استفاده از سرویس های ابری + 6 دلیلی حیاتی

دسته بندی: آموزش
دلایل استفاده از سرویس های ابری

استفاده از رایانش ابری شاید هنوز هم برای خیلی از افراد، جدید باشد. با این حال، استفاده از سرویس ابری به دلیل مزایای بسیاری که به همراه دارد، روز به روز رو به افزایش است. اما فضای ذخیره‌سازی ابری چگونه می‌تواند برای کسب و کار شما مفید باشد؟ واقعیت این است که شما احتمالاً بدون اینکه متوجه شده باشید، در حال حاضر از ابر استفاده می‌کنید.

سرویس‌های ارائه دهنده ایمیل مبتنی بر وب مانند Gmail یا Hotmail، اپلیکیشن‌های تماس ویدئویی مانند اسکایپ، رابط‌های ویدئویی مانند Vimeo یا YouTube، نمونه‌هایی هستند که نشان می‌دهند ما هر روز با تکنولوژی ابر در ارتباط هستیم و از مزایای آن بهره می‌بریم. در ادامه دلایل مهم و حیاتی برای استفاده از سرویس های ابری را به شما معرفی می‌کنیم؛ با ایران سرور همراه باشید.

مقاله مرتبط: فضای ذخیره سازی ابری (Cloud Storage) چیست؟

صرفه جویی در هزینه‌ها

یکی از جذاب‌ترین دلایل استفاده از رایانش ابری، صرفه‌جویی در هزینه‌ها است. به لطف خدمات ابری، نیاز به پرداخت هزینه‌های زیاد برای تهیه دیسک و فضای ذخیره‌سازی فوراً برطرف می‌شود و همچنین نیاز به خرید، نصب و ارتقاء نرم افزارهای گران قیمت نخواهید داشت.

کاهش هزینه با استفاده از سرویس ها ابری

یک مزیت بسیار مهم فضای ابری این است که فقط در صورت نیاز برای برخی برنامه‌ها هزینه پرداخت می‌کنید و بسیاری از برنامه‌ها رایگان هستند. همچنین می‌توانید بر اساس نیاز، میزان استفاده خود از ابر را افزایش یا کاهش دهید و فقط برای چیزی که واقعاً استفاده می‌کنید، هزینه بپردازید. این یعنی می‌توانید میزان استفاده از منابع ابری را به راحتی متناسب با نیازهای خود تغییر دهید و با این شیوه، منابع و هزینه‌های خود را مدیریت کنید.

سهولت استفاده

رایانش ابری به راحتی راه‌اندازی و اجرا می‌شود. در فضای ابری به جای اینکه خودتان نرم افزار را دانلود و/یا نصب کنید، همه چیز برای شما انجام می‌شود. داشتن دانش برنامه نویسی برای استفاده از رایانش ابری یک مزیت به حساب می‌آید اما ضروری نیست. بنابراین حتی کاربران عادی اینترنت نیز به‌راحتی می‌توانند به استفاده از رایانش ابری بپردارند. ارائه هندگان خدمات ابری نیز به مشتریان خود در استفاده عملی از این سرویس کمک می‌کنند.

به‌روزرسانی خودکار و اتوماسیون

برای کسانی که کارهای زیادی برای انجام دادن دارند، هیچ چیز آزاردهنده‌تر از منتظر ماندن برای نصب به‌روزرسانی‌های سیستم نیست. برنامه‌های مبتنی بر ابر به‌جای اینکه شما را مجبور به انجام به‌روزرسانی دستی در سطح سازمان کنند، به‌طور خودکار خود را تازه و به‌روزرسانی می‌کنند. این باعث صرفه جویی در وقت و هزینه کارکنان سازمان می‌شود. بنابراین هرگز نگران انجام به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری نخواهید بود.

مقاله مرتبط: آبجکت استوریج (Objet Storage) چیست؟

بروزرسانی و همگام سازی در سرویس های ابری

همگام‌سازی فایل‌ها با همه دستگاه‌های شما و همچنین پشتیبان‌گیری از داده‌ها نیز کاملاً خودکار انجام می‌شود. بنابراین داده‌های شما به‌طور مداوم در بین همه دستگاه‌های در حال استفاده شما ثابت و به‌روز می‌ماند.

افزایش آسان ظرفیت ذخیره‌سازی

ابر همچنین ظرفیت ذخیره سازی نامحدودی را نسبت به محدودیت‌های هارد دیسک و سرور معمولی ارائه می‌دهد و انعطاف‌پذیر است. اگر با گذشت زمان و به وجود آمدن نیازهای جدید، به فضای ذخیره‌سازی بیشتری نیاز پیدا کنید، می‌توانید بلافاصله با پرداخت هزینه، ظرفیت خود را افزایش دهید. از آنجایی که داده‌های کسب‌وکار شما در فضای ابری ذخیره می‌شود، کارمندان شما می‌توانند به نرم‌افزار و داده‌ها از تقریباً هر دستگاهی که به اینترنت متصل باشد در هر نقطه‌ای که هستند، دسترسی داشته باشند.

عدم محدودیت استفاده از فضا برخلاف هارد دیسک های معمولی

آن‌ها می‌توانند روی اسناد و پرونده‌ها به طور مشترک کار کنند، حتی زمانی که از نظر فیزیکی در یک اتاق نیستند. همچنین، اسناد را می‌توان به طور همزمان از چندین مکان کاربر مشاهده و ویرایش کرد.

امنیت بیشتر

بسیاری از سازمان‌ها در مورد امنیت استفاده از خدمات ابری نگران هستند. وقتی فایل‌ها، برنامه‌ها و سایر داده‌ها در یک محل نگهداری نمی‌شوند، چگونه می‌توان از امنیت آن‌ها اطمینان حاصل کرد؟ اگر می توانید از راه دور به داده های خود دسترسی داشته باشید، پس چه چیزی یک مجرم سایبری را از انجام همین کار باز می‌دارد؟ حقیقت اینجاست که داده‌هایی که روی ابر ذخیره می‌کنید، نسبت به داده‌هایی که بر روی هارد دیسک کامپیوتر خود ذخیره کرده‌اید، امن‌تر هستند. به یاد داشته باشید، هکرها می‌توانند از بدافزارها و ایمیل‌های فیشینگ برای دریافت اطلاعات ذخیره شده در دستگاه‌های شما استفاده کنند.

اهمیت ذخیره سازی داده در رایانش ابری

آن‌ها ممکن است کامپیوتر شما را مسدود کنند و قبل از اینکه فایل‌ها و داده‌هایی را که فریز کرده‌اند را آزاد کنند، باج بخواهند. اقدامات امنیتی انجام شده توسط شرکت‌های بزرگ‌تر ارائه‌دهنده خدمات ابری، بدون شک قوی‌تر از آنچه شما برای محافظت از کامپیوتر و دستگاه‌های خانگی خود انجام می‌دهید، خواهد بود.

مقاله مرتبط: مزایای رایانش ابری (Cloud Computing) چیست؟

ارائه دهندگان سرویس‌های ابری، در صورت پیدا شدن رخنه امنیتی، بلافاصله نرم‌افزار را به‌روز می‌کنند و این به‌روزرسانی برای شما نیز اعمال می‌شود. علاوه‌براین، با استفاده از خدمات ابری، داده‌های شما با تکنولوژی‌هایی بسیار پیچیده رمزگذاری می‌شوند که باعث می‌شود دسترسی مجرمان سایبری فوق‌العاده سخت‌تر شود.

پیشگیری از ضرر

اگر سازمان شما روی استفاده از سرویس ابری سرمایه‌گذاری نکرده باشد، با ذخیره‌سازی داده‌ها روی کامپیوترهای موجود در سازمان، خود را به خطر انداخته است. واقعیت این است که اگر سخت‌افزارها با مشکل مواجه شوند، ممکن است سازمان برای همیشه داده‌های خود را از دست دهد. کامپیوتر‌ها ممکن است به دلایل مختلفی، از ویروس نرم‌افزاری و خرابی سخت‌افزار گرفته تا خطای ساده کاربری، دچار مشکل شوند.

مقاله مرتبط: پولسازترین مهارت ها در رایانش ابری

حتی ممکن است سخت‌‌افزارها به سرقت روند. اگر از فضای ابری استفاده نکنید، خطر از دست دادن تمام اطلاعاتی که به صورت محلی ذخیره کرده‌اید در کمین شماست. با استفاده از سرویس ابری، تمامی داده‌هایی که در فضای ابری آپلود کرده‌اید، ایمن باقی می‌مانند و به راحتی از هر کامپیوتری با قابلیت اتصال به اینترنت قابل دسترسی هستند، حتی اگر کامپیوتری که به طور منظم از آن استفاده می‌کنید، کار نکند.

چرا استفاده از سرویس ابری مهم است؟

استفاده از سرویس ابری به جای هارد دیسک، سرورهای فیزیکی یا رایانه های شخصی، به شما این امکان را می‌دهد تا داده‌ها و برنامه‌های خود را از طریق اینترنت ذخیره کرده و به آن‌ها دسترسی پیدا کنید. به عبارت دیگر، رایانش ابری از شبکه‌ای از سرورهای راه دور برای ذخیره‌سازی، مدیریت و پردازش داده‌ها استفاده می‌کند. ابر در اصل گروهی از سرورها است که به صورت آنلاین برای ذخیره و به اشتراک گذاری اطلاعات در دسترس هستند. استفاده از ابر به این معنی است که سرورهایی که استفاده می‌کنید دقیقاً در مکان فیزیکی شما قرار ندارند.

آن‌ها از طریق اینترنت در دسترس هستند و آن را در دسترس‌تر و ایمن‌تر می‌کنند. همچنین، می‌توانید از داده‌ها و فایل‌های ضروری خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. یکی دیگر از مهم‌ترین مزایای استفاده از رایانش ابری، عدم نیاز به به‌روزرسانی دستی و آپدیت بودن همیشگی آن است. امیدوار هستیم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد. تجربه شما از استفاده از سرویس ابری چیست؟

1/5 - (1 امتیاز)

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست