با توجه به افزایش نرخ ارز، برخی از هاستینگ های کوچک و بزرگ و وب مستر ها به استفاده از لایسنس های کرکی، اشتراکی و سیستمی جهت استفاده از کنترل پنل ها و وب سرور ها مانند؛ Litespeed و cPanel و DirectAdmin و… روی آورده اند.
اما بسیاری از وب مستر ها نیز برای استفاده از این لایسنس ها مردد هستند و سوالات زیادی در رابطه با عملکرد، پایداری و امنیت این لایسنس ها دارند.
این لایسنس ها از لحاظ هزینه ای بسیار ارزان قیمت و به صرفه هستند و هزینه عملیاتی سایت یا اپلیکیشن شما را کاهش می دهند.
اما چرا بسیاری از وب مستر ها و سایت های بزرگ هزینه های گزاف لایسنس های اصلی را تقبل می کنند؟
در ادامه به بررسی لایسنس های اشتراکی و سیستمی می پردازیم تا شما بتوانید تصمیمی صحیح در رابطه با استفاده از این لایسنس ها یا لایسنس های اصلی اتخاذ نمایید.
بررسی عملکرد لایسنس اشتراکی و سیستمی
لایسنس های اشتراکی چگونه عمل می کنند؟
فراهم کننده لایسنس های اشتراکی، با راه اندازی سرورهای واسطی، لایسنس های اصلی را مدیریت می کند و با استفاده از تونل های ارتباطی بین سرور شما و سرورهای اصلی، لایسنس را معتبر نمایش می دهد.
مزیت لایسنس اشتراکی
- هزینه ماهانه و اشتراکی بسیار پایین. این هزینه ها گاهاً تا ده ها برابر کمتر هستند.
معایب لایسنس اشتراکی
مشکل در سرور واسط
در صورت بروز مشکل در سرور واسط و غیرفعال شدن آن، کل لایسنس هایی که از طریق آن به سرور اصلی متصل شده اند با مشکل مواجه می شوند.
عدم بروز رسانی به موقع
با توجه به قطع ارتباط سرور شما از سرور اصلی هیچگونه بروزرسانی از سرور اصلی دریافت نمی شود و تنها در صورتی که فراهم کنند لایسنس اشتراکی بروزرسانی جدید را در سرور واسط قرار دهد امکان بروزرسانی فراهم می شود.
عدم داشتن دوره تست و آزمایشگاهی لایسنس های اشتراکی
متاسفانه این لایسنس ها هیچگونه دوره تستی ندارند و فقط زیربار قرار میگیرند و منتظر گزارش مشکلات بروز کرده از مشتریانشان هستند تا در بروزرسانی بعدی مشکل را رفع کنند.
ریسک امنیتی بالا
برای راه اندازی این لایسنس ها، لازم است بر روی سرور، agent این سیستم نصب شود.
این agent در background فعال می شود و دسترسی root دارد و به راحتی می تواند در سرور شما تغییرات اساسی ایجاد کند (مثل تغییرات chmod، ایجاد کران های نامعلوم و …) و یا حتی از اطلاعات محرمانه سرور شما سوء استفاده کند.
مدیریت مشکل خطاها
همانطور که گفتیم، agent نصب شده در برخی بروزرسانی ها باعث خطاهای نامشخص و مبهمی می شوند که پیدا کردن دلیل این خطاها در بهترین حالت بسیار زمانبر است.
براساس گزارشات دریافتی، برخی از این خطا ها فقط با راه اندازی لایسنس اصلی برطرف شدند.
Uptime کم
این لایسنس ها در اکثر اوقات با خطاهایی مثل عدم بروزرسانی، غیرفعال شدن یکباره لایسنس بدون هیچ دلیل خاصی، غیرفعال شدن پلاگین های نصب شده در وب سرور و … مواجه می شوند.
این امر باعث کاهش uptime سرور شما می شود که برای بیزینس های مهم بسیار خطرناک است.
غیرفعال شدن کنترل پنل و وب سرور اصلی برای همیشه
در صورتی که از لایسنس اشتراکی استفاده می کنید و یکباره می خواهید به لایسنس اصلی بازگردید، در صورتی که ردپایی از لایسنس اشتراکی در سرور وجود داشته باشد و کمپانی اصلی از این موضوع مطلع شود، لایسنس اصلی برای همیشه غیرفعال می شود.
در این صورت دیگر امکان فعال سازی لایسنس اصلی بر روی سرور فراهم نیست و مجبور به بازگشت به لایسنس اشتراکی و یا تغییر سرور هستید.
نتیجه گیری؛ آیا از لایسنس کرک شده استفاده کنم؟
چنانچه سایت شما بازدید بالایی ندارد و با بروز مشکلاتی که ممکن است چندین ساعت زمان ببرد مشکلی ندارید، می توانید برای کاهش هزینه هایتان از لایسنس کرکی استفاده کنید.
اما اگر به هر شکلی علاقه ای به ریسک های متعددی که این لایسنس ها برای شما بوجود می آورد ندارید، از استفاده آنها اجتناب ورزید.
هم اکنون کنترل پنل های رایگانی هستند که می تواند نیاز های ضروری شما را مرتفع سازد
به جای لایسنس cPanel اشتراکی و کرکی، از DirectAdmin یا Webmin اصلی استفاده کنید که هزینه ماهانه بسیار ناچیزی دارند.
به جای لایسنس Plesk اشتراکی، SolidCP را بکار ببرید که رایگان است و امکانات خوبی به شما ارائه می کند.
به جای لایسنس Litespeed اشتراکی، به کانفیگ دقیق Apache یا NginX و… بپردازید که رایگان ارائه می شوند. دقت کنید که وب سرور مهمترین عنصر وب سایت شما است و در صورت رخداد هر گونه اختلالی سایت شما بارگذاری نخواهد شد.
دیگر لایسنس های کرک شده مانند WHMCS، JetBackup و CXS برای کسب و کار شما بسیار حیاتی هستند لذا اکیدا توصیه داریم که از لایسنس اصلی آنها استفاده کنید.
اگر مصمم به خرید لایسنس های اورجینال و اصلی هستید، می توانید از طریق لینکهای زیر اقدام کنید.
WHMCS – خرید cPanel – خرید DirecAdmin – خرید Plesk – خرید LiteSpeed
در صورتی که تجربه خوب یا بدی از استفاده این لایسنس ها دارید یا سوالی ذهن شما را به خود مشغول کرده است آنها را با ما به اشتراک بگذارید.
2 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
خنده داره
هاست های خود شما تماما از لایسنس کرک استفاده میکنه
بارها با پیام خطا مواجه شدم و مجبور شدم که ۲هفته منتظر شما بمونم تا مشکلتون حل بشه
از خدا بترسید
سلام رها جان
ما بهصورت پیشفرض پنل دایرکت ادمین ارائه میکنیم که لاینسش رسمی و قانونی هست. اگر مشتری خودش اصرار کنه که پنل cPanel میخواد، مجبوریم پنل cPanel بدیم که بهخاطر تحریمها لایسنس رسمی برای ایرانیها وجود نداره.