مهارتی که هر سئوکاری باید بلد باشد: تهیه گزارش از فرایندهای سئو!

دسته بندی: آموزش, بهینه‌سازی سایت (SEO)
کاور مقاله گزارش سئو

برای درمان یک بیماری به پزشک مراجعه می‌کنیم. او برای بررسی وضعیت بیماری ما و تاثیر داروها، به‌طور مرتب آزمایش‌هایی را تجویز می‌کند. سپس با بررسی گزارش آزمایش‌های جدید و قبلی،آیکون مربوط به گزارش روند بهبود را می‌سنجد. قطع دارو، تجویز داروی جدید یا تغییر دادن روش درمان، بر اساس همین گزارش‌ها انجام می‎شود.

این روند برای آنالیز سئوی سایت هم انجام می‎شود.  برای اینکه ببینیم سئوی سایت‌مان تا چه اندازه هدف‌مند است و آیا ما را به نتایج دلخواه‌مان می‌رساند، حتماً باید گزارش‌های آن را به‌طور منظم تحلیل کنیم.  از گزارش‌های سئو برای دسته‌بندی اطلاعات یک سایت به روشی قابل فهم و مختصر استفاده‌ می‌شود.

پیشنهاد خواندن: برای آشنایی با جنبه‌های کلی مفهوم SEO، می‌توانید مقاله سئو چیست را بخوانید.

گزارش سئو، سندی حاوی اطلاعات اولیه در مورد کار و نتیجه یک پروژه در یک دوره معین است. این گزارش باید توسط متخصصانی که به‌طور مستقیم در فرآیند ارتقای سئوی سایت همکاری می‌کنند تهیه شود. اما یک گزارش سئو باید شامل چه مواردی باشد؟ چگونه باید از فرآیندهای سئوی یک سایت گزارش تهیه کنیم؟ در مطلب پیش‌رو، به این سوالات پاسخ می‌دهیم.

ساختار اساسی یک گزارش سئو

یک گزارش درست و اصولی سئو باید شامل ۳ بخش اصلی زیر باشد:

آنالیز کارهای انجام شده و نتایج آن‌ها برای یک دوره خاص

در این بخش از گزارش، باید تمام اقدامات انجام شده برای ارتقای سایت و نتایج آن‌ها را به‌طور کامل شرح دهید.

نکات و یافته‌های جدید

در جمع‌‎بندی نتایج، باید فرآیندهایی که قبلا نتایج مثبتی داشته‌اند و همچنین مواردی که ناکارآمدی آن‌ها ثابت شده است را برجسته کنید.

نکات مثبت و یافته‌های جدید در فرایند سئو

ارائه طرح برای بهبود وضعیت سئو

در این بخش از گزارش سئو، باید راه‌حل مشکلات خاص را مشخص کنید. همچنین ارائه توصیه‌هایی برای رسیدن به اهداف هم ضروری است. اگر گزارش مربوط به وب‌سایت خودتان است، باید نکات خاصی را برای کارهای آینده به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود تا آمارها را راحت‌تر بررسی کرده و مشکلات و کاستی‌های احتمالی را با روش‌های کارآمدتری جایگزین کنید.

اگر یادتان باشد، در ابتدا گفتیم که گزارش سئو باید مختص یه یک دوره زمانی مشخص باشد.

گزارش سئو باید در چه بازه‌های زمانی‌ای آماده شود؟

به‌طور کلی، هر نوع گزارشی شامل محدوده‌ زمانی مشخص است. گزارش سئو هم از این قاده مستثنی نیست.

اگر در حال تهیه گزارش سئو برای یکی از مشتریان‌تان هستید، بهتر است این کار را به‌صورت ماهانه انجام دهید. یعنی هر ماه یک گزارش برای او آماده کنید تا در جریان تغییرات سئوی سایت قرار بگیرد. در این مدت‌ می‌توانید نتایج ارتقای سایت را مشاهده کنید، پویایی آن را ارزیابی و مشکلات احتمالی‌اش را تحلیل کنید.

علاوه بر این، اغلب متخصصان سئو در آخرین مرحله ارتقای سئوی سایت، یک گزارش نهایی تهیه می‌کنند. این گزارش شامل تمام اطلاعات مربوط به دوره بهینه‌‏سازی سئو‌ است و روی تغییرات مثبت سایت در موتورهای جست‌وجو تمرکز دارد. همچنین‌ می‌توانید یک بخش مالی هم در این گزارش قرار دهید و تمام هزینه‌های انجام شده برای بهینه‌سازی سئو را در آن وارد کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا ببینید کدام هزینه‌ها، بازدهی بیشتری برای‌تان داشته‌اند.

بازه زمانی

در بخش بعدی، می‌بینیم چه اطلاعاتی باید در گزارش سئو آورده شوند.

چه اطلاعاتی باید در گزارش ماهانه سئو گنجانده شوند؟

در ابتدای این مطلب، ۳ بخش اصلی یک گزارش استاندارد سئو را بررسی کردیم. در این مرحله، قصد داریم هر یک از این بخش‌ها را با جزئیات بیشتری شرح دهیم.

تحلیل رفتار کاربر

در این بخش از گزارش، باید اطلاعات جامعی در مورد رفتار کاربران ارائه دهید. زمان صرف شده توسط کاربر در سایت یکی از مهم‌ترین عوامل در بهینه‌‏سازی سئو است. هرچه زمان بازدید طولانی‌تر باشد، تاثیر بهتری روی موقعیت سایت شما در صفحه نتایج موتورهای جستجو دارد. این بخش از گزارش سئو شامل موارد زیر است:

  • میانگین مدت یک بازدید: این پارامتر نشان‌ می‌دهد که کاربر به‌طور متوسط، ​​چقدر زمان در سایت‌ شما می‌گذراند. با تحلیل این شاخص‌ می‌توانید ارزش محتوای صفحه خود را بررسی کنید.
  • میانگین عمق مرور در سایت: می‌توانید از این معیار برای تجزیه و تحلیل تعداد صفحات مشاهده شده توسط کاربر، در یک بار مراجعه او به سایت استفاده کنید.
  • نرخ عدم پذیرش: این پارامتر، درصد کاربرانی را تعیین می‏کند که فقط یک صفحه از سایت شما را مشاهده و سپس آن را ترک کرده‌اند.

آنالیز ترافیک سایت

تجزیه و تحلیل آمار ترافیک وب‏سایت، بخش مهمی از گزارش سئو است. شما‌ می‌توانید از آن برای به دست آوردن اطلاعات بازدیدکنندگان سایت و منابعی که ترافیک سایت‌تان را تامین می‌کنند، استفاده کنید. منابع ترافیک، کانال‌هایی هستند که کاربران از طریق آن‌ها به سایت شما‌ وارد می‌شوند.

گوگل آنالیتیکس محبوب‌‏ترین ابزار رایگان برای بررسی ترافیک سایت است. مهم‌ترین ویژگی این ابزار، سادگی استفاده از آن است. سرچ کنسول گوگل هم می‌تواند برای آنالیز ترافیک سایت مفید باشد. این دو ابزار به شما امکان می‌دهند تا کوئری‎های جست‌وجو را با جزئیات بیشتری آنالیز کنید. با استفاده از سرچ کنسول،‌ می‌توانید آمار ترافیک و نمایش را بررسی کنید، موقعیت یک دامنه را آنالیز کرده و یک صفحه خاص را برای هر کلمه کلیدی جستجو کنید.

آنالیز ترافیک سایت

ترافیک برند

گاهی اوقات لازم است که ترافیک برند را هم در گزارش سئو درج کنید. ترافیک برند، ترافیکی است که بر اساس کلمات کلیدی حاوی نام برند شما، به سایت‎‌تان می‎‌رسد.  همچنین باید موقعیت سایت خود را برای کوئری‌ها مشخص کنید.

تجزیه و تحلیل بک‌‏لینک‌ها

بک‌لینک‌ها فاکتور بسیار مهمی در رتبه‌‏بندی یک سایت هستند. بنابراین، باید این مورد هم در گزارش ماهانه سئو درج شود. به این ترتیب، مشتری‌ می‌تواند از تعداد و کیفیت سایت‌هایی که به وب‌سایت او لینک‌ می‌دهند مطلع شود. یادتان نرود هزینه خرید لینک‌های خارجی را هم آنالیز کرده و برای افزایش تعداد آن‌ها برنامه‌ریزی کنید.

برای جمع‌بندی، اشاره‌ای به برخی قوانین کلی برای گزارش‌های سئو خواهیم داشت.

سایر قوانین کلی برای تهیه گزارش سئو

هر گزارش سئو، باید حاوی اطلاعات کاملی در مورد کارهای تبلیغاتی و برنامه‏‌ریزی سایت باشد. به هیچ وجه نباید اطلاعات اضافی را در آن بگنجانید و متن گزارش را شلوغ کنید. گزارش سئوی شما باید تا جای ممکن ساده و واضح باشد.

هنگامی که گزارش را برای سایت خودتان آماده می‎‌‌کنید،‌ می‌توانید بسیاری از جزئیات غیرضروری را نادیده بگیرید. اگر این گزارش برای مشتری و کارفرما آماده می‏‌شود، باید تمام نکاتی را که او می‌خواهد در گزارش نهایی ببیند ارائه کنید.

 مخفی شدن پشت پیروز‌ی‌ها و مخفی کردن شکست‌ها و آمار منفی، اشتباهی است که باید اکیداً از آن دوری کنید!  نکات منفی و مثبت را با دقت بررسی کنید. با خود یا مشتری‎‌تان صادق باشید. راه‌حل‌های ممکن برای رفع مشکلات را شرح دهید و به آن‌ها فرصت بدهید تا یک یا چند مورد از این راه‌حل‌ها را انتخاب کنند. صداقت و مسئولیت‌پذیری، فاکتورهای کلیدی برای داشتن یک همکاری موفقیت‌آمیز هستند، پس آن‌ها را جدی بگیرید.

برای تهیه این مقاله، از مطلبی در سایت SeoQuake استفاده کرده‌ایم.

در آخر، یادتان باشد که یکی از لازمه‌های بهتر شدن سئو، گزارش‌دهی است. با تهیه گزارش از کارهایی که انجام داده‌‏اید،‌ می‌توانید داده‌های جمع‌آوری شده را تجزیه و تحلیل کنید و به نقاط ضعف و قوت مسیرتان پی ببرید.

اگر سوالی در این زمینه دارید، آن را در قسمت کامنت‌ها بنویسید تا خیلی زود پاسخ‌تان را بدهیم.

امتیاز شما

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

نصب وردپرس روی پلسک

نصب وردپرس روی پلسک

0
  زمانی که صحبت از کنترل پنل‌های هاستینگ وب می‌شود، ابزار پلسک (Plesk) یکی از بهترین گزینه‌ها برای کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ به حساب می‌آید.…
بلاک کردن آی پی در htaccess

آموزش بلاک کردن آی پی در فایل htaccess

0
بلاک کردن آی پی در فایل htaccess، درِ ورود سایتتان را روی مهمانان پردردسرِ ناخوانده‌ می‌بندد. اگر می‌خواهید کنترل ترافیک ورودی به سایتتان را به…

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست