پادکست یعنی چه؟! معرفی پادکست‌های معروف حوزه تکنولوژی

دسته بندی: آموزش
معنی پادکست چیست

پادکست‌ها حاصل مدرن شدن رادیو هستند!  در این تجربه جدید شنیداری، شما تعیین می‌کنید چه زمانی، چگونه و به چه برنامه‌ای گوش کنید. مطالب مفید زیادی از این طریقپادکست چیست؟ یاد می‌گیرید که اگر می‌خواستید منتظر جای مناسب و زمان مناسب آن بمانید، به این آسانی‌های ممکن نمی‌شد.  یادگیری چیزهای جدید در وقت کم، یادگیری در سفر‌های جاده‌ای، هنگام آشپزی، زمانی که پشت چراغ قرمز هستید، موقعی که در ترافیک شمال گیر کرده‌اید و … از دلایل محبوبیت پادکست‌ها هستند.

البته لزوماً هم قرار نیست چیزی یاد بگیرید. شاید پادکستی که گوش می‌کنید داستانی جذاب را روایت کند و فقط هدف سرگرمی مخاطب را داشته باشد. مثلاً وقتی عازم سفری طولانی هستید، یکی از قسمت‌های پادکست چنل‌بی علی بندری، می‌تواند کاری کند زمان برای‌تان جذاب‌تر سپری شود.

در این مطلب می‌خواهیم به زبان ساده بگوییم پادکست یعنی چه! اما قبل از اینکه وارد دنیای برنامه‌های متعدد شنیدن و ساخت پادکست بشویم، بهتر است بدانید معنی پادکست چیست.

پادکست چیست؟

پادکست در فرهنگ لغت به‌عنوان یک فایل صوتی دیجیتال که می‌توانید آن را از طریق اینترنت دانلود یا گوش کنید، تعریف می‌شود. به زبان ساده‌تر، هر صدای ضبط شده فردی می‌تواند یک قسمت پادکست باشد. پادکست‌ها می‌توانند موضوعات مختلفی داشته باشند، از خبری گرفته تا داستان و آموزش و حتی گفت‌وگوهای میخکوب کننده. در واقع، به‌عنوان تولید‌کننده پادکست، می‌توانید راجع‌به موضوع مورد علاقه‌تان صحبت کنید و فایل آن را در اختیار افراد دیگری که علایق مشترکی با شما دارند بگذارید.

جرقه ساخت پادکست در سال ۲۰۰۴ و با روی کار آمدن برنامه iPodder زده شد. این برنامه پادکست به کاربران اجازه می‌داد تا برنامه‌های رادیویی را روی iPod خود دانلود کنند. نقطه سرآغاز پادکست اینجا بود. حالا باید بیشتر متوجه شده باشید که اسم پادکست ریشه در کجا دارد. پادکست اسم خود را از ترکیب iPod و Broadcasts گرفته است.

برخی اصطلاحات در رابطه با پادکست‌ها وجود دارند که باید معنای آن‌ها را هم بدانید. مثلا اپیزود پادکست چیست؟ هر قسمت از یک پادکست را یک اپیزود از آن می‌گویند. یا مثلاً برنامه پادکست چیست؟ شاید منظور برخی افراد از برنامه پادکست، نرم‌افزارهای پادگیری باشد که توسط آن‌ها می‌توان این نوع محتوا را مصرف کرد، در حالی که عده‌ای دیگر منظورشان نرم‌افزارهایی هستند که توسط آن‌ها می‌توان یک پادکست را ضبط و منتشر کرد.

پادکست چیست

به هرحال، راجع‌به همه این موضوعات در ادامه صحبت خواهیم کرد؛ اما آسیاب به نوبت. اجازه دهید اول ببینیم از چطور می‌توان پادکست گوش داد. برای این کار نیاز به چه ابزار و نرم‌افزاری داریم؟!

از کجا پادکست گوش کنیم؟ از پادگیرها!

پادگیر اصطلاحی است که مختص نرم‌افزارهای ارائه پادکست است. بنابراین، شاید بهتر باشد آن دسته‌ای که به این نرم‌افزارها، برنامه پادکست می‌گویند، تجدید نظری بکنند و از واژه درست که همان پادگیر است استفاده کنند. در هر صورت، می‌خواهیم در این قسمت، بهترین پادگیرهای اندروید و IOS را خدمت‌تان معرفی کنیم.

پیشنهاد خواندن: اگر یک اپیزود از پادکستی را دانلود کنید، می‌توانید آن را به‌صورت آفلاین هم گوش کنید؛ اما ذات اصلی پادکست‌ها پخش به‌صورت آنلاین است. به این کار استریم گفته می‌شود. اگر دوست داشته باشید می‌توانید سری به مقاله استریم چیست بزنید تا اطلاعات بیشتری در این رابطه کسب کنید.

برویم سراغ معرفی پادگیرها:

۱- Castbox

Castbox یکی از بهترین و شناخته‌شده‌ترین پادگیرها در سطح جهان است. از آنجایی که استفاده از آن هیچ هزینه‌ای ندارد، در میان ایرانی‌ها هم بسیار محبوب است. از طریق دانلود برنامه castbox، می‌توانید بهلوگوی برنامه پادکست castbox بیش از 1 میلیون پادکست دسترسی داشته باشید.

این برنامه پادکست با سیستم‌عامل‌های اندروید و iOS سازگاری دارد و با دانلود اپلیکیشن castbox برای ویندوز، می‌توانید پادکست‌های موردعلاقه خود را روی هر سیستمی بشنوید. حتی امکان دسترسی به پادکست‌ها از طریق وب‌سایت Castbox هم ممکن است و لزوماً نباید نرم‌افزار آن را دانلود کنید. البته که نرم‌افزار تجربه بهتری برای‌تان ایجاد می‌کند.

۲- Google Podcasts

برنامه پادکست دیگری که می‌خواهیم به شما معرفی کنیم، Google Podcasts نام دارد. اپلیکیشن محبوب دیگری که انتخاب اول بسیاری برای شنیدن پادکست‌های موردعلاقه‌شان است. گرچه استفاده از این پادگیراپ پادگیر گوگل پادکست هر دو سیستم‌عامل اصلی، یعنی اندروید و IOS ممکن است، اما خب اندرویدی‌ها، هنگام کار با آن تجربه خوشایندتری خواهند داشت. همان‌طور که آیفون‌دارها، استفاده از iTunes را ترجیح می‌دهند.

۳- Spotify

اسپاتیفای در میان علاقه‌مندان به موسیقی بسیار شناخته شده است. شنوندگان از طریق این برنامه به جدیدترین موسیقی‌های روز و پادکست‌های منتشر شده دسترسی خواهند داشت. میلیون‌ها علاقه‌مند به صنعتلوگو برنامه پادکست spotify موسیقی و محتوای صوتی در این پلتفرم عضو هستند و شما به دریایی از شنوندگان و تولیدکنندگان پادکست دسترسی دارید. درضمن، اگر خودتان تولیدکننده هستید، این برنامه پادکست، اطلاعات بسیار خوب و دقیقی را از شنوندگان‌تان ارائه می‌کند.

این سه برنامه از محبوب‌ترین برنامه‌های پادکست هستند، اما شما می‌توانید برنامه‌های دیگری نیز امتحان کنید و از مزایای هرکدام استفاده کنید. به‌عنوان‌مثال Apple Podcast، FM Podcast Player و Podcast Addict از دیگر برنامه‌های پر طرفدار پادکست هستند که می‌توانید سری به هرکدام بزنید! البته که نرم‌افزارهای ایرانی هم وجود دارند. مثل Shenoto و Namlik. اگر دوست داشته باشید، می‌توانید از این دو نرم‌افزار هم استفاده کنید.

بهترین برنامه برای ساخت پادکست

بهترین برنامه برای ساخت پادکست را باید از دو جهت برررسی کرد! اول سایت‌ها و نرم‌افزارهایی که برای ضبط و انتشار پادکست وجود دارند، دوم نرم‌افزارهایی که به‌صورت تخصصی صدا را ویرایش می‌کنند! اجازه دهید اول یک مورد از دسته اول را بررسی کنیم و سپس سراغ بهترین گزینه از دسته دوم برویم!

Anchor: ضبط و انتشار به‌راحتی آب خوردن

ویژگی‌ها و امکانات انکر برای ساخت پادکست را، از نظر همه‌کاره بودن، به چاقوی سوئیسی تشبیه کرده‌اند! چه تازه‌کار باشید و چه قدیمی، برنامه Anchor همه‌جوره نیاز‌های شما را برآورده می‌کند.چاقوی سوئیسی

این پلتفرم رایگان با سیستم عامل‌های اندروید و  iOS سازگاری دارد و به‌راحتی با لپ‌تاپ و کامپیوتر کار می‌کند. حتی با داشتن برخی پیش‌نیازها می‌توانید از این طریق این برنامه پادکست و البته محتوای خودتان، درآمد هم داشته باشید!

کار با انکر بسیار ساده است. هم می‌توانید عملیات ضبط را روی همین پلتلفرم انجام دهید و هم می‌توانید فایل صوتی را از جای دیگری در آن آپلود کنید. جذاب اینکه پس از آپلود، می‌توانید تعیین کنید برنامه‌تان روی پادگیرهای معروف مثل اسپاتیفای، کست‌باکس، گوگل پادکست و اپل پادکست، پادکست ادیکت و … هم قرار بگیرد. بدون اینکه نیاز باشد به هرکدام جداگانه مراجعه کنید و هربار فایل‌تان را آپلود کنید.

درضمن، انکر آمار بسیار دقیق و کاملی در رابطه با پادکست‌تان ارائه می‌کند. از تعداد شنونده‌ها گرفته تا جنسیت و دستگاهی که از آن استفاده می‌کنند!

نکته: Anchor در واقع یک میزبان پادکست است! دلیل اینکه آن را اینجا معرفی کردیم، این بود که ساخت یک پادکست از 0 تا 100 را ممکن می‌کند. در ادامه بیشتر راجع‌به میزبان‌های پادکست صحبت خواهیم کرد.

Adobe Audition: فوتوشاپ صوت!

در زمینه ویرایش صوت و صدا، احتمالاً برنامه‌ای بهتر از Adobe Audition وجود نداشته باشد! با استفاده از آدیشن، دست‌تان کاملاً در ادیت باز است. ترکیب چند فایل صوتی با هم، حذف نویز و شارپ کردن صوت. زیاد وارد جزئیات نشویم، همینقدر بگوییم که حرفه‌ای‌ها اغلب از این نرم‌افزار استفاده می‌کنند. سپس فایلی که از این برنامه خروجی گرفته‌اند را روی پلتفرم‌های مختلف منتشر می‌کنند.

نرم‌افزار آدوبی آدیشن

برنامه‌های جایگزین دیگری هم برای هر دو مورد بالا وجود دارند؛ اما این دو گل سرسبد حیطه کاری خود هستند! حالا بیایید ببینیم میزبان پادکست چیست و چه کاری را انجام می‌دهد؟

میزبان پادکست چیست؟

برای نگهداری از هر فایلی در اینترنت نیاز به فضایی داریم که از آن میزبانی کند. دقیقاً همان کاری که هاست (هاست چیست؟) انجام می‌دهد. خب همه آن‌هایی می‌خواهند پادکست ضبط کند، امکان تهیه هاستی که مخصوص این کار باشد را ندارند! میزبان‌های پادکست این مشکل را برطرف می‌کنند. برای انتشار پادکست‌تان و رساندن آن به گوش شنوندگان، نیاز به میزبان پادکست دارید. این پلتفرم‌ها، مثل Anchor که آن را بالاتر معرفی کردیم، از قسمت‌های مختلف پادکست‌تان نگهداری می‌کنند و با ساخت RSS برای آن‌ها، انتشارشان را راحت‌تر خواهند کرد.

میزبان پادکست چیست

مهم‌ترین خصوصیاتی که یک برنامه پادکست یا میزبان پادکست باید داشته باشد، موارد زیر هستند:

  • ارائه فید RSS پادکست
  • گزارش آماری شنوندگان پادکست
  • توزیع در سرویس‌های پخش پادکست (پادگیرها)
  • سهولت استفاده و مدیریت فایل‌ها
  • امکان کسب درآمد از پادکست
  • نشان‌دادن متن پادکست (برای پادکست‌های فارسی خیلی رایج نیست!)
  • هزینه میزبان پادکست

امکان آپلود فایل‌های صوتی، ارائه فید RSS پادکست و گزارش آماری شنوندگان از بخش‌های اصلی هر میزبان پادکست هستند، اما دیگر گزینه‌ها را باید باتوجه‌به نیاز خود از یک سرویس هاست پادکست بررسی کنید.

بهترین سرویس میزبانی پادکست

شرکت‌های زیادی در دنیا سرویس میزبانی پادکست را ارائه می‌دهند، اما در این لیست به آنهایی توجه کرده‌ایم که استفاده از آنها راحت است و از فایل‌هایی با حجم‌های متفاوت پشتیبانی می‌کنند. در بخش زیر ۶ سرویس میزبانی پادکست محبوب در سال ۲۰۲۲ را به شما معرفی می‌کنیم. بعد از خواندن این بخش، کار بسیار راحت‌تری در انتخاب بهترین سرویس میزبان پادکست خواهید داشت.

۱ـ PodBean

مزایای استفاده از PodBean به‌عنوان سرویس میزبانی پادکست:لوگوی پادبین

  • فضای ذخیره‌سازی و پهنای باند نامحدود
  • رابط کاربری ساده و سهولت دسترسی به ابزار‌ها
  • انتشار سریع پادکست بلافاصله پس از ثبت‌نام
  • توزیع سریع در سرویس‌های پخش پادکست
  • امکان جذب سریع مخاطب
  • امکان کسب درآمد
  • تجزیه‌وتحلیل گزارش آماری

شاید تنها عیب پادبین، برای آن‌هایی که نمی‌خواهند خیلی هزینه کنند، هزینه اشتراک برای بهره بردن از تمام امکانات این میزبان پادکست باشد!

۲ـ BuzzSprout

مزایای استفاده از BuzzSprout به‌عنوان سرویس میزبانی پادکست:لوگو برنامه پادکست buzzsprout

مهم‌ترین عیب BuzzSprout هم محدودیت 3ماهه استفاده رایگان است. بعد از این مدت باید دست در جیب ببرید و برای میزبانی هزینه کنید.

۳ـ Blubrry

مزایای استفاده از Blubrry به‌عنوان سرویس میزبانی پادکست:برنامه ساخت پادکست blubrry

  • امکان مدیریت پادکست از سایت شخصی به دلیل افزونه وردپرس PowerPress
  • امکان نشر آسان پادکست به بهترین برنامه های پادکست
  • اشتراک‌گذاری راحت در شبکه‌های اجتماعی
  • تجزیه‌وتحلیل گزارش آماری
  • امکان کسب درآمد

این میزبان علی‌رغم تمام نکات مثبتش، تجربه کاربری چندان جالبی را رقم نمی‌زند؛ مخصوصاً برای تازه‌کارها که خیلی با این دنیا آشنا نیستند. این شاید تنها عیب این پلتفرم باشد.

۴ـ Transistor

مزایای استفاده از Transistor به‌عنوان سرویس میزبانی پادکست:لوگو برنامه پادکست Transistor

  • سرویس میزبانی آسان و قدرتمند برای افراد مبتدی و حرفه‌ای‌
  • آپلود سریع فایل صوتی و انتشار آسان پادکست
  • تجزیه‌وتحلیل شنوندگان هر اپیزود

این میزبان با اینکه شنوندگان هر اپیزود را تحلیل می‌کند، ابزار مارکتینگ قابل‌توجهی به مخاطبینش ارائه نمی‌کند. دیگر مشکل Transistor این است که هیچ خدمتی را به‌صورت رایگان ارائه نمی‌کند! البته خب آن‌هایی که بودجه دارند، شاید این مسئله برای‌شان مشکل‌ساز هم نباشد، اما به‌هرحال می‌توان گفت یکی دیگر از ایرادات وارد به این میزبان همین موضوع است.

۵ ـ Libsyn

مزایای استفاده از Libsyn به‌عنوان سرویس میزبانی پادکست:لوگو برنامه پادکست libsyn

  • ارائه سرویس پخش گسترده در سایت‌ها و اپلیکیشن‌های دیگر
  • ارائه اپلیکیشن پادکست اختصاصی
  • تجزیه‌وتحلیل دقیق اطلاعات آماری
  • امکان کسب درآمد

مثل بیشتر میزبان‌های پادکست، Lisbyn هم رایگان نیست! علاوه‌بر این، استفاده از این پلتفرم کمی پیچیدگی دارد و نمی‌توان گفت رابط کاربری ساده‌ای دارد.

۶ ـ SoundCloud

مزایای استفاده از SoundCloud به عنوان سرویس میزبانی پادکست:لوگو برنامه پادکست soundcloud

  • رابط کاربری ساده
  • امکان ایجاد جذابیت‌های بصری برای پادکست
  • دسترسی بیشتر به مخاطبان هدف
  • تجزیه و تحلیل اطلاعات آماری
  • امکان کسب درآمد

بزرگ‌ترین مشکل SoundCloud، محدودیت فضای بارگذاری است. به این صورت که پس از مدتی، برای آپلود کردن قسمت‌های جدید پادکست، باید قسمت‌های قبلی را حذف کنید! با هیچ متر و معیاری انجام این کار عاقلانه نیست! البته اینجا هم با پرداخت مبلغی، می‌توانید فضایی نامحدود را در اختیار داشته باشید.

در کنار این 6 مورد، Anchor را فراموش نکنید. از نظر ما همچنان بهترین گزینه برای انتشار پادکست انکر است.

حالا که می‌دانید پادکست چیست و پلتفرم‌های ساخت و انتشار پادکست را می‌شناسید، اجازه دهید چگونگی ساخت یک پادکست را به شما آموزش دهیم.

چگونه پادکست بسازیم؟ آموزش قدم‌به‌قدم تولید پادکست در 12 مرحله

بیشتر مردم از شنیدن صدای ضبط‌شده خودشان وحشت دارند! از طرفی دیگر، خیلی‌ها توان پرداخت هزینه‌های تجهیزات ساخت پادکست را هم ندارند. اصلاً نگران نباشید؛ اگر شما هم مشکلاتی از این دست دارید و چنین سؤالاتی ذهن‌تان را مشغول کرده، خواندن ادامه مطلب کمک‌تان خواهد کرد.

ضبط، ادیت و پخش یک پادکست باکیفیت، به بخش قابل‌توجهی از زمان شما نیاز دارد. بهتر است همین اول کار با شما روراست صحبت کنیم.  اگر در طول رانندگی به یک پادکست نیم ساعته گوش کرده‌اید و بعد از آن به فکر ساختن پادکست شخصی خودتان افتاده‌اید، بهتر است بدانید که آن پادکست نیز همه این ۱۲ قدم را به‌درستی طی کرده است تا بتواند نظر شمای شنونده را به خود جلب کند!  با‌این‌حال، در ادامه خواهید دید که تولید پادکست خیلی هم پیچیده نیست و با کمی وقت و حوصله، می‌توانید پادکست شخصی خودتان را بسازید.

۱- موضوع و هدف پادکست را مشخص کنید

شاید شما فریلنسری هستید که می‌خواهید از تولید پادکست کسب درآمد کنید یا خودتان را به جامعه هدف‌تان معرفی کنید. ممکن است هدف‌تان از تولید پادکست، ارتباط بیشتر با مخاطبین کسب‌وکارتان باشد یا شاید می‌خواهید درباره موضوع خاصی پادکست بسازید. به‌هرحال بهتر است موضوعی را انتخاب کنید که با علایق و مهارت‌های شما در یک راستا باشد. اهداف خود را از ساخت پادکست مشخص کنید و ببینید می‌خواهید درباره چه چیزی بیشتر صحبت کنید.

ساخت پادکست بدون داشتن موضوع، مثل رانندگی بدون داشتن مقصد است. به‌هیچ‌جایی نمی‌رسید.

مراحل ساخت پادکست چیست

۲- پادکست‌های مشابه با موضوع خود را گوش کنید

بهترین برنامه های پادکست در موضوع موردعلاقه شما کدام‌ها هستند؟ آیا کسی قبل از شما به این موضوع پرداخته است؟ اگر آره، پس پادکست‌ها را گوش کنید، نظرات را بخوانید و ببینید باید به چه موضوعاتی بیشتر بپردازید.

۳- فرم پادکست را انتخاب کنید

پادکست‌ها انواع مختلفی دارند و باید قبل از هر چیز فرم پادکست خودتان را انتخاب کنید. پادکست مونولوگ یا تک گوینده، پادکست چند گوینده یا میزبانی مشترک، پادکست مصاحبه‌ای، پادکست میزگرد، پادکست قصه‌گو داستانی، پادکست قصه‌گو غیر‌داستانی و … از انواع برنامه‌های پادکست هستند. علاوه بر این، در این مرحله باید تعداد قسمت‌های پادکست و مدت زمان هر قسمت را نیز مشخص کنید.

نکته: خیلی خود را درگیر چارچوب‌ها نکنید و البته خیلی هم بی‌ بندوبار نباشید! رعایت تعادل بین این دو مسئله، کلید موفقیت شما خواهد بود.

۴- عنوان پادکست را انتخاب کنید

نام پادکست را ساده و راحت انتخاب کنید تا سریع‌تر سر زبان‌ها بیفتد! انتخاب نام پادکست بر اساس کلمات کلیدی اصلی و فرعی، باعث بهینه سازی موتور جستجو (SEO چیست ؟) می‌شود و به شنوندگان کمک می‌کند تا پادکست شما را راحت‌تر پیدا کنند.

۵- متن یا طرح کلی پادکست را بنویسید

فرم یا نوع پادکست مشخص‌کننده روند مطالب یا گفت‌وگوهایی است باید برای هر قسمت از پادکست آماده کنید. به‌عنوان‌مثال، اگر پادکست مصاحبه‌ای دارید، بهتر است سؤالات را دسته‌بندی و مشخص بنویسید. این کار در صرفه‌جویی زمان بسیار کمک‌حال‌تان خواهد بود.

۶- تجهیزات لازم را آماده کنید

حالا که موضوع، فرم و عنوان پادکست مشخص شده است، باید برای آماده‌کردن تجهیزات لازم اقدام کنید. نیاز نیست در شروع کار به فکر خرید تجهیزات گران‌قیمت باشید. بسیاری از پادکستر‌ها کار خود در اتاق‌خوابشان و با کمک یک میکروفون ساده شروع کرده‌اند! پس برای شروع، داشتن یک میکروفون خوب کفایت می‌کند. البته اگر می‌خواهید کارتان با کیفیت باشد، حتماً کار با ابزارهایی مثل Adobe Audition را یاد بگیرید.

۷- فضایی را برای ضبط پادکست آماده کنید

فضایی آرام در خانه را انتخاب کنید و تجهیزات ضبط پادکست را در آن قرار دهید. حتی بعضی از گوینده‌ها، بخشی از کمد لباسی را به این کار اختصاص می‌دهند؛ یعنی خود را داخل کمد می‌چپانند و ضبط را آنجا انجام می‌دهند. به همین دلیل است که می‌گوییم برای شروع نباید زیاد سخت گرفت. با راهکار‌های ساده هم می‌توانید پادکست‌ خود را تولید کنید.

درضمن،  بهتر است ضبط پادکست را در اتاق‌هایی که پرده ضخیم دارند و به طور کامل با فرش پوشیده شده‌اند، انجام ندهید. این اشیاء، پژواک صدا را جذب می‌کنند و در نهایت کیفیت صدای ضبط شده کاهش پیدا می‌کند. 

در نهایت اگر امکان رفتن به استودیو برای هر اپیزود را دارید، حتماً این کار را انجام دهید. مسلماً کیفیت بسیار بالاتری را شاهد خواهید بود.

مراحل ساخت پادکست چیست

۸- پادکست را ضبط کنید

پشت میکروفون بنشینید و ضبط قسمت اول را شروع کنید! اگر مبتدی هستید، کمی زمان می‌برد تا راحت پشت میکروفون صحبت کنید. نگران ترس‌ها و هیجانات اول کار نباشید. یک لیوان آب کنار دست‌تان بگذارید تا هرازگاهی گلویی تازه کنید. اگر از ابزارهایی مثل Adobe Audition استفاده می‌کنید، می‌توانید چندین فایل صوتی را جداگانه ضبط کنید و سپس آن‌ها را در کنار هم قرار دهید؛ اما اگر مثلاً یک‌راست روی انکر ضبط را پیش می‌برید، باید بدون قطعی صحبت‌تان را تا انتها پیش ببرید.

مسلماً حرف زدن بدون مکث و قطعی کار بسیار سختی است. سعی کنید کار با آدیشن را یاد بگیرید تا فرایند ضبط خیلی راحت‌تر انجام شود.

۹- فایل ضبط شده را ادیت یا ویرایش کنید

این بخش می‌تواند اختیاری باشد؛ اما اگر قصدتان انتشار پادکستی با کیفیت است، ادیت و ویرایش به اجبار بدل خواهد شد!

محتویات ضبط‌شده را یک بار از اول تا آخر بررسی کنید و مطالب اضافی یا نامربوط به موضوع را حذف کنید. بخش‌های هیجان‌انگیز و مخاطب‌پسند را نگه دارید تا شنونده ذوق کافی برای گوش کردن به پادکست تا انتها را داشته باشد. همچنین افزودن موسیقی؛ حذف نویز و به‌طور کلی، افزایش کیفیت صدا، همگی در این بخش انجام می‌شوند.

۱۰- پادکست را برای پخش آماده کنید

شرحی مختصر از محتوای پادکست خود بنویسید و کلمات کلیدی مناسب را در آن لحاظ کنید. یادتان باشد که این متن می‌تواند در تصمیم بازدیدکنندگان، مبنی بر گوش دادن یا ندادن به پادکست‌تان تأثیرگذار باشد؛ پس حتماً متنی درخور تهیه کنید.

سپس، یک طراحی جذاب برای کاور پادکست انتخاب کنید یا از یک طراح برای طراحی کاور کمک بگیرید. حالا همه‌چیز برای انتشار پادکست آماده است.

۱۱- فایل‌ صوتی را در یک سرویس میزبانی پادکست آپلود کنید

سرویس‌های میزبانی پادکست، فایل‌های صوتی شما را ذخیره می‌کنند و فید RSS پاکست را در اختیارتان می‌گذارند. بالاتر راجع‌به این پلتفرم‌ها صحبت کردیم. همان‌طور که دیدید، بیشترشان قابلیت انتشار پادکست روی پادگیرهای مشهور را دارند. اگر هم چنین امکانی فراهم نبود، خیلی راحت می‌توانید با استفاده از فید RSS، خودتان این کار را انجام دهید.

۱۲- پادکست را به یک برنامه پخش پادکست ارسال کنید

حتی کامل‌ترین میزبان‌های پادکست هم شاید همه پادگیرهای مدنظر شما را پوشش ندهند. در این حالت، می‌توانید فید RSS را بردارید و داخل پادگیر مدنظرتان بروید. سپس در قسمت مربوطه، فید را وارد کنید تا پادکست‌تان در آنجا هم قرار بگیرد. به همین سادگی!

گذراندن این ۱۲ مرحله شما را صاحب پادکست شخصی خودتان می‌کند. بعدازاین باید با استفاده از استراتژی‌های تبلیغاتی و انجام کارهایی مثل ساخت وب‌سایت، پادکست‌تان را از راه‌های مختلف پروموت کنید.

با کمک سایت‌ساز ایران‌سرور، بدون داشتن دانش فنی و به‌سادگی هرچه تمام‌تر سایت خود را بسازید.

سایت ساز        پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱

حالا که از همه‌چیز پادکست‌ها گفتیم، بد نیست چند پادکست را هم معرفی کنیم. همان‌طور که پیشتر اشاره کردیم، پادکست‌ها می‌توانند موضوعات بسیار متنوعی داشته باشند، ما تصمیم داریم پادکست‌های مرتبط با تکنولوژی را معرفی کنیم. هرچه باشد، زمینه فعالیت ایران‌سرور هم مربوط به همین حوزه است.

معرفی بهترین پادکست‌های تکنولوژی

دنیای تکنولوژی با سرعتی بیشتر از قبل در حال حرکت است و دوستداران آن به دنبال اطلاع از آخرین تغییرات و خبر‌ها از این دنیای هیجان‌انگیز هستند. در ادامه، به معرفی بهترین پادکست‌های تکنولوژی، به‌تفکیک داخلی و خارجی پرداخته‌ایم.

معرفی پادکست تکنولوژی

بهترین پادکست‌های تکنولوژی انگلیسی

دنیای پادکست‌های انگلیسی‌زبان، بسیار گسترده‌تر از پادکست‌های فارسی است! در واقع، می‌توان گفت از نظر تعداد و تنوع قابل‌مقایسه هم نیستند.

Spark with Nora Young

این پادکست به میزبانی نورا یانگ، شنوندگان را با تازه‌ها و اتفاقات به‌روز دنیای تکنولوژی آشنا می‌کند. به این صورت که هر اپیزود پادکست، به موضوعی جدید اختصاص دارد و همین روال را به طور منظم ادامه می‌دهد.

The Betakit Podcast Channel

این پادکست کانادایی درباره فناوری‌ها و نوآوری‌های کشور کانادا و دنیا صحبت می‌کند. در این برنامه، صحبت‌های پرمحتوا و عمیقی درباره موضوعات مختلف، از بلاک چین گرفته تا بیوتکنولوژی می‌شنوید.

Accidental Tech Podcast

این پادکست با میزبانی مشترک سه نفر ساخته می‌شود و درباره موضوعات داغی مثل محصولات جدید اپل، کلاهبرداری‌های فیشینگ و کتاب‌خوان‌های الکترونیکی صحبت می‌کنند. گوش‌کردن به این پادکست مثل این است که با دوستان صمیمی خود سر یک میز نشسته‌اید و درباره این موضوعات بحث و گفت‌وگو کنید.

Reply All

گاردین، روزنامه مشهور انگلیسی، Reply All را این‌طور توصیف می‌کند:  پادکستی درباره اینترنت و کاوشی بی‌وقفه درباره زندگی مدرن. 

در این پادکست، به طور منظم درباره موضوعات مهمی مثل رمزارزها، الگوریتم‌های TikTok و … صحبت می‌شود.

How I Build This

نمی‌شود درباره بهترین پادکست های تکنولوژی صحبت کرد، اما اسمی از How I Build This نیاورد! این پادکست محبوب، عملکرد موفق‌ترین شرکت‌های جهان را بررسی می‌کند که بسیاری از آن‌ها مثل Cisco و Dropbox، به دنیای فناوری ربط دارند.

حالا برویم سراغ پادکست‌هایی که با زبان مادری‌مان منتشر می‌شوند.

بهترین پادکست‌های تکنولوژی فارسی

بالاتر گفتیم که دنیای پادکست‌های انگلیسی بسیار وسیع‌تر از انواع فارسی آن است؛ اما پادکست فارسی خوب هم کم نداریم! مخصوصاً در حوزه تکنولوژی و فناوری. در ادامه 4 پادکست حرفه‌ای فارسی‌زبان در این زمینه را معرفی خواهیم کرد.

رادیو گیک

جادی، میزبان این پادکست، رادیو گیک را برای دوستداران تکنولوژی حسابی جذاب کرده است. او با نگاهی متفاوت و جذاب به دنیای تکنولوژی می‌پردازد و رادیو گیک را برای کسانی که نگاه عمیق‌تری به روی کار آمدن تکنولوژی‌های جدید دارند، شنیدنی‌تر می‌کند.

درضمن، رادیو گیک یکی از قدیمی‌ترین پادکست‌های فارسی‌زبان هم محسوب می‌شود.

رادیو آبی

ما هم در ایران‌سرور، پادکست خودمان را راه‌ انداخته‌ایم! اتفاقاً که موضوع آن هم مربوط به حوزه تکنولوژی و بررسی مسائل روز اکوسیستم استارتاپی ایران است. تا اینجا هم، اپیزودهای پادکست‌مان مربوط به مباحث متاورس و NFT بوده است.

پادکست رادیو آبی

خورشت تکنولوژی

یک پادکست هفتگی که مدت‌زمان کوتاهی دارد و به بازگو کردن اخبار پیرامون فناوری می‌پردازد. از دستگاه‌ها و گجت‌ها گرفته تا تغییراتی که می‌توانند در زندگی تمام انسان‌ها تأثیرگذار باشند.

بینوشاکست

یک پادکست جذاب که چندنفره ضبط می‌شود و مجریان آن، در فضایی شاد و خودمانی راجع‌به مسائل مختلف تکنولوژی صحبت می‌کنند. گستردگی موضوعات به‌گونه‌ای است که شاید زمانی را به بررسی مقررات کشور در رابطه با فناوری‌های جدید اختصاص دهند، در حالی که قرار است چند دقیقه بعد کارت گرافیک جدید کمپانی Nvidia را به‌صورت تخصصی زیر ذره‌بین ببرند!

نتیجه‌گیری

پادکست‌‌ها شکل جدیدی از محتوا هستند که مصرف آن‌ها روز‌به‌روز طالبین بیشتری هم پیدا می‌کند. با خواندن این مقاله کاملاً متوجه شدید که معنی پادکست چیست! همچنین با تمام دانستنی‌های لازم دیگر مثل میزبان پادکست، نرم افزار پادکست ساز، پادگیرها، چگونگی ساخت پادکست حرفه‌ای و … هم آشنا شدید.

برای تهیه مقاله پادکست چیست، در کنار دانسته‌های خودمان، از منابع زیر کمک گرفتیم تا خیال‌ خودمان و شما از درستی گفته‌ها مطمئن باشد:

حالا از شما می‌خواهیم این مقاله را برای دوستان‌تان هم ارسال کنید. کمک‌مان کنید تا فرهنگ گوش دادن به پادکست را بیش‌ از‌ پیش گسترش دهیم و باعث پیشرفت پادکست‌های فارسی شویم.

4.4/5 - (49 امتیاز)

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

ساخت Swap File در لینوکس

راهنمای ساخت و حذف Swap File در لینوکس

0
Swap File نجات‌دهنده آبروی RAM جلوی کاربر است؛ فایل سیستم کوچکی که هنگام کم آوردن حافظه RAM، وارد صحنه شده و مسئولیت ذخیره داده‌ها را…

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست