حتی اگر کسب و کار آنلاین شما فروش خوبی داشته باشد، باز هم به یک وبلاگ فروشگاهی یا مجله بر روی سایت خود نیاز دارید!
راهاندازی و مدیریت کسبوکار آنلاین، نیازمند صرف انرژی، زمان و هزینه است. اما نباید وبلاگ سایتتان را قربانی محدودیت زمان و بودجه کسبوکارتان کنید. یک مجله اینترنتی فعال و بهروز که با محتوای استاندارد و جذاب پر شده باشد، میتواند ابزار قدرتمندی برای بازاریابی یک کسب و کار باشد. در این نوشته، قصد داریم شما را برای ساخت وبلاگ فروشگاهی قانع کنیم.
اگر کسبوکارتان آنلاین است یا دوست دارید آن را آنلاین کنید، به برچسب راهاندازی کسبوکار اینترنتی بروید، مقالات متعدد و گوناگونی در رابطه با این موضوع خواهید دید.
در همین راستا، 1+7 دلیل منطقی برایتان آماده کردهایم. قبل از هرچیزی، برای آنهایی که نمیدانند، وبلاگ را تعریف خواهیم کرد.
وبلاگ چیست؟
در هر وبسایت کاملی، بخشی به نام وبلاگ وجود دارد. این بخش میزابان محتواها و مقالاتی با هدف اطلاعرسانی، آموزش، معرفی و فروش است.
قبلاً در مقاله وبلاگ چیست خیلی کامل و مفصل راجعبه این بخش حیاتی صحبت کردهایم. میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر سراغ آن مقاله بروید.
مقالههای یک وبسایت ممکن است توسط یک نویسنده خاص یا تیمی از نویسندگان نوشته شوند. همچنین محتوای این قسمت، قابلیت برونسپاری شدن را هم دارند؛ یعنی میتوانید تهیه آن را به یک یا چند متخصص بسپارید و در ازای فعالیتشان به آنها پول پرداخت کنید. معمولاً آنهایی که وقت و تخصص کافی را ندارند، از این گزینه استفاده میکنند.
توصیه میکنیم مقاله 9 موردی که کسبوکارتان میتواند برونسپاری کند را بخوانید.
درضمن، برای موفقیت یک وبلاگ، تمام نوشتهها باید از قوانین از قبل مشخصشده توسط استراتژی بازاریابی محتوایی پیروی کنند. در غیر اینصورت، آب در هاون میکوبید!
خب حالا احتمالاً میپرسید برای چه یک سایت فروشگاهی باید وبلاگ داشته باشد؟! اصلاً به چه دردش میخورد؟
7+1 دلیل قانع کننده برای داشتن وبلاگ فروشگاهی
بدون شک، داشتن وبلاگ حتی برای فروشگاههای اینترنتی، پر است از منفعت! اگر باور نمیکنید در ادامه همراهمان باشید. حتی اگر نسبت به ساخت وبلاگ فروشگاهی رایگان روی سایتتان اقدام کنید (با توجه به این که نسخههای رایگان امکانات محدودتری دارند)، باز هم از رقبایتان که ارزشی برای وبلاگ قائل نیستند جلو هستید.
پیشنهاد خواندن: بد نیست اگر مقاله آموزش راه اندازی فروشگاه اینترنتی را بخوانید. این مقاله هم برای آنهایی که فروشگاه دارند مفید است و هم برای آنهایی تازه میخواهند فروشگاهشان را استارت بزنند.
برگردیم سراغ موضوع بحث خودمان:
1. تأثیر قابل توجه بر سئوی وبسایت فروشگاهی
کرونا روند آنلاین شدن مشاغل را بهشدت تسریع کرد. حالا فروشگاههای آنلاین تقریباً در هر زمینهای وجود دارند و اقیانوس آبی نایاب است! تنها کیفیت و قیمت نمیتواند تضمینکننده موفقیت یک کسبوکار باشد. هر فروشگاهی که سئو بهتری داشته باشد و در نتایج موتورهای جستوجو رتبه بهتری کسب کند، شانس بیشتری برای دیده شدن خواهد داشت. اینجاست که ایجاد وبلاگ فروشگاهی، بههمراه محتوای با کیفیت به کمک کسبوکارها میآیند!
مقالههای کاربردی و البته استاندارد از نظر سئو، کمک میکنند وبسایت فروشگاهیتان بهتر دیده شود و ترافیک آن افزایش پیدا کند . قاعدتاً هرچه بیشتر دیده شوید، احتمال فروشتان هم بالاتر میرود.
2. آموزش مشتری و پاسخ به پرسشها
هر کالایی که تولید یا عرضه میکنید و هر خدمتی که ارائه میدهید، در نهایت به دست یک مشتری خواهد رسید! هر مشتری هم قطعاً سوالاتی درباره خرید خود یا محصولات و خدمات شما دارد که به دنبال پاسخ آنهاست. برای پاسخ به پرسشهای مشتری، چه منبعی بهتر از شما که به ابعاد مختلف کسبوکارتان مسلط هستید و پاسخ پرسشها را در دست دارید؟ با ساخت وبلاگ فروشگاهی، فضایی برای رفع ابهامات و پاسخ به پرسشها فراهم کردهاید.
بگذارید مثالی بزنیم: فرض کنید قصد خرید هاست دارید، اما میخواهید بدانید تفاوت هاست لینوکس و وردپرس چیست و کدامیک برای شما مناسبتر است تا همان را تهیه کنید. با استفاده از مقالهای که در وبلاگ ما قرار دارد، پاسخ سوالتان را دریافت میکنید و میتوانید تصمیم بهتری بگیرید.
اینطوری میشود که توسط وبلاگ، اطلاعات لازم را در اختیار مشتریان قرار میگیرد.
3. افزایش تعداد ایمیل مشتریان و بهبود فرایند ایمیل مارکتینگ
هرچقدر بیشتر ایمیل مشتریان قطعی و احتمالیتان را داشته باشید، برایتان بهتر خواهد بود. به این ترتیب میتوانید در زمان مناسب به آنها دسترسی داشته باشید و ایشان را برای انجام عملی خاص ترغیب کنید.
به بیان ساده، وبلاگ فروشگاهی کمک میکند دیتابیس جامعتری از ایمیل مخاطبان داشته باشید. در نتیجه، ایمیل مارکتینگ کارآمدتری هم خواهید داشت.
4. تشکیل جامعهای از مشتریان وفادار
آخرین مرحله هر قیف فروش یا بازاریابیای تشکیل جامعهای از مشتریان وفادار است!
احتمال دارد که مشتریان شما در سایر علایق و سبک زندگیشان نیز اشتراک داشته باشند. میتوانید با مرکز قرار دادن برند و کسبوکارتان، به دغدغههای مشترک مشتریان نیز بپردازید. بهترین نقطه برای شروع فعالیتهای مرتبط با این موضوع، وبلاگ سایت فروشگاهی شماست. کافی است دغدغههای مشترک آنها را درک کنید و در آن زمینهها به تولید محتوا بپردازید. یادتان باشد که لزوماً نباید نام برند یا محصولات و خدماتتان را برجسته کنید. بزرگ فکر کنید. به بزرگی ساختن جامعهای از مشتریان وفادار.
مثلاً اگر لوازم آرایشی گیاهی میفروشید، احتمالاً دغدغه مشترک مشتریانتان حفاظت از محیط زیست و حقوق حیوانات است. اگر برای تولید محتوا در این زمینه برنامه داشته باشید، یک قدم بلند برای وفادار کردن مشتریانتان برداشتهاید.
نکته: تعادل را رعایت کنید. یادتان نرود که فروش و کسب سود، هدف اصلی شما (و هر بیزنسی) است.
خلاصه که انجام این کار، منجر به جلب اعتماد مخاطبان و همچنین افزایش تعداد آنها خواهد شد.
5. کمک به مشتری برای انتخاب بهتر محصول
با خواندن مورد چهارم شاید بگویید محصولات شما خیلی کلی است و مشتریانتان ممکن است از هر قشری باشند. حتی اگر مشتریان و مخاطبان شما علایق مشترکی ندارند، باز هم همهشان حداقل یک وجه اشتراک دارند! تمام آنها میخواهند مناسبترین انتخاب را از بین محصولاتتان داشته باشند.
میتوانید پس از ساخت وبلاگ فروشگاهی، محتواهایی در آن قرار بدهید که به مشتری در انتخاب محصول مناسبتر کمک کند. اغلب چنین محتواهایی، همیشه سبز هستند؛ یعنی تاریخ مصرف ندارند و همیشه کاربردی هستند.
همچنین میتوانید در مناسبتهای خاص، محتواهای آموزشی مناسب آماده کنید. مثلاً در عید نوروز برای خرید عیدی محتوایی تهیه کنید و در آن مشتری را در مسیر درست قرار دهید.
6. بهتر دیده شدن از طریق بهاشتراکگذاری
اگر محتوایتان بهقدری خوب باشد که ارزش اشتراکگذاری داشته باشد، غوغا کردهاید! هرچقدر بیشتر Share شوید، بیشتر هم دیده میشوید و ترافیک بیشتری روانه سایتتان خواهد شد.
میتوانید از اینفلوئنسرها و بلاگرهای مرتبط با حوزه کاریتان برای افزایش جذابیت محتوای وبلاگ و البته پروموت آن استفاده کنید.
اگر نمیخواهید از اینفلوئنسرها کمک بگیرید، مقالهای بههمراه تصاویر واضح و زیبا از محصولاتتان هم میتواند بازدیدکنندگان زیادی را جذب کند. پیشتر در مقالهای توضیح دادهایم که چگونه میتوانید مقاله جذاب و پرمخاطبی بنویسید. پس از آپلود محتوا، لینک آن را در شبکههای اجتماعی مانند توییتر، لینکدین یا حتی استوری اینستاگرام به اشتراک بگذارید.
7. کمک به جذب نیرو
علاوه بر تمام مزایایی که تا به اینجا گفتیم، ایجاد وبلاگ فروشگاهی میتواند به ساخت یک فرهنگ سازمانی و تسهیل فرایند جذب نیرو هم کمک کند!
بعضی از مقالات وبلاگتان میتوانند به معرفی بیشتر عوامل پشت صحنه بپردازند. چرا که نه؟! هیچ اشکالی ندارد اگر مشتریانتان شما را بیشتر ببینند و روش کارتان را بیشتر بشناسند. معرفی شرکت، فضای داخلی آن، کارمندان و نظرات آنها، تصویر روشنتر و قابلاعتمادتری به مشتری میدهد.
همین میشود که فرایند جذب نیروی جدید تسهیل میشود. افرادی که شما را دنبال میکنند ممکن است علاقمند به همکاری با شما باشند و خودشان را با سبک کسبوکارتان نزدیک ببینند. میتوانید در وبلاگ راههای ارتباطیتان را برای این افراد نیز روشن کنید تا بتوانند به تیم شما ملحق شوند.
7+1. ساخت یک وجهه انسانی برای کسبوکارتان
شما انسان هستید و با ربات تفاوت دارید، اما ساختار فروشگاه اینترنتیتان با تعدادی توضیح محصول خشک و بیروح نمیتواند همدلی و عواطف شما را به مشتریانتان نشان دهد.
با ساخت یک وبلاگ فروشگاهی، خودتان را به مشتریان معرفی کنید! مشتری احساسات شما را میبیند، کمکها و راهنماییهایتان را دریافت میکند و دیدگاه و انتقاد خودش را بهاشتراک میگذارد. این فضا، صمیمیت و احساس نزدیکی را میان شما و مشتریان بهوجود میآورد.
فراموش نکنید که رابطه شکلگرفته بین انسان و انسان، خیلی پایدارتر از رابطهای است که بین انسان و یک سایت خشکوخالی ایجاد میشود.
جمعبندی
راهاندازی وبلاگ هزینه زیادی برایتان ندارد، اما بازدهی آن در درازمدت قابلتوجه است. همین حالا هم بسیاری از رقبای شما، شروع به فعالیت در فضای اینترنت کردهاند؛ اما درصد خیلی زیادی از آنها نسبت به داشتن وبلاگ بیتوجه هستند! این موضوع مخصوصاً در فضای وب فارسی که فقر محتوا شدیداً احساس میشود، بیشتر هم وجود دارد.
در چنین شرایطی، داشتن وبلاگ و تبدیل شدن به رسانه مرجع حوزه کاری خودتان، استراتژی کارآمد و مفیدی برای جلوزدن از رقبا است. در این مقاله، 8 دستاوردی که یک وبلاگ فروشگاهی میتواند توسط وبلاگ به دست آورد را بررسی کردیم. برای تهیه آن هم از مطالبی در سایتهای HostGator و AmericanExpress کمک گرفتهایم.
تاکید مجدد: داشتن وبلاگ بهتنهایی کارساز نخواهد بود! باید یک استراتژی قوی برای بازاریابی محتواییتان تهیه کنید و وبلاگ را بهعنوان کانال اصلی خود در آن استراتژی انتخاب کنید. در این صورت، میتوانید مطمئن باشید که وبلاگتان کلی منفعت برایتان خواهد داشت.
اگر هنوز هم نسبت به داشتن وبلاگ تردید دارید، یا احیاناً ابهام و سوالی برایتان باقی مانده است، حتماً در قسمت کامنتها مشکلتان را بنویسید تا در کنار هم به پاسخ برسیم.
2 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
سلام وقت بخیر
یه سوالی که خیلی ها میپرسن و هر سئو کاری نظر شخصی خودش میگن اینکه
بهتر بخش وبلاگ به صورت ساب دامین باشه یا ساب فولدر که هم از نظر سئو و هم از نظر راحتی کاربر و مسایل دیگه برای سایت اصلی کمک کنه و باعث رشد آن بشه
سلام و درود
بله، همونطور که فرمودید، نظرات متفاوته. اما در کل انتخاب اینکه برای وبلاگ ساب فولدر استفاده کنیم یا ساب دامین، بستگی به فاکتورهای مختلفی مثل: سن دامنه، حوزه کاری، تعداد صفحات اصلی، رقبا، استراتژی لینکسازی، استراتژی محتوا و … داره.
ساب دامین برای سایت فروشگاهی، در صورتی خوبه که تعداد محصولات و صفحات اونقدر زیاد باشه که تعداد بالای ساب فولدرها، دامنه رو ضعیف کنه. در این شرایط بد نیست که از ساب دامین برای بلاگ استفاده کنیم. اما اگر فروشگاه کوچک و نوپا هست و زیرشاخههای زیادی در ساب فولدرها قرار نیست داشته باشیم، میتونیم از ساب فولدر برای بلاگ فروشگاه استفاده کنیم.
دقت کنید که هر دوی این موارد باید بررسی و فکر بشه و ببینید که کدوم با استراتژی شما هماهنگتره. پیشنهاد میکنم برای درک بهتر تاثیر ساب دامین و ساب فولدر در سئو، مقاله زیر رو حتما بخونید.
https://blog.iranserver.com/what-is-subdomain
باز هم اگر سوالی داشتید، در خدمتتون هستیم.