آیا VPS به درد سایت وردپرسی می‌خورد؟

دسته بندی: آموزش, خدمات میزبانی وب
vps برای میزبانی از سایت وردپرس

همه سایت‌ها معمولاً کارشان را با یک هاست اشتراکی شروع می‌کنند. انتخاب خوبی هم هست! وقتی که هنوز به منابع زیادی احتیاج ندارید و سایت‌تان هم بازدیدکننده‌های بالایی ندارد، هاست اشتراکی به‌خوبی از پس کارها برمی‌آید. اما …

بعد از مدتی که سایت‌تان رشد کرد، شناخته‌تر شدید و ترافیک روزانه‌تان هم بالا رفت، وقت آن است که هاست‌تان را ارتقا دهید.

ما قبلاً در مقاله تغییر هاست درباره این موضوع صحبت کرده بودیم و در مقاله امروز، می‌خواهیم به بحث میزبانی از سایت‌های وردپرسی بپردازیم. اگر یک سایت وردپرسی دارید که از آب و گل درآمده و نیاز به هاستی بهتر از هاست اشتراکی دارد، این مقاله را از دست ندهید.

یکی از جایگزین‌های خوب برای هاست اشتراکی، سرور مجازی یا VPS است. 👇

VPS یا سرور مجازی چیست؟

آیکون وی پی اس چیستعبارت VPS مخفف Virtual Private Server است. نزدیک‌ترین ترجمه به این عبارت می‌شود: سرور مجازی!

قبلاً در مقاله‌ای با عنوان VPS چیست؟ خیلی کامل به جنبه‌های مختلف این نوع سرور پرداخته‌ایم؛ اما بد نیست که در این مقاله هم اشاره‌ای به مفهوم آن داشته باشیم.

اگر بخواهیم ساده بگوییم،  VPS بخشی مجزا و مستقل از یک سرور فیزیکی است.  در واقع شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات هاستینگ، با کمک فناوری رایانش ابری و تکنولوژی مجازی‌سازی، یک سرور فیزیکی را به چند قسمت تقسیم می‌کنند. سپس هرکدام از این قسمت‌ها از طریق اینترنت در اختیار یک سایت یا فرد قرار می‌گیرد.

نکته مهم اینکه این بخش‌ها طوری از هم جدا شده‌اند که عملکرد هیچکدام بر دیگری تاثیر نمی‌گذارد. درست برعکس هاست اشتراکی!

حالا برای تصمیم‌گیری بهتر، بیایید 3 دسته کلی میزبانی وب را نیز بررسی و ویژگی‌هایشان را مرور کنیم.

انواع مختلف پلن‌های میزبانی وب

در کل، 3 حالت اصلی برای میزبانی از وب وجود دارد:

1) میزبانی بر روی هاست اشتراکی

هاست اشتراکی درست مثل یک خوابگاه دانشجویی است که دانشجوها از برخی بخش‌ها، مثل آشپزخانه، مشترک استفاده می‌کنند!

در هاست اشتراکی منابع یک سرور به بخش‌های مختلفی تقسیم شده‌اند و هرکدام در اختیار یک مشتری قرار گرفته‌اند. در هاست اشتراکی، میزان استفاده هر مشترک از منابع، بر عملکرد سایت دیگری اثر مستقیم می‌گذارد.

فرض کنید در طبقه پنجم خوابگاه خیالی‌مان سکونت دارید و می‌خواهید دوش بگیرید؛ اما از آنجایی که دانشجوی طبقه اول زودتر از شما به حمام رفته است، فشار آب به‌طرز آزاردهنده‌ای پایین است.

در مورد این نوع میزبانی وب هم اوضاع همین است. وقتی یکی از همسایه‌ها (مشترکین دیگر هاست) ترافیک ورودی زیادی داشته باشد یا فایل حجیمی روی سایت خود قرار دهد، عملکرد سایت‌های دیگر مشترکین هم تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

اگر می‌خواهید راجع به این نوع میزبانی وب بیشتر اطلاعات داشته باشید، می‌توانید مقاله هاست اشتراکی چیست را در وبلاگ‌مان بخوانید.

یک نکتۀ مهم

هاست وردپرس چیست؟

هاست وردپرس هم یک نوع هاست اشتراکی است؛ منتها با این تفاوت که برای سایت‌های وردپرسی بهینه شده است. هاست وردپرس ایران‌سرور منابع نسبتاً بیشتری در مقایسه با هاست اشتراکی لینوکس و ویندوز دارد، تعداد مشترکین آن کمتر است، مخصوص وردپرس پیکربندی شده و پشتیبانی مخصوص وردپرس دارد.

در صورتی که سایت‌تان بازدید خیلی بالایی ندارد، هاست وردپرس هم یک گزینه مناسب برای ارتقاء است. برای کسب اطلاعات بیشتر، مقاله هاست وردپرس چیست را بخوانید و در صورت نیاز از تیم پشتیبانی برای خرید هاست راهنمایی بخواهید.

2) میزبانی روی سرور اختصاصی

سرور اختصاصی برعکس هاست اشتراکی یک ویلای دربست است که کاملاً در اختیار دارنده آن است! یعنی تمام منابع موجود روی سرور فقط به صاحب آن تعلق دارد و اوست که تصمیم می‌گیرد با آن‌ها چه کند.

داشتن سرور اختصاصی هزینه بسیار بیشتری نسبت‌ به هاست اشتراکی روی دست متقاضی می‌گذارد. همان‌طور که تهیه کردن یک ویلا گران‌تر از گرفتن یک واحد از یک آپارتمان است. جدا از هزینه، تمام مسائل مربوط به نگهداری سرور هم برعهده دارنده است. به همین دلایل، سرور اختصاصی، جایگزین مناسبی برای هاست اشتراکی نیست، مگر اینکه بازدید سایت‌تان رشد وحشتناکی کرده باشد!

می‌توانید مقاله سرور اختصاصی چیست را برای آشنایی بیشتر با این نوع میزبانی بخوانید.

3) میزبانی روی VPS یا سرور مجازی

VPS بین هاست اشتراکی و سرور اختصاصی قرار می‌گیرد. درست مثل اینکه یک واحد آپارتمان را در یک برج تهیه کرده باشید. مسلماً هزینه آن از سرور اختصاصی کم‌تر و البته از هاست اشتراکی بیشتر است.

در این نوع میزبانی، شما منابع خود را دارید، اما کل فضای سرور را با افراد دیگری شریک هستید. همان‌طور که بالاتر هم گفتیم، مشترکین هاست هیچ کاری با یکدیگر ندارند و تاثیری روی عملکرد هم نمی‌گذارند.

در تصویر زیر می‌توانید این 3 سرویس و تفاوت‌های‌شان را در یک نگاه ببینید. 

مقایسه سرور اختصاصی، هاست اشتراکی و سرور مجازی

خب اگر موافق باشید برویم سراغ مزایای VPS به‌عنوان میزبان وب!

بیشتر بخوانید: رم مورد نیاز برای VPS

مزایای VPS برای میزبانی از سایت چییست؟

همان‌طور که گفتیم، VPS بین هاست اشتراکی و سرور اختصاصی قرار می‌گیرد؛ پس قابل‌پیش‌بینی است که از مزایای هردو بهره‌ای برده باشد.

1) کنترل و انعطاف‌پذیری

البته که خبری از آن کنترل تمام‌و‌کمال در سرور اختصاصی نیست؛ اما باز هم در VPS دست‌تان برای انجام بسیاری از کارها باز است.

به‌ دلیل داشتن دسترسی ادمین، می‌توانید هر نرم‌افزاری که می‌خواهید را نصب و هر تغییری که می‌خواهید را اعمال کنید. کارهایی که در صورت استفاده از هاست اشتراکی برای‌تان ممکن نخواهد بود.

2) توانایی بیشتر

وقتی منابعی که در اختیارتان قرار می‌گیرد را با هیچ‌کس دیگر شریک نشوید، مسلماً می‌توانید انتظار قدرت بیشتری را از VPS داشته باشید؛ اگرچه سرور اختصاصی می‌تواند قدرتمندتر هم باشد، اما VPS تا حد بسیار زیادی توان لازم را برای بیشتر سایت‌ها و کسب‌و‌کارها فراهم می‌کند.

3) امنیت بیشتر

 از آنجایی که VPS فضایی کاملاً مجزا و مستقل از یک سرور فیزیکی است، می‌تواند امنیت بسیار بیشتری داشته باشد. به‌شرطی که اقدامات لازم برای تامین امنیت انجام شود. 

برگردیم سراغ مثال آپارتمان و ویلا در شهرک ویلایی. هرکسی ممکن است بتواند داخل آپارتمان شود. فقط کافی است زنگ واحدی را بزند و با دوزوکلک صاحب واحد را فریب دهد. این نوعی رخنه امنیتی است. در هاست اشتراکی هم ممکن است بدافزارها از طریق یکی از سایت‌ها به کل هاست رخنه کنند.

اما در شهرک ویلایی، علاوه‌بر نگهبانی (این جزو وظایف ارائه‌دهنده VPS است)، خودتان هم می‌توانید از راه‌های مختلف ویلا‌ی‌تان را ایمن‌تر کنید. استفاده از سگ نگهبان، دوربین‌های مداربسته، دزدگیر و ….

در سرور مجازی یا VPS هم می‌توانید از هر نرم‌افزار تامین امنیت که می‌خواهید استفاده کنید تا خیال‌تان راحت‌تر شود.

امنیت VPS

4) قیمت مناسب

دقیقاً حد وسط هاست اشتراکی و سرور اختصاصی! VPS قطعاً گران‌تر از هاست اشتراکی است؛ اما برای بسیاری این افزایش هزینه نسبت به امکاناتی که دریافت می‌کنند قابل‌ چشم‌پوشی است. کدام امکانات؟ دیگر مزایایی که در این بخش راجع به آن‌ها صحبت کردیم و می‌کنیم.

  VPS با قیمتی بسیار مناسب‌تر از سرور اختصاصی، خیلی از قابلیت‌های این نوع هاستینگ را در اختیار مشتریان قرار می‌دهد. 

5) ساخت چندین اکانت سی‌پنل

اگر سرور مجازی داشته باشید، می‌توانید به‌صورت همزمان چندین اکانت cPanel بسازید و چند سایت مختلف را مدیریت کنید.

cPanel یک کنترل‌پنل مدیریت هاست است. برای شناخت بیشتر آن می‌توانید مقاله cPanel چیست را بخوانید.

5+1) رشد بار فنی

این مورد شاید کمی کلیشه باشد، به‌همین دلیل تصمیم گرفتیم به‌عنوان مزیت ششم معرفی‌اش نکنیم.

اگر خودتان مسئول نگهداری از VPS باشید، ناچار به یادگیری بیشتر هستید و پس از مدتی متوجه خواهید شد که باری فنی‌تان رشد قابل‌توجهی داشته است.

خب با در نظر گرفتن تمام این مزایا، چه زمانی باید به استفاده از هاست VPS روی بیاوریم؟

4 نشانه برای اینکه آماده استفاده از VPS هستید

دلایل استفاده از VPS

 با اینکه VPS کلی نکات مثبت دارد، اما لزوماً همه نباید از آن استفاده کنند. اگر سایت کوچکی دارید که ترافیک آنچنانی ندارد، نیازی نیست برای استفاده VPS هزینه کنید. همان هاست اشتراکی هم نیازتان را برطرف خواهد کرد. 

اما دلایل زیر، مهاجرت به سرور مجازی را توجیه می‌کنند:

1. رشد ترافیک ورودی

وقتی بازدید‌کنندگان سایت‌تان بیشتر شوند، دیگر هاست اشتراکی به‌کارتان نمی‌آید و بهتر است سراغ هاست قدرتمندتری بروید. مثلاً سرور مجازی!

2. نگرانی بابت امنیت

همان‌طور که در قسمت مزایا هم گفتیم، VPS امنیت خوبی دارد؛ پس اگر به هر دلیلی نگران امینت سایت‌تان هستید، با استفاده از VPS تا حد زیادی نگرانی‌تان برطرف می‌شود.

در ضمن، استفاده از VPS به سایت‌هایی که از اطلاعات حساس کاربران نگهداری می‌کنند هم توصیه می‌شود.

3. رشد سریع

اگر به هر دلیلی قرار است سایت‌تان رشد زیادی را در مدت‌زمانی کوتاه تجربه کند، مطمئناً دیگر هاست اشتراکی به‌کارتان نمی‌آید و بهتر است سراغ VPS یا در برخی مواقع سرور اختصاصی بروید. مثلاً در ایامی که کمپین یا جشنواره تخفیفی دارد، یا آخر سال که خرید از فروشگاه‌های اینترنتی به حداکثر می‌رسد، می‌توانید برای میزبانی از تعداد زیادی کاربر، از یک سرور مجازی قوی استفاده کنید.

4. نصب نرم‌افزاری خاص

در هاست اشتراکی، ارائه‌دهندۀ سرویس تصمیم می‌گیرد که چه نرم‌افزارهایی روی هاست نصب شود؛ بنابراین، اگر بخواهید برنامه خاصی را نصب کنید، این امکان برای‌تان وجود ندارد. در چنین مواقعی می‌توانید به VPS مهاجرت کنید و مشکل را برطرف کنید.

خب حالا که همه جوانب VPS یا سرور مجازی را بررسی کردیم، اجازه دهید در قسمت جمع‌بندی پاسخ سوال اصلی را بدهیم!

نکته آخر: VPS برای سایت وردپرسی مناسب است!

وی پی اس مزایای بسیاری دارد که در کنار قیمت مناسب آن، باعث می‌شود گزینه مناسبی برای سایت‌هایی باشد که از مرحله ابتدایی و روزهای خلوت گذر کرده‌اند. سایت‌های وردپرسی هم از این قضیه مستثنی نیستند.

لطفاً این مقاله را با دوستان‌تان که سایت دارند یا قصد راه‌اندازی سایت را دارند به‌اشتراک بگذارید تا به بیشتر دیده شدن آن کمک کنید.

با خرید سرور مجازی، پشت یک سیستم پرسرعت و قدرتمند بنشینید و فرمان بدهید!

خرید VPS        پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱

منبع کمکی:  HostGator

برچسب ها: ,
5/5 - (1 امتیاز)

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

ساخت Swap File در لینوکس

راهنمای ساخت و حذف Swap File در لینوکس

0
Swap File نجات‌دهنده آبروی RAM جلوی کاربر است؛ فایل سیستم کوچکی که هنگام کم آوردن حافظه RAM، وارد صحنه شده و مسئولیت ذخیره داده‌ها را…

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست