(IPv6 (Internet Protocol Version 6 چیست؟

دسته بندی: آموزش, شبکه و اینترنت
ipv6
آنچه در این مطلب می‌خوانید : نمایش

IPv6 اینترنت مانند برچسب‌های جدید برای کامپیوترها است؛ برچسب‌هایی که IPv4 فراهم کرده بود و به‌اتمام رسیده است. این مفهوم در اینترنت مانند برچسب مخصوص حاوی عدد است تا در این فضا، هر سیستم شناسه یکتا و گویای خود را داشته باشد. IPv6 چیست؟ انواع آن کدامند؟ ما در این مقاله جواب این سوال‌ها را می‌دهیم و شما را با جنبه‌های مختلف این قابلیت آشنا خواهیم کرد.

IPv6 چیست؟

IPv6 اینترنت پاسخی برای نیازهای روزافزون دستگاه‌ها در جهت اتصال به شبکه جهانی اینترنت است. IP مخفف پروتکل اینترنت (Internet Protocol) است؛ پروتکلی که در آن دستگاه‌های دیجیتال مانند لپ‌تاپ، گوشی، انواع سرور و تجهیزات اینترنت اشیا قادر به برقراری ارتباط با یکدیگر هستند. اگه می خواهید در مورد IP اطلاعات بیشتری داشته باشید و با کاربردهای آی پی آشنا شوید پیشنهاد میکنم مقاله آی پی چیست؟ در وبلاگ ایران‌سرور را مطالعه کنید.

ipv6

IPv6 اینترنت، راهی برای تامین آدرس IP و اجرای امنیت بیشتر در دستگاه‌های متصل به شبکه است. وب‌سایت Network Academy پیش‌بینی می‌کند که تا سال 2030،  50 میلیارد دستگاه به اینترنت متصل خواهند شد. مدل‌های هوش مصنوعی مولد مانند ChatGPT و سنسورهای ماشین‌های خودران را هم باید به این آمار اضافه کنید. 

تفاوت IPv6 و IPv4 

هشت جنبه و تفاوت IPv6 و IPv4 نشان‌دهنده پیشرفت فناوری و تقاضای روبه‌رشد اتصال به اینترنت است. در ادامه به این تفاوت‌ها اشاره خواهیم کرد.

تفاوت IPv6 و IPv4

1. طول آدرس

  • IPv4: از فضای آدرس 32 بیتی استفاده می‌کند که تا حدودی 4.3 میلیارد آدرس منحصربه‌فرد را می‌سازد.
  • IPv6: افزایش فضای آدرس‌دهی به 128 بیت که حدود 3.4×1038 آدرس IP را در اختیارمان می‌گذارد.

2. فرمت آدرس

  • IPv4: آدرس‌ها در IPv4 به‌شکل عدد هستند که به‌صورت چهار اکتت و با یک نقطه از هم جدا شده‌اند. 

مثال: 192.168.1.1

  • IPv6: آدرس‌ها ترکیبی از  حروف و عدد هستند که شامل هشت گروه چهار رقمی هگزا دسیمال با جداکنندگی “:” می‌شوند.

 مثال: 3002:0bd6:0000:0000:0000:ee00:0033:6778

3. پیکربندی

  • IPv4: برای تخصیص آدرس به پیکربندی دستی یا پروتکل پیکربندی میزبان پویا (DHCP) نیاز دارد.
  • IPv6: از پیکربندی اتوماتیک به‌واسطه “Stateless Address Autoconfiguration” یا «پیکربندی خودکار آدرس بدون حالت» در کنار پیکربندی‌های دستی پشتیبانی می‌کند.

توضیحات بیشتر: Stateless: پیکربندی آدرس‌ها و دیگر تنظیمات آن، برپایه‌ دریافت پیام‌های اعلان روتر 

Stateful: کانفیگ براساس استفاده از یک پروتکل پیکربندی آدرس مثل DHCPv6 است که در این حالت، آدرس‌ها و دیگر تنظیمات کانفیگ توسط آن دریافت می‌شوند.

بیشتر بخوانید: روتر چیست؟ معرفی انواع روتر و کاربردهای آن‌ها

4. ویژگی‌های امنیتی

  • IPv4: ویژگی‌های امنیتی این آدرس اینترنتی مانند IPsec، اختیاری هستند و به‌طورمعمول در لایه برنامه (Application) پیاده‌سازی می‌شوند.
  • IPv6: IPsec را به‌عنوان یک ویژگی اجباری دارد که امنیت داخلی را برای انتقال داده‌ها فراهم می‌کند.

5. پیچیدگی هدر

  • IPv4: ساختار هدر پیچیده‌تری دارد که از 14 فیلد تشکیل می‌شود که گاهی منجربه سربار پردازش (Processing Overhead) می‌شود.
  • IPv6: هدر را به هشت فیلد تقسیم می‌کند تا بار پردازشی روتر را کاهش داده و کارایی را بهبود بخشد.

6. پروتکل‌های رزولوشن آدرس

  • IPv4: از پروتکل Address Resolution Protocol (ARP) برای نگاشت (Mapping) آدرس‌های IP به آدرس‌های MAC استفاده می‌کند.
  • IPv6: از پروتکل Neighbor Discovery Protocol (NDP) برای عملکردهای مشابه بهره می‌برد.

7. پشتیبانی از Multicast 

  • IPv4: پشتیبانی از Multicast در آن اختیاری است.
  • IPv6: Multicast یک ویژگی اصلی عجین‌شده با IPv6 اینترنت است که امکان انتقال کارآمد داده به چند مقصد را به‌طور همزمان فراهم می‌کند.

8. ترجمه آدرس شبکه (NAT)

  • IPv4: اغلب به‌دلیل فضای محدود آدرس‌دهی به NAT نیاز دارد؛ شیوه‌‌ای که ارتباط مستقیم دستگاه به دستگاه را پیچیده و دشوار می‌کند.
  • IPv6: بهترین تناسب و طراحی را با NAT دارد تا اتصال نقطه‌به‌نقطه دستگاه‌ها و ارتباط مستقیم بین آن‌ها را ساده کند. 

10 ویژگی IPv6 

IPv6، جانشین IPv4 با چند ویژگی متمایز و برتر است که هرکدام می‌توانند نیازهای دستگاه‌های جدید را برطرف کنند. در ادامه به 10 مورد از ویژگی های IPv6 اشاره خواهیم کرد. 

1. فضای آدرس‌دهی بزرگ‌تر

IPv6 از آدرس‌دهی 128 بیتی استفاده می‌کند که طبق اظهار سایت GeeksforGeeks، به‌صورت تئوری حجم عظیمی از آدرس‌های منحصربه‌فرد IP را در اختیارمان می‌گذارد. این رقم معادل 340,282,366,920,938,463,463,374,607,431,768,211,456 آدرس است.

این فضای آدرس‌دهی به تعداد زیادی از دستگاه‌های مدرن اجازه می‌دهد تا بدون نیاز به تکنیک‌های پیچیده حفظ آدرس، مانند NAT به اینترنت متصل شوند.

2. هدر ساده‌شده

هدر IPv6 به گونه‌ای کارآمد طراحی شده است تا با ساختاری ساده، پیچیدگی پردازش بسته‌ها را کاهش دهد. فیلدهای غیرضروری از هدر IPv4 به هدرهای Extension IPv6 اینترنت منتقل شده‌اند. در این روش، روترها می‌توانند براساس اطلاعات ضروری موجود در هدر، تصمیمات سریع‌تری برای ارسال بسته‌ها بگیرند.

3. پشتیبانی از اتصال End-to-End

هر دستگاه در یک شبکه IPv6 آدرس IP یکتای خود را دارد که ارتباط مستقیم را بدون نیاز به NAT امکان‌پذیر می‌کند. این ویژگی، انتقال داده‌ها را به‌شکلی روان‌تر و کارآمدتر نسبت‌به IPv4 در بستر اینترنت فراهم می‌کند.

4. پیکربندی خودکار

IPv6 اینترنت از هر دو روش پیکربندی خودکار به‌ شیوه‌های “Stateful” و “Stateless” پشتیبانی می‌کند. بنابراین هر دستگاه در این پروتکل اینترنتی می‌تواند آدرس‌های IP خود را به‌طور خودکار و بدون نیاز به عوامل انسانی پیکربندی کند. این ویژگی اتکا به سرورهای DHCP را کاهش می‌دهد و مدیریت شبکه را ساده می‌کند.

5. بهبود ویژگی‌های امنیتی

IPv6 با اولویت دادن به امنیت طراحی شده است. به‌همین‌دلیل IPsec یک جز اساسی در این روش آدرس‌دهی است. به‌دلیل پشتیبانی داخلی از IPsec، یک‌پارچگی و محرمانه بودن داده‌ها در اینترنت فراهم شده و امنیت کلی شبکه در مقایسه‌با IPv4 افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: آشنایی با راهکارهای رایانش ابری؛ افزایش امنیت فضای ابری با ۱۱ راهکار ساده و کاربردی

6. پشتیبانی از Multicast و Anycast 

برخلاف IPv4 که از ارتباطات برپایه Broadcast پشتیبانی می‌کند، IPv6 این ویژگی را به‌نفع روش‌های Multicast و Anycast حذف کرده است. این تغییر کارایی شبکه را بهبود و ترافیک غیرضروری را کاهش می‌دهد.

IPv6 اینترنت با پشتیبانی از Anycast، به چند دستگاه اجازه می‌دهد تا آدرس یکسانی را به‌اشتراک بگذارند. بنابراین روترها می‌توانند بسته‌ها را به نزدیک‌ترین دستگاه با همان آدرس بفرستند تا کارایی مسیریابی بهینه شود.

7. مناسب دستگاه‌های قابل‌حمل

IPv6 برای پشتیبانی موثر از دستگاه‌های قابل‌حمل طراحی شد تا هرکدام بتوانند در حین حرکت و جابه‌جایی بین شبکه‌های مختلف، ارتباط خود را حفظ کنند. این ویژگی با وب‌اپلیکیشن‌های جدید (مانند اسنپ) و پلتفرم‌های ویدیویی استریم (مثل یوتیوب) هم‌خوانی زیادی دارد. 

8. بهبود کیفیت خدمات (QoS)

IPv6 ویژگی‌هایی را برای بهبود کیفیت خدمات از راه فیلدهای سطح ترافیک (Traffic Class) و برچسب‌گذاری روی جریان‌های موجود در برنامه‌ (Flow Label)، در اختیار مصرف‌کنندگان می‌گذارد. این ویژگی‌ به کمک روترها آمده تا بتوانند بسته‌ها را براساس نیازهای‌شان اولویت‌بندی کنند.

9. توسعه‌پذیری

پروتکل IPv6 اینترنت امکان توسعه‌پذیری را در هدر خود فراهم می‌کند تا بتوان به‌سادگی افزودن ویژگی‌ها و گزینه‌های جدید را تجربه کرد. این قابلیت بدون ایجاد اختلال در عملکرد موجود ممکن می‌شود. انعطاف‌پذیری بالای IPv6 برای انطباق با پیشرفت‌های آینده و سیستم‌های نوظهور بسیار مهم است.

10. همسایه‌یابی

در IPv6 اینترنت شاهد ویژگی “Neighbor Discovery” هستیم که امکان پیدا کردن دستگاه‌های نزدیک را در همان شبکه فراهم می‌کند. ویژگی‌ “Nearby Device” در گوشی‌های سامسونگ نمونه بارز به‌کارگیری این آدرس اینترنتی است.

مزایا و معایب IPv6 

مزایا و معایب IPv6 شامل لیست زیر می‌شود:

مزایای IPv6 معایب IPv6
حل کردن مشکل کاهش آدرس در IPv4  مشکلات سازگاری و ایجاد محدودیت در بسیاری از دستگاه‌ها و برنامه‌های قدیمی‌
عملکرد بهبود‌یافته و سریع در شبکه  پیچیدگی آدرس‌های IPv6 اینترنت به‌دلیل رشته‌های طولانی و بروز خطاهای انسانی
صرفه‌جویی در هزینه سازمان‌ها با جلوگیری از صرف بودجه برای خرید آدرس‌های IPv4 اضافی پذیرش محدود IPv6 در صنایع برجسته
افزایش محافظت از داده‌های حساس سازمان‌ها در مقابل حمله بروت فورس و حمله  DDos هزینه‌های بالای انتقال زیرساخت‌ها از IPv4 به IPv6
انعطاف‌پذیری بالا برای حمایت از زیرساخت‌ ابری صرف بودجه‌های زیاد برای ارتقای سخت‌افزار و نرم‌افزارهای سازگار
متناسب‌با نیازهای آینده مانند زیرساخت هوش مصنوعی نیاز به دانش و تخصص فنی
افزایش رتبه سئو به‌واسطه بهبود تجربه کاربران با ایجاد سرعت اتصال و قابلیت اطمینان بیشتر چالش‌های اجرای هم‌زمان IPv4 و IPv6 اینترنت و احتمال افزایش پیچیدگی شبکه و هزینه‌های مدیریت زیرساخت‌ها
ایجاد فرصت‌های بیزینسی و درآمدی جدید با رفع محدودیت‌های IPv4 مهاجرت پیچیده و زمان‌بر در سازمان‌های بزرگ
کاهش ریسک با جلوگیری از اختلال‌های احتمالی و هزینه‌های مرتبط‌با انتقال زیرساخت‌ها مسائل مربوط‌به سازگاری بین IPv6 و زیرساخت‌های قدیمی IPv4
افزایش ظرفیت در شرکت‌های هاستینگ و مراکز داده خطرات امنیتی با احتمال ایجاد آسیب‌پذیری‌های جدید و ناشناخته
به‌دست گرفتن گوی رقابت در میان رهبران حوزه Hosting زمان‌بر بودن و صرف بودجه برای آموزش مشتریان در شرکت‌های هاستینگ
اطمینان از ماندگاری در بازار به‌واسطه اجرای تکنولوژی‌های مدرن و استفاده از ظرفیت بالای IPv6 اینترنت عدم بازگشت فوری سرمایه
مدیریت آسان‌تر آدرس‌های DHCP با DHCPv6

3 نوع IPv6

نوع IPv6

انواع IPv6 اینترنت شامل سه دسته آدرس اصلی می‌شوند که شامل لیست زیر هستند:

1. Unicast 

IPV6 چیست: Unicast

این نوع IPv6 به‌طورخاص برای یک رابط واحد از گره فعال IPv6 طراحی و ارائه شده است. در این حالت، بسته‌های ارسال‌شده به آدرس unicast، به رابط پیکربندی‌شده با همان آدرس IPv6 تحویل داده می‌شوند. بنابراین، ارتباط یک‌به‌یک است.

ساختار این آدرس‌ها امکان جمع‌‌آوری ورودی‌های مسیریابی را برای دستیابی به جدول IPv6 Routing جهانی کوچک‌تر فراهم می‌کند. 

درحال‌حاضر، تمام آدرس‌های Unicast جهانی با مقدار باینری 001 (2000::/3) شروع می‌شوند. ساختار آن‌ها شامل یک پیش‌وند مسیریابی جهانی 48 بیتی و یک شناسه زیرشبکه 16 بیتی است که به آن جمع‌آوری سطح سایت (SLA) هم گفته می‌شود.

Unicast

این نوع IPv6 سه شیوه دیگر را شامل می‌شود که آن را با اصطلاح «محدوده آدرس» یا “Address Scope” می‌شناسیم:

  1. Global Unicast Address: طراحی‌شده برای مسیریابی جهانی در اینترنت 
  2. Unique Local Address: مختص شبکه‌های خصوصی بدون دسترسی جهانی 
  3. Link-Local Address: مناسب ارتباط در یک بخش از شبکه‌ای بزرگ‌تر

2. Multicast 

IPV6 Multicast

Multicast تکنیکی است که در آن یک گره، بسته‌ها را به‌طور هم‌زمان به چند مقصد ارسال می‌کند (یک‌به‌چند). درواقع مقاصد مجموعه‌ای از واسط‌ها هستند که با یک آدرس Multicast شناخته می‌شوند. این مقاصد را با نام «گروه‌ چندپخشی» یا “Multicast Group” هم می‌شناسیم.

در IPv6 اینترنت، آدرس‌های چندپخشی با مقدار هشت بیت سمت چپ آدرس‌ها از همه انواع دیگر متمایز می‌شوند: مقدار 11111111 (ارقام هگزا FF) در این آدرس‌ها نشان می‌دهد که مقصد از نوع IPv6 چندپخشی است. بنابراین، تمام آدرس‌های Multicast بخشی از پیش‌وند ff00::/8 هستند که معادل فضای آدرس چندپخشی IPv4 224.0.0.0/4 است. دو قانون مهم برای چندپخشی IPv4 و IPv6 وجود دارد:

  • بسته‌های ارسال‌شده به یک Multicast Group همیشه یک آدرس منبع Unicast دارند؛
  • آدرس چندپخشی نمی‌تواند آدرس منبع یک بسته باشد.

همان‌طور که می‌دانید، در IPv4 چند آدرس چندپخشی معروف در محدوده 224.0.0.0/24 وجود دارد. این اعداد نشانی از آدرس‌ها از پیش تعریف‌شده و رزرو برای مصارف خاص هستند.

در IPv6 اینترنت، تمام آدرس‌های چندپخشی معروف با پیش‌وند ff00::/12 شروع می‌شوند. این بدان معنی است که سه رقم اول هگزادسیمال یک آدرس، همیشه ff0 خواهد بود. چند نمونه از IPv6 Multicast را در جدول زیر مشاهده خواهید کرد:

آدرس عملکرد
FF02::1 آدرس همه گره ها
FF02::2 آدرس همه روترها
FF02::4 روترهای DVMRP
FF02::5 همه روترهای OSPFv3
FF02::6 روترهای تعیین‌شده OSPFv3
FF02::a همه روترهای EIGRP (IPv6)
FF02::D همه روترهای PIM
FF02::12 VRRP
FF02::16 همه روترهای دارای MLDv2

3. Anycast 

آدرس Anycast یک شناسه در لایه شبکه است که به‌طورمعمول به بیش‌از یک اینترفیس (مجموعه‌ای از واسط‌ها) اختصاص داده می‌شود که متعلق‌به گره‌های فعال و مختلف IPv6 است. بسته‌های ارسال‌شده به آدرس تک‌پخشی به «نزدیک‌ترین» رابط شناسایی‌شده توسط آن آدرس تحویل داده می‌شوند. به‌طورمعمول «نزدیک‌ترین» به‌معنای گره‌ای است که بهترین معیار مسیریابی را طبق پروتکل IPv6 Routing دارد. بنابراین، ارتباط در Anycast یک‌به‌نزدیک است.

آدرس دهی در IPv6 چگونه است؟

در ادامه نحوه آدرس دهی در IPv6 را نشان خواهیم داد: 

مرحله 1: طراحی فرمت آدرس

  • طول: یک آدرس IPv6 128 بیت است؛
  • نمایش: این آدرس به‌صورت هشت گروه چهار رقمی هگزادسیمال درمی‌آید که با دو نقطه (:) از هم جدا شده‌اند. 

ad1

  • فشرده‌سازی (Compression): می‌توان صفرهای ابتدایی در هر گروه را حذف و گروه‌های متوالی صفر را با :: – اما فقط یک‌بار در یک آدرس – جایگزین کرد. شکل نهایی آدرس در مرحله به‌نمای زیر تبدیل می‌شود:

ad2

مرحله 2: جای‌گذاری آدرس‌های فشرده‌شده در نوع IPv6

در این مرحله آدرس Compressed به سه نوع IPv6 درمی‌آید:

  1. Unicast
  2. Multicast
  3. Anycast

مرحله 3: تعیین محدوده آدرس

  • Link-Local: برای پیوند محلی بین دستگاه‌ها، پیکربندی خودکار آدرس و همسایه‌یابی 
  • Global: تخصیص آدرس به دستگاه نیازمند به اینترنت
  • Unique Local: دستگاه‌های فعال در یک محدوده مشخص‌شده از شبکه خصوصی 

مرحله 4: تعیین شیوه آدرس‌دهی IPv6 در شبکه‌ها

  • Subnetting: زیرشبکه‌های IPv6 متشکل‌از 64/ آدرس؛ امکان آدرس‌دهی 2^64 دستگاه در هر زیرشبکه 
  • Interface Identifier: 64 درنظر گرفتن بیت آخر آدرس به‌عنوان شناسه رابط، تولید خودکار آدرس دستگاه براساس MAC با بهره‌گیری از فرآیندی به‌نام “EUI-64” یا آدرس‌دهی تصادفی با هدف ایجاد حریم خصوصی بیشتر

مرحله 5: پیکربندی آدرس

  • پیکربندی خودکار آدرس بدون حالت (SLAAC): خودکانفیگی دستگاه‌ها به‌شکل خودکار بدون نیاز به سرور DHCP با استفاده از پیش‌وند شبکه و شناسه رابط 
  • DHCPv6: مشابه فرآیند DHCP در IPv4؛ اما با قابلیت‌های پیشرفته‌تر 

مرحله 6: جداسازی آدرس‌های رزرو شده و خاص

  • ::1: آدرس “Loopback”، معادل 127.0.0.1 در IPv4
  • ::: نشان‌دهنده نشانی نامشخص، معادل 0.0.0.0 در IPv4
  • IPv4-mapped IPv6 Address: جاسازی آدرس‌های IPv4 در IPv6 با هدف ایجاد سازگاری و شکل‌گیری آدرس در قالب ::ffff:0:0/96 

مرحله 7: شروع مسیریابی و تجمیع

  • تخصیص آدرس به‌شیوه سلسله‌مراتبی 
  • ارائه مسیریابی توسط ISP و ادامه فرآیند توسط این مراکز

مرحله 8: افزودن ویژگی‌های امنیتی (اختیاری)

  • اعمال IPsec روی آدرس‌ها
  • اجرای رمزگذاری و احراز هویت بالا 

نحوه فعالسازی IPv6 در ویندوز 10 و 11

برای فعالسازی IPv6 در ویندوز و نسخه‌های 10 و 11، مراحل زیر را طی کنید:

  1. تایپ “control panel” در ویندوز و کلیک روی آن

فعالسازی IPv6 در ویندوز

  1. انتخاب “Network and Internet”

فعالسازی IPv6 در ویندوز گام اول

  1. کلیک روی گزینه “Network and Sharing System”

IPv6 در ویندوز: Network and Sharing System

  1. کلیک روی لینک (اینترنت فعال به‌رنگ آبی)

فعال سای IPV6 در ویندوز

  1. انتخاب گزینه “Properties”

فعال سازی IPV6 در ویندوز

  1. علامت‌دار کردن کادر “Internet Protocol Version 6 (TCP/IPv6)”

فعال سازی IPV6 در ویندوز

بیشتر بخوانید: آی پی ثابت چیست؟ مزایا، کاربردها و شیوه فعال‌ سازی Static IP

نحوه فعالسازی IPv6 در مک

  1. کلیک روی گزینه “System Preferences” از Home

فعال سازی IPV6 در مک

  1. انتخاب “Network”

فعال سازی IPV6 در مک

  1. انتخاب اینترنت فعال (“Ethernet” اتصال به مودم یا روتر با کابل، “Wi-Fi” اتصال بی‌سیم)

فعال سازی IPV6 در مک

  1. کلیک روی “Advanced” در پایین صفحه

فعال سازی IPV6 در مک

  1. انتخاب “Automatically” مقابل “Configure IPv6”

فعال سازی IPV6 در مک

12 تاثیر IPv6 بر سئو، هوش مصنوعی و آینده تکنولوژی

در این بخش تاثیر IPv6 اینترنت را در سه حوزه بسیار مهم اینترنت، یعنی سئو، هوش مصنوعی و آینده تکنولوژی بررسی می‌کنیم.

4 تاثیر IPv6 بر سئو

  1. اثرگذاری روی عملکرد و سادگی در دسترسی به وب‌سایت 
  2. افزایش سرعت وب‌سایت به‌دلیل ارائه سرعت بالاتر نسبت‌به IPv4؛ به‌دلایلی هم‌چون کاهش ازدحام شبکه، هدر ساده‌شده و QoS پیشرفته
  3. دسترسی جهانی به سایت‌های مدرن و قرار گرفتن در اولویت‌های موتور جست‌وجو؛ به‌دلیل گستردگی در دسترسی کاربران
  4. بهبود Mobile-First به‌واسطه سازگاری و تطابق‌با دستگاه‌های جدید

بیشتر بخوانید: پینگ چیست؟ چه تاثیری بر روی سئو دارد.

4 تاثیر IPv6 بر هوش مصنوعی

  1. فضای آدرس بزرگ‌تر IPv6 اینترنت نسبت‌به IPv4؛ درنتیجه انتقال سریع‌تر داده‌ها – عنصر حیاتی در بقای هوش مصنوعی 
  2. یک‌پارچه‌سازی و هماهنگی عالی بین دستگاه‌ها و تجهیزات اینترنت اشیا 
  3. رایانش ابری: مقیاس‌پذیری بالا و بهبود عملکرد زیرساخت ابری
  4. پشتیبانی IPv6 اینترنت از برنامه‌ها و پلتفرم‌های بی‌درنگ AI مانند خودروهای خودران و تکنولوژی‌های VR و AR با نیاز به تاخیر حداقلی و پاسخ‌دهی سریع 

4 تاثیر IPv6 بر آینده تکنولوژی

  1. کاهش آدرس و جلوگیری از فرسودگی مسیرهای شبکه‌ 
  2. تامین نیازهای تجهیزات مدرن و دستگاه‌های روبه‌رشد اینترنت اشیا 
  3. برقراری امنیت به‌دلیل قابلیت‌های امنیتی پیشرفته‌تر نسبت‌به IPv4 در دنیای Big Data و اتصال بیشتر دستگاه‌ها به یکدیگر 
  4. فراهم کردن امکانات لازم برای توسعه برنامه‌ها و خدمات اینترنتی نوین مانند هاست اختصاصی و انواع هاست

با خرید سرور مجازی، پشت یک سیستم پرسرعت و قدرتمند بنشینید و فرمان بدهید!

خرید VPS        پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱

IPv6 سیار چیست؟

Mobile IPv6 پروتکلی است که امکان جابه‌جایی یک‌پارچه دستگاه‌ها را فراهم می‌کند؛ درحالی‌که آن‌ها در شبکه‌های مختلف حرکت می‌کنند و درعین‌حال به‌طور مداوم به اینترنت متصل هستند.

اتصال آزادانه و بدون از دست دادن ارتباط فعال، معماری ساده و کاهش نیاز به زیرساخت‌های اضافی، در کنار بهینه‌سازی مسیریابی و قابلیت‌های ارتباط مستقیم، ازجمله ویژگی‌های IPv6 سیار هستند. 

این پروتکل بیشتر در خدمات VoIP، پخش محتوای ویدیویی به‌شکل Stream و اتصال مداوم و پایدار بین دستگاه‌های اینترنت اشیا به‌کار می‌رود. 

آنچه در IPv6 خواندیم

تفاوت‌های IPv6 و IPv4 تکامل شبکه و زیرساخت‌های اینترنتی را نشان می‌دهند و محدودیت‌های اولی را برطرف می‌کنند؛ درعین‌حال ما را نسبت‌به تامین نیازهای روبه‌رشد آینده، گسترش دستگاه‌های متصل‌به اینترنت و هوش مصنوعی امیدوار می‌کنند. اگرچه IPv6 اینترنت به‌صورت مستقیم روی سئو سایت تاثیر نمی‌گذارد، اما پارامترهای اثربخش را به‌شکل غیرمستقیم روی سایت‌ها و وب‌اپلیکیشن‌ها لحاظ می‌کند. این تاثیرات مثبت در هوش مصنوعی و آینده تکنولوژی هم سایه می‌اندازد. 

شما کدام جنبه‌های IPv6 را تاریک می‌دانید؟ فکر می‌کنید این شیوه آدرس‌دهی به‌نفع انقلاب صنعتی چهارم رقم می‌خورد یا به‌ضرر آن؟ ما مشتاق خواندن تحلیل و تفسیر شما از این سوال‌ها و دیگر جنبه‌های IPv6 هستیم. پس آن را در بخش نظرات همین مقاله با ما و سایر خوانندگان در میان بگذارید.

سوالات متداولی که شما می‌پرسید

  1. تفاوت IPv6 و IPv4 چیست؟

IPv6 فضای بیشتری را نسبت‌به IPv4 برای آدرس‌دهی فراهم می‌کند. 

  1. مزایای IPv6 چیست؟

پیکربندی خودکار دستگاه‌ها، هدر ساده‌شده و توسعه‌پذیری، سه مزیت IPv6 هستند.

  1. IPv6 روی چه تکنولوژی‌هایی بیشترین تاثیر را دارد؟

سئو، هوش مصنوعی و افزایش روزافزون دستگاه‌های هوشمند، از تاثیرپذیرترین حوزه‌ها در IPv6 هستند.

منابع

ClouDNS

Cisco

Network Academy

 

امتیاز شما

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست