اگر می‌خواهید سایت خوبی داشته باشید، از این 7 اشتباه پرهیز کنید!

دسته بندی: آموزش, بهینه‌سازی سایت (SEO)
هفت اشتباه طراحان تازه‌کار وب‌سایت

حتماً عنوان مقاله را خوانده‌اید و می‌دانید که قرار است امروز درباره چه موضوعی صحبت کنیم. اما عجله نکنید؛ قبل از شروع، می‌خواهیم کمی از اعداد و ارقام شگفت‌انگیز صحبت کنیم!جلب توجه کاربران

در حال حاضر 7.9 میلیارد نفر آدم، روی کرۀ زمین ساکن هستند. از این تعداد، 4.5 میلیارد نفر تعاملات آنلاین دارند و از اینترنت استفاده می‌کنند! جالب‌تر اینکه، تعداد افراد آنلاین و وب‌سایت‌هایی که ساخته می‌شود، با سرعت نور در حال رشد است.

خب که چه؟

در حال حاضر حدود  1.8 میلیارد وب­‌سایت بر روی اینترنت وجود دارد که همۀ آن­‌ها برای جلب‌توجه کاربران با هم در رقابت هستند.  اگر می­خواهید در بین این همه رقیب متمایز باشید، حداقل 7 اشتباه وجود دارد که باید از آن‌ها دوری کنید.

پس، این شما و این هم:

7 اشتباه تازه‌کاران در طراحی و مدیریت سایت

اول از همه، ورود شما را به دنیای شگفت‌انگیز طراحی، ساخت و خلق کردن وب‌سایت‌های مختلف تبریک می‌گوییم. قطعاً چیزی که بیشتر از همه در این راه به درد شما می‌خورد، کسب تجربه است.

اما گاهی بهتر است از تجربه دیگران و مسیری که طی کرده‌اند استفاده کنیم. به همین خاطر، تصمیم داریم تا بخشی از تجربه‌های خودمان را با شما به اشتراک بگذاریم. نتیجه این که سریع‌تر راه می‌افتید.

1) بی‌اهمیتی به ریسپانسیو بودن سایت

طراحی ریسپانسیو یا واکنش­گرای سایت، خیلی خیلی مهم است! حالا اصلاً ریسپانسیو یعنی چه؟

طراحی واکنش­گرا به این معناست که چینش و اندازۀ اجزای وب‌سایت، در دستگاه‌­های مختلف مثل موبایل، تبلت و لپ­تاپ، به‌طور خودکار تنظیم ­شود؛ یعنی مشاهدۀ وب­سایت برای کاربران تمام دستگاه‌ها به راحتی امکان‌پذیر باشد.

به عبارت دیگر، اگر کاربر با موبایل وارد وب‌­سایت شما بشود، به‌جای آن­که نسخۀ دسکتاپ را ببیند و مجبور باشد با زوم کردن و حرکت کردن روی صفحۀ کوچک موبایل، مطالب شما را بخواند، می‌تواند فقط نسخه موبایل وب‌سایت را مشاهده کند و راحت به بخش‌های مختلف دسترسی داشته باشد.

اگر وب­سایت شما ریسپانسیو نباشد، تعداد زیادی از کاربران یا مشتریان بالقوۀ خود را از دست خواهید داد. چون تقریبا 90% از کاربران اینترنت از گوشی همراه خود برای وب­گردی و اینترنت استفاده می‌کنند.

بی‌توجهی به ریسپانسیو بودن سایت، یکی از رایج‌ترین اشتباهات طراحان سایت مبتدی است.

در ضمن قبلاً در مقاله‌ای خیلی کامل راجع‌به طراحی سایت ریسپانسیو صحبت کرده‌ایم.

سایت مناسب سایتی است که ریسپانسیو باشد

2 ) محتوای سنگین در صفحه اصلی سایت

قبل از اینکه محتوای وب‌سایت خود را بنویسید، از خودتان بپرسید که چه‌قدر برای خواندن محتوای دیگر وب‌سایت‌ها وقت صرف می­کنید؟!

اگر شما هم مانند دیگر کاربران اینترنت باشید، احتمالا به طور متوسط 5.9 ثانیه را صرف مطالعۀ هر صفحه از وب‌سایت می­کنید.

این مقدار زمان برای وب­سایت شما معنی خاصی دارد؛ چون اگر سایت شما طراحی و محتوای جذابی داشته باشد، کاربران می­توانند اطلاعات زیادی در مورد شما و کسب‌­و­کارتان در همان 5.9 ثانیه کسب کنند. در غیر این صورت، وب‌سایت‌تان را ترک می‌کنند و سراغ منابع دیگر می‌روند.

در اینجا چند توصیه برای جلب‌توجه کاربر و تشویق آن­ها به مطالعه طولانی‌­تر داریم:

  • از تصاویر جذاب برای گفتن داستان در سایت خود استفاده کنید
  • محتوای خود را با سرفصل‌­ها (headings)، زیرعنوان‌­ها (subheadings) و لیست­‌های نقطه­‌ای (bullet points) تقسیم­‌بندی کنید.
  • قسمت‌های Call-To-Action را درون دکمه‌­های قابل کلیک قرار دهید.
  • اضافه‌گویی نکنید و فقط به مسائلی بپردازید که واقعاً لازم هستند.
  • محتوای وب‌سایت را به صفحه‌­های مختلف تقسیم کنید (صفحۀ اصلی، خدمات، دربارۀ ما، تماس با ما و …)

پس  بارگذاری بیخود محتوای سنگین در صفحه اصلی سایت، یکی دیگر از اشتباهاتی است که طراحان تازه‌کار دچار آن می‌شوند. 

بارگذاری محتوای سنگین در صفحه اصلی اشتباه است!

3 ) بی‌توجهی به نوع نمایش سایت در مرورگرها

تصور کنید کاربر 15 تب در مرورگر خود باز کرده است؛ در این حالت، عنوان تب‌­ها به طور کامل دیده نمی‌­شود! بنابراین جا‌به‌جا شدن بین تب‌ها و پیدا کردن یک سایت کار سخت‌تری خواهد بود. دو راهکار وجود دارند که کمک می‌کنند کاربران راحت‌تر سایت شما را در بین انبوهی از تب‌ها پیدا کنند:

  • افزودن Favicon
  • انتخاب عنوان مناسب برای صفحه

اجازه دهید بیشتر ر اجع‌به این دو مورد توضیح دهیم.

Favicon چیست؟

نگاهی گذرا به تب های بازِ مرورگر خود بیندازید.  لوگوی کوچک در قسمت سمت چپ تب مرورگر، Favicon وب‌سایت نامیده می­شود.  البته اگر زبان مرورگر شما فارسی باشد، favicon در سمت راست تب قرار می­گیرد.

عنوان صفحه (Title tag) چیست؟

عنوان صفحه همان عبارتی است که در کنار Favicon قرار دارد. عنوان صفحه در هر وب‌سایت و هر صفحه متفاوت است. شما می­توانید هنگام طراحی یک صفحه، عنوان مورد نظر خود را نیز برای آن انتخاب کنید.

موقع انتخاب عنوان برای صفحه­‌های خود، به این نکته توجه داشته باشید که از عنوان­‌های کوتاه و توصیفی استفاده کنید. این‌طوری کاربر به‌راحتی می‌تواند محل قرارگیری تب سایت‌تان را در مرورگر خود پیدا کند.

تایتل تگ

بنابراین، اگر به نوع نمایش وب‌سایت‌تان در بین کلی تب دیگر اهمیت ندهید، دچار یکی از اشتباهات طراحان تازه‌کار خواهید شد.

4) فدا کردن سرعت برای مسائل غیرضروری

مهم­ترین ویژگی یک صفحه وب‌سایت، سرعت بارگذاری آن است! پس …

هنگام طراحی وب‌سایت خود مراقب باشید در دام جذابیت ابزارهایی مثل اسلایدرها، carousel ها، انیمیشن‌­­ها و … نیفتید. این ابزارها با اینکه سرگرم­‌کننده هستند، می‌توانند تأثیر بسیار بدی در سرعت سایت‌تان داشته باشند.

نتایج تحقیقات اخیر گوگل نشان می­دهد که از بین وب­سایت‌هایی که بررسی شده‌اند، زمان بارگذاری 70% از آن­ها بیش از 7 ثانیه طول کشیده است. با این حال باید این را بدانید که اکثر کاربران بیشتر از 3 ثانیه برای بارگذاری یک صفحه وب‌سایت صبر نمی‌کنند. 

از اولین قدمی که شروع به طراحی سایت خود می‌کنید، همیشه حواس‌تان به سرعت و عملکرد باشد تا افت پیدا نکند. استفاده از ابزارها و توابع بیش از حد در وب­‌سایت، منجر به افت سرعت صفحات خواهد شد.

سایت کند

اگر استفاده از این ابزارها برای وب‌سایت شما ضروری است و همچنین می­خواهید سرعت آن کاهش پیدا نکند، پیشنهاد می­کنیم برای میزبانی سایت‌تان سراغ VPS بروید.

پیشنهاد خواندن: توصیه می‌کنیم مقاله راهنمای کامل سرور مجازی را بخوانید تا اطلاعات بیشتری راجع‌به VPSهای دوست‌داشتنی کسب کنید.

با خرید سرور مجازی، پشت یک سیستم پرسرعت و قدرتمند بنشینید و فرمان بدهید!

خرید VPS        پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱

نتیجه می‌گیریم که باید از هر اقدامی که منجر به کاهش سرعت سایت می‌شود دوری کنیم.

5) خلاقیت مضر در طراحی منو سایت

 هر چقدر وب­سایت شما خواناتر و دسترسی به بخش­های مختلف آن راحت‌­تر باشد، کاربران مدت زمان بیشتری در وب­سایت شما باقی خواهند ماند. 

یکی از اجزای مهم وب­‌سایت که کاربر می­تواند با استفاده از آن به بخش‌­های مختلف وب­سایت شما دسترسی داشته باشد، منوی اصلی است.

هنگام ساخت منوی اصلی، بهتر است سنت­‌ها را حفظ کنید و تا حد ممکن سراغ اعمال خلاقیت نروید! منظور این است که از عنوان‌­های رایج و همه‌فهم مانند صفحۀ اصلی، خدمات، دربارۀ ما، تماس با ما و … استفاده کنید. خلاقیت در نام‌گذاری این عنوان­ها با اینکه می­تواند جالب باشد، ممکن است باعث سردرگمی هم بشود.

پس حتی اگر می‌خواهید از عناوین خلاقانه استفاده کنید، دقت کنید که مفهوم به‌خوبی منتقل شود.

علاوه بر آن، سعی کنید دکمۀ منوی سایت را (به خصوص در موبایل) در مکان مناسبی قرار دهید. قسمت بالا سمت راست مکان مناسبی برای دکمۀ منو به نظر می‌­رسد.

تصویر بالا منوی اصلی ایران­‌سرور را نشان می­‌دهد که وقتی ماوس را روی یکی از آیتم‌­ها می­‌برید، زیرمنوی آن ظاهر می­‌شود.

منوی سرور اختصاصی ایران‌سرور

گاهی بهتر است خیلی خلاق عمل نکنیم! مثلاً در مواقعی که حفظ سادگی و انتقال مفهوم اهمیت بیشتری دارند.

6) استفاده نکردن از Call-to-action

دکمه­‌های Call-to-action یا به‌اختصار CTA، همیشه راهنمای خوبی برای هدایت کاربر به سمت مقصد هستند.

بر اساس آمار برخی تحقیقات، بیش از 90% از کاربرانی که تیترهای صفحه را می­‌خوانند، CTA را هم می‌خوانند. با توجه به این موضوع، اگر بتوانید یک اقدام به عمل حرفه‌ای در راستای هدف‌تان تعیین کنید، نتیجه خوبی هم خواهد گرفت.

این مورد هم یکی از دیگر از اشتباهاتی است که از جانب طراحان مبتدی رخ می‌دهد.

7) اصرار بر استفاده از قالب‌های شخصی‌سازی شده

اگر هنوز به یک طراح باتجربه وب‌سایت تبدیل نشده‌اید، بهتر است از قالب‌­های آماده برای ساخت سایت موردنظرتان استفاده کنید.

خوبی قالب‌های آماده این است که در عین حال که پیچیدگی خاصی ندارند، دست‌تان را در شخصی‌سازی، اضافه کردن CSS، نوشتن عناوین و … باز می‌گذارند.

فقط دقت کنید که اگر قالب آماده استفاده می‌کنید، استاندارهای اولیه، مثل لایسنس و زبان فارسی را دارا باشد.

خیلی از طراحان تازه‌کار، اصرار بی‌جایی بر ساخت یک قالب اختصاصی دارند. مشکلی که پیش می‌آید این است که عموم آن‌ها تجربه لازم را برای ساخت یک قالب بی‌نقص ندارند. نتیجه این می‌شود که سایت با ایراد درست می‌شود؛ پس اگر تجربه لازم را ندارید، از قالب‌های آماده استفاده کنید تا مشکلی برای‌تان پیش نیاید.

خب این هم از 7 اشتباهی که اگر اسیرشان شوید، شما هم در مسیر باطل بسیاری دیگر از همکاران‌تان قرار خواهید گرفت.

پند آخر

هیچکس متخصص به دنیا نمی‌آید. حرفه‌ای‌ترین‌ها هم کلی خطا داشتند تا توانستند به جایی که الان هستند برسند. در این مقاله، راجع‌به 7 اشتباهی صحبت کردیم که اگر از آن‌ها پرهیز کنید، در مسیر پیشرفت و بهتر شدن قرار خواهید گرفت.

همچنین اگر می‌خواهید طراحی سایت با وردپرس را یاد بگیرید، حتماً به بخش آموزش وردپرس در وبلاگ ایران‌سرور سر بزنید. در این بخش، نصب وردپرس، افزونه‌های ضروری برای کارهای مختلف، نکات امنیتی،بهینه‌سازی وردپرس و … به زبان ساده آموزش داده شده است.

سوالی دارید؟

فقط کافی است آن‌ را در قسمت کامنت‌ها بنویسید تا در اولین فرصت پاسخ‌تان را بدهیم.

برچسب ها:
4.3/5 - (6 امتیاز)

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

نصب وردپرس روی پلسک

نصب وردپرس روی پلسک

0
  زمانی که صحبت از کنترل پنل‌های هاستینگ وب می‌شود، ابزار پلسک (Plesk) یکی از بهترین گزینه‌ها برای کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ به حساب می‌آید.…
بلاک کردن آی پی در htaccess

آموزش بلاک کردن آی پی در فایل htaccess

0
بلاک کردن آی پی در فایل htaccess، درِ ورود سایتتان را روی مهمانان پردردسرِ ناخوانده‌ می‌بندد. اگر می‌خواهید کنترل ترافیک ورودی به سایتتان را به…

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست