تفاوت سرور مجازی (VPS) و سرور اختصاصی در چیست

دسته بندی: آموزش, خدمات میزبانی وب

تفاوت سرور مجازی و اختصاصی در چیست؟ حتما می‌دانید بین انواع مختلف از فضاهای میزبان سایت،‌ سه گزینه بسیار محبوب وجود دارد که شامل هاست اشتراکی، VPS و سرور اختصاصی می‌شود. تکلیف سرویس‌های اشتراکی تا حدی مشخص است، چرا که این سرویس‌ها ساده‌ترین نوع هستند و برای میزبانی وب سایت‌هایی مانند وبلاگ‌های شخصی یا سایت‌های کوچک کاربرد دارند. اما در مورد دو نوع دیگر، باید بگوییم که یک سری تفاوت‌ها بین آن‌ها وجود دارد که باعث شده است تا بحث بین انتخاب سرور اختصاصی یا سرور مجازی همیشه داغ باشد. بنابراین، اگر می‌خواهید بهترین سرور مناسب برای وب‌سایت خود را انتخاب کنید، ادامه این مطلب را مطالعه کنید. این مقاله به بررسی تفاوت سرور مجازی و اختصاصی و مقایسه آن‌ها با یکدیگر اختصاص داده شده است.

سرور اختصاصی چیست؟

با تهیه سرور اختصاصی، شما در واقع یک سرور کامل برای وبسایت خود تهیه می‌کنید. با استفاده از این گزینه امکان کنترل کامل سرور در اختیارتان قرار می‌گیرد تا شما براساس نیازهایتان آن را پیکربندی کنید. علاوه‌ بر آن، این نوع سرورها همراه با خدمات مرتبط و پشتیبانی فنی ارائه می‌شوند. در مجموع، این سرورها بسیار انعطاف‌پذیر هستند و برخلاف سرورهای مجازی محدودیتی در منابع سخت‌افزاری ندارند. اگر می خواهید با سرور اختصاصی بیشتر آشنا شوید پیشنهاد می کنم مقاله سرور اختصاصی چیست را بخوانید. 

سرور مجازی چیست؟

در سرور مجازی، چندین وبسایت به‌طور همزمان از یک سرور استفاده می‌کنند. با این تفاوت که هر مالک برای تنظیم سخت‌افزار خود قدرت عمل دارد. در واقع، استفاده از سرور مجازی مانند این است که شما همراه با چندین نفر دیگر در یک خانه زندگی کنید،‌ اما هر کدام برای خود یک اتاق شخصی داشته باشید. برای آشنایی بیشتر با سرور مجازی و مزایا و معایب VPS پیشنهاد می کنیم مقاله vps چیست؟ را از وبلاگ ایران سرور بخوانید

سرور مجازی یا VPS  (Virtual Private Server) بخشی از یک سرور فیزیکی بزرگ‌تر است که توسط نرم‌افزار مجازی‌ساز به بخش‌های مختلف به‌صورت مجازی تقسیم شده است.

تفاوت سرور اختصاصی و VPS

تفاوت سرور مجازی و اختصاصی در چیست؟

برای بیان تفاوت سرور مجازی و اختصاصی،‌ بیایید از ساده‌ترین ویژگی آنها شروع کنیم! به‌عنوان اولین تفاوت این نکته را در نظر داشته باشید که سرور اختصاصی یک قطعه فیزیکی است، درحالی‌که، سرور مجازی ساختار فیزیکی ندارد، بلکه به‌صورت نرم افزاری است که با یک سرور اختصاصی کار می‌کند.

اگر بخواهیم نگاه جزئی‌تری به بحث تفاوت سرور اختصاصی و سرور مجازی داشته باشیم، این تفاوت‌ها را می‌توان به ۶ دسته اصلی تقسیم کرد:

1. قیمت

با نگاهی به عملکرد دو سرور اختصاصی و مجازی، می‌توان حدس زد که برای استفاده از کدام یک هزینه بیشتری نیاز است. همان‌طور که از نام آن پیداست، گزینه اول به‌طور اختصاصی برای کاربران فراهم می‌شود. شما با تهیه این سرور بالاترین سطح میزبانی سایت را دریافت می‌کنید. بنابراین منطقی است که این گزینه نسبت به سرور مجازی قیمت بالاتری داشته باشد.

در این زمینه باید بگوییم که اگر قیمت سرور مهم‌ترین پارامتر برای شما در انتخاب سرور است، سرور مجازی بدون شک گزینه بهتری محسوب می‌شود.

تفاوت سرور اختصاصی و مجازی

2. تخصیص منابع

اجازه دهید برای بررسی تفاوت سرور اختصاصی و سرور مجازی در زمینه تخصیص منابع، همان مثال خانه را بررسی کنیم. فرض کنید در همان خانه‌ای که با چند نفر از دوستان‌تان زندگی می‌کنید، یک کمد مشترک وجود دارد. هرکس می‌تواند سهمی از فضای این کمد داشته باشد و اگر کسی فضای بیشتری بخواهد، می‌تواند از فضای اضافه افراد دیگر استفاده کند.

اما شرایط دیگری وجود دارد که هر شخص در خانه یک کمد اختصاصی تهیه می‌کند. اگر چه این کار به هزینه بیشتری نیاز دارد اما آن کمد به‌طور کامل در اختیار فرد قرار می‌گیرد.

حالا همین موضوع را در مورد سرورها در نظر بگیرید! سرور مجازی مزیت‌های خودش را دارد، شما می‌توانید با پرداخت هزینه مناسب، مقداری فضا تهیه کنید و در صورت اضافه بودن فضای دیگران، از آن استفاده کنید. در عوض، شما می‌توانید هزینه بیشتری بپردازید تا از همان ابتدا تمام سرور در اختیارتان قرار بگیرد.

3. امنیت

امنیت در سرور اختصاصی بحث مهمی است. شما با تهیه این سرور مالکیت آن را برعهده دارید،‌ درنتیجه بی‌دقتی دیگران هیچ تاثیری بر امنیت وب‌سایت شما نمی‌گذارد. اما در صورت بروز هرگونه نقص امنیتی در سرور مجازی، تمام مالکان در معرض خطر قرار می‌گیرند. دقیقا مثل زمانی‌ که دزد وارد یک آپارتمان می‌شود، فرقی نمی‌کند به کدام واحد سر بزند، تمام واحدها در معرض خطر قرار دارند. البته، در هر دو سرور، امکان نصب نرم افزارهای امنیتی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: معرفی بهترین نرم افزار امنیتی سرور

4. عملکرد

این که محتوای وب‌سایت شما چقدر سریع نمایش داده می‌شود و کاربران را به خواسته هایشان می‌رساند در سنجش عملکرد آن کاملا تاثیرگذار است. با نگاهی به عملکرد این دو سرور می‌توان حدس زد که در تفاوت سرور اختصاصی با سرور مجازی، کدام یک عملکرد سریع‌تری ارائه می‌دهند.

سرور مجازی را مانند یک اتوبوس عمومی در نظر بگیرید. هرچه تعداد مسافران این اتوبوس بیشتر باشد، راننده مجبور می‌شود تا تعداد دفعات بیشتری توقف کند. در نتیجه سرعت کاهش پیدا می‌کند. از طرف دیگر، تعداد مسافران کم باعث می‌شود تا اتوبوس با سرعت بیشتری به مقصد برسد. اما این مزیت وجود دارد که در صورت پر شدن ظرفیت اتوبوس، شما می‌توانید از اتوبوس همکار خود کمک بگیرید.

تفاوت سرور اختصاصی و سرور مجازی

 

5. پیکربندی و شخصی سازی

تفاوت بین سرور اختصاصی و سرور مجازی در زمینه شخصی‌سازی و پیکربندی بسیار جزئی است. هر دوی این سرورها امکان استفاده از پلن‌های مدیریت شده یا مدیریت نشده را ارائه می‌دهند.

طرح‌های مدیریت نشده مانند قطعاتی هستند که در اختیارتان قرار می‌گیرند و شما در نهایت باید آن‌ها را سر هم کنید. وظیفه مدیریت این قطعات و پیکربندی‌ آن‌ها بر عهده خود شما خواهد بود. اما در طرح‌های مدیریت شده افراد متخصص این کار را برای شما انجام می‌دهند.

بنابراین، جای تعجب ندارد که بیشتر افراد از طرح‌های مدیریت شده استقبال ‌کنند. در این زمینه، سرور مجازی یک مزیت کوچک دارد. آن هم این است که در صورت اتمام حجم ماهانه طرح‌ها، می‌توانید از سرورهای دیگر قرض بگیرید. این همان ویژگی است که در سرورهای اختصاصی یافت نمی‌شود.

تفاوت سرور اختصاصی و سرور مجازی

6. مقیاس‌پذیری

یک ویژگی مهم هاست‌ها که در رشد وب سایت‌ها تاثیر می‌گذارد، میزان مقیاس‌پذیری است. تفاوت سرور مجازی و اختصاصی در زمینه مقیاس‌پذیری را می‌توان به دو نوع رایج از درختان ربط داد.

برای مثال، سرور مجازی مانند درختی است که هر چقدر هم رشد کند به‌ پای درختان بلندقامت مثل سرو نمی‌رسد. البته، مقیاس‌پذیری این سرور از آن نظر خوب است که پابه‌پای وب سایت‌ها رشد می‌کند.

اما در سرورهای اختصاصی چنین قابلیتی وجود ندارد. این سرور مانند درخت سروی می‌ماند که از همان ابتدا تمام منابع، امنیت و عملکرد خود را ارائه داده است و برای پیشرفت آن نیاز است روی تغییر سخت‌افزار کار کنید.

بیشتر بخوانید: تفاوت هاست و سرور در چیست؟

کدام یک برنده است؟

هنگام خرید، این نکته را در نظر داشته باشید که با خرید سرور مجازی،‌ امکان کاهش و افزایش منابع وجود دارد. اما در سرورهای اختصاصی همیشه همان حجم از منابع را دریافت می‌کنید. به عبارت دیگر، اگر نیازهای شما کاهش پیدا کنند،‌ تاثیری در هزینه‌ای که پرداخت می‌کنید ندارد. همچنین، برای استفاده از این نوع سرور، شما به یک متخصص فنی در این زمینه نیاز دارید.

تفاوت سرور اختصاصی و سرور مجازی

جمع بندی 

با توجه به تفاوت سرور مجازی و اختصاصی که در این مقاله به آن اشاره کردیم، می‌توان گفت که میزبانی VPS برای وب سایت‌های تجاری یا سایت‌های شخصی بزرگ بهترین انتخاب است. این سرور انعطاف‌پذیری، منابع و مقیاس‌پذیری را که نیاز دارید، با قیمت مناسب فراهم می‌کند. از طرف دیگر برای سایت‌های تجاری متوسط ​​تا بزرگ، یا وب سایت‌هایی که حجم زیادی از ترافیک دریافت می‌کنند، پیشنهاد می‌کنیم که از سرورهای اختصاصی استفاده کنید. به‌طورکلی،‌ تفاوت سرور اختصاصی و سرور مجازی به سرعت، فضای ذخیره‌سازی، هسته‌های CPU و RAM مربوط می‌شود.

سوالات متداولی که شما می‌پرسید؟ 

1. آیا برای بیزینس‌های کوچک و متوسط سرور مجازی گزینه خوبی است؟

بله. برای این مدل بیزینس‌ها بهتر است از سرورهای مجازی استفاده شود. در صورتی که شرکت بزرگی دارید یا فروشگاه اینترنتی شما کاربران و دیتای زیادی دارد، بهتر است به استفاده از سرورهای اختصاصی فکر کنید. 

2. از نظر ارزان بودن چه نوع سروری مناسب استفاده است؟

سرورهای مجازی از جمله گزینه‌های ارزان قیمت به شمار می‌روند و با استفاده از آن‌ها می‌توان با هزینه‌ای پایین یک وب‌سایت را راه‌اندازی کرد. شما با استفاده از یک سرور مجازی می‌توانید برنامه پر سرعت لینوکسی را روی وب راه‌اندازی کنید.  

منابع:

cloud.google

1gbits

5/5 - (1 امتیاز)

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

هوش مصنوعی جمینی گوگل

گوگل جمینی چیست و چگونه کار می‌کند؟

0
هوش مصنوعی جمینی گوگل، یکی از چند ابزار بمب در سال 2024 بود که به‌سرعت دنیای اینترنت را دست‌خوش تغییر کرد. آقای ساندرا پیچای، مدیرعامل…

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست