آموزش جامع نصب وردپرس روی سرور مجازی (VPS)

دسته بندی: آموزش, خدمات میزبانی وب
نصب وردپرس روی سرور مجازی

با توجه به اینکه وردپرس ابزاری بسیار کاربرپسند و انعطاف‌پذیر است، جای تعجب ندارد که بیش از یک سوم سایت‌های جهان بر بستر وردپرس (وردپرس چیست) کار می‌کنند. این «سیستم مدیریت محتوا» (Content Management System | CMS) برای انواع پروژه‌ها با ابعاد و اهداف گوناگون سازگار است و معمولا اولین انتخاب کسب‌وکارهای آنلاین نوپا به حساب می‌آید. اگر شما هم مایل به نصب وردپرس روی سرور مجازی و حساب هاستینگ خود هستید، در ادامه به روش‌های گوناگون این کار می‌پردازیم. 

آیا نصب وردپرس روی سرور مجازی انتخابی صحیح است؟

وردپرس را می‌توان در جمع آن دسته از CMS-ها قرار داد که نیاز به منابع سیستمی اندکی دارند و به سادگی روی حساب‌های هاستینگ اشتراکی (هاست اشتراکی چیست؟) به اجرا درمی‌آیند. بنابراین اگر بودجه‌ای بسیار محدود دارید، هاستینگ اشتراکی گزینه‌ای کاملا کاربردی به حساب می‌آید.

اما اگر به سراغ میزبانی با سرور مجازی خصوصی (Virtual Private Server | VPS) بروید، در ازای هزینه‌ای اندک بالاتر به پرفورمنس بسیار بهتر و امنیت و اتکاپذیری هرچه بیشتر دست می‌یابید. برخلاف سرورهای اشتراکی، VPS تمام منابع سخت‌افزاری را برای شما رزرو نگه می‌دارد. در نتیجه نیازی نیست نگران این باشید که یک حساب دیگر سرور را به اشغال خود درآورد و به پرفورمنس سایت شما آسیب بزند.

علاوه بر این، با VPS یک آی پی اختصاصی (Dedicated IP) خواهید داشت که تنها خودتان از آن استفاده می‌کنید. این یعنی اشخاص دیگر نمی‌توانند با ارسال انبوه ایمیل‌های ناخواسته، آی‌پی را در لیست سیاه ایمیل‌های اسپم قرار دهند. برخی متخصصان می‌گویند آی‌پی اختصاصی حتی به رده‌بندی سایت در موتورهای جستجو هم کمک می‌کند. 

بیشتر بخوانید: vps چیست؟ آشنایی با سرور مجازی به زبان ساده

نصب وردپرس روی سرور مجازی

اما احتمالا بزرگ‌ترین مزیت نصب وردپرس روی سرور مجازی مقیاس‌پذیری کار باشد. اگر سایت شما در جذب مخاطب موفق شود و سطح ترافیک آن به شکل چشمگیری افزایش یابد، به سرعت با محدودیت‌های حساب‌های هاستینگ اشتراکی استاندارد روبه‌رو خواهید داشت. 

البته که هاست‌ها معمولا طرح‌های متنوع دارند و می‌توانید با هزینه بالاتر به پهنای باند، فضای دیسک و قدرت سخت‌افزاری هرچه بیشتر دسترسی یابید. اما هاستینگ اشتراکی به صورت ذاتی اجازه نمی‌دهد بدون اثرگذاری روی کیفیت خدمات باقی حساب‌های حاضر در سرور، پرفورمنس لازم در اختیار محبوب‌ترین و پرترافیک‌ترین موارد قرار بگیرد. 

از طرف دیگر، زمانی که به محدودیت‌های سرور مجازی بر می‌خورید، می‌توانید به سادگی منابع سخت‌افزاری را افزایش دهید تا هیچ خللی در فرایند رشد کسب‌وکار ایجاد نشود. اکثر ارائه‌دهندگان خدمات سرور مجازی، سرورها را در خوشه‌های ابری قدرتمند قرار داده‌اند و بنابراین فارغ از اینکه نیاز به چه میزان منابع سخت‌افزاری دارید، منابع لازم را در اختیار شما خواهند گذاشت. 

 در مجموع باید گفت که نصب وردپرس روی سرور مجازی انتخابی بسیار هوشمندانه برای رشد بهینه کسب‌وکار است. در ادامه روش‌های مختلف این کار را با یکدیگر بررسی می‌کنیم. (خرید سرور مجازی لینوکس در ایران سرور)

بیشتر بخوانید: VPS برای سایت وردپرسی، آیا سرور مجازی برای وردپرس مناسب است و چه کسانی باید VPS بخرند؟

نصب وردپرس روی سرور مجازی با Control Panel 

هنگام انتخاب سرور مجازی برای پروژه، لازم است به فاکتورهای گوناگون فکر کنید. علاوه بر منابع سخت‌افزاری مورد نیاز، لازم است نحوه نصب و ابزارهای لازم برای مدیریت VPS را نیز بررسی کنید و بشناسید.

برای مثال اگر هیچ میلی به کار با رابط کاربری «خط فرمان» یا «Command-Line» ندارید، لازم است مطمئن شوید اکانت VPS مورد نظرتان همراه با یک «کنترل پنل» میزبانی وب از راه می‌رسد. چنین کنترل پنلی رابط کاربری گرافیکی دارد و رسیدگی به وظایف گوناگون و همینطور کنترل سرور و وب‌سایت را آسان می‌کند.

کنترل پنل معمولا چنین قابلیت‌هایی در اختیارتان می‌گذارد:

  • مدیریت اکانت‌های مختلف پروژه‌هایی که در سرور میزبانی شده‌اند
  • آپلود و مدیریت فایل‌ها و دیتابیس‌ها
  • راه‌اندازی اکانت‌های ایمیل
  • بکاپ‌گیری
  • دسترسی به سوابق DNS دامنه
  • و بسیاری قابلیت دیگر

تمام ارائه‌دهندگان معتبر VPS، کنترل پنلی استاندارد نیز در اختیارتان می‌گذارند. خودتان هم می‌توانید به صورت مجزا، یک کنترل پنل روی سیستم‌های به اصطلاح «خودگردان» (Self-Managed) راه‌اندازی کنید. این روزها انبوهی کنترل پنل مختلف داریم که هرکدام با قابلیت‌های اندک متفاوت با دیگری از راه می‌رسند. 

با این حال، فرایند نصب وردپرس با تمام این کنترل پنل‌ها بسیار آسان است و زیاد زمان نمی‌برد. 

بیشتر بخوانید: ip چیست؟ کاربرد انواع آی‌پی به زبان ساده

نصب WordPress با استفاده از Softaculous

ابزار Softaculous یکی از محبوب‌ترین سیستم‌های نصب خودکار جهان است. این ابزار اجازه می‌دهد با تنها یک کلیک ماوس، نزدیک به ۴۰۰ اپلیکیشن ساخت سایت مختلف را راه‌اندازی کنید. علاوه بر این نیازی به نگرانی از بابت پیکربندی دیتابیس‌ها، آپلود فایل‌ها و کارهای مشابه نیست و Softaculous تمام این وظایف را به جای شما پیش می‌برد. 

با این حال باید توجه داشت که این سهولت در نصب معمولا هزینه‌بر است. برخی از ارائه‌دهندگان خدمات میزبانی، بخشی از هزینه لایسنس Softaculous را در هزینه نهایی می‌آورند و برخی دیگر هم اجازه می‌دهند با پرداخت هزینه ماهانه، از آن استفاده کنید. با این وجود نصب هر اپلیکیشنی با Softaculous آنقدر آسان است که معمولا هزینه بالاتر، ارزش‌اش را خواهد داشت. 

۱. ورود به کنترل پنل و جستجو برای Softaculous

معمولا Softaculous از طریق صفحه اصلی Control Panel در دسترس قرار می‌گیرد. اگر گزینه مربوط به این ابزار را پیدا نمی‌کنید، لازم است با پشتیبانی مشتریان هاست خود صحبت کنید. 

۲. انتخاب وردپرس از فهرست اپلیکیشن‌ها

وردپرس را در بالاترین بخش از فهرست اپلیکیشن‌های پشتیبان‌شده Softaculous پیدا می‌کنید. ماوس خود را روی این گزینه ببرید و دکمه Install را فشار دهید. 

نصب وردپرس روی سرور مجازی

۳. پیکربندی نصب 

در صفحه بعدی می‌توانید گزینه‌های متعدد نصب پرودرس را پیکربندی کنید. نخستین کاری که باید انجام دهید، انتخاب ورژن وردپرس مورد نظر از بخش Software Setup است. همواره پیشنهاد می‌شود آخرین نسخه در دسترس را انتخاب کنید، زیرا به آخرین قابلیت‌ها و پچ‌های امنیتی مجهز خواهد بود. 

  • پس از این باید URL نصب را انتخاب کنید. در اولین منو کشویی، گزینه‌های Protocol لیست شده‌اند و می‌توانید انتخاب کنید که آیا سایت همراه با «.www» در ابتدا دامنه بارگذاری می‌شود یا خیر. در اینجا باید وردپرس به‌گونه‌ای پیکربندی شود که تمام مخاطبان سایت از اتصالات امن HTTPS عبور کنند. علاوه بر این نیاز به گواهی ssl خواهید داشت که البته می‌توان بعدا نیز به سراغ آن رفت.
  • منو کشویی Domain حاوی تمام دامنه‌های میزبانی‌شده در اکانت شما است و اگر می‌خواهید وردپرس را در یک پوشه یا دایرکتوری فرعی (مثلا https://example.com/blog) نصب کنید، لازم است نام فولدر را در کادر پایانی وارد کنید. اگر این کادر را خالی بگذارید، Softaculous وردپرس را در مسیر «روت» (Root) سند دامنه نصب خواهد کرد. 

نصب وردپرس روی سرور مجازی

  • از طریق بخش Site Settings می‌توانید عنوان (Title) و توضیحات (Description) سایت را وارد و قابلیت WordPress Multisite را فعال کنید. این قابلیت اجازه می‌دهد به کمک تنها یک داشبورد، چندین سایت وردپرس مختلف را مدیریت کنید. ضمنا برای غیرفعال‌سازی سیستم Cron Job پیش‌فرض وردپرس (سیستمی برای زمان‌بندی وظایف زمانی در WP) نیز باید از همین بخش اقدام کنید.

نصب وردپرس روی سرور مجازی یا vps

  • کار مهم بعدی، راه‌اندازی حساب دامنه است. در بخش Admin Account، کادری برای نام کاربری و رمز عبور می‌یابید که با تعیین آن‌ها، در آینده به داشبورد وردپرس و همینطور ایمیل آدرس ادمین دسترسی پیدا می‌کنید. 

نصب وردپرس روی سرور مجازی

  • در بخش‌های بعدی، Softaculous اجازه می‌دهد زبان داشبورد وردپرس را انتخاب کنید و به نصب و فعال‌سازی تم‌ها و پلاگین‌های مختلف بپردازید. 

نصب وردپرس روی سرور مجازی VPS

  • از طریق منو Advanced Options می‌توانید تنظیمات مربوط به دیتابیس MySQL و سیستم‌های به‌روزرسانی خودکار و بکاپ‌گیری وردپرس را دستخوش تغییر کنید.

نصب وردپرس روی سرور مجازی VPS

  • هر زمان که از تنظیمات راضی بودید، دکمه Install را در پایین صفحه فشار دهید. Softaculous پیکربندی مورد نظر شما را اعمال خواهد کرد و خیلی زود یک ایمیل تایید به آدرس ایمیل ادمین که پیشتر تعیین کرده بودید، ارسال می‌شود. 

نصب وردپرس روی سرور مجازی از طریق cPanel

کنترل پنل سی پنل که از محبوب‌ترین انتخاب‌ها به حساب می‌آید، ابزارهایی برای اتوماسیون و تسهیل هاستینگ سایت دارد. اگرچه ابزارهایی مانند Softaculous فرایند نصب وردپرس را با سرعت هرچه تمام‌تر پیش می‌برند، اما با نصب مستقیم از طریق کنترل پنل‌ها، کنترل بیشتری بر تنظیمات پیکربندی خواهید داشت. 

علاوه بر این، نصب با کنترل پنل فرایند پیاده‌سازی تدابیر امنیتی ضروری را آسان‌تر می‌کند. در ادامه مراحل کار را به شکلی دقیق و گام‌به‌گام آورده‌ایم. توجه داشته باشید که پیش از مراحل زیر، ابتدا باید فرایند نصب سی پنل روی سرور مجازی را پشت سر گذاشته باشید. 

۱. دانلود وردپرس

پیش از هرچیز جدیدترین نسخه از سیستم مدیریت محتوا WordPress را دانلود کنید. برای این کار:

  • به سایت وردپرس بروید.
  • روی دکمه Get WordPress کلیک کنید. 
  • در صفحه بعدی، دکمه Download WordPress را فشار دهید تا فایلی با فرمت Zip دانلود شود.

نصب وردپرس در سرور مجازی

۲. آپلود فایل‌های وردپرس در سرور

  • در مرورگر خود به آدرس your_domain_name.com/cpanel بروید و وارد اکانت cPanel شوید. در این آدرس، دامنه خودتان را جای «your_domain_name» قرار دهید. 
  • اطلاعات ضروری برای ورود به حساب را وارد کنید.
  • به پایین اسکرول کنید تا به بخش Files برسید و ابزار File Manager را باز کنید. 

نصب وردپرس روی سرور مجازی

  • دامنه‌ای که می‌خواهید وردپرس روی آن نصب شود را بیابید. در مثال داخل تصویر، زیردامنه‌ای به نام sara.pnap داریم. دکمه Upload را فشار دهید.

نصب وردپرس روی سرور مجازی

  • تمام فایل WordPress.zip را درون پنجره Upload بیندازید. یک راه دیگر هم کلیک روی Select File و انتخاب کردن آدرس دقیق فایل zip است. 

نصب وردپرس روی سرور مجازی

  • بعد از اتمام آپلود، دکمه Go Back to را فشار دهید تا به پوشه یا دایرکتوری قبلی بازگردید.
  • روی فایل زیپ راست‌کلیک کنید و Extract را فشار دهید. 
  • با کلیک روی دکمه Extract Files، فرایند را شروع کنید.

نصب وردپرس روی سرور مجازی

  • فایل‌ها درون فولدری به نام wordpress استخراج خواهند شد. وارد همین فولدر شوید. 

نصب وردپرس روی سرور مجازی

  • دکمه Select All را فشار دهید و از منو بالایی، گزینه Move را انتخاب کنید.

نصب وردپرس روی سرور مجازی

  • عبارت wordpress را از آدرس حذف کنید و صرفا آدرس لوکیشن اصلی را باقی نگه دارید و بعد روی Move Files کلیک کنید. 

نصب وردپرس روی سرور مجازی

  • از منو بالایی دکمه Go Back را فشار دهید و سپس فایل زیپ و فولدر خالی wordpress را پاک کنید. 

نصب وردپرس روی سرور مجازی

بیشتر بخوانید: آشنایی با روش‌های بکاپ سرور مجازی لینوکس و ویندوز

۳. ساخت دیتابیس جدید MySQL

وردپرس برای ذخیره‌سازی محتوا، تنظیمات و دیگر اطلاعات ضروری بر دیتابیس‌های MySQL اتکا دارد. با ساخت یک دیتابیس MySQL جدید، داده وردپرس از دیگر اپلیکیشن‌ها و وب‌سایت‌های موجود در سرور جدا می‌شود. با این کار، مدیریت داده بهره‌وری بالاتری خواهد داشت و از ریسک تداخل داده می‌کاهید. مراحل کار را در ادامه می‌خوانید:

  • به صفحه Tools در cPanel بروید. 
  • آنقدر به پایین اسکرول کنید تا به بخش Databases برسید.
  • گزینه MySQL Databases را انتخاب کنید. 

نصب وردپرس روی سرور مجازی

  • در پنجره بعدی، یک دیتابیس جدید بسازید و نامی برای آن انتخاب کنید. 

نصب وردپرس روی سرور مجازی

نکته: اطلاعاتی که در این مرحله وارد می‌کنید را از یاد نبرید، زیرا بعدا به آن‌ها نیاز خواهید داشت. ضمنا مطمئن شوید که پیشوند اکانت هاستینگ خود را به نام دیتابیس اضافه می‌کنید. 

۴. ساخت Database User

برای ساخت حساب کاربری یا User، به پایین اسکرول کنید تا به بخش MySQL Users بروید و نام کاربری دلخواه را وارد کنید. نام کاربری باید حداقل ۷ حرف باشد و نیاز به یک رمز عبور هم دارید. مطمئن شوید نشانگر رمز عبور به رنگ سبز درآید و در حالت Very Strong قرار بگیرد. 

نصب وردپرس روی سرور مجازی

رمز عبور خود را از یاد نبردید و آن را به صورت فیزیکی یا دیجیتالی یادداشت کنید.

۵. اتصال User به دیتابیس و تعیین جوازهای دسترسی

حساب کاربری جدیدی که ساخته‌اید نیاز به دسترسی به دیتابیس دارد:

  • بخش Add User to Database را در همان صفحه بخش قبلی پیدا کنید.
  • زیر منو کشویی User، کاربری که همین حالا ساخته‌اید را انتخاب کنید. 
  • دیتابیسی که به تازگی ساخته‌اید را هم از منو کشویی Database انتخاب و روی گزینه Add کلیک کنید. 

نصب وردپرس روی سرور مجازی

  • بعد نوبت به تعیین دسترسی‌ها می‌رسد. گزینه All Privileges را تیک بزنید و تیک گزینه Drop را بردارید. با این کار از حذف اتفاقی یا عمدی تمام دیتابیس یا جداول آن جلوگیری می‌شود. 

نصب وردپرس روی سرور مجازی

  • دکمه Make Changes را فشار دهید تا دسترسی‌های کاربر نهایی شود.

۶. نصب وردپرس

برای نصب وردپرس روی سرور مجازی از طریق cPanel، گام‌های زیر را دنبال کنید:

  • از طریق مرورگر وب دلخواه به دامنه خود بروید، زبان را انتخاب کنید و دکمه Continue را فشار دهید.
  • در صفحه خوشامدگویی وردپرس، دکمه Let’s Go را فشار دهید.

نصب وردپرس روی سرور مجازی

  • اطلاعات ضروری را درون کادرها وارد کنید و دکمه Submit را فشار دهید. در این مرحله باید نام دیتابیس MySQL و نام User را در کادرهای Database Name و Username بنویسید. در اکثر مواقع، کادر Database Host با عبارت localhost پر می‌شود. از عبارت «admin» به عنوان نام کاربری یا پیشوند پیش‌فرض wp_table استفاده نکنید. 

نصب وردپرس روی سرور مجازی

  • در پنجره بعدی روی Run the Installation کلیک کنید.

نصب وردپرس روی سرور مجازی

  • جزئیاتی مانند عنوان سایت (Site Title)، نام کاربری و پسورد دلخواه برای وردپرس و Email Address را وارد کنید. نام کاربری و پسوردی که در این مرحله تنظیم می‌کنید، صرفا برای ورود به وردپرس استفاده می‌شود. بنابراین از یوزر نیم و پسورد یکسان با اطلاعات دیتابیس استفاده نکنید و به سراغ عبارت «admin» نیز نروید. 
  • تمام این اطلاعات را می‌توان هر زمانی در بخش WordPress Admin تغییر داد.

نکته: اگر نمی‌خواهید سایت همین حالا در دسترس قرار بگیرد، تیک گزینه Search Engine Visibility را بردارید. برداشتن تیک باعث می‌شود سایت در دسترس کراولرهای موتورهای جستجو قرار نگیرد و فهرست نشود. هر زمان که سایت برای دسترسی عمومی آماده بود، این گزینه را تغییر دهید. 

  • روی دکمه Install WordPress کلیک کنید تا فرایند نصب آغاز شود. بعد از اتمام نصب، به صفحه ورود به داشبورد وردپرس هدایت می‌شوید. 
  • در آخر با وارد کردن نام کاربری و رمز عبوری که برای وردپرس تعیین کردید، قادر به ورود به داشبورد خواهید بود. 

نصب وردپرس روی سرور مجازی

نصب با Plesk

پلسک یکی از محبوب‌ترین کنترل پنل‌ها در طرح‌های میزبانی وب گوناگون به حساب می‌آید که یک «جعبه ابزار وردپرس» یا «WP-Toolkit» برای افزایش بهره‌وری و نصب وردپرس دارد. در صورتی که حساب هاستینگی مجهز به کنترل پنل Plesk دارید، پیش‌تر در بلاگ ایران سرور نحوه نصب وردپرس روی پلسک را به شکلی تصویری و گام‌به‌گام آموزش داده‌ایم.

نصب وردپرس روی سرور مجازی به صورت دستی و بدون Control Panel

همان‌طور که در بخش قبلی متوجه شدیم، نصب خودکار وردپرس روی VPS بی‌نهایت آسان است. اما بسیاری از طرح‌های VPS – به‌خصوص سرورهای خودگردان یا Self-Managed – به‌صورت پیش‌فرض کنترل پنل ندارند. اگر در چنین شرایطی قرار گرفته‌اید، دو گزینه برای نصب وردپرس به صورت دستی دارید که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم. 

بیشتر بخوانید: بهینه سازی VPS با ۹ روش جادویی

نصب WordPress از طریق FTP

در روش اول لازم است فایل‌های وردپرس را به صورت دستی در سرور مجازی آپلود کنید و فرایند نصب را خودتان پیش ببرید. گام‌های ضروری را در ادامه آورده‌ایم. 

۱. دانلود وردپرس

همان‌طور که احتمالا از پیش می‌دانید، WordPress کاملا رایگان و متن‌باز است و می‌توانید آن را در قالب فایل ZIP یا TAR.GZ از این لینک دانلود کنید. 

نصب وردپرس روی سرور مجازی

۲. استخراج فایل‌های وردپرس و آپلود در سرور

پیش از هر چیز باید فایل فشرده WordPress را استخراج یا اکسترکت کنید. سپس باید از طریق FTP به سرور مجازی خود متصل شوید. این روزها ابزارهای FTP گوناگونی داریم، اما محبوب‌ترین انتخاب معمولا FileZilla است.  یکی از مهم‌ترین مزایا FileZilla نسبت به رقبا، امکان کشیدن و انداختن فایل‌ها به صورت مستقیم درون فولدر نصب ریموت سرور است. 

نصب وردپرس روی سرور مجازی

نکته: اطمینان حاصل کنید که فولدر نصب را به درستی انتخاب کرده‌اید. اگر می‌خواهید پروژه وردپرس را روی دامنه اصلی خود راه‌اندازی کنید، نیاز به نصب آن در سند دایرکتوری روت (فولدر public_html) خواهید داشت. 

بیشتر بخوانید: filezilla چیست؟ راهنمای جامع برای رفع مشکلات FileZilla در اتصال به FTP هاست

۳. ساخت دیتابیس و User

پیش از اینکه بتوانید فرایند نصب را ادامه دهید، نیاز به ساخت یک دیتابیس و راه‌اندازی یک User دارید که به وردپرس دسترسی یابد. روشی که برای انجام این کار انتخاب می‌کنید، به تنظیمات سرور مجازی بستگی دارد.

برای مثال حتی اگر به کنترل پنل میزبانی وب دسترسی نداشته باشید هم ممکن است VPS شامل یک اپلیکیشن مدیریت دیتابیس – مانند phpMyAdmin – باشد. 

یک روش دیگر، ورود از طریق SSH به سرور و استفاده از Command-Line برای ساخت User و دیتابیس است. پیش از هرچیز باید با رمز عبور Root User وارد پایگاه داده mysql شوید، یک User جدید بسازید و دسترسی ساخت دیتابیس را در اختیار آن بگذارید.

سپس باید از حساب خارج شوید و با User جدیدی که ایجاد کرده‌اید مجددا وارد MySQL شوید. فرمانی که باید از آن برای راه‌اندازی یک دیتابیس جدید کمک بگیرید، «CREATE DATABASE» است. در صورتی که نیاز به اطلاعات بسیار دقیق راجع به مدیریت دیتابیس MySQL از طریق خط فرمان دارید، پیشنهاد می‌کنیم از اسناد رسمی MySQL کمک بگیرید. 

نصب وردپرس روی سرور مجازی

نکته: مطمئن شوید که نام دیتابیس، User و رمز عبور آن را ذخیره می‌کنید، زیرا تا چند لحظه دیگر به تمامی این موارد نیاز خواهید داشت.

۴. آغاز نصب

در مرحله آخر از نصب وردپرس روی سرور مجازی با FTP، ابزار نصب WordPress را اجرا و شروع به کار روی وب‌سایت می‌کنیم.

پنجره‌ای در مرورگر دلخواه خود باز کنید و به لوکیشنی بروید که فایل نصب وردپرس را در آن قرار داده‌اید. اگر هنوز دامنه را به سرور مجازی نشناسانده‌اید، لازم است از فایل «Host» موجود در کامپیوتر خود (فایلی سیستمی که نام دامنه را به آی‌پی آدرس ترجمه می‌کند) استفاده کنید تا مطمئن شوید ابزار نصب را می‌بینید. 

  • پیش از هر چیز باید زبان رابط کاربری را انتخاب کنید.
  • در صفحه بعدی اعلام می‌شود که در ادامه نیاز به پیکربندی وردپرس و دیتابیسی خواهید داشت که در گام قبلی ساخته‌اید. از سوی دیگر در همین صفحه نوشته که اگر بخشی از فرایند اشتباه پیش رفت، می‌توانید مشکل را با ویرایش فایل wp-config-sample.php در فولدر نصب برطرف کنید.

نصب وردپرس روی سرور مجازی

  • با فشردن دکمه Let’s Go به مرحله بعدی می‌روید و نیاز به وارد کردن جزییات دیتابیس خواهید داشت. در مجموع ۵ کادر مختلف در این صفحه می‌بینید، اما برای نصب استاندارد صرفا باید کادرهای Database Name و Username و Password را پر کنید.

نصب وردپرس روی سرور مجازی

  • بعد از اینکه ارتباط میان وردپرس و دیتابیس شما برقرار شد می‌توانید به مرحله بعدی بروید. 

نصب وردپرس روی سرور مجازی

  • حالا نوبت به پیکربندی سایت وردپرس جدیدتان می‌رسد. پیش از هر چیز باید عنوان سایت (Site Title) و همینطور نام کاربری و رمز مورد نیاز برای دسترسی به داشبورد وردپرس را وارد کنید. 
  • در همین مرحله امکان راه‌اندازی ایمیل آدرس ادمین هم وجود دارد. پیش از اینکه به مرحله بعد بروید، مطمئن شوید به ایمیل ادمین دسترسی دارید. در غیر این صورت، در رسیدگی به برخی از وظایف ضروری در مدیریت وب‌سایت به مشکل خواهید خورد. 
  • در نهایت به گزینه «Discourage Search Engine from Crawling Your Website and Indexing It» می‌رسیم که از کراول کردن (Crawl) و فهرست‌ کردن (Indexing) سایت شما از سوی موتورهای جستجو جلوگیری می‌کنید. اگر همچنان مشغول توسعه سایت هستید و برای نشان دادن آن به مردم آمادگی ندارید، این گزینه را تیک بزنید. 

نصب وردپرس روی سرور مجازی

  • هر زمان از تنظیمات پیکربندی راضی بودید، دکمه Install WordPress را فشار دهید تا نصب آغاز شود. بعد از چند لحظه، می‌توانید وارد داشبورد WP شوید و شروع به کار روی سایت کنید. 

همانطور که با مطالعه این بخش متوجه شده‌اید، نصب وردپرس روی سرور مجازی از طریق FTP آنقدرها پیچیده نیست. اما در هر صورت مراحل متعددی دارد و برای رسیدگی به تمام ابعاد آن، باید اندکی وقت بگذارید و دقت به خرج دهید. 

اگر با کار با Terminal راحت هستید، می‌توانید از متدی دیگر برای نصب وردپرس کمک بگیرید که با سرعت بیشتری پیش می‌رود. این روش به لطف ابزاری به نام WP-CLI امکان‌پذیر شده است. 

نصب وردپرس روی سرور مجازی از طریق WP-CLI

ابزار WP-CLI یک رابط کاربری خط فرمان یا Command-Line برای وردپرس است. با این ابزار می‌توانید انواع تم‌ها و پلاگین‌ها را نصب یا حذف کنید، پسووردها و تنظیمات هسته وردپرس را تغییر دهید و حتی به انتشار صفحات و پست‌ها مشغول شوید. تمام این کارها از طریق Terminal انجام می‌شوند. 

علاوه بر این امکان نصب وردپرس هم از طریق WP-CLI وجود دارد و بهترین گزینه برای افراد آشنا به Command-Line به حساب می‌آید. تنها کاری که باید پیش از نصب انجام دهید، ساخت دیتابیس و User از طریق Terminal یا اپلیکیشن مدیریت دیتابیس ارائه‌شده از سوی هاست است. 

باید از نصب بودن WP-CLI نیز مطمئن شوید. از آن‌جا که WP-CLI ابزاری بی‌نهایت محبوب است، روی بسیاری از سرورهای مجازی در دسترس قرار گرفته است، خصوصا اگر طرح‌های مدیریت‌شده را انتخاب کرده باشید. با این حال در سرورهای مجازی خودگردان، نیاز به نصب دستی WP-CLI خواهید داشت. راهنما نصب دقیق و گام‌به‌گام این ابزار را می‌توانید در سایت WP-CLI مشاهده کنید. 

بعد از راه‌اندازی دیتابیس، می‌توانید از فرمان زیر برای دانلود فایل‌های وردپرس روی سرور مجازی کمک بگیرید: 

wp core download

نکته: مطمئن شوید که ابتدا به پوشه یا دایرکتوری نصب می‌روید. اگر می‌خواهید از وردپرس برای وب‌سایت اصلی خود کمک بگیرید، نیاز به نصب آن در سند فولدر روت (که معمولا public_html نام دارد) خواهید داشت.

بعد باید وردپرس را به دیتابیس متصل کنیم. فرمان مورد نیاز در این مرحله به شکل زیر است:

wp core config –dbhost=[هاست دیتابیس] –dbname=[نام دیتابیس] –dbuser=[نام کاربر دیتابیس] –dbpass=[رمز عبور دیتابیس]

نصب وردپرس روی سرور مجازی

بعد از فشار دادن دکمه Enter، ابزار WP-CLI یک فایل wp-config.php جدید می‌سازد و اطلاعات مرتبط را به صورت خودکار وارد می‌کند. حالا زمان پیکربندی وب‌سایت و اکانت ادمینی که با آن به وردپرس دسترسی می‌یابید می‌رسد. 

فرمان به شکل زیر است:

wp core install –url=[نام دامنه شما] –title=”[عنوان سایت شما]admin_name=[نام کاربری اکانت ادمین شما] admin_password=[پسوورد ادمین] –admin_email=[ایمیل آدرس ادمین]

نصب وردپرس روی سرور مجازی

ظرف تنها چند ثانیه، WP-CLI اعلام می‌کند که فرایند نصب با موفقیت به پایان رسیده است و شما هم قادر به ورود به داشبورد وردپرس و کار روی سایت خود خواهید بود. 

بیشتر بخوانید: آموزش جامع ساخت ماینکرفت روی VPS

جمع‌بندی 

وردپرس یکی از کاربرپسندترین ابزارهای مدیریت محتوا است که راه‌اندازی سایت و فعالیت در فضای آنلاین را بی‌نهایت آسان کرده است. با این حال نصب وردپرس اندکی دشوارتر از آن‌چیزی‌ست که در ابتدا به نظر می‌رسد و نیاز به دقت فراوان دارد. در این مطلب روش‌های مختلف نصب را پوشش دادیم و می‌توانید با دنبال کردن مراحل کار، وردپرس را بدون هیچ مشکل نصب و پیکربندی کنید. در نهایت کار را با پاسخ به برخی از سوالات پرتکرار تمام می‌کنیم. 

با خرید سرور مجازی، پشت یک سیستم پرسرعت و قدرتمند بنشینید و فرمان بدهید!

خرید VPS        پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱

سوالات متداولی که شما می‌پرسید؟

1. آیا VPS برای وردپرس مناسب است؟

اگرچه وردپرس به خوبی روی حساب‌های میزبانی اشتراک هم اجرا می‌شود، با نصب وردپرس روی سرور مجازی به پرفورمنس، بهره‌وری و مقیاس‌پذیری بسیار بالاتر دسترسی پیدا می‌کنید. بنابراین VPS معمولا بهترین انتخاب برای انواع سایت‌هایی به حساب می‌آید که در گذر زمان شاهد افزایش ترافیک خواهند بود. 

2. آیا نصب وردپرس روی VPS دشوار است؟

در حالت ایده‌آل، طرح میزبانی وب شما شامل یک کنترل پنل و ابزاری برای نصب خودکار است که باعث می‌شود فرایند نصب WordPress تنها چند ثانیه زمان ببرد. اما حتی اگر به کنترل پنل دسترسی نداشته باشید هم روش‌های گوناگونی برای نصب دستی وردپرس وجود دارد. این روش‌ها شامل مراحل بیشتری هستند و وقت بیشتری از شما می‌گیرند، اما حتی افراد تازه‌کار هم از پس آن‌ها برمی‌آیند. 

3. چرا وب‌سایت وردپرسی من کند بارگذاری می‌شود؟

دلایل مختلفی برای کندی وب‌سایت وردپرسی وجود دارد. یکی از مهم‌ترین عوامل، عملکرد سرور مجازی است. برای افزایش سرعت سرور مجازی و بهبود عملکرد وب‌سایت خود، می‌توانید به مقاله افزایش سرعت سرور مجازی مراجعه کنید.

 منابع:

ScalaHosting

 PhoenixNap

5/5 - (1 امتیاز)

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست