پارک دامنه چیست؟ چه تاثیری بر سایت و سئو دارد؟

دسته بندی: آموزش, بهینه‌سازی سایت (SEO), خدمات میزبانی وب
پارک دامنه چیست

مدیریت دامنه‌ها و بهینه‌سازی وبسایت‌ها یکی از دغدغه‌های اصلی کسب‌وکارها محسوب می‌شود و یکی از روش‌های مدیریت دامنه، استفاده از قابلیت پارک دامین است. همواره برای مدیریت دامنه‌ها تاثیر آن بر سئو سایت نیز مطرح می‌شود. ازاین‌رو در این مقاله می‌خواهیم به سوال «پارک دامنه چیست و چگونه بر سایت و سئو تأثیر می‌گذارد؟» پاسخ دهیم. با ما همراه باشید تا با مطالعه مقاله متوجه شوید پارک دامنه یا Domain parking یعنی چه و با تفاوت آن با ریدایرکت و سایر اصطلاحات مربوط به دامنه آشنا شوید.

پارک دامنه؛ قابلیت اضافه کردن چندین دامنه به دامنه اصلی پارک شده

پارک دامین یا همان پارک دامنه قابلیتی است که به وسیله آن می‌توان یک یا چند دامنه متفاوت را روی یک دامنه مشخص، پارک کرد؛ به این معنی که هر کدام از دامنه‌های پارک شده روی دامنه اصلی را در اینترنت جستجو کنید، محتوای یکسانی را مشاهده خواهید کرد. به‌عبارتی‌ دیگر، مخاطبان با ورود به هر دامنه، محتوایی که روی دامنه اصلی است را مشاهده کنند؛ این کار از طریق کنترل‌پنل هاست انجام می‌شود. برای درک بهتر اینکه پارک دامنه چیست، در ادامه مثالی را طرح می‌کنیم.

تصور کنید بک کسب‌وکار تازه تاسیس اینترنتی دارید و اسم سایت شما هم iranserver.ir است. بعد از مدتی کسب‌و‌کارتان بزرگ‌تر می‌شود و در این مرحله شما نگران کپی کردن اسم کسب و کارتان خواهید شد! برای رفع این نگرانی لازم است دامنه خود با سایر پسوندها از جمله iranserver.com و  iranserver.net را نیز ثبت کنید. اگر پس از ثبت دامنه‌، آن‌ها را روی دامنه اصلی خود (iranserver.ir) پارک کنید، مخاطبان در صورت جستجوی هریک از دامنه‌های فرعی iranserver.com و  iranserver.net، محتوای صفحه دامنه اصلی یعنی iranserver.ir را مشاهده خواهند کرد؛ درصورتی‌که آدرس URL همان دامنه‌ای که جستجو کرده‌اند را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: آموزش فوت و فن های استفاده از کلمات کلیدی در تولید محتوا 

پارک دامنه چیست

کاربرد پارک دامنه 

در واقع مهم‌ترین کاربرد پارک دامنه همان موردی است که ابتدای مقاله و در قالب مثال توضیح دادیم. اغلب کسب‌و‌کارهای اینترنتی بزرگ، برای جلوگیری از سوء استفاده و خطاهای تایپی، از پارک دامنه استفاده می‌کنند. سه مورد از کاربردهای اصلی پارک دامین عبارت‌اند از:

  • جلوگیری از سوءاستفاده و کپی‌برداری: با خرید پسوندهای مختلف دامنه (مثل .com، .ir، .net)، می‌توانید مانع سوءاستفاده یا استفاده اشتباه کاربران از نام برند خود شوید. 
  • حفظ دامنه‌های ارزشمند: اگر دامنه‌ای که برای آینده یا پروژه‌ای خاص می‌خواهید ثبت کنید، ممکن است توسط دیگران خریداری شود. با پارک دامنه، می‌توانید آن را از دسترس دیگران خارج کنید و در زمان مناسب استفاده کنید.
  • هدایت ترافیک به دامنه اصلی: دامنه‌های پارک‌شده به‌عنوان دامنه‌های جایگزین (alias) عمل می‌کنند و کاربران را به دامنه اصلی هدایت کنند، بدون اینکه محتوای جداگانه‌ای داشته باشند.

در نظر داشته باشید استفاده نادرست از پارک دامنه، ممکن است به‌دلیل محتوای تکراری تأثیر منفی بر سئو داشته باشد؛ به همین دلیل بهتر است به‌جای پارک دامنه با هدف حفظ مخاطب، از ریدایرکت استفاده شود تا از مشکلات سئو بتوان جلوگیری کرد. با این حال اگر نیاز به پارک دامنه در کنترل پنل پلسک را دارید، مقاله «نحوه پارک دامنه در کنترل پنل پلسک» برای شما مفید خواهد بود. در ادامه تاثیر پارک دامین بر سئو را به‌طورکامل بررسی می‌کنیم.

بررسی تاثیر پارک دامنه بر سئو؛ پارک دامنه یا ریدایرکت ۳۰۱؟

پارک دامنه به‌خودی خود تأثیر مستقیم مثبتی بر سئو ندارد و حتی ممکن است به سئو آسیب برساند. وقتی یک دامنه پارک شده به یک صفحه تکراری یا بی‌محتوا ارجاع داده شود، موتورهای جستجو ممکن است این وضعیت را به‌عنوان محتوای تکراری یا ضعیف تشخیص دهند که نتیجه آن کاهش رتبه سایت در نتایج جستجو است. الگوریتم‌های گوگل به محتوای منحصربه‌فرد و کاربرپسند اهمیت بسیاری می‌دهند و نمایش محتوای یکسان از طریق چند دامنه به جریمه منجر خواهد شد​.

برای جلوگیری از این مشکلات، توصیه می‌شود به‌جای استفاده از پارک دامنه برای هدایت کاربران به سایت اصلی، از ریدایرکت ۳۰۱ استفاده کنید؛ این روش به گوگل اعلام می‌کند که یک دامنه به‌صورت دائمی به دامنه دیگری هدایت شده و هیچ‌گونه محتوای تکراری وجود ندارد. با این کار از جریمه جلوگیری می‌شود و علاوه‌بر حفظ اعتبار سئوی دامنه اصلی، اعتبار دامنه ریدایرکت نیز به آن منتقل می‌شود؛ در نتیجه رتبه سایت در نتایج جستجو رشد کرده و  تثبیت خواهد شد.

پارک دامنه چیست

تفاوت پارک دامنه با ریدایرکت چیست؟

یکی دیگر از کلمات تخصصی در حوزه وب ریدایرکت است که در لغت، معنی تغییر مسیر را می‌دهد. برای اینکه ببینیم پارک دامین با ریدایرکت چه فرقی دارد، ابتدا باید به سوال «ریدایرکت چیست»‌ پاسخ دهیم. در واقع ریدایرکت، مسیر کاربر را از صفحه‌ای به صفحه‌ دیگر، یا از آدرسی به آدرس دیگر تغییر می‌دهد. درحالی‌که پارک دامنه، کاربر را به همان مسیر دامنه می‌رساند اما محتوای دامنه‌ای با عنوان دامنه اصلی پارک شده را نمایش می‌دهد. برای درک بهتر تفاوت پارک دامنه با ریدایرکت به مثال زیر توجه کنید:

تصور کنید شما دامنه iranserver.net را روی دامنه iranserver.ir ریدایرکت کرده‌اید. هنگامی‌ که کاربر دامنه iranserver.net را در مرورگرش وارد کند، صفحه‌ iranserver.ir را مشاهده خواهد کرد و در بخش URL مروگر نیز آدرس iranserver.ir را می‌بیند؛ به عبارت ساده انگار از ابتدا همان دامنه iranserver.ir را در مرورگر وارد کرده است.

در واقع در پارک دامنه کاربر در دامنه‌ای است که ابتدا نامش را جستجو کرده بود. اما در ریدایرکت کاربر به آدرس نهایی منتقل می‌شود و عملا آدرس اول نقش یک پورتال منتقل‌کننده را ایفا می‌کند.

تفاوت پارک دامنه با ادان دامین، ساب دامنه، دامنه جانشین

در بخش پایانی این مقاله، قصد داریم به بررسی تفاوت‌های پارک دامنه با مفاهیم مشابه مانند ادان دامین، ساب دامنه و دامنه جانشین بپردازیم. برخی از افراد این اصطلاحات را با پارک دامنه اشتباه می‌گیرند، در حالی که هرکدام کاربرد و عملکرد متفاوتی دارند.

  • ادان دامین (Addon Domain): هنگام خرید هاست ممکن است با ویژگی‌ای به نام «ادان دامین» مواجه شده باشید. این قابلیت به شما اجازه می‌دهد چندین وب‌سایت با نام‌ها و محتوای کاملاً متفاوت را روی یک هاست مدیریت کنید. در واقع، می‌توانید با یک هاست، دو یا چند وب‌سایت مستقل ایجاد کنید که هر کدام دامنه مخصوص به خود را دارند.
  • ساب دامنه (Subdomain): ساب دامنه، بخشی اضافه بر دامنه اصلی است که به‌صورت مجزا در یک فولدر جداگانه ذخیره می‌شود. آدرس آن معمولاً با یک نقطه در ابتدای دامنه اصلی مشخص می‌شود. برای مثال، آدرس وبلاگ ایران سرور به‌صورت blog.iranserver.com است که نشان‌ می‌دهد از یک ساب دامنه برای بخش مجزای بلاگ استفاده می‌شود.

با آگاهی از هریک از این اصطلاحات می‌توانید بهترین و مناسب‌ترین تصمیم‌گیری را برای سایت و دامنه‌های خود داشته باشید. 

👈 برای اطلاعات بیشتر، مقاله ساب دامین چیست و آموزش نصب آن را بخوانید.

پارک دامنه چیست

برای پارک دامنه موردنظر می‌توانید از ایران سرور کمک بگیرید!

در این مقاله به مفهوم پارک دامنه و تاثیر آن بر سئو پرداختیم. در نهایت متوجه شدیم، پارک دامنه ابزار مفیدی برای مدیریت و محافظت از نام برند و دامنه‌های مرتبط با آن است. این روش به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا بتوانند از سوءاستفاده‌ جلوگیری و دامنه‌های ارزشمند خود را حفظ کنند. با این حال، باید توجه داشت که استفاده نادرست از پارک دامنه می‌تواند تأثیر منفی بر سئو داشته باشد، به‌ویژه اگر باعث ایجاد محتوای تکراری شود. 

برای بهینه‌سازی عملکرد سئو، استفاده از ریدایرکت ۳۰۱ به جای پارک دامنه پیشنهاد می‌شود؛ زیرا این روش به‌طورمستقیم به موتورهای جستجو اعلام می‌کند که دامنه به‌طور دائمی به دامنه دیگری هدایت شده است و از مشکلات محتوای تکراری جلوگیری خواهد کرد. در صورتی‌که نیاز به راهنمایی برای پارک دامنه در سی پنل دارید، مقاله «پارک دامنه در cpanel» برای شما مفید خواهد بود. همچنین در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر می‌توانید با تیم پشتیبانی ایران سرور تماس بگیرید.

سوالات متداولی که شما می پرسید؟

۱. آیا دامنه‌های پارک شده منقضی می‌شوند؟

بله؛ دامنه‌های پارک شده مانند هر نام دامنه دیگری منقضی خواهد شد. در واقع نام دامنه برای یک دوره زمانی خاص ثبت می‌شود و مالک باید آن را قبل از موعد انقضا تمدید کند تا بتواند به استفاده از دامنه ادامه دهد.

۲. آیا دامنه پارک شده به SSL نیاز دارد؟

در واقع امکان نصب گواهی جداگانه برای دامنه پارک شده وجود ندارد. دامنه پارک شده و دامنه اصلی فقط می‌توانند یک گواهی SSL داشته باشند؛ بنابراین، راحت‌ترین راه برای ایمن‌سازی دامنه اصلی و دامنه فرعی، استفاده از گواهی SSL مولتی دامین است.

۳. آیا دامنه پارک شده می‌تواند ایمیل دریافت کند؟

بله؛ امکان ایجاد حساب‌های ایمیل برای دامنه‌های پارک شده شما وجود دارد. برای این کار به Site Tools > Email > Accounts بروید. در قسمت «Select Domain» نام دامنه مورد نظر را از منوی کشویی انتخاب کنید. تمام جزئیات مربوط به اکانت جدید خود را مشخص کرده و روی Create کلیک کنید.

منابع:

blog.hubspot

support.hostinger

godaddy

namepros

quora

برچسب ها:
4/5 - (1 امتیاز)

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

هوش مصنوعی جمینی گوگل

گوگل جمینی چیست و چگونه کار می‌کند؟

0
هوش مصنوعی جمینی گوگل، یکی از چند ابزار بمب در سال 2024 بود که به‌سرعت دنیای اینترنت را دست‌خوش تغییر کرد. آقای ساندرا پیچای، مدیرعامل…

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست