بلاک کردن آی پی در فایل htaccess، درِ ورود سایتتان را روی مهمانان پردردسرِ ناخوانده میبندد. اگر میخواهید کنترل ترافیک ورودی به سایتتان را به دست بگیرید تا هر IP مخربی وارد آن نشود، خواندن این مقاله کمکتان خواهد کرد. در این مقاله از بلاگ ایران سرور، سه روش برای بلاک کردن آی پی به شما معرفی میکنیم:
- بلاک کردن آی پی در فایل htaccess
- بلاک کردن آی پی از طریق IP Manager
- بلاک کردن آی پی از طریق IP Blocker در سیپنل
بلاک کردن آی پی در فایل htaccess آزادی بیشتری دراختیارتان قرار میدهد؛ باوجوداین، اگر قصد بلاک کردن فقط یک آیپی را دارید، دو راهکار بعدی نیز به کارتان خواهد آمد. با بهکارگیری این تکنیکها تجربهای امن و لذتبخش برای کاربران واقعی وبسایتتان رقم خواهید زد.
بلاک کردن آی پی در فایل htaccess ؛ قفل و زنجیر نامحدود مقابل IP مخرب
فایل htaccess یکی از ابزارهای قدرتمند در مدیریت سرورهای آپاچی است که به شما امکان میدهد تنظیمات مختلف وبسایت خود را کنترل کنید. با استفاده از این فایل، میتوانید آیپیهای موردنظرتان را بلاک کنید. برای شروع سراغ این فایل رفته و براساس نیازتان نوع دستور موردنظر که در ادامه خواهیم گفت، در فایل وارد کنید.
مطلب مرتبط: فایل htaccess چیست؟ کجاست؟ (+18 دستور برای مدیریت سایت و SEO)
مرحله اول: دسترسی به فایل htaccess
برای دسترسی به این فایل، باید از طریق FTP یا SSH به هاست خود متصل شوید و دنبال فایل htaccess در پوشه اصلی وبسایت خود باشید. بهطریق زیر عمل کنید:
۱. وارد پنل کاربری هاستینگ خود شوید و به بخش File Manager بروید.
۲. روی دایرکتوری public_html کلیک کنید.
۳. در پوشه، فایل htaccess را مشاهده خواهید کرد. روی آن راست کلیک کنید و گزینه Edit را بزنید.
در ادامه، کافیاست کدهایی که در ادامه بررسی میکنیم، براساس نیازتان، در فایل وارد کنید.
با هاست وردپرس ایرانسرور، سرعت فوقالعاده و امنیت پولادین را تجربه کنید.
خرید هاست وردپرس پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱نحوه ساخت فایل htaccess
اگر این فایل در پنل میزبانی شما وجود ندارد، آن را بهصورت دستی با نام htaccess ایجاد کنید. درغیراینصورت، از این قسمت مقاله عبور کنید و سراغ تیتر افزودن کدهای مسدودسازی در فایل htaccess بروید.
۱. وارد قسمت File manager شوید.
۲. روی آیکون + File در بالای صفحه کلیک کنید.
۳. اسم فایل را «.htaccess» وارد کنید. (مطمئن شوید دات را در شروع اسم فایل قرار دادید). درنهایت، روی گزینه Create بزنید.
به همینسادگی فایل شما آمادهاست. اکنون کافیاست کد موردنظرتان را در آن وارد کنید.
مرحله دوم: افزودن کدهای مسدودسازی IP در فایل htaccess
در این بخش، کدهای لازم برای هر نوع مسدودسازی IP را در اختیارتان قرار خواهیم داد. براساس نیازتان کد موردنظر را کپی و در فایل htaccess پیست کنید.
-
اجازه دسترسی به یک IP خاص
برای دادن دسترسی به آدرس IP موردنظرتان دستور زیر را وارد کنید:
Order Deny,Allow Deny from all Allow from 111.111.111.111 |
طبق دستور بالا، ابتدا همه آدرسهای IP به بلاک لیست ارسال میشود. سپس دسترسی را برای IP موردنظرتان آزاد میکنید.
بیشتر بخوانید: IP چیست؟ همه چیز درباره زبان کامپیوترها
-
مسدود کردن یک آدرس IP خاص
برای مسدودسازی یک آدرس IP خاص کافیاست کد زیر را به انتهای فایل htaccess خود اضافه کنید. به جای 123.123.123.123 آدرس IP موردنظر را وارد کنید:
Deny from 123.123.123.123 |
-
مسدود کردن چندین IP در یک خط کد
اگر میخواهید چندین آدرس IP را به طور همزمان مسدود کنید، میتوانید آنها را با فاصله از هم در یک خط بنویسید:
Deny from 111.111.111.111 222.222.222.222 333.333.333.333 |
-
مسدود کردن آدرسهای IPv6
برای مسدود کردن آدرسهای IPv6 کد بهصورت زیر خواهد بود. به جای 2001:0db8:0000:0042:0000:8a2e:0370 آدرس IP مورد نظر را وارد کنید:
Deny from 2001:0db8:0000:0042:0000:8a2e:0370 |
-
مسدود کردن کل یک زیرشبکه (Subnet)
با htaccess میتوانید کل یک زیرشبکه را هم مسدود کنید؛ برای مثال، کد زیر تمام آدرسهای IP که با 123.123 شروع میشوند را مسدود میکند:
Deny from 123.123 |
-
مسدود کردن یک دامنه خاص
اگر میخواهید کل یک دامنه را مسدود کنید، به جای آدرس IP از روش زیر استفاده کنید. همچنین به جای 123.123.123.123 آدرس IP و جایگزین 255.255.255.0 مقدار Netmask را تغییر دهید:
Deny from 123.123.123.123/255.255.255.0 |
-
مسدود سازی محدوده آدرس IPهای یک کشور خاص از طریق فایل htaccess
یکی از بهترین ابزارهایی که میتوانید ازطریق آن لیست IP کشورهای موردنظرتان را بهدست آورید، سایت IP2Location است. البته سایتهای آنلاین بسیاری در این زمینه وجود دارد. ما نحوه استفاده از IP2Location را در ادامه بررسی خواهیم کرد.
۱. وارد آدرس www.ip2location.com/free/visitor-blocker شوید.
۲. کشور موردنظرتان را برای مسدود کردن IP انتخاب کنید.
۳. در قسمت IP Version، یکی از گزینههای IPv4 یا IPv6 را انتخاب کنید.
۴. انتخاب فرمت مناسب از بخش Output Format، بستگی به این دارد که قصد مسدودسازی یا بلاک کردن آیپی کشور موردنظرتان دارید.
۵. در نهایت، روی گزینه Download کلیک کنید.
۶. پس از انجام این مراحل، دانلود لیست کنترل دسترسی (ACL) روی کامپیوتر شما آغاز میشود.
بیشتر بخوانید: آی پی ثابت چیست؟ مزایا، کاربردها و شیوه فعال سازی Static IP
بلاک کردن آی پی از طریق IP Manager؛ قفل قانونمند مخصوص یک IP خاص
در بخش قبلی، بلاک کردن آی پی در فایل htaccess را بررسی کردیم. این قسمت میخواهیم نحوه مسدود کردن IP با IP Manager را بررسی کنیم. برخلاف روشهای قبلی، در این روش دردسر وارد کردن کد را نخواهید داشت. علاوهبراین، با استفاده از IP Manager در کنترل پنل هاستینگ خود، میتوانید برای آدرسهای IP خاص، قوانین مشخصی تعریف کنید.
۱. وارد کنترل پنل میزبانی سایتتان شوید.
۲. از بخش Manage گزینه IP Manager را انتخاب کنید.
۳. در این قسمت، دو آپشن دارید: ۱. وارد کردن IP برای مسدودسازی و ۲. اجازه دسترسی. از آنجاییکه قصد مسدودسازی داریم، پس در بخش Block an IP Address آدرس موردنظر را وارد میکنیم.
۴. برای تعریف قوانینی خاص، کافیاست آدرس IP مورد نظرتان را وارد کرده و درصورت تمایل، توضیحی برای آن بنویسید. سپس روی دکمه Add کلیک کنید. لیست تمام قوانین تعریفشده در پایین صفحه قابل مشاهده است.
نکته مهم: درنظر داشته باشید اگر میخواهید برای یک محدوده از آدرسهای IP، قوانینی را اعمال کنید، باید از طریق فایل (.htaccess) وارد عمل شوید.
بلاک کردن آی پی خاص از طریق IP Blocker؛ قفل دوزبانه سیپنل
مراحل زیر را برای مسدود کردن یک IP خاص در بخش IP Blocker سی پنل دنبال کنید:
۱. وارد پنل کاربری سیپنل خود شوید.
۲. به پایین اسکرول کرده و در بخش Security روی گزینه IP Blocker کلیک کنید.
۳. در قسمت Add an IP or Range آدرس IP یا نام دامنهای را که میخواهید مسدود کنید، بنویسید.
۴. روی دکمه (Add) کلیک کنید تا آدرس IP یا دامنه موردنظر مسدود شود.
چرا باید IP ورودی سایت را مسدود کنیم؟ ۴ دلیل مهم
در دنیای پرماجرای وب، سایت شما مانند خانهای است که در معرض خطرات مختلفی از جمله هکرها، اسپمرها و رباتهای مخرب قرار دارد. مسدود کردن IP ورودی سایت، حکم نصب حصار و دربهای امنیتی برای این خانه را دارد تا از ورود افراد ناخواسته و سودجو جلوگیری کند. دلایل مختلفی برای مسدود کردن IP ورودی سایت وجود دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.
۱. از اطلاعاتتان محافظت کنید
هکرها و افراد سودجو میتوانند با دسترسی به اطلاعات سایت شما، به دادههای حساس کاربران، اطلاعات بانکی و سایر جزئیات مهم دست پیدا کنند. مسدود کردن IP این افراد، گامی مهم در جهت حفظ امنیت اطلاعات شما و کاربران سایتتان است.
۲. از حملات DDoS جلوگیری کنید
در این نوع حمله، هکرها با ارسال حجم عظیمی از درخواستها به سایت شما، ترافیک آن را بهشدت افزایش میدهند و باعث از دسترس خارج شدن سایت برای کاربران واقعی میشوند. مسدود کردن IP مهاجمان، از وقوع این نوع حملات و مختل شدن فعالیت سایتتان جلوگیری میکند.
۳. اسپم و نظرات نامناسب را کاهش دهید
برخی افراد با ارسال نظرات اسپم و نامناسب در بخش نظرات سایت، میتوانند فضای آن را آلوده کرده و تجربه کاربری سایر کاربران را تحت تاثیر قرار دهند. مسدود کردن IP این افراد، آرامش را به سایتتان برمیگرداند.
۴. از سواستفاده رباتهای مخرب جلوگیری کنید
رباتهای مخرب با ورود به سایت شما، اقداماتی مانند جمعآوری اطلاعات، انتشار محتوای نامناسب و یا حتی انجام حملات DDoS انجام میدهند. مسدود کردن IP این رباتها، امنیت سایت شما را در برابر این نوع تهدیدات افزایش میدهد.
پایان مزاحمت IPهای مخرب با CDN ایران سرور (پیشنهاد معرفی محصول)
دردسر مسدود کردن IPهای خاص ممکن است وقت، انرژی و تمرکز شما را درگیر کند. شما بهراحتی میتوانید با خرید CDN ایران سرور و تعریف قوانین مختلف، دسترسی IPها را سفارشیسازی کنید. این کار خیال شما را بابت حملات IPهای مخرب راحت میکند. همین حالا میتوانید برای خرید CDN ایران سرور از طریق لینک زیر اقدام کنید.
کلام پایانی؛ دروازههای امنیتی وبسایت خود را با بلاک کردن IP در htaccess محکم کنید
در این مقاله، سه روش کاربردی برای بلاک کردن IP به شما معرفی کردیم. میان این روشها، بلاک کردن آی پی در فایل htaccess کاملترین و بهترین روش مسدودسازی محسوب میشود. اگر در این زمینه نیاز به راهنمایی بیشتر دارید، کارشناسان ایران سرور مشتاق راهنمایی شما هستند. همچنین درصورتیکه در انجام فرایند روشهایی که در مقاله گفتیم، به مشکل خوردید، کافیاست مشکلتان را در انتهای همین مقاله بنویسید تا در سریعترین زمان ممکن راهنماییتان کنیم.
بیشتر بخوانید: چگونه IP موبایل و کامپیوتر را تغییر دهیم؟ راهنمای کامل عوض كردن ای پی كامپيوتر
سوالات متداول
۱. بلاک کردن آی پی در فایل htaccess به چه معناست؟
htaccess فایلی است که در سرورهای آپاچی برای پیکربندی تنظیمات مختلف وبسایت استفاده میشود. با استفاده از htaccess میتوانید آدرسهای IP خاصی را از دسترسی به وبسایت خود منع کنید. این کار به شما کمک میکند تا از ورود هکرها، اسپمرها، رباتهای مخرب و سایر افراد ناخواسته به سایتتان جلوگیری کنید.
۲. آیا بلاک کردن IP در htaccess روش پرریسک محسوب میشود؟
بهطور کلی، بلاک کردن IP در htaccess روشی امن برای محافظت از وبسایت شما است؛ با این حال، مهم است که فقط IPهایی را که بهطور قطعی میدانید مخرب هستند، مسدود کنید. مسدود کردن IPهای اشتباه منجر به مسدود شدن دسترسی کاربران عادی به وبسایت شما میشود.
منابع