این مقاله راجع به نرمافزار WHM است و بدون هیچ مقدمهای سراغ اصل مطلب میرویم؛ اما قبل از آن، بگذارید خیلی کوتاه در مورد چیستی WHM بگوییم.
WHM چیست؟
این عبارت مخفف Web Hosting Manager است. در واقع WHM، امکان مدیریت همزمان چندین سایت مجهز به کنترل پنل cPanel را در اختیار کاربر قرار میدهد.
ناگفته نماند که تمام این وبسایتها باید از یک سرور یا هاست مشترک استفاده کنند. ویژگیای که WHM را منحصربهفرد میکند، امکان فروش فضای هاستینگ به کاربران دیگر است.
شاید سروری که تهیه کردهاید، امکاناتی بیش از نیازتان را ارائه دهد. پهنای باند زیاد، فضای زیاد و …. . با استفاده از WHM میتوانید سرورتان را به هاستهای مختلف تقسیم کنید و هر هاست را به یک کاربر بفروشید.
بیایید برخی دلایلی که استفاده از این ابزار را توجیه میکنند را با هم مرور کنیم.
چرا از WHM استفاده کنیم؟
بالاتر هم گفتیم، WHM ابزاری است که با کمک آن، مدیریت چند وبسایت بهصورت همزمان ممکن میشود. علاوه بر آن، میتواند ابزاری باشد برای تقسیم فضای سرور هاست و فروش آن به کاربران دیگر! این کار با ساخت هاستهای جداگانه برای هر وبسایت انجام میشود.
مقاله cPanel چیست را بخوانید تا بیشتر با آن آشنا شوید.
مواردی که در ادامه میبینید، دلایلی هستند که استفاده از این ابزار را توجیه میکنند:
- اگر یکی از سایتهای موجود روی هاست هک شوند، از آنجایی که cPanel هر سایت با دیگری متفاوت است، احتمال آسیب دیدن سایتها کاهش بسیاری پیدا میکند. در نتیجه امنیت افزایش مییابد.
- بههیچعنوان نمیتوان فهمید که اکانتهای مختلف روی cPanelهای جداگانه، به یک اکانت WHM متصل هستند. به همین خاطر میتوان گفت حریم خصوصی در نهایت امنیت قرار دارد.
- تهیه گواهیهای تائید اعتبار مثل SSL، با کمک WHM به راحتی انجام میشود. در واقع این ابزار کمک میکند کلی پول و زمان ذخیره کنید و البته که از استرسهای احتمالی هم جلوگیری میکند. بهمنظور گرفتن SSL برای سایتهای موجود روی یک هاست، باید اکانت Reseller (همان اکانتی که میتواند فضای هاستش را به دیگران بفروشد) داشته باشید.
- با استفاده از WHM میتوانید میزان پهنای باند و فضایی که در اختیار هر سایت قرار دارد را کنترل و محدود کنید . به این ترتیب سایتهای کوچک نیازی به پرداخت هزینه اضافه ندارند. از طرف دیگر سایتهایی که در حال گسترش و بزرگ شدن هستند، با مشکلاتی مانند کمبود پهنای باند و از دسترس خارج شدن مواجه نمیشوند.
- مدیریت چندین دامنه مختلف روی یک cPanel تجربه خوشایندی نیست! البته cPanel این قابلیت را دارد، اما اگر با استفاده از WHM، برای هر دامنه سیپنلی جدا درست کنید راحتتر هستید.
حالا که مطمئن شدید استفاده از Web Hosting Manager یا همان WHM برایتان مفید است، وقت آشنا شدن با امکانات و قابلیتهای آن فرارسیده است.
بیشتر بخوانید: بررسی بهترین افزونه بکاپ گیری وردپرس به همراه لینک دانلود
12 قابلیت کلیدی WHM
در این قسمت علاوه بر معرفی قابلیتهای مختلف این ابزار، نوعی از آموزش WHM را هم داریم؛ یعنی در هر قسمت آموزش استفاده از آن قابلیت را هم خواهیم داشت.
1- حذف، ساخت و تعلیق اکانت
بارها در همین مقاله گفتیم که در WHM میتوانید چندین cPanel بسازید. برای این کار باید وارد قسمت Account Functions شوید و تمام اطلاعات لازم را در بخشهای مربوطه وارد کنید. در انتها روی گزینه Create کلیک کنید.
در ضمن اگر قصد حذف یا تعلیق اکانتی را داشته باشید، میتوانید با ورود به بخش List Accounts این کار را انجام دهید.
مطلب مرتبط: برای آموزش نصب سی پنل روی سرور مجازی به این مقاله مراجعه کنید.
2- رصد و مانیتورینگ سرورها
یکی دیگر از قابلیتهای جذاب WHM، امکان زیر نظر داشتن تمام فعالیتهای سرور است. یکی از بخشهای این قسمت، Process Manager نام دارد که وظیفه ثبت فرایندهای در حال اجرا را دارد.
بخش بعدی Service Manager نام دارد که با کمک آن میتوانید خدمات مربوط به سرور را مدیریت کنید.
بخش آخر که اهمیت بالایی هم دارد، Current Disk Space است. این بخش اطلاعات لازم راجع به ظرفیت سرور را در اختیار کاربر قرار میدهد.
3- تنظیم پکیجهای مختلف هاستینگ جهت فروش
دارنده WHM، این امکان را دارد که ظرفیت هاست را هرطور که میخواهد تقسیم کند. بنابراین اگر قصد فروش بخشی از سرور هاست را داشته باشد، میتواند پکیجهای مختلف با امکانات و قیمتهای متفاوت ارائه کند تا نیاز طیف گستردهتری از وبسایتها را برآورده کند.
4- امکان انتقال فایل بین سرورها
اگر فردی سراغ شما – بهعنوان ارائهکننده پکیج هاست – بیاید که قبلاً سایتش را روی سروری دیگر بنا کرده، تکلیف چیست؟ WHM امکان انتقال فایل از سروری دیگر به سرور مقصد – سرور هاست شما – را فراهم میکند.
5- شخصیسازی برای برندسازی
شاید دوست داشته باشید سرورتان منحصربهفرد باشد؛ یعنی حتی اگر بخشی از آن را به کاربر دیگری فروختید، باز هم برندتان نمایان باشد. یکی دیگر از امکاناتی که WHM در اختیار کابرانش قرار میدهد، امکان شخصیسازی است.
میتوانید Logo خود را داشته باشید و از تِم اختصاصی سیپنل خودتان استفاده کنید. این تغییرات در تب cPanel و قسمت Customization انجام میشود.
6- مدیریت تامینکنندههای بازار
با کمک این قابلیت میتوانید محصولاتی که احتمالاً موردنیاز مشتریانتان هستند را به آنها معرفی کنید. برای مثال قرارداد فروش یک گواهی SSL با اعتبار چند سال یا امکان ارتقاء پکیج هاست!
7- مدیریت گواهیهای SSL
اگر هدفتان از تهیه WHM، تقسیم فضای سرور هاست و فروش آن به دیگران است، حتماً باید یک نکته را در نظر بگیرید. کاربری که به شما مراجعه میکند، توقع دارد تمام نیازهایش برطرف شود . یکی از مهمترین این نیازها، گواهی SSL است.
در تب SSL/TLS میتوانید این قابلیت را فعال و مدیریت کنید.
8- cPHulk برای امنیت بیشتر
قابلیتی با نام cPHulk در WHM وجود دارد که با فعال کردن آن، تمام دامنهها در برابر حملات بروت فورس ایمن میشوند.
9- گرفتن بکآپ و بازگردانی اطلاعات
ابزار WHM این قابلیت را در اختیار کاربر قرار میدهد که پروسه بکآپگیری را بهصورت خودکار انجام دهند. برای فعالسازی این قابلیت، فقط کافی است وارد تَب Backup شوید و سپس دادهها روی یک فضای ابری مثل Google Drive آپلود میشوند.
10- ارائه CMS دلخواه به مشتریان
دست دیگر کاربران را در انتخاب CMS دلخواهشان باز بگذارید. برای انجام این کار، در محیط WHM وارد قسمت Manage cPAddons Site Software شوید و این قابلیت را فعال کنید.
11- Tweaking
این بخش مختص مسائلی است که در مورد سرور هستند. قابلیتهای زیادی در این بخش وجود دارند. مثل محافظت در برابر اسپم، اخطارهای نوتیفیکیشن و ….
12- پلاگینهای cPanel
پلاگینهای زیادی هستند که با cPanel سازگاری دارند. اگر فکر میکنید برخی از آنها به کار مشتریانتان میآیند، میتوانید از طریق Manage Plugins آنها را به پنلی که خریداری کردهاند اضافه کنید.
تا اینجا فهمیدید که WHM ابزاری است برای مدیریت مستقیم سرور هاست. cPanel یک مرحله پایینتر قرار دارد و از آن برای مدیریت یک یا چند دامنه روی هاست استفاده میشود.
حالا میخواهیم سطح دسترسیها را در WHM/cPanel بررسی کنیم.
سطوح دسترسی در ابزار WHM
مسلماً فردی که کل سرور هاست را خریده و نرمافزار WHM را نصب کرده، سطح دسترسی بیشتری نسبت به خریداری که بخشی از سرور را تهیه کرده دارد.1- پنل ادمین سرور (دسترسی root به WHM)
در ابزار WHM، بالاترین سطح دسترسی به کاربر root تعلق دارد. این کاربر به سرور دسترسی کامل دارد. ادمین سرور بر تمام قابلیتهای WHM تسلط دارد و میتواند تغییرات کوچک و بزرگ را بر آن اعمال کند.
2- پنل فروشنده
این پنل یک مرحله پایینتر از پنل ادمین سرور قرار میگیرد. دسترسی پنل فروشنده از بالا به اکانتهای فروختهشده محدود شده و امکان ایجاد تغییر در تمام سرور توسط این اکانت وجود ندارد.
دسترسی فروشنده توسط پنل فروشنده (WHM) تامین میشود. در این پنل آنها میتوانند به تمام اکانتهای که فروختهاند دسترسی داشته باشند.
3- cPanel اصلی فروشنده
فروشنده هم مثل خریداران بخشهای مختلف هاست از کنترلپنل cPanel استفاده میکند. وقتی قصد خرید یک سرور هاست کامل بهمنظور بخشبندی و فروش را داشته باشید، باید یک نام دامنه را هنگام انجام فرایند خرید وارد کنید. دسترسی به این نام دامنه از طریق cPanel اصلی فروشنده امکانپذیر است.
اطلاعات ورود به این سیپنل با اطلاعات ورود به WHM یکسان است. به این ترتیب اگر قصد ریست کردن پسورد WHM را داشته باشید، باید پسورد این cPanel را ریست کنید.
4- اکانتهای فروخته شده
تمام اکانتهای فروختهشده در مالکیت پنل فروشنده هستند. این اکانتها در پنل فروشنده بهراحتی ایجاد، مدیریت و نگهداری میشوند.
نتیجهگیری
WHM یک ابزار فوقالعاده و کارآمد برای مدیریت سرور هاست است . این نرمافزار همهفن حریف در کنار تمام قابلیتهای بینظیرش، یک خصوصیت منحصربهفرد هم دارد که آن را از دیگر رقبا متمایز میکند. آن هم اینکه کاربر با داشتن WHM میتواند سرور را به بخشهای مختلف تقسیم کند و آن را به دیگران بفروشد.اگر میخواهید از اعتبار مطالب گفته شده در این مقاله اطمینان حاصل کنید، اجازه دهید منابعی که از آنها کمک گرفتهایم را معرفی کنیم:
اگر سوال یا نظری در رابطه با WHM، این ابزار بینظیر دارید، برای ما کامنت بگذارید.
1 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
عالی مرسی