فرض کنید در خانه خود برروی مبل نشستهاید و درحال تماشای فیلم مورد علاقهتان هستید که یک پیام دریافت میکنید: یک کاربر جدید در دوره آموزش آنلاین شما ثبت نام کرده است! این فانتزی میتواند به حقیقت تبدیل شود اگر شما بتوانید آکادمی آموزش آنلاین خود را با موفقیت تاسیس کنید.
درواقع، دنیای مدرن امروز کار را برای شما راحت کرده است تا بتوانید بهراحتی دانش خود را با سایر مردم به اشتراک بگذارید و از این طریق درآمد فوقالعاده بالایی داشته باشید. به همین دلیل، در سالهای اخیر بازار سایتهای آموزشی بسیار داغ بوده است.
با ایجاد یک آکادمی کاربران میتوانند در دورهها و وبینارهای متنوع شرکت کرده و گواهینامه مربوط به آنها را دریافت کنند. راه اندازی آکادمی آنلاین نسبت به حضوری، به سرمایه و امکانات کمتری نیاز دارد، اما یک سری نکات اساسی هستند که در فرآیند ساخت آکادمی آموزش آنلاین باید درنظر گرفته شوند. در این مطلب، 7 گام اساسی که باید برای راه اندازی سایت آموزشی پشت سر بگذارید را بررسی میکنیم.
مزایای آکادمی آموزش آنلاین
قبل از هرچیزی بیایید به این موضوع بپردازیم که چرا داشتن آکادمی آموزش آنلاین نسبت به حضوری برتری دارد:
- دسترسی آسان: قطعا یکی از مهمترین مزایای آموزش مجازی، چه برای مدرسان و چه برای دانشآموزان دسترسی آسان به محتوای آموزشی است. شما میتوانید بهطور دائم محتوای آموزشی جدید در سایت آموزشی قرار دهید، از طرف دیگر کاربران هم هر زمان که بتوانند از این آموزشها استفاده میکنند.
- افزایش فروش محتوا: آموزش مجازی شما را محدود به زمان و مکان نمیکند! به عبارت دیگر، شما فقط به یک محیط آموزشی محدود نخواهید شد. تمام مردم میتوانند فارغ از موقعیت جغرافیایی خود، فقط با دسترسی به اینترنت به آموزشهای شما دسترسی داشته باشند.
- مقرون بهصرفه: با راهاندازی سایت آموزشی تا حد زیادی در هزینههای شما صرفهجویی میشود. در آموزش مجازی دیگر خبری از اجاره کلاس، حقوق کارکنان، وسایل لازم برای محیط آموزشی، مالیات و… نیست. بیشترین هزینههای شما برای راهاندازی آکادمی آموزشی آنلاین شامل راهاندازی وبسایت میشود. درحالیکه این روش هزینه کمتری دارد، بازدهی و میزان فروش ازطریق آن بیشتر هم هست. بنابراین برای راه اندازی آکادمی آنلاین خود معطل نکنید!
برای ساخت سایت به چه چیزهایی نیاز داریم؟
شاید در نگاه اول طراحی وبسایت آموزشی کار بسیار پیچیدهای بهنظر برسد، اما نگران نباشید ما تمام آنچه برای این کار نیاز دارید را در لیست زیر معرفی میکنیم. بعد از مطالعه این لیست احتمالا طراحی وبسایت آموزشی کمی سادهتر بهنظر برسد.
دامنه یا دامین
دامنه یا دامین همان آدرسی است که کاربران برای جستجوی سایت موردنظر آن را تایپ میکنند. برای مثال، iranserver.com یک دامنه است. اگر به این دامنه و آدرس وبسایتهای دیگر توجه داشته باشید، متوجه این موضوع میشوید که تمام دامنهها از دو بخش تشکیل میشوند. بخش پسوند آنها، دامنه سطح بالا نام دارد که باتوجه به کاربرد وبسایت (تجاری، خیریه، دولتی و…) انتخاب میشود.
توجه داشته باشید که در انتخاب دامنه وسایت دقت زیادی بهخرج دهید. البته، شما بعد از تهیه دامنه حق تغییر آن را دارید، اما بهتر است که از همان ابتدا بهترین تصمیم را داشته باشید تا طی تغییر دامنه افت ترافیک وبسایت یا ضررهای دیگر را تجربه نکنید. مقاله راهنمای انتخاب نام دامنه؛ بایدها و نبایدها! به شما راه و چاه را برای خرید و انتخاب بهترین دامنه نشان میدهد.
همین حالا، دامنه خود را با تضمین کمترین قیمت در ایران، ثبت کنید.
خرید دامنه پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱هاست
به فضایی که شما اطلاعات و فایلهای سایت خود را در آن آپلود و نگهداری میکنید هاست میگویند. هاست یکی از اصلیترین موارد مورد نیاز برای طراحی وبسایت است که مانند دامنه، بعد از خرید باید بهصورت سالیانه یا ماهیانه تمدید شود. در غیر این صورت دسترسی شما به هاست قطع میشود و نمیتوانید وبسایت خود را مشاهده کنید. شما میتوانید دامنه و هاست را از یک شرکت یکسان تهیه کنید.
یکی از انواع میزبانی وب، میزبانی وردپرس است که برای میزبانی یک وبسایت دارای وردپرس بهطور موثر عمل میکند. این هاست برای سادهسازی، ایمنسازی و افزایش سرعت نصب وردپرس استفاده میشود و برای راهاندازی وبسایت آموزشی، انتخاب مناسبی است. با استفاده از هاست وردپرس، وبسایت شما بهطور خودکار بهروزرسانی دریافت میکند. علاوهبر آن، این هاست عملکرد امنیتی و حافظه پنهان وبسایت را بهبود میدهد، درنتیجه، دیگر نیازی به استفاده از تعداد زیادی افزونه با یک سرویس هاست وردپرس مدیریت شده ندارید.
شرکتهای زیادی وجود دارند که خدمات هاست وبسایت ارائه میدهند. در هنگام خرید باید این موضوع را درنظر داشته باشید که شرکت مورد نظر، خدمات اختصاصی شبانه روزی داشته باشد، از مدیریت نام دامنه پشتیبانی کند، ویژگیهای امنیتی اساسی و دسترسی به سرور ارائه دهد.
با هاست وردپرس ایرانسرور، سرعت فوقالعاده و امنیت پولادین را تجربه کنید.
خرید هاست وردپرس پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱سیستم مدیریت محتوا (CMS)
CMS همان نرمافزاری است که با استفاده از آن میتوانید محتوای سایت خود را مدیریت کنید. این نرمافزارها، چارچوب اصلی سایت هستند. نمونه معروف آن وردپرس است که محبوبیت زیادی دارد. این سیستم به شما کمک میکند تا بدون هیچ کد نویسی، بهراحتی یک وبسایت دینامینک طراحی کنید. سیستم مدیریت محتوا و هاست درکنار هم برای راهاندازی وبسایت نیاز هستند.
قالب سایت
امروزه، افرادی که بهدنبال راهاندازی وبسایت هستند میتوانند از بین تعداد زیادی قالب آماده، طرح مورد نظر برای وبسایت خود را انتخاب کنند. این قالبها تمهایی هستند که از پیش توسط طراحان سایت حرفهای طراحی شدهاند. شما میتوانید به انتخاب خود یکی از آنها را انتخاب کنید و با تغییر متن، عکس، رنگ و … آن را به سلیقه دلخواه خود دربیاورید.
استفاده از قالب سایت یکی از روشهای معمول برای افزایش سرعت و عملکرد راهاندازی وبسایت محسوب میشود. از معروفترین قالبهای آماده وردپرس برای اهداف آموزشی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قالب Masterstudy : این قالب حرفهای بهطور تخصصی برای سایتهای آموزشی طراحی شده است. این گزینه میتواند هرچه برای راهاندازی یک وبسایت آموزشی نیاز دارید را دراختیارتان بگذارد. از قابلیتهای این قالب میتوان به قابلیت ایجاد پروفایل حرفهای برای مدرسان، امکان ارسال نظرات، انتقادات و پیشنهادات دانشآموزان در پروفایل مدرسین و تنظیم قیمتها اشاره کرد.
- قالب Eduma: این قالب با طراحی واکنشگرا یک انتخاب مناسب و حرفهای بهحساب میآید. با استفاده از این قالب میتوانید بهراحتی دورههای آموزشی خود را با قابلیتهای پیشرفته مدیریت کنید. راستچین بودن، ساخت دورهها با Drag & Drop، ساخت صفحات موردنیاز بدون حتی یک خط کدنویسی، ریسپانسیو بودن و قابلیت ایجاد آزمون برای دوره از قابلیتهای این قالب است.
- قالب WPLMS: یکی از کاملترین قالبهای آماده برای سایت آموزشی، قالب WPLMS است. این قالب توسط ملت وب فارسیسازی شده و قابلیتهای مختلف مانند امکان برگزاری دورههای مختلف برای دانشجویان، امکان فروش دورهها به صورت اینترنتی با سیستم ووکامرس و سازگاری کامل با سیستم جامعه مجازی BBPress ارائه میدهد.
مراحل اساسی برای راه اندازی آکادمی آنلاین
اصلیترین مراحلی که باید برای راه اندازی سایت آموزشی طی کنید، این موارد هستند:
1. هدف مشخص داشته باشید.
بگذارید همین ابتدا تکلیفتان را روشن کنیم، در آموزش آنلاین فرصتهای بسیاری وجود دارد، درنتیجه در شروع راه اندازی سایت آموزشی احتمالش زیاد است که از هدف اصلی خود منحرف شوید! برای جلوگیری از این اتفاق لازم است که در همان ابتدا هدف اصلیتان را با جزئیات کامل تعیین کنید. احتمالا شما اهداف مختلفی در سر دارید، اما برای اینکه بتوانید یکی از آنها را بهعنوان هدف اصلی قرار دهید باید مهمترین چالش خود را بشناسید. پاسخ دادن به این سوالها به شما کمک میکند تا هدف اصلی خود از راه اندازی آکادمی آنلاین را پیدا کنید:
- آیا تلاش میکنید که برای راه اندازی سایت آموزشی خود از ویژگیها و ایدههای جدید استفاده کنید؟
- بعد از ورود کاربران به آکادمی، تعامل با آنها به چه صورت خواهد بود؟
- اندازهگیری رضایتمندی مشتریان (CSMs) به چه میزان است؟
انتخاب کنید که کدام یک از این موارد برای شما اهمیت بیشتری دارد و حل آن را هدف اصلی خود قرار دهید.
2. تیم خود را سازماندهی کنید.
در راه اندازی آکادمی آنلاین توجه داشته باشید که در ابتدا همه چیز را از کم شروع کنید! برای مثال، نباید تمام محتوای خود را در همان ابتدا یکجا بارگذاری کنید! بهطور مشابه، بهتر است که تعداد زیادی از کارکنان را وارد تیم خود نکنید. تنها چند نفر که با هدف شما همسو هستند و برای کار با شما اشتیاق دارند میتوانند در آکادمی آموزش آنلاینتان مفید باشند.
بعد از انتخاب اعضای تیم وقت آن است که تیم خود را سازماندهی کنید. شما به یک کارشناس موضوع (SME) نیاز دارید تا نیاز مشتریان و چیزی که از نظر آنها محتوای شما را به یک محتوای باارزش تبدیل میکند را دریابد. همچنین، یک طراح آموزشی (ID) به شما کمک میکند تا محتوای خود را با توجه به نتایج خاصی که باید حاصل کنید، طراحی کند. باور کنید طراحان آموزش در این زمینه تبحر دارند!
بدون شک، یکی از مهمترین اعضای تیم آکادمی آموزش آنلاین شما کارشناس فنی است که برروی فناوری وبسایت نظارت میکند. کارشناس فنی این اطمینان را میدهد که سیستم مدیریت یادگیری (LMS) و فناوریهای دیگر وبسایت مانند یکپارچهسازی و جمعآوری دادهها، بهدرستی کار کنند.
درآخر، یک مدیر اجرایی تضمین میدهد که شما با هیئت مدیره تیم خود در یک راستا حرکت کنید. داشتن این عضو برای تمام تیمها، حتی استارتآپها یک باید است!
شما با داشتن این اعضا میتوانید یک تیم عالی برای راه اندازی سایت آموزشی خود داشته باشید، اما به احتمال زیاد تشکیل چنین تیمی در شروع این فرآیند ممکن نیست. بنابراین، بهخاطر داشته باشید که داشتن چند فرد علاقهمند به یادگیری و تهیه مقداری محتوا میتواند کارتان را راه بیاندازد.
3. سیستم مدیریت یادگیری (LMS) را تعیین کنید.
لازمه یک آکادمی آموزش آنلاین یک سیستم مدیریت یادگیری است تا به تیم آن برای ایجاد، مدیریت، ارائه، ردیابی و بهینهسازی محتوا در مقیاس کمک کند. LMS درواقع ستون فقرات آکادمی آنلاین شما است. برای مثال، درنظر بگیرید که شما برای تعداد 100 مشتری، محتوا، آزمون و گواهینامه ارائه میدهید، اما هیچ سیستم مدیریت یادگیری ندارید. درعوض، مدیران رضایت مشتری بهصورت دستی این کارها را پیش میبرند.
شاید درابتدا این کار مثل آب خوردن بهنظر برسد، اما با پیشرفت محتوا، افزایش مشتری و افزایش سرعت تولید محتوا دیگر مدیریت و راضی نگه داشتن مشتریان از این طریق کار آسانی نخواهد بود! یک سیستم مدیریت یادگیری این کارهای دستی و وقتگیر را بهطور خودکار انجام میدهد.
درمورد تهیه یک سیستم مدیریت یادگیری به شما پیشنهاد میکنیم که از یک سیستم سازگار با گوشی و مبتنی بر ابر استفاده کنید. سیستم سازگار با گوشی دسترسی آسانتری برای مشتریان فراهم میکند. مبتنی بر ابر بودن این سیستم هم این امکان را ایجاد میکند که محتواها بدون هیچ اختلالی ارائه شوند.
4. وقت تولید محتوا است!
هنگام راه اندازی آکادمی آنلاین معمولا با دو شرایط مواجه میشوید: 1. حجم زیادی از محتوا موجود است. 2. هیچ محتوایی موجود نیست! نگران نباشید برای هردو وضعیت دستورالعملهایی وجود دارد.
اگر خود را در شرایط اول پیدا کردید، کار شما سریعتر پیش میرود. موضوعات دورههای خود را انتخاب کنید و مطمئن شوید که برای این موضوعات تقاضای زیادی وجود دارد. پس از انتخاب موضوعات، محتوای شما تاحدودی دستهبندی میشود. اکنون باید محتوای هر موضوع را انتخاب و جمعآوری کنید و برنامه هر دوره را شکل دهید.
اگر در گروه دوم قرار میگیرید، کار بیشتری برای انجام دادن دارید. برای شروع باید MVP یا کمینه محصول قابل پذیرش آکادمی خود را تعیین کنید. این محصول، محتوایی است که حداقل ویژگیها و خصوصیات لازم برای ارائه به مشتریان را دارد. برای این کار از خود بپرسید که چه ویژگیهایی برای ارائه این محتوا ضروری است؟
[irp posts=”23497″ name=”بازاریابی محتوایی چیست؟ نتایج خارقالعاده برای آنهایی که صبور هستند!”]5. همه چیز را زیر میکروسکوپ قرار دهید.
فراموش نکنید قبل از راه اندازی آموزش آنلاین، تمام بخشهایی که تا اکنون پیش رفتید را بازبینی کنید. آیا محتوای شما نتایجی که میخواهید را ایجاد میکند؟ آیا تیم شما کامل است و اعضای آن به نقشهای خود آگاه هستند؟ آیا هدف آکادمی آموزش آنلاین شما واضح است و اعضای تیم از آن آگاهی دارند؟
6. اکنون میتوانید آکادمی آموزش آنلاین خود را راهاندازی کنید!
با راهاندازی آکادمی آموزش آنلاین، بخش جدیدی از سفر شما آغاز میشود. در این مرحله باید تمام تمرکز خود را برروی جلب مشتری بگذارید تا محتوای شما گسترش پیدا کند. این نکته را هم فراموش نکنید که این نسخه از آکادمیتان قطعا یک سری ویژگیها و قابلیتهایی که آرزویش را داشتید کم دارد. این ایدهها را در ذهن خود نگه دارید تا در نسخههای بهروزرسانی اجرا کنید، اما بهعنوان اولین تلاش خیلی به خودتان سخت نگیرید.
7. آکادمی خود را جار بزنید!
بعد از راه اندازی سایت آموزشی، آن را به هرکسی که میتوانید معرفی کنید! ازطریق ایمیل، شماره تلفن یا شبکههای اجتماعی با مشتریان و مخاطبان احتمالی درارتباط باشید. به آنها درمورد هدف آکادمی خود و رویدادهای پیشرو توضیح دهید. برای کار با سایت، دستورالعملهایی ایجاد کنید تا مخاطبان بتوانند بهراحتی به محتوای مناسب خود دسترسی پیدا کنند. راههای ارتباطی را باز بگذارید تا درصورت بروز هرگونه مشکل یا سوال درمورد کار با سایت آموزشی آن را با شما درمیان بگذارند.
[irp posts=”6676″ name=”نکات اساسی در ارسال ایمیل تبلیغاتی”]در حین جذب مشتری جدید، به بازخورد مشتریان فعلی هم دقت کنید. بازخوردها به شما کمک میکنند تا درمورد فعالیتهای خود دیدگاه روشنی داشته باشید. هنگامی که مشتریان مشغول گذراندن دورهها هستند بهطور مداوم از خود بپرسید که آیا تیم شما بدون مشکل کار میکند؟ آیا محتوای شما موثر است؟ آیا آزمونها بهخوبی سنجیده میشوند؟ آیا فرمتهای بهتری برای ارائه محتوا وجود دارد؟ آیا LMS بهدرستی کار میکند؟
کلام آخر
با ایجاد یک سایت آموزشی آنلاین، دیگر لازم نیست دردسرهای آکادمی حضوری را تحمل کنید. این روش به شما کمک میکند تا دانش خود را سریعتر به دست مردم برسانید و کسب درآمد داشته باشید. اجرای 7 مرحلهای که در این مقاله برای راه اندازی سایت آموزشی بیان کردیم، از اساسیترین مراحل هستند. فراموش نکنید که تنها راهاندازی آکادمی آنلاین مهم نیست، بلکه بخش اصلی این فرآیند بعد از راهاندازی آن شروع میشود! مراحل پایانی تبلیغ و بهروزرسانی آکادمی را جدی بگیرید تا بتوانید در این راه به موفقیت برسید. نظر شما درمورد راه اندازی سایت آموزشی چیست؟