12 روش ساده و اثبات‌شده برای رفع خطای Request Timeout 408 

دسته بندی: آموزش, برنامه‌نویسی و توسعه وب

خطای Request Timeout 408، بیان‌گر تاخیر یا وقفه میان سرور  و کلاینت است؛ جایی‌که سرور در زمان پیش‌بینی‌شده واکنشی نشان نمی‌دهد و کلاینت را در حالت تعلیق نگه می‌دارد. سم‌ترین اتفاقی که می‌تواند در عصر هوش مصنوعی، برای یک وب‌سایت بیفتد! اما این مشکل راه‌حل‌های کارامد و اثبات‌شده‌ای دارد که در این مقاله، به آن‌ها می‌پردازیم. هر کدام از این روش‌ها، با سرعت و سادگی هرچه‌تمام انجام می‌شوند. پس سطح دانش فنی و تسلط شما روی مدیریت سرور (سرور چیست؟) هیچ اهمیتی ندارد و می‌توانید آموزش رفع خطای Request Timeout 408 این مقاله را با خیال راحت دنبال کنید.

خطای Request Timeout 408 چیست؟

خطای 408 Request Timeout که با نام کد وضعیت “HTTP status code 408 Request Timeout” هم شناخته می‌شود، زمانی رخ می‌دهد که سرور در بازه زمانی مورد انتظار به درخواست کلاینت پاسخ ندهد. این تاخیر می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی مانند تراکم شبکه، اضافه بار پردازشی سرور یا مشکلات اتصال به اینترنت کلاینت باشد.

این خطا هنگام دسترسی کاربران به وب‌سایت‌ها، تعامل با وب‌اپلیکیشن‌ها یا برقراری اتصال با API ظاهر می‌شود و به‌طور بالقوه تجربه و بهره‌وری آن‌ها را مختل می‌کند.

بیشتر بخوانید: وب سرور چیست؟ آشنایی کامل با انواع Web Server

6 دلیل بروز خطای Request Timeout 408

عوامل متعددی دلیل بروز خطای Request Timeout 408 هستند که مهم‌ترین آن‌ها را در ادامه توضیح داده‌ایم.

1. پهنای باند کم و مشکلات اتصال در کلاینت

پهنای باند محدود و کم (پهنای باند چیست)، ازدحام شبکه یا اتصالات ناپایدار اینترنت می‌توانند باعث تاخیر در ارسال درخواست‌های کلاینت شوند و وقفه زمانی رخ دهد.

2. URLهای نادرست یا غیر قابل دسترس

خطای Request Timeout 408

نوشتن URLهای نادرست یا تلاش برای دسترسی به منابع غیرعمومی، می‌توانند سرور را گیج کنند. در نتیجه باعث اتلاف وقت و اختلال در ارتباط شوند.

3. مشکلات پیکربندی در سرور و کلاینت

تنظیمات نادرست در زمان سرور و کلاینت یا تخصیص منابع ناکافی هم باعث بروز خطای Request Timeout 408 می‌شوند؛ چون این عوامل روی پردازش درخواست کلاینت تاثیر منفی می‌گذارند.

4. اختلال‌های عملکردی در برنامه‌های سرور یا کلاینت

الگوریتم‌های ناکارآمد، کوئری‌های کم سرعت در پایگاه داده، یا کدهای پرمصرف در منبع کد اپلیکیشن‌ها، زمان پردازش درخواست کلاینت را طولانی‌تر می‌کنند. همچنین استفاده از برنامه‌های قدیمی یا نرم‌افزارهای کرک‌شده در سیستم کلاینت، می‌توانند این مشکل را ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: دیتابیس چیست و چه کاربردی دارد؟

5. اضافه بار سرور

سرورهایی که توسط درخواست‌های هم‌زمان بمباران می‌شوند، درگیر پردازش بیش‌ازحد شده و ممکن است برای پردازش سریع هر درخواست به مشکل برخوردند.

6. فایروال یا نرم‌افزار امنیتی کلاینت

گاهی اوقات فایروال یا نرم‌افزار امنیتی سیستم کلاینت طوری پیکربندی شده‌اند که تمام فعالیت‌های آنلاین را پیمایش و ویروس‌یابی کنند. در این حالت سرعت ارسال و دریافت بسته داده به‌شدت کند شده و بدون رسیدن به نتیجه، به پایان می‌رسد. (ایران سرور خدماتی از قبیل سرور مجازی ویندوز و لینوکس را به صورت اختصاصی ارائه می‌دهد)

آموزش رفع خطای Request Timeout 408

برای رفع ارور Request Timeout 408، 6 روش را از سمت کلاینت و 6 روش را از سمت سرور انجام می‌دهیم. البته اجرای یک روش هم می‌تواند مشکل را حل کند؛ اما گاهی نیاز به اجرای بیش‌از یک روش خواهیم داشت.

1. بررسی درست بودن URL در سمت کلاینت

ابتدا URL را از نظر غلط املایی، URLهای مبهم یا نادرست و صفحات قدیمی بررسی کنید. اگر URL نامعتبر باشد یا به منبع نامعتبر ختم شود، ممکن است در پردازش درخواست مشکلی به‌وجود بیاید که باعث رخ دادن خطای Request Timeout 408 می‌شود. 

2. عیب‌یابی پلتفرم مقصد از سوی کلاینت

اگر هنگام دسترسی به یک پلتفرم یا وب‌سایت خاص با خطای 408 مواجه شدید، هرگونه مشکل یا قطعی را در آن بررسی کنید. 

اگر مشکل در سمت بک‌اند یا فرانت‌اند پلتفرم است، باید منتظر بمانید تا توسط توسعه‌دهندگان آن برطرف شود. اما اگر یک بنر رسمی در سایت می‌بینید که دلالت بر خرابی سیستم دارد، بهترین کار تماس با تیم پشتیبانی و اطلاع از زمان برگشت سیستم به حالت عادی است.

3. برگرداندن سیستم خودتان به وضعیت قبلی

به‌روزرسانی‌ها یا تغییرات اخیر سیستم‌ شما ممکن است به‌شکل ناخواسته باعث ایجاد تداخل یا مشکلات پیکربندی شوند. پس آن را به حالت قبلی بازگردانید و تنظیمات سرور، به‌روزرسانی نرم‌افزار یا تغییر تنظیمات شبکه را برگردانید. 

4. حذف افزونه، ماژول یا اکستنشن جدید در کامپیوتر کلاینت

نکته مهم: پیش از انجام این کار، حتما یک نسخه بکاپ از مرورگر و سیستم‌تان بگیرید تا در صورت بروز مشکل یا اختلال ناشی از حذف این موارد، بتوانید تنظیمات درست را بازگردانید.
مشکلاتی که منجربه بروز خطای Request Timeout 408 می‌شوند ممکن است توسط افزونه وردپرس، ماژول‌ها یا اکستنشن‌ها که به مرورگرتان اضافه کرده‌اید، ایجاد شوند. رفع ارور Request Timeout 408 در چنین حالتی، با غیرفعال کردن این موارد جدید یا خاموش کردن به‌روزرسانی‌هایشان ممکن می‌شود.

همچنین می‌توانید این موارد را از روی سیستم‌تان Uninstall کنید. اگر باز هم مشکل برطرف نشد، نسخه‌های به‌روزشده آن‌ها را دانلود و نصب کنید.

5. بررسی تغییرات احتمالی پایگاه داده در سیستم کلاینت

تغییرات در ساختار پایگاه داده یا کوئری‌های آن باعث بروز این خطا می‌شوند؛ چون روی سرعت پردازش درخواست‌ها تاثیر منفی می‌گذارند و باعث وقفه می‌شوند. برای رفع ارور Request Timeout 408 در مواجه با مشکلات مربوط‌به پایگاه داده، عملکرد کوئری‌ها را بررسی کنید و به وضعیت آن‌ها در پایگاه داده نگاه بیندازید. اگر مشکل از این محل نشات می‌گیرد، تمام کوئری‌های مخرب یا مشکوک را در یک پروفایل جدید بگنجانید و پایگاه داده سالم را به برنامه وصل کنید.

6. بررسی ترافیک پایگاه داده سیستم کلاینت

ترافیک پایگاه داده را کنترل کنید و هرگونه افزایش غیرمنتظره‌ای را که ممکن است به گلوگاه‌های منابع اشاره کند را زیر نظر بگیرید. 

7. اطمینان از پیکربندی صحیح سرور 

اولین اقدام در رفع ارور Request Timeout 408، اطمینان از پیکربندی سرور است که باید در محدوده زمانی مناسب، برای رسیدگی به درخواست‌های دریافتی و ارائه پاسخ به آن‌ها آماده باشد. در تنظیمات و پیکربندی سرور، باید نحوه تخصیص درست منابع، محدودیت‌های اتصال و مقادیر زمان‌بندی (Timeout Values) را چک کنید.

اگر از آپاچی استفاده می‌کنید، می‌توانید فایل htaccess. را در دایرکتوری root سایت‌تان جست‌وجو کرده و آن را باز کنید. سپس به‌دنبال خطوط زیر در این فایل بگردید:

  • KeepAliveTimeout
  • RequestReadTimeout

اگر این دستورالعمل‌ها را پیدا کردید، می‎توانید نماد # را بنویسید تا این خط از کد کامنت در نظر گرفته شود و در اجرای کدها لحاظ نشود. سپس فایل را ذخیره و صفحه مرورگر را مجدد بارگزاری کنید.

روش انجام کار در وب‌سرور NGINX هم به‌همین‌شکل است.

بیشتر بخوانید: وب سرور nginx چیست و چگونه کار می‌کند؟

رفع ارور Request Timeout 408

8. بررسی لاگ‌های سرور

گزارش‌های سرور را در فایل Log موجود در کنترل پنل آن بررسی کنید تا ردپای خطای Request Timeout 408 را بگیرید. گزارش‌های این فایل می‌توانند درخواست‌های خاصی را که به پایان رسیده‌اند، نشان دهند و به شناسایی جریان‌های کاری سرور یا علت این خطا کمک کنند. تمام فایل را پیمایش کنید و ردپای هرگونه پیام خطا، علائم هشداردهنده یا سرنخ‌های گلوگاه عملکرد را بگیرید.

بیشتر بخوانید: error_log چیست؟ جلوگیری از ایجاد error log در هاست

برای دیدن لاگ‌های سرور در وردپرس (وردپرس چیست؟)، کد زیر را در فایل wp-config.php بنویسید:

;define( 'WP_DEBUG', true )
;define( 'WP_DEBUG_LOG', true )
;define( 'WP_DEBUG_DISPLAY', false )

با اجرای این کدها، حالت اشکال زدایی وردپرس فعال می‌شود. حالا به کنترل پنل هاست سایت رفته و به بخش Logs مراجعه کنید.

رفع ارور Request Timeout 408

با طی کردن مراحل تا این‌جا، تمام جزئیات فعالیت سرورتان را می‌بینید. می‌توانید از منوی کشویی همین پنجره، روی access.log کلیک کنید تا تمام درخواست‌های HTTP از وب‌سایت‌تان لیست شوند. برای پیدا کردن دلیل بروز خطای Request Timeout 408، عبارت HTTP 408 را در کادر جست‌وجو بنویسید و تمام گزارش‌ها را بررسی کنید.

9. اشکال‌زدایی اسکریپت‌ها یا کدهای موجود در برنامه‌های سرور

اسکریپت‌ها یا کدهای سفارشی را در برنامه‌های سرورتان بررسی کنید؛ چون تمام این کدها اشکالات احتمالی را هنگام پردازش درخواست، شروع یا توقف آن نشان می‌دهند. ناکارامدی‌ها، کدهای طولانی و غیرضروری، کوئری‌های بهینه‌نشده در پایگاه داده یا سایر عناصر ایجادکننده تاخیر زمانی در این بخش خودشان را نشان می‌دهند. برای یافتن گلوگاه‌ها و اصلاح کد براساس آن‌ها، از روش‌های Performance Profiling، وضعیت‌های گزارش یا ابزارهای اشکال‌زدایی استفاده کنید.

10. استفاده از حافظه پنهان (Cache)

از مکانیسم‌های کش برای ذخیره و بازیابی داده‌هایی که پرتقاضا هستند، استفاده کنید تا نیاز به پردازش مکرر از سمت سرور کاهش یابد. حافظه پنهان می‌تواند به بهبود زمان پاسخ‌دهی و کاهش بار زیاد روی سرور کمک کند.

11. افزایش منابع سرور

افزایش منابع سرور مانند CPU، RAM و پهنای باند شبکه، از موثرترین راه‌های رفع ارور Request Timeout 408 هستند. اگر سرور به‌طور مداوم تحت فشار پردازش و بارهای سنگین باشد، استفاده از CDN (cdn چیست) و متعادل‌کننده بار (لود بالانسر چیست) هم پیشنهاد می‌شود.

12. نظارت و تجزیه‌وتحلیل عملکرد سرور

رفع ارور Request Timeout 408

کمک گرفتن از ابزارهای نظارتی برای ردیابی متریک‌های عملکرد سرور مانند میزان استفاده از CPU، درصد مشغول بودن حافظه در هر لحظه و طول زمان پاسخ‌ به درخواست، از راه‌های پیشنهادی ما برای رفع ارور Request Timeout 408 هستند. با زیرنظر گرفتن این معیارها در طول زمان، الگوهای غیرعادی یا جهش‌هایی که ممکن است نشان‌دهنده مشکلات عملکردی باشند، مشخص خواهند شد. 

بیشتر بخوانید: ارور 404 چیست؟ دلایل ایجاد خطای 404 و  روش رفع آن

جمع بندی 

درک هر دلیل بروز خطای Request Timeout 408، ما را در مسیر رفع درست و سریع آن قرار می‌دهد. برخی از رایج‌‌ترین دلایل خطای Request Timeout 408 پهنای باند کم و مشکلات اتصال، مشکلات پیکربندی سرور و اختلال‌هایی در برنامه‌های کلاینت یا سرور هستند. برای رفع این خطا، 12 راه‌کار عملی و بسیار ساده وجود دارد که برخی از آن‌ها باید در سیستم کلاینت و تعدادی هم روی سرور اجرا شوند. موثرترین راه‌کارهای رفع ارور Request Timeout 408 شامل افزایش منابع سرور، اطمینان از پیکربندی درست آن و بررسی درست بودن URL در سمت کلاینت هستند.

حالا که به انتهای مقاله رسیدیم، مایلیم بدانیم که شما در تجربه مواجه شدن با این ارور، چه اقدامی انجام دادید؟ آیا روش دیگری برای رفع آن می‌شناسید که ما از قلم انداخته باشیم؟ اگر بله، ما مشتاقانه منتظر خواندن دیدگاه شما در بخش نظرات همین مقاله هستیم. هرچه زودتر بهتر!

سوالات متداولی که شما می‌پرسید

  1. خطای Request Timeout 408 چیست؟

این خطا نشان می‌دهد که سرور پاسخ به‌موقعی از کلاینت دریافت نکرده است و زمان انتظارش برای درخواست تمام شده است. 

  1. رفع ارور Request Timeout 408 چگونه انجام می‌شود؟

بررسی تنظیمات سرور و اطمینان از صحیح بودن آن‌ها، بررسی لاگ‌های سرور و نوشتن درست URL، از راه‌حل‌های این خطا هستند.

  1. دلایل بروز خطای Request Timeout 408 کدامند؟

فایروال یا نرم‌افزار امنیتی کلاینت، اضافه بار سرور، مشکلات پیکربندی در سرور و کلاینت و URLهای نادرست یا غیر قابل دسترس از رایج‌ترین دلایل بروز خطای Request Timeout 408 هستند.

منابع:

mageplaza

CLOUDWAYS

Kinsta

5/5 - (1 امتیاز)

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

هوش مصنوعی جمینی گوگل

گوگل جمینی چیست و چگونه کار می‌کند؟

0
هوش مصنوعی جمینی گوگل، یکی از چند ابزار بمب در سال 2024 بود که به‌سرعت دنیای اینترنت را دست‌خوش تغییر کرد. آقای ساندرا پیچای، مدیرعامل…

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست