آموزش تصویری فعالسازی Rescue Mode در Solus

دسته بندی: آموزش, اخبار, لینوکس
Rescue Mode چیست

SolusVM یک راه‌حل مدیریت زیرساخت مجازی است که به شما و ارائه دهنده خدمات هاستینگ اجازه می‌دهد تا روی پلتفرم‌تان، سرویس‌های مشابه خدمات مجازی‌سازی ارائه دهید؛ سرویس‌هایی مانند DigitalOcean, Vultr و Hetzner Cloud. یک محیط Boot تخصصی است که به‌طورعمده در سیستم‌های محاسباتی، به‌ویژه سرورهای مبتنی‌بر لینوکس و گوشی‌های هوشمند استفاده می‌شود. پس اجازه دهید تا در ابتدا، به سوال «Rescue Mode چیست» پاسخ دهیم و در ادامه به‌سراغ بهترین زمان استفاده از آن برویم. در پایان هم نحوه فعالسازی Rescue Mode در Solus را به‌شکل گام‌به‌گام و تصویری آموزش خواهیم داد تا از این قابلیت کاربردی نهایت استفاده را ببرید.

Rescue Mode چیست؟

Rescue Mode چیست

حالت نجات یا “Rescue Mode” که با نام «LiveOS» هم آن را می‌شناسیم، محیط لینوکسی برای پشتیبانی از ابزارهای لازم جهت دسترسی شما به داده‌های سرورتان در شرایط بحرانی است. با فعال کردن این قابلیت، به تمام دیسک‌های سرورتان دسترسی خواهید داشت و می‌توانید قبل از نصب مجدد سیستم‌عامل، مشکل را حل کنید یا از داده‌های‌تان بک‌آپ بگیرید.

Rescue Mode به مدیران سرورهای لینوکسی اجازه می‌دهد تا بدون اتکا به هارد درایو سرور، در یک محیط شبیه‌سازی‌شده – یک توزیع سبک‌وزن لینوکس – بوت شوند. 

برای ورود به حالت نجات، سرور از رسانه‌های جایگزین مانند CD-ROM، درایو USB یا بوت شبکه (PXE) اجرا می‌شود. هنگامی‌که سرور در این حالت قرار می‌گیرد، شرکت هاستینگ یا مدیر سرور می‌تواند به سیستم فایل آن دسترسی پیدا کند. همچنین امکان ویرایش فایل‌های پیکربندی را با استفاده از دستورات SSH (Secure Shell) خواهد داشت. بنابراین می‌توانیم به‌راحتی بک‌آپ‌گیری یا تعمیرات سرور را انجام دهیم.

چه زمانی باید از Rescue Mode استفاده کنیم؟

حالت نجات در سناریوهای زیر اهمیت زیادی پیدا می‌کند و باید از آن استفاده کنیم.

1. بازیابی سرور 

  • مشکلات بوت: هنگامی‌که سرور به‌دلیل پیکربندی نادرست، مشکلات سخت‌افزاری یا خرابی نرم‌افزار بوت نمی‌شود، Rescue Mode به مدیران اجازه می‌دهد تا به حداقل‌ترین ویژگی‌ها در محیط سیستم‌عامل دسترسی داشته باشند. این دسترسی به آن‌ها امکان عیب‌یابی و تعمیر سرور را بدون اتکا به سیستم‌عامل اصلی می‌دهد. همچنین مدیران سرور می‌توانند   داده‌ها را از سیستم فایل سرور بازیابی کنند.
  • پشتیبان‌گیری از داده‌ها: در مواردی که نیاز به پشتیبان‌گیری از داده‌های حیاتی قبل‌از نصب سیستم‌عامل جدید است، Rescue Mode دسترسی لازم را فراهم می‌کند. این دسترسی شامل کپی فایل‌ها در یک سرور از راه دور (Remote) یا حافظه‌های جانبی خارجی (External Hard Drives) است.
  • ویرایش تنظیمات فعلی سرور: اگر فایل‌های پیکربندی سرور خراب شوند یا پیکربندی اشتباهی داشته باشند، مدیران می‌توانند از Rescue Mode برای ویرایش این فایل‌ها و بازیابی عملکرد مناسب سرور استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: سرور چیست؟ معرفی انواع سرور به زبان ساده

2. تعمیر گوشی‌های هوشمند

  • بازیابی دستگاه: برای گوشی‌های هوشمند، به‌ویژه دستگاه‌های Google Pixel، از حالت نجات توسط تکنسین‌ها برای تعمیر دستگاه‌هایی که دچار خرابی شده‌اند، استفاده می‌شود. این قابلیت به آن‌ها اجازه می‌دهد تا پس از انجام تعمیرات، دستورات خاصی را برای نصب سخت‌افزارهای جدید، مانند صفحه نمایش یا حسگر اثر انگشت وارد گوشی کنند.
  • کالیبراسیون و به‌روزرسانی نرم‌افزار: پس از تعویض سخت‌افزار، تعمیرکاران موبایل می‌توانند از حالت نجات برای اجرای نرم‌افزار کالیبراسیون استفاده کنند. هنگامی‌که گوشی هوشمندی در حالت نجات قرار دارد، می‌تواند دستورات خاصی را بگیرد و به‌واسطه همین ورودی، امکان عیب‌یابی مشکلات یا اعمال به‌روزرسانی‌های لازم را فراهم کند. برای مثال، پس از تعویض صفحه نمایش، تعمیرکار موبایل می‌تواند از Rescue Mode برای کالیبره کردن حسگر اثر انگشت جدید استفاده کند.

3. عیب‌یابی مشکلات شبکه

  • اصلاح تنظیمات نادرست شبکه: وقتی سرورها به‌دلیل پیکربندی نادرست شبکه یا مشکلات فایروال غیرقابل دسترس می‌شوند، مدیران شبکه از Rescue Mode سرور برای بارگذاری یک سیستم‌عامل اصلی در RAM استفاده می‌کنند. بنابراین امکان اصلاح تنظیمات شبکه، بدون نیاز به بوت شدن سرور در سیستم‌عامل اصلی به‌سادگی فراهم می‌شود. 

پیش نیازهای فعالسازی Rescue Mode در Solus

برای فعالسازی Rescue Mode در Solus، حضور پیش‌نیازهای زیر ضروری هستند:

  • یک KVM VPS فعال
  • دسترسی به کنترل پنل SolusVM VPS

فعالسازی Rescue Mode در Solus با تصویر برای مبتدیان 

برای فعالسازی Rescue Mode در Solus، از SolusVM 2 در سرور مدیریت (Management Server) استفاده می‌کنیم. SolusVM 2 در سرور مدیریت، رابط کاربری گرافیکی را برای مدیریت کلاسترهای SolusVM 2 ارائه می‌دهد.

Management Server یک سرور اختصاصی فیزیکی است که باید شرایط زیر را برآورده کند:

سیستم‌عامل – AlmaLinux 8

– AlmaLinux 9

 -CentOS 7

 -CentOS Stream

– دبیان 10

– دبیان 11

– دبیان 12

– اوبونتو 18

– اوبونتو 20

– اوبونتو 22

– اوبونتو 24

CPU حداقل 4 هسته با 8 رشته
RAM – حداقل 4 گیگابایت

– بهترین میزان 8 گیگابایت 

میزان فضای آزاد در دیسک ذخیره‌ساز حداقل 40 گیگابایت
اتصالات مجاز به پورت‌ها – TCP 443 (وب سرور)

– TCP 5671 (سرویس پیام‌رسانی RabbitMQ)

Rescue Mode چیست

نکته: سرور مدیریت نمی‌تواند روی Xen اجرا شود.

پس‌از نصب SolusVM2، باید به کنترل پنل سرور اختصاصی وارد شده و مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. در بخش “SolusVM”، ماشین مجازی موردنظرتان را انتخاب کنید. این ماشین مجازی همان سروری است که باید در حالت نجات بوت شود. پس از پیدا کردن این سرور، روی “Manage” کلیک کنید.

Rescue Mode چیست

  1. حال روی نماد جلیقه نجات و نام “Rescue” در داشبورد مدیریت سرور کلیک کنید.

Rescue Mode چیست

  1. در پنل مدیریت حالت نجات، می‌توانید Rescue Mode ترجیح‌تان را انتخاب کنید. در بیشتر موارد، Kernel – 64bit بهترین کارایی را خواهد داشت.

Rescue Mode چیست

  1. در پنجره “Enable Rescue Mode”، قرار دادن ماشین مجازی را در حالت نجات تایید (Confirm) کنید. 

Rescue Mode چیست

لطفا توجه داشته باشید که اگر ماشین مجازی خاموش نباشد، Restart می‌شود. در بیشتر موارد اگر ماشین مجازی مدنظرتان آنلاین باشد، نیازی به فعال کردن حالت نجات نخواهید داشت.

  1. پس از Confirm پنجره فعالسازی Rescue Mode در Solus، ماشین مجازی در این حالت راه‌اندازی می‌شود. برای مدیریت سرور روی این حالت، باید از ارتباط SSH استفاده کنید. به‌همین‌علت با شروع به‌کار سرور در Rescue Mode، جزئیات ارتباط SSH به‌شکل موقتی ظاهر می‌شود که باید از اطلاعات آن، در پشتیبان‌گیری از داده‌های Virtual Machine استفاده کنید.

Rescue Mode چیست

  1. حالا با استفاده از یک برنامه کلاینت ساده SSH، مانند Putty یا BitviseSSH و وارد کردن اطلاعات SSH مرحله قبل، به VPS وصل شوید. با برقرار کردن ارتباط در قالب SSH، سرور روی Command Line رفته و می‌توانید عملیات بک‌آپ‌گیری، ویرایش فایل‌های سیستمی و غیره را انجام دهید.

بیشتر بخوانید: هاست لینوکس چیست؟ چه مزایا و امکاناتی دارد؟

خروج از Rescue Mode در Solus

پس از اتمام پشتیبان‌گیری، پارتیشن‌بندی دیسک یا کارهای دیگر روی سرور، باید سرور را از حالت نجات درآورید. با غیرفعال کردن Rescue Mode، ماشین مجازی‌تان به سیستم‌عامل اصلی بازگشته و با آن Restart می‌شود.

برای انجام این کار باید سرور را Restart کنیم. این‌کار در Alpine Linux با نوشتن کلمه “reboot” در محیط Command Line ممکن است.

اگر از رابط کاربری سرور مایل به غیرفعال کردن Rescue Mode هستید، باید از Server Actions، منوی بازشو را باز کرده و گزینه “Reboot” را انتخاب کنید.

Rescue Mode چیست

آنچه در فعالسازی Rescue Mode در نسخه جدید Solus خواندیم

به‌طورکلی، Rescue Mode یک ابزار حیاتی هم برای مدیران سرور و هم برای متخصصان سرورها است؛ چون عیب‌یابی و بازیابی سیستم‌هایی که دچار خرابی شده‌اند، به‌سادگی توسط حالت نجات ممکن است. در زمان بروز فاجعه یا از دست رفتن داده‌ها در سرور، دسترسی به اطلاعات غیرممکن می‌شود و Rescue Mode نجات‌دهنده ما در شرایط نگران‌کننده است. 

فکر می‌کنید این حالت در چه شرایط دیگری به‌کار می‌آید؟ Rescue Mode سرور شما را از چه سناریوهایی نجات داده است؟ ما مشتاق خواندن تجربه و دانش ارزش‌مند شما در بخش نظرات همین پست هستیم.

سوالات متداولی که شما می‌پرسید

  1. Rescue Mode چیست؟

حالتی که در آن می‌توانید با یک نسخه سبک از لینوکس، کارهای حیاتی سرور مانند بک‌آپ‌گیری، اصلاح محتوای فایل‌های سیستمی و غیره را انجام دهید.

  1. چه زمانی باید از Rescue Mode استفاده کنیم؟

بازیابی سرور، تعمیر گوشی‌های هوشمند و عیب‌یابی شبکه، سه سناریو در دنیای واقعی برای به‌کارگیری این حالت هستند.

  1. چگونه Rescue Mode را فعال کنیم؟

برای فعالسازی Rescue Mode به Solus نیاز دارید. این مدیریت سرور روی لینوکس نصب می‌شود و گزینه “Rescue Mode” را در اختیارتان قرار می‌دهد.

منابع:

servers

SolusVM

EQUINIX

 

5/5 - (1 امتیاز)

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

هوش مصنوعی جمینی گوگل

گوگل جمینی چیست و چگونه کار می‌کند؟

0
هوش مصنوعی جمینی گوگل، یکی از چند ابزار بمب در سال 2024 بود که به‌سرعت دنیای اینترنت را دست‌خوش تغییر کرد. آقای ساندرا پیچای، مدیرعامل…

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست