الستیک سرچ یا Elasticsearch یک موتور تحلیل و جستجوی open source (متن باز)، بر مبنای معماری Rest و توزیع شده است که بر اساس تکنولوژی Apache Lucene ساخته شده. جالبه بدونید از سال 2010 که این محصول منتشر شده، به مشهورترین موتور جستجو تبدیل شده و در مواردی مثل تحلیل لاگ، جستجوی Full-text، هوش امنیتی، تحلیل تجاری و هوش عملیاتی بیشترین استفاده را بین رقبای خودش داشته.
Elasticsearch چطور کار می کنه؟
با استفاده از API و موتور جمع آوری داده یا ابزارهای تفسیر لاگ مثل logstash و Amazon kinesis Firehose می تونید اطلاعات را در قالب فایل های JSON به ElasticSearch ارسال کنید.
Elasticsearch بلافاصله فایل اصلی را ذخیره می کنه و به ایندکس کلاستر فایل، یک کلید قابل جستجو اضافه می کنه. حالا می تونید فایل رو با استفاده از API ای که برای Elasticsearch طراحی شده، جستجو و بازیابی کنید. علاوه بر این میتونید، از Kibana استفاده کنید.
Kibana یک ابزار تصویرسازی open source است که به همراه Elasticsearch اطلاعات شما رو تصویرسازی کرده و داشبورد های تعاملی می سازه.
آیا Elasticsearch رایگانه؟
بله، Elasticsearch نرم افزاری رایگان و open source است. Elastic search رو می تونید مستقیما در محل یا روی Amazon EC2 یا سرویس Amazon Elasticsearch اجرا کنید.
اگر اون رو در محل یا روی Amazon EC2 اجرا کنید، مسئولیت نصب Elasticsearch و دیگر نرم افزارهای جانبی مورد نیاز، آماده کردن زیرساخت و مدیریت کلاستر با شما خواهد بود.
اما از طرف دیگه، سرویس Amazon Elasticsearch، یک سرویس کاملا مدیریت شده است که اگر از اون استفاده کنید دیگه نیازی نیست نگران زمان مصرفی وظایف مدیریت کلاستر مثل فراهم کردن سخت افزار، بسته بندی نرم افزار، بازیابی سیستم بعد از هر بار شکست، پشتیبان گیری و مانیتورینگ باشید.
فوائد ElasticSearch چیه؟
صرف زمان کم از شروع کار تا رسیدن به نتیجه
جالبه بدونید ElasticSearch ،API های مبتنی بر REST ساده و یک رابط کاربری HTTP آسان ارائه می ده، همچنین از فایل های JSON که کاملا رایگان است، استفاده می کنه. این خصوصیات باعث می شه شروع کار با اون و ایجاد برنامه های کاربردی برای مقاصد مختلف بسیار سریع و ساده باشه.
کارایی بالا
توزیع شده بودن Elasticsearch باعث می شه حجم بالایی از داده ها رو به طور موازی پردازش کنه و سریعا بهترین جواب ها را برای جستجوی های شما پیداکنه.
Kibana ابزاری مشهور در زمینه تصویر سازی و گزارش دهی است که به صورت یکپارچه با Elasticsearch استفاده می شه.
Elasticsearch با Beats و Logstash هم یکپارچه است و این امکان رو به شما می ده تا به آسانی سورس کد های خود را تبدیل کرده و در کلاستر Elasticsearch خود بارگذاری کنید.
علاوه بر این سه مورد، می تونید، از پلاگین های متن باز Elasticsearch مثل مفسرهای زبان و پیشنهاد دهنده ها استفاده کنید تا کارایی برنامه های خودتون رو بالا ببرید.
عملیات تقریبا Real Time
عملیات Elasticsearch مثل خواندن یا نوشتن داده ها معمولا زیر یک ثانیه زمان میبره. چنین سرعت بالایی این امکان رو به شما میده تا از Elasticsearch در کارهای تقریبا بلادرنگ مثل نرم افزار های مانیتورینگ و تشخیص خطا استفاده کنید.
توسعه آسان برنامه
Elasticsearch از زبان های متنوعی از جمله جاوا، پایتون، PHP، جاوا اسکریپت، Node.js، Ruby و … پشتیبانی می کند.
پرکاربردترین موارد استفاده از Elasticsearch
علاوه بر جستجو، موارد استفاده از Elasticsearch به مرور زمان، همواره در حال رشد و تغییر بوده و هست. به 5 مورد مصرف Elasticsearch اشاره می کنیم:
لاگ گیری و تحلیل لاگ
برای افرادی که با Elasticsearch کار کردند، این کاربرد بسیار آشناست. ابزارهایی که به همراه Elasticsearch ارائه شده و با آن یکپارچه هستن، اون رو به یکی از ساده ترین روش های لاگ گیری scale تبدیل کردند.
بسیاری از افراد از همین امکان برای فعال کردن لاگ پروژه خود استفاده می کنند.Elasticsearch امکانات متنوعی از Beats گرفته تا Logstash و Ingest Node رو برای جمع آوری داده ها در هر جایی که هستن و ایندکس گذاری اونها در اختیار شما قرار می ده. ابزارهایی مثل Kibana به شما توانایی ایجاد داشبوردهای قدرتمند و تجزیه و تحلیل می دن، در حالی که Curator به شما اجازه می ده عملیات نگهداری رو روی حالت خودکار بگذارید.
جمع آوری و ترکیب داده های عمومی
Elastic Stack ابزارهای متعددی برای جمع آوری و ایندکس گذاری آسان داده های راه دور داره. همچنین، مثل بسیاری از روش های ذخیره سازی غیر رابطه ای که مبتنی بر ذخیره اسناده، نداشتن یک تم سختگیرانه باعث شده که Elasticsearch انعطاف پذیری لازم برای بارگزاری منابع مختلف داده، نگهداری اونها و قابل جستجو کردنشون رو داشته باشه.
جستجوی Fulltext
این کاربرد هم خیلی غیرمنتظره و دور از ذهن نبود، چون جستجوی Full Text یکی از اصلی ترین قابلیت های Elasticsearch است که ما هم اون رو در لیست پرکاربردترین ها ذکر می کنیم. جالب اینجاست که مشتریانی که ازین قابلیت استفاده می کنند نتایج خیلی بهتری نسبت به روش های جستجوی قدیمی و تجارت الکترونیک گرفتند.
در زمینه تشخیص Fraud، امنیت تا همکاری و حتی فراتر ازون، مشتریان ما ثابت کردن که قابلیت های جستجو با Elasticsearch قدرتمند و انعطاف پذیره و شامل ابزارهای بسیاریست که جستجو رو آسونتر می کنه.
Elasticsearch کوئری DSL خودش رو داره. همچنین از قابلیت تصحیح خودکار متن برخورداره؛ مثلا اگر در متن اشتباه تایپی داشته باشید، می نویسه: آیا منظور شما “حدس صحیح خودش” است؟
معیارها و داده های برنامه
Elasticsearch روی داده های سری زمانی مانند معیارها و رویدادهای برنامه هم بسیار عالی عمل می کنه. این هم حیطه ی دیگه ایه که اکوسیستم بزرگ Beats به شما اجازه می ده تا به راحتی داده ها رو برای جستجوهای مشترک جمع آوری کنید. از هر فن آوری که استفاده می کنید، به احتمال بسیار زیاد Elasticsearch، کامپوننتی برای جستجوی معیارها و رخدادهای اون داره. حتی اگر چنین کامپوننتی نداشته باشه، اضافه کردن اون کاری نداره.
داده های تصویر سازی
Kibana با داشتن صدها امکان ترسیم چارت، سرویس tile برای اطلاعات جغرافیایی، TimeLion برای داده های سری زمانی، عملا یک ابزار تصویر سازی خارق العاده قدرتمند و در عین حال ساده برای استفادست. برای هر کدوم از مواردی که گفتم، چندین کامپوننت تصویری در Kibana وجود داره. اگر با ابزارهای مختلف دسترسی به اطلاعات کار کرده باشید، خواهید دید که Elasticsearch + Kibana به ابزار مورد علاقه شما برای تصویر سازی داده ها تبدیل خواهد شد.
نتیجه گیری
هر چند مواردی که با هم بررسی کردیم همه کاربردهای ElasticSearch نیست اما پر استفاده ترین اونهاست.
Elasticsearch و بقیه ابزار های Elastic Stack ثابت کردن که بسیار متنوعا و همونطور که در بالا دیدید، روش های متعددی برای ادغام Elasticsearch با آنچه هم اکنون انجام می دید وجود داره، بنابراین نتیجه بیشتری به شما میده.
این برای من جذابترین بخش Elasticsearch است، چون به جای اضافه کردن یک پایگاه داده دیگه برای ذخیره اطلاعات، توانایی ارتقاء فناوری هایی که هم اکنون در حال استفاده از آن هستید رو فراهم می کنه.
کمابیش برگرفته از [objectrocket.com]
اگر از خوندن این مطلب درباره الستیک سرچ لذت بردید پیشنهاد میکنیم این مقاله رو هم بخونید: اطلاعات جالب درباره داکر – کوبرنتیز چیست؟