کاهش مصرف منابع در وردپرس موضوع مهمی در رتبه گرفتن آن است؛ چون این پارامتر، طی سالهای اخیر به یکی از مهمترین فاکتورها ازنظر گوگل تبدیل شده است که بهشکلمستقیم روی رتبه سایت شما در گوگل تاثیر میگذارد. مصرف منابع یکی از دلایل افزایش یا کاهش سرعت سایت وردپرسی است؛ اما چگونه این اتفاق میافتد و از چه راههایی باید این عملکرد را بهینه کنیم؟ ما این مقاله را برای بررسی «روش های کاهش مصرف منابع در وردپرس» نوشتهایم؛ اما در ادامه بهسراغ 20 راهکار کاهش منابع در وردپرس هم میرویم که آنها را بهشکل گامبهگام، همراهبا تصویر و توضیحات کافی ارائه دادهایم.
دلایل رایج مصرف بیش از حد منابع در وردپرس چیست؟
هر سایتی با مشکل کاهش سرعت مواجه میشود؛ جاییکه مدیران و متخصصان سئو دستبهدامن روشهای کاهش مصرف CPU در سایت میشوند. این موضوع برای سایتهای وردپرسی، با احتمال بیشتری رخ میدهد. دلیل آن هم کش سایت، افزونه های وردپرس، قالبهای سایت و موارد دیگر است.
اما اجازه دهید پاسخ جامعتری را در ادامه به سوال «دلایل رایج مصرف بیش از حد منابع در وردپرس چیست» بدهیم.
1. تمها و پلاگینهای غیرمفید و منقضیشده
بسیاری از تمها و پلاگینهای وردپرس ویژگیهای غیرضروری یا کدنویسی غیربهینه و ضعیفی دارند که باعث مصرف بیشازحد منابع در وردپرس و تحت فشار قرار دادن سرور میشوند.
2. Cron Jobs اضافی و وظایف زیاد در پسزمینه سرور
کارهای پسزمینه ثابت، بهویژه Cron Jobs با برنامهریزی ضعیف یا غیرضروری، میتوانند مصرف منابع سایت وردپرسی را افزایش دهند.
3. تصاویر و فایلهای چندرسانهای بهینهنشده
موضوع بهینهسازی تصاویر در سایتهای وردپرسی بسیار مهم است؛ چون تصاویر فشردهنشده با حجم بالا، عاملی برای مصرف زیاد منابع در وردپرس هستند.
4. بههمریختگی پایگاه داده
انباشته شدن دادههای اضافی یا منسوخشده در دیتابیس میتواند باعث کندی پایگاه داده سایت وردپرسی شما شود. ازاینرو، وبسایتتان از RAM و CPU بهشکلی غیربهینه و زیاد استفاده میکند.
5. کدهای ضعیف در هسته ابزارهای وردپرس
کدهای ناکارآمد هم منجربه مصرف زیاد CPU، RAM و سایر منابع سختافزاری هاست وردپرس و سایت وردپرسی میشوند. مانند زمانی که برای یک درخواست کوچک از کلاینت، سرور مجبوربه پردازش درخواست و مصرف منابع برای پنج تا 10 ثانیه است.
6. کاهش سرعت Remote API
بهنظر میرسد که APIهای ریموت با پاسخ آهسته، باعث کند شدن سایت وردپرسی میشوند؛ حتی اگر استفاده از CPU و RAM در هاست شما زیاد نباشد.
7. پیکربندی نامناسب کش
کش کامل صفحات، اشیا و OPcode PHP باید بهدرستی تنظیم شوند؛ چون این حافظه میان CPU و RAM قرار گرفته و سرعت بالای آن، بهمعنی سرعت بالای سایتتان است. بههمیندلیل توصیه میکنیم که مقاله آموزش پاک کردن کش وردپرس را دستکم نگیرید.
8. حافظه قدیمی سرور
اگر سایت وردپرستان روی سروری با حافظه ضعیف و قدیمی باشد، همچنان سرعت پایینی را تجربه میکنید. در این حالت، CPU سرور باید منتظر بماند تا حافظه اطلاعات را واکشی و تحویل آن دهد. این فرآیند آهسته، منجربه افزایش انتظار CPU برای عملیات I/O میشود.
9. ترافیک بالا
افزایش ناگهانی ترافیک میتواند بر هاست تاثیر منفی بگذارد و باعث استفاده زیاد از CPU شود. این موضوع در هاستهای اشتراکی نمود بیشتری دارد.
بیشتر بخوانید: تفاوت هاست ووکامرس و وردپرس چیست؟ کدام یک بهتر است؟
20 راهکار عملی کاهش مصرف منابع در وردپرس در 2024
برای کاهش مصرف منابع در وردپرس، چند راه موثر را معرفی میکنیم تا اینکار را بهشکل عملی و ساده انجام دهید.
پیشنیاز کاهش مصرف منابع در وردپرس
اولین کاری که باید انجام دهید این است که میزان مصرف فعلی CPU سایت وردپرسیتان را بررسی کنید.
از این گذشته، شما نمیتوانید چیزی را قبل از آنکه اندازهگیری کنید و بدانید که هر معیار در کدام طیف قرار دارد، بهبود بخشید. موافقید؟
پس همه هاستهای مورداستفادهتان باید از نظر مصرف CPU بررسی شوند. ما اینکار را توسط cPanel انجام دادیم؛ اما از هر وب سروری که استفاده میکنید، میتوانید در صفحه اصلی آن، میزان مصرف CPU را در بخش “CPU Usage” ببینید.
1. حذف صفحهسازها
یا صفحهسازها را حذف کنید یا اگر الزامی به حضور آنها است، نمونه فعلی را با انواع سبک آن جایگزین کنید. پلاگینهای صفحهساز عالی هستند؛ چون با قابلیت Drag & Drop، توانایی ایجاد یک سایت منحصربهفرد را، بدون پرداخت هزینه به یک طراح حرفهای میدهند. از طرفی دیگر، با استفاده از آنها، برای ساخت یک سایت کاربردی با ظاهری جذاب، نیازی به دانستن حتی یک خط کد هم ندارید.
حتی معروفترین صفحهسازها مانند المنتور و Visual Elements هم مقدار زیادی کد را به هسته وردپرستان اضافه میکنند. آنها چنین کاری را با صفحاتتان هم انجام میدهند.
بهترین کاری که میتوان برای بهینه سازی منابع در وردپرس انجام داد، این است که تمام صفحهسازهای موجود را حذف کنید. سپس به همان صفحهساز سبک و عالی وردپرس – WP Bakery – اکتفا کنید. البتهکه Oxygen هم صفحهساز سبک و کارراهاندازی است. ویرایشگر بلوکی گوتنبرگ (Gutenberg) هم یکی دیگر از راهحلهای جذاب این چالش است.
بیشتر بخوانید: حل مشکل لود نشدن المنتور در کمتر از ۱ دقیقه! و بررسی علتهای آن
2. استفاده از CDN
خرید شبکه توزیع محتوا (CDN) میتواند یکی از بهترین تصمیمهای شما باشد؛ چون CDN قسمت اعظم فشار را از سرور شما کم کرده و اولین عامل در کاهش مصرف منابع در وردپرس است. البته استفادهاز یک CDN با کیفیت بالا شرط است؛ بهطوریکه بتوان با خرید سرور اختصاصی، سرعت بسیار بالایی را به سایت بخشید.
3. غیرفعال کردن قابلیت ردیابی استفاده وردپرس
برخی از افزونهها دادههای کاربران را جمع میکنند تا بتوانند از آنها برای بهبود محصولات خود بهره ببرند.
این کار به آنها کمک میکند تا کسبوکارشان را بهشکل کارآمدتری اداره کنند؛ اما بههیچوجه به شما و سایتتان کمکی نخواهند کرد. درواقع همین برنامهها باری مضاعف بر دوش CPU سرورتان هستند.
پس نباید اجازه دهید تا “Usage Tracking” در پسزمینه کار کنند.
برای مثال، در تصویر زیر نحوه درخواست پلاگین WP Rocket برای جمعآوری دادهها نشان داده شده است که باید آن را در همین حالت Off نگه داریم.
4. بهینهسازی کدهای سایت
فشردهسازی و ترکیب فایلها بهمنظور کم کردن حجم فایلهای CSS و JavaScript هم روش دیگری برای کاهش مصرف منابع در وردپرس است. این کار بهسادگی با کمک ابزارهای آنلاین مانند Autoptimize انجام میشود.
حذف کدهای غیرضروری CSS و JavaScript هم سرعت سایتتان را بهبود میبخشد.
بیشتر بخوانید: 3 روش بهینه سازی دیتابیس و افزایش سرعت سایت
5. غیرفعال کردن عملکردهای غیرکاربردی پلاگینها
هر افزونه وردپرس حاوی هزاران خط کد است که عملکردهای آن، بار مضاعف دیگری بر دوش CPU میاندازند. بنابراین فقط زمانی یک قابلیت را روشن کنید که مطمئن هستید از آن استفاده میکنید.
بهعنوان مثال، پلاگینهای رایج با عملکردهای سنگین عبارتند از Elementor، JetPack و Yoast…
در تصویر زیر، افزونه RankMath Pro را میبینید که بسیاری از عملکردهای غیرکاربردی آن را خاموش کردهایم؛ چون نیازی به آنها نداریم.
6. غیرفعال کردن عملکردهای غیرکاربردی ووکامرس
ووکامرس یک افزونه فروشگاهساز برای وردپرس است که محبوبیت بسیاری دارد؛ اما قدرت مصرف منابع آن هم زیاد است. بههمیندلیل است که هاست ابری بهترین نوع هاست، حتی برای فروشگاههای اینترنتی کمترافیک مبتنیبر ووکامرس است.
نحوه بهینه سازی منابع در ووکامرس هم میتواند غیرفعال کردن یک یا مجموعهای از آیتمهای زیر باشد:
- ویجتهای ووکامرس
- بخشهای سبد خرید (Cart Fragments)
- متاباکس وضعیت ووکامرس (WooCommerce Status Metabox)
- اسکریپتها و استایلهای ووکامرس
- افزونههای Feed خودکار محصولات
البته میتوانید از افزونه رایگان Disable WooCommerce Bloat هم استفاده کنید. همچنین پلاگین Asset CleanUp، راهکاری موثر برای حذف مقداری از افزایش بار روی سرور توسط ووکامرس است.
7. استقرار سایت روی هاست وردپرس
هاست وردپرس (هاست وردپرس چیست؟)، سروری بهینهشده برای استقرار و نگهداری سایتهای وردپرسی است. در این سرورها، پیشنیازهای اجرای وردپرس نصب شده و کدهای هرکدام از آنها هم بهینه شدهاند.
8. استفاده از افزونههای کاهش تعداد درخواستهای admin-ajax
یکی از راحتترین روشها برای بهینهسازی و تنظیم درخواستهای AJAX، نصب افزونههای کاهش تعداد درخواست admin-ajax است. این چهار افزونه گزینههای اول در لیست تمام مدیران سایت و متخصصان سئو است:
9. استفاده از کش (Caching)
استفاده از افزونههای کش کردن هم راه عالی برای کاهش مصرف منابع در وردپرس است. اگر کش کردن محتوای سایت و تبادلات میان کلاینت و سرور را فعال کنید، دیگر نیازی به تحمیل بار روی سرور برای هر درخواست نیست.
بنابراین با یک تیر سه نشان میزنید: 1) سرعت سایت بیشتر میشود، 2) رتبه سایتتان در نتایج گوگل بالا میرود و 3) کاهش مصرف منابع در وردپرس فقط با چند کلیک اتفاق میافتد. افزونههای لایت اسپید کش و وردپرس راکت این کار را بهخوبی انجام میدهند.
10. مراقبت از افزونههای کش
گاهی اوقات، در صورت زیادهروی در بهینه سازی منابع در وردپرس، بیشتر از آنکه به بهبود عملکرد سایتمان کمک کنیم، آن را دچار افت سرعت میکنیم.
پلاگینهای کش که در آیتم قبلی نام بردیم، یک نقطه ضعف دارند: باعث ایجاد مشکل مصرف بیشازحد CPU سرور میشوند. البته این اتفاق بهندرت رخ میدهد؛ اما عقل سالم حکم میکند که ما پیشازوقوع، از آن جلوگیری کنیم و مراقب باشیم.
وبسایت رسمی WP Rocket میگوید: «گاهی اوقات برخی از گزینههای موجود در تب File Optimization مانند Remove Query Strings یا Minify/Combine، در مواردی که سایت شما فایلهای CSS یا JS زیادی دارد، باعث استفاده بیشازحد CPU میشود.» بنابراین سعی کنید این گزینهها را غیرفعال نگه دارید تا مصرف CPU را در حد اعتدال و تحت کنترل خودتان درآورید.
حال برای اینکه مطمئن شوید مقصر مصرف زیاد منابع وردپرستان افزونه کش است یا خیر، یکبار سایت را با افزونه، سپس بدون آن باز کنید. ممکن است لازم باشد که اینکار را در طول یک هفته انجام دهید تا به اطمینان کافی برسید.
11. استفاده از فایروال
فایروال وبسایت با جلوگیری از هک شدن آن و حمله DDoS و حمله بروت فورس، امنیت را افزایش میدهد و باعث کاهش مصرف منابع در وردپرس میشود.
فایروالها به همه پلاگینهای امنیتی برتر متصل میشوند و سازگاری بالایی با هرکدام از آنها دارند. بهترین فایروالها WordFence و MalCare هستند.
بیشتر بخوانید: WAF چیست و چه کاربردی دارد؟ آموزش کامل فایروال برنامه وب
12. افزایش محدودیتهای اتصال همزمان به سرور
محدودیت اتصال (Connection Limits) آستانه مجاز برای وصل شدن تعداد IPهای جدید است که میتوانند در یک ثانیه، با هاست سایت شما تعامل داشته باشند.
درنظر گرفتن رقم بیشتر برای این پارامتر بهتر است؛ چون سرور را در یک عملکرد آرام نگه میدارد و منجربه بهینه سازی منابع در وردپرس میشود.
بسیاری از ارائهدهندگان خدمات هاستینگ اجازه تغییر و تنظیم محدودیتهای اتصال را بهصورت دستی میدهند؛ اما درصورت استفاده از هاست اشتراکی، باید درخواست تغییر را به پشتیبانی ارسال کنید. نمونهای از تنظیمات این پارامتر را در تصویر زیر میبینید.
13. مسدود کردن رباتهای مشکوک
طبق اظهار وبسایت The Atlantic، 52 درصد از ترافیک وب را ترافیک رباتها تشکیل میدهد. اگر فایلهای لاگ سرورتان را بررسی کنید، فعالیت آنها را میبینید که بهشکل دستهای انجام میشوند.
برخی از آنها رباتهای خوبی هستند، مانند Googlebot، Microsoftbot، Ahrefsbot.
اما باقی رباتها عملکرد نهچندان مطلوبی دارند که آنها را در دسته رباتهای بد قرار میدهیم. این رباتها بهترین سوراخها برای خزیدن مار هستند؛ حذف محتوای سایت، یافتن نقاط ضعیف سایت با هدف سواستفاده از آن، کاشت بدافزار، تلاش و ورود به سایت ازجمله راههای ساده برای نفوذ هکران هستند.
سادهترین راه برای مقابله با این مشکل، استفاده از هاستی است که خدمات حفاظت ربات داخلی هم ارائه میدهند.
14. جایگزین کردن Cron Job
بهطورمعمول، wp-cron در هر بارگذاری صفحه، بارگیری میشود و کارهای خودکاری مانند آیتمهای زیر را انجام میدهد:
- ارسال نوتیفیکیشنهای ایمیل
- بررسی بهروزرسانیهای تم و افزونه
- انتشار پستهای برنامهریزیشده (Scheduled)
این کارها استرس زیادی را به سرور سایتتان تحمیل میکنند. درعوض میتوانید زمان آنها را به تکرار در هر 90 دقیقه یا بیشتر تغییر دهید.
برای غیرفعال کردن WP-Cron کافی است کدی را که در زیر میبینید، به فایل wp-config.php خود اضافه کنید. این کد باید درست قبل از جایی قرار بگیرد که چنین پیغامی میدهد: “That’s all, stop editing! Happy blogging”
;define('DISABLE_WP_CRON', true)
این Cron Jobها را نباید حذف کنید؛ چون وبسایتتان همچنان به قابلیت آنها نیاز دارد. پس اگر پردازش سرورتان زیاد است، آن را روی اجرا در هر 90 دقیقه تنظیم کنید و چنانچه کارهای برنامهریزیشده زیادی ندارید، مقدار بیشتری را درنظر بگیرید.
15. کاهش درخواستهای شخص ثالث
Requestهای واردشده به سایت از سمت امکانات زیر، عاملی برای افزایش پردازش و بار سرور سایت وردپرسی هستند:
- فونتهای گوگل
- افزونههای تجزیهوتحلیل
- Gravatar
- فیسبوک پیکسل
- ویدیوهای یوتیوب Embedded
همه این امکانات با اجرای اسکریپتهای خاص، کاهش سرعت سایت و افزایش استفاده از CPU را بهدنبال دارند.
البتهکه سایت شما هم به آنها نیاز دارد تا کارکرد بهتری از خود نشان دهد و از قابلیتهای کافی و بهروز برخوردار باشد.
خبر خوب این است که میتوانید آنها را بهینه کنید. برای اینکار، فقط نیاز به افزونه WP Rocket دارید که میتواند Gravatar و ویدیوهای YouTube را برای شما بارگذاری کند و جلوی اجرای اسکریپتهای آنها را بگیرد.
16. بهینهسازی تصاویر
وقتی صحبت از تصاویر سایت وردپرسی بهمیان میآید، همه متخصصان سئو و مدیران سایت بهیاد خونآشامها میافتند! چون تصاویر قاتل سرعت سایت هستند.
خوشبختانه راههای زیادی برای بهینهسازی آنها از نظر سرعت، عملکرد و درنتیجه کاهش مصرف منابع در وردپرس وجود دارد.
در ادامه به چند راهکار عملی برای بهینهسازی تصاویر اشاره میکنیم:
- استفاده از قابلیت Lazy برای بارگذاری تصاویر
- تغییر اندازه تصاویر بزرگ و حذف جزئیات خالی آنها
- تعیین عرض (Width) و ارتفاع (Height) در HTML برای همه تصاویر
- فشردهسازی تصاویر بهشیوه Losslessly
- استفاده از فرمتهای جدید مانند WebP بهجای JPEG و PNG
- استفاده از CDN برای کاهش فشار پردازشی روی سرور و سریع کردن بارگذاری صفحات
بیشتر بخوانید: معرفی بهترین افزونه های کاهش حجم تصاویر وردپرس
17. بلاک کامنتهای اسپم
اسپم بر بسترهای مختلفی ایجاد میشود؛ ایمیل، لینک و حتی کامنت. کامنتهای اسپم سایت بخشی از منابع سرور را مصرف میکنند. بنابراین حذف آنها ضروری است.
با نصب یک افزونه ضدهرزنامه، مانند Akismet Spam Protection میتوانید از شر آنها راحت شوید.
18. غیرفعال کردن xmlrpc.php
XML-RPC مشخصاتی است که ارتباطات بین وردپرس و سایر ابزارها را ساده میکند. این استاندارد ارتباطی از HTTP بهعنوان روش انتقال و XML بهعنوان یک تکنیک رمزگذاری استفاده میکند.
دلیل اصلی غیرفعال کردن xmlrpc.php در سایت وردپرسیتان این است که خطرات امنیتی را افزایش میدهد و میتواند مانند یک در باز بهروی هکرها عمل کند.
غیرفعال کردن این فایل با افزونهای مانند Disable XML-RPC ممکن است. اگر هم نمیخواهید افزونهای نصب کنید، نوشتن کد زیر را در .htaccess توصیه میکنیم:
<Files xmlrpc.php> Order Allow,Deny Deny from all </Files>
غیرفعالسازی آن هم از PHP Filter با نوشتن اسکریپت زیر ممکن است:
;add_filter( 'xmlrpc_enabled', '__return_false' )
19. محدود کردن تعداد دفعات بازنگری پست
با غیرفعال کردن ویرایش پست (Post Revision) در وردپرس، میتوان میزان مصرف CPU را کاهش داد. اینکار استفاده از محدودیتهای پایگاه داده را هم کاهش میدهد؛ چون تمام Revisionها در پایگاه داده ذخیره میشوند تا از خرابی صفحه در طول بهروزرسانی جلوگیری شود. همچنین فضای پایگاه داده با غیرفعال کردن Revision افزایش مییابد.
دقت داشته باشید که محدود کردن Revision باید طوری انجام بگیرد که به اطلاعات شما آسیب نرساند؛ چون هنگام بسته شدن غیرمنتظره صفحه ویرایش پست، محتوای آن پاک شده و امکان بازگشت وجود ندارد.
برای انجام اینکار، کدهای زیر را به فایل wp-config.php اضافه کنید:
;define('WP_POST_REVISIONS', false)
اگر مقدار Revision را روی عدد 2 بگذاریم، میتوانیم مانند بکآپ پست هم از آن استفاده کنیم. با کد زیر، این عدد را برای Revision تنظیم میکنیم:
;define( 'WP_POST_REVISIONS', 2 )
20. پاکسازی منظم پایگاه داده و اجتناب از نصب برنامههای پرمصرف
افزونههای فروشگاهی، آنالیز، اپلیکیشنهای ردیابی، تمها و صفحهسازهای وردپرس و ووکامرس، همیشه از منابع متعددی در سرور استفاده میکنند.
نیاز فروشگاههای آنلاین به طراحی چشمگیر و استفاده از تمام جزئیات لازم برای خرید و تراکنش، میزان مصرف CPU و RAM را افزایش میدهد.
از طرفی دیگر، جایگزینی این ابزارها با نمونههای سبک و کارآمد، امکان یکپارچهسازی پلتفرم را با امکانات گوناگون فراهم میکند. این برنامهها و ابزارهای غیرمفید، دادهها را در دیتابیس MySql وردپرس ذخیره میکنند. بههمیندلیل، سرعت انتقال دادهها بین پایگاه داده و کاربران کاهش مییابد.
یکی از بهترین راهکارها، استفاده از افزونه “WPOptimze” برای پاک کردن دادهها و جداول پایگاه داده است.
WPOptimize علاوهبر پاکسازی دیتابیس، تصاویر را هم با متد فشردهسازی Gzip، کمحجم میکند. درکنار تمام عملکردهای کمنظیر، این افزونه میتواند فایلهای CSS و جاوااسکریپت را بهینه، کوچک و ترکیب کند تا کاهش مصرف منابع در وردپرس بهسادگی اتفاق بیفتد.
همچنین WPOptimize، ابزارهایی برای بهینهسازی جداول MySql در پایگاه داده دارد که اجرای دستورات، پردازش Requestها و بارگذاری سایت توسط CPU سرور را بهشکلی روان و سریع انجام میدهد.
با اجرای این کوئری در phpMyAdmin، ورودیهای ناخواسته نظرات اسپم و دادههای مربوطبه نظرات حذفشده را پاک میکنید.
DELETE FROM wp_commentmeta WHERE comment_id )NOT IN SELECT comment_id FROM wp_comments (
میتوانید کد زیر را هم برای حذف Revision پستهای ذخیرهشده در دیتابیس، در همین phpMyAdmin نوشته و اجرا کنید.
DELETE a,b,c FROM wp_posts a WHERE a.post_type = 'revision' LEFT JOIN wp_term_relationships b ON (a.ID = b.object_id) LEFT JOIN wp_postmeta c ;ON (a.ID = c.post_id)
Tags Clouds و تگهای استفادهنشده هم با اجرای کوئری زیر، از پایگاه داده حذف خواهند شد.
DELETE FROM wp_terms WHERE term_id IN (SELECT term_id FROM ;(wp_term_taxonomy WHERE count = 0 DELETE FROM wp_term_taxonomy WHERE term_id not IN (SELECT term_id FROM ;(wp_terms DELETE FROM wp_term_relationships WHERE term_taxonomy_id not IN (SELECT ;term_taxonomy_id FROM wp_term_taxonomy)
آنچه در کاهش مصرف منابع وردپرس خواندیم؟
اگر CPU سایتهای وردپرسی بیشازحد بهکار گرفته شوند، احتمال بروز خطای 503، پردازش کند کدهای PHP و درخواستهای متعدد HTTP افزایش مییابد. مقصر این مشکل چند عامل هستند؛ ازجمله بههمریختگی پایگاه داده، اجرای Cron Jobها در پسزمینه و تصاویر بهینهنشده. بههمیندلیل، برای بهینه سازی منابع در وردپرس، از چند شیوه بهره میبریم؛ مانند اجرای اسکریپت در phpMyAdmin، حذف پلاگینها، جایگزین کردن صفحهسازها و محدود کردن ابزارهای شخص ثالث.
نظر شما درباره مصرف بیشازحد منابع در سایتهای وردپرسی چیست؟ تجربه شما چه چیزی را میتواند به این 20 آیتم اضافه کند؟ دیدگاه و تجربه باارزش شما گامی بهسوی پیشرفت خوانندگان این مقاله است. پس همین حالا آن را در بخش نظرات با ما و سایر مخاطبان در میان بگذارید.
با هاست وردپرس ایرانسرور، سرعت فوقالعاده و امنیت پولادین را تجربه کنید.
خرید هاست وردپرس پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱سوالات متداولی که شما میپرسید
- دلایل کند شدن سایت وردپرسی چیست؟
حافظه قدیمی سرور، کاهش سرعت Remote API و ترافیک بالا روی سرور، از دلایل کاهش سرعت سایت وردپرسی هستند.
- بهترین راههای افزایش سرعت سایت وردپرسی کدامند؟
جایگزین کردن Cron Jobها، کاهش حجم تصاویر و بهکارگیری افزونههای بهینهساز مانند WPOptimize برای این هدف پیشنهاد میشود.
- آیا پاکسازی پایگاه داده به افزایش سرعت سایت وردپرسی کمک میکند؟
بله. پایگاه داده سایتهای وردپرسی مخزنی برای ذخیره کامنتها، پستها و سایر جزئیات سایت است که گاهی دادههای ناکارآمد، مانند نظرات اسپم را ذخیره میکند.
منابع: