بیشتر کاربران تمایل دارند که از طریق سرویس هاستینگ خود بکاپ گیری انجام دهند. اگر پشتیبان گیری جزئی از خدمات سرویس هاست شما بوده و رایگان است، میتوانید از این طریق برای بکاپ گیری اقدام کنید اما همیشه داشتن یک بکاپ وردپرس مستقل گزینهی بهتری است. به خصوص زمانی که سرویس هاستینگ شما به مشکل میخورد یا به پنل وردپرس خود دسترسی ندارید به یک بکاپ مستقل برای بازیابی یا مهاجرت سایتتان نیاز پیدا خواهید کرد.
یکی از روشهای بکاپ گیری مستقل استفاده از افزونه های وردپرس است؛ اینجاست که انتخاب مناسبترین افزونه بک آپ وردپرس برای وبسایت اهمیت مییابد.
یک افزونه ی بکاپ گیری خوب نه تنها پشتیبان گیری را برای شما آسان میکند بلکه برای بازیابی وب سایتتان نیز به کمک شما خواهد آمد.
ویژگیهای یک افزونه ی بک آپ وردپرس مناسب شامل موارد زیر است:
- بکاپ گیری کامل از وب سایت: نسخه ی بکاپ شما باید شامل تمامی فایلهای وب سایت و پایگاه دادهتان باشد. در حقیقت تعداد زیادی افزونه بک آپ وردپرس وجود دارد که فقط از فایلهای شما نسخه پشتیبان تهیه میکنند؛ بنابراین باید مطمئن شوید که افزونهی موردنظر، یک بک آپ کامل از تمام اطلاعات وب سایت شما می گیرد.
- بکاپ گیری افزایشی (Incremental backup): بک آپ گیری از سایت شما می تواند سرورتان را سنگین کرده و وب سایت شما را در حین انجام فرآیند کند کند. اما اگر این افزونه از فناوری افزایشی استفاده میکند، تنها زمانی بکاپگیری را انجام میدهد که تغییراتی روی سایت ایجاد شده باشد، در نتیجه از اشغال غیرضروری فضای سرورتان جلوگیری میکند.
- ذخیرهسازی امن: در نسخه بک آپ تان، تمام دادههای وب سایت شما از جمله اطلاعات حساس ذخیره میشود؛ بنابراین همان طور که از وب سایت خود حفاظت میکنید، باید با رمزگذاری و ذخیره بکاپتان در مکانهای امن از آن نیز محافظت کنید. پیشنهاد میکنیم از افزونه بک آپ وردپرس که رمزگذاری خودکار و مکان های ذخیره سازی متعدد را ارائه می دهند، استفاده کنید.
- ذخیرهسازی خارج از سایت: بعضی از افزونه ها یا سرویسهای هاستینگ بکاپ گیری در وردپرس را انجام داده و در همان سرور خودتان ذخیره سازی میکنند. بنابراین هر زمان که سرورتان از دسترس خارج شود، شما علاوه بر سرور خود، بکاپتان را نیز از دست میدهید. در حقیقت ذخیره سازی نسخه بکاپتان در خارج از وب سایت و روی یک سرور دیگر یا حافظه محلی حرکت هوشمندانهتر و ایمنتری است.
- بکاپ گیری برنامهریزی شده خودکار: اگر میخواهید تغییرات جدید را مرتباً ذخیره کنید، بهترین راه برنامه ریزی خودکار بک آپ گیری است. این بدان معناست که بک آپ گیری های جدید به طور خودکار در فواصل زمانی مشخص انجام میشوند.
- بکاپ گیری در لحظه (Real-Time backups): اگر یک فروشگاه آنلاین دارید، باید مطمئن شوید که هر سفارش جدیدی که ثبت شده بلافاصله ذخیره میشود و اطلاعات تراکنش از دست نمیرود. یک افزونه بک آپ وردپرس مناسب به جای این که هر بار یک بکاپ جدید بگیرد، فقط از تغییرات بک آپ گیری کرده و به نسخه قبلی اضافه میکند.
معرفی و مقایسه بهترین افزونه های بکاپ وردپرس
در ادامه لیستی از شش افزونه بک آپ وردپرس را تهیه کردهایم که میتوانید با توجه به ویژگیهای منحصربهفردشان و اولویتهایتان، آن ها را گزینش کرده و بکاپ گیری در وردپرس را همین امروز شروع کنید.
1. UpdraftPlus
افزونه ی UpdraftPlus از معروفترین افزونه های بک آپ رایگان وردپرس بوده که بیش از 2 میلیون وب سایت از آن استفاده میکنند.
زمانی که نیاز به بازیابی سایت خود دارید، میتوانید با استفاده از این افزونه این کار را با حداقل دانش فنی انجام دهید.
از طریق افزونه UpdraftPlus میتوانید یک بک آپ کامل از سایت وردپرسی خود گرفته و در فضای ابری ذخیره یا در کامپیوتر خود دانلود کنید.
بکاپ شما به طور اتوماتیک در Rackspace ، S3،Google Drive ، Dropbox،SFTP ، FTP ایمیل و چندین فضای ابری ذخیره میشود.
شما همچنین این اختیار را دارید که فایل هایی را که برای بکاپ گیری در وردپرس نیاز دارید انتخاب کنید.
علاوه بر بکاپ گیری از هر وب سایت وردپرس، UpdraftPlus به شما این امکان را میدهد که مستقیماً بکاپ ها را از پنل مدیریت وردپرس خود بازیابی کنید.
این افزونه نسخهی پرمیوم نیز دارد که بک آپ گیری را هنگام هرگونه آپدیت وب سایت به صورت اتوماتیک انجام داده و پشتیبان گیری را مرحله به مرحله گزارش میکند.
در این نسخه همچنین قابلیت ارسال همزمان بکاپها به چند سرور ذخیرهسازی از راه دور و بک آپ گیری مولتی سایت وجود دارد.
2. BackWPup
افزونه ی BackWPup از افزونههای بک آپ رایگان وردپرس بوده که بیش از 600 هزار وب سایت از آن استفاده میکنند.
این افزونه قابلیت زمان بندی برای تهیه خودکار بکاپ گیری در وردپرس را دارد.
از طریق این افزونه فایل بکاپ شما در فضاهای ابری مانند ,Dropbox ,Rackspace S3 و همچنین در ,FTP ایمیل و کامپیوترتان ذخیره میشود.
افزونه ی BackWPup به بکاپ گیری مورد اعتماد و اتوماتیک خود مشهور است اما مراحل بکاپ گیری در این افزونه به روشنی توضیح داده نشده است.
در حقیقت داشبورد آن دارای توضیحات اضافی و پیشنهادات گیج کننده است که فرآیند بکاپ گیری در وردپرس را برای کاربران با مشکل روبهرو میکند.
همچنین در نسخه رایگان این افزونه امکان بازیابی بک آپ وردپرس از پیشخوان نبوده و باید برای بازیابی بک آپ وردپرس از مدیریت دیتابیس هاست اقدام کنیم ؛ بنابراین اگر یک فرد حرفهای در بکاپ گیری نیستید این افزونه به شما پیشنهاد نمیشود.
این افزونه نسخهی پرمیوم نیز دارد که پشتیبان گیری در این نسخه امن یا رمزگذاری شده است؛ نسخه پریمیوم گزینه رمزگذاری فایلهای پشتیبان را دارد که از هک کردن فایل بکاپ شما جلوگیری میکند.
3. Duplicator
افزونه Duplicator یک افزونهی محبوب برای مهاجرت (migrate sites) سایتهای وردپرسی ست که گزینهی بکاپ نیز دارد.
از طریق این افزونه امکان زمان بندی برای تهیه خودکار بک آپ وجود ندارد اما میتوانید فایلهای وردپرس خود را به صورت زیپ بک آپ گیری کرده و آنها را به صورت آفلاین دانلود و ذخیره کنید.
این افزونه همچنین فضاهای ابری مانند Amazon S3، Dropbox، Google Drive، OneDrive را پشتیبانی میکند.
از آن جایی که Duplicator در درجه اول به عنوان یک افزونه مهاجرت ساخته شده، بکاپ گیری در وردپرس از اولویتهای این افزونه نیست؛ بنابراین در صورتی که تنها به بک آپ گیری نیاز داشتید این افزونه نمیتواند گزینهی خوبی باشد.
4. WPvivid
افزونهی WPvivid یکی دیگر از افزونههایی است که هر دو قابلیت مهاجرت وب سایت و بکاپ گیری را دارد.
امکان زمانبندی برای بکاپ گیری و بازیابی آسان در این افزونه وجود دارد اما برای بکاپ گیری از طریق این افزونه باید مراحلی را به ترتیب انجام دهید؛ زیرا تنها با یک کلیک نمیتوان بکاپ گیری را در WPvivid به انجام رساند.
افزونه ی WPvivid ذخیره سازی از راه دور را برای سرویسهای ابری پشتیبانی میکند، فقط در ابتدا باید حسابهای سرویس ابری خود را به افزونه متصل کنید تا به عنوان گزینه نمایش داده شوند؛ در غیر این صورت، مکان ذخیره سازی پیش فرض، سرور سایت شما خواهد بود.
در همین راستا این افزونه این قابلیت را به شما میدهد که فایل های موردنظر خود برای بکاپ گیری در وردپرس را از قبل مشخص کرده و پشتیبان گیری جزئی یا کلی آن را تعیین کنید.
یک قابلیت برجسته دیگر در مورد WPVivid این است که به شما این امکان را می دهد که قبل از تهیه نسخه پشتیبان از سایت خود، تصاویر استفاده نشده را پاک کنید. به این ترتیب فایلهای پشتیبان شما کم حجمتر و عاری از درهم ریختگی شده و فرآیند پشتیبان گیری و بازیابی سریعتر و سبکتر می شود.
از طریق نسخه رایگان این افزونه حداکثر 3 نسخه پشتیبان را میتوانید ذخیره کنید، اما نسخه پرمیوم آن، این محدودیت را به طور کلی از بین میبرد.
5. WP Time Capsule
WP Time Capsule یک افزونه بک آپ وردپرس بوده که به دلیل رابط کاربری منحصربهفردش محبوب است. داشبورد این افزونه معمولی نبوده و دارای تقویم است که تاریخ تمام بکاپ ها را نمایش میدهد و کاربران میتوانند نسخههای پشتیبان را از تقویم بازیابی کنند.
اولین بکاپ گیری در وردپرس از طریق این افزونه 12 ساعت زمان میبرد و در همان آغاز بکاپ گیری، زمان اتمام آن از طریق ایمیل به کاربر اطلاعرسانی میشود؛ بنابراین این افزونه برای بکاپ گیری از فایلهای جدید و اخیرتان مناسبتر است.
پشتیبانگیریهای بعدی افزایشی هستند، بنابراین به اندازه همگامسازی اول طول نخواهد کشید اما به طور متوسط، همگامسازیها در این افزونه در مقایسه با سایر افزونهها بسیار کند هستند.
WP Time Capsule به شما این امکان را میدهد که بکآپهای خودکار خود را زمانبندی کرده و آنها را در سرویسهای ابری ذخیره کنید.
استفاده از این افزونه تنها برای 30 روز رایگان است و پس از این بازه بهرهگیری از آن نیازمند تهیهی نسخهی پرمیوم است.
6. BlogVault
BlogVault یکی دیگر از خدمات محبوب پشتیبان گیری برای وردپرس بوده که تنها یک افزونه نیست بلکه یک راه حل نرم افزار به عنوان سرویس (SaaS) است.
صرف نظر از این که شما یک سایت عکاسی، یک سایت تک صفحهای برای کسب و کار خود، یک فروشگاه ووکامرس یا حتی مدیریت 10 سایت برای مشتریان دارید، پشتیبان گیری BlogVault به کارتان میآید.
چیزی که این پلتفرم را متمایز میکند این است که پس از ثبت نام، به یک داشبورد مستقل دسترسی خواهید داشت که میتوانید از طریق آن بکاپ گیری در وردپرس را برای چندین وب سایت مدیریت کنید. همچنین میتوانید زمان آپلود وب سایت خود را مشاهده کرده، پشتیبان گیری را برنامه ریزی کنید و در نهایت وب سایت خود را با 1 کلیک بازیابی کنید.
در این افزونه فرآیند پشتیبان گیری گام به گام بوده و حتی برای مبتدیان آسان است.
اگر زمانی دسترسی به وب سایت و حساب هاستینگ خود را از دست بدهید، همچنان میتوانید وب سایت خود را بازیابی کنید زیرا این پلتفرم از این دو جدا شده است. BlogVault حتی به شما امکان میدهد از کل سایت نسخه پشتیبان تهیه کرده و یک فایل فشرده دانلود کنید که در آینده از آن برای بازیابی سایت خود استفاده کنید.
BlogVault نسخههای پشتیبان شما را رمزگذاری میکند و آنها را در سرورهای امن خارج از سایت ذخیره میکند تا هر زمان که خواستید به آنها دسترسی داشته باشید.
بکاپ گیری BlogVault به صورت برنامه ریزی شده خودکار و روزانه است و این ویژگی این افزونه را برای سایت های پربازدید و ووکامرس مناسبتر میکند.
در حقیقت فروشگاهها پویا هستند و کاربران، محصولات، فروش و رویدادهای دیگر به صورت دقیقه به دقیقه تغییر میکنند؛ بنابراین به بکاپ گیری در لحظه نیازمند هستیم که BlogVault این ویژگی را نیز دارد.
BlogVault از فناوری افزایشی برای بهینه سازی عملکرد و سرعت وب سایت شما نیز استفاده میکند.
حرف آخر
هر افزونه بک آپ وردپرس در این لیست دارای مزایا و معایب خود است که شما باید با توجه به اولویتهای خود و نیازهای وبسایتتان مناسبترین افزونهی بک آپ گیری را انتخاب کنید. شما همچنین میتوانید در صورت استفاده از هر یک از این افزونههای بک آپ وردپرس، ویژگیهای شاخص دیگر آنها را با ما در قسمت دیدگاهها در میان بگذارید تا به لیست خود اضافه کنیم.