Object Storage چیست؟ 0 تا 100 ذخیره ساز آبجکت استورج

دسته بندی: آموزش, رایانش ابری ☁
آبجکت استوریج چیست؟
آنچه در این مطلب می‌خوانید : نمایش

آبجکت استوریج یک معماری ذخیره داده‌های غیرساختاریافته (Unstructured) در حجم زیاد است که جزو روش‌های مطمئن برای حفظ امنیت آن‌ها هم محسوب می‌شود. اغلب داده‌های کنونی به‌ شکل بدون ساختار هستند؛ مانند تصاویر، فیلم‌ها، ایمیل‌ها و داده‌های حس‌گرها و به شکل Object Storage در پایگاه داده ذخیره می‌شوند. اگر شما هم به دنبال خرید ابجکت استوریج برای مدیریت و ذخیره داده‌های خود هستید، این مقاله می‌تواند به شما کمک کند. در این مطلب به بررسی جواب «object storage چیست؟» می‌پردازیم؛ کاربرد آبجکت استوریج، مزایا، معایب و مقایسه این شیوه با دو روش متداول ذخیره داده شامل Block Storage و File Storage را بررسی می‌کنیم.

آبجکت استوریج چیست؟

object storage چیست

طبق نتایج موسسه تحقیقاتی IDC، تخمین‌زده می‌شود که ۸۰ درصد کل اطلاعات وب را تا سال ۲۰۲۵ داده‌های ساختارنیافته تشکیل می‌دهد. بنابراین نگهداری این حجم از اطلاعات، دیگر روی هارد دیسک‌های HDD و انواع هارد SSD امکان‌پذیر نخواهد بود. به‌همین‌خاطر روش‌های جدیدی برای ذخیره این داده‌ها که روزبه‌روز هم بیشتر می‌شوند، توسط متخصصان و پژوهش‌گران ابداع شد.

 آبجکت استوریج یکی از جدیدترین تکنولوژی‌های ذخیره‌سازی اطلاعات است که ویژگی‌های جذاب و منحصر‌به‌فردی دارد.  این روش در واقع یک معماری مسطح یا به‌اصطلاح “Flat” قرار می‎‌گیرد که هر بخش اطلاعات را در واحدهای مجزایی به‌نام آبجکت (Object) ذخیره می‌کند.

با ظهور و تکامل آبجکت استوریج بود که توانستیم از رایانش ابری (کلود کامپیوتینگ چیست؟) و زیرساخت ابری استفاده کنیم و امروزه شاهد پیشرفت هوش مصنوعی، آن هم در چنین مقیاسی باشیم.

آبجکت استوریج چگونه کار می‌کند؟

Object Storage چیست و چگونه کار می کند؟

در این معماری، بلوک‌های داده فایل را به‌عنوان یک شی، همراه با متاداده‌های (Metadata) مربوطه و یک شناسه سفارشی در کنار هم نگهداری می‌شوند. تمام این داده‌ها در یک محیط داده مسطح به‌نام استخر ذخیره‌سازی (Storage Pool) قرار می‌گیرند. هنگام دسترسی به داده‌ها در معماری Object Storage، سیستم‌های فعال از شناسه منحصربه‌فرد و متاداده برای یافتن شی مورد نیاز خود، مانند یک تصویر یا فایل صوتی استفاده می‌کنند. 

همچنین امکان سفارشی کردن متاداده‌ها در این معماری فراهم است تا بتوانید زمینه‌های مرتبط و کاربردی را برای اهداف مختلف به هر شی اضافه کنید؛ مانند بازیابی برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها. در معماری Object Storage، می‌توانیم با استفاده از RESTful API، HTTP، و HTTPS برای کوئری زدن روی متاداده‌های اشیا دسترسی پیدا کنیم. 

اگر می‌خواهد در مورد پروتکل‌های ارتباطی HTTP و HTTPS بیشتر بدانید و با تفاوت‌های آن آشنا شوید پیشنهاد کنیم مقاله https چیست؟ را بخوانید.

ازآنجایی‌که اشیا در یک استخر ذخیره‌سازی جهانی ذخیره می‌شوند، یافتن اطلاعات مورد نیاز که با خواسته ما مطابقت دارند، سریع و آسان است. به‌علاوه‌که محیط مسطح این معماری به شما امکان توسعه زیرساخت و پلتفرم‌تان را می‌دهد؛ حتی برای داده‌هایی با حجم پتابایتی یا اگزابایتی. 

فضای ذخیره‌سازی ابری مطمئن با خرید آبجکت استوریج ایران سرور در دسترس شماست

خرید آبجکت استورج       پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱
 

7 کاربرد آبجکت استوریج

کاربران آبجکت استوریج از این معماری برای طیف گسترده‌ای از راه‌حل‌های سازمانی و شرکتی استفاده می‌کنند که در ادامه با همه آن‌ها آشنا خواهید شد. 

1. تجزیه‌وتحلیل

اولین و البته جذاب‌ترین کاربرد آبجکت استوریج، آنالیز نامحدود داده‌ها از هر نوع است. این داده‌ها در ذخیره‌سازهای ابری جمع‌آوری شده و امکان تجزیه‌وتحلیل را در مقیاس بسیار بزرگ فراهم می‌کنند.  به‌همین‌دلیل می‌توانیم به استخراج بینش‌های ارزش‌مند از عملکرد سازمان، جزئیات عملیات هر واحد، تعداد مشتریان و صنعت‌مان بپردازیم. نمونه بارز چنین کاربردی را می‌توان در Data Science و Big Data مشاهده کرد.

2. دریاچه داده

دریاچه داده در آبجکت استورج

یک دریاچه داده (Data Lake) از آبجکت استوریج ابری به‌عنوان پایه و اساس معماری خود بهره می‌برد؛ چون تا حدودی مقیاس‌پذیری نامحدود و دوام بالایی را از آن می‌گیرد. بنابراین می‌توانید به‌طور یک‌پارچه و بدون اختلال، فضای ذخیره‌سازی محتوای‌تان را از گیگابایت به پتابایت افزایش دهید و فقط برای منابع مورداستفاده‌تان هزینه بپردازید.

3. داده‌های برنامه‌های بومی روی فضای ابری

اپلیکیشن‌های ابری از فناوری‌هایی مانند Containerization و Serverless برای برآورده کردن انتظارات مشتریان، به شیوه‌ای سریع و انعطاف‌پذیر استفاده می‌کنند. به‌طورمعمول این برنامه‌ها از اجزای کوچک و مستقلی به‌نام میکروسرویس‌ها (Micro Services) ساخته می‌شوند که با اشتراک‌گذاری داده‌ها یا وضعیت‌ها در فضای داخلی اپلیکیشن، با اجزای دیگر ارتباط برقرار می‌کنند. 

سرویس‌های ذخیره‌سازی ابری، مدیریت داده‌ها را برای چنین برنامه‌هایی ارائه می‌دهند. در این حالت، آبجکت استوریج هم به شما امکان اضافه کردن مقدارهای متفاوت داده‌ای را می‌دهد. بنابراین می‌توانید از هر جغرافیایی به پایگاه داده (دیتابیس چیست؟) خودتان دسترسی داشته باشید. در این حالت اجرای سریع‌تر برنامه‌ها و دسترسی ساده به مشتریان بیشتر، به‌سادگی ممکن می‌شود.

4. آرشیو داده‌ها

آبجکت استوریج در فضای ابری برای نگهداری طولانی‌مدت داده‌ها، یک انتخاب عالی است. می‌توانید از این معماری برای جایگزینی زیرساخت‌های قدیمی بایگانی و هارد دیسک‌های  فیزیکی استفاده کنید. ابجکت استورج به عنوان یکی از روش‌های ذخیره‌سازی داده‌های غیرساختاریافته، امکان مدیریت و دسترسی سریع به اطلاعات را فراهم می‌کند. برای درک بهتر چگونگی ادغام این فناوری در زیرساخت‌های کلی ابری، پیشنهاد می‌کنیم مقاله فضای ابری چیست را مطالعه کنید.

Object Storage پایداری و دوام طولانی‎مدت داده‌ها، زمان‌های فوری برای بازیابی اطلاعات، امنیت بالا، انطباق بهتر و دسترسی بیشتر را به داده‌ها فراهم می‌کند؛ داده‌هایی که برای تجزیه‌وتحلیل‌های پیشرفته، هوش تجاری و هوش مصنوعی به‌کار می‌روند.  همچنین می‌توانید مقادیر زیادی از محتوای رسانه‌ای غنی (محتوا پویا و تعاملی) را با هزینه پایین بایگانی و داده‌های ضروری را برای مدت زمان طولانی‌تری حفظ کنید.

5. رسانه‌های غنی

سرعت بخشیدن به برنامه‌ها و کاهش هزینه‌های ذخیره‌سازی فایل‌های چندرسانه‌ای مانند فیلم‌ها، تصاویر دیجیتال و موسیقی، یکی از مهم‌ترین کاربردهای آبجکت استوریج است.  با ذخیره داده‌ها به‌شکل اشیا، می‌توانید معماری مقرون‌به‌صرفه و جهان‌شمولی را بسازید تا با استفاده از کلاس‌های ذخیره‌سازی و ویژگی‌های Replication، فایل‌های رسانه‌تان را به کاربران CDN (cdn چیست؟) سراسر جهان تحویل دهید.

CDN ایران‌سرور

با CDN ایران‌سرور، محتوای خود را در کمال سرعت و امنیت توزیع کنید.

فعال‌سازی رایگان        پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱

6. پشتیبان‌گیری و بازیابی

امکان پیکربندی سیستم‌های ذخیره‌سازی اشیا به‌شکل تکرار محتوا ممکن است؛ قابلیتی که با استفاده از آن می‌توانید در صورت خرابی یک دستگاه یا سرور فیزیکی، تجهیزات آبجکت استوریج را در دسترس دیگر سرورها قرار دهید. این اطمینان تضمین می‌کند که سیستم‌ها و برنامه‌های شما بدون وقفه به کار خود ادامه خواهند داد. همچنین می‌توانید داده‌ها را در چند مرکز داده و مناطق جغرافیایی توزیع و به‌اصطلاح تکرار کنید.

7. یادگیری ماشین

در یادگیری ماشین (Machine Learning)، شما به کامپیوتر «آموزش» می‌دهید تا از مجموعه داده‌ها، پیش‌بینی یا استنتاج کند. متخصصان این حوزه، از الگوریتم‌ها برای آموزش مدل‌ها استفاده می‌کنند. سپس مدل را در برنامه خود ادغام می‌کنند تا استنتاج‌های داده‌ را به‌صورت Real-time در مقیاس بزرگ انجام دهد. 

یادگیری ماشین به‌ ذخیره‌سازی اشیا نیاز دارد؛ چون مقیاس و هزینه مقرون‌به‌صرفه آن، مزایای ضروری برای آموزش مدل‌ها است. همچنین یک مدل مولد در هوش مصنوعی (هوش مصنوعی چیست و چه کاربردی دارد؟)، به‌طورمعمول از میلیون‌ها تا میلیاردها نمونه داده یاد می‌گیرد تا بتواند استنتاج‌های لازم را در کمتر از 20 میلی‌ثانیه تولید کند.

10 مورد از مزایای آبجکت استوریج

بعد از اینکه تعریف آبجکت استوریج، نحوه عملکرد و تفاوت آن با سیستم‌های دیگر را بررسی کردیم، حالا می‌دانیم که این روش مزایای زیادی دارد؛ در ادامه به مهم‌ترین مزیت‌ها و کاربردهای آبجکت استوریج خواهیم پرداخت:

1. دسترسی‌پذیری

 با توجه به نحوه ذخیره‌سازی داده‌ها در موقعیت‌های جغرافیایی مختلف، امکان استفاده از API و قابلیت دسترسی روی دستگاه‌های مختلف، در هر زمان و هر مکانی می‌توانید به داده‌های‌تان دسترسی داشته باشید. درواقع این سیستم، محدودیت مکانی فایل استوریج را ندارد؛ یعنی الزامی به دسترسی مستقیم به کامپیوتر خودتان (به‌عنوان محل نگهداری داده) نخواهید داشت.

2. پایداری و امنیت

در سیستم آبجکت استوریج، این امکان وجود دارد که داده‌های‌تان در موقعیت‌های مکانی مختلف ذخیره شوند. بنابراین خیال‌تان از نظر پایداری سیستم و امنیت آن راحت است. همچنین در این معماری، به‌دلایلی مانند خرابی سخت‌افزار یا سایر مسائل مربوط به شبکه و سرور، اطلاعات‌تان محفوظ خواهند ماند.

در این معماری، امنیت به‌شیوه‌های مختلفی پیاده و اجرا می‌شود. یکی از این روش‌ها، “Encryption at Rest” است که داده‌ها را در حین ذخیره روی دیسک، رمزگذاری می‌کند. بنابراین مطمئن هستیم که حتی در صورت دسترسی غیرمجاز، داده‌ها بدون کلیدهای رمزگشایی مناسب، غیرقابل خواندن باقی می‌مانند. همچنین روش‌های رمزگذاری حین جابه‌جایی، مدیریت کلیدهای رمزگذاری توسط کاربر یا شرکت خدمات‌دهنده و محافظت از رهگیری داده‌های تبادلی بین کلاینت و سرور، از پارامترهای امنیتی این معماری هستند. 

3. فضای نامحدود ذخیره‌سازی

در Object Storage، هیچ محدودیتی از نظر میزان فضا یا رعایت سلسله مراتب وجود ندارد. بنابراین، با خیال راحت می‌توانید حجم زیادی از داده‌ها را ذخیره کنید. این نامحدود بودن فضا را مدیون معماری Scale-Out هستیم؛ معماری خاصی که در آن به‌راحتی با افزودن گره‌های ذخیره‌سازی بیشتر در صورت نیاز، فضا را بزرگ‌تر می‌کنیم. به‌علاوه‎که ذخیره اشیا روی فضای ابری، پوشش نیازهای روزافزون مقایس‌پذیری سازمان‌ها توسط ارائه‌دهندگان این خدمات و تکرار داده‌ها روی چند مکان، خیال ما را از فضای ذخیره‌سازی آسوده می‌کند.

4. مقیاس‌پذیری

مقیاس‌پذیری نامحدود یکی از مهم‌ترین مزایای آبجکت استوریج  است. در این معماری، واحدهای گسسته داده (در هر کمیت)، در یک محیط داده‌ای ساختاری از نوع مسطح ذخیره می‌شوند. محل ذخیره این داده‌ها اغلب کامپیوترهای همیشه در دسترس، مانند سرور است. 

بنابراین به‌سادگی می‌توانید دستگاه‌ها یا سرورهای بیشتری را به‌صورت موازی به یک خوشه آبجکت استوریج اضافه کنید. در این حالت قدرت پردازش و کلاسترهای بیشتری برای مدیریت وظایف خواهید داشت. در نتیجه شاهد خروجی‌های بهینه‌تر و باکیفیت‌تری در پردازش فایل‌های بزرگ، مانند ویدیوها یا تصاویر هستید.

5. مدیریت منعطف

بسیاری از سیستم‌های ذخیره‌سازی اشیا، از نسخه‌سازی (Versioning) داده‌ها پشتیبانی می‌کنند. در این شیوه، تغییرات ایجادشده در یک شی در طول زمان پیگیری و ثبت می‌شود.  هنگامی‌که یک شی به‌روز می‌شود، نسخه جدیدی از آن با حفظ نسخه‌های قبلی در پایگاه داده ساخته می‌شود. بنابراین بازگشت به حالت قبلی در صورت ایجاد تغییرات تصادفی یا ناخواسته به‌راحتی ممکن خواهد شد. از طرفی دیگر در آبجکت استوریج، داده‌ها براساس قوانین از پیش تعریف‌شده و به‌شکل خودکار مدیریت می‌شوند. 

6. متاداده‌های سفارشی

کاربردهای آبجکت استورج

هر شی یک مخزن مستقل حاوی متاداده یا اطلاعات توصیفی مرتبط با داده اصلی است. اشیا از این متاداده‌ها برای عملکردهای مهمی مانند خط‌مشی‌های حفظ، حذف و مسیریابی، استراتژی‌های بازیابی داده از موقعیت‌های بحرانی یا اعتبارسنجی اصالت محتوا استفاده می‌کنند. 

همچنین می‌توانید متاداده‌ها را با موضوعات بیشتری سفارشی کنید تا در آینده همین اطلاعات را استخراج کنید. به‌عنوان مثال، متادیتاها در مصورسازی داده، استخراج بینش‌های تازه از آن‌ها و آنالیز داده‌ها برای اهداف تجاری در زمینه خدمات مشتری یا روندهای بازار، کاربرد زیادی دارند.

7. کاهش پیچیدگی

یکی از مهم‌ترین مزایای آبجکت استوریج، حذف پیچیدگی‌هایی است که در سیستم‌های سلسله مراتبی، مانند File Storage وجود دارند. ازآنجایی‌که داده‌ها به‌شکل آبجکت و بدون نیاز به دایرکتوری ذخیره می‌شوند، پتانسیل کمتری برای تاخیر عملکرد وجود دارد. همچنین در این معماری، شاهد کارایی بیشتر هنگام بازیابی داده‌ها هستیم؛ چون هیچ پوشه، دایرکتوری یا سلسله مراتب پیچیده‌ای برای پیمایش و ردیابی توسط پایگاه داده وجود ندارد. این مزیت فرآیند کار را سرعت می‌بخشد؛ به‌ویژه هنگام مدیریت مقادیر زیادی داده.

8. هزینه مناسب

وقتی صحبت از نگهداری و ذخیره‌سازی حجم زیادی از داده‌ها می‌شود، تصور هزینه‌های احتمالی تن و بدن هر کسی را می‌لرزاند! یکی از جذاب‌ترین مزایای آبجکت استوریج، سیستم پرداخت آن است که فقط به‌اندازه منابعی که مصرف می‌کنید، هزینه می‌پردازید. 

در این معماری، هیچ هزینه یا سرمایه‌گذاری اولیه به شما تحمیل نمی‌شود. به‌همین‌دلیل می‌توانید به‌سادگی برای مقدار مشخصی از ظرفیت ذخیره‌سازی، بازیابی داده‌ها، استفاده از پهنای باند و تبادل‌های API، هزینه اشتراک ماهانه بپردازید.  قیمت‌گذاری این معماری برمبنای ردیف یا حجم است؛ به این معنی که برای حجم زیادی از داده‌ها، هزینه کمتری می‌پردازید. استفاده از سخت‌افزارهای چند شرکت‌ و عدم نیاز به خرید سخت‌افزار برای نگهداری داده‌ها هم پارامترهای مهم دیگری در کاهش هزینه‌های آبجکت استوریج هستند.

9. رایانش ابری

ذخیره‌سازی آبجکت با هاست ابری سازگاری بسیار بالایی دارد؛ هاست‌هایی که چند فضا را در اختیار مشتریان قرار می‌دهند. این سازگاری به بسیاری از شرکت‌ها یا بخش‌های داخل یک شرکت اجازه می‌دهد تا مخزن ذخیره‌سازی مشابهی را به‌اشتراک بگذارند. ازاین‌رو، هر واحد از سازمان می‌تواند به بخش جداگانه‌ای از فضای ذخیره‌سازی دسترسی داشته باشد.  برای آشنایی بیشتر با هاست ابری پیشنهاد میکنم مقاله هاست ابری چیست در بخوانید.

10. بازیابی فاجعه

امکان “Disaster Recovery” در سیستم‌های ذخیره‌سازی اشیا، منجربه حفظ داده‌ها و دسترسی لحظه‌ای به آن‌ها، حتی در صورت وقوع فاجعه است. می‌توانید این سیستم‌ها را طوری پیکربندی کنید که محتوا را تکرار کنند. داده‌ها را می‌توان در گره‌ها، خوشه‌ها و بین مراکز داده مختلف توزیع کرد تا عملیات پشتیبان‌گیری خارج از سرور اصلی، حتی در مناطق جغرافیایی دیگر هم ممکن باشد.

بنابراین اگر دیسکی در یک کلاستر از کار بیفتد، دیسک مشابه دیگری که آن را “Duplicate Disk” می‌نامیم، در دسترس خواهد بود. این شیوه ذخیره‌سازی تضمین می‌کند که سیستم بدون وقفه یا کاهش عملکرد به کار خود ادامه می‌دهد. 

بیشتر بخوانید: مهاجرت ابری چیست و چه کاربردی دارد؟ 

6 مورد از معایب آبجکت استوریج

درحالی‌که مزایای آبجکت استوریج ما را برای استفاده از این معماری وسوسه می‌کند، هم‌زمان چند ایراد هم به این روش وارد است که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهید شد.

1. تاخیر بالاتر برای دسترسی تصادفی به داده‌ها

در مقایسه باآبجکت استورج، بلاک استورج (block storage چیست؟) می‌تواند تاخیر بیشتری را برای عملیات دسترسی تصادفی ایجاد کند. این موضوع می‌تواند بر برنامه‌هایی که به دسترسی تصادفی مکرر به داده‌ها نیاز دارند، تاثیر منفی بگذارد.

2. ساختار سلسله مراتبی محدود

ذخیره‌سازی اشیا فاقد ساختار سلسله مراتبی دقیق مانند سیستم‌های فایل است. این ایراد مدیریت و سازمان‎دهی مجموعه داده‌های بزرگ را چالش‌برانگیزتر می‌کند؛ به‌ویژه برای کاربرانی که به سیستم فایل‌های سنتی عادت دارند.

3. پتانسیل از دست دادن داده‌ها

اگرچه سیستم‌های ذخیره‌سازی اشیا دوام بالایی دارند، اما همیشه خطر از دست رفتن داده‌ها به‌دلیل خرابی سخت‌افزار، خطاهای انسانی یا سایر رویدادهای پیش‌بینی‌نشده وجود دارد. درحالی‌که دو مزیت این معماری، یعنی افزونگی و تکرار این ضعف را پوشش می‌دهد، اما همچنان اجرای استراتژی‌های پشتیبان و بازیابی قوی به‌شدت ضروری است.

4. وابستگی‌به API

آبجکت استوریج برای دسترسی به داده‌ها به APIها (به‌طورمعمول RESTful) متکی است. این وابستگی پیچیدگی بیشتر و سربار عملکرد بالقوه را در مقایسه با دسترسی مستقیم به سیستم فایل ایجاد می‌کند.

5. ملاحظات هزینه

یکی از مزایای آبجکت استوریج مقرون‌به‌صرفه بودن آن برای مجموعه داده‌های بزرگ است؛ اما همین موضوع نقطه ضعف آن هم محسوب می‌شود. در صورت عدم مدیریت دقیق هزینه‌ها، قیمت نهایی سرویس سربه‌فلک می‌کشد. عواملی مانند هزینه‌های انتقال داده، انتخاب کلاس ذخیره‌سازی و الگوهای استفاده، بر هزینه کلی تاثیرگذار هستند.

6. فضای محدود برای ذخیره فایل 

برخی از سیستم‌های Object Storage محدودیت‌هایی در حداکثر اندازه فایل قابل‌ذخیره دارند. این محدودیت می‌تواند ذخیره فایل‌ها یا مجموعه داده‌های بسیار بزرگ را چالش‌برانگیز کند. 

تفاوت Object Storage با File Storage و Block Storage چیست؟

تفاوت Object Storage با File Storage و Block Storage

در این بخش به بررسی تفاوت Object Storage با File Storage و Block Storage می‌پردازیم.

ویژگی‌ها Object Storage File Storage Block Storage
نحوه سازمان‌دهی داده‌ها اشیا (غنی‌شده با متاداده، بدون ساختار) فایل (سلسله مراتبی، ساختاریافته) بلوک (داده‌های خام، بدون ساختار)
روش دسترسی به داده‌ها REST API (HTTP/HTTPS) پروتکل‌های سیستم فایل (NFS، SMB) SCSI یا iSCSI
عملکرد – تاخیر بالا برای دسترسی تصادفی 

– تاخیر کم برای دسترسی متوالی

– تاخیر متوسط ​​برای دسترسی تصادفی

– تاخیر بالا برای دسترسی متوالی

– تاخیر کم برای دسترسی تصادفی و دسترسی متوالی
موارد استفاده – دریاچه‌های داده

– تجزیه‌وتحلیل داده‌های بزرگ

– شبکه‌های تحویل محتوا (CDN)

– پشتیبان‌گیری و آرشیو داده‌ها

– اشتراک‌گذاری فایل‎‌های همه‌منظوره

– پروژه‌های متشکل از چند تیم و هم‌کار

– داده‌های برنامه

– پایگاه‌های داده

– ماشین‌های مجازی

– محاسبات با کارایی بالا

مقیاس‌پذیری – بسیار مقیاس‌پذیر

– قادر به مدیریت حجم عظیمی از داده‌ها 

– مقیاس‌پذیر؛ اما امکان محدودشدگی با اندازه فایل‌های بزرگ – مقیاس‌پذیر؛ اما وابسته‌به سخت‌افزار تخصصی برای عملکرد مطلوب
هزینه – مقرون‌به‌صرفه برای مجموعه داده‌های بزرگ؛ به‌دلیل قیمت‌گذاری مبتنی‌بر شی – مقرون‌به‌صرفه برای مجموعه داده‌های با اندازه متوسط؛ اما گران برای فایل‌های بسیار بزرگ – احتمال گران بودن؛ به‌خصوص برای بارهای کاری High-performance
دوام داده‌ها – دوام بالا به‌واسطه به‌کارگیری افزونگی (Redundancy) و تکرار (Replication) – دوام بالا به‌دلیل استفاده از RAID و پشتیبان‌گیری منظم – دوام متوسط؛ بسته به سخت‌افزار زیرین و پیکربندی RAID
متادیتا – متادیتا غنی مرتبط‌با هر شی – متادیتا برای فایل‌ها و دایرکتوری‌ها – حداقل متادیتا
نمونه‌ها در دنیای واقعی – Amazon S3

– Google Cloud Storage

– Microsoft Azure Blob Storage 

– NFS

– SMB

– Windows File Server

– SAN

– NAS

انواع هارد ssd

آبجکت استوریج مناسب چه کسب‌وکارهایی است؟

سوال اصلی اینجاست که با همه موارد گفته شده، سیستم ذخیره‌سازی آبجکت استوریج مناسب چه کسب‌وکارهایی است؟ همچنان با ما همراه باشید:

ارائه‌دهندگان سرویس‌های ویدیویی و سرگرمی

آبجکت استوریج مناسب چه کسب‌وکارهایی است

آبجکت استوریج یکی از بهترین گزینه‌ها برای ارائه‌دهندگان سرویس‌های ویدیویی و سرگرمی مانند یوتیوب است. همچنین استودیوهای تولید ویدیو و انیمیشن‌های باکیفیت از ذخیره‌سازی اشیا برای مدیریت مجموعه داده‌های بزرگ بیشترین بهره را می‌برند؛ چون این محتواها از فریم‌های تکی و صوت‌های بهبودیافته استفاده می‌کنند. ذخیره این داده‌ها در Object Storage، امکان ویرایش کارآمد، رندر و اصلاح‌های پس از تولید را بدون ایجاد اختلال فراهم می‌کند.

به‌علاوه‌که خبرگزاری‌ها، سایت‌های محتوامحور، شبکه‌های اجتماعی و غیره از حوزه‌های پراستفاده Object Storage هستند.

بایگانی اسناد

سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ دولتی و خصوصی مانند مراکز درمانی، تامین اجتماعی، سازمان ثبت احوال و غیره، برای نگهداری حجم زیادی از اطلاعات مهم می‌توانند از آبجکت استوریج استفاده کنند. به‌طورمعمول این سازمان‌ها فرآیندهای یک‌پارچه‌ای دارند که هر بخش آن‌ها به اطلاعات خاص خودش نیاز دارد. ضمن اینکه بیشتر اطلاعات مهم، حساس و به‌احتمال خیلی زیاد محرمانه هستند.

خدمات هوش مصنوعی و اینترنت اشیا

آبجکت استورج و هوش مصنوعی

سرویس‌های مربوط به هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR)، داده‌های سنگین و بسیار زیادی دارند. به‌همین‌دلیل پروژه‌های این حوزه‌ها نیاز به رایانش ابری دارند؛ حوزه‌ای که بیشترین تطبیق را با Object Storage دارد. 

خرده‌فروشی و فروشگاه‌های آنلاین

خرده فروشان، فروشگاه‌های اینترنتی و خدمات‌دهندگان سرویس‌های آنلاین مانند تاکسی‌های اینترنتی، اپلیکیشن‌های سفارش غذا و بانکی، از ذخیره‌سازی اشیا برای مدیریت مجموعه داده‌هایی با انواع مختلف بیشترین بهره را می‌برند.  این معماری امکان ذخیره‌سازی و بازیابی کارآمد تصاویر، جزئیات محصولات و اطلاعات مشتریان را فراهم می‌کند تا رضایت و تجربه آن‌ها به حداکثر برسد. 

خدمات مالی

موسسه‌های مالی از آبجکت استوریج برای بایگانی و انطباق امن داده‌ها استفاده می‌کنند. این فرآیندها به آن‌ها اجازه می‌دهد تا مقادیر زیادی از داده‌های مربوط‌به تراکنش مشتریان را ذخیره کنند و درعین‌حال هم دسترسی سریعی به ممیزی‌ها و الزامات نظارتی داشته باشند.

سرویس‌های ابری و ذخیره‌سازی

سرویس‌هایی از قبیل دراپ باکس یا گوگل درایو که فضای ابری را در اختیار کاربران می‌گذارند، مشتریان دیگر آبجکت استوریج هستند.

تحقیقات علمی

سازمان‌های تحقیقاتی از ذخیره‌سازی آبجکت برای مدیریت مجموعه داده‌های بزرگ متشکل‌از آزمایش‌ها، شبیه‌سازی‌ها و مطالعات مشاهده‌ای استفاده می‌کنند؛ چون این معماری امکان تجزیه‌وتحلیل کارآمد داده‌ها و همکاری بین محققان را فراهم می‌کند.

بهداشت، درمان و علوم زندگی

پروژه‌های توالی‌یابی ژنوم، حجم عظیمی از داده‌ها را تولید می‌کنند. Object Storage فرآیند ذخیره و بازیابی کارآمد داده‌های ژنومی را ساده می‌کند. بنابراین محققان می‌توانند کوئری‌ها و آنالیزهای داده‌ای را با سرعت بسیار بالا، بدون بروز مشکلاتی در سرور یا عملکرد آن پیش ببرند.

انواع فضای ذخیره سازی آبجکت استوریج

انواع آبجکت استوریج را می‌توان براساس معیارهای مختلف ازجمله مدل استقرار، دوام داده‌ها و ویژگی‌های عملکردی طبقه‌بندی کرد. در ادامه با همه این نوع‌ها آشنا خواهید شد. 

براساس مدل استقرار

  • آبجکت استوریج ابری عمومی: توسط ارائه‌دهندگان خدمات ابری عمومی مانند ایران سرور، Amazon S3، Google Cloud Storage و Microsoft Azure Blob Storage ارائه می‌شود. این خدمات راه‌حل‌های مقیاس‌پذیر، قابلیت اعتماد بالا و سرویس‌های مقرون‌به‌صرفه را برای این معماری ارائه می‌دهند.

  • آبجکت استوریج ابری خصوصی: نوعی از Object Storage که در مرکز داده سازمان مستقر می‌شود. این موضوع به سازمان‌ها کنترل بیشتری بر داده‌ها و زیرساخت‌های اختصاصی خودشان می‌دهد؛ اما هم‌زمان وابستگی زیادی هم به سرمایه‌گذاری قابل‌توجه در استقرار، نگهداری و ارتقا سخت‌افزار و نرم‌افزارهای ضروری را ایجاد می‌کند.
  • آبجکت استوریج  ابری ترکیبی: این نوع ویژگی‌های مثبت آبجکت استوریج فضای ابری هیبریدی  به سازمان‌ها اجازه می‌دهد تا در عین بهره‌برداری از مزایای هر دو معماری، کنترل خود را بر داده‌های حساس حفظ کنند.

براساس دوام داده

  • ذخیره‌سازی استاندارد اشیا: تعادلی بین عملکرد و دوام ارائه می‌دهد که برای اکثر بارهای کاری همه‌منظوره مناسب است.
  • دسترسی نادر (IA) Object Storage: بهینه‌شده برای ذخیره داده‌هایی که به‌ندرت به آن‌ها نیاز می‌شود. هزینه این نوع آبجکت استوریج در مقایسه با حالت استاندارد کمتر است.
  • آبجکت استوریج بایگانی: برای نگهداری طولانی‌مدت داده‌ها با هزینه‌های ذخیره‌سازی بسیار کم طراحی شده است؛ اما ممکن است تاخیر بازیابی بالاتری نسبت‌به انواع دیگر Object Storage داشته باشد.

براساس ویژگی‌های عملکرد

  • آبجکت استوریج همه‌منظوره: مناسب برای طیف وسیعی از بارهای کاری، ارائه تعادلی بین عملکرد و هزینه.
  • آبجکت استوریج  با کارایی بالا: بهینه‌شده برای بارهای کاری با سرعت بالا و تاخیر کم؛ مانند پخش ویدیو یا تجزیه‌وتحلیل بلادرنگ.
  • آبجکت استوریج  با تاخیر کم: طراحی‌شده برای برنامه‌های نیازمند به تاخیر بسیار کم؛ مانند ترید با فرکانس بالا یا بازی در زمان واقعی.

انواع دیگر آبجکت استوریج 

  • ذخیره‌سازی آدرس‌پذیر محتوا (CAS): داده‌ها را براساس هش محتوای آن‌ها ذخیره می‌کند. هم‌زمان هم یک‌پارچگی داده‌ها و عدم تکرار آن‌ها را تضمین می‌کند.
  • ذخیره‌سازی شی‌های توزیع‌شده جغرافیایی: داده‌ها را در چند منطقه جغرافیایی برای بهبود دسترسی‌پذیری و کاهش تاخیر تکرار می‌کند.
  • آبجکت استوریج چندمشتری: به چند سازمان اجازه می‌دهد تا زیرساخت Object Storage خود را با شعبه‌های دیگرشان به‌اشتراک بگذارند.

جمع بندی:

به‌طورمعمول آبجکت استوریج برای وب‌اپلیکیشن‌های مستقر روی فضای ابری، تجزیه‌وتحلیل داده‌های بزرگ، ذخیره فایل‌های چندرسانه‌ای و پشتیبان‌گیری/بایگانی داده‌های آنلاین استفاده می‌شود. این فناوری ذخیره‌سازی توسط ارائه‌دهندگان بزرگ خدمات ابری مانند ایران سرور، آمازون، گوگل و مایکروسافت استفاده می‌شود. نگهداری حجم عظیمی از داده‌های غیرساختاریافته، توانایی پردازش و آنالیز آن‌ها به‌شکل بلادرنگ، با نهایت سرعت و دقت از ویژگی‌های این معماری هستند.

حال که به پایان این حکایت رسیدیم، مایلیم شما را به بیان دیدگاه و نظرتان دعوت کنیم. درباره معماری Object Storage چه فکری می‌کنید؟ پیش‌بینی شما از آینده این تکنولوژی چیست؟ ما مشتاق خواندن دیدگاه شما در بخش نظرات همین پست هستیم؛ هم‌چنان‌که سایر خوانندگان هم از آن بهره‌مند می‌شوند. 

سوالات متداولی که شما می‌پرسید

  1. آبجکت استوریج چیست؟

معماری نوین و سازگار با پردازش ابری که داده‌ها را به‌شکل اشیا و نه فایل و پوشه در پایگاه داده ذخیره می‌کند.

  1. مزایای آبجکت استوریج چیست؟

مقیاس‌پذیری بالا، قابلیت‌اطمینان و سرعت در پردازش داده‌ها به‌شکل بلادرنگ، ازجمله مزایای آبجکت استوریج هستند.

  1. آبجکت استوریج چه معایبی دارد؟

ساختار سلسله مراتبی محدود، وابستگی‌به API و فضای محدود برای ذخیره فایل در برخی از Object Storageها، معایب این معماری هستند.

  1. معماری ذخیره‌سازی اشیا در کدام حوزه‌ها استفاده می‌شود؟

تحقیقات علمی، خدمات مالی و خرده‌فروشی‌های آنلاین بیشترین بهره را از این معماری می‌برند.

  1. انواع آبجکت استوریج کدامند؟

آبجکت استوریج عمومی، خصوصی، همه‌منظوره و مدل توزیع‌شده جغرافیایی، انواع آبجکت استوریج هستند.

منابع:

Google Cloud

Amazon AWS

IBM

در اینستاگرام ما را دنبال کنید

در تلگرام ما را دنبال کنید

در توییتر ما را دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

دامنه .vip چیست و چگونه ثبت می‌شود؟

دامنه .vip چیست و چگونه ثبت می‌شود؟

0
وقتی صحبت از یک وب‌سایت خاص، متفاوت و بی‌نظیر می‌شود، دامنه‌های معمولی کافی نیستند. در دنیایی که همه به دنبال راهی برای جلب توجه بیشتر…

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست