در رایانش ابری چه می‌گذرد؟ (15 آمار جذاب استفاده از رایانش ابری)

دسته بندی: آموزش, رایانش ابری ☁
آمار رایانش ابری

در سال‌های اخیر تکنولوژی مبتنی بر ابر، روز به روز در حال گسترش است. استفاده از رایانش ابری، یکی از مهم‌ترین سرویس و فناوری‌هایی است که در حوزه‌های مختلف وارد شده و بیش از پیش مورد توجه افراد قرار گرفته است. در حال حاضر همه ما از رایانش ابری یا Cloud computing استفاده می‌کنیم حتی اگر نامش را تابه‌حال نشنیده باشیم و ندانیم که «رایانش ابری چیست».

به کمک این فناوری می‌توان با یک ارتباط اینترنتی ایمن از طریق هر دستگاهی به اطلاعات ذخیره شده در cloud دسترسی پیدا کرد. همچنین در رایانش ابری، میزبانی داده‌ها توسط فضای خارجی انجام شده و دیگر نیازی به فضای فیزیکی هارد دیسک نیست.

در واقع با پیدایش سرویس‌های ابری، بسیاری از مشکلات حل شده و با ارائه قابلیت‌های متعدد به کاربران، افراد بیشتری تمایل به استفاده از رایانش ابری را دارند. به همین دلیل ما در این مقاله 15 مورد از جالب‌ترین، متحول‌ترین و مرتبط‌ترین آمار های رایانش ابری را مورد بررسی قرار می‌دهیم. پس از شما دعوت می‌کنیم تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

مقاله مرتبط: مزایای رایانش ابری (Cloud Computing) چیست؟

آمار عمومی مربوط به رایانش ابری که باید بدانید

  1. چه مقدار داده در فضای ابری ذخیره می‌شود؟

جالب است بدانید براساس پیش بینی‌ها تا سال 2025، حدود 100 زتابایت (1021) داده در فضای ابری ذخیره خواهد شد. یک زتابایت معادل یک میلیارد ترابایت و یا یک تریلیون گیگابایت است. با این روند رشد استفاده از رایانش ابری، می‌توان پیش بینی کرد که در سال 2025، کل داده های جهانی از مرز حدود 200 زتابایت فراتر خواهد رفت و این به این معناست که بیش از نیمی از آن‌ها در فضای ابری ذخیره می‌شوند. این درحالی است که در سال 2015 تنها 25 درصد از کل داده‌های محاسباتی به این روش ذخیره می‌شدند.

آمار میزان ذخیره داده در رایانش ابری

  1. سیتادل بزرگترین مرکز داده در جهان

دیتاسینتر سیتادل، بزرگترین دیتاسنتر در جهان است که در نزدیکی شهر رنو در شمال نوادا قرار گرفته است. در حال حاضر تمامی تجهیزات مربوط به این دیتاسنتر در فضایی حدود 720 هزار متر مربع نگهداری می‌شود.

مقاله مرتبط: دلایل حیاتی برای استفاده از سرویس های ابری

بزرگترین دیتاسنتر جهان

  1. آمازون، بزرگترین شرکت رایانش ابری

خدمات وب آمازون یک سرویس ابری پیشرو در سطح جهان است که حدود 31 درصد از کل سهم بازار را به خود اختصاص داده و بیش از 200 میلیارد دلار سرمایه بازار دارد. بعد از شرکت آمازون، مایکروسافت با 20 درصد و گوگل کلود، گوگل و علی بابا با کمتر از 10 درصد، جز بزرگترین شرکت‌های رایانش ابری به شمار می‌روند.

  1. پراستفاده ترین و محبوب ترین سرویس‌های ذخیره سازی ابری

گوگل درایو با 94.44 درصد، پرکاربردترین سرویس ذخیره سازی ابری در جهان محسوب می‌شود. همچنین بهترین فضای ذخیره سازی ابری مشترک، Drop box  با 66.2 درصد، One Drive با 39.35 درصد، iCloud با 38.89 درصد در فهرست بهترین خدمات ذخیره سازی ابری قرار می‌گیرند.

محبوب ترین سرویس‌های ذخیره سازی ابری

  1. بزرگترین سرویس های ذخیره سازی ابری چند کاربر دارد؟

یکی از جالب‌ترین آمار های رایانش ابری، مربوط به تعداد کاربرانی است که از سرویس‌های ذخیره سازی استفاده می‌کنند. براساس گزارش Axios، گوگل درایو در سال 2018 حدود یک میلیارد کاربر داشته است. همچنین دومین سرویس ذخیره سازی ابری با 64 درصد مربوط به Drop box است که حدود 700 میلیون کاربر دارد.

مشتریان سرویس های رایانش ابری

[irp posts=”25226″ name=”پولسازترین مهارت ها در رایانش ابری (15 مهارت کاربردی و مهم)”]

آمار شگفت انگیز بازار رایانش ابری

  1. آمریکای شمالی بیشترین سهم بازار رایانش ابری را به خود اختصاص داده است

با نگاهی به توسعه رایانش ابری در جهان به تفکیک منطقه می‌توان گفت، آمریکای شمالی 61 درصد از کل بازار را در سال 2020 به خود اختصاص داده است. این در حالی است که این آمار سه برابر آمار دومین بازار بزرگ ابری، یعنی اروپای غربی با 21 درصد است. به طور متقابل، آفریقا کمترین سهم را در بازار رایانش ابری دارد.

  1. هزینه‌های مربوط به هوش مصنوعی درحال افزایش است

در سال 2021 حدود 58 میلیارد دلار برای هوش مصنوعی هزینه شده است و پیش بینی می‌شود این عدد تا سال 2026 به 309 میلیارد دلار افزایش یابد. همانطور که می‌دانید یادگیری ماشین، اساس بسیاری از فناوری‌های ابری امروزی را تشکیل می‌دهد و بسیاری از شرکت ها و سیستم ها به دنبال استفاده از هوش مصنوعی برای خودکارسازی فرایندهای مختلف هستند. پس جای تعجب نیست که شرکت ها به دنبال راه‌هایی برای سرمایه گذاری و گسترش این حوزه هستند.

  1. ارزش بازار رایانش ابری

براساس آمار های رایانش ابری، ارزش کل بازار رایانش ابری در سال 2020، 371.4 میلیارد دلار بوده است که براساس نرخ رشد مرکب سالانه پیش بینی می‌شود در سال 2025، به 832.1 میلیارد دلار برسد.

درآمد رایانش ابری در جهان

چند آمار دیگر مربوط به بازار رایانش ابری

  • هزینه کاربران در سراسر جهان برای خدمات ابری عمومی با رشد 23 درصدی در سال 2021 حدود 332 میلیارد دلار است که به نسبت سال 2020 از 270 میلیارد دلار در سال افزایش یافته است.
  • براساس گزارش کانالیز، هزینه کل زیر ساخت ابری در چین درسال 2019 به عنوان بزرگترین بازار منطقه آسیا و اقیانوسیه، 11.5 میلیارد دلار بوده است که در سال 2020 حدود 19 میلیارد دلار گزارش شده است که نشان دهنده افزایش 66 درصدی است.
  • نظرسنجی گارتنر از 268 شرکت فناوری نشان می‌دهد که برترین سرمایه گذاری نوآوری فناوری در سال 2021 با 48 درصد مربوط به استفاده از رایانش ابری است. همچنین هوش مصنوعی با 35 درصد، نرم افزار با 32 درصد و اینترنت اشیا با 15 درصد در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند.
  • بزرگترین عاملی که شرکت ها را از پذیرش زیرساخت های چند ابری باز می‌دارد، هزینه است. هنوز بسیاری از شرکت ها در پذیرش فناوری جدید با چالش‌های مهمی روبه رو هستند. براساس نظرسنجی مهم‌ترین این چالش ها، مدیریت هزینه‌های رایانش ابری با 82 درصد و امنیت با 83 درصد، بیان شده است.

آمار مربوط به امنیت رایانش ابری

  1. 50 درصد داده های شرکتی در فضای ابری نگهداری می‌شود

یکی از مهم‌ترین آمار های رایانش ابری این است که حدود 48 درصد از شرکت ها و سازمان ها، مهم ترین داده‌های خود را در فضای ابری نگهداری می‌کنند و اعتماد بالایی به رایانش ابری دارند. بنابراین همه این داده‌های موجود در فضای ابری یک خطر امنیت سایبری را نشان می‌دهد و به همین دلیل بحث امنیت رایانش ابری در حال حاضر برای همه کسب و کارها به یک دغدغه مهم تبدیل شده است.

داده های شرکتی در فضای ابری

  1. درصد قابل توجهی از شرکت ها از رمزگذاری برای محافظت داده استفاده نمی‌کنند!

بر اساس گزارشات حدود 51 درصد از شرکت‌ها و سازمان‌ها از رمزگذاری، برای محافظت از داده‌های ذخیره شده خود در فضای ابری استفاده نمی‌کنند. طبق گزارش Panda Security، تنها 32 درصد از شرکت‌ها بر این باورند که محافظت از داده ها برعهده خود آنان است.

  1. از دست دادن داده ها مهم ترین نگرانی امنیتی در رایانش های ابری است

طبق آمار، 75 درصد از کسب و کارها نگران امنیت فضای ابری هستند. کارشناسان سایبری از مهم‌ترین مشکلات ایمنی در رایانش‌های ابری به دسترسی غیرقانونی (85%)، API زیر ساخت ابری ناامن(52%)، پیکربندی نادرست (52%)، سرقت ترافیک، سرویس و یاحساب‌ها (50%) و اشتراک گذاری داده‌های خارجی با 43 درصد اشاره می‌کنند.

  1. خطاهای انسانی را جدی بگیرید

جالب است بدانید براساس گزارشات، بسیاری از مشکلات امنیتی به دلیل اشتباهات کارکنان است. این در حالی است که بسیاری از ما وقتی صحبت از حملات سایبری به میان می‌آید، اغلب ذهنمان به سمت هکرهایی می‌رود که از نقص زیرساخت ابر سواستفاده می‌کنند. اما بهتر است بدانید در 88 درصد موارد، خطای انسانی مسئول آسیب به امنیت فضای ابر است. بنابراین باتوجه به اینکه امنیت داده ها برای هرسازمانی اهمیت بالایی دارد، آموزش مناسب کارکنان و دستورالعمل‌های امنیتی دقیق در استفاده از رایانش ابری می‌تواند تا حد زیادی از داده ها محافظت کند.

اهمیت توسعه رایانش ابری در کل جهان

  1. ظهور بازار ذخیره سازی ابری در ایران و جهان

بازار جهانی ذخیره سازی ابری در سال 2017 حدود 30 میلیارد دلار ارزش داشت و درسال 2020 به 61 میلیارد دلار و در سال 2021 به 76 میلیارد دلار افزایش یافت و طبق پیش بینی‌ها این عدد در سال 2028 به 390 میلیارد دلار خواهد رسید.

مقاله مرتبط: آبجکت استوریج (Object Storage) چیست؟

بازار جهانی ذخیره سازی ابری

  1. توسعه رایانش ابری و اشتیاق کسب و کارها برای استفاده از کلود

باتوجه به امکانات و توسعه سرویس‌های رایانش ابری، حدود 93 درصد از کسب وکارها علاقمند به مهاجرت به سرویس‌های ابری هستند تا امنیت اطلاعات آنها تاحد زیادی بالا برود. توسعه رایانش ابری

همچنین حدود 50 درصد مدیران فناوری اطلاعات در سازمان و شرکت‌ها تصمیم به استفاده از رایانش ابری می‌گیرند چراکه از امنیت اطلاعات خود مطمئن هستند. شما می‌توانید با مراجعه به مقاله منظور از PaaS ،IaaS و SaaS چیست؟ با انواع سرویس‌های رایانش ابری بیشتر آشنا شوید.

  1. گسترش نرم افزارهای دسکتاپ از راه دور

یکی از مزایای توسعه خدمات رایانش ابری این است که امکان کارکردن از راه دور را فراهم می‌کند. براساس تحقیقات از هر 3 کارمند، 1 کارمند علاقمند به کارکردن از راه دور است. فناوری رایانش ابری، امکان کار از راه دور را برای همه به وجود آورده است و به همین دلیل در سال 2020 و در وضعیت کرونا شاهد استفاده زیاد کاربران از فضای ابری بودیم.

بیشتر بخوانید: کوبرنتیز چیست؟ هرآنچه باید درباره Kubernetes بدانید

اهمیت، گسترش و توسعه رایانش ابری در ایران

صنعت رایانش ابری در جهان با سرعت زیادی در حال رشد و توسعه است و پیش بینی می‌شود که ERP ها به عنوان اصلی‌ترین نرم افزاری که در شرکت و سازمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، به سمت هوشمند شدن حرکت می‌کند و کار با آنها ساده‌تر است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که خدمات زیر ساخت ابری در سال 2021 نسبت به سال 2020، حدود 27 درصد رشد داشته است.

در حال حاضر باتوجه به رشد و توسعه رایانش ابری و به کارگرفتن خدمات ابری در کشور، می‌توان پیش بینی کرد که در آینده نه چندان دور قادر به ارائه خدمات برون مرزی در حوزه فناوری‌های ابری در صنعت ICT، خواهیم بود. توسعه فناوری رایانش ابری در ایران، تحولات بزرگی را در حوزه فناوری اطلاعات به وجود آورده است. اکثر شرکت‌ها و سازمان ها در داخل کشور از این فناوری برای صرفه جویی و حفظ سرمایه استفاده می‌کنند. از مهم‌ترین دلایل استفاده از رایانش ابری به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

  • به کمک این فناوری، شرکت ها می‌توانند برنامه های کاربردی و داده های خود را به صورت اشتراکی در اختیار کاربران قرار دهند.
  • خرید و نگهداری از سرور برای شرکت‌های کوچک، هزینه بسیار بالایی را به همراه دارد. در حالی‌که استفاده از رایانش ابری می‌تواند تا حدود 50 درصد این هزینه ها را کاهش دهد.
  • همچنین قابلیت‌هایی مانند دسترسی آسان به اطلاعات، کاهش هزینه، امنیت، قابلیت اشتراک گذاری بالا، بسیاری از شرکت ها را متقاعد به استفاده از خدمات رایانش ابری در ایران کرده است.
  • در چندسال اخیر باتوجه به شیوع ویروس کرونا، توجه بسیاری از کسب وکارها در ایران و جهان به فضای ابری، جلب شد. کرونا یک فرصت کم نظیر برای رشد و توسعه رایانش ابری شد چراکه استفاده از خدمات ابری با حفظ امنیت اطلاعات، این شرایط را برای همه کسب وکارها فراهم کرد تا فعالیت‌های تجاری خود را متوقف نکرده و به راحتی با کارکنان خود ارتباط بگیرند و از راه دور کیفیت کار کارکنان را کنترل کنند.

رایانش ابری ایران‌سرور

ابر ایران‌سرور، یکی از پیشروترین ارائه‌دهندگان زیرساخت به‌عنوان سرویس (IaaS) در ایران است. با ابر ایران‌سرور، خدمات پردازش ابری پایدار، مقیاس پذیر و امن دریافت کنید.

اطلاعات بیشتر        پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱

حرف آخر

درحال حاضر استفاده از رایانش ابری از سوی کاربران و شرکت‌های ایرانی به عنوان یک فناوری برتر به رسمیت شناخته شده است. در واقع در آینده‌ای نزدیک با توسعه رایانش ابری شاهد نسل جدیدی از محصولات، خدمات فنی، مشاوره‌های اقتصادی و آموزشی در ابر خواهیم بود. توسعه خدمات رایانش ابری همه افراد و سازمان‌ها را چه در ایران و چه درجهان به استفاده از این فضا سوق می‌دهد.

به همین دلیل ما در این مقاله سعی کردیم به آمارهای جذاب رایانش ابری و آینده آن در ایران بپردازیم. امیدواریم از این مقاله نهایت بهراه را برده باشید. همچنین شما می‌توانید نظرات و پیشنهادات خود را از طریق کامنت برای ما ارسال کنید.

در اینستاگرام ما را دنبال کنید

در تلگرام ما را دنبال کنید

در توییتر ما را دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست