خطای 404 چیست؟ آموزش رفع خطای 404

دسته بندی: آموزش
رفع خطای 404

یکی از ارورهای رایجی که ممکن است کاربران در هنگام سرچ در مرورگر با آن مواجه شوند، خطای 404 است. تقریبا اکثر افراد تجربه روبه‌رو شدن با صفحه 404 را دارند اما رایج بودن این خطا به این معنا نیست که شما می‌توانید به راحتی از کنار این ارور، عبور کنید.

بی‌توجهی به صفحات 404 در وب سایت، می‌تواند آسیب‌های زیادی به اعتبار و برند شما وارد کند. هنگامی که کاربران در وب سایت شما در صفحه 404 قرار می‌گیرند، باعث افزایش نرخ پرش شده و همچنین به سئو سایت شما نیز آسیب وارد می‌کند. به همین دلیل ما در این مقاله قصد داریم در مورد خطای 404، دلیل به وجود آمدن این خطا و رفع خطای 404 صحبت کنیم. پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

خطای 404 چیست؟

به بیان ساده اگر صفحه مورد نظر کاربر در سرور پیدا نشود، ما با خطای 404 مواجه می‌شویم. اما اگر بخواهیم نگاهی تخصصی به این موضوع داشته باشیم، باید بگوییم “خطای 404 یک کد وضعیت http است که در سرچ کنسول در دسته خطاهای 4xx قرار می‌گیرد”

وقتی شما در مرورگر به دنبال صفحه خاصی هستید، مرورگر عناصر را از سرور دریافت کرده و به کاربران نمایش می‌دهد. اگر فایل درخواستی مرورگر در سرور یافت نشود، شما با خطای 404 مواجه می‌شوید.

این خطا می‌تواند توسط خود سرور و یا توسط طراح سایت به یک صفحه 404 که از قبل طراحی شده به شما نمایش داده شود. البته به این موضوع توجه داشته باشید که تا حد امکان کاربران نباید با این صفحه مواجه شوند و بهتر است صفحاتی را که دیگر وجود ندارند به صفحات مرتبط دیگر ریدایرکت کنید.

تعریف خطای 404

بیشتر بخوانید: آموزش رفع خطای Dns_probe_finished_nxdomain با 9 روش عملی و سریع

شناسایی صفحات با خطای 404

اگر در هنگام جستجو صفحه‌ای با پیغام های زیر مواجه شدید، صفحه دارای خطای 404 است.

  • 404 Error
  • 404 Not Found
  • HTTP 404
  • We can’t find the page you’re looking for
  • 404 File or Directory Not Found
  • The requested URL was not found on this server
  • Error 404 Not Found
  • HTTP 404 Not Found
  • Page Not Found404

چرا با خطای 404 مواجه می‌شویم؟

  1. خطای 404 به دلیل اشتباه از سمت کاربر!

همانطور که پیش‌تر گفتیم یکی از رایج‌ترین خطاهای سمت کاربر، خطای 404 است که دلیل اصلی به وجود آمدن این خطا ” اشتباه از سمت کاربر” است. منظور از اشتباه کاربر این است که ممکن است شما آدرس صفحه را به درستی در مرورگر تایپ نکنید و به دنبال صفحه‌ای باشید که اصلا در آن سایت وجود ندارد.

  1. حذف صفحات سایت

یکی دیگر از دلایل ایجاد خطای 404 این است که صفحه مورد نظر از سایت حذف شده و شما از این موضوع مطلع نیستید. بنابراین شما به دنبال صفحه‌ای هستید که دیگر در سایت وجود ندارد!

  1. ریدایرکت و تغییر آدرس صفحه

گاهی اوقات ممکن است آدرس صفحه‌ای در وب سایت تغییر کند. به طور مثال به دلایلی صفحه‌ای به آدرس 404 error به آدرس جدید what is 404 error تغییر مسیر پیدا می‌کند. بنابراین اگر این صفحه را به آدرس جدید ریدایرکت نکنیم، کاربران با مراجعه به آدرس اول با خطای 404 مواجه می‌شوند.

  1. خطا از سمت سرور

همانطور که می‌دانید خطای 404 به سمت کاربر مربوط می‌شود و به ندرت این خطا به دلیل مشکلات از سمت سرور پیش می‌آید. اما به هر صورت برای تکمیل بررسی دلایل ایجاد این خطا، می‌توان به مشکل خوردن سرور را نیز به این موارد اضافه کرد.

[irp posts=”20721″ name=”خطای 503 چیست؟ چطور آن را رفع کنیم؟”]

چگونه خطای 404 را رفع کنیم؟

  1. بارگذاری مجدد صفحه

یکی از ساده‌ترین روش‌های رفع خطای 404، بارگذاری مجدد صفحه است. گاهی اوقات ممکن است صفحه به دلیل مشکلی از سمت اینترنت به درستی بارگیری نشده باشد. در این صورت تنها کافی است صفحه را با کلید F5 ، Refresh کنید.

  1. آدرس سایت را یک بار دیگر بررسی کنید

اشتباه در وارد کردن آدرس صفحات 404

در بیشتر مواقع خطای 404 به دلیل تایپ اشتباه آدرس و یا URL صفحه به وجود می‌آید. ممکن است این اشتباه دستی و یا از طریق لینک اشتباه، رخ داده باشد اما در هر صورت بهتر است یکبار دیگر آدرس را به دقت وارد کنید. جدا از اشتباهات تایپی، هرگونه حذف و یا اضافه کردن یک اسلش و یا عدد می‌تواند منجر به خطای 404 شود.

  1. برای رفع خطای 404 یک گام به عقب برگردید

شما می‌توانید برای رفع خطای 404 از دایرکتوری بالای صفحه، یک مرحله به عقب برگردید. به طور مثال اگر به دنبال علت نمایش خطای 403 هستید و به آدرسی اشتباه مانند

https://blog.iranserver.com/what-is-403–error/ هدایت شده‌اید، بهتر است یک مرحله به عقب یعنی به صفحه https://blog.iranserver.com/ برگردید. این عمل را آنقدر تکرار کنید تا به یک آدرس صحیح برسید. سپس می‌توانید از طریق جستجو در آن صفحه به دنبال صفحه هدف بگردید.

یعنی اگر “صفحه علت خطای 403” یافت نشد، یک مرحله به عقب یعنی صفحه بلاگ ایران سرور برگردید و به کمک سرچ، صفحه مورد نظر خود را پیدا کنید. البته ممکن است این روش همیشه کارآمد نباشد.

  1. حذف کش مرورگر

حذف کش مرورگر

برای رفع خطای 404 می‌توانید کش مرورگر گوشی و یا کامیپوتر خود را پاک کنید. گاهی اوقات آدرس صفحات در حافظه، کش می‌شوند. برای اینکه مطمئن شوید این خطا به دلیل کش سیستم و یا گوشی است، می‌توانید همان آدرس را با وسیله دیگری امتحان کنید.

به طور مثال اگر آدرس در موبایل به شما نمایش داده نمی‌شود ولی با همان آدرس به صفحه موردنظر در تبلت دسترسی دارید، مشکل از کش موبایل شما بوده و باید کش را پاک کنید.

  1. از صفحه اصلی سایت جستجو کنید

یکی از ساده ترین روش‌ها برای رفع خطای 404، جستجو مطلب مورد نظر در سایت است. معمولا تمامی سایت‌ها، باکس سرچ را برای تجربه کاربری بهتر در اختیار کاربران قرار می‌دهند. شما می‌توانید با سرچ چند کلمه مرتبط با موضوع موردنظر به راحتی به صفحه هدف دسترسی داشته باشید.

  1. با پشتیبان سایت ارتباط بگیرید

رفع خطای 404 با تماس با پشتیبانی سایت

درنهایت آخرین راه برای رفع خطای 404 تماس و ارتباط با تیم پشتیبانی وب سایت است. اگر صفحه مورد نظرشما از سایت حذف شده باشد، پشتیبان شما را به صفحه مرتبط هدایت می‌کند و اگر آدرس صفحه تغییر کرده باشد و شما با صفحه 404 مواجه شده‌اید، کارشناس سایت گزارش خطا را از شما دریافت کرده و سریعا برای رفع آن اقدام می‌کند.

[irp posts=”17730″ name=”علت نمایش خطای 403 چیست؟ آیا واقعاً ممنوعیتی هست؟”]

رفع خطای 404 توسط ادمین سایت

  1. طراحی صفحه 404 برای نمایش به کاربر

خیلی از وب سایت ها برای داشتن رابط کاربری بهتر، یک صفحه برای نمایش خطای 404 ایجاد می‌کنند. در این صفحه می‌توانید یک باکس جستجو و یا لیستی از مطالب پیشنهادی را قرار بدهید. در این صورت احتمال نارضایتی کاربر کمتر شده و نرخ پرش کاهش می‌یابد.

  1. صفحات 404 را به آدرس جدید ریدایرکت کنید

اگر صفحاتی در سایت شما حذف شده‌اند و یا تغییر آدرس داده‌اید، حتما صفحات با آدرس اول را به صفحات مرتبط ریدایرکت کنید تا احتمال مواجه شدن با صفحه 404 تا حدامکان کاهش پیدا کند.

  1. برطرف کردن لینک های شکسته

شما باید لینک های شکسته سایت را که به هر دلیلی در صفحات وجود دارند، شناسایی و برطرف کنید. لینک‌هایی را که به آدرس های اشتباه و یا آدرس هایی که دیگر در وب سایت وجود ندارند، پیداکرده و ریدایرکت‌های لازم را انجام دهید.

بیشتر بخوانید: ارور 503 چیست؟ بررسی علت به وجود آمدن و رفع خطای 503 با 10 روش

خطای 404 به دلیل وجود لینک های شکسته

چرا رفع خطای 404 مهم است؟

از آنجایی که بیشتر جستجوها در موتور جستجو گوگل انجام می‌شود، شناسایی کدهای خطا در پروتکل http اهمیت زیادی دارد. گوگل به دنبال افزایش رضایت کاربران و بهبود تجربه کاربری است. به همین دلیل اگر تعداد صفحات 404 در وب سایت شما زیاد باشد و شما توجهی به برطرف کردن آنها نداشته باشید، در واقع قانون گوگل را نقض کرده‌اید چراکه ” کاربران در رسیدن به صفحه هدف با مشکل مواجه شده‌اند.”

پس باید منتظر جریمه گوگل و افت اعتبار و رتبه سایت خود باشید. از طرف دیگر همانطور که می‌دانید گوگل خطای 404 را در سرچ کنسول نمایش می‌دهد و این به این معناست که گوگل به رفع خطای 404 اهمیت زیادی می‌دهد.

 

سخن آخر

یکی از متداول ترین خطاها در سمت کاربر، خطای 404 است که می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود که خطا از سمت سرور کمترین احتمال را دارد. دراکثر مواقع خطای 404 به دلیل اشتباه از سمت کلاینت و یا ادمین سایت به وجود می‌آید و در هرصورت به این معناست که ” صفحه مورد نظر وجود ندارد”.

گر این خطا از سمت ادمین سایت باشد، باید سریعا برطرف شود تا تاثیر منفی بر سئوی سایت نداشته باشد و اگر این خطا به کاربر مربوط شود، ما در این مقاله به طورکامل به رفع این خطا توسط کاربر پرداخته‌ایم.

شما می‌توانید نظرات و پیشنهادات خود را از طریق کامنت با تیم ایران سرور به اشتراک بگذارید. امیدواریم از این مطلب نهایت بهره را برده باشید. از اینکه تا انتها همراه ما بودید، متشکریم.

5/5 - (1 امتیاز)

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

OpenWrt چیست و چه کاربردهایی دارد؟

OpenWrt چیست و چه کاربردهایی دارد؟

0
OpenWrt یک توزیع لینوکس برای روتر شماست که مانند سایر توزیع‌های لینوکس، یک package manager دارد که به شما امکان می‌دهد تا packages را از…

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست