آموزش 10 دقیقه‌ای ساخت سایت رایگان در گوگل

دسته بندی: آموزش, سیستم‌های مدیریت محتوا
آموزش ساخت سایت با سرویس google sites

گوگل تا دلتان بخواهد ابزارهای کاربردی دارد! از موتور جستجو گرفته، تااا ابزارهای ساخت سایت و حتی ابزارهای تحلیل و تبلیغ آن! ابزاری که امروز می‌خواهیم درباره‌اش صحبت کنیم، سایت‌ساز گوگل یا همان سرویس Google Sites است.

با سرویس گوگل، همه می‌توانند به‌صورت رایگان و خیلی راحت، یک وب‌سایت ساده ایجاد کنند. ما آموزش این کار را در این مقاله آورده‌ایم. اما قبل از آن، بهتر است نکات مهمی را درباره مزایا و معایب سایت‌ساز گوگل بدانید.

معایب ساخت سایت با گوگل چیست؟

رایگان بودن این سرویس، همه را وسوسه می‌کند؛ اما اگر می‌خواهید یک سایت فروشگاهی داشته باشید و سایت را به درگاه پرداخت متصل کنید، ساخت سایت در گوگل را به دلایل زیر پیشنهاد نمی‌کنیم: 👇

  • این سرویس امکانات کمی را در اختیار شما قرار می‌دهد
  • فونت‌های محدودی دارد و برای ساخت سایت فارسی مناسب نیست
  • المان‌ها و بخش‌های بسیار کمی برای طراحی صفحات دارد
  • امکان ثبت‌نام کاربران در سایت، امکان آپلود فایل و ساخت وبلاگ در آن وجود ندارد

همان‌طور که می‌بینید، سایت ساختن با گوگل، محدودیت‌های زیادی دارد و اصلاً به درد کسانی که می‌خواند در آینده کسب‌وکار یا وب‌سایت‌شان را گسترش دهند، نمی‌خورد. ولی خب در این بین مزایایی هم وجود دارد!

مزایای ساخت سایت با گوگل چیست؟

در واقع، پررنگ‌ترین مزیتی که سایت‌ساز گوگل دارد، این است که نیاز به هیچ هزینه‌ای ندارد. همچنین حتی اگر اطلاعاتی راجع به زبان‌های برنامه‌نویسی ندارید جای نگرانی نیست؛ چون برای استفاده از سایت‌ساز نیازی به دانستن برنامه‌نویسی نیست.

غیر از این موارد، نیاز به خرید هاست هم ندارید؛ چون سایت توسط گوگل میزبانی می‌شود.

ساختن سایت با گوگل به چه کسانی توصیه می‌شود؟

همانطور که بالاتر هم گفتیم، سایتی که با گوگل ساخته شود، اصلاً و ابداً برای کسب‌وکارهای در حال رشد و پویا مناسب نیست. ولی …

کسانی که صرفا می‌خواهند محصولات و خدمات خود را معرفی کنند، با این امکانات حداقلی و بدون هزینه می‌توانند سایت بسازند. البته نباید فراموش کنید که سایت‌سازهای خوب ایرانی هم وجود دارند که همین خدمات را ارائه می‌دهند (برخی رایگان و برخی هم با هزینه ناچیز) و برای کاربران ایرانی بسیار مناسب‌تر هستند. یکی از این سرویس‌های ایرانی، سایت‌ساز ایران‌سرور است.

در همین راستا، اگر دنبال راه‌حل جایگزین هستید و می‌خواهید با اطلاعات بیشتری نسبت به ساختن سایت اقدام کنید، حتماً 2 مقاله زیر را بخوانید:

بعد از تمام این صحبت‌ها، اگر می‌خواهید ساخت سایت با گوگل را شروع کنید با ما همراه باشید.

آموزش ساخت سایت در گوگل

عدداول مطمئن شوید که در اکانت گوگل‌تان (همان اکانتی که برای جیمیل ساخته‌اید) وارد شده‌اید و بعد به صفحه اصلی سایت‌ساز گوگل بروید.

عددحالا از بخش Start a new site یکی از قالب‌ها را به دلخواه‌تان انتخاب کنید. با کلیک کردن روی Template Gallery هم می‌توانید گزینه‌های بیشتری را ببینید.

نکته: بعداً می‌توانید از سربرگ Themes، قالب‌تان را تغییر دهید.

انتخاب قالب

عدد الان نوبت اسم است. در گوشه سمت چپ و بالای صفحه، اسم سایت خود را وارد کنید.

اضافه کردن اسم سایت

برای ایجاد صفحه تنها کافی است بر روی page کلیک کنید و سپس + را بزنید.

توجه: مهم‌ترین صفحه برای شما، صفحه اصلی یا Home Page است. پس اول آن را طراحی کنید و بعد به سراغ ایجاد صفحات دیگری مثل تماس با ما یا درباره ما بروید.

اضافه کردن صفحه در گوگل سایت

این کار را باید برای تمام صفحات مورد نظر انجام دهید. بعد از این مرحله می‌توانید نام و قالب را انتخاب کرده یا از قالب پیش فرض استفاده نمایید.

عدددر زمان ایجاد صفحات، عناوین و متن اصلی را در بخش Click to edit text اضافه کنید و روی + کلیک کنید. با این کار منویی ظاهر می‌شود که امکان بارگذاری تصویر را به شما می‌دهد.

گام بعدی درج محتوا در سایت است.

برای اضافه کردن محتوا گزینه‌های مختلفی همچون محتوای متنی، تصویر و …. دارید. می‌توانید با کشیدن و رها کردن، آن را در سایت جا به جا کنید. تصویر زیر را ببینید، تا کاملاً متوجه منظورم شوید.

اضافه کردن محتوا به گوگل سایت

همانطور که می‌بینید ابتدا باید روی Insert کلیک کنید و بعد از جعبه ابزاری که می‌بینید استفاده کنید. مثلاً برای اضافه کردن باید روی Text Box برای اضافه کردن تصویر روی Images کلیک کنید.

بخش Embed برای اضافه کردن کد و Drive هم برای آپلود فایل است. ما با همین امکانات، موفق به ساختن صفحۀ زیر شدیم:

نکته: شما در گوگل درایو مستقیماً نمی‌توانید فایل آپلود کنید و نیاز است که اول آن را در گوگل درایو آپلود کرده و بعد در سایت قرار دهید.

بعد ایجاد صفحات و اعمال محتوای دلخواه‌تان در سایت، اگر می‌خواهید پیش‌نمایش سایت را ببینید، روی Preview کلیک کنید.

پیش نمایش سایت

در صفحۀ پیش نمایش، در قسمت سمت راست و پایین صفحه، چندتا گزینه وجود دارد که پیش‌نمایش در موبایل، تبلت و سیستم‌های دیگر را نیز نشان می‌دهد.

گزینه های پیش نمایش سایت

عدد 8 در نهایت برای انتشار و در دسترس قرار گرفتن سایت‌تان، روی Publish کلیک کنید.

انتشار سایت

بعد از اینکه Publish را زدید، کادری مثل عکس زیر برای‌تان باز می‌شود که غول آخر است! در این کادر باید یک نام برای آدرس (URL) سایت اضافه کنید. بعد از اینکه نام مورد نظرتان را اضافه کردید، آدرس سایت‌تان به شکل https://sites.google.com/view/something برای کاربران قابل دسترسی خواهد بود. (برای اینکه دامنه دیگری مثل example.com داشته باشید بخش بعدی را بخوانید.)

پابلیش کردن گوگل سایت

با کلیک کردن روی گزینه 2 به گوگل می‌گویید که سایت شما را پیمایش و در موتور جستجو رتبه‌بندی کند. در آخر دوباره Publish را بزنید (3).

نحوه اتصال دامنه به Google Sites

برای اینکه آدرس سایت‌تان از حالت https://sites.google.com/view/something دربیاید و به https://something.com تبدیل شود، باید دامنه‌ای که قبلاً خریداری کرده‌اید را به آن متصل کنید.

همین حالا، دامنه خود را با تضمین کمترین قیمت در ایران، ثبت کنید.

خرید دامنه        پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱

برای این کار یا باید موقع Publish روی MANAGE کلیک کنید، یا …

اتصال دامنه به google sites

روی علامت چرخ‌دنده در منوی بالای صفحه کلیک کنید و در پنجرۀ بازشده به بخش Custom domains بروید و روی Start setup کلیک کنید.

custom domains

حالا نام دامنه را وارد کرده و برای اینکه ثابت کنید صاحب این دامنه هستید، روی لینک آبی رنگ Verify your ownership کلیک کنید.

Verify your ownership

حالا برای شما یک صفحه باز می‌شود. با کلیک روی منوی کشویی، لیستی از رجیسترارهای دامنه را می‌بینید. اگر رجیسترار را پیدا کردید روی آن کلیک کنید، اگر هم نه، Others را انتخاب کنید.

اتصال دامنه به گوگل سایت

تصویر زیر را ببینید، شما با استفاده از رکورد TXT می‌توانید مالکیت دامنه‌تان را اثبات کنید.

txt record

آموزش کامل این کار را می‌توانید در مقالۀ زیر بخوانید.

بعد از اینکه TXT Record را اضافه کردید Verify را بزنید.

برای تکمیل کار دوباره به بخش تنظیمات بروید، روی MANAGE کلیک و دامنه‌تان را Assign کنید.

جمع‌بندی

این هم از آموزش ساخت سایت رایگان با گوگل. برای اینکه با تکام امکانات این سایت‌ساز آشنا شوید، لازم است که مدتی با ابزارهای مختلف آن کار کنید. باز هم توصیه می‌کنیم که برای داشتن یک سایت استاندارد به زبان فارسی، بهتر است از جایگزین‌های ایرانی مثل سایت‌ساز ایران‌سرور استفاده کنید.
چنانچه در این باره سوالی داشتید، در بخش نظرات مطرح کنید.
5/5 - (1 امتیاز)

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

ساخت ماینکرافت روی VPS

راهنمای جامع ساخت ماینکرفت روی VPS

0
ماینکرفت یکی از بازی‌های محبوب در میان گیمرها است. برای اینکه بتوانید این بازی را به صورت چندکاربره انجام دهید، نیاز دارید تا برای آن…

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست