آموزش ثبت سایت در گوگل (به کمک گوگل سرچ کنسول)

8 دیدگاه
دسته بندی: آموزش, بهینه‌سازی سایت (SEO)
ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول

انصافاً باید اعتراف کرد هر اندازه هم که برای ساخت سایت وسواس به ‌خرج داده باشید، باز هم تا زمانی که سایت شما به موتورهای جستجو شناسانده نشود و سایت شما در گوگل ثبت نشده باشد، تلاش شما به بار نخواهد نشست!

در میان موتورهای جستجو، گوگل کاربرد بیشتری دارد و باید تنظیمات وب‌سایت را به نوعی لحاظ کنید تا این موتور جستجوی قدرتمند محتوای مطالب شما در وب‌سایت را پیدا کرده و در معرض دید مخاطبان قرار دهد. البته راه‌های گوناگونی برای انجام این کار وجود دارد که در ادامه به بررسی این راه‌ها خواهیم پرداخت.

در این مقاله یاد می‌گیرید که چطور برای شروع سایت خود را در گوگل ثبت کنید و در مراحل بعدی، چطور درخواست ایندکس شدن محتواهای‌تان را بدهید.

با ما همراه باشید.

سرچ کنسول گوگل یا گوگل وبمستر تولز چیست؟

قبل از رسیدن به آموزش ثبت سایت در گوگل وبمستر یا همان سرچ کنسول گوگل بهتر است بدانیم سرچ کنسول چیست؟ گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) یا وبمسترتولز یک ابزار رایگان است که توسط گوگل برای صاحبان کسب و کارها، سئوکارها و وبمسترها ارائه شد تا بتوانند حضور سایت خود را در نتایج گوگل، بررسی، کنترل و عیب‌یابی کنند. گوگل سرچ کنسول به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید درک بهتری از وضعیت سایت خود داشته باشید.

برای مثال، با استفاده از سرچ کنسول گوگل می‌توانید کارهای زیر را انجام دهید:

  • مشاهده گزارش نرخ کلیک، نرخ CTR، نرخ Impression و جایگاه کلمات کلیدی
  • مشاهده وضعیت یک صفحه مخصوص
  • ثبت نقشه سایت
  • مشاهده وضعیت Robots.TXT
  • مشاهده بک لینک‌های سایت
  • حذف یک صفحه از Index یا صفحه نتایج جستجو
  • مشاهده مشکلات ایندکس از سمت گوگل و مشاهده ارورها

و چندین مورد دیگر است که در حین کار با سرچ کنسول گوگل با آن‌ها آشنا می‌شوید.

گوگل چطور سایت شما را پیدا می‌کند؟

گوگل، از تعداد زیادی رایانه برای کراول (Crawl) کردن بیلیون‌ها صفحه در وب استفاده می‌کند. این کراولرها که به آن‌ها GoogleBot گفته می‌شود، در ابتدا لیستی از آدرس‌ها یا URL های صفحات وب را کراول می‌کنند و بعد این لیست توسط داده‌های موجود در سایت‌مپ سرچ کنسول تکمیل می‌شود.

در طی فرآیند کروال، گوگل بات به دنبال شناسایی تمام سایت‌ها و صفحات جدید، به‌روزرسانی‌ها و لینک‌های خراب است.

یک مثال بزنیم. فرض کنید در سایت شما یک صفحه جدید وجود دارد که هنوز کراول نشده است. گوگل با استفاده از ربات‌های خود آن را کشف کرده و تمام محتوای آن را با بیش از 200 معیار (که به آن‌ها معیارهای سئو می‌گوییم) بررسی می‌کند. بد نیست بدانید که اطلاعاتی مثل عنوان سئو، توضیحات متا، تگ‌های Alt و غیره در رتبه گرفتن مطلب شما در گوگل موثرند.

ربات گوگل

اگر محتوایی دارید که هنوز فرصت بهینه‌سازی آن دست نداده و به صورت پیشفرض آن را منتشر کرده‌اید، گوگل بر همین اساس صفحه را رتبه‌بندی می‌کند. پس پیشنهاد می‌کنیم تمام صفحات را بهینه‌سازی کرده و بعد آن را منتشر کنید.

خب؛ حالا از کجا بفهمیم که سایت ما در گوگل وجود دارد یا نه؟!

بیشتر بخوانید: بررسی لیست کامل الگوریتم های گوگل

آیا سایت شما در گوگل ثبت شده است؟

خوشبختانه فرآیند تشخیص ثبت‌نام وب‌سایت در گوگل بسیار ساده است و برای این کار کافی است تا عبارت “Site:Sitename.com” را در قسمت جستجوی گوگل تایپ کنید (به جای عبارت Sitename  باید نام وب‌سایت خود را وارد کنید).

اگر پس از نمایان شدن نتایج جستجو، نام سایت شما و صفحه‌های مختلف آن نمایش داده نشد، به این معناست که گوگل سایت مورد نظر شما را نمی‌شناسد و باید سایت خود را در گوگل ثبت‌نام کنید.

ایندکس شدن سایت

برای این کار نیاز به یک sitemap دارید. تجربه نشان داده پس از ثبت‌نام وب‌سایت در گوگل، چند ساعتی طول می‌کشد تا موتور جستجوی گوگل صفحات مختلف سایت شما را بررسی کرده و نتایج مناسب را با توجه به محتوایی که تولید کرده‌اید نمایش دهد.

الان دیگر باید برویم سروقت گوگل سرچ کنسول و ببینیم چطور باید سایتمان را از این طریق ثبت کنیم.

نحوه ورود به گوگل سرچ کنسول

اول از همه باید وارد پنل کاربری خود در گوگل سرچ کنسول شوید. برای ورود روی لینک گوگل سرچ کنسول کلیک کنید.

گوگل سرچ کنسول

در این صفحه روی Start now کلیک کنید.

با کلیک روی این گزینه وارد صفحه‌ای می‌شوید که دو راه پیش روی شما قرار می‌دهد. به تصویر زیر نگاه کنید:

روش های مختلف برای معرفی سایت در گوگل سرچ کنسول

از بخش Domain زمانی استفاده می‌شود که بخواهید دامنه و تمام ساب دامنه‌های آن را ثبت کنید. از بخش URL Prefix هم زمانی استفاده می‌شود که بخواهید ساب دامنه‌های خاص از یک دامنه را ثبت کنید.

روش‌های ثبت سایت در گوگل

ثبت سایت برای موتورهای جستجو با استفاده از ابزار گوگل سرچ کنسول دو راه دارد که در بخش قبلی اشاره کوتاهی به آن کردیم. در ادامه می‌خواهیم هرکدام از این راه‌ها را بررسی کنیم و روش ثبت دامنه و ساب دامنه‌ها در سرچ کنسول را به شما بگوییم.

1) تایید گوگل سرچ کنسول با استفاده از Domain یا TXT Record

TXT رکورد یک روش آسان و بهینه برای ثبت دامنه اصلی و تمام دامنه‌های زیر مجموعه سایت است. در واقع تایید مالکیت دامنه با DNS رکورد است و بعد از تایید تمام ساب دامین‌ها و دامنه‌های دیگر زیر مجموعه این دامنه، همگی ثبت خواهند شد.

برای استفاده از این روش، بعد از ورود به سرچ کنسول، ابتدا نام دامنه‌ای را که می‌خواهید تایید آن را در گوگل سرچ کنسول بگیرید، در کادر (موجود در تصویر قبلی) وارد کرده (www.sitename.com) و سپس روی Continue در پایین همین صفحه، کلیک کنید. کادری مانند تصویر زیر باز می‌شود.

در این کادر کد تاییدی که گوگل داده را کپی کنید.

DNS record

حالا باید وارد پنل کاربری سایت خود شوید. ما در اینجا روند کار در دایرکت ادمین را توضیح می‌دهم.

بعد از ورود به پنل دایرکت ادمین از بخش Account Manager روی DNS Manager کلیک کنید.

DNS Manager

با کلیک روی این بخش پنجره‌ای مثل تصویر زیر برای شما باز می‌شود. در این پنجره برای اضافه کردن آدرس دامنه جدید باید روی Add Record کلیک کنید.

Add Record

در پنجره‌ای که باز می شود، باید از قسمت Record Type حالت TXT را انتخاب کرده و در بخش Name نام دامنه را با یک نقطه در پایان آدرس وارد کنید.

حالا در کادر Value کد تاییدی که قبلا کپی کرده بودید را وارد کنید.

اضافه کردن سایت از طریق DNS record

در نهایت روی Add کلیک کنید.

کار تمام است. رکورد جدید ایجاد شد. البته ممکن است ثبت این رکورد در سرور کمی زمان‌بر باشد. بعد از ثبت رکورد وارد گوگل سرچ کنسول شده و بر روی لینک Verify کلیک کنید.

اگر تمام مراحل را به درستی انجام داده باشید، پیامی مشابه عکس زیر به نمایش در می‌آید 👇

اتمام کار اضافه کردن آدرس دامنه در گوگل سرچ کنسول

2) ثبت سایت در گوگل از طریق روش URL Prefix

وارد سایت گوگل سرچ کنسول شده و در پنجره سمت راست آدرس سایت خود را به صورت کامل وارد کنید. بعد از این کار روی Continue در پایین پنجره کلیک کرده و لحظاتی صبر کنید.

بعد از اینکه گوگل آدرس سایت را چک کرد، صفحه زیر به شما نمایش داده خواهد شد.

فایل html ایجاد شده گوگل

در این بخش گوگل یک فایل HTML در اختیار شما قرار داده که آسان‌ترین کار آپلود این فایل در پوشه Pubilc_html کنترل پنل سایت است. با کلیک روی فایل آن را دانلود کنید.

برای آپلود فایل هم، بعد از ورود به پنل دایرکت ادمین از قسمت System & File روی File Manager کلیک کنید.

فایل منیجر در دایرکت ادمین

در لیستی که ظاهر می‌شود، روی Public_html کلیک کرده و از منوی بالا روی آپلود فایل کلیک کنید.

آپلود فایل در دانلود منیجر

بعد از اینکه کار آپلود تمام شد، به صفحه سرچ کنسول گوگل بروید و گزینه Verify  را انتخاب کنید تا به گوگل ثابت شود که مالک این وب‌سایت هستید.

سایت در گوگل ثبت شد

با انجام مراحل بالا به سادگی سایت شما در گوگل ثبت می‌شود و به لطف سرویس‌های مختلفی که در اختیار شما قرار دارد، می‌توانید وب‌سایت‌تان را با توجه به معیارهای گوگل بهینه‌سازی کنید.

خب، بعد از ثبت سایت در گوگل، بد نیست، کمی هم درباره ثبت صفحات سایت‌تان در گوگل بدانید.

روش ثبت صفحه‌ جدید ‌سایت در گوگل

اگر وب‌سایت موردنظر شما پیش از این در گوگل ثبت‌نام شده باشد و حالا می‌خواهید صفحات جدیدی از سایت را به گوگل معرفی کنید، این روند به صورت طبیعی رخ می‌دهد.

اما اگر می‌خواهید سریع‌تر این کار را انجام دهید یا صفحه جدید در دیگر صفحات سایت لینک نشده، بهتر است برای فراخوانی خزنده‌ها (Crawlers)، از سایت‌مپ (Sitemap) استفاده کنید.

ثبت و معرفی نقشه سایت یا Sitemap در گوگل

اگر نقشه سایت ندارید، برای درست کردن آن می‌توانید از ابزاری که ما برای‌تان تهیه کرده‌ایم استفاده کرده و کارتان را راحت کنید. برای استفاده از این ابزار روی لینک ایجاد سایت مپ کلیک کنید.

سپس مراحل را مطابق تصویر انجام داده و تنظیمات خواسته شده را اعمال کنید.

ایجاد سایت مپ

در نهایت روی ایجاد سایت مپ در پایین کادر کلیک کنید.

سایت مپ ایجاد شده را دانلود کنید.

به پنل مدیریت هاست خود بروید و فایل مورد نظر را در پوشه Public_html هاست آپلود کنید (آپلود فایل را بالاتر گفتیم).

در داخل Google Search Console گزینه Sitemap را از منوی سمت چپ انتخاب کنید.

آدرس Sitemap.xml را در داخل قسمت Add a new sitemap وارد کرده و گزینه Submit را بزنید.

اضافه کردن سایت مپ جدید

چقدر طول می‌کشد گوگل صفحه را ایندکس کند؟

برای ایندکس شدن صفحه‌های وب‌سایت توسط گوگل عجله به خرج ندهید، چرا که این فرآیند بازه زمانی مشخصی ندارد. قبلا ممکن بود ایندکس شدن سایت بین یک تا چند هفته ‌طول بکشد، اما گوگل هم می‌داند شما عجله دارید و به همین خاطر این زمان را به تنها چند ساعت کاهش داده است.

یک راه حل خوب در اینجا به شما پیشنهاد می‌دهم تا ببینید کدام صفحات سایت شما در گوگل ثبت شده‌اند. وارد گوگل سرچ کنسول سایت خودتان شوید. شما از بخش Coverage می‌توانید ببینید که کدام صفحات سایت در گوگل ثبت شده‌اند.

این برگه کمک‌های زیادی به شما می‌کند. سعی کنید به صورت دوره‌ای آن را چک کنید.

همچنین بخش Coverage اطلاعات دیگری را هم به شما می‌دهد؛ مثل:

Valid به معنی صفحه‌هایی است که در گوگل ثبت شده‌اند.

Excluded صفحاتی هستند که توسط شما Noindex شده‌اند و گوگل آنها را در نتایج نشان نمی‌‌هد.

Error به این موضوع اشاره دارد که سایت شما برای جستجو مشکلاتی دارد. شما می‌توانید با مراجعه به این بخش، لیست Error ها را مشاهده کرده و اقدام به رفع هرکدام از آنها کنید.

از جمله خطاهایی که ممکن است به وجود بیاید، به خاطر تغییر مسیر بعضی از صفحات سایت است.

تحلیل آمارهای سایت در گوگل سرچ کنسول

نتیجه‌گیری

معرفی آدرس سایت به موتورهای جستجو قدم بزرگی برای رسیدن به اهداف شما است. در صورتی که سایت خود را از طریق سرچ کنسول گوگل ثبت نکنید، سایت شما در نتایج جستجوی کاربر دیده نخواهد شد و تمام زحمات شما پوچ می‌شوند.

پس بعد از اینکه سایت خود را ایجاد کردید، حتماً همان اول آن را در گوگل ثبت کنید.

درصورتی که سوالی داشتید می‌توانید در بخش کامنت‌ها از ما بپرسید تا بتوانیم به شما کمک کنیم. اگر این مقاله برای‌تان مفید بود، آن را برای دوستان خود نیز بفرستید.

سرچ کنسول گوگل یکی از مواردی هستش که نیازه تا به خوبی بتونید اون رو یاد بگیرید. برای آموزش سرچ کنسول یکی از مواردی می باشد که هنگام شر.ع کار با سرچ کنسول باید آن را مدنظر داشته باشید.

 

5/5 - (1 امتیاز)

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

ساخت Swap File در لینوکس

راهنمای ساخت و حذف Swap File در لینوکس

0
Swap File نجات‌دهنده آبروی RAM جلوی کاربر است؛ فایل سیستم کوچکی که هنگام کم آوردن حافظه RAM، وارد صحنه شده و مسئولیت ذخیره داده‌ها را…

نظرات کاربران

8 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • سلام.
    برای .ir مشکلی داره این سرچ کنسول ؟
    با خطای coudnt fitch روبرو میشم

    پاسخ
    • سمیرا سرباز
      26 بهمن 1399 07:59

      سلام، مشکلی با .ir نداره، میتونید ثبت کنید سایتمپ رو، اما گاهی این خطا رو میده.
      بهتره که با یه IP دیگه امتحان کنید. احتمالا مشکل حل بشه

      پاسخ
  • سلام
    من سایتم را در گوگل ثبت کردم 3 بار هم در نتایج گوگل بود وبعد دیگر در هیچ صفحه ای نمایش نداد مشکل کجاست؟

    پاسخ
    • سمیرا سرباز
      13 اسفند 1399 10:28

      سلام دوست عزیز
      میتونه دلایل مختلفی داشته باشه؛ یکیش اینکه ممکنه توسط گوگل جریمه شده باشین و مطالبتون از نتایج حذف شده باشه. اگر دوست داشتید آدرس صفحه و کلمه کلیدی که توش بالا بودین رو بگید که بیشتر بتونیم راهنمایی‌تون کنیم.

      پاسخ
      • الان فقط صفحه اصلی سایتم هست و صفحه های دیگر نیست بعدش هم جوری که تنظیم کرده ام نمایش داده بشه نمیشه
        (خدمتگزاران حضرت)

        پاسخ
        • سمیرا سرباز
          17 اسفند 1399 08:36

          سلام،
          ببینید اینا دیگه به سئوی سایت ربط داره. مثلاً شما یخواید صفحه نیمه شعبان تو گوگل بالا باشه؛ باید روی سئوی کلمه نیمه شعبان کار کنید.

          پاسخ
  • ممنونم بازم تلاش می کنم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست