ترافیک نیم بها از اعلام تا اجرا
از ابتدای سال جاری، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی قوانین جدیدی در مورد اینترنت غیرحجمی و هزینه نیمه بها ترافیک سایتهای ایرانی وضع کرد.
بعد از آن اپراتورهای مخابراتی و اینترنتی لیست 500 سایت پرمخاطب که در ایران میزبانی می شود را منتشر نمودند و اعلام کردند تعرفه ترافیک مصرفی مشترک هنگام بازدید ازاین سایت ها بصورت نیمه محاسبه می گردد.
برای مثال اگر بازدید کننده از یک سایت ایرانی 2 گیگ دانلود داشته باشد؛ هزینه یک گیگ از کاربر کسر شود.
شیوه اجرای این طرح با اعتراض بسیاری از کاربران اینترنتی مواجه شد؛ سوالاتی که در این زمینه از سمت کاربران مطرح بود به شرح زیر بود:
1-ملاک انتخاب این 500 سایت چه بوده است؟
2-چرا بقیه سایت هایی که در سرورهای ایرانی میزبانی می شود، ازین طرح بهره مند نشوند؟
بعد از ادامه دار شدن دامنه اعتراضات، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه مراسم بزرگداشت روز ملی فناوری فضایی که چهاردهم بهمن برگزار شد، در جمع خبرنگاران از اعمال تعرفه نیمه بها برای تمامی سایتهای داخلی خبر داد.
ایشان همچنین اعلام کردند که مدیران سایتهایی که سایت آنها در دیتاسنترهای داخلی میزبانی می شود، میتوانند آی پی سرور میزبان را در سایتی که برای این کار تهیه شده وارد کنند و اگر تشخیص داده شد سایت آنها در ایران میزبانی می شود از ترافیک نیمه بها بهره مند شوند.
کلیه مدیران سایت هایی که هاست آنها در ایران میزبانی می شود، میتوانند با استفاده از ورود به سامانه ثبت دامنه های اینترنتی با میزبانی داخلی ، دامنه و آی پی سرور خود را ثبت کنند تا کاربران آنها بتوانند از خدمات ترافیک با هزینه نیم بها استفاده کنند.
اهمیت ترافیک برای بازدید کنندگان
فرض کنید کاربری در مورد موضوعی در گوگل جستجو می کند و در نتیجه وارد یک وبسایت می شود؛ در نگاه اول تشخیص اینکه این سایت در ایران میزبانی می شود یا نه برای کاربر معمولی چگونه ممکن است؟
در نگاه دوم، در صورتیکه کاربر متوجه این موضوع شود که این سایت در خارج میزبانی می شود، آیا از مطالعه یا بازدید این سایت خود داری می کند؟
دغدغه های وبمستران در مورد این طرح
بعد از اعلام این طرح ممکن است برای برخی وبمستر ها، چالش ایران یا خارج بوجود بیاید و به فکر این باشند که سایت خود را به ایران منتقل کنند.
با توجه به توضیحاتی که در مورد اهمیت ترافیک برای بازدیدکننده ها اشاره شد، نتیجه می گیریم برای سایت های فروشگاهی، شخصی یا شرکتی، ایران یا خارج بودن هاست اهمیتی ندارد .
ولی در ذهن بازدیدکننده ها هنگامی که می خواهند از سایتی فایل حجیم دانلود کنند، این طرح تاثیرگذار است و سایت های دانلود می توانند با استفاده از این طرح به تشویق کاربران و افزایش بازدید سایت خود استفاده کنند.
با همه مزایایی که برای بازدید کننده های سایت ها این طرح دارد ولی شایان به ذکر است، در سرورهای ایران هنوز چالش های زیر وجود دارد که کسب و کارهای میزبانی در سرور ایران را گاها با تهدید مواجه می کند:
چالش اول برای وبمستران در سرورهای ایران بحث حملات DDOS می باشد که ناچارا وبمسترها را به استفاده از سرویس هایی نظیر کلودفلر وادار می کند و در نتیجه نمی توانند ازین طرح استفاده کنند.
چالش دوم وبمسترها با سرویس های ایران ، گرانی قیمت ها نسبت به خارج می باشد.
هزینه یک سرور اختصاصی در ایران نسبت به خارج، بدلیل هزینه های بالای دیتاسنتر های داخلی حدودا 3برابر بیشتر می باشد.
و در مجموع برای وب مستران و مالکین استارت آپ ها این طرح و سرویسهای داخل از نظر مبلغ در تناسب با سرویس خارج گرانتر می باشد و صرفه ی اقتصادی ندارد.
چالش سوم :بحث زیر ساخت های ارتباطی در ایران می باشد که هنوز به پایداری سرورهای خارج نرسیده اند.
امیدواریم برای این چالش ها نیز از سمت وزارت ارتباطات تمهیدات لازم سنجیده شود.
ایران سرور چه کمکی به وبمستران می کند؟
ایران سرور به عنوان یکی از 5 شرکت برتر ارائه خدمات میزبانی در ایران، همیشه آماده ارائه بهترین راهکارها برای کسب و کارهای مختلف و شرایط مختلف را دارد.
در صورتیکه تشخیص شما استفاده از سرورهای ایران برای تشویق کاربران در جهت افزایش بازدید سایت می باشد، می توانید از سرویس های زیر که در بهترین دیتاسنترهای ایران ارائه می شود، برای میزبانی سایت های خود استفاده کنید:
هاست ایران – سرور مجازی ایران –سرور اختصاصی ایران
ما در ایران سرور همواره برای هر شرایطی بهترین نسخه را برای عالی بودن کسب و کار شما در نظر می گیریم و دلسوزانه در کنار کسب و کار شما خواهیم بود.
1 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
عنوان شدن این چالش های پیش روی وبمسترها طرح ترافیک نیم بها رو روشن تر کرد!
باسپاس