اگر میخواهید از سیستمهای ذخیرهسازی و رایانش ابری استفاده کنید، این امکان وجود دارد که بین نمونه خصوصی، عمومی و هیبریدی یکی را انتخاب کنید. در این مطلب میخواهیم به طور کامل درباره سرویس ابر هیبریدی صحبت کنیم و ببینیم چه ویژگیهایی دارد.
همانطور که در مطلب «آبجکت استوریج چیست» گفتیم که انواع فضای ذخیرهسازی ابری، دارای 3 نوع زیر است. ضمن اینکه به طور مختصر درباره هر کدام توضیح دادیم:
- ذخیرهسازی عمومی (Public)
- ذخیرهسازی خصوصی (Private)
- ذخیرهسازی ترکیبی (Hybrid)
اما در این مطلب قصد داریم به طور کامل درباره فضای ذخیرهسازی ترکیبی (Hybrid Cloud) صحبت کنیم و ببینیم این سرویس چه ویژگیهایی دارد و مناسب چه کسبوکارهایی است.
ابر هیبریدی چیست؟
ابر هیبریدی یا ابر ترکیبی فضای ذخیرهسازی ترکیبی و دوگانه از سرویسهای خصوصی و عمومی است. در این سرویس یک یا چند فضای ذخیرهسازی خصوصی با یک یا چند نمونه عمومی ترکیب میشود. ضمن اینکه به کمک سیستم نرمافزاری اختصاصی، امکان ارتباط بین هر کدام از این سرویسها به صورت مجزا فراهم میشود.نکته جالب اینجاست که شما در ظاهر متوجه این ترکیب نمیشوید و در نهایت یک زیرساخت واحد، منعطف و خوشقیمت را در اختیار دارید. این سیستم شامل اتصال از مرکز داده داخلی به یک ابر عمومی (Public Cloud) است. ترکیب درست سرویسهای ابری عمومی و خصوصی در محیط ابر هیبریدی میتواند بر اساس نیازهای کسبوکار متفاوت باشد. اما مهم است که بدانید بسیاری از کسبوکارهای بزرگ حاضر نیستند فقط به سرویسهای ابری عمومی اعتماد کنند و به همین دلیل یک فضای ذخیرهسازی ترکیبی را انتخاب میکنند.
نکته مهم دیگر اینکه با وجود استفاه از امکانات و ویژگیهای فضای ذخیرهسازی عمومی، در ابر هیبریدی به خوبی روی اطلاعات مهم و حساس خودتان کنترل دارید. در این حالت میتوانید از ظرفیتهای فضای ذخیرهسازی خصوصی استفاده کنید. ضمن اینکه لازم نیست مانند سیستم MultiCloud هر کدام از محیطهای رایانش ابری را جداگانه مدیریت کنید.
مزایای ابر هیبریدی چیست؟
حالا که با تعریف ابر هیبریدی (hybrid cloud) و فضای ذخیرهسازی ترکیبی بهتر آشنا شدیم، میدانیم که استفاده از آن چقدر مفید است. اما این سرویس مزایای قابل توجهی دارد که در ادامه به آنها میپردازیم:
مدیریت بهتر و موثر
در این روش ترکیبی شما هستید که مشخص میکنید اطلاعات کجا ذخیره شده و پردازش کجا انجام شود. این قابلیت به شما کمک میکند تا خیلی راحت بتوانید حریم خصوصی و را بهبود بخشید و مدیریت خوبی روی اطلاعات یا دسترسی کاربران داشته باشید.
بهبود عملکرد و کاهش تأخیرها
برخی مواقع، اپلکیشنهای توزیعشده در فضای ذخیرهسازی دور از ما (Remote)، بیشترین استفاده را از ابر هیبریدی میبرند. به این دلیل که پردازشهای ابری در نزدیکترین محل به کاربران انجام میشود و در نتیجه آنها متوجه تاخیر خاصی نمیشوند.
انعطافپذیری در عملیات مختلف
ابر هیبریدی این امکان را به شما میدهد که به شکلی منعطف بتوانید عملات موردنظرتان را در بهترین محیط انجام دهید. به عنوان مثال، با ایجاد مخزنها میتوانید اپلیکیشنهای پرتابل (بدون نیاز به نصب) بسازید و خیلی راحت آنها را بین مراکز داده (دیتاسنترهای) محلیی و سرویس ابری جابهجا کنید.
سبقت از رقبا
گاهی نیاز به سازگاری و تغییر مسیر سریع، یک اصل مهم در کسبوکارهای دیجیتال است. به همین دلیل سازمانها و کسبوکارهای میتوانند از ظرفیتهای سرویس ابری عمومی و خصوصی در کنار هم استفاده کنند تا بتوانند مزیتهای رقابتی بهتری داشته باشند.
هزینههای عملیاتی کم
بدونشک در سطح سازمانی و هنگام استفاده از سرویسهای ابری، میزان هزینهها خیلی مهم است. به کمک ابر هیبریدی میتوانید هزینهها را به میزان قابل توجهی کاهش دهید. در این حالت کسبوکارها میتوانند اطلاعات مهم و حساسشان را روی شبکههای خصوصی و در محل نگهداری کنند، در حالی که اپلیکیشنها و اطلاعات کماهمیتشان روی سرویس ابری عمومی قرار دارد.
مقیاسپذیری نامحدود
طبیعی است که کسبوکارها هر لحظه به منابع بیشتر نیاز داشته باشند. با استفاده از ابر هیبریدی خیلی راحت و سریع میتوان میزان منابع عملیاتی مورد نیاز را به ویژه در سرویس ابری عمومی افزایش داد.
معایب ابر هیبریدی چیست؟
با توجه به ویژگیها و مزیتهایی که برای ابر هیبریدی گفتیم، ولی این سرویس مشکلاتی هم دارد که به آنها اشاره میکنیم:
فضای بیشتر برای حمله
هر زمان که زیرساخت شبکه پیچیدهتر شود، احتمال بیشتری وجود دارد که مهاجم آسیبپذیری بیشتری برای سوءاستفاده پیدا کند. به عنوان مثال سرویس ابری خصوصی امنیت بیشتری دارد. اما اگر از چند سرویس ابری مختلف استفاده شود، همه آنها امنیت یکسانی ندارند.
یکپارچهسازی پیچیدهتر
ارتباط و هماهنگی میان انواع مختلف سرویسهای ابری سخت و تخصصی است. بنابراین، نسبت به سرویس خصوصی یا عمومی باید مراحل بیشتری را برای راهاندازی ابر هیبریدی انجام دهید. ضمن اینکه نیاز دارید تا از API یا VPN هم کمک بگیرید.
پیچیدگی زیاد برای تامین امنیت
در حالی که سرویس ابری خصوصی و در محلِ یک سازمان، پشت فایروال فعالیت میکند، اما این موضوع برای سرویس عمومی یا خصوصی میزبانیشده، صادق نیست. ممکن است شرکت به یک یا چند محصول امنیتی نیاز داشته باشد تا بتواند امنیت دادهها را تامین کند. ضمن اینکه احراز هویت کاربران در چند سرویس ابری مختلف کار سختی است.
تفاوت ابر هیبریدی و ابر چندگانه در یک کلام
در استقرار ابر چندگانه (MultiCloud)، چند سرویس ذخیرهسازی عمومی با هم ترکیب میشوند. در حالیکه در ابر هیبریدی یک ابر عمومی با یک سرویس خصوصی ترکیب میشود. اگر بخواهیم با یک مثال ساده توضیح دهیم میتوانیم بگوییم در ابر هیبریدی، سیب و پرتقال با هم ترکیب میشوند. اما در ابر چندگانه، چند مدل سیب فقط با هم ترکیب میشوند.
⚠ البته فراموش نکنید که در صورت ترکیب چند نوع از محیطهای مختلف ابری در کنار سرویس ابری عمومی، یک ابر چندگانه میتواند یک ابر هیبریدی هم باشد. همانطور که یک مستطیل میتواند یک مربع باشد، اما همه مستطیلها مربع نیستند. در مقابل، استقرار ابر هیبریدی هم در صورت استفاده از چند ابر عمومی میتواند ابر چندگانه باشد.
معماری ابر هیبریدی چگونه است؟
راهاندازی ابر هیبریدی به 3 جزء اصلی نیاز دارد:
- یک زیرساخت عمومی به عنوان یک سرویس (IaaS)، مثل سرویسهای وب آمازون، مایکروسافت آژور یا پلتفرم ابری گوگل
- منابع پردازش خصوصی مانند مرکز داده در محل
- اتصال مناسب شبکه به محیطهای ذخیرهسازی خصوصی و عمومی در ابرهیبریدی
جمعبندی
سرویسهای ابری برای نگهداری اطلاعات، پردازش سریع و ارائه خدمات به کاربران فوقالعاده هستند. اما همین سرویسهای رایانش ابری هم انواع مختلفی دارند که کسبوکارها بسته به نیازشان میتوانند از آنها استفاده کنند. امروز درباره سرویس ابر هیبریدی (یا ابر ترکیبی) گفتیم که از ترکیب فضای ذخیرهسازی عمومی و خصوصی شکل میگیرد و مزایای ویژهای دارد.
اگر شما تجربه استفاده از این فضای ذخیرهسازی را دارید، خوشحال میشویم آن را با ما و کاربران به اشتراک بگذارید.
رایانش ابری ایرانسرور
ابر ایرانسرور، یکی از پیشروترین ارائهدهندگان زیرساخت بهعنوان سرویس (IaaS) در ایران است. با ابر ایرانسرور، خدمات پردازش ابری پایدار، مقیاس پذیر و امن دریافت کنید.
اطلاعات بیشتر پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱