راهنمای نصب پلاگین کش لایت اسپید + آموزش تصویری و گام‌به‌گام

3 دیدگاه
دسته بندی: آموزش, آموزش وردپرس به زبان ساده
پلاگین کش لایت اسپید
آنچه در این مطلب می‌خوانید :

نصب و کار با پلاگین LiteSpeed Cache مثل یک قهوه اسپرسو پرکافئین سایتتان را از خواب بیدار کرده و انرژی تازه به آن می‌بخشد. این پلاگین با استفاده از قابلیت کش کردن، محتواهای صفحات پویای سایت را ذخیره کرده تا زمان بازدید کاربر، سریع‌تر به او نشان دهد. در این مقاله از بلاگ ایران سرور، به بررسی جامع این افزونه می‌پردازیم. تنظیمات پیش‌فرض افزونه خیال شما را بابت عملکرد جانانه راحت می‌کند. باوجوداین، اگر بخواهید ریش و قیچی را به‌دست گرفته و تنظیمات آن را براساس نیازتان دستکاری کنید، با خواندن این مقاله کارتان ساده‌تر خواهد بود.

آموزش نصب پلاگین کش لایت اسپید (LiteSpeed Cache) و فعال کردن افزونه

برای نصب افزونه LiteSpeed Cache روی وب‌سایت وردپرسی خود در سه‌سوت (سه مرحله)، مراحل زیر را دنبال کنید:

۱. در صفحه پیشخوان و با دسترسی ادمین، در نوار کناری سمت چپ، روی گزینه «افزونه‌ها» و سپس «افزودن» کلیک کنید.

نصب پلاگین لایت اسپید

۲. در کادر جستجوی افزونه‌ها، عبارت «litespeed cache» را تایپ کرده و کلید Enter را فشار دهید.

دانلود پلاگین لایت اسپید

۳. افزونه LiteSpeed Cache را پیدا کرده و روی دکمه نصب و فعال‌سازی کلیک کنید.

با دنبال کردن این مراحل، به‌راحتی در سه‌سوت افزونه LiteSpeed Cache روی وب‌سایت شما نصب و فعال خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اگر به‌طور کلی با مفهوم پلاگین‌های وردپرس غریبه هستید، توصیه می‌کنیم مقاله افزونه وردپرس چیست را بخوانید.

آموزش افزونه LiteSpeed Cache و تنظیمات عمومی آن

پس از نصب، نوبت به راه‌اندازی و کانفیگ افزونه کش لایت اسپید می‌رسد. خیالتان راحت؛ قرار نیست چیزی را تغییر دهید. مگر اینکه با تنظیمات پیش‌فرض افزونه کارتان را راه نیفتد.

پیشخوان افزونه لایت اسپید

برای شروع در منوی مدیریت وردپرس، روی گزینه Litespeed cache و سپس «عمومی» یا General کلیک کنید.

پیشخوان افزونه لایت اسپید

۱. فعال کردن به‌روزرسانی خودکار

در قسمت بالا سمت راست صفحه گزینه «ارتقا خودکار» را می‌بینید. با روشن کردن این گزینه، کار به‌روزرسانی و نصب آخرین نسخه از افزونه لایت اسپید را به خود افزونه می‌سپارید.

به‌روزرسانی خودکار در افزونه لایت اسپید کش

۲. درخواست کلید دامنه (گزینه اختیاری)

در قسمت Domain Name با کلیک روی «درخواست کلید دامنه» می‌توانید یک Domain Key دراختیار داشته باشید. شبکه QUIC.cloud نوعی CDN با قابلیت کش صفحات داینامیک وردپرس است. پس از درخواست و تکمیل مشخصات خواسته شده، پیغامی مبنی بر «تبریک می‌گوییم! کلید دامنه شما تایید شد. تنظیمات به‌روزرسانی گردید.» دریافت خواهید کرد.

(نحوه فعال‌سازی قابلیت QUIC.cloud می‌تونه یه مقاله جدای کوتاه بشه)

درخواست کلید دامنه در افزونه لایت اسپید کش

۳. فعال کردن قابلیت مهمان برای کاهش لود سایت

سراغ بخش بعدی یعنی قابلیت مهمان یا Guest Mode می‌رویم. قابلیتی که صفحات سایت را برای کاربرانتان سریع‌تر لود می‌کند. وقتی کاربر برای اولین بار وارد وب‌سایت می‌شود، این قابلیت یک صفحه پیش‌فرض به کاربر نشان می‌دهد. یعنی دیگر نیازی نیست مرورگر اطلاعات کاربر را به سرور بفرستد و این وسط زمان اضافی بگیرد. بعد از نمایش صفحه پیش‌فرض، سرور به‌صورت خودکار اطلاعات دقیق را از سایت می‌گیرد و صفحه را کامل می‌کند. برای فعال کردن این قابلیت، فقط کافی‌است روی دکمه «فعال کردن حالت مهمان» بزنید.

 قابلیت مهمان در افزونه لایت اسپید کش

۵. وارد کردن آدرس IP سرور

در بخش بعدی، یک فیلد IP سرور برای آدرس IP سایت شما وجود دارد. قرار دادن آدرس IP شما به کراولرهای گوگل اجازه می‌دهد تا منابع را به‌طور مستقیم از سرور شما بازیابی کند؛ به‌این‌ترتیب، عملکرد سایت شما بهتر می‌شود. این آدرس را می‌توانید از سرویس میزبانی خود دریافت کنید.

IP در افزونه لایت اسپید کش

۶. فعال کردن خبرنامه

در ادامه، تنظیمات اعلان‌ها قرار دارد. با فعال کردن این گزینه، آخرین اطلاعات مربوط به توسعه افزونه LSCache از جمله تبلیغات و انتشارهای جدید را دریافت خواهید کرد.

درنهایت، پس از پیکربندی تنظیمات، با کلیک روی گزینه «ذخیره» از اولین هفت خان کانفیگ افزونه کش لایت اسپید به‌سلامت عبور خواهید کرد.

بیشتر بخوانید: آموزش پاک کردن کش وردپرس با 3 روش ساده و تضمینی

گزینه اول: آموزش تنظیمات کش افزونه LiteSpeed Cache

افزونه لایت اسپید تب‌های مختلفی برای تنظیمات پیش‌رویتان قرار می‌دهد. در ادامه، به‌صورت گام‌به‌گام هر بخش را بررسی خواهیم کرد.

اولین تب؛ تنظیمات افزونه لایت اسپید در تب Cache

در این بخش از کانفیگ افزونه کش لایت اسپید می‌توانید بهترین تنظیمات را برای افزونه رقم بزنید تا عملکرد سایتتان به بهترین شکل ممکن ارتقا پیدا کند.

۱. فعال‌سازی کش (Enable Cache)

  • وضعیت پیش فرض: روشن
  • این گزینه را روشن بگذارید تا سایت شما به‌طور خودکار کش شود. البته خاموش کردن این گزینه روی محتوای سایت شما تاثیری ندارد فقط فایل‌های کش شده پاک می‌شوند. برای سرعت بیشتر سایت، بهتر است تنظیمات پیش‌فرض را حفظ کنید.

فعال کردن کش در افزونه لایت اسپید

۲.کش کاربران وارد شده (Cache Logged-in Users)

  • وضعیت پیش‌فرض: خاموش
  • این گزینه صفحات وب را برای کاربران لاگین شده هم ذخیره می‌کند. اما فعال کردنش ممکن است منابع سرور را بیشتر مصرف کند. مگر اینکه سایت عضویت داشته باشید.

کش کاربران ورودی در افزونه لایت اسپید

۳. کش کامنت‌گذاران (Cache Commenters)

  • تنظیمات پیش‌فرض: خاموش
  • اگر گزینه کش نظردهندگان غیرفعال باشد، کاربران نظرات تایید نشده خود را مشاهده خواهند کرد.

کش نظردهندگان در افزونه لایت اسپید کش

۴. کش کردن API وردپرس (Cache REST API)

  • تنظیمات پیش‌فرض: روشن
  • با روشن کردن این گزینه، درخواست‌های API REST وردپرس را در کش ذخیره می‌کنید.

کش کردن API وردپرس در لایت اسپید کش

۵. کش کردن صفحه ورود (Cache Login Page)

  • وضعیت پیش فرض: روشن
  • توضیحات: نسخه کش شده صفحات لاگین را نمایش می‌دهد. بهتر است این گزینه را فعال نگه دارید تا سایت شما سریع‌تر لود شود.

کش صفحه ورود در پلاگین لایت اسپید

۶. کش کردن منابع PHP

  • وضعیت پیش فرض: روشن
  • این گزینه عناصر استاتیک مانند فایل‌های CSS و JS تولید شده توسط قالب وردپرس را کش می‌کند.

کش منابع PHP در افزونه لایت اسپید کش

۷. کش کردن موبایل (Cache Mobile)

  • وضعیت پیش فرض: روشن
  • به شما امکان می‌دهد محتوای کش متفاوتی برای دستگاه‌های دسکتاپ و موبایل نمایش دهید؛ مگر اینکه نسخه AMP سایت وردپرسی داشته باشید که دراین‌صورت بهتر خاموش باشد.

کش موبایل در پلاگین لایت اسپید کش

۸. لیست نمایندگان تلفن همراه

  • این تنظیم فقط درصورتی قابل دسترسی است که گزینه کش کردن موبایل را فعال کنید. شما می‌توانید لیستی از User Agentهای موبایل را به فرمت قابل خواندن توسط Rewrite Rule اضافه کنید.

تنظیمات کش لیست نمایندگان موبایل در لایت اسپید

۹. کش‌لینک‌های خصوصی (Private Cached URIs)

  • حاوی مسیرهایی است که به‌صورت خصوصی کش می‌شوند. با این حال، این عملکرد مشابه گزینه کش کردن کاربران لاگین شده است که همچنین URIهای کش خصوصی را مدیریت می‌کند. درصورتی‌که بخواهید صفحات خاصی را به‌صورت خصوصی کش کنید که مربوط به کاربر نیست، این فیلد را خالی بگذارید.

کش‌لینک‌های خصوصی در پلاگین لایت اسپید کش

۱۰. اجبار کش کردن URIها (Force Cache URIs)

  • توضیحات: سیستم هر مسیری را که در این فیلد نوشته شده بدون توجه به تنظیمات غیرقابل کش کردن، کش می‌کند. عملا نیازی به این گزینه برای اکثر صفحات نخواهید داشت.

تنظیمات کش اجباری در پلاگین لایت اسپید

۱۱. اجبار کش کردن عمومی URIها (Force Public Cache URIs)

  • انواع محتوای خاص را بدون توجه به تنظیمات آن‌ها به عنوان عمومی کش می‌کند.

Force Public Cache URIs در افزونه لایت اسپید کش

۱۲. حذف رشته کوئری (Drop Query String)

  • هر رشته کوئری که به فیلد اضافه شده، نادیده می‌گیرد و سرعت بارگیری سایت را افزایش می‌دهد.

افزونه LSCache با تنظیمات پیش‌فرض خود، یک شروع عالی برای بهبود سرعت وب‌سایت شماست. برای بهره‌مندی از حداکثر پتانسیل این افزونه بهتر است با توجه به ویژگی‌های خاص وب‌سایتتان، تنظیمات را بهینه کنید.

Drop Query String در لایت اسپید کش

بیشتر بخوانید: بهترین افزونه کش وردپرس چی هست؟؛ مقایسه افزونه های (LiteSpeed  و Super Cache)

دومین تب؛ تنظیمات افزونه لایت اسپید در تب TTL

TTL مخفف عبارت Time To Live است که به معنای «مدت زمان زنده ماندن» یا «زمان انقضا» است. فرض کنید یک وب‌سایت دارید. هر بار کاربری به یک صفحه از وبسایت شما مراجعه می‌کند، آن صفحه در حافظه پنهانی (کش) ذخیره می‌شود. این کار باعث می‌شود دفعه بعدی که کاربر دیگری به همان صفحه مراجعه کند، صفحه خیلی سریع‌تر بارگذاری شود؛ زیرا دیگر نیازی به بارگذاری مجدد از سرور اصلی نیست.

TTL تعیین می‌کند این صفحه تا چه زمانی در حافظه پنهان باقی بماند؛ برای مثال، اگر TTL روی یک ساعت تنظیم شده باشد، پس از گذشت یک ساعت، نسخه ذخیره شده در حافظه پنهان منقضی شده و برای بارگذاری مجدد، باید نسخه جدیدی از سرور اصلی دریافت شود.

تنظیمات افزونه لایت اسپید در تب TTL

سومین تب؛ تنظیمات افزونه لایت اسپید در تب پاکسازی

Purge به معنای پاکسازی به شما امکان می‌دهد تا محتوای قدیمی را از کش حذف کنید. این ویژگی به‌ویژه هنگام به‌روزرسانی وردپرس بسیار مفید است. با فعال‌سازی این گزینه، هر زمان که به‌روزرسانی جدیدی در دسترس قرار می‌گیرد، کش قدیمی به‌طور خودکار پاک شده و نسخه به‌روز جایگزین می‌شود.

اگر منابع سرورتان کافی‌است، توصیه می‌کنیم گزینه «server stale» را نیز فعال کنید. این گزینه باعث می‌شود درصورت درخواست کاربر برای محتوای قدیمی، تا زمانی که نسخه جدید آماده شود، نسخه کش آن به‌صورت موقت ارائه دراختیار کاربر قرار گیرد.

تنظیمات افزونه لایت اسپید در تب پاکسازی

چهارمین تب؛ تنظیمات افزونه لایت اسپید در تب استثنائات

این گزینه مشخص می‌کند کدام نوع محتوا باید از کش خارج شود. در این بخش شما می‌توانید با پر کردن آدرس سایت و رشته‌های کوئری از کش کردن محتوای مشخص جلوگیری کنید.

افزونه لایت اسپید در تب استثنائات

پنجمین تب؛ تنظیمات افزونه لایت اسپید در تب ESI

ESI (مخفف Edge Side Includes) یک تکنولوژی مفید است که به شما این امکان را می‌دهد تا بخش‌های خاصی از صفحات وب‌سایت خود را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید. با استفاده از این قابلیت، می‌توانید تصمیم بگیرید که این بخش‌ها در کش عمومی یا خصوصی ذخیره شوند.

افزونه لایت اسپید در تب ESI

به بیان ساده‌تر ESI برای سایت شما مثل قطعات یک پازل عمل می‌کند. یعنی صفحات سایت را به قطعات مختلف پازل تقسیم کرده و هر تکه را در جعبه جداگانه قرار می‌دهید. حالا اگر کسی قصد بازدید از سایتتان را داشته باشد، کافی‌است قطعات را از جعبه‌های مختلف بیرون آورده و کنار هم قرار دهید تا تصویر واضح شود. با این کار، علاوه‌بر کاهش بار کاری سرور، سایتتان نیز سریع‌تر لود خواهد شد.

ششمین تب؛ تنظیمات افزونه لایت اسپید در تب Object

سیستم کش Object با ذخیره نتایج کوئری دیتابیس در حافظه کش، از بارگذاری مجدد این اطلاعات از پایگاه داده جلوگیری می‌کند؛ یعنی  زمانی که برای اولین بار یک مشتری محصولی را جستجو می‌کند، نتایج جستجو در حافظه کش ذخیره می‌شود. دفعه بعد که مشتری همان محصول را جستجو کند، وب‌سایت به جای مراجعه به پایگاه داده، اطلاعات موردنیاز را از حافظه کش دریافت می‌کند.

افزونه لایت اسپید در تب Object

هفتمین تب؛ تنظیمات افزونه لایت اسپید در تب مرورگر

با فعال کردن حافظه کش مرورگر (Browser Caching)، می‌توانید تجربه کاربری فوق‌العاده‌ای را برای بازدیدکنندگان خود فراهم کنید. این ویژگی به‌طور خودکار محتوای پویای وب‌سایت شما را در حافظه کش مرورگر کاربران ذخیره می‌کند؛ درنتیجه سرور بار کمتری را تجربه کرده و صفحات با سرعت بیشتری به کاربران نمایش داده می‌شوند.

افزونه لایت اسپید در تب مرورگر

آخرین تب؛ تنظیمات افزونه لایت اسپید در تب پیشرفته

در اینجا، شما می‌توانید قابلیت HTTP/HTTPS را فعال کنید تا از تداخل با کوکی‌های ورود جلوگیری شود. تنظیمات این بخش برای کاربران حرفه‌ای طراحی شده است. اگر با تنظیمات فنی رفیق نیستید، بهتر است از این بخش بگذرید.

تنظیمات افزونه لایت اسپید در تب پیشرفته

گزینه دوم: کار با پلاگین LiteSpeed Cache و بهینه‌سازی تصویر

افزونه لایت اسپید برای بهینه‌سازی تصاویر دو گزینه دراختیارتان قرار می‌دهد:

  • ۱. گزینه خلاصه بهینه‌سازی تصویر
  • ۲. گزینه تنظیمات بهینه‌سازی تصویر

نکته مهم: از افزونه‌های دیگر بهینه‌سازی تصویر در کنار لایت اسپید کش استفاده نکنید. این کار ممکن است باعث ایجاد خطا شود.

بهینه‌سازی تصویر در پلاگین LiteSpeed Cache

گزینه خلاصه بهینه‌سازی تصویر

بعد از ورود به بخش بهینه سازی تصویر، با صفحه‌ای روبرو می‌شوید که خلاصه‌ای از وضعیت بهینه‌سازی را نشان می‌دهد. در این بخش می‌توانید اطلاعاتی مانند میزان کاهش حجم تصاویر، تعداد کل تصاویر موجود در سایت و موارد دیگر را مشاهده کنید. این قابلیت فقط زمانی در دسترس است که کلید دامنه خود را اضافه کرده باشید و از CDN ابری QUIC.Cloud استفاده کنید. از آن‌جایی که استفاده از QUIC.Cloud اختیاری است، ما سراغ بررسی گزینه بعدی می‌رویم.

گزینه تنظیمات بهینه‌سازی تصویر

این بخش شامل تنظیمات خودکار برای فشرده سازی تصاویر شما است. بهتر است این تنظیمات را به صورت پیش فرض نگه دارید، مگر اینکه تجربه کافی در این زمینه داشته باشید. در ادامه، به‌طور مختصر آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

  • درخواست خودکار Cron: این تنظیم فعال باعث می‌شود هر بار تصویر جدیدی آپلود کردید، تصویر به‌شکل خودکار برای فشرده‌سازی ارسال شود.
  • Auto Pull Cron: این گزینه باید همراه با گزینه قبلی فعال باشد تا تصاویر جدید به‌طور خودکار فشرده شوند.
  • بهینه سازی تصاویر اصلی: این گزینه تصاویر اصلی شما را بهینه می‌کند و نسخه پشتیبان ایجاد می‌کند. بهتر است فعال باشد.
  • حذف نسخه‌های پشتیبان اصلی: این گزینه باعث حذف نسخه‌های پشتیبان می‌شود. بهتر است این گزینه را غیرفعال کرده تا دستتان هنگام نیاز به بکاپ در حنا نماند.

تنظیمات بهینه‌سازی تصویر در پلاگین لایت اسپید کش

  • بهینه‌سازی بدون افت کیفیت: این گزینه تصاویر را بدون کاهش کیفیت فشرده می‌کند. بهتر است فعال باشد.
  • نگهداری اطلاعات EXIF/XMP: این گزینه اطلاعات اضافی تصویر را حفظ می‌کند. ممکن است اندازه فایل را افزایش دهد، بنابراین بهتر است غیرفعال باشد.
  • تعویض تصویر WebP: اگر گزینه قبلی فعال است، این گزینه هم فعال بگذارید تا تصاویر اصلی با نسخه‌های WebP جایگزین شوند.
  • مشخصه WebP برای جایگزینی: مشخص می‌کند کدام فرمت‌های تصویر با WebP جایگزین شوند. معمولاً نیازی به تغییر آن نیست.
  • استفاده WebP For Extra srcset: این گزینه برای نمایش نسخه‌های WebP در کد HTML استفاده می‌شود. بهتر است فعال باشد.

تنظیمات بهینه‌سازی تصویر در پلاگین لایت اسپید کش

  • کنترل کیفیت تصویر وردپرس (WordPress Image Quality Control): این گزینه کیفیت تصاویر تولید شده توسط وردپرس را تنظیم می‌کند. معمولاً تنظیمات پیش‌فرض مناسب است.

کنترل کیفیت تصویر وردپرس در لایت اسپید کش

بیشتر بخوانید: معرفی بهترین افزونه کاهش حجم تصاویر در وردپرس

گزینه سوم: کار با پلاگین LiteSpeed Cache برای بهینه‌سازی صفحه

در ادامه آموزش پلاگین LiteSpeed Cache نوبت به بهینه‌سازی صفحه می‌رسد. در این بخش به تنظیمات مهم برای بهینه سازی فایل‌های HTML، CSS و جاوا اسکریپت می‌پردازیم. این بخش کاملا فنی است. اگر نیازی به تغییر تنظیمات پیش‌فرض این بخش ندارید، از آن عبور کنید.

اولین تب: تنظیمات بخش CSS

 تنظیمات بخش CSS در افزونه لایت اسپید کش

تنظیمات بخش CSS در افزونه لایت اسپید کش

گزینه تنظیمات توضیحات وضعیت پیش‌فرض
CSS Minify عناصر غیرضروری مانند فضای خالی و کاراکترهای جدید را از فایل‌های CSS حذف می‌کند. روشن
CSS Combine تمام فایل‌های CSS به یک فایل واحد ترکیب می‌شوند. بهتر است غیرفعال باشد. خاموش
Generate UCSS این تنظیم با گزینه ترکیب CSS کار می‌کند. اگر CSS Combine غیرفعال باشد، این گزینه نیز باید خاموش بماند. خاموش
UCSS Inline بارگذاری فایل‌های CSS اضافی را کاهش می‌دهد و فقط درصورت فعال بودن Generate UCSS باید روشن شود. خاموش
CSS Combine External and Inline به ترکیب فایل‌های CSS خارجی با CSSهای درون HTML کمک می‌کند. خاموش
Load CSS Asynchronously  CSS و عناصر HTML به‌طور همزمان بارگذاری می‌شوند، اما ممکن است باعث تغییر در چیدمان شود. خاموش
CCSS Per URL با غیرفعال بودن، CSS بحرانی را برای هر نوع پست تولید می‌کند. خاموش
Inline CSS Async Lib با قرار دادن CSS به‌صورت درون‌خط، از مسدود شدن رندر جلوگیری می‌کند. روشن
Font Display Optimization این گزینه را به حالت پیش‌فرض نگه دارید. پیش‌فرض

دومین تب: تنظیمات افزونه لایت اسپید کش مربوط به JavaScript

تنظیمات افزونه لایت اسپید کش مربوط به JavaScript

گزینه تنظیمات توضیحات وضعیت پیش‌فرض
JS Minify با فعال‌سازی، اسکریپت‌های غیرضروری را حذف کرده و به بهینه‌سازی JS کمک می‌کند. روشن
JS Combine با غیرفعال بودن، تمام فایل‌های JS را به یک فایل واحد ترکیب نمی‌کند. خاموش
JS Combine External and Inline مشابه ترکیب CSS عمل می‌کند و فقط درصورت فعال بودن گزینه قبلی، باید روشن شود. خاموش
Load JS Deferred بارگذاری JS را بلافاصله پس از HTML انجام می‌دهد. بستگی به تست دارد

سومین تب: تنظیمات افزونه لایت اسپید کش مربوط به بخش HTML

تنظیمات افزونه لایت اسپید کش مربوط به بخش HTML

تنظیمات توضیحات توصیه
بهینه سازی HTML اباعث حذف کاراکترهای غیرضروری از کد HTML شما می‌شود حجم کد را کاهش می‌دهد. فعال (برای بهبود سرعت لود)
پیش بارگذاری DNS سایت برای لود شدن لینک‌های خارجی (مانند فیسبوک یا ادسنس) آماده‌ می‌شود. فعال (برای لینک‌های خارجی مفید)
کنترل پیش بارگذاری DNS سیستم به‌صورت خودکار آدرس‌های اینترنتی تمامی منابع داخل نوشته‌ها و صفحات شما (شامل CSS، جاوا اسکریپت و تصاویر) را هم پیش بارگذاری می‌کند. فعال (در صورت استفاده از پیش بارگذاری DNS)
انتخاب کننده‌های بارگذاری تنبل HTML اگر می‌خواهید بخشی از محتوای صفحه به صورت تنبل بارگذاری شود (یعنی زمان اسکرول به آن بخش، محتوا لود شود)، می‌توانید کلاس یا شناسه آن بخش را در این قسمت وارد کنید. اختیاری
حذف رشته‌های کوئری این گزینه تأثیر مستقیمی روی عملکرد سایت ندارد و معمولا غیرفعال بودنش مشکلی ایجاد نمی‌کند. غیرفعال
بارگذاری غیرهمزمان فونت‌های گوگل افونت‌های گوگل به‌صورت غیرهمزمان با سایر عناصر CSS لود شوند. غیرفعال (بیشتر مرورگرها فونت‌های گوگل را کش کرده‌اند)
حذف فونت‌های گوگل اگر فونت‌های موردنیاز خود را به‌صورت محلی روی سایت آپلود کردید و نمی‌خواهید فونت‌های گوگل لود شوند، این گزینه را فعال کنید. در صورت لزوم
حذف ایموجی‌های وردپرس با فعال کردن این گزینه، ایموجی‌های پیش‌فرض وردپرس بارگذاری می‌شوند فعال
حذف تگ‌های Noscript این گزینه به سازگاری سایت شما با مرورگرهای قدیمی‌تر کمک می‌کند. غیرفعال (مگر در موارد خاص)

چهارمین تب: تنظیمات پلاگین لایت اسپید کش مربوط به بخش تنظیمات رسانه

پلاگین لایت اسپید کش مربوط به بخش تنظیمات رسانه

تنظیمات توضیحات توصیه
بارگذاری تنبل تصاویر (Lazy Load Images) تصاویر به‌صورت تدریجی بارگذاری می‌شوند. فعال (برای افزایش سرعت)
جایگزین تصویر پیش‌فرض تعیین تصویر جایگزین برای تصاویر در حال بارگذاری. پیش‌فرض مناسب است
جایگزین تصویر واکنش‌گرا اندازه جایگزین تصویر با تصویر اصلی تطبیق می‌یابد. فعال
تصویر جایگزین SVG استفاده از تصویر SVG به عنوان جایگزین. اختیاری
رنگ جایگزین تصویر رنگ جایگزین تصویر را تعیین می‌کند. پیش‌فرض مناسب است
تولید تصویر با کیفیت پایین (LQIP) ایجاد یک نسخه کم‌کیفیت از تصویر برای نمایش سریع‌تر. اختیاری (ممکن است زمان بارگذاری را افزایش دهد)
کیفیت LQIP کیفیت تصویر LQIP را تعیین می‌کند. بین ۱ تا ۲۰ مقدار بالاتر کیفیت بهتر
ابعاد حداقل LQIP تعیین ابعاد حداقل برای نمایش LQIP. اختیاری
تولید LQIP در پس‌زمینه تولید LQIP در پس‌زمینه برای کاهش زمان بارگذاری. فعال
بارگذاری تنبل فریم‌ها بارگذاری تنبل برای فریم‌ها مانند نقشه و ویدیو. فعال
اضافه کردن ابعاد تصاویر اضافه کردن ابعاد به تصاویر برای بهبود عملکرد. فعال (اگر بارگذاری تنبل تصاویر فعال است)
کتابخانه بارگذاری تنبل تصاویر داخلی بهبود امتیاز صفحه. فعال

پنجمین تب: تنظیمات پلاگین لایت اسپید کش مربوط به بخش Media Excludes

در این بخش می‌توانید تصاویر خاصی را از بارگذاری تنبل حذف کنید. بهتر است تصاویر مهمی که در بالای صفحه قرار دارند، مانند لوگو و تصاویر پس‌زمینه، از بارگذاری تنبل خارج شوند تا سریع‌تر نمایش داده شوند. برای حذف تصاویر، اطلاعات مورد نیاز را در فیلد مربوطه وارد کنید. برای مثال، می‌توانید تصاویر را بر اساس کلاس یا کلاس والد آن‌ها حذف کنید.

تنظیمات پلاگین لایت اسپید کش مربوط به بخش Media Excludes

ششمین تب؛ تنظیمات پلاگین لایت اسپید کش مربوط به بومی‌سازی

تنظیمات توضیحات
کش گراواتار (Gravatar Cache) این گزینه به سیستم اجازه می‌دهد تا گراواتارها را به‌صورت محلی ذخیره کند. برای وب‌سایت‌هایی با نظرات زیاد، بسیار مفید است.
زمان‌بندی کش گراواتار (Gravatar Cache Cron) این گزینه را فعال کنید تا کش گراواتارها به‌صورت خودکار به‌روز شود.
TTL کش گراواتار (Gravatar Cache TTL) مدت زمانی که گراواتارها در کش ذخیره می‌شوند، مشخص می‌کند. مقدار پیش‌فرض مناسب است، اما می‌توانید آن را بالای ۳۶۰۰ ثانیه تنظیم کنید.

هفتمین تب؛ تنظیمات پلاگین لایت اسپید کش مربوط به Tuning

در این بخش می‌توانید مشخص کنید که چه المان‌هایی مانند CSS، جاوا اسکریپت و آدرس‌های اینترنتی نباید فشرده و ترکیب شوند.

گزینه چهارم: تنظیمات پلاگین LiteSpeed Cache برای بهینه‌سازی دیتابیس

بخش پایگاه داده به شما امکان می‌دهد تا کارهای مختلفی در دیتابیس وردپرس خود به‌راحتی انجام دهید. برای مثال، می‌توانید با یک کلیک، نسخه‌های قدیمی نوشته‌ها و Ping back ناخواسته را پاک کنید.

تنظیمات پلاگین LiteSpeed Cache برای بهینه‌سازی دیتابیس

گزینه پنجم: تنظیمات کراول یا خزنده افزونه لایت اسپید

افزونه لایت اسپید کش قابلیت کراولر دارد و به‌طور خودکار وب‌سایت شما را بررسی می‌کند تا صفحات منقضی شده را به‌روزرسانی کند. این کار باعث می‌شود بازدیدکنندگان همیشه صفحات به‌روز را ببینند. این قابلیت به‌طور پیش‌فرض غیرفعال است و برای فعال کردن آن باید با پشتیبانی هاست خود تماس بگیرید؛ زیرا فعال کردن آن منابع سرورتان را اشغال می‌کند.

تنظیمات کراول یا خزنده افزونه لایت اسپید

گزینه ششم: تنظیمات جعبه ابزار یا Toolbox در افزونه لایت اسپید کش

در جعبه‌ابزار قدرتمند لایت اسپید می‌توانید تنظیمات کش را به‌صورت دستی انجام دهید. این ابزار برای کاربران حرفه‌ای مناسب‌تر است و شامل ویژگی‌هایی مانند پاک کردن صفحات خطای ۴۰۳ و ویرایش فایل .htaccess می‌شود. بهتر است تنظیمات پیش‌فرض را حفظ کرده یا برای تغییر با هاست خود مشورت کنید.

تنظیمات Toolbox در افزونه لایت اسپید کش

با ایران سرور، یک هاستینگ قدرتمند و پرسرعت را تجربه کنید

تجربه یک سرور پرسرعت و پرقدرت، جان تازه‌ای به سایتتان می‌بخشد و تجربه کاربری را پنج‌ستاره می‌کند. ایران سرور با بهره‌مندی از تکنولوژی و زیرساخت قدرتمند، در میزبانی و خدمات پشتیبانی ازجمله نصب وب‌سرور لایت اسپید به شما کمک می‌کند تا سایتتان را به پرواز درآوردید. برای اطلاعات بیشتر راجع به سرویس‌های هاستینگ ایران سرور روی خرید سرور کلیک کنید

نصب افزونه لایت اسپید کش: راهکار حل سرعت لاک‌پشتی سایت

پلاگین کش لایت اسپید (Lite Speed Cash) برای سایتتان مثل یک موتور جت عمل می‌کند. در این مقاله، به قسمت‌های مختلف این موتور جت سر زدیم و گام‌به‌گام هر بخش را بررسی کردیم. درصورتی‌که برای نصب و تنظیم این افزونه به مشکل خوردید، کارشناسان ما مشتاق راهنمایی شما هستند. کافی‌است سوالتان را انتهای مقاله بنویسید تا در سریع‌ترین زمان ممکن راهنمایی‌تان کنیم.

سوالاتی که شما می‌پرسید

 ۱. آیا لایت اسپید کش رایگان است؟

نسخه رایگان لایت اسپید کش دارای محدودیت‌هایی است. برای استفاده از تمام امکانات این افزونه، باید نسخه حرفه‌ای آن را خریداری کنید.

 ۲. آیا لایت اسپید کش امکان نصب روی هاست‌های اشتراکی را دارد؟

بله، این افزونه برای اکثر هاست‌های اشتراکی قابل نصب است. اما بهتر است قبل از نصب با شرکت هاستینگ خود مشورت کنید.

 ۳. چگونه متوجه شویم که لایت اسپید کش به درستی کار می‌کند؟

برای بررسی عملکرد لایت اسپید کش می‌توانید از ابزارهای تست سرعت وبسایت مانند GTmetrix یا PageSpeed Insights استفاده کنید.

منابع

inmotionhosting

hostinger

امتیاز شما

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

نصب وردپرس روی پلسک

نصب وردپرس روی پلسک

0
  زمانی که صحبت از کنترل پنل‌های هاستینگ وب می‌شود، ابزار پلسک (Plesk) یکی از بهترین گزینه‌ها برای کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ به حساب می‌آید.…
بلاک کردن آی پی در htaccess

آموزش بلاک کردن آی پی در فایل htaccess

0
بلاک کردن آی پی در فایل htaccess، درِ ورود سایتتان را روی مهمانان پردردسرِ ناخوانده‌ می‌بندد. اگر می‌خواهید کنترل ترافیک ورودی به سایتتان را به…

نظرات کاربران

3 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • مرسی متوجه شدم

    پاسخ
  • متاسفانه این افزونه در ورد پرس من نصب نشد و گفت نا معتبر است جریان چیه؟

    پاسخ
    • سمیرا سرباز
      29 فروردین 1400 08:31

      سلام علی جان، افزونه مشکلی نداره. دقت کنید که از منبع معتبر دانلود کرده باشیدش و حتماً نسخۀ مخصوص وردپرس باشه
      اگر باز هم نصب نشه، نیاز به بررسی بیشتر داره سایتتون

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست