خرید سرور اختصاصی ، یکی از دغدغههای مالکان سایت است که میخواهند به کسب و کار خود وجهای رسمی ببخشند. به همین خاطر، ما در این مقاله و در قالب یک مبحث کامل، به راهنمای خرید سرور اختصاصی میپردازیم. آنچه در ادامه میخوانید، نحوه راهنمای خرید سرور اختصاصی ایران، سرور اختصاصی آلمان، کانادا و … به همراه نکات مهم هنگام خرید، مزایای این نوع سرورها و شرکتهای ارائهدهنده هستند.
8 نکته مهم در خرید سرور اختصاصی
با وجود تعداد زیاد مقاله در زمینه راهنما خرید سرور اختصاصی و شرکتهای ارائهدهنده، انتخاب بهترین سرور اختصاصی به یک چالش تبدیل شده است. علاوه بر این، وقتی همه طرحها، محصولات و ویژگیهای متفاوت را در کنار هم قرار میدهید، مجموعهای گیجکننده از انتخابها را دارید. بنابراین باید گزینهها را محدود کنید تا بهترین تصمیم را بگیرید. برای آشنایی با سرور اختصاصی مزایا و معایب آن مقاله سرور اختصاصی چیست؟ را بخوانید:
سرور اختصاصی نوعی سرویس میزبانی وب است که بهصورت اختصاصی و منحصراً در اختیار یک مشتری قرار میگیرد. وقتی که از سرور اختصاصی استفاده میکنید، تمامی منابع (مانند حافظه، رم و پردازنده) کاملاً در اختیار خودتان هستند
ما در این بخش، نکات مهمی را مطرح میکنیم که نحوه خرید سرور اختصاصی شما را به شکل مناسبی پیش میبرد.
1. تعیین نیازهای کسبوکار و انتظارات کارفرما
در راهنمای خرید سرور اختصاصی، چند فاکتور مهم در نظر گرفته میشود؛ از جمله نوع وبسایتی که دارید، میزان ترافیکی که میخواهید در آینده بهدست آورید و منابع مورد نیاز برای پشتیبانی از مشتریان. بنابراین بهدنبال شرکتی باشید که آخرین نسل سختافزارهای سرور مانند حافظه DDR5، درایوهای ذخیرهسازی فوق سریع NVMe SSD و PCIe 5.0 را برای انتقال داده با سرعت بالا ارائه میدهد. خرید سرور اختصاصی یک انتخاب حرفهای برای وبسایتهای پرمصرف است، اما پیش از تصمیمگیری، بهتر است بدانید “تفاوت سرور و هاست چیست” و کدام گزینه برای نیاز شما مناسبتر است.
2. ارزیابی امکانات مدیریتی سرور
در ابتدای امر، باید تعیین کنید که میخواهید سرور را خودتان مدیریت کنید یا از شرکت ارائهدهنده بخواهید که این کار را برای شما انجام دهد. اگر هدفتان گزینه اول است، باید شرکتی را انتخاب کنید که دسترسی مدیریت یا Administrator را به شما بدهد.
سرعت، امنیت، پایداری؛ با سرور اختصاصی تجربه کنید!
3. بررسی امنیت سرور
بخشی از مهم ترین پارامتر در راهنمای خرید سرور اختصاصی، به موضوع امنیت اختصاص دارد. بعضی از اقدامات امنیتی پیشرفته مانند حفاظت از سرور در برابر حملات دیداس (DDoS)، گواهی ssl، فایروالها، تشخیص بدافزار و جلوگیری از نفوذ به سیستم، برای محافظت از وبسایت و دادههای شما حیاتی هستند. حتما پیش از خرید سرور اختصاصی، این موارد را در طرحهای موجود چک کنید.
4. ارزیابی آپتایم سرور
معمولا آپتایم بسیاری از شرکتهای ارائهدهنده خدمات هاستینگ، 99% است. پس بهدنبال ارائهدهندگانی باشید که میتوانند زمان بالای سرور را با حداقل خرابی یا اختلال در سرویس تضمین کنند.
5. ارزیابی واحد پشتیبانی مشتریان
هرچقدر هم که مراحل راهنمای خرید سرور اختصاصی را با دقت بالا طی کنید، باز هم ممکن است به مشکلاتی بربخورید که فقط واحد فنی و تیم پشتیبانی شرکت از عهده آنها برمیآید. بنابراین پیش از خرید، در وبسایت شرکت مدنظر خود پاسخگویی 24 ساعته و 7 روز هفته را چک کنید.
6. ارائه امکانات اضافی بهصورت رایگان از سوی شرکت ارائهدهنده
برخی از شرکتهای هاستینگ امکاناتی مانند سرورهای راهاندازیشده و سرویس مهاجرت رایگان را بهصورت رایگان ارائه میدهند. این سرویسها معمولا پس از خرید در اختیار کاربر قرار میگیرند.
7. قیمتگذاری شفاف طرحهای سرورهای اختصاصی
هر شرکتی را که برای خرید سرور اختصاصی در نظر گرفتهاید، باید قیمتهای شفافی را ارائه دهد. مثلا در ایران سرور، هر طرح با یک نام و قیمت مشخص ارائه میشود.
هرکدام از طرحها، شامل مشخصات کامل سرور هستند تا بدانید که این قیمت را به ازای دریافت چه امکاناتی پرداخت میکنید. از این جهت، بهراحتی میتوانید به تناسب بودجه خود و امکانات سرور پی ببرید.
8. بررسی قابلیتهای ویژه سرور
اگر همه طرحها در شرکتهای ارائهدهنده یکسان بودند، میتوانید با مقایسه قابلیتهای ویژه هر شرکت، بهدنبال ارزش بیشتر بگردید. برای مثال، یک آدرس IP اختصاصی رایگان، دسترسی کامل به root، داشبورد کاربرپسند و نصبکننده برنامه با یک کلیک، جزو این قابلیتها هستند.
از دیگر قابلیتهای اضافی هم میتوان به خدمات پشتیبانگیری و بازیابی خودکار، Load Balancer و شبکههای تحویل محتوا (cdn چیست؟) اشاره کرد که در همان طرح، با اندک تفاوت در قیمت گنجانده شدهاند.
استفاده از سرور اختصاصی برای چه کسب و کارهایی مناسب است؟
تمام افراد و صاحبان مشاغل حساس که میخواهند همه منابع سرور از جمله پردازنده، RAM و غیره را در اختیار خودشان داشته باشند، میتوانند راهنمای خرید سرور اختصاصی را دنبال کرده و از مزایای آن بهرهمند شوند. اگر بخواهیم بهطور خاص به این افراد و مشاغل اشاره کنیم، میتوانیم لیستی از موارد زیر را برای این سوال در نظر بگیریم:
1. فروشگاههای اینترنتی پرترافیک
اگر وبسایت خود را با ووکامرس ساختهاید یا در کل یک فروشگاه اینترنتی دارید، سرور اختصاصی بهترین انتخاب برای میزبانی فایلهای شما خواهد بود؛ چراکه این سرورها منابع انحصاری خود، مانند CPU، RAM و فضای ذخیرهسازی را در اختیارتان قرار میدهند تا خدمات یا محصولات خود را با سرعت بالا، حتی در دورههای اوج ترافیک سایت به مشتریان عرضه کنید. بنابراین آنها به شما اعتماد کرده و احساس امنیت خواهند کرد.
2. پلتفرمهای چندرسانهای
این کسبوکارها از پهنای باند بسیار زیاد و عدم محدودیت در انتقال دادهها بهره میبرند تا ویدیوها یا موسیقی، با کیفیت بالا و روان پخش شوند. سرورهای اختصاصی برای این کسبوکارها میتوانند چندین استریم را با کیفیت بالا و بهطور همزمان مدیریت کنند.
3. پلتفرمهای بازی آنلاین
سرورهای اختصاصی بهلطف پردازندههای پرسرعت و رم کافی، گیمپلی روان را در اختیار بازیکنان آنلاین قرار میدهند. بنابراین میتوان به جرات گفت که سرور اختصاصی، یک راهحل امن برای رقم زدن تجربهای بینظیر است که بهدلیل عدم بروز تاخیر و دسترسی سریع به امکانات بازی، مورد پسند گیمرهای آنلاین خواهد بود.
4. مدیریت پایگاه داده بزرگ
قطعا هنگام ارائه بهترین راهنمای خرید سرور اختصاصی، باید موضوع Database (دیتابیس چیست؟) را مدنظر قرار دهیم؛ چراکه این بخش از سایت، مخزنی برای نگهداری تمام دادهها است. شرکتهایی که پایگاههای داده عظیم را مدیریت میکنند، میتوانند از منابع اختصاصی سرور برای حفظ پاسخهای سریع کوئری و به حداقل رساندن تاخیر بهره ببرند. علاوه بر این مورد، امکانات سفارشیسازی در بخش Performance سرور، به این کسبوکارها اجازه میدهد تا عملکرد پایگاه داده خود را به بهینهترین حالت درآورند.
5. سازمانهای بهداشت و درمان
بیمارستانها و کلینیکهای پزشکی، از سرورهای اختصاصی برای محافظت از سوابق محرمانه بیماران استفاده میکنند. دلیل این موضوع آن است که سرورهای اختصاصی دارای قابلیتهای امنیتی پیشرفته و بهروزی است که دیگر سرورها، تا این حد به چنین قابلیتهایی مجهز نیستند.
6. موسسات مالی
بانکها و شرکتهای سرمایهگذاری، از سرورهای اختصاصی برای ایمن کردن سوابق مالی مشتریان خود استفاده میکنند. سرورهای اختصاصی با لحاظ کردن چندین لایه امنیتی و اجرای استانداردهای بهروز در زمینه ایمنی دادههای آنلاین، از دادههای بسیار حساس مالی و تراکنش کاربران بهخوبی محافظت میکند.
7. تیمهای توسعه نرمافزار
ازآنجاییکه سرورهای اختصاصی دسترسی کاملی به root فراهم میکنند، به تیمها اجازه میدهند تا پروفایل و مخازن کدهای خود را در گیت بهطور ایمن سفارشی کنند. درعینحال هم حریم خصوصی خود و پروژههایشان را در بالاترین سطح ایمنی نگه میدارند.
8. نمایندگی هاست
نمایندگی هاست به حالتی گفته میشود که شما از یک شرکت ارائهدهنده خدمات هاستینگ، یک یا چند هاست میخرید. سپس این فضا را به مشتریان خود، با نام برندتان عرضه میکنید. در این حالت هیچ هزینهای برای زیرساخت یا نگهداری از سرورها صرف نمیکنید. بنابراین میتوانید وبسایت چندین مشتری را روی سرورهای اختصاصی میزبانی و تنظیمات هر سایت را متناسب با نیاز آنها، سفارشیسازی کنید. برای آشنایی بیشتر با هاست نمایندگی پیشنهاد می کنیم مقاله نمایندگی هاست چیست را بخوانید:
هاست نمایندگی، به نماینده شدن با هدف فروش خدمات هاستینگ اشاره دارد. در این سرویس، شما با شرکت معتبری همچون ایران سرور، اقدام به شریک شدن میکنید و انواع هاست را به مشتریان و آشنایان خود میفروشید.
نمایندگی هاست لینوکس، ویندوز و وردپرس؛ نمایندگی فروش انواع هاست ایران و اروپا
9. محاسبات سنگین
کسبوکارهایی با ماهیت HPC که نیاز به منابع بسیار قوی برای پردازش امور خود دارند، میتوانند از سرورهای اختصاصی بهرهمند شود. این فعالیتها شامل شبیهسازیهای زمینشناسی، شبیهسازی محاسبات شبکهای، پردازشهای مربوط به یادگیری عمیق و تجزیهوتحلیل دادههای حجیم است. اگر به سرور اختصاصی فکر میکنید اما هزینه و مقیاسپذیری برایتان مهم است، شاید سرور مجازی گزینه بهتری باشد. مقاله “vps چیست؟” به شما کمک میکند تا تصمیم بهتری بگیرید.
مزایای سرور اختصاصی برای کسبوکارهای آنلاین
هاست اختصاصی چندین مزیت را ارائه میدهد که آن را به یک انتخاب بهینه برای میزبانی دادههای مشاغل آنلاین تبدیل میکند. این مزایا را در ادامه همین بخش خواهید خواند.
1. عملکرد بالا
در هاست اختصاصی، منابع سرور بهطور انحصاری به یک یا تعداد انگشتشماری وبسایت یا برنامه اختصاص داده میشود. این مزیت زمان Load سریع و تاخیر کم را تضمین میکند.
2. امکانات مختلف برای سفارشیسازی سرور
برخلاف هاست اشتراکی، هاست اختصاصی انعطافپذیری بینظیری را ارائه میدهد. بنابراین میتوانید سختافزار، نرمافزار و امنیت موردنظرتان را متناسب با نیازها و طرحهای خاص خود سفارشی کنید.
3. قابلیت اطمینان بالا
ازآنجاییکه منابع سرور شما با سایر وبسایتها یا برنامهها بهاشتراک گذاشته نمیشوند، عملکرد هرکدام جدا بوده و آلوده شدن یک سایت به ویروس، تاثیری بر عملکرد دیگر سایتها نخواهد گذاشت.
4. امنیت کمنظیر
سرور اختصاصی به شما اجازه میدهد تا از خطرات امنیتی ناشی از هاستهای اشتراکی جلوگیری کنید؛ زیرا به سایر هاستها یا مشاغل وابسته نیستید و لایههای امنیتی خود را بهطور اختصاصی دارید. همچنین میتوانید نرمافزارهای امنیتی مدنظرتان را نصب کنید تا هر کاربری نتواند به منابع سرور یا سایت شما دسترسی داشته باشد.
سرعت، امنیت، پایداری؛ با سرور اختصاصی تجربه کنید!
5. پشتیبانی اختصاصی
ارائهدهندگان سرورهای اختصاصی، معمولا واحدهای جداگانهای را برای پشتیبانی از مشتریان این سرورها در نظر میگیرند. بنابراین مجبور نیستید پشت خط منتظر بمانید.
6. قدرت انطباق زیاد
اگر در صنایعی مانند سلامت و بهداشت، بانک، موسسات مالی یا فروشگاههای آنلاین فعالیت میکنید، سرور اختصاصی میتواند با وضع یکسری قوانین در جهت استفاده کاربران، امنیت را بسیار بالا ببرد. این امنیت بالا باعث انطباق سرور با الزامات صنعت میشود و اطمینان از عملکرد آن را تضمین میکند.
7. مقیاسپذیر و سازگار با نیازهای جدید
یک سرور اختصاصی را میتوان با ارتقا سختافزارهای آن، به یک هاست سریعتر و قویتر تبدیل کرد. این کار در هاستهای اشتراکی (هاست اشتراکی چیست؟) قابل اجرا نیست و برای ارتقا سرور خود، باید هزینههای گزافی را پرداخت کنید که هزینه جابهجایی دادهها، یکی از آنها است؛ اما با استفاده از سرور اختصاصی، میتوانید با خیال راحت تمام دادهها را در سرور خود نگه داشته و منابع پردازشی آن را افزایش دهید تا مطابق با نیازهای کسبوکار جدیدتان درآید.
8. مقرونبهصرفه بودن
درحالیکه هاست اختصاصی گرانتر از هاست اشتراکی بهنظر میرسد، اما بهدلیل بهبود عملکرد، قابلیت اطمینان و مقیاسپذیری بالای خود میتواند در طولانی مدت مقرونبهصرفهتر باشد. ناگفته نماند که با استفاده از سرور اختصاصی، پول کمتری را بهدلیل خرابیهای مکرر از دست خواهید داد.
9. تاخیر کم
هنگامی که کنترل سرور را در دست ندارید، تنها مجبور نیستید با مشکلات تأخیر خود مقابله کنید. اتصالات و زمانهای پینگ همبازیهای شما نیز میتواند بر کیفیت گیمپلی شما تأثیر بگذارد، و زمانی که در آن هستید ناامیدکننده است.
مقاله پیشنهادی: آموزش صفر تا صد راهاندازی سرور اختصاصی در 7 مرحله
از کجا سرور اختصاصی خریداری کنیم؟
با تایپ عبارت «خرید سرور اختصاصی»، به لیست بلندبالایی از شرکتهای ارائهدهنده میرسید. یکی از آیتمهایی که در نتایج گوگل میبینید، شرکت ایران سرور است. اما ما در این راهنمای خرید سرور اختصاصی، پیشنهاد میکنیم که به بخش قبل بازگردید و تمام نکات مهمی را که توضیح دادیم، مرور کنید. بهترین شرکت ارائهدهنده همانی است که قیمتگذاری شفافی دارد و از جدیدترین سختافزارهای روز دنیا استفاده میکند.
راهنمای خرید سرور اختصاصی از ایران سرور
حال که به مهمترین بخش این مقاله، یعنی راهنمای خرید سرور اختصاصی رسیدیم، باید مراحل را بهشکل گامبهگام پیش ببریم. بنابراین در ادامه، این مراحل را با ما شروع و با خودمان هم تمام کنید.
- ابتدا به صفحه «خرید سرور اختصاصی» بروید. برای این منظور، کافیست روی همین لینک کلیک کنید.
- سپس از لیست موجود، روی کشور مدنظرتان (سرور اختصاصی آلمان ، سرور اختصاصی فرانسه ، سرور اختصاصی کانادا و …) کلیک کنید.
- پس از کلیک روی کشور موردنظر، به صفحه تعیین پیکربندی و امکانات آن میرسید. در این مرحله، اگر کشور را از قاره اروپا یا آمریکا انتخاب کرده باشید، میتوانید دیتاسنتر خاص را انتخاب کنید.
- پس از انتخاب گزینهها و قابلیتهای سرور از پنل سمت راست همین صفحه، روی دکمه «ثبت سفارش» کلیک کنید.
- پس از طی کردن این مراحل در راهنمای خرید سرور اختصاصی، به صفحه ایجاد حساب کاربری منتقل میشوید که مشابه تصویر زیر است:
- تمام کادرها را با اطلاعات دقیق خود پر کنید و دکمه «ثبت نام» را بفشارید.
- پس از تکمیل این مراحل، سرور منتخب شما به پروفایلتان اضافه شده و به صفحه پرداخت منتقل میشوید. در صفحه پرداخت، باید اطلاعات کارت بانکی خود را وارد کرده و خرید را نهایی کنید.
- پس از نهایی کردن خرید، نام و مشخصات سرور را در پروفایلتان خواهید دید. زمانی که برای کانفیگ هر سرور نیاز است، بسته به لوکیشن و سختافزار ممکن است متفاوت باشد. بنابراین به دستورالعملها و پیغامهای پنل کاربریتان توجه کنید تا در زمان مقرر، سرور به شما تحویل داده شود.
یکی از سوالات رایج در خرید سرور اختصاصی، تفاوت آن با سرور مجازی است. اگر میخواهید بدانید تفاوت VPS و سرور اختصاصی در چیست و کدام گزینه برای شما مناسبتر است، مقاله تفاوت سرور مجازی و اختصاصی پاسخگو خواهد بود.
با خرید سرور مجازی، پشت یک سیستم پرسرعت و قدرتمند بنشینید و فرمان بدهید!
جمع بندی
سرورهای اختصاصی با ارائه مزایایی مانند عملکرد مطلوب، قابلیت اطمینان بالا، مقیاسپذیری و انعطافپذیری خود، راهی مطمئن برای نگهداری دادههای فروشگاههای آنلاین و کسبوکارهای بزرگ هستند. از همین رو، میتوان بهراحتی سایتهای پربازدید را روی آنها میزبانی کرد و از امنیت بالای تراکنشها و پایداری ارتباط مطمئن بود.
اگر با مسائل فنی مربوط به نگهداری هاست خود یا هرگونه سوال در زمینه راهنمای خرید سرور اختصاصی مواجه هستید، کافیست با ما تماس بگیرید یا زیر همین مقاله، سوالتان را در قالب نظرات بنویسید. کارشناسان فنی و همکاران ما در واحد پشتیبانی، بهسرعت پاسخگوی شما خواهند بود.
سوالات متداولی که شما میپرسید؟
1. سرور اختصاصی چه مزایایی دارد؟
منابع سختافزاری این سرورها بهطور کامل در اختیار شما است. بنابراین از مزایایی مانند سرعت بالا، پهنای باند اختصاصی و تاخیر ناچیز بهرهمند خواهید شد.
2. نحوه خرید سرور اختصاصی چگونه است؟
ابتدا به سایت شرکت مدنظرتان مراجعه کنید. سپس یک پروفایل کاربری بسازید و سرور اختصاصی را متناسب با نیازهای خود و کسبوکارتان بخرید.
3. برای خرید سرور اختصاصی به چه نکاتی توجه کنیم؟
ارزیابی آپتایم سرور، بررسی قابلیتهای امنیتی آن و امکانات مدیریتی سرور، از جمله موارد مهم هنگام خرید هستند.
منابع: