میخواهید بدانید چه کسانی وارد داشبورد سایت وردپرسیتان شدهاند؟ اگر سایتی دارید که افراد گوناگون بهمنظورهای مختلف، دارای دسترسی به داشبورد وردپرستان هستند، نیاز به رصد کردن فعالیتها را احساس خواهید کرد.
با رصد کردن فعالیتهای سایت، میتوانید اقدامات مخرب را خیلی راحت تشخیص دهید و بهموقع برای رفع مشکل اقدام کنید.
در این مقاله میخواهیم چگونگی انجام این کار را به شما آموزش دهیم. اصلاً کار سختی نیست. دو افزونه هستند که در این زمینه عمل میکنند و قرار است طرز استفاده از آنها را آموزش دهیم.
نکته مهم: در این متن هرجا از کلمه کاربر استفاده کردیم، منظور آنهایی هستند که بهعنوان author یا هر عنوان دیگری، امکان دسترسی به داشبورد وردپرس را دارند.
حالا بیایید با این پلاگینهای بهدردبخور آشنا شویم.
افزونههایی که فعالیت کاربران در وردپرس را رصد میکنند
متاسفانه وردپرس بهصورت پیشفرض، امکان بررسی فعالیت کاربران مختلف را در اختیار مدیر نمیگذارد! به همین خاطر، اگر میخواهید ببینید کدام کاربر دارای دسترسی، در چه زمانی وارد شده و چه فعالیتی انجام داده است، باید از افزونههایی که به این منظور طراحی شدهاند استفاده کنید.
اگر احیاناً دوست دارید بیشتر راجع به افزونههای وردپرس بدانید، مقاله افزونه وردپرس چیست را بخوانید.
به این نوع افزونهها، audit log میگویند و در ادامه 2تا از آنها را به شما معرفی میکنیم:
Simple History
این افزونه رایگان است و وظیفه مانیتور کردن فعالیتهای کاربران سایت را دارد؛ اما خب Simple History قابلیتهای زیادی ندارد! تنها اگر سایت کوچک و جمعوجوری دارید، استفاده از این افزونه کارتان را راه میاندازد ، اما خیلی مناسب سایتهای بزرگ و پر از کاربر (author) نیست.
برای استفاده از این افزونه، باید پس از نصب آن، به داشبورد وردپرس بروید و روی Simple History کلیک کنید. تصویر زیر را که از سایت منبع، یعنی wpbeginner برداشتهایم، ببینید:
همانطور که میبینید، فیلد اول یعنی Dates، بهطور پیشفرض 30 روز را نشان میدهد؛ یعنی جستوجو در این بازه زمانی انجام میشود. میتوانید آن را به میزان مورد نظر خود (تا 60 روز) تغییر دهید.
همچنین در تصویر بالا، فلش قرمز رنگی به گزینه Show Search Options اشاره میکند. اگر دنبال رویداد مشخصی میگردید، کلیک روی این گزینه، فیلدهای بیشتری را باز میکند. میتوانید فقط یکی از آنها را پر کنید یا بهصورت همزمان از آنها استفاده کنید و دقیقتر دنبال رویداد مدنظرتان بگردید.
در نهایت بعد از اینکه فیلدهای مدنظرتان را پُر کردید، روی Search events که با فلش قرمز در تصویر بالا مشخص شده کلیک کنید.
Simple History بهصورت پیشفرض، امکان رصد اطلاعات زیر را در اختیار صاحب سایت قرار میدهد:
- ورود و خروج هر کاربر
- استفاده از پسورد اشتباه توسط یک کاربر
- ویرایش یک صفحه یا یک پست
- بارگذاری متن، تصویر، صوت و ویدیو
- نصب یا بهروزرسانی افزونهها
- تغییرات پروفایل یک کاربر
و …
بنابراین اگر سایت کوچکی دارید که نویسندگان کمی به داشبور وردپرسش دسترسی دارند، همین افزونه Simple History جوابگوی نیازتان خواهد بود.
اما تکلیف سایتهای بزرگتر و شلوغتر چیست؟! آنها باید از افزونه دوم استفاده کنند.
WordPress Activity Log
بر خلاف افزونه قبلی یعنی Simple History، این پلاگین پُر است از قابلیتهای مختلف! WP Activity Log، اطلاعات را با جزئیات و بهصورت لحظهای در اختیار صاحب سایت میگذارد. این افزونه کمک میکند تا ریزترین تغییرات را هم متوجه شوید. حتی امکان اینکه برخی از تغییرات مشخصشده توسط ایمیل و SMS در اختیارتان قرار بگیرند هم وجود دارد.
نکته: WP Activity Log هم بهصورت رایگان و هم بهصورت پولی در اختیار صاحبان سایتها قرار میگیرد. نیازی به گفتن نیست که نسخه پولی امکانات بیشتری ارائه میکند.
بعد از نصب این پلاگین، در منوی وردپرستان روی آن کلیک کنید و سپس وارد بخش Log Viewer شوید. درست مثل تصویر زیر:
در این بخش میتوانید ریز فعالیت هر کاربر را مشاهده کنید.
همچنین در Log Viewer میتوانید تمام رویدادهای سایتتان را بههمراه جزئیات ببینید. جزئیاتی مثل تاریخ رویداد، کاربری که در رویداد دخیل بوده است، آدرس آیپی کاربران و البته پیام و هدف کلی از اجرای Event یا همان رویداد.
اگر میخواهید رویداد یا رویدادهایی مشخص را پیگیری کنید، باید روی WP Activity Log در داشبورد وردپرستان کلیک کنید و سپس به بخش دوم یعنی Enable/Disable Events بروید.
در تصویر بالا، قسمت Log Level با فلش قرمز نشان داده شده است. میتوانید از 3 گزینه برای این بخش استفاده کنید:
- Basic
- Geek
- Costum
بسته به انتخابی که میکنید، رویدادهای متفاوتی را در این صفحه مشاهده خواهید کرد. همراه با اطلاعات مربوط به هر رویداد.
برای فعال یا غیرفعال کرد هر Event، فقط کافی است مربع کنار آن را تیک بزنید (یا تیکش را بردارید). وارد هرکدام از تبهای بالای این بخش که بشوید، سازوکار همین است. تبهایی مثل Content & Comments, WordPress Install و ….
خب این آموزش چگونگی رصد کردن رویدادهای مختلف بود؛ اما اگر بخواهید فعالیتهای یک یا چند کاربر را زیر نظر داشته باشید، باید پس از کلیک روی افزونه در منوی وردپرس، وارد بخش Logged In Users شوید. بخش سوم.
در این بخش، تمام کاربرانی که به داشبورد وردپرس لاگین کردهاند را خواهید دید. میتوانید تمام فعالیتهای یک کاربر را ببینید. حتی میتوانید کاربری را از داشبورد بیرون کنید. فقط کافی است روی Terminate Session کلیک کنید.
همچنین با استفاده از WP Activity Log، میتوانید گزارشی از فعالیتهای سایت در زمینههایی که خودتان تعیین میکنید داشته باشید. برای انجام این کار، باید پس از کلیک روی گزینه این پلاگین در منوی وردپرس، وارد قسمت Reports شوید.
حرف آخر
وردپرس هیچگونه اطلاعاتی در رابطه با فعالیت کاربران دارای دسترسی به داشبورد، به صاحب سایت ارائه نمیکند؛ اما 2 افزونه Simple History و WordPress Activity Log این کار را انجام میدهند.
همانطور که در مقاله هم گفتیم، اولی بیشتر به درد سایتهای کوچک میخورد و سایتهای بزرگتر با کاربران بیشتر، بهتر است از دومی استفاده کنند.
اگر سوال یا نظری در رابطه با این موضوع (اینکه چه کسی به وردپرس لاگین کرده است) دارید، حتماً در قسمت کامنتها مطرح کنید تا متخصصانمان در اولین فرصت پاسختان را بدهند.
2 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
افزونه ی Word Fence Security هم این امکان رو در اختیار قرار می دهد .
ممنون از اینکه دیدگاهتون به اشتراک گذاشتید