فوروارد دامنه (Domain Forwarding) مثل یک تابلو راهنمایی عمل میکند که بازدیدکنندگان وبسایت شما را به مقصد نهایی میرساند. تصور کنید چندین آدرس برای خانهتان دارید که همه آنها به یک درب ورودی ختم میشوند. فوروارد یا ریدایرکت دامنه هم دقیقا همین کار را برای وبسایت شما انجام میدهد. در این مقاله بهطور دقیق بررسی میکنیم Domain Forwarding چیست، چه کاربرد و مزایایی دارد و چطور انجام میشود.
Domain Forwarding چیست؟
Domain forwarding یا ریدایرکت دامنه، روشی است که به شما اجازه میدهد تا بازدیدکنندگان یک دامنه را به آدرس وب دیگری هدایت کنید. این تکنیک زمانی مفید است که وبسایت شما به یک دامنه جدید منتقل شده و یا چندین دامنه دارید که میخواهید ترافیک آنها را به یک وبسایت اصلی هدایت کنید. اگر با مفهوم Domain Forwarding آشنا شدهاید، بهتر است تفاوت آن را با ریدایرکت هم بدانید. در مقاله ریدایرکت چیست؟ بهطور کامل انواع ریدایرکتها، کاربردها و تفاوت آنها با فورواردینگ دامنه توضیح داده شده است.
با استفاده از domain forwarding، خیالتان راحت است که بازدیدکنندگان دامنه قدیمی، با کلیک روی لینک قدیمی به دامنه فعلی هدایت میشوند.
Domain Forwarding چه کاربردی دارد؟
فکر میکنید برندتان به یک تغییر اساسی نیاز دارد؟ با انتقال دامنه بهراحتی میتوانید آدرس اینترنتی قدیمیتان را به آدرس جدید وصل کنید. جالب است بدانید فیسبوک سابق (TheFacebook) از جادوی دامین فورواردینگ استفاده کرد و اسم دامنه را به «Facebook» تغییر داد. برای درک بهتر مفهوم Domain Forwarding، بهتر است ابتدا با مفهوم پایهای دامنه آشنا شوید. اگر نمیدانید دامنه چیست و چه نقشی در ساختار وب دارد، پیشنهاد میکنیم مقاله مرتبط ما را مطالعه کنید.
به زبان ساده، دامنه یا دامین آدرسی است که برای دسترسی به یک وبسایت در اینترنت استفاده میشود. درست مثل آدرسی که روی نقشه شما را به یک خانه یا محل کار میرساند
اجازه دهید دقیقتر بگوییم کاربرد فورواردینگ دامنه یا ریدایرکت
1. امنیت و خلاقیت؛ با یه تیر دو نشان
بعضی از شرکتها، اسم دامنه را با پسوندهای مختلف مثل .com، .ir یا .net ثبت کرده و با «انتقال دامنه»، همه این آدرسها را به آدرس اصلی هدایت میکنند. بهاینترتیب، خیالشان برای ثبت دامنه مشابه توسط رقیب راحت خواهد بود.
برخی کاربران قصد دارند یک دامنه بینالمللی را به دامنه ملی هدایت کنند. اگر در این مسیر هستید و میخواهید اطلاعات بیشتری درباره دامنههای ایرانی داشته باشید، پیشنهاد میکنیم مقاله دامنه ir چیست؟ را مطالعه کنید.
همین حالا، دامنه ir. خود را با تضمین کمترین قیمت در ایران، ثبت کنید.
2. راهاندازی کمپینهای جذاب با آدرسهای بهیادماندنی
اگر برای یک کمپین یا رویداد ویژه، قصد دارید یک آدرس اینترنتی ساده و بهیادماندنی درست کنید، کافیاست یک دامنه اختصاصی برای کمپین موردنظرتان بخرید و با انتقال دامنه، کاربرها را به لندینگ پیج مرتبط با کمپین در وبسایت اصلیتان هدایت کنید.
3. دامنه به سبک خوشآمدگویی خاص هر منطقه
اگر وبسایت شما برای هر کشور نسخهای متفاوت دارد، با فوروارد دامنه میتوانید کاربرها را بهصورت خودکار به صفحه اختصاصی کشورشان هدایت کنید؛ برای مثال، کاربران ایرانی را به جای «deine-website.com» به «deine-website.ir» هدایت کنید.
4. همه با هم، یک برندینگ قدرتمندتر
درصورتیکه چند محصول یا سرویس مختلف دارید که هرکدام یک اسم دامنه جدا دارند، بهسادگی میتوانید همه دامنهها را با انتقال دامنه به یک صفحه اصلی هدایت کنید تا تصویر برندتان قویتر شود؛ برای مثال، فرض کنید یک صفحه اصلی برای انواع کلاسهای ورزشی دارید و دامنههای جداگانه برای رزمی، یوگا، پیلاتس و بدنسازی بگیرید. سپس با انتقال دامنه، همه این صفحهها را به صفحه اصلی کلاسهای ورزشی هدایت کنید.
مزایا و معایب Domain Forwarding چیست؟
دامین فورواردینگ حکایت داشتن یک کفش همهکاره است که از آن میتوانید برای کوهنوردی، پیادهروی، دویدن یا حتی مهمانی استفاده کنید. یعنی به هر کاربری که شما انتظارش را دارید، بدون هیچ آسیبی تبدیل میشود و خیالتان را راحت میکند.
مزایای Domain Forwarding چیست؟
مهمترین نکته در فوروارد دامنه، تنظیم دقیق انتقال دامنه برای جلوگیری از مشکلات سئو است. درصورتیکه این کار را بهدرستی انجام دهید، فوروارد دامنه مزایای زیادی برایتان رقم میزند:
1. هویت آنلاین شما ثابت باقی میماند
با انتقال دامنه، یک آدرس اینترنتی ثابت برای برند شخصی یا کسبوکار خود ایجاد میکنید که به دامنه دلخواه خود میتوانید لینک کنید.
2. استفاده فوتی فوری از دامنه فراهم میشود
حتی قبل از تکمیل وبسایت خود، میتوانید از دامنه استفاده کنید و آن را به حسابهای شبکههای اجتماعی، وبلاگ یا سایتهای فروشگاهی بهصورت همکاری در فروش لینک دهید.
3. کنترل کامل بر آدرس دامنه خواهید داشت
شما میتوانید هر زمان و به هر دلیلی، آدرس دامنه خود را به یک دامنه آنلاین جدید هدایت کنید، بدون اینکه کاربران خود را از دست دهید یا روی سئو سایتتان تاثیر منفی بگذارد. فرض کنید شرکت شما یک برند جدید راه انداخته است. قبلا دامنه oldexample.com را داشتید و الان Newexample.com را گرفتید. قطعا نمیخواهید زحماتتان روی دامنه قدیمی به باد رود. با Domain Forwarding هر کاربری که آدرس قدیمی را وارد کند، بهطور اتوماتیک به سایت جدید هدایت میشود.
4. بک لینکها را حفظ کنید
اگر سالها روی سئوی دامنه قدیمی کار کردید و بکلینکهای باارزشی برای آن گرفتید، حیف است آنها را از دست دهید. با دامین فورواردینگ، این لینکها حفظ شده و فقط به سایت جدید هدایت میشوند؛ یعنی حفظ اعتبار و بهبود سئو در دنیای آنلاین.
اگر نمی دانید بک لینک ها چه نقشی در سئو بازی میکند؟ مقاله بک لینک چیست را بخوانید.
5. خداحافظی با اشتباهات تایپی
درصورتیکه چند دامنه شبیه به هم خریداری کرده یا نام دامنهتان طوری بوده که ممکن است جور دیگری تایپ شود، برای جلوگیری از اشتباهات تایپی ریدایرکت دامنه به کمکتان میآید. هر کسی هم با تایپ اشتباهی دامنههای احتمالی باز به سایت شما هدایت خواهد شد.
همین حالا، دامنه خود را با تضمین کمترین قیمت در ایران، ثبت کنید.
معایب Domain Forwarding چیست؟
البته قضیه فوروارد دامنه همیشه هم به این جذابی نیست. برای مثال:
- احتمال افت بکلینکها وجود دارد
- ممکن است افت کوتاهمدت سئو را تجربه کنید.
- ممکن است زمان بارگذاری براساس تعداد انتقال دامنهها بیشتر شود.
- درصورتی که انتقال دامنه را بهخوبی اطلاعرسانی نکنید، ممکن است اعتماد کاربران کمتر و نرخ پرش سایتتان بیشتر شود.
- درصورتیکه از ریدایرکت ۳۰۱ استفاده نکنید، ممکن است گوگل بهدلیل محتوای تکراری هر دو دامنه جریمهتان کند.
انواع Domain Forwarding چیست؟
فرض کنید یک نام دامنه جذاب به نام Greatexample.com ثبت کردید، درحالیکه نام دامنه اصلی وبسایت شما با greatexample.net راهاندازی شده است. در این شرایط، دو راه اصلی برای هدایت کاربران به وبسایتتان با حفظ دامنه دات کام دارید:
1. انتقال ساده (Forwarding Only)
این روش، بازدیدکنندگان را بهطور مستقیم به آدرس greatexample.net هدایت میکند. هنگامیکه کاربران greatexample.com را در مرورگر خود تایپ میکنند، بهطور خودکار به وبسایت greatexample.net منتقل میشوند، و همان آدرس قبلی یعنی greatexample.net در نوار آدرس مرورگر نمایش داده خواهد شد.
2. انتقال با حفظ نام دامنه (Forwarding with Masking)
با این روش، کاربران همچنان greatexample.com را در نوار آدرس مرورگر خود مشاهده میکنند، درحالی که محتوای وبسایت greatexample.net را میبینند. با فعال کردن این نوع هدایت، وقتی بازدیدکنندگان “greatexample.com” را تایپ میکنند، به محتوای وبسایت “greatexample.net” هدایت میشوند، اما آدرس “greatexample.com” همچنان در نوار آدرس باقی میماند و آدرس واقعی “greatexample.net” پنهان میشود. مثل یک شعبدهبازی!
تفاوت Park Domain و Domain Forwarding و Masking
وقتی پای ریدایرکت کردن کاربران بهمیان میآید، سه روش اصلی برای انجام این کار پیشرویتان قرار دارد:
۱ پارک دامنه (Domain Parking)
اگر بخواهید چندین دامنه مختلف را به یک دامنه انتقال دهید یا دامنههایی را که فعلا استفاده نمیشوند، بهطور فعال همچنان استفاده کنید، این نوع انتقال به میان میآید.
در دنیای مدیریت دامنهها، Domain Forwarding فقط یکی از روشهاست. گاهی اوقات بهجای هدایت کاربران، ترجیح داده میشود دامنه بدون محتوا صرفاً رزرو یا متوقف شود. اگر با این مفهوم آشنا نیستید، مقاله پارک دامنه چیست میتواند برایتان مفید باشد.
۲. انتقال دامنه (Domain Forwarding)
دامین فورواردینگ حدود ۹۰ درصد از ترافیک دامنه قبلیتان را برمیگرداند. همانطور که گفتیم برای انتقال کاربران از یک آدرس دامنه قدیمی به آدرس دامنه جدید مورد استفاده قرار میگیرد.
۳. ماسکینگ (Masking)
ترکیب دو روش بالا را در این روش میبینید. یعنی یک دامنه به آدرس جدید هدایت میشود اما در نوار مرورگر همچنان آدرس قبلی قرار میگیرد. این روش برای حفظ برند و تجربه کاربری یکپارچه مناسب خواهد بود. البته برخلاف دامین فورواردینگ، در این روش، نرخ ریزش سایت شما بیشتر میشود و تاثیر منفی روی سئو سایتتان میگذارد.
ویژگی | پارک دامنه | هدایت دامنه | ماسکینگ |
تعداد دامنهها | چندین دامنه به یک آدرس | یک دامنه به یک آدرس | یک دامنه به یک آدرس |
آدرس نمایش داده شده در مرورگر | آدرس مقصد | آدرس مقصد | آدرس اصلی |
هدف | اتصال چندین دامنه به یک وبسایت | انتقال کاربران به آدرس جدید | حفظ برند و پوشاندن آدرس دامنه افلیت |
نکات طلایی قبل از انجام Domain Forwarding
فوروارد و انتقال دامنه مثل یک چاقوی دولبه است که اگر قبل از انجام آن، اقدامات موردنیاز را انجام ندهید، ممکن است دست خودتان را بِبُرد. اقداماتی از جمله موارد زیر:
1. نوع ریدایرکت مناسب را انتخاب کنید.
- ریدایرکت ۳۰۱: برای انتقال دائمی بهترین گزینه محسوب میشود و به موتورهای جستجو میفهماند که محتوا بهطور دائم به آدرس جدید منتقل شده است.
- ریدایرکت ۳۰۲: برای انتقال موقت مورد استفاده قرار میگیرد.
2. از داشتن گواهی SSL دامنهها مطمئن شوید
مطمئن شوید همه دامنهها گواهی SSL (ssl چیست؟) معتبر دارند. با این کار، مرورگرها ارتباط را امن تشخیص میدهند و کاربران با پیغام هشدار اتصال ناامن مواجه نخواهند شد. اگر هنوز برای وبسایت خود اقدام به خرید SSL نکردهاید، بهتر است هرچه زودتر این کار را انجام دهید تا امنیت کاربران و اعتماد آنها را حفظ کنید.
3. تست و بررسی پس از انتقال
در بررسی عملکرد ریدایرکت دامنه پس از انجام تنظیمات، میتوانید از ابزارهای بررسی لینکهای شکسته مثل Majestic یا Ahrefs برای اطمینان از کیفیت ریدایرکتها استفاده کنید.
آموزش تنظیم Domain Forwarding
در این بخش به سراغ آموزش تنظیم domain forwarding می رویم و به شما خواهیم گفت چگونه زیر یک دقیقه، دامین فوروارد را برای کنترلپنلهای سیپنل (cpanel چیست؟)، دایرکتادمین و پلسک انجام دهید. نحوه ریدایرکت دامنه را در این بخش خواهید فهمید.
راهنمای جامع Domain Forwarding با cPanel
1. ابتدا با نام کاربری و رمز عبور خود وارد پنل cPanel شوید. پیشنهاد می کنیم مقاله آموزش ورود به سی پنل را برای راهنمای ورود به سی پنل بخوانید.
2. در بخش Domains، روی گزینه «Redirects» کلیک کنید.
3. نوع ریدایرکت را انتخاب کنید.
4. دامنهای را که میخواهید ریدایرکت کنید، انتخاب کنید یا گزینه «All Public Domains» را برای هدایت همه دامنههای موجود در حساب cPanel انتخاب کنید.
5. اگر میخواهید کل دامنه را ریدایرکت کنید، بخش / (اسلش) را خالی بگذارید.
6. در قسمت Redirects to، آدرس وبسایتی را که میخواهید کاربران به آن هدایت شوند، وارد کنید.
7. گزینه «Redirect with or without www» را انتخاب کنید تا دامنه شما با یا بدون www هدایت شود.
8. گزینه Wild Card Redirect را فعال نکنید؛ مگر اینکه بخواهید همه فایلهای یک دایرکتوری به همان نام فایل در دایرکتوری جدید هدایت شوند.
9. روی دکمه “Add” کلیک کنید تا فرآیند ریدایرکت کامل شود.
پیشنهاد خواندن: آموزش بکاپ گیری سی پنل با چند کلیک ساده و بسیار راحت
راهنمای جامع Domain Forwarding با دایرکت ادمین
۱. ازطریق یکی از روشهای زیر وارد پنل کنترل DirectAdmin شوید.
- https://your-domain.com:2222
- https://IP-address:2222
- https://server-hostname:2222
برای آموزش ورود به دایرکت ادمین و آشنایی با بخش های مختلف آن پیشنهاد می کنم مقاله ورود به دایرکت ادمین را در وبلاگ ایران سرور بخوانید.
۲. بعد از ورود، به بخش (Account Manager) رفته و روی گزینه (Site Redirection) کلیک کنید.
۳. حالا روی دکمه (Create New Redirect) کلیک کنید.
۴. تنظیمات را کامل کنید.
- Local URL Path: برای هدایت کل دامنه، این قسمت را خالی بگذارید یا “/” وارد کنید.
- Redirect Type: نوع تغییر مسیر را از منوی کشویی انتخاب کنید.
- Destination URL: آدرسی را که کاربران به آن هدایت میشوند، در این بخش وارد کنید.
۵. روی دکمه (Create) کلیک کنید.
پیشنهاد خواندن: حذف وردپرس از هاست در سیپنل و دایرکت ادمین
راهنمای جامع Domain Forwarding در پلسک
1. به پنل کنترل پلسک (plesk چیست؟) خود وارد شوید.
2. به بخش Websites & Domains بروید و وبسایتی که قصد انتقال آن را دارید، انتخاب کنید.
3. روی دکمه Add Domain کلیک کنید.
4. در بخش Registered domain name، دامنهای را که میخواهید فوروارد کنید، وارد کنید.
5. از لیست کشویی Hosting type، گزینه Forwarding را انتخاب کنید.
تنظیمات فورواردینگ:
- Destination address: آدرس دامنه مقصد را وارد کنید.
- Forwarding type: نوع انتقال را انتخاب کنید.
- روی دکمه Add Domain کلیک کنید تا تنظیمات ذخیره شود.
با خرید دامنه از ایران سرور، یک قدم جلوتر از رقبایتان باشید
اگر دنبال یک ویترین جذاب برای کسبوکارتان هستید، ایران سرور با ارائه خدمات متنوع در زمینه ثبت و خرید دامنه، به شما کمک میکند تا نامی مناسب و مرتبط با کسبوکارتان را با تخفیف ویژه انتخاب کنید. با پشتیبانی قوی و امکانات متنوع، ایران سرور تجربهای ساده و کارآمد از خرید دامنه را برای شما فراهم میکند. برای اطلاعات بیشتر کافیاست به صفحه خرید دامنه مراجعه کنید.
Domain Forwarding؛ راهکار هدایت دامنهها
فوروارد دامنه (Domain Forwarding) یک ابزار قدرتمند برای استراتژی آنلاین شماست که به شما امکان میدهد بازدیدکنندگان را بهسادگی از یک دامنه به دامنه دیگر هدایت کنید. با این:
- بهراحتی ترافیک را بین دامنههای مختلف توزیع کنید.
- بهسرعت آدرسهای نادرست را به آدرس صحیح هدایت کنید.
- برای مدت محدود، کاربران را به آدرسهای خاص هدایت کنید.
- بدون از دست دادن مخاطبان، به آرامی برند جدید را معرفی کنید.
- از نرخ پرش و ازدست بازدیدکنندگان به دلیل تغییر آدرس جلوگیری کنید.
البته در این مسیر باید حواستان به تلههای فوروارد دامنه باشد. مواردی مثل انتخاب اشتباه نوع ریدایرکت، تنظیم ناقص، ریدایرکتهای اشتباه، بهروز نکردن لینکها، نادیده گرفتن سئو و هاستینگ، و نظارت نداشتن مداوم ممکن است به ضررتان تمام شوند.
همین حالا، دامنه خود را با تضمین کمترین قیمت در ایران، ثبت کنید.
سوالات متداولی که شما میپرسید؟
Domain Forwarding .۱ چیست؟
Domain Forwarding فرآیندی است که در آن یک دامنه به آدرس دیگری هدایت میشود و کاربران با وارد کردن دامنه اول به دامنه دوم منتقل میشوند.
۲. آیا امکان لغو انتقال دامنه وجود دارد؟
بله، می توان انتقال دامنه را لغو کرد. برای این کار، باید تنظیمات DNS دامنه موردنظر را تغییر دهید تا انتقال لغو شود.
۳. آیا انتقال دامنه بر زمان بارگذاری صفحه تأثیر میگذارد؟
بله، زمان بارگذاری صفحه تحت تأثیر استفاده از انتقال دامنه قرار خواهد گرفت. هر چه تعداد دامنه های هدایت شده به یک صفحه بیشتر باشد، صفحه کندتر بارگذاری می شود. بنابراین، مهم است که انتقالها بهطور بهینه محدود شوند.
منابع: