توسعه‌دهندگان بازی هستند.

۴. سرورهای Bare Metal

این سرورها ماشین‌های تک‌مستأجر هستند که به مشتریان اجازه می‌دهند از تمام منابع سرور به‌طور انحصاری استفاده کنند. سرورهای Bare Metal عملکرد بالایی دارند و برای بازی‌های نیازمند منابع زیاد مناسب هستند.

۵. سرورهای ابری (Cloud Servers)

این سرورها در محیط رایانش ابری اجرا می‌شوند و به شما امکان می‌دهند به‌راحتی مقیاس‌پذیری را افزایش دهید و منابع را براساس نیاز خود تنظیم کنید. سرورهای ابری به دلیل قابلیت انعطاف‌پذیری و مقیاس‌پذیری، گزینه‌ای مناسب برای بازی‌های آنلاین هستند.

در مقاله تفاوت سرور مجازی و سرور ابری ، می‌توانید اطلاعات کامل‌تری درباره تفاوت این دو سرویس به‌دست آورید.

سرورهای ابری در گیم سرور

بهترین گیم سرور چه ویژگی هایی دارد؟

یک گیم سرور خوب برای گیمر حکم طلا دارد. در مقابل، یک گیم سرور نامناسب به جای تجربه بازی روان و خوشایند مخلّ اعصاب گیمرها خواهد شد. در این مورد، نیاز است هنگام انتخاب عصای دستتان به موارد زیر توجه کنید:

مشخصات سخت‌افزاری و پهنای باند گیم سرور؛ مهم‌ترین ویژگی بهترین گیم سرور

از جمله مشخصات سخت‌افزاری که تضمین می‌کند با یک سرور بازی قدرتمند یا کم‌نفس روبه‌رو هستید،‌ موارد زیر است:

  • پهنای باند بالا برای انتقال دیتای بازی با سرعت بالا و بدون تاخیر 
  • حافظه رم کافی برای اجرای روان و جلوگیری از لگ و کندی سیستم 
  • پردازنده قدرتمند برای مدیریت محاسبات پیچیده بازی و جلوگیری از افت فریم‌ریت
  • حافظه SSD به جای HDD برای بالا بردن سرعت بارگذاری بازی و دسترسی به داده‌ها

ویژگی‌های گیم سرور خوب

پینگ سرعت واکنش دستگاه به دستورات شما است. هرچقدر عدد پینگ پایین‌تر باشد، بازی لگ کم‌تری خواهد داشت و روان‌تر اجرا می‌شود. برای میزبانی از یک بازی با ۳۲ نفر کاربر، حداقل به یک سرور با سیستم‌عامل Windows 64bit یا Linux با توان مشابه نیاز دارید. همچنین هارد دستگاه حتماً باید SSD باشد. اصلاً فکر هاردهای قدیمی HDD را هم نکنید که دوران‌شان تمام شده است. حداقل رم موردنیاز هم 64GB خواهد بود. می‌توان گفت سروری با این توان، برای میزبانی از ۳۲ نفر کاملاً مناسب است.

با خرید سرور مجازی، پشت یک سیستم پرسرعت و قدرتمند بنشینید و فرمان بدهید!

خرید VPS        پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱

پایداری و قابلیت اطمینان؛ اساسی‌ترین ویژگی گیم سرور

وقتی پای پایداری به میان می‌آید، منظور یک گیم‌سرور با آپتایم بالا است که مدام در دسترس باشد. همچنین وجود یک سیستم پشتیبان‌گیری مناسب برای جلوگیری از دست رفتن داده‌ها در صورت بروز مشکلات فنی ضروری است. درکنار تمام این موارد، سرور باید به‌طور منظم به‌روزرسانی شود تا از بروز مشکلات امنیتی جلوگیری کند.

پایداری در سرور گیم

امنیت بالا؛ حکم مرگ و زندگی انواع سرور ازجمله سرور گیم

هنگام انتخاب سرور خیال شما باید از نظر ‌مقابله با حملات سایبری مانند DDoS و هک شدن راحت باشد. تمام داده‌های منتقل شده بین سرور و کلاینت باید رمزگذاری شوند تا امنیت سرور تضمین شود. 

قابلیت سفارشی‌سازی؛ ویژگی مهم سرور گیم برای گیمرهای حرفه‌ای

اگر جزو گیمرهای همه‌فن‌حریف هستید که تنظیمات سرور را مثل موم در دست می‌گیرید، نیاز است سراغ قابلیت سفارشی‌سازی گیم سرور بروید. با این قابلیت امکان تغییر تنظیمات مختلف سرور مانند تعداد اسلات‌های بازیکن، حالات بازی و موارد دیگر را خواهید داشت 

مطلب مرتبط: آموزش اتصال به سرور مجازی ویندوز با موبایل

پشتیبانی فنی قوی؛ واجب‌تر از نان شب برای گیمرها

وجود یک تیم پشتیبانی فنی قوی برای رفع مشکلات و پاسخگویی به سوالات کاربران در هر زمان از شبانه‌روز برایتان حکم فرشته نجات را دارد. هیچ چیز آزاردهنده‌تر از این نیست که لَنگ یک پشتیبانی خشک‌وخالی ساعت‌ها باقی بمانید.

قابلیت پشتیبانی در سرورهای گیم

موقعیت سرور؛ کلید ارتباط روان و راحت با گیمرها

بسیار اهمیت دارد بدانید سایر گیمرها در کدام کشورها هستند. در دنیای بازی‌های آنلاین، سرعت و تأخیر (latency) بسیار مهم هستند. برای تجربه‌ای بهتر، بازیکنان باید به سرور نزدیک باشند تا تأخیر زیر ۶۰-۱۰۰ میلی‌ثانیه باشد. اگر بازی شما بازیکنانی از سراسر جهان دارد، بهتر است از سرورهایی استفاده کنید که شبکه‌ای بین‌المللی از دیتاسنترها دارند.

موقعیت گیم سرورها

با خرید سرور مجازی، پشت یک سیستم پرسرعت و قدرتمند بنشینید و فرمان بدهید!

اگر دنبال یک سرور مقرون‌به‌صرفه با ویژگی‌های مقیاس‌پذیری مشابه سرور گیم هستید، سرور مجازی (VPS) گزینه کاربردی برایتان خواهد بود. با خرید سرور مجازی از ایران سرور از قابلیت پشتیبانی ویژه برخوردار خواهید شد و در هر مرحله می‌توانید متناسب با نیازتان منابع VPS را افزایش یا کاهش دهید. پیشنهاد می‌کنم با یک کلیک به صفحه خرید VPS (سرور مجازی) بروید و بسته‌ها و قیمت‌های مختلف را ببینید.

کلام پایانی؛ گیم سرور قهرمانان نامریی بازی‌های آنلاین

گیم سرور چیست؟ پاسخ این سوال را به‌طور کامل در این مقاله بررسی کردیم. گیم سرورها نقش یک رهبر ارکستر را برای بازی‌های آنلاین بازی می‌کند. آن‌ها هماهنگی بین هزاران بازیکن را برقرار کرده، دنیای بازی را زنده نگه می‌دارند و تجربه بازی را برای همه به یک اندازه لذت‌بخش می‌کنند. از سرورهای قدرتمند اختصاصی تا سرورهای ابری منعطف، هر کدام ویژگی‌های منحصر‌به‌فردی دارند که گیم سرورها را برای بازی‌های مختلف مناسب می‌کند. در این مقاله به بررسی جامع ویژگی و کاربردهای این سرور پرداختیم. اگر سوال یا اطلاعاتی در این زمینه دارید که ما در مقاله به آن اشاره نکردیم، انتهای همین مقاله می‌توانید آن را با ما درمیان بگذارید.

سوالاتی که شما می‌پرسید 

1. گیم سرور چیست و چه کاربردی دارد؟

گیم سرور یک کامپیوتر یا نرم‌افزاری است که به عنوان میزبان یک بازی آنلاین چندنفره عمل می‌کند. این سرور وظیفه دارد تا اطلاعات بازی را بین همه بازیکنان هماهنگ کند و یک تجربه بازی مشترک برای همه ایجاد کند.

2. چه بازی‌هایی نیاز به سرور گیم دارند؟

بازی‌های چندنفره آنلاین مانند Minecraft، Counter-Strike، و ARK: Survival Evolved معمولاً به سرور گیم نیاز دارند.

3. هزینه راه‌اندازی یک گیم سرور چقدر است؟

هزینه راه‌اندازی یک گیم سرور به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله نوع سرور، تعداد بازیکنان و ویژگی‌های اضافی که نیاز دارید. به‌طور کلی، هزینه‌های راه‌اندازی یک سرور اختصاصی گیم بیشتر از یک سرور مجازی خصوصی یا یک سرویس میزبانی بازی است.

منابع

oneqode

fasthosts

servers

connectednation

 

برچسب ها:
4.5/5 - (2 امتیاز)

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست