تغییر هاست اشتراکی به سرور مجازی یک اقدام ضروری همزمان با رشد وبسایت و حجم ترافیک آن است. هنگام ساخت اولین وبسایت، معمولاً افراد از خدمات هاستینگ اشتراکی یا رایگان استفاده میکنند. این نوع هاستینگها برای مبتدیان و کاربرانی با دانش فنی کم مناسب هستند، زیرا مدیریت آنها آسان و مقرونبهصرفه است. در مراحل بعدی منابع سرور مورد نیاز، مانند فضای ذخیرهسازی و پهنای باند نیز افزایش مییابد. یکی از روشهای مؤثر برای گسترش فعالیت، انتقال سایت از هاست اشتراکی به سرور مجازی برای بهبود عملکرد، سازگاری و امنیت است. در این مقاله قصد داریم به بررسی تغییر هاست اشتراکی به سرور مجازی و مزایای آن بپردازیم و سپس به شما نشان دهیم که چگونه میتوانید این کار را انجام دهید. پس با ما همراه باشید.
بررسی هاست اشتراکی
هاست اشتراکی رایجترین نوع از سرویسهای میزبانی وب است که در آن یک سرور با چند سرور دیگر به اشتراک گذاشته میشود. درنتیجه، در این نوع از میزبانی وب، هیچ فردی بهطور کامل به سرور دسترسی یا کنترل ندارد. از آنجایی که در این روش هزینه تمام منابع مانند فضای هارد دیسک، CPU و RAM بین کاربران تقسیم میشود و هزینهها بسیار مقرون بهصرفه هستند، بیشتر وبسایتهای جدید و کوچک در ابتدای کار از این نوع میزبانی وب استفاده میکنند و پس از مدتی به مهاجرت از هاست اشتراکی به سرور مجازی روی میآورند. اگر میخواهید با ویژگی ها و امکانات و انواع هاست اشتراکی آشنا بشید مقاله هاست اشتراکی چیست؟ را بخوانید:
هاست اشتراکی (Shared Hosting) نوعی خدمات میزبانی وب و انواع هاست است که در آن چندین وبسایت روی یک سرور واحد قرار میگیرد، منابع و هزینه نگهداری سرور بین کاربران تقسیم میشود.
بررسی سرور مجازی
در سرور مجازی که به آن میزبان vps هم میگویند، برخلاف هاست اشتراکی از یک سرور واحد استفاده میشود. این سرور با بهکار گیری فناوری مجازی سازی به سرورهای مختلف تقسیم میشود و شما به عنوان یک کاربر هرگز متوجه نخواهید شد که کاربران دیگری هم در این سرور وجود دارند. درنتیجه از نظر ایمنی بسیار بهتر از هاست اشتراکی عمل میکند و در بین کسب و کارهای متوسط که بازدیدکنندگان نسبتا زیادی دارند بسیار محبوب است. برای آشنایی بیشتر با سرور مجازی و انواع آن پیشنهاد می کنم مقاله vps چیست؟ را بخوانید:
سرور مجازی یا VPS (Virtual Private Server) بخشی از یک سرور فیزیکی بزرگتر است که توسط نرمافزار مجازیساز به بخشهای مختلف بهصورت مجازی تقسیم شده است.
با خرید سرور مجازی، پشت یک سیستم پرسرعت و قدرتمند بنشینید و فرمان بدهید!
مهمترین دلایل تغییر هاست اشتراکی به سرور مجازی
باتوجه به توضیحاتی که برای هاست اشتراکی و سرور مجازی آوردهایم، بدون شک استفاده از گزینه دوم روشی ایمنتر بهنظر میرسد، بهطوریکه بسیاری از وبسایتهای تازه تاسیس پس از مدتی به انتقال سایت از هاست اشتراکی به سرور مجازی فکر میکنند.
از مهمترین دلایل تغییر هاست اشتراکی به سرور مجازی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. سرعت و عملکرد بهتر
با استفاده از سرور مجازی شما میتوانید از تعداد نامحدودی از دامنهها میزبانی کنید. همچنین، شما منابع سرور خود را با افراد دیگر به اشتراک نمیگذارید، درنتیجه بهطور قابل توجهی عملکرد و سرعت بهتری دریافت میکنید. با مهاجرت از هاست اشتراکی به سرور مجازی امکان ارتقا و دریافت منابع بیشتر برای افزایش ترافیک رو به رشد در وب سایت شما فراهم میشود.
این ویژگی، مدت زمان بارگذاری وبسایت را افزایش میدهد که درنهایت باعث بهبود تجربه مخاطبان میشود. معمولا زمان بارگذاری وبسایت در صورتی که روی VPS مناسب پیکربندی شده باشد، حداقل 300 درصد بهبود پیدا میکند.
۲. امنیت بیشتر
برخلاف هاست اشتراکی، در سرور مجازی شما هیچ منبعی را با سایر کاربران به اشتراک نمیگذارید و فرآیندهای سایر کاربران بر روند شما تاثیر نمیگذارد. در این سرورها، درصورتیکه شما VPS خود را به درستی پیکربندی و محافظت کنید، امنیت فوقالعادهای ایجاد میشود. از این طریق، احتمال دسترسی سایر افراد به منابع و دادههای شما بسیار کمتر است، مگر در صورتی که شما خودتان اجازه دسترسی را فراهم کنید یا VPS مورد نظر بهخوبی پیکربندی نشده باشد. چراکه حتی یک اشتباه ساده در پیکربندی سرور میتواند باعث شود که وبسایت شما به درستی کار نکند.
۳. دسترسی کامل به منابع در سرور مجازی
از دیگر دلایل اصلی تغییر هاست اشتراکی به سرور مجازی دسترسی کامل به منابع در سرور مجازی است. شما در سرور مجازی میتوانید به طور کامل کنترل سرور را بهدست بگیرید و تنظیمات لازم را در آن اجرا کنید. این ویژگی در هاست اشتراکی وجود ندارد، زیرا کوچکترین تغییری در سرور روی تمام کاربران تاثیر میگذارد.
با استفاده از این هاست، دسترسی کامل به فضای دیسک، CPU و RAM در اختیار شما قرار میگیرد. دسترسی بیشتر به این منابع به شما چنین امکانی میدهد تا نرمافزار و برنامههای کاربردی بیشتری نصب کنید. درنتیجه از نظر عملکرد، هاست VPS به طور قابل توجهی از هاست اشتراکی بهتر است.
4. خوددرمانی(self-healing) سرور مجازی
از دیگر دلایل انتقال سایت از هاست اشتراکی به سرور مجازی میتوان به محیط خود درمان این سرور اشاره کرد. خوددرمانی به این معنا که با استفاده از این سرور دیگر نیازی نیست که برای رفع مشکلات پیکربندی بهصورت دستی وارد عمل شوید. پلتفرم ابری بهکار رفته در این سیستم به پیکربندی مجدد منابعی مانند ذخیره سازی دیسک، حافظه و پردازش میپردازد. این ویژگی، در زمان خرابی سیستم یک خطای خودکار ایجاد میکند که باعث میشود درنهایت طی یک فرایند خودکار خرابی سیستم رفع شود. درنتیجه، VPS با ایجاد یک محیط خود درمان در این زمینه میدرخشد.
۵. کاربرد وسیعتر
با استفاده از هاست اشتراکی، شما امکان تغییر سیستم عامل خود را ندارید و بایستی از سیستم عامل پیشفرض هاست استفاده کنید، اما با انتقال هاست اشتراکی به سرور مجازی شما این آزادی را دارید که از سیستم عاملی که مطابق با نیازهایتان است استفاده کنید.
قبل از اینکه اقدام به تغییر هاست اشتراکی به سرور مجازی کنید، بهتر است پایهایترین سوال را پاسخ دهید: اصلاً هاست چیست؟ آشنایی با این مفهوم به شما دید بهتری در انتخاب سرویس میدهد.
چرا تغییر هاست اشتراکی به سرور مجازی (VPS) اهمیت دارد؟
سرور خصوصی مجازی (VPS) یکی از محبوبترین خدمات هاستینگ برای وبسایتها و پروژههای بزرگ است. هنگامی که خدمات هاست اشتراکی و VPS را مقایسه میکنیم، هر دو یک سرور فیزیکی را برای چندین کاربر تقسیم میکنند. با این حال، یک پلتفرم VPS از تکنولوژی مجازیسازی مانند هایپروایزر برای تقسیم سرور به پارتیشنها استفاده میکند و به هر کاربر منابع اختصاصی و جداگانهای میدهد. در نتیجه، کاربران VPS آزادی بیشتری برای پیکربندی سیستمهای فردی خود دارند.
VPS همچنین با هاستینگ سرور اختصاصی متفاوت است که به کاربران یک سیستم جداگانه بهجای یک سیستم مجازی ارائه میدهد. درحالیکه سرورهای اختصاصی معمولاً عملکرد بالاتری را ارائه میدهند، اما معمولاً گرانتر هستند. در این صورت، VPS ممکن است بهتر با نیازها و بودجه شما سازگار باشد.
در اینجا مزایای تغییر هاست اشتراکی به سرور مجازی آمده است:
1. دسترسی به سرور
هاست VPS باعث میشود که شما کنترل بیشتری روی وبسایت خود داشته باشید. برخلاف هاست اشتراکی که اغلب عملکردهای خاصی را محدود می کند، VPS کنترل بیشتری بر برنامهها به شما میدهد. به عنوان مثال، میتوانید ایمیلهای سفارشی ایجاد کرده یا دسترسی FTP را برای کاربران یا همکاران خود فراهم کنید.
2. عملکرد بهتر
هاست سرور مجازی نسبت به اشتراکی، به بارگذاری سریعتر وبسایت کمک میکند، زیرا از سخت افزار پیشرفته مانند حافظه SSD و پردازندههای با کارایی بالا بهره میبرد. این ابزارها تاخیرها را کاهش داده و دسترسی سریع ره به دادهها را فراهم و سایت شما را کارآمدتر میکند. همچنین با تنظیمات سرور بهینه شده، هاست VPS میتواند ترافیک بیشتری را مدیریت کند و عملکرد بهتری نسبت به میزبانی اشتراکی داشته باشد.
3. انعطافپذیری در انتقال
انتقال یا ارتقاء وبسایت با هاست وی پی اس بسیار راحت است. همچنین این هاست برنامههای بکاپگیری و ریکاوری قوی را ارائه میدهد. به همین دلیل شما میتوانید سایت خود را به آرامی و سریع بهروزرسانی کنید یا انتقال دهید تا بدون هیچ مشکلی بتوانید زیاد آنلاین بماند.
4. استفاده کارآمد از منابع
استفاده کارآمد از منابع سرور با هاست سرور مجازی به کاهش مصرف انرژی کمک میکند و نیاز به سرورهای فیزیکی اضافی را کاهش میدهد. در واقع، این هاست تاثیرات زیست محیطی را کاهش و پایداری را افزایش میدهد.
5. انطباق
هاست VPS حفاظت از دادهها را افزایش میدهد و به رعایت استانداردها و مقررات خاص صنعت کمک میکند. این یک انتخاب خوب برای مشاغلی است که باید قوانین سختگیرانه محافظت از دادهها را دنبال کنند.
6. پشتیبانی از برنامهها
هاست VPS از طیف وسیعی از برنامهها پشتیبانی میکند و با پلتفرمهای محبوبی مانند وردپرس، جوملا و مجنتو سازگار است. علاوه بر برنامههای کاربردی، این هاست برای راهحلهای سفارشی عالی است. با دسترسی کامل روت، میتوانید هر نرمافزار یا کتابخانهای را که برنامه سفارشیتان نیاز دارد، نصب کنید.
7. همکاری پیشرفته
با استفاده از هاست سرور مجازی میتوانید پروژههای وب را بهراحتی مدیریت کنید. در واقع این هاست امکان دسترسی آسان از راه دور به سرور شما را فراهم میکند و اعضای تیم میتوانند روی پروژه ها کار کنند و آپدیتهای لازم را انجام دهند.
اگر نیاز به مقیاسپذیری هاستینگ و کنترل کامل بر سرور دارید، هاست خود را از یک طرح اشتراکی به یک طرح VPS ارتقا دهید. این کار مقرونبهصرفهتر از یک سرور اختصاصی است و ویژگیهای بیشتری را ارائه میدهد.
ارائهدهندگان هاستینگ وب، طرحهای VPS را با قیمتهای مختلف بسته به ویژگیها و منابع تخصیصدادهشده ارائه میدهند. آنها همچنین معمولاً VPS مدیریت شده را در اختیار کاربران قرار میدهند.
چه زمانی باید برای تغییر هاست اشتراکی به سرور مجازی اقدام کرد؟
اگر با هر یک از این مشکلات مواجه هستید، باید برای انتقال سایت از هاست اشتراکی به سرور مجازی اقدام کنید. اما ابتدا، مطمئن شوید که به حسابهای هاستینگ اشتراکی، VPS و cPanel وبسایت خود دسترسی دارید.
- وبسایت شما بسیار کند بارگذاری میشود.
- پیام 509 Bandwidth Limit Exceeded برای شما بسیار آشنا است.
- شما نمیتوانید برنامههای خاصی را اجرا کنید، زیرا طرح هاستینگ شما به آن اجازه نمیدهد.
- برای مدیریت ترافیک افزایش یافته وبسایت خود، به امنیت و پشتیبانی فنی اضافی نیاز خواهید داشت.
چگونه میتوان تغییر هاست اشتراکی به سرور مجازی را انجام داد؟
برای تغییر هاست اشتراکی به سرور مجازی شما باید مراحل زیر را به دقت دنبال کنید:
1. ایجاد بکاپ سایت
قبل از تغییر هاست اشتراکی به سرور مجازی، یک WordPress Backup ایجاد کنید تا از دست دادن دادهها در صورت خطا یا پیکربندی نادرست جلوگیری کنید. انجام این کار به شما امکان میدهد فایلها و پایگاه دادههای سایت خود را بهراحتی به نوع و ارائه دهنده هاستینگ دیگری منتقل کنید.
این آموزش به شما نشان میدهد که چگونه دادههای سایت خود را از طریق کنترل پنل سفارشی هاستینگر، hPanel، بکاپ کنید. مراحل ممکن است برای ارائه دهنده هاستینگ دیگری متفاوت باشد، اما روند کلی مشابه است:
- hPanel را باز کنید و به حساب هاستینگ خود وارد شوید.
- به Files → Backups بروید.
- Files backups را انتخاب کنید. زمان و تاریخ آخرین بکاپ را از منوی کشویی بررسی کنید. روی Next step کلیک کنید.
- روی Download all files کلیک کرده و تا تا پایان فرایند صبر کنید.
- هنگامی که گزینه Download Backup ظاهر شد، روی آن راست کلیک کرده و Copy Link Address را انتخاب کنید.
- لینک را در یک ویرایشگر متن مانند Notepad پیست کنید. ما از این لینک دانلود برای مهاجرت فایلهای وبسایت خود استفاده خواهیم کرد.
مراحل دانلود بکاپ پایگاه داده را تکرار کنید. اگر هیچ بکاپی در دسترس نیست، Generate new backup → Proceed را انتخاب کنید. سپس، لینک دانلود بکاپ و نام پایگاه داده را در یک ویرایشگر متن کپی کنید.
2. تنظیم یک سرور خصوصی مجازی برای تغییر هاست اشتراکی به سرور مجازی
قبل از انتقال سایت از هاست اشتراکی به سرور مجازی، ابتدا VPS را تنظیم کنید. ما توصیه میکنیم یک قالب سرور با پشته(LAMP، Linux، Apache، MySQL و PHP) و Webmin/Virtualmin از پیش نصب شده را انتخاب کنید.
برای تغییر سیستمعامل VPS و نرمافزار از پیش نصب شده، به hPanel بروید و تب VPS را انتخاب کنید. VPS مورد نظر را انتخاب کرده و روی Operating System در نوار کناری کلیک کنید. سپس، OS with Control Panel و قالب دلخواه خود را انتخاب کرده و روی Change OS کلیک کنید.
دقت کنید که ممکن است راهاندازی سرور جدید چند دقیقه طول بکشد و این فرایند تمام دادههای موجود در VPS شما را پاک خواهد کرد.
دسترسی به Webmin/Virtualmin
Webmin یک نرمافزار رابط کاربری مبتنی بر وب برای مدیریت سیستمهای یونیکس است. این به مدیر سیستم اجازه میدهد تا سیستم را از راه دور از طریق هر مرورگر وب مدیریت کند.
Virtualmin یک افزونه Webmin است که باعث سادهسازی وظایف مدیریت چند دامنه میشود و مشابه cPanel یا سایر ابزارهای مدیریت وبسایت عمل میکند. در ادامه نحوه دسترسی به Webmin یا Virtualmin با مجوزهای دسترسی root آمده است:
- پس از نصب سیستمعامل جدید، به hPanel → Operating system بروید تا نام کاربری و آدرس URL مدیریت پنل را به دست آورید.
- رمز عبور root خود را دریافت کنید. اگر آن را فراموش کردید، آن را بازنشانی کرده و یک رمز عبور جدید از بخش Settings ایجاد کنید.
- برای دسترسی به Webmin یا Virtualmin، لینک Login URL را در نوار آدرس مرورگر وب خود وارد کنید.
- پس از مشاهده صفحه ورود، اعتبارنامهها را وارد کنید.
- در جادوگر پس از نصب، روی Next کلیک کنید تا Virtualmin را تنظیم کنید.
تنظیم Virtualmin
مراحل زیر را برای پیکربندی Virtualmin دنبال کنید. بسته به نسخه، مراحل ممکن است کمی متفاوت باشند:
مموری (Memory)
- Preload Virtualmin libraries؟ – پیشنهاد میکنیم No را انتخاب کنید، زیرا برای بیشتر فرایند از یک اتصال SSH ایمن استفاده خواهیم کرد.
- Run email domain lookup server؟ – اگر میخواهید یک سرور ایمیل را روی VPS خود اجرا کنید، Yes را انتخاب کنید. به خاطر داشته باشید که این ویژگی از RAM بیشتری استفاده میکند.
- Virus Scanning – اسکنر ویروس ClamAV را فعال کنید.
- Spam filtering – SpamAssassin را برای اجرای یک سرور ایمیل روی VPS خود فعال کنید.
- Database servers – enable را روی سرور پایگاه داده MariaDB انتخاب و disable را روی PostgreSQL انتخاب کنید. این انتخاب پایگاه دادهای است که میخواهید استفاده کنید.
- MariaDB password – رمز عبور پایگاه داده را وارد کنید.
- MariaDB database size – اندازه پایگاه داده وبسایت را بر اساس استفاده سیستم تعیین کنید. اگر مطمئن نیستید که چه چیزی را انتخاب کنید، تنظیمات را روی پیش فرض بگذارید.
- DNS configuration – Skip check for resolvability را انتخاب کنید. بعداً میتوانید نام دامنه را از طریق DNS Zone Editor hPanel به VPS اشاره کنید. پس از تکمیل فرایند پیکربندی، روی Re-check and refresh the configuration کلیک کنید تا بررسی کنید که آیا تنظیمات سرور مجازی موفقیتآمیز بوده است.
ایجاد یک سرور مجازی خصوصی
در مرحله بعد، یک کاربر جدید، پایگاه داده و دایرکتوری برای وبسایت خود ایجاد کنید. در اینجا مراحل انجام آن با استفاده از Virtualmin آمده است:
- به List Virtual Server بروید و سرور خود را از لیست انتخاب کنید.
- اگر پیغامی مبنی بر “Virtualmin’s configuration has not been checked since it was last updated” مشاهده کردید، Re-check and refresh configurations را انتخاب کنید.
- صبر کنید تا فرایند بررسی کامل شود. در پایین صفحه، روی Return to the servers list کلیک کنید.
- اگر لیست یک سرور جدید را نشان نمیدهد، یک سرور جدید ایجاد کنید. در غیر این صورت، این مرحله را رد کنید.
- از صفحه پیکربندی سرور، روی سرور جدید → تب Virtual server details کلیک کنید. Home directory خود را برای انتقال فایل دریافت کنید.
- برای ایجاد پایگاه داده، کادر MariaDB database enable را علامت بزنید. روی Save virtual server کلیک کنید. سرور برای میزبانی یک وبسایت آماده است.
- Virtualmin یک حساب کاربری MariaDB با نام کاربری ورود اداری برای دامنه ایجاد میکند. همچنین با استفاده از تنظیمات پیشفرض قالب، یک پایگاه داده MariaDB برای سرور مجازی ایجاد میکند.
- نام پایگاه داده اولین قسمت از نام دامنه خواهد بود؛ بنابراین اگر دامنه foo.com باشد، پایگاه داده foo نامیده میشود.
بسته به ارائهدهنده هاستینگ، پایگاه داده وبسایت شما ممکن است MariaDB نباشد. بهعنوانمثال، هاستینگر از MySQL استفاده میکند. در حالی که متفاوت هستند، میتوانید بدون هیچ مرحله اضافی یک پایگاه داده MySQL را به MariaDB منتقل کنید.
3. انتقال فایلهای وبسایت به VPS
پس از تنظیم سرور جدید، فایلهای سایت را از هاستینگ اشتراکی به VPS منتقل کنید. ما از دستور wget برای دانلود آرشیوهای بکاپ ایجاد شده در مرحله اول استفاده خواهیم کرد. در ادامه به نحوه استفاده از آن اشاره خواهیم کرد:
1. از طریق یک کلاینت SSH یا با استفاده از Browser terminal از بخش Overview در hPanel به حساب VPS جدید خود متصل شوید.
2. اکنون به دایرکتوری دسترسی پیدا میکنید که محل ذخیره فایلها است. از دایرکتوری Home که از مرحله آخر کپی شده است استفاده کنید. دستور باید به شکل زیر باشد:
cd /home/hostinger-dev/public_html/
توجه: به یاد داشته باشید که hostinger-dev را با نام دامنه مناسب جایگزین کنید.
3. لینک دانلود بکاپ فایل وبسایت خود را کپی کنید.
4. از دستور wget برای دانلود بکاپ از سرور اشتراکی خود به VPS استفاده کنید. اگر نمیتوانید لینک را در کلاینت SSH جایگذاری کنید، ابتدا آن را به یک ویرایشگر متن منتقل کنید. در اینجا نمونهای از ظاهر دستور آمده است:
wget http://srv167.main-hosting.eu:8080/download-backup/fe26ee2e4159db037c3106c37fa3ffb5b2072662/backup-file-name.tar.gz
به یاد داشته باشید که backup-file-name.tar.gz را با نام فایل مناسب جایگزین کنید.
4. سپس آرشیو را با استفاده از دستور tar استخراج کنید:
tar -xvf backup-file-name.tar.gz
توجه: برای دو دستور آخر، backup-file-name.tar.gz را با نام فایل مناسب جایگزین کنید.
5. . ما یک پوشه جدید public_html ایجاد کردیم. اکنون، محتویات آن را به دایرکتوری اصلی public_html منتقل کنید. با استفاده از دستور cd به پوشه استخراج شده public_html دسترسی پیدا کنید:
cd domains/hostinger-dev/public_html/
به یاد داشته باشید که hostinger-dev را با نام دامنه خود جایگزین کنید.
6. سپس، همه محتویات را با استفاده از دستور mv به پوشه public_html ایجاد شده با Virtualmin منتقل کنید:
mv -v ./* /home/hostinger-dev/public_html/
7. با استفاده از دستور cd به فهرست راهنمای public_html که Virtualmin ایجاد کرده است، برگردید:
cd /home/hostinger-dev/public_html/
8. از دستور ls برای تأیید اینکه پوشه حاوی همه فایلهای منتقل شده است استفاده کنید. شما باید لیستی شبیه به این را ببینید:
Virtualmin به طور خودکار یک کاربر و گروه بر اساس نام دامنه ایجاد میکند. مالکیت فایلها و پوشهها را با استفاده از دستور chown برای مطابقت با اعتبارنامههای Virtualmin تغییر دهید:
chown hostinger-dev:hostinger-dev -R *
۵. انتقال فایلهای پایگاه داده به سرور خصوصی مجازی (VPS)
1. استفاده از دستور wget برای انتقال بکاپ پایگاه داده:
برای انتقال بکاپ پایگاه داده از حساب هاستینگ اشتراکی خود به VPS، از دستور wget استفاده خواهیم کرد. مراحل مشابه با انتقال دادههای سایت در بخش قبلی است.
2. عدم نیاز به ایجاد پایگاه داده جدید:
از آنجا که سرور قبلاً هنگام پیکربندی VPS یک پایگاه داده جدید ایجاد کرده است، نیازی به ایجاد پایگاه دادههای اضافی ندارید.
3. بررسی نام و رمز عبور پایگاه داده MySQL:
برای انتقال بکاپ پایگاه داده MySQL، نام، نام کاربری و رمز عبور پایگاه داده جدید را به دست آورید. به بخش Edit Databases در پنل کنترل Virtualmin بروید تا آنها را بازیابی کنید. نام کاربری و رمز عبور در برگههای جداگانه نمایش داده میشوند.
در این مثال، نام و نام کاربری پایگاه داده MySQL ما هر دو hostinger-dev هستند.
4. دانلود و وارد کردن بکاپ MySQL:
پس از به دست آوردن نام پایگاه داده MySQL، مراحل زیر را برای وارد کردن بکاپ دنبال کنید:
- لینک دانلود بکاپ را پیدا کنید: به بخش «back ups» در حساب کاربری هاستینگ اشتراکی خود بروید و لینک دانلود بکاپ را کپی کنید.
- به پنل کنترل VPS بروید و یک پوشه جدید به نام sql_backup ایجاد کنید. سپس با دستور زیر وارد پوشه جدید شوید:
mkdir sql_backup && cd sql_backup
- دانلود بکاپ: از دستور wget برای دانلود فایل بکاپ از هاستینگ اشتراکی و ذخیره آن روی سرور مجازی جدید استفاده کنید.
wget http://srv167.main-hosting.eu:8080/download-backup/60a7e64afb1a769b1de4f2139aa0a27c2c2ecb01/backup-file-name.sql.gz
- استخراج فایل فشرده: فایل فشرده شده را با دستور gunzip از حالت فشرده خارج کنید:
gunzip backup-file-name.sql.gz
با این کار، فایلی با همان نام اما با فرمت SQL به دست خواهید آورد.
- وارد کردن بکاپ به پایگاه داده جدید: فایل بکاپ را به پایگاه داده جدید با استفاده از دستور زیر منتقل کنید:
- MySQL-database-name: نام پایگاه داده جدیدی که در VPS ساختهاید (اطلاعات مربوط به این مورد را از پنل کنترل Virtualmin به دست آورید).
- hostinger_dev: در صورتی که VPS شما نام کاربری متفاوتی دارد، آن را جایگزین کنید.
- رمز عبور پایگاه داده را وارد کنید: رمز عبوری که در زمان نصب VPS ایجاد کردهاید را وارد کنید.
۶. اعمال تغییرات نهایی
پس از تکمیل فرایند وارد کردن وبسایت و پایگاه داده MySQL، ممکن است نیاز به انجام تنظیمات اضافی VPS داشته باشید تا اطمینان حاصل کنید که بهدرستی فرایند تغییر هاست اشتراکی به سرور مجازی انجام شده است:
اگر پیام establishing a database connection ظاهر شد، فایل wp-config.php را ویرایش کنید و آن را با جزئیات جدید پایگاه داده MySQL به روز کنید. مراحل زیر را برای انجام این کار دنبال کنید:
به پوشه دادههای سایت وارد شوید: با استفاده از دستور cd وارد پوشهای که تمام دادههای سایت شما در آن ذخیره شده است شوید:
cd /home/hostinger-dev/public_html/
بررسی وجود فایل wp-config.php: تمام فایلهای موجود در پوشه فعلی را مشاهده خواهید کرد. با استفاده از دستور ls بررسی کنید که آیا فایل wp-config.php در فهرست وجود دارد.
پس از اطمینان از وجود فایل، فرمان زیر را اجرا کنید تا آن را با Nano Text Editor ادیت کنید:
nano wp-config.php
به پایین اسکرول کنید تا این خطوط را ببینید:
// ** MySQL settings – You can get this info from your web host ** // // ** MySQL settings - You can get this info from your web host ** // /** The name of the database for WordPress */ ;define('DB_NAME', 'database-name') /** MySQL database username */ ;define('DB_USER', 'username') /** MySQL database password */ ;define('DB_PASSWORD', 'password') /** MySQL hostname */ ;define('DB_HOST', 'mysql')
جزئیات پایگاه داده را وارد کرده و رکورد DNS را بهروزرسانی کنید.
وارد کردن جزئیات پایگاه داده:
- در قسمتهای زیر، جزئیات پایگاه داده خود را وارد کنید:
- DB_NAME: نام پایگاه داده
- DB_USER: نام کاربری
- DB_PASSWORD: رمز عبور
- DB_HOST: localhost از آنجا که پایگاه داده MySQL روی همان سرور قرار دارد.
- با فشار دادن CTRL + X پنجره را ببندید و با فشار دادن Y تغییرات را تأیید کنید.
بهروزرسانی رکورد DNS:
- تغییر رکورد A: برای تغییر رکورد DNS جهت اشاره نام دامنه به VPS به جای سرور هاستینگ اشتراکی، سادهترین راه تغییر رکورد A از طریق ثبتکننده نام دامنه یا تنظیمات حساب VPS است.
- اگر دامنه شما با Hostinger ثبت شده است: به بخش DNS Zone در hPanel بروید، آدرس IP VPS خود را به عنوان رکورد A وارد کنید و روی “Save Changes” کلیک کنید.
- اگر دامنه شما با ثبتکننده دیگری ثبت شده است: روش مشابهی برای سایر ثبتکنندههای نام دامنه اعمال میشود. میتوانید با ثبتکننده خود تماس بگیرید تا نام دامنه را به VPS جدید خود اشاره دهید.
جمعبندی
تغییر هاست اشتراکی به سرور مجازی برای بسیاری از کاربرانی که قصد دارند وبسایت خود را گسترش دهند، ضروری است.
یک برنامه هاستینگ VPS امنیت بهتری را تضمین میکند، عملکرد پایداری را ارائه میدهد و به کاربران امکان میدهد منابع را به صورت انعطافپذیر مدیریت کنند – این امر آن را برای وبسایتهایی با ترافیک بالاتر مناسب میکند.
معمولاً، بسیاری از ارائه دهندگان هاستینگ، هم برنامههای اشتراکی و هم VPS را ارائه میدهند. به عنوان مثال، Hostinger چهار برنامه هاستینگ VPS را با قیمت شروع از 4.99 دلار در ماه ارائه میدهد.
در این مقاله، نحوه انتقال سایت از هاست اشتراکی به سرور مجازی جدید را آموختهاید. فرایند مهاجرت شامل پنج مرحله است، اما ممکن است بسته به ارائه دهنده VPS متفاوت باشد.
سوالات متداولی که شما میپرسید؟
- تفاوت بین هاست اشتراکی و میزبانی VPS چیست؟
در یک محیط میزبانی مشترک، چندین کاربر منابع سرور یکسانی را به اشتراک میگذارند، به این معنی که وبسایت شما ممکن است زمانی که دیگران ترافیک بالایی را تجربه میکنند کند شود. همچنین از پیش پیکربندی شده است و قابلیت سفارشی سازی محدودی دارد. در همین حال، میزبانی VPS منابع مجزا از یک پارتیشن سرور مجازی را در اختیار کاربران قرار می دهد و عملکرد بهتری را ارائه می دهد.
- آیا میتوانیم یک وبسایت غیر وردپرس را از هاست اشتراکی به VPS منتقل کنیم؟
بله؛ میتوانید وبسایتهای دارای کد سفارشی یا آنهایی که روی هر سیستم مدیریت محتوا (CMS) ساخته شدهاند را به برنامههای میزبانی VPS منتقل کنید.
- آیا میزبانی VPS سریعتر از میزبانی مشترک است؟
بله؛ میزبانی VPS منابع سرور مجزا را برای اطمینان از عملکرد خوب وبسایت، حتی در هنگام ترافیک بالا، فراهم میکند.
منابع: