گوگل جمینی چیست و چگونه کار می‌کند؟

دسته بندی: آموزش
هوش مصنوعی جمینی گوگل
آنچه در این مطلب می‌خوانید : نمایش

هوش مصنوعی جمینی گوگل، یکی از چند ابزار بمب در سال 2024 بود که به‌سرعت دنیای اینترنت را دست‌خوش تغییر کرد. آقای ساندرا پیچای، مدیرعامل گوگل، پاسخ «جمینی چیست» را در یک جمله خلاصه می‌کند: «چیزی که من را هیجان‌زده می‌کند، فرصتی برای مفید کردن هوش مصنوعی برای همه، در همه جای دنیا است.» پس اجازه دهید تا ابعاد مختلف هوش مصنوعی گوگل را بشکافیم و با نگاهی جزبینانه، به هر بخش نگاه کنیم. در ادامه این مقاله با چیستی این هوش مصنوعی آشنا می‌شوید و با نحوه کارکرد آن آشنا می‌شوید. سپس به‌سراغ موارد استفاده، مزایا و معایب، تفاوت جمینی و چت جی پی تی و نحوه استفاده از آن می‌رویم.

گوگل جمینی چیست؟

گوگل جمینی چیست

Google Gemini در 6 دسامبر 2023 معرفی شد؛ حدود یک سال پس از ترکاندن دنیای وب توسط چت جی‌پی‌تی. 

این هوش مصنوعی ابتدا با نام Bard بالا آمد؛ اما پس از مدت زمان کوتاهی، گوگل تصمیم گرفت برخی از ابزارهای بهره‌وری را با جمینی خودش ادغام کند و یک هویت یک‌پارچه به این فضا بدهد.

ازاین‌رو، گوگل نام Bard را به Gemini تغییر داد و تمام ابزارها را در فضایی با اسم “Gemini for Workspace” گرداوری کرد. 

بیشتر بخوانید: هوش مصنوعی چیست و چه کاربردی دارد؟

حالا ما این AI را به‌عنوان یک خانواده از مدل‌های زبان بزرگ می‌شناسیم؛ چون نسخه‌ اولیه آن – نسخه 1.0 – با چهار مقیاس عرضه شد:

  1. Gemini Ultra: بزرگ‌ترین و تواناترین مدل هوش مصنوعی جمینی گوگل برای کارهای بسیار پیچیده؛
  2. Gemini Pro: بهترین مدل برای مقیاس‌بندی در طیف وسیعی از وظایف؛
  3. Gemini Nano: کارآمدترین مدل برای کارها و وظایف مقیاس کوچک روی دستگاه همراه.

این مدل‌ها چندوجهی هستند؛ به این معنی که می‌توانند اشکال مختلف اطلاعات ازجمله متن، کد، تصویر، صدا و ویدیو را درک و تولید کنند؛

  1. Gemini Flash: یک مدل سبک وزن، سریع و مقرون‌به‌صرفه که برای کارهایی با فرکانس و پردازش بالا طراحی شده است. این مدل نسبت‌به Gemini Pro از قدرت کمتری برخوردار است؛ اما اجرای آن روی سخت‌افزارهای AI ارزان‌تر تمام می‌شود و همچنان از قدرت بسیار بالای پردازش بهره می‌برد. درحال‌حاضر نسخه رایگان Google Gemini از این مدل و نسخه 1.5 آن استفاده می‌کند.

گوگل جمینی چیست

این هوش مصنوعی هنوز یک ساله هم نشده است (تاریخ نگارش این مقاله، 5 نوامبر 2024 است)؛ اما در این بازه، از نسخه 1.0 خود به 1.5 ارتقا پیدا کرد، پیشرفت بسیار زیادی را به خود دید و سرعت شگفت‌انگیزی را هم در اختیارمان گذاشته است.

بیشتر بخوانید: معرفی انواع ai و کاربرد آن‌ها 

گوگل جمینی چگونه کار میکند؟

هوش مصنوعی جمینی گوگل، یک مدل زبان بزرگ (Large Language Model) یا به‌اختصار “LLM” است که رقبایی مانند ChatGPT و Claude دارد. 

ربات‌های LLM روی مجموعه‌های عظیمی از داده‌های تولیدشده توسط انسان آموزش می‌بینند. این داده‌ها همان اطلاعات مختلف در حوزه‌های گوناگون است که در اینترنت وجود دارند و تعداد آن‌ها به بیش‌ از ده‌ها هزار میلیارد می‌رسد. 

هوش مصنوعی جمینی گوگل و دیگر AIهای LLM، برپایه همین داده‌ها و استفاده از تکنیک‌های یادگیری عمیق، می‌توانند درک، خلاصه‌سازی، تولید و پیش‌بینی محتوای جدید را ممکن کنند. واژه «بزرگ» را هم به‌همین‌دلیل به‌ دوش می‌کشند. 

یادگیری عمیق به این هوش‌ مصنوعی‌ها کمک می‌کند تا بفهمند کاراکترها، کلمات و جملات تولیدشده توسط ما چگونه با هم کار می‌کنند و معنا و مفهوم جدیدی می‌سازند. این تشخیص و درک توسط ربات و به‌شکل خودکار، بدون دخالت انسان انجام می‌شود.

این ربات‌ها با نام چت‌بات یا “ChatBot” هم شناخته می‌شوند. منظور از این اصطلاح، متن‌محور بودن آن‌ها است؛ یعنی ما انسان‌ها با گوگل جمینی و سایر هوش مصنوعی‌های فعلی، از طریق تایپ درخواست و ارائه متن ارتباط برقرار می‌کنیم. درخواست‌هایی که می‌نویسیم و به جمینی و دیگر AIها می‌دهیم را پرامپت یا “Prompt” می‌گوییم.

البته در سال 2024، هرکدام از این هوش مصنوعی‌ها پیشرفت زیادی کردند. بنابراین حالا می‌توانیم با صحبت کردن و ارائه درخواست‌مان در قالب صوت، با Google Gemini، ChatGPT و برخی دیگر از AIها ارتباط برقرار کنیم و پاسخ‌مان را بگیریم.

مهندسان توسعه Google Gemini، میلیاردها داده به آن می‌دهند تا به آن بیاموزند چه چیزی را چگونه تولید کند. سپس جمینی می‌تواند از این داده‌ها و فرایند یادگیری‌اش، پاسخ درخواست‌های ما را بدهد و برای استنباط محتوای جدید از آن‌ها استفاده کند.

بیشتر بخوانید: 14تا از خطرات هوش مصنوعی برای بشر + مضرات پیشرفت AI

ویژگی های گوگل جمینی چیست؟

هوش مصنوعی جمینی گوگل ویژگی‌های جذابی دارد که کارامدی و موثری آن را چند برابر می‌کند. در ادامه با تمام این ویژگی‌ها آشنا خواهید شد.

یادگیری چندوجهی

ویژگی های هوش مصنوعی جمینی گوگل

ازآنجایی‌که هوش مصنوعی جمینی گوگل روی مجموعه داده‌‌های عظیمی از اطلاعات متنوع آموزش داده می‌شود، قادر به تجزیه‌وتحلیل محتوای مختلفی است. یعنی هم می‌تواند پرامپت متنی ما را درک کند و پاسخ دهد، هم ویدیویی که به آن داده‌ایم را ببیند و به ما بگوید که در آن ویدیو چه گذشته است.

پردازش صوت و تصویر هم از اواسط سال 2024 میلادی به این هوش مصنوعی اضافه شد و همین اواخر بود که گوگل اعلام کرد جمینی می‌تواند کد هم بنویسد.

ادغام و سازگاری کامل با سرویس‌های گوگل

گوگل جمینی و سایر سرویس های گوگل

یکی از جذاب‌ترین ویژگی های گوگل جمینی، عجین‌شدگی آن با یوتیوب، Google Maps و سایر سرویس‌های گوگل است. اگر بخواهیم از جذابیت و کارامدی این ادغام بگوییم، می‌توانیم به پرامپت‌هایی اشاره کنیم که به‌طور خاص، فقط برای کندوکاو ویدیوهای یوتیوب استفاده می‌شوند.

برای مثال، همین حالا از جمینی خواستم که صحبت‌های Mrbeast، یوتیوب معروف را آنالیز کند و خلاصه‌ای از آن‌ را به من بدهد. این ویدیو درباره چالش زندگی در جزیره است که 22 دقیقه زمان دارد.

بنابراین این پرامپت را تایپ کردم و با دستور “@YouTube”، از جمینی خواستم که محتوا را درون یوتیوب جست‌وجو کند.

هوش مصنوعی جمینی گوگل

سپس خروجی زیر را گرفتم:

نمایش خروجی هوش مصنوعی جمینی گوگل

تا چند وقت اخیر، جمینی فقط با یوتیوب، Google Flights و Google Hotels ادغام بود؛ اما همان‌طور که در این لیست می‌بینید، حالا با تمام سرویس‌های کاربردی گوگل ادغام شده است و فقط با تایپ “@”، می‌توانیم همه محتوای این سرویس‌ها را زیر ذره‌بین Google Gemini قرار دهیم.

ادغام هوش مصنوعی گوگل جمینی با سایر ابزارهای گوگل

تجزیه و تحلیل تصویر و ویدیو

Gemini می‌تواند تصاویر و فیلم‌ها را تجزیه‌وتحلیل و تفسیر کند. به‌همین‌دلیل هم به‌خوبی اشیا، صحنه‌ها و اقدامات را در محتوای بصری و تصاویر گرافیکی شناسایی می‌کند.

من برای تست این قابلیت، یک عکس به او دادم و از جمینی خواستم که تمام محتوای آن را لیست کند و کاربرد هرکدام را در دنیای واقعی بگوید. پرامپت، تصویر و پاسخ جمینی را در زیر می‌بینید:

تحلیل تصاویر با گوگل جمینی

بیشتر بخوانید: ۱۰ ابزار کاربردی ساخت پاورپوینت با هوش مصنوعی

یادگیری مستمر

موتور جست‌وجوی گوگل آن‌قدر معروف است که در دنیا یک جمله معروف را به خود اختصاص داده است: «سوال‌تان را گوگل کنید.» منظور از گوگل کردن، همان جست‌وجوی آنلاین است تا از منابع موجود در اینترنت، پاسخ سوال‌مان را بگیریم. 

حالا فکر کنید که Gemini به پایگاه داده بسیار عظیم گوگل دسترسی دارد و خودش یک موتور جست‌وجوی مدرن به‌حساب می‌آید.

این یعنی داده‌ها و پاسخ‌هایش به‌روز هستند، از میلیون‌ها داده جدیدی که روزانه منتشر می‌شوند، اطلاعات کاملا تازه به‌دست می‌آورد و در معرض یادگیری‌های مداوم است. پس در طول زمان هم می‌تواند با ترندها، تغییرات و وظایف جدید سازگار شود و عملکرد بهتری نسبت‌به سایر رقبای خود داشته باشد.

دستیاران شخصی‌سازی‌شده

در 28 آگوست 2024، گوگل قابلیت “Gemini Gems” را معرفی کرد؛ قابلیتی که در ChatGPT، آن را با نام GPT می‌شناسیم. دستیارانی که با همین هوش مصنوعی می‌سازیم و آن را برای انجام یک کار خاص، کاملا شخصی‌سازی می‌کنیم. 

هرکدام از این دستیارها می‌توانند درست مثل یک متخصص، به درخواست ما نگاه کنند. ساخت آن‌ها هم بسیار ساده است؛ دستورالعمل و شیوه رفتار آن را می‌نویسیم، روی ربات‌ شخصی‌سازی‌شده خودمان یک اسم می‌گذاریم و تنظیمات را ذخیره می‌کنیم. به‌محض نیاز، آن را از پنل سمت چپ صفحه اصلی Gemini و فقط با یک کلیک، فرا می‌خوانیم.

هوش مصنوعی گوگل

خبر خوشحال‌کننده این است که در Gems هم می‌توانید به سرویس‌های گوگل دسترسی داشته باشید و از آن بخواهید که در این سرویس خاص، پرامپت شما را اجرا کند؛ چیزی که در تصویر زیر می‌بینید؛ درحالی‌که این Gems را طوری برنامه‌ریزی کردیم که محتوای جی‌میل‌مان را خلاصه کند:

خلاصه محتوای جیمیل با گوگل جمینی

تولید عکس به‌شکلی منحصربه‌فرد

Google Imagen 3 هوش مصنوعی تولید عکس است که مانند Midjourney عمل می‌کند؛ یعنی یک‌سری دستور متنی به آن می‌دهیم و جزئیات عکس‌ موردنظرمان را تشریح می‌کنیم. سپس Imagen 3 تصویر را طوری می‌سازد که به واقعیت نزدیک باشد.

نکته جالب و البته مزیت رقابتی در Imagen 3، این است که می‌توانیم کلیدواژه‌ها را در این هوش مصنوعی عکس انتخاب کنیم و از لیست پیشنهادی خودش، یک گزینه جدید را امتحان کنیم.

ساخت عکس با هوش مصنوعی گوگل جمینی

بیشتر بخوانید: معرفی بهترین ابزارهای هوش مصنوعی ساخت عکس

ترجمه پیشرفته متن

ما ایرانی‌ها، بخش زیادی از کار تولید محتوا و ترجمه‌مان را مدیون Google Translate هستیم. حالا Google Gemini جایگزین این مترجم و دستیار ما شده است که به‌شکل پیشرفته‌ای متن‌ها را ترجمه می‌کند. 

جالب است بدانید که چون Gemini یک هوش مصنوعی مولد است و می‌تواند ظرافت‌های کلامی و ارتباط بین پاراگراف‌ها را متوجه شود، ترجمه روان‌تر و دقیق‌تری را نسبت‌به Google Translate انجام می‌دهد.

در تصاویر زیر، یک متن را به Google Translate و Google Gemini دادم و هر دو را مقایسه کردم.

ترجمه متن با google gemini

تعامل چندمنظوره با کاربر

همین چند ماه پیش، نسخه اندروید Gemini روی Play Store قرار گرفت و گوگل رسما اعلام کرد که این هوش مصنوعی، دستیار جدید شما و جایگزین Google Assistant است. 

نسخه اندروید google gemini

حالا ما می‌توانیم درخواست‌های‌مان را به Gemini بگوییم، در هر صفحه‌ای آن را فرا بخوانیم و از او بخواهیم که صفحه فعلی را تحلیل کند و درباره آن اطلاعاتی بدهد. حتی امکان خلاصه کردن یک صفحه وب را هم دارد؛ آن هم به‌صورت Live و کاملا دقیق.

هوش مصنوعی جمینی گوگل در موبایل

امکان تنظیم پاسخ‌ها

یکی از ویژگی های گوگل جمینی، امکان تنظیم پاسخ‌ها در پنج شکل و دریافت سه خروجی از یک پرامپت است. 

اگر پاسخ را از Google Gemini گرفتید، می‌توانید با کلیک روی دکمه “Modify Response”، آن را کوتاه‌تر، بلندتر، ساده‌تر، دوستانه‌تر یا رسمی‌تر درآورید. 

Modify Response در جمینی

از طرفی دیگر، جمینی سه پاسخ را با نام “Draft” در اختیارتان می‌گذارد که از سمت راست و گوشه بالا، می‌توانید نسخه‌ای که بیشتر به جواب واقعی و درست نزدیک است را انتخاب و از همان استفاده کنید.

هوش مصنوعی جمینی گوگل

آینده‌نگری گوگل

گوگل با به‌روزرسانی‌ها و ویژگی‌های مداوم، به ارتقای قابلیت‌های Gemini ادامه می‌دهد. توسعه‌ تکنولوژی‌های مدرن و آینده‌دار، مثل ادغام‌ با سرویس‌های دیگر گوگل ازجمله Calendar و Keep، برخی از پیشرفت‌های آینده‌نگرانه هوش مصنوعی جمینی گوگل را نشان می‌دهند.

در این حالت، هرکدام از کاربران سیستم‌عامل اندروید، می‌توانند مدیریت وظایف و برنامه‌ریزی را به‌شکل حرفه‌ای‌تر و سریع‌تر پیش ببرند. علاوه‌براین، متخصصان و تحلیل‌گران، از بیانیه‌های مختلف چنین برداشت کردند که ویژگی‌های تلفیقی در آینده Gemini، قرار است فیدهای ویدیویی را از دستگاه‌های هوشمند خانگی مانند دوربین‌های Nest تجزیه‌وتحلیل کند و براساس آن‌ها بینش‌های بی‌درنگ را ارائه دهند؛ آن هم به‌شکل ویدیویی.

بیشتر بخوانید: راهنمای کامل انتخاب اسم برند با هوش مصنوعی

چه کسانی از گوگل جمینی استفاده میکنند؟

تمام افراد می‌توانند از گوگل جمینی استفاده کنند. فرقی ندارد یک فرد آماتور و تازه‌کار باشد یا یک متخصص IT. اما سه مورد از کسانی که بیشترین منفعت را از این هوش مصنوعی می‌برند، شامل لیست زیر هستند:

1. بازاریابان

بازاریابان می‌توانند از Google Gemini برای بهبود کمپین‌های خود استفاده کنند. به این شکل که تجزیه‌وتحلیل داده‌ها و رفتار مصرف‌کنندگان و مشتریان‌شان را به جمینی بسپارند تا خروجی نهایی را به‌شکل خلاصه ارائه دهد. سپس برای اهداف زیر، از این استخراج کمک بگیرند:

بینش‌های دقیق و عمیق درباره مخاطبان هدف: جمینی جزئیات، علایق و رفتارهای کلیدی جمعیت مشتریان را شناسایی می‌کند و به بازاریابان اجازه می‌دهد تا محتوا و تبلیغات را متناسب با گروه‌های خاص مورد هدف‌شان ایجاد کنند.

تولید محتوا: وقتی بینش‌های عملی براساس تجزیه‌وتحلیل داده‌ها را داریم، می‌توانیم به‌راحتی محتوای جذاب برای بازاریابی، بهینه‌سازی هزینه‌های تبلیغات و بهبود ROI کلی بازاریابی بسازیم.

تعامل با مشتری: تمام بازاریابان می‌توانند با کمک جمینی، پیام‌های شخصی‌‌سازی‌شده بنویسند و به پیام‌های دریافتی از مشتریان، پاسخ‌ خودکار بدهند. در نتیجه، تعامل کسب‌وکار با مشتریان افزایش می‌یابد و نرخ تبدیل بالاتر خواهد رفت.

2. تیم‌های منابع انسانی

متخصصان منابع انسانی می‌توانند از هوش مصنوعی جمینی گوگل برای ساده‌سازی فرایندهای مختلف منابع انسانی استفاده کنند. این فرایند در قالب وظایف زیر می‌گنجد:

کارهای مرسوم استخدام: وظایفی مانند تهیه پیش‌نویسی از وظایف کارجو، خلاصه کردن رزومه او و مدیریت ارتباطات با متقاضیان را با کمک Google Gemini خودکار می‌کنیم.

معرفی کسب‌وکار و آموزش نیروهای تازه‌وارد: Gemini در ایجاد محتوای مربوط به آشنایی کارجویان با فرهنگ سازمانی و سفارشی کردن برنامه‌های آموزشی برای نیروهای جدید، یاری‌رسان واحد HR است.

مدیریت عملکرد: این AI گوگل به ایجاد متریک‌های واضح برای بررسی عملکرد هر نیرو کمک می‌کند و براساس عملکرد آن‌ها، بهترین مسیر آموزشی را به‌شکل شخصی‌شده تدوین و طراحی می‌کند.

3. عملیات و مدیریت کسب‌وکار

مشاغل – در هر اندازه‌ای – می‌توانند از ویژگی‌های افزایش بهره‌وری Gemini بهره‌مند شوند. برخی از مهم‌ترین این ویژگی‌ها به شرح زیر هستند:

خودکار کردن وظایف روتین و مداوم: جمینی کارهای تکراری مانند ورود داده‌ها و تهیه یک Draft برای ارسال از طریق ایمیل را خودکار می‌کند تا کارمندان روی فعالیت‌های استراتژیک‌تر و خلق ارزش‌های بیشتر تمرکز کنند.

تجزیه‌وتحلیل داده‌ها: خلاصه کردن مجموعه داده‌های پیچیده و شناسایی ترندهایی که می‌توانند باعث رشد کسب‌وکار شوند، یکی از ساده‌ترین وظایف قابل انجام با Google Gemini است تا فرایند تصمیم‌گیری توسط مدیران، هم سریع‌تر شود و هم بهینه‌تر.

همکاری پیشرفته: اگر اشتراک ماهیانه Google Workspace را خریده‌اید، خبر خوبی برایتان داریم: در این فضا، تمام ابزارهای اداری گوگل مانند Google Sheet، Google Docs و Google Drive قرار دارند. بنابراین می‌توانید فقط با نوشتن یک دستور، همکاری بهتری بین اعضای تیم‌ها برقرار کنید و اسناد موجود را اسکن و آنالیز کنید.

کاربردهای Google Gemini چیست؟

Google Gemini در طیف وسیعی از صنایع مختلف به‌کار می‌رود و پتانسیل کاربرد آن، روزبه‌روز بالاتر می‌رود. در این بخش به کاربردهای هوش مصنوعی جمینی گوگل می‌پردازیم.

مدیریت ایمیل

همان‌طور که گفتیم، Gemini می‌تواند پیش‌نویس ایمیل (Email Draft) و خلاصه‌سازی را در فضای یک‌پارچه Google Workspace انجام دهد و این کارها را خودکار کند. این کار برای مدیران و فریلنسرها اهمیت بیشتری دارد؛ چون دیگر نیازی به اسکرول زیاد و چک کردن‌های مداوم نخواهند داشت.

سازمان‌دهی داده‌ها

در Google Sheets، جمینی برای دسته‌بندی و سازمان‌دهی مجموعه‌های بزرگی از داده‌ها به‌کار می‌رود تا با تشخیص الگوها، برچسب‌ها یا رنگ‌های جدیدی را پیشنهاد دهد و سازمان‌دهی هر برگه را بهینه‌تر کند. این کار برای فروشگاه‌های اینترنتی و برخی از کسب‌وکارهای انبارمحور بیشترین اهمیت را دارد؛ چون مدیریت موجودی به‌شکل موثری پیش می‌رود و اقلام کم از موجودی کافی متمایز می‌شوند.

جلسات پیشرفته

جلسه با هوش مصنوعی جمینی گوگل

جمینی درحال‌حاضر می‌تواند در طول جلسات Google Meet، یادداشت‌‌برداری کند و پس از اتمام جلسه آنلاین، یک خلاصه‌ای از آن را به شما ارائه دهد. این عملکرد، تجربه کلی جلسه را با اطمینان کامل پیش می‌برد تا خیال‌مان از بابت ثبت نکات کلیدی و به حداقل رساندن حواس پرتی راحت باشد.

ارائه پاسخ‌های خودکار به مشتریان

در بخش خدمات مشتری یا “Customer Center”، جمینی به‌صورت خودکار به سوالات رایج مشتریان پاسخ می‌دهد تا نیروهای کسب‌وکار، درگیر چنین کار روتین و سطحی‌ای نشوند. بنابراین تیم‌های پشتیبانی فرصت کافی در اختیار دارند تا روی مسائل پیچیده‌تر تمرکز کنند و درعین‌حال، به فکر افزایش سطح کیفیت خدمات باشند.

ساخت تجربیات شخصی برای مخاطبان

اگر تجزیه‌وتحلیل داده‌های مخاطبان و دنبال‌کنندگان‌تان را به جمینی بسپارید، لیستی از محصولات موردعلاقه‌شان را تولید می‌کند که براساس خریدهای قبلی یا رفتار اسکرولی آن‌ها بنا شده است. با همین یک کار ساده، فروش‌تان بیشتر شده و استراتژی‌های بهینه‌تری برای بازاریابی‌تان می‌چینید.

تجزیه‌وتحلیل پرونده پزشکی

در محیط‌های مراقبت‌های بهداشتی، کلینیک‌ها و بیمارستان‌ها، جمینی سوابق بیماران را تجزیه‌وتحلیل می‌کند و تشخیص‌ها یا بینش‌های اولیه را براساس داده‌های زمانی آن‌ها می‌سنجد. به‌همین‌دلیل، پزشکان در یک فرایند ساده‌شده، داروهای مناسب را تجویز می‌کنند و دقت تشخیص را هم افزایش می‌دهند. 

آموزش مجازی

وظایف متداول معلمان ازجمله تصحیح پاسخ دانش‌آموزان در آزمون‌ها، تدوین دروس و ارزیابی مواد درسی هم زیر چتر هوش مصنوعی جمینی گوگل قرار می‌گیرند. چون Google Gemini مثل یک معلم مجازی کنار معلمان و دانش‌آموزان قرار می‌گیرد تا مفاهیم پیچیده را توضیح دهد و به سوالات دانش‌پذیران در لحظه پاسخ دهد. این دستیار مجازی پشتیبانی شخصی دانش‌آموزان را انجام می‌دهد تا هر فرد بتواند متناسب با نیازهای خاص خودش، مسیر یادگیری را طی کند.

برنامه‌نویسی و دستیار برنامه‌نویسان

درحال‌حاضر جمینی قابلیت نوشتن کدهای ساده به زبان‌های مختلف – اما ساده – مثل پایتون و جاوااسکریپت را دارد. گرچه نباید 100% به کدهای نوشته‌شده این AI اعتماد کرد، اما در حدی‌که کارمان راه بیفتد، به‌خوبی از پس کدنویسی برمی‌آید. واضح است که تصحیح کد، نوشتن کامنت برای قطعات کد و ارزیابی کلی مجموعه کدهای برنامه هم از دیگر قابلیت‌های این هوش مصنوعی هستند که به داد برنامه‌نویسان، در شرایط سخت و ددلاین‌های نزدیک می‌خورد. همان‌طور که در تصویر زیر می‌بینید، جمینی نحوه اجرای کد را هم توضیح می‌دهد.

برنامه نویسی با google gemini

مزایا و معایب گوگل جمینی چه چیزهایی است؟

برخی از مزایا و معایب گوگل جمینی به شرح زیر هستند:

مزایای گوگل جمینی

  • پردازش هم‌زمان متن، تصویر، صوت و ویدیو به‌لطف چندوجهی بودن
  • مدیریت کارامد پروژه‌های آنلاین در بستر Google Workspace و امکان ذخیره پاسخ‌های جمینی در Google Docs و Google Sheets به‌شکل مستقیم
  • توانایی استدلال و حل مسائل پیچیده، با حمایت قابلیت Reasoning
  • دسترسی به جدیدترین اطلاعات موجود در اینترنت
  • دستیار برنامه‌نویسان و انجام کارهای روتین آن‌ها
  • زمان پاسخ‌دهی کوتاه‌تر به‌نسبت رقبا به‌لطف تکنولوژی‌های اختصاصی گوگل برای فراهم کردن زیرساخت Gemini
  • تجربه کاربری عالی در کار با این هوش مصنوعی و دیگر ابزارهای گوگل؛ به‌خصوص با اپلیکیشن اندروید آن

معایب گوگل جمینی

  • عدم دقت و هذیان‌گویی
  • تعصب و سوگیری ناشی از کمبود داده‌ها یا ناقص بودن داده‌های موجود
  • بهترین کارایی در امور تحقیقاتی و جمع‌آوری داده‌ها
  • محدودیت در پرامپت دادن با سقف 500 پرامپت در روز
  • عدم درک و آگاهی نسبت‌به زمینه درخواست کاربر و ارائه پاسخ‌های نامربوط
  • وابستگی 100% به اینترنت 

بیشتر بخوانید: 7 نمونه از کاربرد هوش مصنوعی در زندگی روزمره

گوگل جمینی یا چت جی پی تی؟ جدول مقایسه 

تفاوت های گوگل جمینی با چت جی پی تی را در جدول زیر آورده‌ایم تا بتوانید در هر زمان، بهترین دستیار AI را برای خود انتخاب کنید.

ویژگی Google Gemini OpenAI ChatGPT
نسخه رایگان
پشتیبانی از زبان بیش از 40 زبان بیش از 50 زبان
پلتفرم‌های میزبان – وب

– موبایل

– وب

– موبایل

– دسکتاپ

قیمت اشتراک ماهیانه – 19.99

– دو ماه ابتدایی رایگان

20 دلار
ویژگی‌های برتر – مناسب کارهای تحقیقاتی

– نمایش تصویر در برخی از پاسخ‌ها

– امکان به‌اشتراک‌گذاری چت با دیگران

– امکان ارسال پاسخ‌های یک چت به Gmail و Google Docs

– امکان ارزیابی پاسخ با قابلیت Double-check response

– ارائه سه پاسخ در آن واحد

– قدرت بالا در تحلیل داده‌ها

– تولید عکس

– قدرت یادگیری بالا از چت‌های کاربران

– درک روان کدهای برنامه‌نویسی و امکان ویرایش آن‌ها

– درک تفاوت‌های فرهنگی و زبانی

امکان اصلاح پاسخ
دسترسی لحظه‌ای و Real-time به اینترنت
امکان خواندن پاسخ‌ها

نحوه استفاده از گوگل جمینی چگونه است؟

استفاده از Google Gemini بسیار ساده است. کافیست به آدرس آن به نشانی زیر بروید:

https://gemini.google.com

سپس با یک حساب گوگل وارد شوید. 

اگر هم مایلید این AI را روی گوشی‌تان داشته باشید، وارد فروشگاه گوگل یا Play Store شوید و نام Gemini را جست‌وجو کنید. اپلیکیشن را نصب و اجرا کنید. 

نکته مهم: ازآنجایی‌که گوگل ما را تحریم کرده است، باید آدرس آی‌پی سیستم‌ یا دستگاه‌تان را تغییر دهید. در صورت وارد شدن به آدرس این AI با آی‌پی ایران، پیغام زیر را خواهید دید:

ورود به google gemini با ip ایران

جمع بندی

به‌طور کلی، Google Gemini به‌دلیل قابلیت‌های چندوجهی، ادغام یک‌پارچه با سرویس‌های گوگل، مهارت‌های استدلال پیشرفته و ویژگی‌های کاربرپسند، نسبت‌به دیگر رقبای خود محبوب‌تر به‌نظر می‌رسد. از طرفی دیگر، این AI با محدودیت‌ها و ضعف‌هایی هم همراه است؛ مثل سوگیری، محدودیت‌های عملکردی در خلاقیت و چالش‌های مربوط به انجام وظایف اساسی. در هر صورت، تا به این‌جا این AI توانسته به کمک بسیاری از افراد بیاید و همچنان به پیشرفت خود ادامه دهد.

نظر شما درباره این هوش مصنوعی چیست؟ تا چه حد قابلیت‌های آن را کارامد می‌دانید؟ در بخش نظرات همین مقاله، دیدگاه‌تان را بنویسید تا ما و سایر مخاطبان، به افق‌های جدیدی پی ببریم.

سرور gpu با قدرت پردازش بالا، بهترین انتخاب برای انجام پروژه‌های گرافیکی و پروژه های هوش مصنوعی است. با زیرساخت گرافیکی ایران سرور، از خرید سیستم‌های گران قیمت بی‌نیاز می‌شوید و می‌توانید تجربه بی‌نظیری در سرعت و کیفیت با این مدل سرور مجازی داشته باشید.

سوالات متداولی که شما می‌پرسید

  1. گوگل جمینی چیست؟

هوش مصنوعی گوگل که می‌تواند متن، تصویر، ویدیو و صدا را پردازش کند و اطلاعاتی درباره آن‌ها به ما بدهد؟

  1. بهترین مزایای Google Gemini چیست؟

دستیار شخصی در سرویس‌های محبوب گوگل مانند Docs و Sheets، امکان کاوش داده‌های ما در سرویس‌های گوگل و دسترسی کامل به اینترنت و جدیدترین محتوا، از جذاب‌ترین مزایای این AI هستند.

  1. آیا گوگل جمینی نسخه رایگان دارد؟

بله. تمام کاربران به‌محض ورود به آدرس این هوش مصنوعی، از نسخه رایگان و مدل Flash نسخه 1.5 بهره می‌برند.

منابع:

techradar

ZDNET

امتیاز شما

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست