آدرس یا URL هر صفحهای در وب، از 3 بخش اصلی تشکیل شده است:
نام دامنه، زیر دامنه و پسوند دامنه. در عکس میتوانید به وضوح این 3 بخش را ببینید.
همین آدرس به ظاهر ساده، در سئوی سایت شما موثر است. میپرسید چگونه؟
در مقاله امروز میخواهیم راجعبه همین موضوع صحبت کنیم و ببینیم که برای سئوی بهتر سایت، چه نکاتی در دامنه باید رعایت شود. فقط، قبل از اینکه شروع کنیم، پیشنهاد میکنم برای اینکه موشکافانه با ساختار آدرس سایت آشنا شوید و مفهوم دامنه سایت را درک کنید، مقاله دامنه چیست را بخوانید.
فعلاً برگردیم سر موضوع اصلی مقاله، یعنی نقش دامنه در SEO سایت.
برای سئوی بهتر سایت، چه دامنهای مناسب است؟
برای به حداکثر رساندن ترافیک طبیعی از موتورهای جستجو، لازم است که حتی به ریزترین نکات هم توجه داشته باشیم. در این بخش این نکات را بررسی میکنیم.
1. از یک دامنه قابل یادآوری استفاده کنید
تجربه کاربری، همهجا حرف اول را میزند! اینکه کاربران راحت بتوانند نام دامنه شما را بهخاطر بسپارند، به بازاریابی دهان به دهان و بازگشت آنها به سایتتان کمک میکند. پس در درجه اول، از یک نام ساده که راحت به خاطر سپرده شود استفاده کنید.
توجه: نام دامنه باید کوتاه باشد و در آن تا جای ممکن از اعداد و کاراکترهای غیرمعمول استفاده نشود. همین الان میتوانید یک دامنه بد را مثال بزنید؟ (برایمان کامنت کنید)
به گفتۀ سایت MOZ: «از آنجایی که موتورهای جستجو روز به روز بیشتر به دسترسیپذیری و قابلاستفاده بودن به عنوان فاکتورهای رتبهبندی اتکا میکنند، هر چه دامنه سایت برای انسان خواناتر باشد، برای موتور جستجو هم بهتر است.»
2. تا جای امکان از خط تیره استفاده نکنید
اگر نام دامنه شما دو کلمه است (مانند www.examplesite.com)، ممکن است بخواهید برای خوانایی بیشتر، کلمات را با خط تیره جدا کنید: www.example-site.com. اما، به خاطر داشته باشید که استفاده از خط تیره نیز با رفتار اسپم مرتبط است و خوانایی و به خاطر سپردن نام دامنه را کاهش میدهد. به همین دلیل، تا جایی که مجبور نیستید از خط تیره استفاده نکنید و در صورت لزوم شدید، بیش از یک خط فاصله نباید استفاده نشود.
3. ترجیحاً از پسوند دامنه .com استفاده کنید
شما موقع ثبت دامنه، انتخابهای زیادی برای انتخاب پسوند دارید. بهترین کار این است که هم دامنه خود را با پسوند .ir و هم با پسوند .com ثبت کنید. در صورتی که این دامنهها از قبل گرفته شده بود، میتوانید به .net، .org و .co که بیشتر شناختهشده هستند فکر کنید.
دقت کنید که یکی سری پسوند دامنه از نوع TLD داریم که چون بیشتر برای اسپم و هرزنامهها استفاده شدهاند ارزش و اعتبار کمتری دارند و ترافیک کمتری نسبت به دیگر دامنهها دریافت میکنند. از جمله این پسوندها .info، .biz، .ws و .name هستند که توصیه میکنیم از آنها استفاده نکنید.
✅ در مقاله انواع پسوند دامنه و راز و رمز هر کدام، در این باره بیشتر بخوانید.
4. در صورت امکان، از کلمه کلیدی استفاده کنید
اول از همه بگوییم که الزامی برای این کار نیست! اگر جا دارد، میتوانید یک کلمه کلیدی که بازتابی از کسبوکار شماست، بهعنوان نام دامنه انتخاب کنید (مثلاً Gajmarket.ir). اما اگر این کار را طوری انجام دهید که تابلو شود میخواهید به هر نحوی برای سئو امتیاز بگیرید، کاملاً نتیجه عکس میدهد. پس هیچوقت از نام دامنهای مثل senior-eldercare-retirement-home-finder.com استفاده نکنید. نام دامنه پر شده از کلمات کلیدی، اصلاً انتخاب خوبی برای سئو نیست! به این نوع دامنهها، EDM یا دقیقاً مطابق گفته میشود.
توجه: اگر از قبل، یک نام تجاری یا نام برند دارید که گویاست و قبلاً هم ثبت نشده، میتوانید از همان استفاده کنید.
5. از دامنه EDM استفاده نکنید
EDM مخفف Exact Domain Match است. برای داشتن SEO بهتر، بین اغلب افراد وسوسهای برای استفاده از یک دامنه دقیقا مطابق یا EMD وجود دارد.
دامنه دقیقا مطابق چیست؟
یک دامنه دقیقا مطابق، نام دامنهای است که دقیقا شامل کلمات کلیدی است. برخی، این نوع دامنهها را، دامنههای کلمه کلیدی میخوانند.
بهعنوان مثال، اینطور در نظر بگیرید که کسبوکار جدید شما، بر اساس کلمات کلیدی «ابزار عالی و ارزان» رتبهبندی شود. اگر شما از دامنه دقیقا مطابق استفاده کنید، نام دامنه این چنین خواهد بود: www.abazaralivaarzan.com
چنین انتخابی در ظاهر شاید هوشمندانه به نظر برسد. یعنی کلمات کلیدی بیشتر منجر به SEO بهتر خواهد شد، درست است؟
ولی در واقع اصلاً اینطور نیست!
در سالهای اخیر گوگل تغییرات زیادی کرده و دیگر به دامنههایی که پر از کلمات کلیدی هستند، ولی اعتبار ندارد، بهایی نمیدهد. پس موقع استفاده از کلمه کلیدی در دامنه خیلی دقت کنید؛ چون ممکن است حساسیت گوگل را بیشتر کنید، گوگل بررسی بیشتری روی سایتتان انجام دهد و متوجه شود کیفیت لازم را ندارید؛ در نتیجه تنزل رتبه خواهید داشت نه بهبود رتبه!
به گزارش «Minor weather»: «تغییر کوچک الگوریتم گوگل، رتبه وبسایتهای بدون کیفیتی را که از دامنههای EDM استفاده کردهاند در نتایج جستجو کاهش خواهد داد.»
6. بیشتر از ساب فولدر استفاده کنید تا ساب دامین
اول فرق ساب فولدر و ساب دامنه را ببینیم:
- ساب فولدر: iranserver.com/server
- ساب دامنه: blog.iranserver.com
حالا بد نیست بدانید که گوگل از متریکهای متفاوتی برای بررسی دامنه و سابدامین استفاده میکند. البته نظرات زیادی در این باره وجود دارد. مثلاً سایت MOZ عنوان کرده که با وجود اعلام گوگل مبنی بر رفتار یکسان با ساب دامین و ساب فولدر، بهتر است مدیران وبسایتها، برای آدرسدهی وبلاگ از ساب فولدر استفاده کنند، نه ساب دامین!
در ضمن، موارد استثنا هم وجود دارد؛ مثلاً برای سایتهای چند زبانه استفاده از ساب دامینی مثل en.example.com توصیه شده است. در مقالۀ ساب دامین چیست میتوانید اطلاعات بیشتری درباره این موضوع کسب کنید.
7. بیخیال سن و سال دامنه شوید
این تصور که سن یک دامنه (مدت زمانی که از ثبت آن گذشته) روی SEO تاثیر دارد، خیالاتی بیش نیست! مت کاتس از تیم گوگل گفته است:
«تا جایی که من میدانم، هیچ موتور جستجویی هرگز تایید نکرده است که از سن دامنه بهعنوان عاملی برای امتیازدهی استفاده میکند. تفاوت بین دامنهای که شش ماه از عمر آن میگذرد با یک دامنۀ 1 ساله اصلاً زیاد نیست.»
چیزهایی که بیشتر برای موتور جستجوی گوگل اهمیت دارد (البته با درجات مختلف)، این است که چقدر از زمان اولین ایندکس سایت شما میگذرد یا چه زمانی اولین لینک ورودی به سایتتان را دریافت کردهاید. به علاوه، از مدت زمانی که دامنه را ثبت کردهاید، چه محتوایی تولید کردهاید و چقد اعتبار کسب کردهاید؟
هنگام انتخاب نام دامنه به چه نکاتی توجه کنیم؟
یک سری نکات هستند که آنها را خیلی خلاصه در این بخش مرور میکنیم، برای اطلاعات بیشتر حتماً بایدها و نبایدهای انتخاب نام دامنه را بخوانید.
مرور نکات مهم:
عدد استفاده نکنید
وقتی فردی نام دامنه شما را میشنود، ممکن است متوجه نشود که چطور باید اعداد را هجی کند، برای مثال Number1Ranking.com میتواند NumberOneRanking.com هم نوشته شود.
از کلماتی که امکان غلط املایی در آنها زیاد است استفاده نکنید
مردم معمولا زمان کافی برای هجی کردن درست کلمه ندارند، بنابراین انتخاب آگاهانه کلمهای که در آن امکان غلط املایی زیاد است، فقط اوضاع را گیجکنندهتر میکند. مثل: سرمهسرا که به شکلهای sormehsara و sormesara میتواند نوشته شود.
ترکیب دو یا سه کلمه برای شکل دهی یک کلمه بزرگتر موردی ندارد. مثلاً نامهای تجاری Quicksprout ،Kissmetric و HelloBar.
هرچه کوتاهتر، بهتر
هر نامی که بیش از 15 کاراکتر باشد بلند تلقی میشود.
برای انتخاب یک نام دامنه عالی آماده هستید؟ دست به کار شوید و مطمئین باشید که بدان دست خواهید یافت.
همین حالا، دامنه خود را با تضمین کمترین قیمت در ایران، ثبت کنید.
خرید دامنه پشتیبانی : ۳۱۷۷۶-۰۵۱جمعبندی
بهینهسازی سایت و کسب بهترین رتبهها در نتایج موتور جستجو، فقط با استفاده از یک دامنه خوب رقم نمیخورد! نکات زیادی در سئوی یک سایت دخیل هستند؛ مثلاً محتوای باکیفیت، کسب اعتبار از طریق لینک، تجربه کاربری خوب، سرعت سایت و … . برای آشنایی بیشتر با این نکات، به بخش آموزش سئو در وبلاگ ایرانسرور سر بزنید و اطلاعات بهروز استفاده کنید.
اگر هم سوالی دارید، مثل همیشه پاسخگویتان هستیم.
در صورتی که نام دامنه مناسب برای وبسایتتان را انتخاب کردهاید، بهسادگی و از طریق لینک ثبت دامنه سایت، میتوانید دامنه مورد نظرتان را ثبت کنید. با تضمین بهترین قیمت در ایران.